Szingapúri Nagydíj Kibeszélő

A megszokott és jól bevált Kibeszélő Topicot ismét létrehozzuk, hogy legyen hol megbeszélni a napi eseményeket.

A hétvége menetrendje

EseményIdőpont
1. szabadedzésPéntek 10:30-12:00
2. szabadedzésPéntek 14:30-16:00
3. szabadedzésSzombat 12:00-13:00
IdőmérőSzombat 15:00-16:00
FutamVasárnap 14:00

Aki esetleg még nem tippelt, az tippeljen ITT

Az alábbi linkeken lehet élőben nézni a hétvégét: M4 Oldala , Adás1 , Adás2 , Adás3
Az alábbi linken élő szektorok, köridők láthatóak: Live Timing

 

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. Szerintem Kimi az, aki hibázott. Ha a következő évre nem írnak vele alá, még meg is érteném. De így, hogy becsicskult, kutya kötelessége lett volna besorolni Vettel mögé, közvetlenül a rajtot követően. Minek keménykedett fölöslegesen? Miért akarta szegény Vettelt lerajtolni? Nem tanulta meg még mindig, hogy ő a második számú versenyző a csapatnál? Mit keresett ott Vettel mellett? Mintha szándékosan keresztbe akarna tenni Vettelnek és a csapatnak, amely hosszabbított vele nem kevés pénzért. Olyan volt ez tőle, mint Webbertől 2012 Brazília. Hatalmasat csalódtam benne… ?

 2. GreenHonda: Felesleges ebbe belemennetek, nekem egyértelmű kinek a hibája volt, többi rizsa. Kiégett a finn ***re, Kvyatban és Ericssonban legalább még lehet valami potenciál, viszont egyikük sem keres gyengébb telesítményért milliárdokat …

  Amúgy miért utálod ennyire? Már a kedvenc balféked, Villeneuve is Kimi-fan! 😛

 3. F1890:
  azért tegyük hozzá h eléggé csúszós volt az aszfalt ez látszik a kocsik mozgásán, vettel leindult balra maxi érzékeli majd ő is balra húzza, aztán látja h kimi ott van majd jobbra húzza és ekkor kimi is hangyányit jobbra megy. verstappen és kimi mozdulatai igen kicsik voltak, de nem volt hely verstappennek kivédenie az ütközést, így kimi hátsó kereke találkozott verstappen első kerekével. sok kicsi apró tényezőnek kellett összejönnie ehhez, úgyh ez egy tipikus versenybaleset. ettől függetlenül vettel baromságot csinált, és fölöslegesen ment balra, vb éllovasként így h 4 hellyel előrébb vagy mint a másik, nagy marhaság volt. úgyh remélem vki elmgyarázza neki, h attól még h elől van és mellette csak egy embert lát, még lehet ott más is

  Felesleges ebbe belemennetek, nekem egyértelmű kinek a hibája volt, többi rizsa. Kiégett a finn ***re, Kvyatban és Ericssonban legalább még lehet valami potenciál, viszont egyikük sem keres gyengébb telesítményért milliárdokat …

 4. Egyetértek a konklúzióval. Számomra a tisztázatlan kérdés, hogy mi történt Kimi és Max között pontosan, még ha nem is közülük került ki a ludas.

  Azon lehetne vitatkozni, hogy mekkora hiba is volt ez Vetteltől, de az árát megfizette, az biztos.

  Nando: Az jön le belőle, hogy mindegyik tart egy irányt Maxi és Kimi kis szögben tart egymásra, míg Vettel szinte már befarol eléjük. De hogy ki lenne a hibás az még mindig nem derül ki(egyértelműn), Vettelnek joga volt védeni a pozíciót, ha látja, hogy Kimi is ott van valószínűleg kisebb lett volna a rátartás.
  Azt tudom mondani, hogy Vettel ilyen körülmények között túl agresszív volt és nem vette számításba, hogy Maxi mellett lehet még valaki, viszont kicsit sántít az hogy nem láthatta, mert Kimi már Maxnál előrébb volt miközben ő élesen keresztbe húz, látnia kellett volna, szóval azt mondom akarva vagy akaratlanul ezt az egészet Vettel idézte elő.

