OFF Kibeszélő

Megnyitjuk az OFF topicot, ahol a F1-től eltérő témákban beszélgethettek, valamint az oldallal kapcsolatos észrevételeiteket, ötleteiteket is megoszthatjátok Velünk!

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. GreenHonda: csak zongorázni tudok, úgyhogy az nálam nem nyert. fúvósat egyébként sem próbáltam még, csak dobot meg gitárt de nem tudok abból sem úgy semmit 😀

  Fúvóst amit próbáltam eddig az a furulya volt azt meg is tanultam igaz több mint 30 éve is már. Tangóharmonikázni is tanultam egyébként meg egy kis zongora alap hogy szintivel is el tudjak bíbelődni de mindegyik csak ilyen hobbiszinten megy. Tenort is meg tudom fújni meg 1 hét alatt megtanultam rajta a Derrick nótát úgy ahogy azt is csak a miheztartás végett hogy vajon érdemes e rá időt áldozni a továbbiakban.
  Neked milyen szinten megy a zongora?

 2. Judas: Jól nyomja a mozgása nem semmi 😂
  Bár nem tudom így hogy lehet fújni hogy közben ne akadjon a torkán.
  Csak azért kérdezem tud e valaki szaxizni mert kölcsön kaptam 1 hete egy tenor szaxofont és arra lennék kíváncsi hogy mennyi idő kb. mire az alapokat elsajátíja az ember.

  csak zongorázni tudok, úgyhogy az nálam nem nyert. fúvósat egyébként sem próbáltam még, csak dobot meg gitárt de nem tudok abból sem úgy semmit 😀

 3. Tapani: Ha elhagyja az első befogadó (háborúsmentes) országot, az már nem menekült.

  ez a masik, amit nem akarnak felfogni, hogy mar Szerbiaban “jo” helye lehetett volna a csurhenek, ezert sem akartak beengedni oket Magyarorszagra. Haborus menekult ne valogasson mar, hogy melyik orszagban szeretne elni. Ha balhe van otthon, atmenekulsz a szomszedba, nem pedig keresel egy Budai villat, ami neked megfelel, hogy meghuzd magad. Amugy meg hiaba vege a haborunak, eszukbe sincs visszamenni soha a budos eletbe, szoval csak itt rontanak a helyzetet.

 4. Tapani: Ahhoz képest, hogy mennyire elenyésző és jelentéktelen a határontúli szavazatok száma/jelentősége, egyesek nagyon rá vannak kattanva erre.
  Én mondjuk leszarom, hogy van-e szavazati joguk vagy sem, de kicsit visszás a migránsok mellett és a határontúli MAGYAROK ellen egyszerre politizálni. Így persze hogy nem nyer választást a Ferike meg a többi hasonszőrű.

  Kaptak is azért a pár szavazatért 1-2 futball akadémiát… 😀

 5. F1890: sztem itt még mindig senki sem írta azt h jöjjenek a migránsok 😀 látod látod ez a baj még mindig, mindig csak gyurcsányban és orbánban gondolkozik a magyar 😀

  egyébként láttam egy videót mikor vona kint volt erdélyben. mindenki kérdezhetett tőle, és olyan kérdések voltak h el kellett magyarázni az embereknek hogy az egy photoshop kreálmány h ő xy-al egy plakáton van. na kb ennyire voltak képben egyes emberek h mi megy itthon.

  Ez is sajnos egy probléma, de Gyurcsányt azt hagyjuk már h vitázik egy dolog h egyszer történt ilyen. Az az ember egy szerencsétlen, rossz nézni ahogy vergődik, rég észre kellett volna vennie magát, de azt sem veszi észre h kb Orbánnak tesz ezzel jót. 😀 Amúgy az amit mondasz soha nem fog bekövetkezni, nézd meg a világ működését alapszintektől kezdve ez a struktúra és spontán kiépített. Az emberek természete sem igazán engedi, úgyhogy álomvilág hosszútávon is.

 6. Nando: Pontosan ez a baj, sokan egy burokban nőttek fel és olyan dolgok mentén általánosítanak a Magyar emberről vagy a hátáron túli, vidéki emberekről, hogy nem is éltek közöttük vagy nem is találkoztak még határon túli magyarral és mindezt a mai politika mentén gondolják, miközben a politikában résztvevő szavazók közel sem képezik a Magyarság Általános gondolkodását, mert 2,5 millió szavazó nem egyenlő 15 millió Magyar álláspontjával ráadásul úgy, hogy az ellenzékre többen szavaztak, tehát inkább megosztottság van a társadalomban mintsem bírkaság, és ez az amit a Fidesz nagyon jól kihasznál kezdve a választási rendszer megváltoztatásával és egyebekkel.
  Egyszóval általánosítani más Magyar embereket az aktuális politikai megosztottság miatt nem lehet és nem is szabad, mert az egy nagyon beszűkült gondolkodásra mutat rá, és arra enged következtetni hogy az illető(k) egy burokban él(nek)! (És most neveket szándékosan nem írok, mert akinek kell az úgy is magára ismer)

  Már bocs de ezt nem fogom magamra venni! Kérlek mondd már meg milyen okos emberek azok, akik annyit sem képesek meglátni, hogy sok kicsit sokra megy? Annyira intelligensek, hogy még szavazni sem mennek el, hát aki ennyire kretén, az magára vethet. Láttad azt az asszem angol politikust, aki felszólítja ezeket a nagy kényelemben (mert úgy en bloc kényelemben) élő világot, hogy szavazzanak? És kb olyan vulgárisan nyomta a vakert, hogy “egy kib*szott szavazattal csak tudtok segíteni, hogy javíthassunk ezen a társadalmon!”.

