OFF Kibeszélő

Megnyitjuk az OFF topicot, ahol a F1-től eltérő témákban beszélgethettek, valamint az oldallal kapcsolatos észrevételeiteket, ötleteiteket is megoszthatjátok Velünk!

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. Tapani: Pontosan melyik szavakkal voltak problémáid, kedveském? Az alamuszival? Hát ez bizony rettentő csúnya sziktokszó. Figyi, te a profilképem miatt kötöttél belém. Ami nonszensz, hisz egy filmjelenetből lett kivágva, ami ha hiszed, ha nem, nincs betiltva (még). Jutyubon magyarul is megnézheted. Most kicsit túljátszod a szereped. Tudod, ha valakinek ok nélkül törölgetik a kommentjeit, fel megy za emberben a pumpa, de nem emlékszem, hogy durva szavakat használtam volna. Legalább ismernéd be, hogy a véleményem miatt törölted a kommentjeim, de most meg azzal jössz, hogy “csúnyán beszéltem”. Na, látod, ezért vagy te alamuszi.

  menthetetlen ember vagy. hiába próbálod szépíteni a storydat és másra átruházni a felelősséget. még mindig nem akarod megérteni a probléma lényegét, úgyhogy a worst case eset volt a helytálló a 2 eset közül 😀

 2. F1890: őszintén kérdezem, te szerinted rendben vannak azok a szavak kifejezések amiket használsz? felismered h mi vele a probléma? vagy sem. utóbbi esetben tök fölösleges beszélgetni erről.

  és itt most nem a véleményedről beszélek, hanem arról a mentalitásról, hogy hiába káromkodik az ember, a gyerekének nem tanít csúnya szavakat

  Pontosan melyik szavakkal voltak problémáid, kedveském? Az alamuszival? Hát ez bizony rettentő csúnya sziktokszó. Figyi, te a profilképem miatt kötöttél belém. Ami nonszensz, hisz egy filmjelenetből lett kivágva, ami ha hiszed, ha nem, nincs betiltva (még). Jutyubon magyarul is megnézheted. Most kicsit túljátszod a szereped. Tudod, ha valakinek ok nélkül törölgetik a kommentjeit, fel megy za emberben a pumpa, de nem emlékszem, hogy durva szavakat használtam volna. Legalább ismernéd be, hogy a véleményem miatt törölted a kommentjeim, de most meg azzal jössz, hogy “csúnyán beszéltem”. Na, látod, ezért vagy te alamuszi.

 3. Tapani:
  Nektek kommunistáknak a mániátok ez a törölgetés.

  őszintén kérdezem, te szerinted rendben vannak azok a szavak kifejezések amiket használsz? felismered h mi vele a probléma? vagy sem. utóbbi esetben tök fölösleges beszélgetni erről.

  és itt most nem a véleményedről beszélek, hanem arról a mentalitásról, hogy hiába káromkodik az ember, a gyerekének nem tanít csúnya szavakat

 4. aki esetleg mocskosul gazdag 😀
  https://rmsothebys.com/en/home/lots/fa20#?SortBy=Default&SearchTerm=&Category=All%20Categories&IncludeWithdrawnLots&Auction=FA20&OfferStatus=All%20availability&AuctionYear=&Model=Model&Make=Make&FeaturedOnly=false&StillForSaleOnly=false&Collection=All%20Lots&WithoutReserveOnly=false&Day=All%20Days&CategoryTag=All%20Categories&TimedOnly=false&OneHubLinkOnly=false&page=1&pageSize=40

  mondjuk a micheliszes ruházat ennyi pénzért kb ajándék

 5. Ezen is látszik mennyire megosztó ez az egész mozgalom és ami mögötte zajlik, ez már nem az első ilyen videó amit látok, hogy a legnagyobb probléma a Black on Black crime az egészben, mindezt azok mondják akik meg is élik ezt testközelből, és amit jelenleg a média és az egész mozgalom úgy próbál tálalni vagy elfedni, hogy a rasszizmus a hibás mindezért, mindeközben a vak is látja, hogy ha egy bizonyos rétegből több bűnöző kerül ki, akkor a velük szembeni intézkedés is több lesz.

  Hamilton a témában már nagyon átesett a ló túloldalára és ahogy nézem egyre többeknek nem tetszik, hogy kezd átmenni radikálisba, szerintem ezzel már többet árt magának és az ügyének, teljesen egyoldalúan közelíti meg a helyzetet.

 6. Denis Hunter: ez a baj sokak felfogasaval, ha en ugy gondolom, a gumibot, meg a spray lofuttyot nem er, akkor szerinted en ugy latnam jonak, hogy kalachnikov legyen mindenkinek es folytogassanak. Koztes megoldas ugye nincs mi? Mondjuk a magyar rendorseget nezve. Van szolgalati fegyveruk, megsem lovoldoznek ossze vissza, de ha szukseg lenne ra, ott van, nem pedig elbujnak, aztan majd kamerafelvetelek alapjan megtalalnak es ejnye bejnye bortonbe zarnak. Itt bunuldozes megy, en a bunmegelozest tobbre tartom. Mar emlitettem azt is, mikor itt tortent hasonlo eset, hogy az “artatlan” drogdiler eppen fekete ember meghalt rendori intezkedes kozben es ugyanigy gyujtogattak, fosztogattak varosszerte meg ott is, ahol a rendorseg a parhuzamos utcaban volt, de ki sem mertek jonni az 50 randalirozo fekete ele az utcara, hanem 2 het mulva jol atneztek a videofelveteleket es mentek hazrol hazra letartoztatasokat eszkozolni. Ebben az a baj, hogy ekozben, sok becsuletes allampolgar uzletet, tulajdonat tonkretettek, vagy eppen az allamet, tok mindegy. Szerintem hatasosabb lett volna, ha kimennek, gumilovedekkel megsorozzak oket, letartoztatnak pikk pakk 10-et beloluk, a tobbi meg behuzott ***kal hazament volna es passz. Ezt viszont egy ilyen langyi liberalis vilagban nem lehet, meg a vegen megsertened a vandalok/fosztogatok jogait.

  Teljesen így van.
  Egyébként nekem nagyon úgy tűnik hogy a liberalizmusban ugyan akkora szólásszabadság van mint a kommunizmusban.

 7. andrea1: Nyilván minden rendőr kezébe kalasnyikov, lehessen fojtogatni ez a megoldás…Amúgy fordítva az utcán, a házba , az autókba, zsebekben se kellene fegyvert tartani.

  ez a baj sokak felfogasaval, ha en ugy gondolom, a gumibot, meg a spray lofuttyot nem er, akkor szerinted en ugy latnam jonak, hogy kalachnikov legyen mindenkinek es folytogassanak. Koztes megoldas ugye nincs mi? Mondjuk a magyar rendorseget nezve. Van szolgalati fegyveruk, megsem lovoldoznek ossze vissza, de ha szukseg lenne ra, ott van, nem pedig elbujnak, aztan majd kamerafelvetelek alapjan megtalalnak es ejnye bejnye bortonbe zarnak. Itt bunuldozes megy, en a bunmegelozest tobbre tartom. Mar emlitettem azt is, mikor itt tortent hasonlo eset, hogy az “artatlan” drogdiler eppen fekete ember meghalt rendori intezkedes kozben es ugyanigy gyujtogattak, fosztogattak varosszerte meg ott is, ahol a rendorseg a parhuzamos utcaban volt, de ki sem mertek jonni az 50 randalirozo fekete ele az utcara, hanem 2 het mulva jol atneztek a videofelveteleket es mentek hazrol hazra letartoztatasokat eszkozolni. Ebben az a baj, hogy ekozben, sok becsuletes allampolgar uzletet, tulajdonat tonkretettek, vagy eppen az allamet, tok mindegy. Szerintem hatasosabb lett volna, ha kimennek, gumilovedekkel megsorozzak oket, letartoztatnak pikk pakk 10-et beloluk, a tobbi meg behuzott ***kal hazament volna es passz. Ezt viszont egy ilyen langyi liberalis vilagban nem lehet, meg a vegen megsertened a vandalok/fosztogatok jogait.

 8. Btw a hozzászólásaitokat olvasgatva kedvet kaptam, hogy kicsit játsszak a számokkal:
  – Magyarországon összesen kb. 4000 bizonyított fertőzött van/volt, vagyis annak a valószínűsége, hogy találkozunk eggyel p=0,0004=0,04%.
  – Ha valakinek mondjuk n=200 olyan közeli ismerőse van, akiről megtudná, ha pl. koronavírusos lenne, akkor a valószínűsége annak, hogy ezek közül egy sem volt fertőzött, az 92,3%. Pontosan egy fertőzött 7,4%, és 2 vagy több fertőzött esélye kb. nulla már.
  – Ha mondjuk valaki népszerűbb, n=1000 közeli cimbi esetén már “csak” 67%, hogy egy beteg ismerőse sincs. Annak a valsége, hogy pontosan 1 van: 26,8%, 2 vagy annál több pedig a maradék, kb. 6%.
  Érdekes. Ha valakit érdekel, binomiális eloszlással érdemes ezeket számolni.