 5. GreenHonda:
  Raikkonen hibája volt egyébként az egész. Teljesen egyértelmű

  https://www.youtube.com/watch?v=yoRlpqIwiqs

  Húzzon haza a picsába inkább, Massa legalább fejlődött abban hogy nem ütközik annyit, míg Ő folyamatosan visszafele! Villeneuve-nek sem ment, kibaszták, és így érthető volt, viszont Rai itt szerencsétlenkedik 2014 óta, Wehrleinnak pedig nem lesz jövőre ülés, a szintén megérdemeletlen F1 pilóta Kvyatnak lesz helye jövőre. Nevetséges…

  Vicc amúgy a formula.hu lejáratódala Ericcson ellen, ami eléggé ferdíti a teljesítményét. Rengetegszer nehezíti meg Wehrlein dolgát, elsősorban stabilitása a gyengéje, és néha vannak elég gyenge tempói, de ritkának mondható. Sokszor tudja hozni amit a német, de legalább életben tartja a pénzével a kiscsapatokat.

  Raikkonen meg itt milliókért bal***kodik egy Ferrariban aminek tele van a buxája lóvéval, s rendelkezik azzal az eszközkészlettel (ráadásul évtizedek óta stabilan, rendíthetetlenül, stabil jövőképpel), ami másnak adatik meg. Pusztán az a kérdésem miért érzi valaki motivált szurkolásnak, ha Rai-Ferka drukker? A világ szarja komolyan mondom. És nincs gondom Raikkonnel, jó pilóta volt a maga idejében, de ezt a bohóckodást be kellene fejezni, klasszisnak nevezni pedig felettébb nagy butaság, akármelyik időkről beszélünk.

  Gyerek, a negró világít a szádban. Direkt provokálod mindig a Kimi fanokat? Nincs aki hozzádszóljon a való életben, úgyhogy legalább itt?

 6. revanchist:
  Nem saját gyártmány. Azt sem állítom, hogy pontos képet lehet felállítani ez alapján. Csak egy plusz információforrás. Egyébként a rácshoz talán kicsit megbízhatóbban lehet viszonyítani, a vonalazás elég fapados.

  Az jön le belőle, hogy mindegyik tart egy irányt Maxi és Kimi kis szögben tart egymásra, míg Vettel szinte már befarol eléjük. De hogy ki lenne a hibás az még mindig nem derül ki(egyértelműn), Vettelnek joga volt védeni a pozíciót, ha látja, hogy Kimi is ott van valószínűleg kisebb lett volna a rátartás.
  Azt tudom mondani, hogy Vettel ilyen körülmények között túl agresszív volt és nem vette számításba, hogy Maxi mellett lehet még valaki, viszont kicsit sántít az hogy nem láthatta, mert Kimi már Maxnál előrébb volt miközben ő élesen keresztbe húz, látnia kellett volna, szóval azt mondom akarva vagy akaratlanul ezt az egészet Vettel idézte elő.

 7. azért tegyük hozzá h eléggé csúszós volt az aszfalt ez látszik a kocsik mozgásán, vettel leindult balra maxi érzékeli majd ő is balra húzza, aztán látja h kimi ott van majd jobbra húzza és ekkor kimi is hangyányit jobbra megy. verstappen és kimi mozdulatai igen kicsik voltak, de nem volt hely verstappennek kivédenie az ütközést, így kimi hátsó kereke találkozott verstappen első kerekével. sok kicsi apró tényezőnek kellett összejönnie ehhez, úgyh ez egy tipikus versenybaleset. ettől függetlenül vettel baromságot csinált, és fölöslegesen ment balra, vb éllovasként így h 4 hellyel előrébb vagy mint a másik, nagy marhaság volt. úgyh remélem vki elmgyarázza neki, h attól még h elől van és mellette csak egy embert lát, még lehet ott más is

 8. Nem saját gyártmány. Azt sem állítom, hogy pontos képet lehet felállítani ez alapján. Csak egy plusz információforrás. Egyébként a rácshoz talán kicsit megbízhatóbban lehet viszonyítani, a vonalazás elég fapados.

