Verstappen és a bajnoki cím: Teljesen készen állok!

A Red Bull ifjú csillaga, Max Verstappen úgy érzi, maximálisan felkészült arra, hogy idén a világbajnoki címért harcoljon. Igaz, saját elmondása szerint már Forma–1-es debütálásakor – két évvel ezelőtt – is késznek érezte magát a feladatra!

Max Verstappen (Fotó: xpbimages.com)Teljes cikk megtekintése

Szólj hozzá

Hozzászólások

  1. Lehet, hogy akkor másik szezont néztünk 😀 Verstappen nem hisztizett 1-2 kivétellel, ő csak visszaszólt miután SPA után elkezdte b*asztatni a sajtó, a rajongók, Vilnöv, Lauda meg a Ferrarisok. Ez meg egy normális reakció, hogy egy idő után mindenkinél elszakad a cérna. Hétköznapi példával, hogy ha te mondjuk főzöl egy levest és elsózod aztán ezt a családod megemlíti vacsora közbe akkor az egy építő kritika, legközelebb majd másképp csinálod, de ha 2 héten keresztül minden nap azzal cseszegetnek, hogy elsóztad a levest és mért úgy csináltad akkor rövid időn belül elég rendesen felmenne a vérnyomásod. Az F1 meg más sportágak ahol ilyen szinten jelen van a sajtó és ekkora rajongótáborral rendelkezik az pedig így működik. Könnyen az egekbe tudnak emelni, de ha valamit elrontasz akkor legalább addig beszélnek róla amíg nincs meg a következő nagy sztori, de lehet, hogy még utána is. Verstappennek is 2 hétig minden nap feltették ugyanazokat a kérdéseket, közbe meg olvashatta az interneten, újságban, hogy a rajongók, Lauda és Vilnöv elmegyógyintézetbe küldik meg arról fantáziálnak, hogy mikor hal meg miatta valaki, mindezt egy olyan esetért ami a szabályokkal nem ütközik és amit már mások a múltban megcsináltak pl Webber szintén Kimi ellen 09-be a Brazil nagydíjon (ők össze is értek) vagy Schumi Hakkinen ellen 2000-bn SPA-ban. Szóval ez azért közelébe nincs annak, hogy Vettel meglátott maga előtt egy autót és már ordibált rádióba, hogy ***, hülye, kék zászló stb Az egoizmus az meg egy szükséges része az élsportnak. Minden világbajnok elhiszi magáról, hogy ő a legjobb, ha nem így lenne akkor nem is nyerne soha. Szerintem ha az RB lesz a legjobb akkor Max már behúzza, persze a csata még valószínűleg szoros lenne, ha a Merci egy szinten lesz velük az már más kérdés főleg úgy, hogy Lewisnak csapaton belüli harcra nem nagyon kell számítania.

  2. Szerintem meg amúgy Verstappen pont annyit hisztizett idén, mint Vettel… csak hát ő a Max- avilágnemlátottmégekkoratehetségetmintő- Verstappen akit még büntetni sem mernek a versenybírók, mert hiszen “fiatal ő még”, meg “ilyen korban ez még belefér”. Éretlen a srác, ezt jól tükrözi pl. Spa utáni nyilatkozata ahol elmeséli hogy az első kanyar utáni incidenset követően (amiben ő is jócskán benne volt) úgy érezte hogy meg kell leckéztetnie Kimit, azért volt vele olyan kemény a Kemmel egyenesben később… Ha valami van, egyből rohan Hornerhez meg Helmut Markohoz akik mindig megdícsérik hogy mindig mindent jól csinál, így a hibáiból sem képes tanulni. Nyilván a médiában is olvassa hogy mekkora tehetségnek tartják, meg hogy ő a következő Sennája/Schumahere a Forma 1-nek, ez is nagyon jót tesz az egójának, ezért is írtam hogy nem bírná szerintem kezelni rendesen ha VB címért folyó harcban Ricciardo 3 egymást követő futamot megnyerne előtte. Ricciardo ellenben egy higgadt természetű srác, pozitív hozzáállással, lehet egy kicsit lassabb Max-nél ezt kompenzálja a habitusa, és érettebb is. Fogadóirodákról csak annyit, hogy 2016-ban többen fogadtak arra hogy nem lesz Brexit, és 85%-ot adtak Hillary győzelmének is… Kimi fanként én azt szeretném, hogy a Ferrari pilótái között dőljön el a 17-es VB cím, de ha a Redbull pilótái között fog idén, én Ricciardóra fogadok majd.

  3. Nem tudom miből szűrted ezt le, de tavaly pl pont Ricciardo kereste többször a kifogásokat mondjuk nyilván neki is volt kínosabb, hogy ha kikapott. Ha Verstappen veszít akkor betudják a korának és a tapasztalatlanságának míg az Ausztráltól elvárják a folyamatos jó teljesítményt különben Webber 2.0 Mindenesetre a fogadóirodáknál szinte mindenhol Max címére fizetnek kevesebbet tehát őt tartják az esélyesebbnek, általában az egyetlen akit elé raknak az Lewis. Ha gondja lenne a nyomással akkor már rég összeroppant volna pl rögtön akkor amikor 17 évesen bedobták a mély vízbe és a rajongók túlnyomó többsége az ő bukását várta meg a sajtó is erősen rászállt, mert hát mi ez már, hogy 17 évesen debütál, biztos csak a faterjának köszönheti és már nem is kihívás vezetni ezeket az autókat… 😀 Aztán ott volt a következő alkalom amikor a Red Bull kidobta 4 futam után Kvyatot és megint Max hibáira, versenyképtelenségére vártak mert sajnálták az Oroszt és azt akarták, hogy az RB megszívja. Ezután jött a Ferrarisok hisztije is tavaly az évad felénél amikor a riválisokhoz képest egyre inkább lassuló autóból és a rossz stratégiákból adódó frusztrációjukat megpróbálták levezetni Verstappenen. Ennek ellenére elég szépen helytállt. Tavaly még 9-7-re kikapott Ricsitől, de az, hogy versenyhétvégéken kellett összeszoknia a csapattal, megkeresni az autó határait, megtanulni, hogy melyek azok a beállítások amik fekszenek neki és az autó is gyors vele nyilván elég erősen hátráltatták. Ezért számítanak arra, hogy idén amikor mindketten egyenlő esélyekkel indulnak Max már megfogja tudni fordítani ezt a minimálisnak mondható hátrányt amivel tavaly még veszített.

  4. Ha úgy lesz hogy a RedBull idén űrhajóval megy versenyezni, akkor ott azért szerintem Ricciardo és Verstappen között keményebb csaták lesznek, mint Hamilton és Rozi közt voltak az elmult években. Én inkább Ricciardora fogadnék akkor. Ricciardo nem csak hogy tapasztaltabb, de mentálisan is stabilabb, szerintem Verstappen idegösszeroppanást kapna egy olyan helyzetben ha mondjuk egymást követő 3 futamon Ric nyerne. Mert azt láttuk már hogy Verstappen nem csak vezetni tud jól, de hisztizni is.

  5. Ha bejön amire számítok, és a Redbull torony magasan a mezőny fölé fog kerülni akár a merci az elmúlt években akkor lehet esélye! Ha viszont valami csoda folytán egy kiélezett idényünk lesz abban szerintem még nem tudja legyőzni közvetlen riválisokat! Nagyon tehetséges, szuper ügyes, bámulatos előzések stb, de egy bajnokság megnyerése nem pár ügyes előzésből áll, oda több kell! Szerintem ez a fajta tapasztalat, még nincs meg neki, de kétségem nincs, hogy idővel meglesz!