Brit Nagydíj Kibeszélő

A megszokott és jól bevált Kibeszélő Topicot ismét létrehozzuk, hogy legyen hol megbeszélni a napi eseményeket.

A hétvége menetrendje

EseményIdőpont
1. szabadedzésPéntek 10:30-12:00
2. szabadedzésPéntek 14:30-16:00
3. szabadedzésSzombat 12:00-13:00
IdőmérőSzombat 15:00-16:00
FutamVasárnap 14:00

Aki esetleg még nem tippelt, az tippeljen ITT

Az alábbi linkeken lehet élőben nézni a hétvégét: M4 Oldala , Adás1 , Adás2 , Adás3
Az alábbi linken élő szektorok, köridők láthatóak: Live Timing

 

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. renault4:
  Ezt a gumi eldurranást el sem hisze-nagy kár volt érte. Vettel nagyon jól megy, nem ilyen dolgoknak kellene eldönteni a cím sorsát. Verstappen nagyon kell ebbe a mezőnybe, mint ahogyan Fernandonak sem ilyen pöcegödörbe való tákolmányon kellene vergődnie.
  A Renault-nak sokat kell melózni azon, hogy ott legyenek a toppon, mert ez az egy kör nagy szégyen.

  Verstappen olyan mint MS volt anno, hiába volna unalmas a futam, benne mindig lehet bízni, hogy szolgáltat némi színt. Vagy mint Senna, hiába volt 1 csomó vb a pályán, arra voltak kiváncsiak az emberek, hogy ő mit alkot. Persze koraiak ezek az összehasonlítások, az említett 2 pilóta azért ennél még komolyabban is kilógott talán, de ez egy más korszak is. Szerintem elfog jönni az ő ideje, és homályba küldi a Ham – Vet időszakot. Mint Senna a Piquiet időket.

 2. Ezt a gumi eldurranást el sem hisze-nagy kár volt érte. Vettel nagyon jól megy, nem ilyen dolgoknak kellene eldönteni a cím sorsát. Verstappen nagyon kell ebbe a mezőnybe, mint ahogyan Fernandonak sem ilyen pöcegödörbe való tákolmányon kellene vergődnie.
  A Renault-nak sokat kell melózni azon, hogy ott legyenek a toppon, mert ez az egy kör nagy szégyen.

 3. Mindegy emberek,jobb is hogy az év közepére kiderült,hogy a Merci ellen megint nincs esély.Legalább nem kell rózsaszín álmokat dédelgetni a továbbiakban.
  Sajnálom Vettelt,remélem derekasan helytáll a következő futamokon és emelt fővel viseli a vereséget.Nincs szükség hisztire.Hamilton óriási mázlista,hogy szinte állandóan nyerő autója van.Jól tud imádkozni a srác.Bődületes a fölényük már megint a fene egye meg.

 4. Bocs, de sztem már baromi unalmas és értelmetlen sorra szedni a mákokat/pecheket, mondom ezt úgy, hogy a vb-harcban egyértelműen Sebnek drukkolok. Sajnos a Ferrari képtelen tartani a Mercit és be kell vallani, hogy év elején is csak azért voltak versenyképesek, mert a németek még vakon tapogatóztak a gumikkal. Remélem azért rámcáfolnak, és drukkolni fogok továbbra is, de a jelenlegi tendenciák szerint mák ide/oda még Bottas is mérföldekkel előrébb lesz a pontversenyben év végén. :/

  F1890: asszem kanadában meg most kicsit többt bukott mint hamilton egy váltócserével és egy 4. hellyel. és akkor még beszélgethetünk a kínai SC és spanyol SC pechről . spanyolt 100% h megnyerte volna mert 8 secet bukott vele. knában meg esélyes lett volna a győzelemre. de év végére ezek már úgyis mindegyek lesznek mert így h csak két autó játszik és az egyik ennyire bucizza a másikat így esélytelen a dolog