  Nando: Azért egy pillanatképből nem igazán lehet megítélni, hogy húztál három vonalat ( ami nekem nem tűnik pontosnak, főleg maxinál ) Sokkal többet árul el az ki hogyan reagált a másikra.

 9. Igen, én is gondoltam már mindenkire, de ez győzött meg legjobban (eddig) mert szemből van. De mindegy is mert már így alakult, az meg hogy ki a hibás szerintem csak nagyon kicsit számít.

  Nando: Esküszöm akárhány kamera állásból nézem, én nem tudom eldönteni egyértelműen, ebből például Verstappen tűnik ludasnak, viszont ahogy rátart hirtelen vettel úgy húz egyet az autón Maxi. ( Kimi pedig másik nézetből Vettelfele indul el, nehéz ez )

 10. Nando: Alonso világbajnokként ment Mclarenbe és úgy kezelték mint egy kezdőt, miközben lajcsinak elég sok minden elvolt nézve, naná hogy ennyi volt a minimum. Már már az egész csapat Hamilton mellett állt Roninak kis kedvence, amikor Monacóban Alo szerezte meg a Polet rendesen szinte Az egész Mclaren csapat úgy viselkedett mintha a fogukat húznák, csak ennyire ment ellenszélben Alo abban az évben…

  Ettől még hülyeséget csinált és elbukott egy vb címet.

 11. ne nézzél forma1 -et nem neked való … vettel manőver 🙂

  GreenHonda: Vettel manővere az volt hogy milikkel ha csak Verstappen előtt van akkor már eléteszi az autót, először azért nem mondtam a tv előtt sem ott ítéletet mert nem láttam egyértelműen hogy akkor már előtte volt-e mikor húzta be. De igen, nagyon kiszámította, viszont mivel Raikkonen ráhúzta Verstappenre ezért ütközés lett belőle

 12. GreenHonda: Vettel manővere az volt hogy milikkel ha csak Verstappen előtt van akkor már eléteszi az autót, először azért nem mondtam a tv előtt sem ott ítéletet mert nem láttam egyértelműen hogy akkor már előtte volt-e mikor húzta be. De igen, nagyon kiszámította, viszont mivel Raikkonen ráhúzta Verstappenre ezért ütközés lett belőle

  Ebből is látszik marha nehéz szitu, de inkább versenybaleset, mindegyik erőszakos volt.

 13. Nando: Hát ebből a Kamerából az kell mondjam, hogy Kimi megindul a külsőív fele és Max előtt mint egy olló bezár a két Ferrari.

  Vettel manővere az volt hogy milikkel ha csak Verstappen előtt van akkor már eléteszi az autót, először azért nem mondtam a tv előtt sem ott ítéletet mert nem láttam egyértelműen hogy akkor már előtte volt-e mikor húzta be. De igen, nagyon kiszámította, viszont mivel Raikkonen ráhúzta Verstappenre ezért ütközés lett belőle

 14. GreenHonda:
  Raikkonen hibája volt egyébként az egész. Teljesen egyértelmű

  https://www.youtube.com/watch?v=yoRlpqIwiqs

  Húzzon haza a picsába inkább, Massa legalább fejlődött abban hogy nem ütközik annyit, míg Ő folyamatosan visszafele! Villeneuve-nek sem ment, kibaszták, és így érthető volt, viszont Rai itt szerencsétlenkedik 2014 óta, Wehrleinnak pedig nem lesz jövőre ülés, a szintén megérdemeletlen F1 pilóta Kvyatnak lesz helye jövőre. Nevetséges…

  Ilyet mondani a félistenről bakker?! Ha a sötét középkorban élnénk, már el is égettek volna, hogy szidod az alkoholistát! Én egyébként nem tudom eldönteni, hogy melyik tészta ügynök hibája volt, mert Vettel is egy tirpák baca*** volt megint, remélem év végén baszhatja a vb címet! Kimi meg monnyon le, mert szánalom amit művel. Még a Lotus idejében alkotott valamit, de rakat ló*** a Ferraris produktuma.