  De eleve kezdjük azzal, hogy szerinted a mai világban annyi burokban élő van, igen pont a 21. században ahol a csapból is csak az információ folyik, a kommunikáció elözönli a világot, csak abba botlasz. Nyilván, vannak az úgynevezett régimotorosok, akik sok mindenből nem engednek, és vannak, akik tengnek mindenfelé a világban, utaznak és hagynak a hátuk mögött mindent. Aznban, önmagában a tv és az internet stb, sem olyan zárt, hogy ennyire arról beszélhessünk. Van választási lehetőséged. Mindezek ellenére azért értem, miről beszélsz, de szerintem te inkább arra céloznál, miszerint az idősebb korosztályban, vidéken felnőtt, nem fiatal-párti, folyamatosan konzervatív neveltetést kapott embereket veszel például, akik képtelenek befogadni a változásokat. Vannak ilyenek, de szerintem a mai utazunk-mindenhova, és kb leszarjuk a hazát, az otthonunkat felfogás meg a ló túlsó oldala! Ezért is történhet az, amit írtam, talán nem is érdekli őket, mi lesz az országból, mert gondolja majd továbbáll max, de igazán ez sem egy érv, mert a világot ha beárazzuk ezzel a kultúrával, a hatalom is a kezükben lesz.

  Az a baj, nagyon eltunyultunk, míg mások egy sokkal keményebb és ahhoz hű eszménynek követői, így a bevándorlók akaratukat is több mindent alárendelve, több áldozatot hozva érvényesítik. A naivitás meg ott kezdődik, hogy nem csupán Európa létezik. Be próbálják etetni, de igazából csak ez van a célpontban, mert itt van kinyalva a valaguk. Ja, éés megnézném fordított helyzetben, hogy én ha itt háború lenne mikor mehetnék oda, max ha felveszem a vallást stb és alkalmazkodom nem? Gyerekek hol élünk? Ide meg feltétlenek sincsenek, ebben a formában? Egyébként én ugyancsak látom a saját társadalmunk hibáit, de mégsem gondolom, hogy ott jobb lenne, az integrációhoz pedig egy-két generációváltás még biztos kellene, jelenleg ez rohadtul nem jó. 🙂

  Azzal meg ne jöjjön nekem senki, hogy burokból beszélek, hiába vagyok vidéki. A prolik sem értenek túlságosan sok mindenhez, de ebbe ne menjünk bele! Másrészt a mai világban erről beszélni alapból nevetséges, mert kb mindenki megy ahova csak szeretne. 🙂 Egyébiránt egyetemet végeztem és társadalomtudományi szakom volt, nemzetközi témában, az ázsiai, különféle kultúrából származó cserediákokkal sem volt problémám, sokkal jobban zavar, hogy Budapesten folyton kínaiakba botlok, de kisebb városokban, pl Pécsen hasonlót tapasztalatok. Jelenleg ez a helyzet, ami szerintem nem jó, ennek határt kellene szabni. Jártam Németországban, Ausztriában, Szlovéniában, Olaszországban, Horvátországban. Szeretem a tudományos dolgokat a divatot követem. A nettó hülyeségeken alapuló sztereotípiákat leszarva én 25 éves férfiként hordok pl rózsaszín cipőt (élénket), és nem vetek meg semmilyen színt, legyen az bármiféle ruhadarab. Szóval ha valaki én aztán biztos megvizsgálom más szemszögekből dolgokat, nem pedig csőlátásban, fafejűként egyoldalúan ítélkezem.

 7. Tapani: Ahhoz képest, hogy mennyire elenyésző és jelentéktelen a határontúli szavazatok száma/jelentősége, egyesek nagyon rá vannak kattanva erre. 😀
  Én mondjuk leszarom, hogy van-e szavazati joguk vagy sem, de kicsit visszás a migránsok mellett és a határontúli MAGYAROK ellen egyszerre politizálni. Így persze hogy nem nyer választást a Ferike meg a többi hasonszőrű.

  sztem itt még mindig senki sem írta azt h jöjjenek a migránsok 😀 látod látod ez a baj még mindig, mindig csak gyurcsányban és orbánban gondolkozik a magyar 😀

  egyébként láttam egy videót mikor vona kint volt erdélyben. mindenki kérdezhetett tőle, és olyan kérdések voltak h el kellett magyarázni az embereknek hogy az egy photoshop kreálmány h ő xy-al egy plakáton van. na kb ennyire voltak képben egyes emberek h mi megy itthon.

 8. F1890: ja azt még kifelejtettem hogy aki nem magyarországon él az ne szavazhasson az én szememben.

  Ahhoz képest, hogy mennyire elenyésző és jelentéktelen a határontúli szavazatok száma/jelentősége, egyesek nagyon rá vannak kattanva erre. 😀
  Én mondjuk leszarom, hogy van-e szavazati joguk vagy sem, de kicsit visszás a migránsok mellett és a határontúli MAGYAROK ellen egyszerre politizálni. Így persze hogy nem nyer választást a Ferike meg a többi hasonszőrű.

