Mozgalmas időszak vár a Toro Rossóra

Mozgalmas hetek vár a Toro Rosso munkatársaira, a csapat vezetői ugyanis elhatározták, a teszteket megelőző négyhetes időszakban mindent bevetnek annak érdekében, hogy megfelelően felkészüljenek a szezonra. Az említett időszakban a „nap 24 órájában” dolgoznak majd!

Kerékcsere a Toro Rossónál (Fotó: Batchelor / XPB Images)
Bár a tesztek később kezdődnek, mint az előző évben, a csapatoknak ezúttal nehezebb feladatokkal kell szembenézniük, 2017 ugyanis ismét komoly szabályváltozásokat hoz: az autók és a gumik is komoly átalakuláson mennek keresztül. Mivel az előírásokat csak április végén vésték kőbe, az istállóknak most igyekezniük kell, hogy elkészüljenek autóikkal február végére.
A Toro Rosso most ennek érdekében fokozza a munkatempót! A teszteket megelőző négy hétben a csapattagok három műszakban dolgoznak majd, hogy egészen biztosan befejezzék az előkészületeket. Ez a beosztás egyébként nem lesz ismeretlen számukra, hiszen 2016 előtt is hasonló rend szerint dolgoztak, akkor azonban nem a szabályváltozások kényszerítették őket a tempó fokozására, hanem az, hogy a motorokkal kapcsolatos huzavona miatt késésben voltak.
Franz Tost (Fotó: Moy / XPB Images) Franz Tost (Fotó: Moy / XPB Images)
„Ami a gyártást illeti, egy ideig huszonnégy órás műszakokban kell dolgoznunk” – mondta a csapatvezető, Franz Tost az Autosportnak. „Január közepétől február közepéig naponta három műszakban váltjuk majd egymást. Eléggé rövid időszak lesz ez, hiszen eléggé megterhelő” – tette hozzá az osztrák szakember, aki úgy érzi, a szűk határidő ellenére, minden rendben lesz.
„Akkor válik igazán trükkössé a helyzet, amikor az aerodinamikai részleg nem akarja kiadni a kezében a terveket, és nyerni akar még egy napot a tervezéshez. A határidő általában eléggé szűkös, viszont a cél mindig a teljesítmény növelése. Minden évben ugyanaz történik, ebben a tekintetben nincs változás. Minél több időt tudunk a szélcsatornában tölteni és minél több időnk marad a kutatásra, annál jobb teljesítménnyel állhatunk majd elő” – magyarázta.
„Ez a különbség egy kiscsapat esetében. Meg kell határoznunk egy időpontot, amikor azt mondjuk: állj! Ellenkező esetben ugyanis nem tudnánk pályára lépni. Mindenképpen ki kell jelölnünk egy határidőt a tervrajzok kibocsátásához, és mindenki tudja, hogy ez a dátum a legkésőbbi. Ezt nem tudjuk halasztani, mert egyébként is a határokat feszegetjük” – zárta gondolatát.
Danyiil Kvjat (Fotó: Photo4 / XPB Images) Danyiil Kvjat (Fotó: Photo4 / XPB Images)forrás M4 Sport, megtekinthető

Szólj hozzá

Légy az első hozzászóló