 9. Nando:
  Amúgy tényleg volt valakinek a bő ismerős körében koronás, akár itthon akár külföldön ? Mert én bárkit kérdeztem az ismerősnek az ismerősnek az ismerősét is akár, vagy Németországban, Ausztriában, Angliában kint élők között körbe volt kérdezve, de egyről sem halottam, hogy elkapták volna.

  Az én közvetett ismerettségi körömben volt, Édesanyám munkatársa. A legnagyobb vicc az volt, hogy full hipochonder a nő, már a kirobbanáskor szabira ment, erre pozitív lett a tesztje (egyébként alig volt tünete, 50 év körüli), szval nem lett semmi baja (szerencsére).

 10. Denis Hunter:
  kepzeljetek el akkor, hogy amerikaban olyan toketlen rendorseg lenne, mint angliaban, max gumibot, meg gazspray es majd kamerafelvetelek alapjan jol elkapjuk a tetteseket. Kb 1 honap alatt kihalna (ha lehet igy mondani) az osszes rendor az orszagban, aztan lehetne egymasra is lovoldozni borszintol fuggetlenul.

  Nyilván minden rendőr kezébe kalasnyikov, lehessen fojtogatni ez a megoldás…Amúgy fordítva az utcán, a házba , az autókba, zsebekben se kellene fegyvert tartani.

 11. Nando:
  Amúgy tényleg volt valakinek a bő ismerős körében koronás, akár itthon akár külföldön ? Mert én bárkit kérdeztem az ismerősnek az ismerősnek az ismerősét is akár, vagy Németországban, Ausztriában, Angliában kint élők között körbe volt kérdezve, de egyről sem halottam, hogy elkapták volna.

  konkretan ismeros senki, pedig itt a legrosszabb a helyzet Europaban (ok Belgium, ha lakossagra bontod le a halalozasi aranyt, de ott kevesebb mint 10 millio ember el) Szoval ossz egyik manager nagybatyja, akit tudok, hogy belehalt, es egy masik muszakos manager volt intenziven coronaval, aki alapbol sulyos beteg volt, ezert veszelyeztetett is. Azota sem dolgozik, a jarvany elott mar 2 honappal tappenzen volt.

 12. Nando:
  Amúgy tényleg volt valakinek a bő ismerős körében koronás, akár itthon akár külföldön ? Mert én bárkit kérdeztem az ismerősnek az ismerősnek az ismerősét is akár, vagy Németországban, Ausztriában, Angliában kint élők között körbe volt kérdezve, de egyről sem halottam, hogy elkapták volna.

  Nekem nem.. A városban ahol élek nem is volt fertőzött (legalábbis a polgármester szokásos heti tájékoztatótói szerint). De karanténos táblát sem nagyon láttam (pedig volt csak elkerülhette a figyelmemet).

 13. kepzeljetek el akkor, hogy amerikaban olyan toketlen rendorseg lenne, mint angliaban, max gumibot, meg gazspray es majd kamerafelvetelek alapjan jol elkapjuk a tetteseket. Kb 1 honap alatt kihalna (ha lehet igy mondani) az osszes rendor az orszagban, aztan lehetne egymasra is lovoldozni borszintol fuggetlenul.

 14. Nando:
  Amúgy tényleg volt valakinek a bő ismerős körében koronás, akár itthon akár külföldön ? Mert én bárkit kérdeztem az ismerősnek az ismerősnek az ismerősét is akár, vagy Németországban, Ausztriában, Angliában kint élők között körbe volt kérdezve, de egyről sem halottam, hogy elkapták volna.

  Egy se.
  Én most megyek tesztre, még sok ismerősöm volt munkahely miatt mind negatív,se hordozó.

 15. DUdi: Az a baj, hogy ez nem így történt. Az igaz, hogy volt már ügye a rendőrséggel. Viszont az a rendőrnek aki a nyakán térdelt 17X volt már fegyelmi ügye. Az embert az ég világon semmivel nem gyanúsították meg, csak a boltos szerint akart hamis pénzzel fizetni és szerinte részeg volt. A muki abszolút nem állt ellen a letartoztatásnak,sem a rendri intézkedésnek.
  Itt egy videó:

  Korhatáros, be kell jelentkezni.
  Vagy itt elolvasni:
  https://444.hu/2020/06/01/a-new-york-times-pillanatrol-pillanatra-rekonstrualta-hogyan-oltek-meg-a-rendorok-george-floydot

  A második gond ott volt, hogy a rendőrök meghamisították a jelentést. A jelentés szerint ellenállt. De előkerültek a videók ami szerint nem.
  De ez az ügy csak a pontot tette fel az “i”-re a rendőri túlkapások miatt.
  Ebben a cikkben van pár adat, statisztika, hogy többek között mi is a helyzet“demokrácia hazájában” a feketékkel kapcsolatban.
  https://444.hu/2020/06/02/egyetlen-gyilkossaggal-a-rendszer-osszes-igazsagtalansaga-miatt-erzett-duh-tort-felszinre
  https://24.hu/kulfold/2020/05/11/ahmaud-arbery-gyilkossag/

  Huha, mondjuk a rendszer érdekes ha 17 fegyelmi eljárása volt az említett személynek,akkor miért nem vetette ki a rendszer őt? Érdekes. Mondjuk alapjáraton nagyon felháborító az eset abból a szempontból hogy mit tett a rendőr,mennyire túlment ő a jogkörén,ez egy fehér ember ellen is durva lenne és sorolhatnànk , főként hogy megbilincseltèk, beültették az autóba, ennyi miért nem volt elég ?. Szóval ezt abszolút nem lehet felháborodás nélkül elnèzni. A BLM mozgalom nem tetszik,mert szerintem minden élet számít bőrszíntől, nemtől, kortól függetlenül. Meg kell az illetőnek bűnhődni és azoknak is akik ebben részt vettek,aki mondjuk meghamísit egy jelenetèst, az ugyanolyan bűnrészessègnek számít.
  A napokban volt egy cikk pl a demokratàk mit javasolnak a rendőrség megreformálàsàval kapcsolatban,ott beszélt egy szociológuss adatokkal alátámasztva pl Minneapolisba a legnagyobb a feketèkkel szemben elkövetett rendőri diszkrimínácó,a vegzàlàsuk , évtizedek óta,és ezen a területen a legnagyobb az elszegényedett fekete réteg..ilyen elképesztő dolog is milyen feladatai vannak a rendőrségnek pl foglakozni a drogtúladagolásokkal, mentális zavarokkal küzdő vagy hajléktalan emberekkel kapcsolatos bejelentések. Ezeket nyilván egy szociális hàlónak kellene végeznie,ebben dolgozó embereknek,akik akár tudnának is ezen javítani. Hozzáteszem ezek se mentik fel az elkövetőt,azokat se akik ezt művelik az utcákon jelenleg ahogy általában megjelennek olyanok is akik más miatt mennek ki. Lehet rám ez az új film volt hatással és hogy elolvastam jópár cikket,de azért van probléma és ez ellen kell tenni nyilván és nemcsak emiatt,21.szazad van, ezekenna dolgokon már túl kellene lépni, lehetett fekete Amerika elnöke, volt egy könyv amit olvastam nemrégiben (megtörènt) hogy megtagadta egy apa hogy a fekete ápolónő nyúljon az újszülött gyerekèhez. nem lehet ezt elsunnyogni még egy januári munkanélkülisègi ràtàval,meg bibliával való fotózkodàssal. Neki csak szimplán nem fontos az ügy ,aki még a 80as évekbe igencsak nem engedte meg az újonnan felépített lakóparkba akit az ő cége végzett, hogy feketék vegyék ki vagy vegyék meg,ha fontos neki kellett volna a család elé állni. Lehet akármekkora veszély a vírus miatt, korlátozàsok az nem jó lépés ha a hadsereggel fenyegetőzik.

 16. Amúgy tényleg volt valakinek a bő ismerős körében koronás, akár itthon akár külföldön ? Mert én bárkit kérdeztem az ismerősnek az ismerősnek az ismerősét is akár, vagy Németországban, Ausztriában, Angliában kint élők között körbe volt kérdezve, de egyről sem halottam, hogy elkapták volna.