 9. Judas: Pedig nekem az jött le nem pedig ez amit most írtál

  ja azt még kifelejtettem hogy aki nem magyarországon él az ne szavazhasson az én szememben. mert semmi köze nincs az itteni belügyekhez. én sem szavazok más ország belügyeiről, mert nem ott élek. nem tartom fairnek a dolgot. szóval az én szememben aki kiment külföldre, az vállalta azt hogy elhagyta az országot, ott akar élni, akkor meg milyen alapon szavazhat az olyan ember? vagy aki nem itthon él, hanem erdélyben. ugyanez arról is a véleményem. Senki sem tehet arról h hova születik éppen, de ha én nem egy adott településen élek, akkor nem pofázok bele az adott település polgármesteri választásokba.

  persze ez is olyan, hogy ezért keresztrefeszítene a sok magyar aki kiment külföldre, vagy az erdélyi mert h ő magyar csak épp elcsatolták az országot.

  de h őszinte legyek én nem is nagyon követem a politikai híreket, mert annyira túlzó mindkettő irányban a hírek h nem lehet objektíven olvasni a témáról. ha meg olvasol akkor csak siránkozol h mennyire szánalmas ami itthon megy 😀 ezért csak nevetni tudok azon ami itthon megy, annyira szánalmas 😀

 10. F1890:
  En bp agglomeraciojaban elek a nagyszuleim videkrn laknak es latom h ott mennyire egyszeruen gondolkodnak. Szoval szerintem a videki nagyvarosokat leszamitva az oktatas a gondolkodas levan naradva bp-tol . Komnyebben bekajoljak az emberek a krealt ellenseg storyt es uszitast.mondom ezt ugy h a bpen eloket es ezzel nagyravaloakat ki nem allhatom. Es 1-2 kivetel van nyilvan de altalanossagban leszurheto ez. Es akkor a nyuggerekrol nem is beszeltunk.

  En iq-hoz kotnem a szavazast. Es azt sem vetnem el h a nyugdijasoktol megvonnam a szavazatot. De h a 70+soktol igen az hot ziher.

  Nem iq-hoz kell kötni! Elég csak azoknak szavazni akiknek munkaviszonyuk és állandó lakcímük van az országban, ja és természetesen magyar állampolgárok. 🙂

 11. F1890: sztem nagyon nagy tévedésben élsz 😀 én egy szóval nem mondtam h hú milyen ***a a liberalizmus, meg a túltolt pc a világban 😀 a világon ezt tartom az egyik legkártékonyabb dolognak 😀 h manapság a szarról nem mondhatod h szar mert vkit megbántasz vele 😀 bocs én kimerem mondani azt h a buta emberek ne szavazzanak, a buta emberek nem látnak át dolgokat, a buta ember nem csak magára hanem a többire is veszélyes.

  és ne értsd félre migráncs kérdésben egyetértek a jelenlegi kormánnyal (amit pl a jobbik vetett fel h mit kéne és hogyan kezel 😉 ) . DE, itt bárki is komolyan gondolja h a bevándorlók itt magyarországon akarnak letelepedni, mikor ott van a nyugat? sokkal jobb életkörülményekkel?:D na ne vicceljünk már.

  pontosan erről beszéltem egyébként, akinek van vmi véleménye, és nem egyezik meg egyik vagy másik pártéval akkor elkezdi a másik embert beskatulyázni egy olyan táborba ami indulatokat gerjeszt. te most kitaláltad h én örülnék a migráncsoknak, pedig egy büdös szóval nem beszéltem róla, sem pozitív sem negatív értelemben eddig a hsz-embe 😀

  hogy őszinte legyek, sok ember kimegy külföldre fiatalok 30+sok, én bevallom őszintén a saját szempontomból ennek örülök, mert már most jópár helyen munkaerőhiány van, így az én szempontomból a fizetések csak nőni fognak 🙂

  és továbbra is azt vallom h az itthoni politikai élet egy vicc, semelyik pártra sem szavaznék ha lehetne, hanem egy független kormány egyenlő emberekkel. de az h az emberek megszavaznak egy 2/3-ot, az veszélyes. mert bármit megtehetnek akkor

  Pedig nekem az jött le nem pedig ez amit most írtál

 12. Judas: Szóval ip-hoz kötnéd hogy ki szavazhat meg ki nem? Látod itt a nagy probléma. Míg a nagy liberalisták le nem szállnak a magas lóról és csak az a járható út amit ők úgy gondolnak a többi meg demokrácia ellenes ,nacionalista , fasiszta meg mittudom én még micsoda addig ne is várd hogy a vidékiek többsége mellétek álljon. Nem tudom mit eszel rajtuk de úgy őszíntén, neked hiányoznak a migránsok? És tényleg annyira rossz hogy Magyarországon több magyar gyermeket szeretnénk nem migránsokkal feltölteni az országot? Nem tudom mi ez a migráns imádat a részetekről, egyszerűen nekem ez magas.

  sztem nagyon nagy tévedésben élsz 😀 én egy szóval nem mondtam h hú milyen ***a a liberalizmus, meg a túltolt pc a világban 😀 a világon ezt tartom az egyik legkártékonyabb dolognak 😀 h manapság a szarról nem mondhatod h szar mert vkit megbántasz vele 😀 bocs én kimerem mondani azt h a buta emberek ne szavazzanak, a buta emberek nem látnak át dolgokat, a buta ember nem csak magára hanem a többire is veszélyes.