 15. Raikkonen hibája volt egyébként az egész. Teljesen egyértelmű

  https://www.youtube.com/watch?v=yoRlpqIwiqs

  Húzzon haza a picsába inkább, Massa legalább fejlődött abban hogy nem ütközik annyit, míg Ő folyamatosan visszafele! Villeneuve-nek sem ment, kibaszták, és így érthető volt, viszont Rai itt szerencsétlenkedik 2014 óta, Wehrleinnak pedig nem lesz jövőre ülés, a szintén megérdemeletlen F1 pilóta Kvyatnak lesz helye jövőre. Nevetséges…

  Vicc amúgy a formula.hu lejáratódala Ericcson ellen, ami eléggé ferdíti a teljesítményét. Rengetegszer nehezíti meg Wehrlein dolgát, elsősorban stabilitása a gyengéje, és néha vannak elég gyenge tempói, de ritkának mondható. Sokszor tudja hozni amit a német, de legalább életben tartja a pénzével a kiscsapatokat.

  Raikkonen meg itt milliókért bal***kodik egy Ferrariban aminek tele van a buxája lóvéval, s rendelkezik azzal az eszközkészlettel (ráadásul évtizedek óta stabilan, rendíthetetlenül, stabil jövőképpel), ami másnak adatik meg. Pusztán az a kérdésem miért érzi valaki motivált szurkolásnak, ha Rai-Ferka drukker? A világ szarja komolyan mondom. És nincs gondom Raikkonnel, jó pilóta volt a maga idejében, de ezt a bohóckodást be kellene fejezni, klasszisnak nevezni pedig felettébb nagy butaság, akármelyik időkről beszélünk.

 16. Én nem akadtam ki akkor sem, csak nem volt őszinte a csapat Aloval és magával azzal sem, hogy valami meg volt beszélve, ahhoz nem tartották magukat pl a Hungaroringi balhé is ezzel kezdődött:
  Mielőtt elítélnénk a spanyolt, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy “Pandora szelencéjét” Hamilton nyitotta ki, amikor a csapat kifejezett kérésével szembeszegülve, Alonso előtt döngetett ki a pályára az időmérő edzés döntő szakaszában. Ennek azért volt jelentősége, mert a szabályok szerint a Q3-ban felhasznált benzint a verseny előtt visszatölthették a kocsikba. Alonso tehát a kevesebb megtett körrel hátrányba került.
  Először Hamilton rúgta fel a szabályokat, aztán eljátszotta a mártírkodást ami mai napig szokása..

 17. T.L.G:
  Abból, hogy húztak egyet a szájukból, következik, hogy a csapat Hamiltont akarta győztesnek. A számok, tények meg egyéb mellékes dolgok meg senkit nem érdekelnek…taps! ?

  Kíváncsi lennék, ha akkor meghúzott volna egy olyat a Meki Alo ellen, mint amit idén a Ferrari, akkor hogy rinyált volna, ha már attól is kiakadt, hogy húzták a szájukat… 😀

 18. Abból, hogy húztak egyet a szájukból, következik, hogy a csapat Hamiltont akarta győztesnek. A számok, tények meg egyéb mellékes dolgok meg senkit nem érdekelnek…taps! 🙂

  Nando: Még 1x elmondom, hogy már Alo Monacói Poleja után húzták a szájukat.. Tovább nincs kedvem erről vitatkozni.

 19. Nando: Még 1x elmondom, hogy már Alo Monacói Poleja után húzták a szájukat.. Tovább nincs kedvem erről vitatkozni.

  egy akkor bennfentes nyilatkozata. “alonso remekül tud angolul, viszont a brit humort nem érti (itt arra utal h hiába mész külföldre a szavajárás miatt nem feltétlenül érted a vicceket közmondásokat), és hamilton remekül kijön a szerelőkkel”, továbbá had ne kelljen mondani h aki a saját csapatát zsarolja meg azt nem nagyon kedvelik csapaton belül, ettől függetlenül mind taktikailag mind technikailag alonso ugyanolyan csomagot kapott mint hamilton egész évben.