 17. Denis Hunter: nem titkoltan nem birom a feketeket, muszlimokat (ott inkabb a vallas, nem a borszin) Szerintem jobb lenne nelkuluk a vilag. Persze vannak olyanok, akik szerint nelkulem is az lenne, csak amig en meghalok, addig a masik nepcsoport nem fog (sajnos)

  na az ilyet viszont itt se.ez már kimeríti a rasszizmus fogalmát

 18. Denis Hunter: nem titkoltan nem birom a feketeket, muszlimokat (ott inkabb a vallas, nem a borszin) Szerintem jobb lenne nelkuluk a vilag. Persze vannak olyanok, akik szerint nelkulem is az lenne, csak amig en meghalok, addig a masik nepcsoport nem fog (sajnos)

  Minden etnikumban vannak kevésbé szimpatikus figurák, pl a Palesztinokhoz nekem igen kellemes élményem fűződik kicsit törték a Magyart az Angolom nekem meg közel sem perfekt, de olyan szinten meglepődtem, hogy mennyire racionálisan gondolkodnak a nagy világról és szinte minden témára nyitottak voltak, hogy aztán a végére jól szétcsaptuk magunkat.. XD
  Na de ezzel csak azt akartam mondani, hogy sok múlik az első benyomáson, hogy az ember később mennyire tud elvonatkoztatni az ember bőrszínétől, előítélettel nehéz, de ha rossz az első benyomás, akkor ez az előítélet sokakban később fog kialakulni.

 19. Denis Hunter:
  A BLM mar alapbol rasszista megnyilvanulas, ha mar rasszista ellenes mozgalom, akkor legyen All lives matters. Es pont. Ebben a floyd-os esetben meg szerintem tok mindegy, hogy a rendorok eltuloztak a dolgot, ez megesik feketekkel, feherekkel, sargakkal. Ettol meg az amit most muvel a media, az kiakatszto. Igazabol, ha nem lenne kocsog szocialis media, nem is tudnank rola, valami csicska amerikai hirado lehozta volna, hogy megoltek egy “artatlan” embert a rendorok es szevasz. Erre mar valoban host csinalnak az arcbol, aki kozeleben sem volt annak, akire buszkek lehetnenek (meg a feketek sem)
  Jah es White Power (ha mar itt lehet)

  Mondjuk én azon lepődtem meg csak igazán, amikor olvasom a kommenteket, valaki próbál érvelni ezzel az All Lives Matterrel és szépen meg is indokolja miért nem kell különbséget tenni és hogy miért rossz üzenet a BLM megnyilvánulása stb, válasz, na pont ezért vagy rasszista, mert nem állsz ki az üzenet mellett.. 😀

 20. F1890: én úgy vagyok a legtöbb dologgal mint ahogyan lauda mondta. nem szeretem a szürke zónát. vagy valami legyen fehér vagy fekete. a középút a legtöbb esetben egy pipogya megközelítése a dolgoknak és csak bajt okoz.
  ez a vírus is tökéletesen rávilágított erre a szitura: vagy teljes otthonmaradás kellett volna mindenkinek a világon, vagy engedni kellett volna h hamar átmenjen mindenkin. igen, az utóbbi az veszteségekkel járt volna. az előbbi is, főleg gazdaságilag. elég csak ránézni usa gazdaságára, hogy mekkora volt a munkanélküliség év elején, majd most.

  csak ugye az ember képtelen a szabadság feláldozására akár csak 2 hónapig is, és rövidtávon gondolkozik. mi több képtelen áldozatokat hozni. pedig néha valamelyik kezünkbe harapni kell.

  de a legröhejesebb még mindig az h korlátozások idején, ugyanúgy családostul mennek vásárolni az emberek. gondolom 3-an kevesek lennének bevásárolni ezért kell a 4. ember is 🙂 vagy csináljuk jól a dolgokat, vagy sehogy. de a középút az a lehető legszarabb megoldás. és azért most már a WHO is kicsit más állásponton van mint pár hónapja.

  Azt nem lehetett megtenni,hogy mindenki maradjon otthon.Mondjuk 2-3 hétre én is szigorúbb előírásokat hoztam volna.Szerintem úgy gondolkodtak,hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon. Menjen dolgozni a lakosság egy része és ha betegek lesznek,akkor tovább szigorítunk.mondjuk az én környezetemben mindenki folytatta a munkát.:D

 21. A BLM mar alapbol rasszista megnyilvanulas, ha mar rasszista ellenes mozgalom, akkor legyen All lives matters. Es pont. Ebben a floyd-os esetben meg szerintem tok mindegy, hogy a rendorok eltuloztak a dolgot, ez megesik feketekkel, feherekkel, sargakkal. Ettol meg az amit most muvel a media, az kiakatszto. Igazabol, ha nem lenne kocsog szocialis media, nem is tudnank rola, valami csicska amerikai hirado lehozta volna, hogy megoltek egy “artatlan” embert a rendorok es szevasz. Erre mar valoban host csinalnak az arcbol, aki kozeleben sem volt annak, akire buszkek lehetnenek (meg a feketek sem)
  Jah es White Power (ha mar itt lehet)

 22. guide: A korona vírust ne hozd ide.A természet erői kiszámíthatatlanok és sokszor tehetetlenek vagyunk vele szemben.Most sem lehet biztosan tudni,hogy mi lesz a vége,pár hónappal ezelőtt még inkább nem lehetett tudni.Nagyon kevesen fertőződtek meg a korlátozásoknak köszönhetően,ezért nem lett nagyobb baj.Amíg nincs védőoltás vagy hatékony gyógyszer,addig ne igyunk a medve bőrére.

  én úgy vagyok a legtöbb dologgal mint ahogyan lauda mondta. nem szeretem a szürke zónát. vagy valami legyen fehér vagy fekete. a középút a legtöbb esetben egy pipogya megközelítése a dolgoknak és csak bajt okoz.
  ez a vírus is tökéletesen rávilágított erre a szitura: vagy teljes otthonmaradás kellett volna mindenkinek a világon, vagy engedni kellett volna h hamar átmenjen mindenkin. igen, az utóbbi az veszteségekkel járt volna. az előbbi is, főleg gazdaságilag. elég csak ránézni usa gazdaságára, hogy mekkora volt a munkanélküliség év elején, majd most.

  csak ugye az ember képtelen a szabadság feláldozására akár csak 2 hónapig is, és rövidtávon gondolkozik. mi több képtelen áldozatokat hozni. pedig néha valamelyik kezünkbe harapni kell.

  de a legröhejesebb még mindig az h korlátozások idején, ugyanúgy családostul mennek vásárolni az emberek. gondolom 3-an kevesek lennének bevásárolni ezért kell a 4. ember is 🙂 vagy csináljuk jól a dolgokat, vagy sehogy. de a középút az a lehető legszarabb megoldás. és azért most már a WHO is kicsit más állásponton van mint pár hónapja.

 23. DUdi:
  In a second post, Hamilton added: “I do not stand with those looting and burning buildings but those who are protesting peacefully. There can be no peace until our so called leaders make change.

  Azért ebben van ellentmondás rendesen, ha én a békésen tiltakozók mellett állok, akkor a zárómondatomban nem mondhatom azt, hogy addig nincs béke ameddig nincs változás..

 24. F1890:
  sztem a legnagyobb baj még mindig az, hogy az emberek összemosnak dolgokat.
  összemossák a rendőrgyilkosságot a rasszizmussal. összemossák a békés tüntetőket a vandálokkal. ez 4 különböző eset vagy problémakör lenne. de ebből 2-őt sikerült megint egybegyúrni. aki meg a fotelből uszitja a népet szobordöntögetésekre, az meg kb a leggyávább egyike. boyega pl kiment a tüntetésre és szólt a néphez, nem vandálkodott, csak beszélt. otthonról meg könnyű osztani az észt h részt sem veszel benne.
  mondjuk az meg megint egy másik kérdés, hogy a világ sohasem értett a békés tüntetésekből, mindig csak erőszak után jött a béke. persze ebbe senki se lássa most bele h egyetértek a vandálkodással 😀 mert gyarlónak tartom magát a tényt h egy eszme mögé bújva emberek lopnak, törnek zúznak és családi vállalkozásokat tesznek tönkre.

  de pl most olvastam h márciusban egy fehér arcot a swat véletlen a saját házában lőtt le. azt érdekes módon nem kapta fel a médija így. hihetetlen mennyire könnyű befojásolni emberek millióit : lásd koronavírus vagy ez az eset. képtelenek az emberek komplexen gondolkodni, vagy elvonatkoztatni a saját személyes élményeiktől és kívülállóként tekinteni egy egy esetre. persze a fake newsok korában ahol a who folyamatosan ***ságokat nyilatkozgat így érthető h bekajolja az ember ezt vagy azt. ha sokszor mondanak neked valamit, akkor te is elhiszed amit alapjáraton nem venne be a gyomrod 🙂

  A korona vírust ne hozd ide.A természet erői kiszámíthatatlanok és sokszor tehetetlenek vagyunk vele szemben.Most sem lehet biztosan tudni,hogy mi lesz a vége,pár hónappal ezelőtt még inkább nem lehetett tudni.Nagyon kevesen fertőződtek meg a korlátozásoknak köszönhetően,ezért nem lett nagyobb baj.Amíg nincs védőoltás vagy hatékony gyógyszer,addig ne igyunk a medve bőrére.