  és ne értsd félre migráncs kérdésben egyetértek a jelenlegi kormánnyal (amit pl a jobbik vetett fel h mit kéne és hogyan kezel 😉 ) . DE, itt bárki is komolyan gondolja h a bevándorlók itt magyarországon akarnak letelepedni, mikor ott van a nyugat? sokkal jobb életkörülményekkel?:D na ne vicceljünk már.

  pontosan erről beszéltem egyébként, akinek van vmi véleménye, és nem egyezik meg egyik vagy másik pártéval akkor elkezdi a másik embert beskatulyázni egy olyan táborba ami indulatokat gerjeszt. te most kitaláltad h én örülnék a migráncsoknak, pedig egy büdös szóval nem beszéltem róla, sem pozitív sem negatív értelemben eddig a hsz-embe 😀

  hogy őszinte legyek, sok ember kimegy külföldre fiatalok 30+sok, én bevallom őszintén a saját szempontomból ennek örülök, mert már most jópár helyen munkaerőhiány van, így az én szempontomból a fizetések csak nőni fognak 🙂

  és továbbra is azt vallom h az itthoni politikai élet egy vicc, semelyik pártra sem szavaznék ha lehetne, hanem egy független kormány egyenlő emberekkel. de az h az emberek megszavaznak egy 2/3-ot, az veszélyes. mert bármit megtehetnek akkor

 13. feeder_series: Kezdjük ott, hogy még a menekültek sem akarnak itt maradni, inkább ezen kéne elgondolkodni. Mellesleg meg mikor még a kormány ezerrel tolta a választás előtt, hogy ők megvédik az országot az inváziótól, már akkor lehetett látni a rendőrség statisztikájában, hogy ilyen heti szinten 2-3 határsértővel találkoztak, lecsengett teljesen ez az egész.

  Hát persze, milyen jól mutatnának a migráns karavánok a jogvédőikkel szerte az országban. Csak úgy bejönnének azt sétálgatnának jobbra ballra amíg el nem érik az osztrák határt. Remélem ezt te sem gondoltad komolyan hogy ez egy normális dolog. Egyébként a kutya sem foglalkozna ezekkel ha nem akarnák ránk tukmálni őket. Ha németeknek kell 1millió vigyék ha franciáknak,belgáknak, svédeknek kell 2millió vigyék kurvára nem érdekelne csak ne rajtunk keresztül és hagyjanak minket békén. De sajnos nem ez van. Ez veri ki az embereknél a biztosítékot.

 14. feeder_series: Kezdjük ott, hogy még a menekültek sem akarnak itt maradni, inkább ezen kéne elgondolkodni. Mellesleg meg mikor még a kormány ezerrel tolta a választás előtt, hogy ők megvédik az országot az inváziótól, már akkor lehetett látni a rendőrség statisztikájában, hogy ilyen heti szinten 2-3 határsértővel találkoztak, lecsengett teljesen ez az egész.

  teny, hogy nem akarnak ott maradni, mennenek tovabb nyugatra, de amig atmennek az orszagon, az kb olyan, mintha haborus ovezet maradna utanuk. Es persze meg ezen is meg vannak sertodve, mert nem elso osztalyon utaznak.

 15. Denis Hunter: pont ez a baj a tobb***el, hogy a migranst egyenlove teszik azzal, aki neger egyetemista, indiai informatikus, pakisztani boltos, roman epitomunkas. Nem, a migrans nem ez, aki ellen “harcolnak” Europa jobb oldali kormanyai, hanem azok, akik beozonlenek, homokent ott tespednek a keletiben, meg kifosztjak a falvakat, nem dolgoznak, nem tanulnak, kovetelnek mindenfele jogot, szallast, etelt, jo elbanast. A dolgozo bevandorlokkal “semmi” gond, meg a hulyebb reteg is elfogadja oket, max utalja azert, mert mas. Sok vak ember azt nem latja, hogy a ketto kozott hatalmas a kulonbseg. Ugyanez zajlik le angliaban. Brexit, gondolom mindenki hallott rola itt ott. A gyoker liberalis kormany, meg mittomen kitalalta, hogy az Europai munkasok azok, akik elcseszik ami angliaban van es meg akarnak szabadulni toluk, mikozben a gyarmati fekete, indiai, muszlim menekult, beilleszkedni, dolgozni, tanulni nem akarok tovabbra is jonnek, ahogy akarnak. Tamogatasokat kapnak, bunoznek, lustak mint a dog. Megis mit tesz az angol allam? Megneheziti azok eletet, akik dolgozni jonnek ide, tanulni, fizetik az adot, sokkal kevesebb tamogatast vesznek igenybe, mert ugye aki dolgozik az nem kap. Termeszetesen az Europai bevandorlok kozott is akad bunozo, tamogatason eloskodo, de elenyeszo mertekben az afrikai/azsiai vonalhoz kepest.