 20. teljesen biztos voltam benne, hogy nem élik túl az első kanyart … egész egyszerüen azért mert birka mind a kettő… nem az első eset… alapvetően nincs egy méter eszük se … szemből nézve verstappen is elindul jobbra utánna meg balra megy 900 métert, hogy belerongyoljon rajkóba .. alig lesz így befejezett versenye …

 21. T.L.G:
  Pedig így van. Monacoig teljesen egyértelműen Alonso volt a kedvezményezett (hogy ezt mennyire tudta kihasználni, az más kérdés), utána egállá vált, és a szezon vége felé, amikor Alonso már konkrétan a saját csapata ellen fordult kezdte el a csapat (elsősorban pszichésen, mert boxtaktika tekintetében még mindig egálban voltak) Hamiltont támogatni.

  Még 1x elmondom, hogy már Alo Monacói Poleja után húzták a szájukat.. Tovább nincs kedvem erről vitatkozni.

 22. Pedig így van. Monacoig teljesen egyértelműen Alonso volt a kedvezményezett (hogy ezt mennyire tudta kihasználni, az más kérdés), utána egállá vált, és a szezon vége felé, amikor Alonso már konkrétan a saját csapata ellen fordult kezdte el a csapat (elsősorban pszichésen, mert boxtaktika tekintetében még mindig egálban voltak) Hamiltont támogatni.

  Nando: Ó hogyne, de nem fogok ezen vitázni én másképp látom, maximum Ausztráliában volt kedvezett Alo.

 23. Kicsit más szemszögből:

  Hamilton 11. éve van a mezőnyben. Ebből a 11 évből, ha nagyon szigorúak vagyunk és kivesszük az ideit, 8 olyan éve volt, ahol egy olyan csapattársa volt, aki erős, és aki ellen lehetett versenyezni. Ugyanez a szám Vettelnél 1, Alonsonál 3 (Buttont mindenképp ide sorolom).

  Hamilton mérlege 6/8. Nem tartom valószínűnek, hogy Vettelnek vagy Alonsonak ennél jobb mérlege lenne…

  Wolverine: Hamilton meg kétszer kapott versenyképes csapattársat, mind a kettő tudott is vele versenyzni, mind a kettő el is verte legalább egyszer.

 24. F1890: ezt gondold át mégegyszer. alonso elsőszámú volt a monacói nagydíjig, és hamilton ott kijelentette h többet nem fogja eljátszani ezt hanem önmagáért versenyzik. eleve a mclaren úgy építette fel a projektet h van alonso akit leszerződtettek és egy kettest kerestek mellé, sokáig delarózi volt a befutó, de végül kipróbálták hamiltont. aztán mindenki meglepődött h hamilton sokkalta erősebb mint várták. és itt kezdődött a balhé h alo nem bírta elviselni idegekkel h nem első számú hanem egyenlő félként kezeli őt és hamiltont a mclaren. de monacoig alo volt az elsőszámú, ez látszik a taktikákon nyilatkozatokon, megnyilvánulásokon.

  Ó hogyne, de nem fogok ezen vitázni én másképp látom, maximum Ausztráliában volt kedvezett Alo.

 25. Nando: “Alonso világbajnokként ment Mclarenbe és úgy kezelték mint egy kezdőt”

  ezt gondold át mégegyszer. alonso elsőszámú volt a monacói nagydíjig, és hamilton ott kijelentette h többet nem fogja eljátszani ezt hanem önmagáért versenyzik. eleve a mclaren úgy építette fel a projektet h van alonso akit leszerződtettek és egy kettest kerestek mellé, sokáig delarózi volt a befutó, de végül kipróbálták hamiltont. aztán mindenki meglepődött h hamilton sokkalta erősebb mint várták. és itt kezdődött a balhé h alo nem bírta elviselni idegekkel h nem első számú hanem egyenlő félként kezeli őt és hamiltont a mclaren. de monacoig alo volt az elsőszámú, ez látszik a taktikákon nyilatkozatokon, megnyilvánulásokon.

 26. kayassine: Lehetett volna több esze Alonsonak, de nem volt, sajnos.