 25. Egyébként nagyon érdekelne, hogy amikor Hamilton fehér felsőbbrendűségről és egyenlőségről posztolgat, azt milyen alapokra hivatkozva teszi a mai körülmények között(ami megint csak maximum az ellentétet szítja), mert régen valóban léteztek kiváltságok a fehér emberek számára, amik ettől felsőbbrendűvé tették őket és amit lehetett egy fehérnek azt egy feketének nem vagy ahova egy fehér bemehetett oda egy fekete nem, de ma mindenkire ugyanazok a szabályok és törvények vonatkoznak.
  És tegyük hozzá ezt egy olyan valaki mondja, aki jelenleg Anglia leggazdagabb sportolója és egy olyan márka alatt versenyez aminek a történelme finoman fogalmazva sem egyeztethető össze azzal, amit jelenleg ő közvetíteni próbál az egyenlőségről, nem beszélve arról, hogy egy olyan ruha márkában páváskodik, ami nem rég még Vietnámi kisgyerekkel varratta a cuccokat.. Szóval elég képmutató mindezek tükrében a múltat és a történelmet felhánytorgatni, hogy melyik emlékműhöz milyen rasszista indíttatás próbál kötni az illető, mert bizony könnyen találni ilyen alapon szinte bárhol kifogásolni való múltat.

 26. DUdi: Az első perctől kezdve, hogy véleményt nyílvánított elítélte a gyújtogatásokat:
  In a second post, Hamilton added: “I do not stand with those looting and burning buildings but those who are protesting peacefully. There can be no peace until our so called leaders make change.”
  https://www.skysports.com/f1/news/12433/11998373/lewis-hamilton-hits-out-at-f1-for-silence-over-george-floyd-death

  Ezt szerettem volna olvasni Hamiltontól!Így már visszaszívom a kritikát!
  Ami a többit illet.Én mindig az elnyomottak és a szenvedők oldalán állok.Pont mostanában gondolkodtam azon,hogyha Vettelt úgy kezelte volna a sajtó és a szurkolók,ahogy szerintem illett volna,akkor valószínűleg nem ábrándultam volna ki ennyire a forma1 világából.Most kétséges,hogy leülök e majd futamokat nézni olyanok kommentálásában,akik lejáratták magukat előttem.De most nem ez a téma.
  Én úgy látom,hogy a világon soha nem volt egyenlőség és soha nem is lesz.A gazdagok különbnek gondolják magukat a tőlük szegényebbektől,a szépek a csúnyábbaktól,az okosak a butábbaktól,a városiak a falusiaktól,az értelmiségiek a kétkezi munkásoktól,az ateisták a vallásosaktól és sort még a végtelenségig lehetne folytatni.Mindenki próbálja magát elhelyezni a társadalmon belül,például lehet,hogy nem vagyok gazdag,de okosnak tartom magam.Vagy,lehet nem vagyok okos,de megálltam a helyem az életben,mert van pénzem.Rengetegféle csoport van,amihez tartozónak érezhetjük magunkat.Olyan csoportok,amik “fent” vannak és olyanok is,amikben minket nézhetnek le.Összességében és általában a legtöbb embernél kiegyenlítődnek az arányok.A baj szerintem akkor van,ha különböző csoportokat egymásnak ugrasztanak mesterségesen.
  Az európai fehér embernek nagy bűne van.Uralma alá hajtotta a világ fejletlenebb részét,kihasználta,megnyomorította őket.A spanyolok becsapták,megölték,elvették az őslakos indiánok földjeit.A franciáknak még a mai napig is fizetnek a gyarmataik.A belga király milliókat irtott ki Kongóban.Az angolok összefogdosták a gyanútlan afrikai négereket és rabszolgákat csináltak belőlük.Amerika lakóinak a múlt súlyos bűneivel kell együtt élnie.De ez az ő problémájuk,nem a miénk!Mi nem követtünk el semmi rosszat színes bőrű embertársaink ellen.Igazából nem is ismerjük őket,mint ahogy az amerikai rendőrséget sem.
  Amit innen látunk,az az,hogy egy cseppet se szentnek tűnő férfi áldozatául esett egy agresszív rendőri intézkedésnek.Lehet,hogy a 444-nek van igaza,lehet,hogy a saját íze szerint formálja a sztorit.Nem tudom.Régebben sokat foglalkoztam politikával,de már régóta nem teszem.A 444-et ugyanolyan lakájmédiának tartom,mint a másik oldalon Bayer Zsolt.Minden nagyon rossz,mindenki ***,aki a jobboldalhoz tartozik,bezzeg a baloldaliak szentek.:)Nem kell ez nekem.Nagyon átlátszó.
  Az én olvasatomban ezt az ügyet most meglovagolja a demokrata párt ,hogy a választások előtt minél jobb helyzetbe hozzák magukat.Csak az a baj,hogy a választások után magasról tojnak majd a színes bőrűekre.Egy kis alamizsnát dobnak nekik és ennyi.Pont úgy,mint nálunk a baloldal.Hangos szóval hirdetik a cigányok sérelmeit,de azon kívül,hogy emelik a családi pótlékot, nem történik semmi.
  Ez egy színjáték,egy politikai színjáték.Én liberális vagyok,harcolok a homofóbia,a rasszizmus és a nacionalizmus ellen.Mivel te nem vagy liberális,ezért homofób,rasszista és nacionalista vagy.Hiába tiltakozol,az vagy és kész.Ez feldühít,mert rohadt igazságtalannak érzed.Olyan bűnnel vádolnak,amit nem követtél el.Nem lehet már őszintén beszélni,pont mint a kommunizmusban.Fehéreket ölnek feketék,vagy rendőrök ölnek fehéreket?Ez nem divatos téma.Na ez nekem a bajom a mai világgal.A sérelem,akkor is sérelem,ha egy erdélyi magyart vagy egy falusi nénikét éri.
  A politika kihasználja ezt a témát arra,hogy erkölcsi felsőbbrendűségét mutassa.A négerek őseik dühét zúdítják a világra,a fehérek meg félnek,hogy mi lesz ennek a vége.

 27. F1890: Persze. De mas kint a fronton kuzdeni mint az iroasztal mogul postolni. Haboruban is ez a szitu

  Becsülendő, hogy ki ment, de ő sem az eszéről híres, ha elolvasod miket posztolgatott nem olyan rég, van amit már törölt, de azért nem tűnt el nyomtalanul, van pár igazán unszimpatikus válasza is a témában, ami arra enged következtetni, hogy jobban tolerálja a fehérek elleni rasszizmust.
  Egyébként Hami megjelent bármelyik tüntetésen is, vagy ahhoz már nincs töke, csak a népet uszítja otthonról, vagy esetleg nem akar “megkoronázódni” ?

 28. sztem a legnagyobb baj még mindig az, hogy az emberek összemosnak dolgokat.
  összemossák a rendőrgyilkosságot a rasszizmussal. összemossák a békés tüntetőket a vandálokkal. ez 4 különböző eset vagy problémakör lenne. de ebből 2-őt sikerült megint egybegyúrni. aki meg a fotelből uszitja a népet szobordöntögetésekre, az meg kb a leggyávább egyike. boyega pl kiment a tüntetésre és szólt a néphez, nem vandálkodott, csak beszélt. otthonról meg könnyű osztani az észt h részt sem veszel benne.
  mondjuk az meg megint egy másik kérdés, hogy a világ sohasem értett a békés tüntetésekből, mindig csak erőszak után jött a béke. persze ebbe senki se lássa most bele h egyetértek a vandálkodással 😀 mert gyarlónak tartom magát a tényt h egy eszme mögé bújva emberek lopnak, törnek zúznak és családi vállalkozásokat tesznek tönkre.

  de pl most olvastam h márciusban egy fehér arcot a swat véletlen a saját házában lőtt le. azt érdekes módon nem kapta fel a médija így. hihetetlen mennyire könnyű befojásolni emberek millióit : lásd koronavírus vagy ez az eset. képtelenek az emberek komplexen gondolkodni, vagy elvonatkoztatni a saját személyes élményeiktől és kívülállóként tekinteni egy egy esetre. persze a fake newsok korában ahol a who folyamatosan ***ságokat nyilatkozgat így érthető h bekajolja az ember ezt vagy azt. ha sokszor mondanak neked valamit, akkor te is elhiszed amit alapjáraton nem venne be a gyomrod 🙂

 29. guide: Jóban van sok amerikai színes bőrű celebbel,szerintem csak követi a példájukat.Engem az zavar,hogy ha már ő is beszállt ebbe a kampányba,akkor bizonyos fokig felelősséggel tartozik az események alakulásáért.Csitíthatná a tömeget,felszólítana a fosztogatások, a gyújtogatások,és az erőszakos cselekedetek ellen.Vagy ez is tetszik neki?