  Erről van szó 👍
  Ezt nem akarják megérteni, pedig sok ész nem kell hozzá. Érdekes az átlag vidéki megérti a nagyvárosi értelmiségi meg nem. Akkor hogy is van ez az ip szavazás?

 16. mivel nekik teljesen mas az vilagszemleletuk, eletmodjuk, ha van is koztuk aki dolgozik, legyen rendes, egy indiai, fekete csaladban ez mondjuk az apa. Anya otthon, nagyszulok is ki lettek hozva, van minimum 5 gyerek, de nehol 8, meg egy olyan csaladban is, ahol mondjuk felsovezeto a fekete apa. Amig az Europaiak inkabb mar karrieristak, sokan mar csak 30 felett vallalnak egy gyereket, addig a fekete, muszlim, indiai vonal kb 2 generaciot kitermel es lesznek kb 30an csaladonkent. Ez az ami engem elborzaszt es hogy ezt miert nem latjak az ertelmisegiek. Amikor Belgiumban a leggyakoribb gyereknev az Ali, akkor mar kibaszott nagy a baj. Ez Magyarorszagon meg kikuszobolheto, de a nyugati orszagok mar elbuktak. 50 ev es max hegyvideki falvakban talalsz feher gyereket.

 17. Amúgy nem állok egyik oldalon sem de jelen pillanatban nincs sok választása az embernek. Vagy ide állsz vagy oda. Midig megpróbálja az ember a kisebbik rosszat választani azt amiről úgy gondolja hogy neki jó. Nem vagyok napkeleti bölcs de elég sokat láttam és tapasztaltam már életem során hogy tudjam melyik oldalra kell állni.

 18. Denis Hunter: pont ez a baj a tobb***el, hogy a migranst egyenlove teszik azzal, aki neger egyetemista, indiai informatikus, pakisztani boltos, roman epitomunkas. Nem, a migrans nem ez, aki ellen “harcolnak” Europa jobb oldali kormanyai, hanem azok, akik beozonlenek, homokent ott tespednek a keletiben, meg kifosztjak a falvakat, nem dolgoznak, nem tanulnak, kovetelnek mindenfele jogot, szallast, etelt, jo elbanast. A dolgozo bevandorlokkal “semmi” gond, meg a hulyebb reteg is elfogadja oket, max utalja azert, mert mas. Sok vak ember azt nem latja, hogy a ketto kozott hatalmas a kulonbseg. Ugyanez zajlik le angliaban. Brexit, gondolom mindenki hallott rola itt ott. A gyoker liberalis kormany, meg mittomen kitalalta, hogy az Europai munkasok azok, akik elcseszik ami angliaban van es meg akarnak szabadulni toluk, mikozben a gyarmati fekete, indiai, muszlim menekult, beilleszkedni, dolgozni, tanulni nem akarok tovabbra is jonnek, ahogy akarnak. Tamogatasokat kapnak, bunoznek, lustak mint a dog. Megis mit tesz az angol allam? Megneheziti azok eletet, akik dolgozni jonnek ide, tanulni, fizetik az adot, sokkal kevesebb tamogatast vesznek igenybe, mert ugye aki dolgozik az nem kap. Termeszetesen az Europai bevandorlok kozott is akad bunozo, tamogatason eloskodo, de elenyeszo mertekben az afrikai/azsiai vonalhoz kepest.

  Kezdjük ott, hogy még a menekültek sem akarnak itt maradni, inkább ezen kéne elgondolkodni. Mellesleg meg mikor még a kormány ezerrel tolta a választás előtt, hogy ők megvédik az országot az inváziótól, már akkor lehetett látni a rendőrség statisztikájában, hogy ilyen heti szinten 2-3 határsértővel találkoztak, lecsengett teljesen ez az egész.

 19. feeder_series: De ebben meg pont az a röhej, nem tudom utaztatok-e mostanában M3 metrópótlóval. Felszállsz, a jobbodon egy vietnámi család ül, veled szemben öt bajszos indiai informatikus társalog, a forgóban állnak a messziről építkezésszagú román vendégmunkások, hátul meg egy jól szituált feka srác ül. És még csak nem is nevezném már ezt meglepőnek.

  Kedvenc életképem az volt, hogy két hidzsábos muszlim nő szállt fel a buszra babakocsival. Nyugdíjas néni görnyedve száll fel a következő megállónál, megakad a tekintete a kisbabán és egyből meleg mosolyra szalad a szája. Majd a tekintete halad tovább felfelé, megpillantja a nőket és kiül az arcára a rémület, azt a vívódást, ami lejátszódott a tekintetén abban a néhány másodpercben, alig bírtam ki, hogy ne röhögjek fel hangosan 😀