 5. Paberto: Mert? Bakuban eldurrant az agya. A sajat hulyesegenek (meg annak hogy fejben egyben van) koszonhette hogy nem nyerte meg a futamot. Ausztriaban tiszta hetvegeje volt. A mai az elso mar egy jo ideje ami nem az o hibaja (meg akkor is ha az elfekezesek biztos hogy nem tettek jot).

  asszem kanadában meg most kicsit többt bukott mint hamilton egy váltócserével és egy 4. hellyel. és akkor még beszélgethetünk a kínai SC és spanyol SC pechről . spanyolt 100% h megnyerte volna mert 8 secet bukott vele. knában meg esélyes lett volna a győzelemre. de év végére ezek már úgyis mindegyek lesznek mert így h csak két autó játszik és az egyik ennyire bucizza a másikat így esélytelen a dolog

 6. Paberto: Mert? Bakuban eldurrant az agya. A sajat hulyesegenek (meg annak hogy fejben egyben van) koszonhette hogy nem nyerte meg a futamot. Ausztriaban tiszta hetvegeje volt. A mai az elso mar egy jo ideje ami nem az o hibaja (meg akkor is ha az elfekezesek biztos hogy nem tettek jot).

  Kanada? 😀 Kína? 😀 Hami még nem esett vissza mezőny végére. 😀

 7. Zasalamel: Szopóágon volt, csak vettel még nagyobb szopóágon. ?

  Mert? Bakuban eldurrant az agya. A sajat hulyesegenek (meg annak hogy fejben egyben van) koszonhette hogy nem nyerte meg a futamot. Ausztriaban tiszta hetvegeje volt. A mai az elso mar egy jo ideje ami nem az o hibaja (meg akkor is ha az elfekezesek biztos hogy nem tettek jot).

 8. Paberto: Elozo ket hetvegen Hamilton volt szopoagon (fejvedo es valto). Most Bottas inditott egy valtocserevel. Tiszta hetvegejuk nem volt honapok ota. Mindket oldalon van baj.

  Szopóágon volt, csak vettel még nagyobb szopóágon. 😀 Ha megnézed a két oldalt, nem elég h a mercinek jobb a technikája, de mostmár nagyobb szerencséjük is van.

 9. Zasalamel: Poén az, hogy eddig a ferka sose járt jól ha rizikóznak a gumikkal, míg a mercinek eddig mindig bejött (lásd idén barcelona). Nem sajnálom mercitől ezt a sikert, mert idén is piszok jó munkát végeznek, de azt is el kell ismerni, h a szerencse is egyre inkább mellettük áll.

  Elozo ket hetvegen Hamilton volt szopoagon (fejvedo es valto). Most Bottas inditott egy valtocserevel. Tiszta hetvegejuk nem volt honapok ota. Mindket oldalon van baj.

 10. trialboj:
  OLyan baromság volt eddig is arról beszélni hogy mekkora a lemaradás. Mintha nem lenne tiszta mindenki előtt hogy elég 1 szar futam és 25 pontot lehet hozni v bukni. Amíg ennél kisebb a különbség addig nincs miről beszélni, semmi sem eldőlt.

  Habár az sajnos kezd látszódni hogy ferka elmarad a fejlesztésben ahogy az lenni szokott, és ha szerencséjük is elhagyja őket, akkor nem sok esély van az egyéni címre. A konstruktőrit meg sosem nyerik meg amíg Kimi ott van… Nem is azért mert annyira gyenge lenne, hanem mert az egész mezőnyből neki a legkisebb a szerencsefaktora, ha jó helyen megy tuti kibasznak vele, vagy a technika v a csapat

  idi évben nem mondanám h szerencséje volt a ferrarinak összességben. meg amúgyis aki a szerencsére bízza a sorsát az egyet jelent azzal h önerőből képtelen nyerni. poleok tekintetében 8-2 futamoknál 6-3. egyértelműen jobb a merci idén, hosszabbtávon azért ezek a kvalis fölények kijönnek

 11. Paberto:
  Az a poen hogy valaki mondta a futam kozepen hogy a Pirelli ki is dobhatja a fenebe a kozepes meg a kemeny keverekeket mert a 3 leglagyabb keverek is mindent kibir. Na most akkor mi van?