  Alonso világbajnokként ment Mclarenbe és úgy kezelték mint egy kezdőt, miközben lajcsinak elég sok minden elvolt nézve, naná hogy ennyi volt a minimum. Már már az egész csapat Hamilton mellett állt Roninak kis kedvence, amikor Monacóban Alo szerezte meg a Polet rendesen szinte Az egész Mclaren csapat úgy viselkedett mintha a fogukat húznák, csak ennyire ment ellenszélben Alo abban az évben…

 27. Nando: Háhháh, de nagy vicc vagy ember Alo vagy 10 futamot nem teljesített, hogy lehet ezt a Merci megbízhatósággal összehasonlítani, azért mert egyszer eldurrant a motorja Lajosnak.. Rosbeg Komolyan vette az egész évet nem úgy mint a Yolo ember, hogy Fél évtől kapott észbe, hogy most Rosberget nem lesz egyszerű leverni…

  Egyszer? Ezek szerint nem igazan emlekszel a tavalyi evre.

 28. Paberto: Ez esetben Alonso ketszer lett elverve mert Buttontol is kikapott 2015-ben. Es ha erre az a valasz hogy mert a technikai hibak… akkor Hamiltonnal is ez a valasz Rosberggel szemben 2016-ra.

  Háhháh, de nagy vicc vagy ember Alo vagy 10 futamot nem teljesített, hogy lehet ezt a Merci megbízhatósággal összehasonlítani, azért mert egyszer eldurrant a motorja Lajosnak.. Rosbeg Komolyan vette az egész évet nem úgy mint a Yolo ember, hogy Fél évtől kapott észbe, hogy most Rosberget nem lesz egyszerű leverni…

 29. Lordring:
  Elképesztő, hogy a hungaroringi esetnél ma már a legtöbb beszámoló meg sem említi, hogy az ügy Hami köcsögségével kezdődött, csak azt ahogy Alonso válaszolt rá a feltartással. Ironikus, hogy ha Alonso akkor nem vág vissza és bejön simán másodiknak, akkor pontokkal nyeri a VB-t.

  Lehetett volna több esze Alonsonak, de nem volt, sajnos.

 30. sztem értelmetlen itt hibáztatni most egyiket vag ymásikat. de maxot megvédeném, ez a crash előtti kép. látszik h a két kerék ér össze vagyis kimi hátsó kereke az max tengelytávjával egy vonalban volt és mivel legyorsulta ezért érintkezett a két kerék és crash. mivel vet befele húzódott max nem tudott jobbra menni h ne érintkezzenek a gumik. hülye egy baleset, vet fölöslegesen keménykedett, kimi vétlen volt, verstappennek meg nem volt helye h kivédje a crasht
  http://autosportoldal.hu/wp-content/uploads/2017/09/crash.png

 31. Lordring:
  Elképesztő, hogy a hungaroringi esetnél ma már a legtöbb beszámoló meg sem említi, hogy az ügy Hami köcsögségével kezdődött, csak azt ahogy Alonso válaszolt rá a feltartással. Ironikus, hogy ha Alonso akkor nem vág vissza és bejön simán másodiknak, akkor pontokkal nyeri a VB-t.

  Ilyen a karma. (Bár nem hiszek benne)

 32. Paberto: Alonso es Vettel csak 1-1 evben kapott versenykepes csapattarsat amibe rogton bele is tort mindketto bicskajuk. Azota sem igazolnak mellejuk senkit aki gyors lenne. Hamilton legalabb tobbszor kuzdott a csapattarsaival az evek soran.

  Vettel-Ricciardo esetében egy kis turpisságot vélek felfedezni Vettel részéről.
  Szerintem Ferraris szerződésének kikényszerítése állhatott Vettel ilyen meglepő gyenge teljesítménye mögött.

 33. Elképesztő, hogy a hungaroringi esetnél ma már a legtöbb beszámoló meg sem említi, hogy az ügy Hami köcsögségével kezdődött, csak azt ahogy Alonso válaszolt rá a feltartással. Ironikus, hogy ha Alonso akkor nem vág vissza és bejön simán másodiknak, akkor pontokkal nyeri a VB-t. HA jól számolom fejben. 😀

  Wolverine: Így igaz, az se lett volna egál ha Alonsot nem büntetik meg a Hungarorongen.

 34. Lordring:
  Alonsonak nem volt 4 éven keresztül a mezőnynél másodperccel gyorsabb autója. A ‘beletört a bicskája’ egy egál volt pontokat nézve, egy a Meki által támogatott csapattárs ellen. Továbbá ha mindenben igazat adok neked, akkor is a jelenlegi helyzetről volt szó, nem a 10 évvel ezelőttiről.