  pont ez a baj a tobb***el, hogy a migranst egyenlove teszik azzal, aki neger egyetemista, indiai informatikus, pakisztani boltos, roman epitomunkas. Nem, a migrans nem ez, aki ellen “harcolnak” Europa jobb oldali kormanyai, hanem azok, akik beozonlenek, homokent ott tespednek a keletiben, meg kifosztjak a falvakat, nem dolgoznak, nem tanulnak, kovetelnek mindenfele jogot, szallast, etelt, jo elbanast. A dolgozo bevandorlokkal “semmi” gond, meg a hulyebb reteg is elfogadja oket, max utalja azert, mert mas. Sok vak ember azt nem latja, hogy a ketto kozott hatalmas a kulonbseg. Ugyanez zajlik le angliaban. Brexit, gondolom mindenki hallott rola itt ott. A gyoker liberalis kormany, meg mittomen kitalalta, hogy az Europai munkasok azok, akik elcseszik ami angliaban van es meg akarnak szabadulni toluk, mikozben a gyarmati fekete, indiai, muszlim menekult, beilleszkedni, dolgozni, tanulni nem akarok tovabbra is jonnek, ahogy akarnak. Tamogatasokat kapnak, bunoznek, lustak mint a dog. Megis mit tesz az angol allam? Megneheziti azok eletet, akik dolgozni jonnek ide, tanulni, fizetik az adot, sokkal kevesebb tamogatast vesznek igenybe, mert ugye aki dolgozik az nem kap. Termeszetesen az Europai bevandorlok kozott is akad bunozo, tamogatason eloskodo, de elenyeszo mertekben az afrikai/azsiai vonalhoz kepest.

 20. feeder_series:

  Ennek is a Soros CEU az oka. 😀
  Egyébként én egyik politikai oldalon sem állok a mai Magyar viszonylatban, mert nincs normális alternatíva és csak látszat politika zajlik, néha belenézek egy-egy parlamenti felszólalásba és konkrétan lezsibbadok mennyire nem vezet sehova az a vita, amit még vitának sem mondanék, mert előre meg van írva az összes felszólalás és válasz, egy színházhoz tudnám hasonlítani az egészet amin még a résztvevők is jól elröhögcsélnek és még pénzt is kapnak érte, nem ezekre a politikusokra volna szükség hanem igazi vezetőkre, akiben még meg van az a halovány szikrányi becsület és tartás, hogy nem válik önmaga paródiává.

 21. Nando:
  És a megvezetésről csak annyit, hogy a szomszédomban lakik egy ízig-vérig Fideszes 2 diplomás tanárnő, aki azért szavazott rájuk hogy nehogy a migránsok betelepüljenek Budapestre, ez volt az egyetlen érve amikor anyám kérdőre vonta miért szavaz rájuk és egy elég tájékozott tanult emberről van szó internet elérhetőséggel és miegymással tehát nem egy vidéki lemaradott “suttyó”)

  De ebben meg pont az a röhej, nem tudom utaztatok-e mostanában M3 metrópótlóval. Felszállsz, a jobbodon egy vietnámi család ül, veled szemben öt bajszos indiai informatikus társalog, a forgóban állnak a messziről építkezésszagú román vendégmunkások, hátul meg egy jól szituált feka srác ül. És még csak nem is nevezném már ezt meglepőnek.

  Kedvenc életképem az volt, hogy két hidzsábos muszlim nő szállt fel a buszra babakocsival. Nyugdíjas néni görnyedve száll fel a következő megállónál, megakad a tekintete a kisbabán és egyből meleg mosolyra szalad a szája. Majd a tekintete halad tovább felfelé, megpillantja a nőket és kiül az arcára a rémület, azt a vívódást, ami lejátszódott a tekintetén abban a néhány másodpercben, alig bírtam ki, hogy ne röhögjek fel hangosan 😀

 22. Judas: Szóval ip-hoz kötnéd hogy ki szavazhat meg ki nem? Látod itt a nagy probléma. Míg a nagy liberalisták le nem szállnak a magas lóról és csak az a járható út amit ők úgy gondolnak a többi meg demokrácia ellenes ,nacionalista , fasiszta meg mittudom én még micsoda addig ne is várd hogy a vidékiek többsége mellétek álljon. Nem tudom mit eszel rajtuk de úgy őszíntén, neked hiányoznak a migránsok? És tényleg annyira rossz hogy Magyarországon több magyar gyermeket szeretnénk nem migránsokkal feltölteni az országot? Nem tudom mi ez a migráns imádat a részetekről, egyszerűen nekem ez magas.

  De látod ez is sokatmondó, hogy a te szemedben meg aki fővárosi, az csak beképzelt és liberális lehet, holott például tőlem ez elképesztően távol áll, sőt, kifejezetten konzervatív véleményem van kifejezetten sok témakörben. Egyszerűen az a szörnyű, hogy jelenleg nincs egy olyan politikai erő az országban, aki mögé nyugodt szívvel be lehetne állni és nem is igazán érezni, hogy lenne igény rá. Az értelmesebb emberek többsége úgy van ezzel, hogy neki az egész politikai élet túl alantas. Pedig nem egyszer olvastam, hogy az észteknél a rendszerváltás után a politikai elit is lecserélődött és a fiatalabb generáció ragadta a kezébe a hatalmat és hogy sok szempontból messze előttünk járnak.

 23. F1890:
  En bp agglomeraciojaban elek a nagyszuleim videkrn laknak es latom h ott mennyire egyszeruen gondolkodnak. Szoval szerintem a videki nagyvarosokat leszamitva az oktatas a gondolkodas levan naradva bp-tol . Komnyebben bekajoljak az emberek a krealt ellenseg storyt es uszitast.mondom ezt ugy h a bpen eloket es ezzel nagyravaloakat ki nem allhatom. Es 1-2 kivetel van nyilvan de altalanossagban leszurheto ez. Es akkor a nyuggerekrol nem is beszeltunk.