  Az első perctől kezdve, hogy véleményt nyílvánított elítélte a gyújtogatásokat:
  In a second post, Hamilton added: “I do not stand with those looting and burning buildings but those who are protesting peacefully. There can be no peace until our so called leaders make change.”
  https://www.skysports.com/f1/news/12433/11998373/lewis-hamilton-hits-out-at-f1-for-silence-over-george-floyd-death

 30. guide:
  Oké,nem az a fórum,de a vél

  Hamilton anyja fehér,a szurkolóinak a nagy része fehér.Nem lennék meglepve,ha pár év múlva feleségül venne egy fehér nőt és fehér gyerekei születnének.
  Alig tudok valamit erről az esetről,egy cikket olvastam csak a témáról.Abban az szerepelt,hogy az áldozat fegyveres rablásért ült börtönben,egy terhes nőre fogott fegyvert.Most azért akarták letartóztatni,mert hamis pénzzel fizetett,de ellenállt az intézkedésnek,nem ült be a rendőrautóba,ezért hívtak erősítést hozzá.Nyilvánvaló,hogy a rendőrök hibáztak,nem lett volna szabad meghalnia,de hogy most a CNN és a SkyNews élőben közvetíti a búcsúztatását…Milyen üzenete van ennek?Ha egy ártatlan szinesbőrű srác lenne az áldozat,akkor megértené az ember,de így?Visszás ez nekem nagyon,rossz az ember szája íze.Az üzletek ki szabad fosztani,fel lehet gyújtani,a fehér járókelőket zaklatni,bántalmazni az eszme nevében.Aki esetleg ezt megemlíti,az meg rasszista.

  Az a baj, hogy ez nem így történt. Az igaz, hogy volt már ügye a rendőrséggel. Viszont az a rendőrnek aki a nyakán térdelt 17X volt már fegyelmi ügye. Az embert az ég világon semmivel nem gyanúsították meg, csak a boltos szerint akart hamis pénzzel fizetni és szerinte részeg volt. A muki abszolút nem állt ellen a letartoztatásnak,sem a rendri intézkedésnek.
  Itt egy videó:

  Korhatáros, be kell jelentkezni.
  Vagy itt elolvasni:
  https://444.hu/2020/06/01/a-new-york-times-pillanatrol-pillanatra-rekonstrualta-hogyan-oltek-meg-a-rendorok-george-floydot

  A második gond ott volt, hogy a rendőrök meghamisították a jelentést. A jelentés szerint ellenállt. De előkerültek a videók ami szerint nem.
  De ez az ügy csak a pontot tette fel az “i”-re a rendőri túlkapások miatt.
  Ebben a cikkben van pár adat, statisztika, hogy többek között mi is a helyzet “demokrácia hazájában” a feketékkel kapcsolatban.
  https://444.hu/2020/06/02/egyetlen-gyilkossaggal-a-rendszer-osszes-igazsagtalansaga-miatt-erzett-duh-tort-felszinre
  https://24.hu/kulfold/2020/05/11/ahmaud-arbery-gyilkossag/

 31. guide: Jóban van sok amerikai színes bőrű celebbel,szerintem csak követi a példájukat.Engem az zavar,hogy ha már ő is beszállt ebbe a kampányba,akkor bizonyos fokig felelősséggel tartozik az események alakulásáért.Csitíthatná a tömeget,felszólítana a fosztogatások, a gyújtogatások,és az erőszakos cselekedetek ellen.Vagy ez is tetszik neki?

  Valószínűleg annyira nem zavarja, mint egy szobor megléte.

  Hopsz jól emlékeztem, hogy van neki valami okkult dolog a kezén, azt hiszem nem lőttem mellé a páholytagságot illetően.
  https://i.pinimg.com/originals/b6/69/8b/b6698b5a4fdaa3c196ffc005109112b0.jpg

 32. Nando: Igen ez valószínűleg így van, csak egy dolgot nem értek, hogy ehhez Hamiltonnak mi köze vagy miért lett neki ennyire fontos az, hogy Amerikában melyik politikai oldal van hatalmon.. Viszont egy lehetséges okot kapásból el tudok képzelni, ami nagyon az összeesküvést súrolja és az az, hogy Hamilton tagja valamelyik nagypáholynak, és általában amikor ezek a játszmák beindulnak, akkor a tagok is aktivizálják magukat minden elérhető platformon oldaltól függően, mert ugye aki belép egy ilyen szabadkőműves nagypáholyba az alapvetően vállalja, hogy a befolyását arra használja, hogy az aktuális elérni kívánt célt támogassa.

  Jóban van sok amerikai színes bőrű celebbel,szerintem csak követi a példájukat.Engem az zavar,hogy ha már ő is beszállt ebbe a kampányba,akkor bizonyos fokig felelősséggel tartozik az események alakulásáért.Csitíthatná a tömeget,felszólítana a fosztogatások, a gyújtogatások,és az erőszakos cselekedetek ellen.Vagy ez is tetszik neki?

 33. guide: Szerintem a politika kavarja a sz@rt.Választások lesznek,minél rosszabb Trumpnak,annál jobb a demokratáknak.Hamilton is ebbe a játszmába kapcsolódott be.Egymás ellen fordítják a feketéket és a fehéreket.Nem kell nekünk ebbe beleszólni,van nekünk elég bajunk.Ez az ő dolguk,egyik oldal sem ártatlan bárányka.Csak ne erőltessék ránk a véleményüket.:)

  Igen ez valószínűleg így van, csak egy dolgot nem értek, hogy ehhez Hamiltonnak mi köze vagy miért lett neki ennyire fontos az, hogy Amerikában melyik politikai oldal van hatalmon.. Viszont egy lehetséges okot kapásból el tudok képzelni, ami nagyon az összeesküvést súrolja és az az, hogy Hamilton tagja valamelyik nagypáholynak, és általában amikor ezek a játszmák beindulnak, akkor a tagok is aktivizálják magukat minden elérhető platformon oldaltól függően, mert ugye aki belép egy ilyen szabadkőműves nagypáholyba az alapvetően vállalja, hogy a befolyását arra használja, hogy az aktuális elérni kívánt célt támogassa.

 34. Elfajzott egy világban élünk. A migránsokat, gyilkosokat tutujgatják kártérítést kapnak. Meg ilyet kitaláltak hogy semleges nemű szülők.
  Az agyam eldobom. És legyek toleráns mert a hibbant liberálisoknak ez az óhajuk. Hát nem!!

 35. Nando: Ez a BLM mozgalom és az ökölbe szorított ég felé nyújtott kéz is meg ér egy misét.. Mindent szimbolizál elsőre csak a békességet nem, röviden BlackPower. Ugye azok akik használják a WhitePower megnevezést általában rasszisták, na most a BlackPower elnevezés miben lenne más ? Persze nyilván a köztudatba másképpen van beépítve, de a jelentése ettől még ugyanúgy rasszista, akárhogy nézzük, ha az emberi egyenlőség a cél, akkor ezt nem így kellene hívni, mert ez úgyszintén csak két táborra szakítja az embereket amiből megint csak a rasszizmus következik.
  Néha az az érzésem, hogy az ilyen mozgalmak pont az ellenkezőjét érik el és megosztják az embereket, biztosan sokan hisznek benne, hogy majd ezáltal mindenki egyenlő lesz, de ha mélyebbre megyünk és átgondoljuk, azok akik ezeket a mozgalmakat pénzelik és vezetik mintha nem is ez a cél vezérelné őket, hanem nagyobb befolyás és politikai haszonszerzésbe. Mondhatni ez egy rasszizmus elleni harcba öltöztetett politikai és hatalmi játszma.

  Szerintem a politika kavarja a sz@rt.Választások lesznek,minél rosszabb Trumpnak,annál jobb a demokratáknak.Hamilton is ebbe a játszmába kapcsolódott be.Egymás ellen fordítják a feketéket és a fehéreket.Nem kell nekünk ebbe beleszólni,van nekünk elég bajunk.Ez az ő dolguk,egyik oldal sem ártatlan bárányka.Csak ne erőltessék ránk a véleményüket.:)

 36. guide:
  Oké,nem az a fórum,de a vél

  Hamilton anyja fehér,a szurkolóinak a nagy része fehér.Nem lennék meglepve,ha pár év múlva feleségül venne egy fehér nőt és fehér gyerekei születnének.
  Alig tudok valamit erről az esetről,egy cikket olvastam csak a témáról.Abban az szerepelt,hogy az áldozat fegyveres rablásért ült börtönben,egy terhes nőre fogott fegyvert.Most azért akarták letartóztatni,mert hamis pénzzel fizetett,de ellenállt az intézkedésnek,nem ült be a rendőrautóba,ezért hívtak erősítést hozzá.Nyilvánvaló,hogy a rendőrök hibáztak,nem lett volna szabad meghalnia,de hogy most a CNN és a SkyNews élőben közvetíti a búcsúztatását…Milyen üzenete van ennek?Ha egy ártatlan szinesbőrű srác lenne az áldozat,akkor megértené az ember,de így?Visszás ez nekem nagyon,rossz az ember szája íze.Az üzletek ki szabad fosztani,fel lehet gyújtani,a fehér járókelőket zaklatni,bántalmazni az eszme nevében.Aki esetleg ezt megemlíti,az meg rasszista.