  Így igaz, az se lett volna egál ha Alonsot nem büntetik meg a Hungarorongen.

 35. Alonsonak nem volt 4 éven keresztül a mezőnynél másodperccel gyorsabb autója. A ‘beletört a bicskája’ egy egál volt pontokat nézve, egy a Meki által támogatott csapattárs ellen. Továbbá ha mindenben igazat adok neked, akkor is a jelenlegi helyzetről volt szó, nem a 10 évvel ezelőttiről.

  Paberto: Alonso es Vettel csak 1-1 evben kapott versenykepes csapattarsat amibe rogton bele is tort mindketto bicskaja. Azota sem igazolnak mellejuk senkit aki gyors lenne. Hamilton legalabb tobbszor kuzdott a csapattarsaival az evek soran.

 36. Paberto: Alonso es Vettel csak 1-1 evben kapott versenykepes csapattarsat amibe rogton bele is tort mindketto bicskajuk. Azota sem igazolnak mellejuk senkit aki gyors lenne. Hamilton legalabb tobbszor kuzdott a csapattarsaival az evek soran.

  Hamilton meg kétszer kapott versenyképes csapattársat, mind a kettő tudott is vele versenyzni, mind a kettő el is verte legalább egyszer.

 37. Lordring:
  Benne van a pakliban, legalább lesz kétheti plusz 4-5 óra szabadidőm. Még annyi izgalom sem lesz, hogy a 2 Merci közül ki nyer. Celebkirály mellé nem hoznak még egyszer olyan versenyzőt, aki meg tudja és akarja is verni. Akkor nem tudnák megdönteni Schumacher rekordját.

  A valaha volt leghatékonyabb F1-es motor fut a Mercedes tesztpadján!


  Ezeket olvasva nem lehetetlen Hamilton rekord beállításának esélyei.

 38. Lordring:
  Benne van a pakliban, legalább lesz kétheti plusz 4-5 óra szabadidőm. ? Még annyi izgalom sem lesz, hogy a 2 Merci közül ki nyer. Celebkirály mellé nem hoznak még egyszer olyan versenyzőt, aki meg tudja és akarja is verni. Akkor nem tudnák megdönteni Schumacher rekordját.

  Alonso es Vettel csak 1-1 evben kapott versenykepes csapattarsat amibe rogton bele is tort mindketto bicskajuk. Azota sem igazolnak mellejuk senkit aki gyors lenne. Hamilton legalabb tobbszor kuzdott a csapattarsaival az evek soran.

 39. Benne van a pakliban, legalább lesz kétheti plusz 4-5 óra szabadidőm. 😛 Még annyi izgalom sem lesz, hogy a 2 Merci közül ki nyer. Celebkirály mellé nem hoznak még egyszer olyan versenyzőt, aki meg tudja és akarja is verni. Akkor nem tudnák megdönteni Schumacher rekordját.

  velorex: A következő négy évet sajnos csak 2021-től lehet datálni,addig pedig a Mercedes verhetetlennek tűnik.

 40. Nando:
  Na akkor innentől lehet imádkozni, megint egy Lajos Maláj elfüstölésre, hogy izgalmas legyen a végjáték, mert így a hátralévő futamok simának tűnnek.. ?

  En azert imadkozom hogy 2013 vol 2 legyen miszerint a nyari szunet utan ugyanaz a pilota nyerjen minden futamot.

 41. Paberto:
  Hamiltonnak ennel szerencsesebben nem is alakulhatott volna a mai nap ezt be kell vallani.

  Ugyanakkor oriasit rajtolt, esoben abszolut verhetetlen volt meg hasznal gumikon is es szarazon is megvolt a tempoja ugy hogy elvileg a Red Bullt sem lehetett volna elkapni ma normal korulmenyek kozott!

  az h időmérőn gyengébbek, futamon még más lehet a szitu

 42. Hamiltonnak ennel szerencsesebben nem is alakulhatott volna a mai nap ezt be kell vallani.

  Ugyanakkor oriasit rajtolt, esoben abszolut verhetetlen volt meg hasznal gumikon is es szarazon is megvolt a tempoja ugy hogy elvileg a Red Bullt sem lehetett volna elkapni ma normal korulmenyek kozott!