  Poén az, hogy eddig a ferka sose járt jól ha rizikóznak a gumikkal, míg a mercinek eddig mindig bejött (lásd idén barcelona). Nem sajnálom mercitől ezt a sikert, mert idén is piszok jó munkát végeznek, de azt is el kell ismerni, h a szerencse is egyre inkább mellettük áll.

 12. OLyan baromság volt eddig is arról beszélni hogy mekkora a lemaradás. Mintha nem lenne tiszta mindenki előtt hogy elég 1 szar futam és 25 pontot lehet hozni v bukni. Amíg ennél kisebb a különbség addig nincs miről beszélni, semmi sem eldőlt.

  Habár az sajnos kezd látszódni hogy ferka elmarad a fejlesztésben ahogy az lenni szokott, és ha szerencséjük is elhagyja őket, akkor nem sok esély van az egyéni címre. A konstruktőrit meg sosem nyerik meg amíg Kimi ott van… Nem is azért mert annyira gyenge lenne, hanem mert az egész mezőnyből neki a legkisebb a szerencsefaktora, ha jó helyen megy tuti kibasznak vele, vagy a technika v a csapat 🙁

 13. Paberto:
  Kozben Sky-on arrol beszelnek hogy Vettel a kerekcsere utan kozvetlenul ment a kivezeto koreben egy lila masodik es harmadik szektort amikor a gumi meg nem uzem meleg es ez nagyon megviseli a gumit. Nem mondtak hogy ez az oka, de nem tett jot a guminak. Eddigi tapasztalataim alapjan azt mondom ez nem igazan szamithatott. Akkor mar az elfekezesek tobbet nyomtak a dologba ha valami ilyesmirol van szo.

  Tipikus.Fogjuk Vettelre,a főgonoszra.Verstappennel akkor mi volt?

 14. continental: Én sem értem,vam kemény 1 pont előny,miközben a gyengébbik Mercis megveri mindkét Ferrarit a 9. helyről,+Vettel már az uccsó turbóját használja.
  Megyek és felteszem Sebre a házam.

  A Házat azért ne tedd fel, de a remény hal meg utoljára, csak az gond hogy pár embernél már egy rossz futam után meghal. De tény mint ahogy írtam is már, ez egy forduló pont lehet !

 15. Hát nehezen hihető, hogy az miatt lett volna. Ráadásul a másik piros autónál ugyanez volt ugyanabban a körben. Lehet itt inkább a beállítások miatt volt z. Mert ez nem igazán volt defekt (mármint amilyet eddig láttunk versenyeken). Inkább “elfáradt” az egész

  Paberto:
  Kozben Sky-on arrol beszelnek hogy Vettel a kerekcsere utan kozvetlenul ment a kivezeto koreben egy lila masodik es harmadig szektort amikor a gumi meg nem uzem meleg es ez nagyon megviseli a gumit. Nem mondtak hogy ez az oka, de nem tett jot a guminak. Eddigi tapasztalataim alapjan azt mondom ez nem igazan szamithatott. Akkor mar az elfekezesek tobbet nyomtak a dologba ha valami ilyesmirol van szo.

 16. Nando: Most mit vársz ez már szokássá vált, aztán közben Vettel még mindig vezeti a tabellát, de már most féltávnál úgy vislékednek mintha elveszett volna minden..

  Én sem értem,vam kemény 1 pont előny,miközben a gyengébbik Mercis megveri mindkét Ferrarit a 9. helyről,+Vettel már az uccsó turbóját használja.
  Megyek és felteszem Sebre a házam. 😀

 17. Kozben Sky-on arrol beszelnek hogy Vettel a kerekcsere utan kozvetlenul ment a kivezeto koreben egy lila masodik es harmadik szektort amikor a gumi meg nem uzem meleg es ez nagyon megviseli a gumit. Nem mondtak hogy ez az oka, de nem tett jot a guminak. Eddigi tapasztalataim alapjan azt mondom ez nem igazan szamithatott. Akkor mar az elfekezesek tobbet nyomtak a dologba ha valami ilyesmirol van szo.