  Ez a BLM mozgalom és az ökölbe szorított ég felé nyújtott fekete kéz is meg ér egy misét.. Mindent szimbolizál első ránézésre csak a békességet nem, röviden BlackPower. Ugye azok akik használják a WhitePower megnevezést általában rasszisták, na most a BlackPower elnevezés miben lenne más ? Persze nyilván a köztudatba másképpen van beépítve, de a jelentése ettől még ugyanúgy rasszista, akárhogy nézzük, ha az emberi egyenlőség a cél, akkor ezt nem így kellene hívni, mert ez úgyszintén csak két táborra szakítja az embereket amiből megint csak a rasszizmus következik.
  Néha az az érzésem, hogy az ilyen mozgalmak pont az ellenkezőjét érik el és megosztják az embereket, biztosan sokan hisznek benne, hogy majd ezáltal mindenki egyenlő lesz, de ha mélyebbre megyünk és átgondoljuk, azok akik ezeket a mozgalmakat pénzelik és vezetik nem ez a céljuk, hanem nagyobb befolyás és politikai haszonszerzés, amihez ez a mozgalom csak egy eszköz. Mondhatni ez egy rasszizmus elleni harcba öltöztetett politikai és hatalmi játszma.

 37. Nando:
  Azért gyerekek az, hogy egy többszörösön visszaeső bűnözőt úgy állítanak be mint egy hőst és olyan temetést szerveznek neki, mint még egy hősi halált halt több életet megmentő valakinek sem, az számomra elég bizarr.

  Egy rendőri túlkapásra, felhúztak egy olyan történetet, ami most már odáig fajult el, hogy a békésnek mondott tüntetők történelmi alakok szobrait akarják ledöntögetni és eltüntetni közben emlékműveket rongálnak meg, aminek szerintem vajmi kevés köze van a rasszizmus elleni harchoz. A másik fele, hogy ebből a békés tüntetésből tucatjával kerülnek elő olyan felvételek amikor a tömegből 1 fehér emberre ráront 10 fekete és majdnem holtra verik, de nem csak feketék, van hogy a liberális oldalt képviselt fehérek rugdossák meg a már földön mozdulatlanul fekvő másik fehért, mert az más véleményt nyílvánit ki anélkül, hogy bármi rosszat tenne. Én azt látom, hogy ebből az egészből bizonyos politikai rétegek próbálnak előnyt kovácsolni és látni, hogy mindezt képesek akár békés eszközök nélkül is véghez vinni.

  Hamilton az én szememben mint pilóta, mindig is az egyik legjobb lesz, de az amit és ahogy tesz belekeverve másokat rájuk nyomást gyakorolva ,kikényszerítve azt, hogy ugyanazt a politikai nézetet vallják mint ő, máskülönben burkoltan mondva rasszisták ha nem, az számomra emberileg egy igen *** kétszínű dolog, miközben azt a közeget kritizálja ahol soha semmilyen hátrányosnak mondható dolog nem történt ellene, mindössze annyi a “bűnük” hogy ő az egyedüli színesbőrű a mezőnyben. És akik annyira uralják a sportot mint fehérek, hogy hagyták őt kinőni a sport talán legnagyobb alakjává..

  (Annyira pííszik vagyunk, hogy az alj@s szó is cenzúrázva van ?.. )

  DUdi: Zsidózás, libsizés és társai eddig sem voltak megengedve. Ezután sem lesznek. Ez nem az a fórum.

  Oké,nem az a fórum,de a vél

  Nando:
  Azért gyerekek az, hogy egy többszörösön visszaeső bűnözőt úgy állítanak be mint egy hőst és olyan temetést szerveznek neki, mint még egy hősi halált halt több életet megmentő valakinek sem, az számomra elég bizarr.

  Egy rendőri túlkapásra, felhúztak egy olyan történetet, ami most már odáig fajult el, hogy a békésnek mondott tüntetők történelmi alakok szobrait akarják ledöntögetni és eltüntetni közben emlékműveket rongálnak meg, aminek szerintem vajmi kevés köze van a rasszizmus elleni harchoz. A másik fele, hogy ebből a békés tüntetésből tucatjával kerülnek elő olyan felvételek amikor a tömegből 1 fehér emberre ráront 10 fekete és majdnem holtra verik, de nem csak feketék, van hogy a liberális oldalt képviselt fehérek rugdossák meg a már földön mozdulatlanul fekvő másik fehért, mert az más véleményt nyílvánit ki anélkül, hogy bármi rosszat tenne. Én azt látom, hogy ebből az egészből bizonyos politikai rétegek próbálnak előnyt kovácsolni és látni, hogy mindezt képesek akár békés eszközök nélkül is véghez vinni.

  Hamilton az én szememben mint pilóta, mindig is az egyik legjobb lesz, de az amit és ahogy tesz belekeverve másokat rájuk nyomást gyakorolva ,kikényszerítve azt, hogy ugyanazt a politikai nézetet vallják mint ő, máskülönben burkoltan mondva rasszisták ha nem, az számomra emberileg egy igen *** kétszínű dolog, miközben azt a közeget kritizálja ahol soha semmilyen hátrányosnak mondható dolog nem történt ellene, mindössze annyi a “bűnük” hogy ő az egyedüli színesbőrű a mezőnyben. És akik annyira uralják a sportot mint fehérek, hogy hagyták őt kinőni a sport talán legnagyobb alakjává..

  (Annyira pííszik vagyunk, hogy az alj@s szó is cenzúrázva van ?.. )

  Hamilton anyja fehér,a szurkolóinak a nagy része fehér.Nem lennék meglepve,ha pár év múlva feleségül venne egy fehér nőt és fehér gyerekei születnének.
  Alig tudok valamit erről az esetről,egy cikket olvastam csak a témáról.Abban az szerepelt,hogy az áldozat fegyveres rablásért ült börtönben,egy terhes nőre fogott fegyvert.Most azért akarták letartóztatni,mert hamis pénzzel fizetett,de ellenállt az intézkedésnek,nem ült be a rendőrautóba,ezért hívtak erősítést hozzá.Nyilvánvaló,hogy a rendőrök hibáztak,nem lett volna szabad meghalnia,de hogy most a CNN és a SkyNews élőben közvetíti a búcsúztatását…Milyen üzenete van ennek?Ha egy ártatlan szinesbőrű srác lenne az áldozat,akkor megértené az ember,de így?Visszás ez nekem nagyon,rossz az ember szája íze.Az üzletek ki szabad fosztani,fel lehet gyújtani,a fehér járókelőket zaklatni,bántalmazni az eszme nevében.Aki esetleg ezt megemlíti,az meg rasszista.

 38. Azért gyerekek az, hogy egy többszörösön visszaeső bűnözőt úgy állítanak be mint egy hőst és olyan temetést szerveznek neki, mint még egy hősi halált halt több életet megmentő valakinek sem, az számomra elég bizarr.

  Egy rendőri túlkapásra, felhúztak egy olyan történetet, ami most már odáig fajult el, hogy a békésnek mondott tüntetők történelmi alakok szobrait akarják ledöntögetni és eltüntetni közben emlékműveket rongálnak meg, aminek szerintem vajmi kevés köze van a rasszizmus elleni harchoz. A másik fele, hogy ebből a békés tüntetésből tucatjával kerülnek elő olyan felvételek amikor a tömegből 1 fehér emberre ráront 10 fekete és majdnem holtra verik, de nem csak feketék, van hogy a liberális oldalt képviselt fehérek rugdossák meg a már földön mozdulatlanul fekvő másik fehért, mert az más véleményt nyílvánit ki anélkül, hogy bármi rosszat tenne. Én azt látom, hogy ebből az egészből bizonyos politikai rétegek próbálnak előnyt kovácsolni és látni, hogy mindezt képesek akár békés eszközök nélkül is véghez vinni.

  Hamilton az én szememben mint pilóta, mindig is az egyik legjobb lesz, de az amit és ahogy tesz belekeverve másokat rájuk nyomást gyakorolva ,kikényszerítve azt, hogy ugyanazt a politikai nézetet vallják mint ő, máskülönben burkoltan mondva rasszisták ha nem, az számomra emberileg egy igen *** kétszínű dolog, miközben azt a közeget kritizálja ahol soha semmilyen hátrányosnak mondható dolog nem történt ellene, mindössze annyi a “bűnük” hogy ő az egyedüli színesbőrű a mezőnyben. És akik annyira uralják a sportot mint fehérek, hogy hagyták őt kinőni a sport talán legnagyobb alakjává..