  En iq-hoz kotnem a szavazast. Es azt sem vetnem el h a nyugdijasoktol megvonnam a szavazatot. De h a 70+soktol igen az hot ziher.

  Szóval ip-hoz kötnéd hogy ki szavazhat meg ki nem? Látod itt a nagy probléma. Míg a nagy liberalisták le nem szállnak a magas lóról és csak az a járható út amit ők úgy gondolnak a többi meg demokrácia ellenes ,nacionalista , fasiszta meg mittudom én még micsoda addig ne is várd hogy a vidékiek többsége mellétek álljon. Nem tudom mit eszel rajtuk de úgy őszíntén, neked hiányoznak a migránsok? És tényleg annyira rossz hogy Magyarországon több magyar gyermeket szeretnénk nem migránsokkal feltölteni az országot? Nem tudom mi ez a migráns imádat a részetekről, egyszerűen nekem ez magas.

 24. Falun mondhatni szegregált területeken nyilván ott könnyebben lekenyerezik és megvezetik az embert, ahol nem sok lehetőségük van bármilyen normál életre, a nyugdíjasok pedig nem képezik a teljes úgymond diagnózist, ugyanígy a könnyen lefizethető egy zsákkrumpliért és egy kis pénzért bármit megtevő cigányság sem, de azt hogy ezzel az egész társadalmat és magát a Magyarságot ledegradáljuk és olyan jóféle liberális módra általánosítsunk is az nálam nem fér bele, mert bőséggel látok hallok ellenpéldákat hátáron túlról is. És ahogy kikéri magának ugyanúgy a vidéki ember azt, hogy lebutázza őt egy Budapesti proli, úgy egy Erdélyi is vérig van sértve ha lerománozzák és mellé még hülyének is nézik ! (Szóval nálam az általánosítás ilyen alapon nem fér bele, mert az én megítélésem szerint és amit tapasztaltam ebben a 15 millió Magyarban nincs többségben az úgymond buta és megvezethető emberek száma, szóval általánosítani sem lehet ez alapján, a Fidesz fanatikusairól meg nem is beszéltünk akik meg egy teljesen más kategória mondhatni a tűzön-vízen át kitartó, Orbán vallású emberek, És a megvezetésről csak annyit, hogy a szomszédomban lakik egy ízig-vérig Fideszes 2 diplomás tanárnő, aki azért szavazott rájuk hogy nehogy a migránsok betelepüljenek Budapestre, ez volt az egyetlen érve amikor anyám kérdőre vonta miért szavaz rájuk és egy elég tájékozott tanult emberről van szó internet elérhetőséggel és miegymással tehát nem egy vidéki lemaradott “suttyó”)
  És itt visszatérnék arra, hogy általánosságban nem hülye a Magyar, csak éppen az évek alatt annyira kitolódott az inger küszöb minden téren, hogy már egyszerűen az értelmesebb(normál ítélőképességgel rendelkező) embereket szinte hidegen hagyja a politika, mert tudják hogy ez az egész ami működik jelenleg nem több mint egy áldemokratikus kreálmány, amit pont maga az ellenzék tart életben.
  De ha már Puzsérról is volt szó, az ő megmozdulása nekem kicsit úgy tűnik egy nagyon jó figyelemelterelésnek tökéletes, amit nem is támaszt jobban alá, mint az hogy a kormánypárti Tv-ben engedik szerepelni, és ez mindaddig így is lesz még ezzel az ellenzéket gyengíti és nem erősíti, mivel független ! Persze maga a gondolat amit képvisel az nem egy rossz dolog, de ez inkább egy jó reklám neki és magának a Nernek a meghackkelgetése ami egyelőre úgy néz ki, hogy adunk a sz@rnak egy pofont hátha lesz valami alapon működik, hogy ez is több a semminél, mondhatni ezzel csak az ellenzék palacsintájába piszkított bele Puzsér meg is látszik, hogy még néha a másik oldalról jobban is támadják őt, mint maga a kormány.
  Szóval ez a politikai bohózat ami zajlik már nagyon régóta ez nem csak az emberek, hanem a rendszer és az ellenzék asszisztálásának a végterméke, de még egyszer mondom ilyen alapon általánosítani nem lehet és nem is szabad, egy társadalmat, hogy mennyire buta vagy sem !

 25. En bp agglomeraciojaban elek a nagyszuleim videkrn laknak es latom h ott mennyire egyszeruen gondolkodnak. Szoval szerintem a videki nagyvarosokat leszamitva az oktatas a gondolkodas levan naradva bp-tol . Komnyebben bekajoljak az emberek a krealt ellenseg storyt es uszitast.mondom ezt ugy h a bpen eloket es ezzel nagyravaloakat ki nem allhatom. Es 1-2 kivetel van nyilvan de altalanossagban leszurheto ez. Es akkor a nyuggerekrol nem is beszeltunk.

  En iq-hoz kotnem a szavazast. Es azt sem vetnem el h a nyugdijasoktol megvonnam a szavazatot. De h a 70+soktol igen az hot ziher.

 26. feeder_series: Tapasztalatból írtam, amit írtam, éppen ez a szomorú. Jártam már Erdélyben, a Felvidéken és nyilvánvalóan rendszeresen vidéken is.