 18. Nando:
  Hülki megint szépet ment.

  Hát az az egy kör hátrány számomra nem ad nagy örömet.
  Jó a világverő Mercedes motoros csapatokat maga mögött tudhatta. Ez is mutatja mennyire sokat kell fejlődnie a Renault gyári csapatának, hogy ott legyen az élen mind a motor, mind a kasztni terén.

 19. Bogyi007:
  Nem feltétlenül szerettem volna – sőt erkölcsileg ez szép is volt – csak szerintem ezt a Mercedes meglépte volna.

  A Ferrari kijelölt gumimérnökét meg innen is csókoltatom (ha nő) de legalábbis üdvözlöm…

  Hülyeséget beszélsz most, barátom. Ha helyet cserélnek, akkor már 10 körrel a vége előtt Merci 1-2 lett volna, Räi pedig 2 mp-cel kényszerült volna lassabban menni mint ahogy tudott volna, mivel Vettel az előzés után annyival volt lassabb Räikkönennél. Nevetségessé tette volna a Ferrarit, hogy ahelyett, hogy a 2. helyen mennének, Räikkönen kerülgeti Sebet…

 20. Értem ,hát ha közel lett volna tényleg hozzá Vettel,akkor én is azt mondom oké ,adja át a helyet ,de így ,azt én azt mondom gáz lett volna kicsit ..na mindegy ez az én véleményem..
  Hát azt én is

  Bogyi007:
  Nem feltétlenül szerettem volna – sőt erkölcsileg ez szép is volt – csak szerintem ezt a Mercedes meglépte volna.

  A Ferrari kijelölt gumimérnökét meg innen is csókoltatom (ha nő) de legalábbis üdvözlöm…

 21. Ezen a pályán mindig nagyon erős a merci, várható volt hogy nehéz dolga lesz a ferrarinak de e mellé nulla szerencse párosult. Bottas egy főnyeremèny a mercinek, a ferrari ma sokkal okosabb lehetett volna a boxba, de ahogy látom nem akarnak vb-t nyerni. Verstappent is kihoztàk biztonsàgból akkor Vettel halàlra hasznàlt gumijait miért nem? Időbe bőven bele fért.. Szèp ès jó Kimi dobogója de semmire se megy vele csak a statisztika része… Jókor jött ez az ébresztő pofon.

 22. Nem feltétlenül szerettem volna – sőt erkölcsileg ez szép is volt – csak szerintem ezt a Mercedes meglépte volna.

  A Ferrari kijelölt gumimérnökét meg innen is csókoltatom (ha nő) de legalábbis üdvözlöm…

  K_i_m_i_:
  pls ,engedjük már el ezt a helycserét ,értem én csapat meg vettel stb de te miért szeretnéd ennyire azt a helycserét ?

 23. F1890: jah, és vettel a kanadai elhullajtott pontokat. kínai sc pechet, spanyol sc időveszteséget amivel győzelmet bukott mikor kapja vissza?:P

  hagyjuk. jobb a merci kvalin egyértelműen, és mostmár futamokon is. 6-3. innentől meg gyerekjáték lesz már. a csata elmarad, lehet örülni. grat a 4.hez

  Alonso tényleg mehetne a mericbe. Legalább lenne izgalom….

 24. Paberto: Akkor ahogy a Red Bull felismerte a hibat VErstappennel, es kihoztak a boxba, ugy ezt a FErrari is megtehette volna. Ha Baku a Mercedes csapat hibaja volt, akkor itt a Ferrari sem volt vetlen.

  Állítólag te beszéled az angolt. Hallgasd meg kérlek újra, mit mondtak a rádióban Verstapennek, amikor kihozták. Legyél már kicsit értelmes, ne játsszd a teljesen idiótát.