  (Annyira pííszik vagyunk, hogy az alj@s szó is cenzúrázva van ?.. )

 39. vasa:
  Sziasztok!
  Még a formulás és motorsportálos időkben voltam aktív tag, és most tök véletlenül bukkantam az oldalra, de csúnyán felültetett a nosztalgiavonatra. Valószínűleg már lövésetek sincs ki vagyok, de nekem rengeteg az ismerős név: Andrea1, Paberto, Hunter, Zasalamel…stb…. nagyon durva… McDave, frontember nincs?
  Na mindegy, üdv srácok, örülök, hogy itt lehetek. 🙂

  hali!

  mcdave nincs, frontember ritkán szól hozzá 🙂

 40. Sziasztok!
  Még a formulás és motorsportálos időkben voltam aktív tag, és most tök véletlenül bukkantam az oldalra, de csúnyán felültetett a nosztalgiavonatra. Valószínűleg már lövésetek sincs ki vagyok, de nekem rengeteg az ismerős név: Andrea1, Paberto, Hunter, Zasalamel…stb…. nagyon durva… McDave, frontember nincs?
  Na mindegy, üdv srácok, örülök, hogy itt lehetek. 🙂

 41. Judas: Sajnos igazad van. Nem tudom hogy az északi-nyugati népek nagyrésze alapból ilyen hülye vagy elvette az eszüket a jólét.

  Miért mostanában hallunk olyan felháborító híreket hogy robbantgattak és társai? Nem hallok ilyet és még néha a kormánymédiát is megtekintem akiknél először lenne ez fő hír. Mi van ha ezekben az országokba sikeresen beillesztették őket, hasznos tagjai a társadalomnak mert akarnak dolgozni és nyugodtan élni. Az északi országokban nem hülyék az emberek 😀 jól élnek, sokkal jobb szinten mint mi, amellett hogy mások a saját kultúrájukat akarják rájuk erőltetni(ezt a hülyeséget látom benyalják) , ilyen kormányok mint itt nem nyomják le ezeket az ostobaságokat nekik mert nem lehet. Nekik is vannak nyilván gondjai, de azért csak megkeresik havonta az átlag 1500-2000 eurót. Itt is vannak kokler emberek, legalább egy olyan kisebbség él akik nevezhetőek ingyenélőeknek, nem akarnak dolgozni, akik minden hónap 10.én ott állnak a kasszánál a tanácsnál hogy megkapják a havi segélyt. Tiszetelet a kivételnek. Félünk a bevándorlástól pedig itt egy olyan kisebbség is él akiket bátran tartunk el, csucsujgatja a kormány őket Farkas Flóriánnal lepaktálva,mert szavazat. Szóval ez a vizet prédikálunk bort iszunk effektus. Itt minden rendben de amíg az északi országokban így keresnek h 1500-2000 eurót, így élnek addig kurvára nem ezzel kell foglalkozni hogy mi van Svédországba a migránsokkal, hogyan boldogulnak velük, a saját problémáikkal amiket vállaltak ,mert itthon mindenki virgonckodik, az átlag nettó bér 241.000 Ft. Erre biztos egy svéd azt kérdezné hogy ez felhavi bér ugye? 😀 az senkit nem zavar hogy 335 ft az euró :D, 10 éve erre már harsogta a diktátorunk 270nél h miniszterelnöknek le kell mondani 😀 azt is másként gondolta. Komolyan a migránsoktól félünk? Én ettől a beteg vezetőnktől félnénk még milyen károkat tesz itt. Menthetetlen károkat tesz. Nyilván egy Svédország, Finnország nem tudja megoldani a gondjait. Itt meg egy kisfiú gyógyszerét 100millán felül az emberek tették össze. Gratulálok hogy nem tudtak jobban kiállni a kisfiú érdekében, se felhívni a gyógyszergyárat hogy ne egy 2éves kisfiún nyerészkedjenek, se azt hogy egy 700 millás gyógyszert átvállaljon a családtól, felkarolja ahelyett hogy pl az egyik stadion gyepét fűtjük, családok éve. És ha nincs az RTL akkor ennek a kisfiúnak a szerencsétlen sorsa ki se derül. Persze értem nem létfontosságú a kisfiú sorsa mert ritka betegségben szenved, de ja egyszer lehetne hogy egy pozitív dologban állnak ki egy állampolgárunk mellett. Lehet ez csak az én elvarasom.

 42. mb C124: Pedig Európa nagy része azt hiszi, főleg északon, közbe őket öntik el a kontinens számára totálisan idegen kultúrájú és szokású emberrel, akiknek esze ágában sincs beilleszkedni. Helyette ráerőszakolják a saját szokásaikat a befogadó országra. Aki pedig ez ellen felszólal, azt a saját honfitársai csinálják ki közéletileg… Szomorú de ez a jövő és nem nagyon lehet semmit tenni ellene. Tudom törölve lesz. 🙂

  Sajnos igazad van. Nem tudom hogy az északi-nyugati népek nagyrésze alapból ilyen hülye vagy elvette az eszüket a jólét.

 43. Szarvasember: Mé diktatura van kicsiny hazánkban? Sztem nem. De ne írj ilyeneket.

  Pedig Európa nagy része azt hiszi, főleg északon, közbe őket öntik el a kontinens számára totálisan idegen kultúrájú és szokású emberrel, akiknek esze ágában sincs beilleszkedni. Helyette ráerőszakolják a saját szokásaikat a befogadó országra. Aki pedig ez ellen felszólal, azt a saját honfitársai csinálják ki közéletileg… Szomorú de ez a jövő és nem nagyon lehet semmit tenni ellene. Tudom törölve lesz. 🙂

 44. Véletlenül ma belefutottam ebbe a videóba Massa és Kubica 2007-es japán nagydíj utolsó körös csatájáról. Szerintem tök érdekes, hogy akkoriban milyen csatákat engedélyeztek és mennyivel izgalmasabb, keményebb is volt ez, mint ami ma megy. Az idei évben agyon büntették volna őket a kivezetésekért, meg a veszélyes visszatérésekért.

  Massa belső kamerájából:

 45. roberto23: Ezért mondom, hogy az a 2 hét tök alap. De szerintem ezen felül plusz 1 hét elég kéne, hogy legyen (ami összesen 3 hét).
  Egyébként én elhiszem, hogy faraszto egész évben utazni, de azért legyünk őszinték, az emberek jelentős része osszetenne a két kezét, ha ilyen élete lenne, mint egy szereplőnek mondjuk a Mercedes-nel.
  Szerk: amúgy ha esetleg nem volt egyértelmű, én csak a nyári szünetre gondoltam. Csak hogy ne beszéljünk el egymás mellett

  Nézd a jó részét: télen egy héttel kevesebbet kell várni majd az első futamra 😀

 46. Zasalamel: Azért ne csak azokra gondoljunk, akiket a tévében látunk (pilóták, csapatfőnökök, technikai igazgatók, stb), mert nekik tényleg kényelmes lenne az 1 hét is, de pl szerelőknek a hetenkénti versengés egész szezonon át baromi megterhelő lenne, volt is nemrég cikk, hogy kb alig van életük még így is.

  Ezért mondom, hogy az a 2 hét tök alap. De szerintem ezen felül plusz 1 hét elég kéne, hogy legyen (ami összesen 3 hét).
  Egyébként én elhiszem, hogy faraszto egész évben utazni, de azért legyünk őszinték, az emberek jelentős része osszetenne a két kezét, ha ilyen élete lenne, mint egy szereplőnek mondjuk a Mercedes-nel.
  Szerk: amúgy ha esetleg nem volt egyértelmű, én csak a nyári szünetre gondoltam. 🙂 Csak hogy ne beszéljünk el egymás mellett 😀

 47. roberto23: Én ezt a 4 hetes nyári szünetet teljesen indokolatlannak érzem. Oké, tudom a csapattagok ilyenkor kapnak 2 hetet, de hogy ezen felül miért nem elég mondjuk 1 hét nem tudom.

  Azért ne csak azokra gondoljunk, akiket a tévében látunk (pilóták, csapatfőnökök, technikai igazgatók, stb), mert nekik tényleg kényelmes lenne az 1 hét is, de pl szerelőknek a hetenkénti versengés egész szezonon át baromi megterhelő lenne, volt is nemrég cikk, hogy kb alig van életük még így is.

 48. Denis Hunter:
  Hosszu ez a 2 het a futamok kozott, teljesen elunom magam F1 ugyileg. Most neztem, hogy a magyar es belga nagydij kozott megint 4 het szunet lesz. Remelem par szerzodest legalabb bejelentenek, hogy legyen mit kibeszelni, kulonben rosszabb lesz, mint a teliszunet ? Persze ehez valtozasok kellenek ,nem pedig ugyanazok a versenyzok minden csapatnal.

  Én ezt a 4 hetes nyári szünetet teljesen indokolatlannak érzem. Oké, tudom a csapattagok ilyenkor kapnak 2 hetet, de hogy ezen felül miért nem elég mondjuk 1 hét nem tudom.