 43. Lordring:
  Függetlenül a mostani Merci-máktól, azért érdekes, hogy az ideit is beleszámolva az elmúlt 8(!) évadban csak két csapat tudott VB-címet nyerni, ráadásul mindkettő 4 éves sorozatban. Kíváncsi vagyok a következő négyre kivel állapodik meg a FIA…

  A következő négy évet sajnos csak 2021-től lehet datálni,addig pedig a Mercedes verhetetlennek tűnik.

 44. Grabowsky78:
  Szemből megnézve ezt a videót, így már kicsit más a gyerek fekvése. Vettel befelé húzott, zárta Maxnek az utat, de már előtte volt szóval ebben én nem látok semmi extrát. Max ettől beszart és nekiment Kiminek aki tök egyenesen ment! Szóval ebből a videóból nekem az jön le, hogy ugyan Vettel keményen bevágott elé, de a balesetet mégiscsak Max okozta azzal, hogy nekiment Kiminek! Az, hogy ki a hibás hát a fene se tudja meg kéne nézni 8 kamerából. Minden esetre Max kb minden második versenyen lerongyol valakit a rajtnál, ezért Gro pár éve kapott egy 1 versenyes eltiltást és ő volt az anti krisztus, csak halkan jegyzem meg!

  Verstappen valahogy mindig a határon csinálja a dolgait, ritka hogy egyértelműen ő a hibás. Azon nagyon csodálkoznék ha Verstappen megilyedt volna attól, hogy Vettel előtte megy keresztbe. Eddig nem tűnt ijedősnek, de most lehet hogy megijedt.
  https://www.youtube.com/watch?v=A-F6FoReOUY

 45. Lordring:
  Függetlenül a mostani Merci-máktól, azért érdekes, hogy az ideit is beleszámolva az elmúlt 8(!) évadban csak két csapat tudott VB-címet nyerni, ráadásul mindkettő 4 éves sorozatban. Kíváncsi vagyok a következő négyre kivel állapodik meg a FIA… ?

  A McLaren Renault kovetkezik a sorban. 😀

 46. Grabowsky78:
  Szemből megnézve ezt a videót, így már kicsit más a gyerek fekvése. Vettel befelé húzott, zárta Maxnek az utat, de már előtte volt szóval ebben én nem látok semmi extrát. Max ettől beszart és nekiment Kiminek aki tök egyenesen ment! Szóval ebből a videóból nekem az jön le, hogy ugyan Vettel keményen bevágott elé, de a balesetet mégiscsak Max okozta azzal, hogy nekiment Kiminek! Az, hogy ki a hibás hát a fene se tudja meg kéne nézni 8 kamerából. Minden esetre Max kb minden második versenyen lerongyol valakit a rajtnál, ezért Gro pár éve kapott egy 1 versenyes eltiltást és ő volt az anti krisztus, csak halkan jegyzem meg!

  Köszönöm, megnyugtat, h a futam végére egyre többen belátják

 47. Függetlenül a mostani Merci-máktól, azért érdekes, hogy az ideit is beleszámolva az elmúlt 8(!) évadban csak két csapat tudott VB-címet nyerni, ráadásul mindkettő 4 éves sorozatban. Kíváncsi vagyok a következő négyre kivel állapodik meg a FIA… ?

 48. Szemből megnézve ezt a videót, így már kicsit más a gyerek fekvése. Vettel befelé húzott, zárta Maxnek az utat, de már előtte volt szóval ebben én nem látok semmi extrát. Max ettől beszart és nekiment Kiminek aki tök egyenesen ment! Szóval ebből a videóból nekem az jön le, hogy ugyan Vettel keményen bevágott elé, de a balesetet mégiscsak Max okozta azzal, hogy nekiment Kiminek! Az, hogy ki a hibás hát a fene se tudja meg kéne nézni 8 kamerából. Minden esetre Max kb minden második versenyen lerongyol valakit a rajtnál, ezért Gro pár éve kapott egy 1 versenyes eltiltást és ő volt az anti krisztus, csak halkan jegyzem meg!