 25. velorex:
  Lehet itt szocskázni a Pirellit, de az nem a véletlen műve, hogy egy csapaton belül történt meg a gumiprobléma.
  Ez szerintem nagy probléma lehet a Ferrarinál.

  A Ferrarinál egy krónikus betegség, hogy néha túlhasználják a gumikat. Tavaly Vettelnek Ausztriában robbant fel a gumija, 2 éve pedig Spában.

 26. pls ,engedjük már el ezt a helycserét ,értem én csapat meg vettel stb de te miért szeretnéd ennyire azt a helycserét ?

  Bogyi007:
  Itt is volt hozzá köze a csapatának. Egy ha helyet cserélnek kimivel, akkor most Vettel harmadik, de ha nincs csere akkor is ha Vettelt is hozzák a boxba AZONNAL Kimi után akkor is jobb helyen ér célba mint a hetedik hely.

  Ezt a Ferrari elbaxta…

 27. Bogyi007:
  Itt is volt hozzá köze a csapatának. Egy ha helyet cserélnek kimivel, akkor most Vettel harmadik, de ha nincs csere akkor is ha Vettelt is hozzák a boxba AZONNAL Kimi után akkor is jobb helyen ér célba mint a hetedik hely.

  Ezt a Ferrari elbaxta…

  Én arra utaltam,hogy Hamilton technikai gondjáhz semmi köze nem volt a ferrarinak csak a saját csapatának. Ergo a sorsnak nem volt mit visszaadnia a ferrarisok kárára.

 28. Paberto:
  Hamilton most vissza kapta amit Bakuban elvesztett a fejvedo hibaja miatt. Ennyi a tortenet.

  jah, és vettel a kanadai elhullajtott pontokat. kínai sc pechet, spanyol sc időveszteséget amivel győzelmet bukott mikor kapja vissza?:P

  hagyjuk. jobb a merci kvalin egyértelműen, és mostmár futamokon is. 6-3. innentől meg gyerekjáték lesz már. a csata elmarad, lehet örülni. grat a 4.hez 🙂

 29. Itt is volt hozzá köze a csapatának. Egy ha helyet cserélnek kimivel, akkor most Vettel harmadik, de ha nincs csere akkor is ha Vettelt is hozzák a boxba AZONNAL Kimi után akkor is jobb helyen ér célba mint a hetedik hely.

  Ezt a Ferrari elbaxta…

  Saba: Ja, azzal hogy Vettel kukázta a gumikat és a futamát. Ne viccelj már, a bakui esethez egyedül a csapatának volt köze, senki másnak.

 30. KIMI AND THE RED POWER: Úgy beszélsz mintha a Merci a semmiből bemakkolta volna az 1-2-t. A 9. helyről erőből megverték Vettelt, egyedül Kimit nem tudták volna elkapni. Sokkal jobban dolgozik idén is ez a csapat mint az olaszok. Rászolgáltak a szerencséjükre.

  Sőt, nekem eléggé úgy tűnik, hogy a fejlesztések tekintetében is hatékonyabb a Merci.

 31. Aha,csak nem győzöl mindenféle apró morzsákat megosztogatni,h a napsütésen és a széljáráson kívül mi minden hátráltatta még Raikkonent. 😀
  M1,ünnepeld ezt a szép dobogót,nagy dolog ez Kimitől!

  DUdi:
  Háát akkor jó napod van végül is. Remek :). Örülök neki. De a rinyálást tartogasd annak aki szokott. Én nem.

 32. Semmit, pedig kalauz ismerősöket is körbekérdeztem.

  De nem is lesz aktuális, a futam hetében csütörtökön lesz egy térdtükrözéses műtétem így biztosan otthon fotelből vagy ágyból nézem a futamot…

  csoppeer: Fél off.

  Úgy tudom te is hajléktalan jeggyel jársz f1re idén hallottál róla vmit?