 49. Hosszu ez a 2 het a futamok kozott, teljesen elunom magam F1 ugyileg. Most neztem, hogy a magyar es belga nagydij kozott megint 4 het szunet lesz. Remelem par szerzodest legalabb bejelentenek, hogy legyen mit kibeszelni, kulonben rosszabb lesz, mint a teliszunet 😀 Persze ehez valtozasok kellenek ,nem pedig ugyanazok a versenyzok minden csapatnal.

 50. Denis Hunter:
  Nektek milyen varos jon fel most az idojarasjelentesnel? Elvileg ugye automatikusan valt, ami nekem kb 1 eve nem mukodik valamiert.
  Paul Ricard es Le Castellet-re nem jon be semmi. Nemtom mi az a nagyobb varos, amit kiadna talalatnak.
  Riboux-ra sikerult beallitanom, de az meg elegge a hegyek labanal van, nemtom mennyire pontos a palyahoz merten.

  Le beausset

 51. deze75:
  Szeretném kérdezni a tulajoktól vagy az Admintól….Van e lehetőség egy ignore vagy arra,hogy valakit letiltsak ha nem szeretném látni az írásait…köszönöm a választ előre is.

  Sok oldalon jól működik ez a funkció

  Ezt nem lehet sajnos beallitani. Melyik oldalon van ilyen funkcio?

 52. Nektek milyen varos jon fel most az idojarasjelentesnel? Elvileg ugye automatikusan valt, ami nekem kb 1 eve nem mukodik valamiert.
  Paul Ricard es Le Castellet-re nem jon be semmi. Nemtom mi az a nagyobb varos, amit kiadna talalatnak.
  Riboux-ra sikerult beallitanom, de az meg elegge a hegyek labanal van, nemtom mennyire pontos a palyahoz merten.

 53. Bogyi007:
  Állóhelyben két jó helyet lehet kifogni ahonnan sokat lehet látni s van kivetitő is:

  Az egyik a célegyenesre fordító kanyar csúcspontjával szemben levő terület valamint a Club tribün melletti domboldalon, ahol a nagyfeszültségű pózna is található, esőmentes időben az egy király hely….

  idén az már nem működik. betettek oda egy új kis tribünt

 54. Állóhelyben két jó helyet lehet kifogni ahonnan sokat lehet látni s van kivetitő is:

  Az egyik a célegyenesre fordító kanyar csúcspontjával szemben levő terület valamint a Club tribün melletti domboldalon, ahol a nagyfeszültségű pózna is található, esőmentes időben az egy király hely….

  F1890: szia

  club tribün ami ár érték arányban a legjobb sztem. de oda állítólag már elfogytak a jegyek. állójegyet sztem csak szabadedzésre jó, mert időmérőn futamon szeretnéd a kivetítőt is sasolni és a pályán minél nagyobb részét belátni. ami még sztem látványos az a sikánnál található tribün, de az nyilván drágább. célegyenes közepén sztem tök értelmetlen ülni, mert csak elsuhannak melletted a kocsik, nem is igazán látod őket.

 55. zo10:
  Sziasztok,

  Idén először szeretnék kimenni a Hungaroringre. Tudnátok segíteni, hogyan érdemes jegyet vásárolni, illetve tapasztalataitok szerint melyik jeggyel járnék a legjobban?

  Üdv és köszi! ?

  szia

  club tribün ami ár érték arányban a legjobb sztem. de oda állítólag már elfogytak a jegyek. állójegyet sztem csak szabadedzésre jó, mert időmérőn futamon szeretnéd a kivetítőt is sasolni és a pályán minél nagyobb részét belátni. ami még sztem látványos az a sikánnál található tribün, de az nyilván drágább. célegyenes közepén sztem tök értelmetlen ülni, mert csak elsuhannak melletted a kocsik, nem is igazán látod őket.

 56. andrea1: Igazságos. Viccnek is gyenge. Tényleg én már ezzel kapcsolatban mindent leírtam, nem érdekel a továbbiakban, azt se amit írsz velem kapcsolatban, mivel nincs értelmes válaszod te is ugyanazokat leírod rám vetítve mint amit én látok a viselkedésedbe, így nem is érdemes felnőtt vitába belemenni, ha nem látod ami zavaró a te viselkedésedbe. Sorry. Biztos állíthatom hogy egyébként ez nem csak az én velemenyem, én meg leírtam. Ezt is sorry.

  Azért zavaró számodra mert nem látod át, csak részben látod, és nem vagy ezzel egyedül. Massat is szoktam ekézni érdekes azzal semmi bajod nem volt, szóval itt láthatjuk miről is van szó, erről ennyit. Sztem aki objektív es akarja, fel tudja fogni. ?

 57. GreenHonda: Nincs szo arról, amit itt vakeralsz, én pont h igazságos próbálok lenni. Semmi több nincs ebben, majd ha Raikkonen szorul védelemre őt is megvédem, csak az a baj h ot javarészt tulsztaroljak, errol meg nem tehetek

  Am ez neked nem faraszto, neked vannak epp fájdalmait ettol. Kicsinyesseg meg ott kezdodik h próbálsz engem ezzel piszkálni h pont sajat fajdalmaidat kivetitsd es bosszusagot okozz akkor mar nekem is, igy rateszel egy lapáttal az ertetlenkedesre, csak hat eddig nem jott ossze

  Igazságos. ????????? Viccnek is gyenge. Tényleg én már ezzel kapcsolatban mindent leírtam, nem érdekel a továbbiakban, azt se amit írsz velem kapcsolatban, mivel nincs értelmes válaszod te is ugyanazokat leírod rám vetítve mint amit én látok a viselkedésedbe, így nem is érdemes felnőtt vitába belemenni, ha nem látod ami zavaró a te viselkedésedbe. Sorry. Biztos állíthatom hogy egyébként ez nem csak az én velemenyem, én meg leírtam. Ezt is sorry.

 58. andrea1: Szerintem sokak nevében mondhatom rossz volt az irány és senkinek nem hiányzik a rosszindulatod. Sajnálom hogy nem élhetted ki május 17.én a kicsinyes és szánalmas fájdalmaidnak a levezetését amit rai felé táplálsz. Hidd el borzalmasan fárasztó és unalmas. Kubica téma többet érdemelt mint hogy a te hülyeségeiddel, beteges lelkeddel kelljen ott foglalkozni,mert neked épp ma hiányod volt ennek a kiélésben. Ez az őszinte véleményem. Beteges.

  Nincs szo arról, amit itt vakeralsz, én pont h igazságos próbálok lenni. Semmi több nincs ebben, majd ha Raikkonen szorul védelemre őt is megvédem, csak az a baj h ot javarészt tulsztaroljak, errol meg nem tehetek ?

  Am ez neked nem faraszto, neked vannak epp fájdalmait ettol. Kicsinyesseg meg ott kezdodik h próbálsz engem ezzel piszkálni h pont sajat fajdalmaidat kivetitsd es bosszusagot okozz akkor mar nekem is, igy rateszel egy lapáttal az ertetlenkedesre, csak hat eddig nem jott ossze ?

 59. GreenHonda: Semmiféle rossz irány nem volt, csak elmagyaráztam miért nem kell Kubicat pocskondiazni érzékenyen érintett nehany rai drukkert az egy dolog, de megvolt az oka h elokerult a neve. Megbeszeltuk volna, csak neked muszaj martirkodni itt többes szamban, azt nagyon szeretsz

  Szerintem sokak nevében mondhatom rossz volt az irány és senkinek nem hiányzik a rosszindulatod. Sajnálom hogy nem élhetted ki május 17.én a kicsinyes és szánalmas fájdalmaidnak a levezetését amit rai felé táplálsz. Hidd el borzalmasan fárasztó és unalmas. Kubica téma többet érdemelt mint hogy a te hülyeségeiddel, beteges lelkeddel kelljen ott foglalkozni,mert neked épp ma hiányod volt ennek a kiélésben. Ez az őszinte véleményem. Beteges.

 60. andrea1: Semmi gond. Még jó is szerintem hogy véletlenül törölted. Nem jó irányba ment a téma ott. Köszönet érte.

  Semmiféle rossz irány nem volt, csak elmagyaráztam miért nem kell Kubicat pocskondiazni ? érzékenyen érintett nehany rai drukkert az egy dolog, de megvolt az oka h elokerult a neve. Megbeszeltuk volna, csak neked muszaj martirkodni itt többes szamban, azt nagyon szeretsz

 61. DUdi: Varázsoltam és eltüntettem. Nem ez volt a terv, így sikerült.
  Ha zavar valakit akkor bocsánat. Lehet egy nálam ügyesebb modi visszatudja majd rakni.

  Semmi gond. Még jó is szerintem hogy véletlenül törölted. Nem jó irányba ment a téma ott. Köszönet érte. ????