  Feeder nem pont neked volt ez célozva, csak olvastam az elmúlt napok politikájáról szóló diskurzust(a másik cikknél is) és egyeseknél voltak igen merész általánosítások, erre is reflektáltam, nekem például Édesanyám rendszeresen jár ki Erdélybe, mert a barátja kint él Marosvásárhelyen és egyáltalán nem hülyék vannak ott sem, mint ahogy a Vidéki emberek sem azok, csak nem mindig azok mennek el szavazni, akik az értelmesebb felét erősítik, és sajnos sokszor buszoztatnak ide-oda szavazókat és lekenyerezik a szegényebb réteget, amivel egy igen fals kép alakul ki, hogy valójában mi az általános vélekedés és gondolkodás a Magyarságban.

 27. Nando: Pontosan ez a baj, sokan egy burokban nőttek fel és olyan dolgok mentén általánosítanak a Magyar emberről vagy a hátáron túli, vidéki emberekről, hogy nem is éltek közöttük vagy nem is találkoztak még határon túli magyarral és mindezt a mai politika mentén gondolják, miközben a politikában résztvevő szavazók közel sem képezik a Magyarság Általános gondolkodását, mert 2,5 millió szavazó nem egyenlő 15 millió Magyar álláspontjával ráadásul úgy, hogy az ellenzékre többen szavaztak, tehát inkább megosztottság van a társadalomban mintsem bírkaság, és ez az amit a Fidesz nagyon jól kihasznál kezdve a választási rendszer megváltoztatásával és egyebekkel.
  Egyszóval általánosítani más Magyar embereket az aktuális politikai megosztottság miatt nem lehet és nem is szabad, mert az egy nagyon beszűkült gondolkodásra mutat rá, és arra enged következtetni hogy az illető(k) egy burokban él(nek)! (És most neveket szándékosan nem írok, mert akinek kell az úgy is magára ismer)

  Tapasztalatból írtam, amit írtam, éppen ez a szomorú. Jártam már Erdélyben, a Felvidéken és nyilvánvalóan rendszeresen vidéken is.

 28. Judas: Látod ez a baj. Lenézed a vidéki embereket,elég lekezelően írsz róluk(mint egy felfuvalkodott hólyag) pedig nem kellene. Meg van a magunkhoz való esze. Én is vidéki vagyok úgy hogy elég sértő rám nézve is az írásod. Mi itt vidékiek nagy többségben valóban nem kérünk a megfáradt vándorokból épp elég megküzdeni a belső vándorainkkal. Bár a baloldalt sem kedveljük mert elég sokszor beültettek minket a hintába. Egyébként ha hiszed ha nem nálunk is lakik egy Ali nevű iraki lassan 30 éve akivel nagyon jóban vagyok és mindenki kedveli a településen.Csak van egy kis különbség közte meg az inváziós sereg között. Mikor idejött már tudott magyarul. Magyar a felesége,ettől függetlenül saját vallásat megtartotta amivel senkinek semmi baja sincs. Nyitott egy kis élemiszer üzletet,most abból él hogy ezt kiadja. Magyarul dolgozott és beilleszkedtt ami itt vidéken sem volt nehéz képzeld el. Azt tudom tanácsolni ha majd egyszer lesz időd menj le vidékre és beszélj az emberekkel és akkor nem írsz ilyen sületlenségeket.

  Pontosan ez a baj, sokan egy burokban nőttek fel és olyan dolgok mentén általánosítanak a Magyar emberről vagy a hátáron túli, vidéki emberekről, hogy nem is éltek közöttük vagy nem is találkoztak még határon túli magyarral és mindezt a mai politika mentén gondolják, miközben a politikában résztvevő szavazók közel sem képezik a Magyarság Általános gondolkodását, mert 2,5 millió szavazó nem egyenlő 15 millió Magyar álláspontjával ráadásul úgy, hogy az ellenzékre többen szavaztak, tehát inkább megosztottság van a társadalomban mintsem bírkaság, és ez az amit a Fidesz nagyon jól kihasznál kezdve a választási rendszer megváltoztatásával és egyebekkel.
  Egyszóval általánosítani más Magyar embereket az aktuális politikai megosztottság miatt nem lehet és nem is szabad, mert az egy nagyon beszűkült gondolkodásra mutat rá, és arra enged következtetni hogy az illető(k) egy burokban él(nek)! (És most neveket szándékosan nem írok, mert akinek kell az úgy is magára ismer)

 29. feeder_series: És ezt te mégis honnan veszed? Például öcsém egyik legjobb gyerekkori barátja konkrétan szír. Ránézésre meg sem mondanád róla. A bátyjával egy gimnáziumba jártam és ő is egy teljesen rendes srác. Amíg nem durvult el a helyzet, rendszeresen jártak haza Damaszkuszba is. Csak azért lehet ezzel a migráncsozással riogatni, mert az átlag magyar a faluját is maximum évtizedente egyszer ünneplőben hagyja el és be van fosva már attól is, ha valaki nem az általa megszokott módon néz ki.

  Látod ez a baj. Lenézed a vidéki embereket,elég lekezelően írsz róluk(mint egy felfuvalkodott hólyag) pedig nem kellene. Meg van a magunkhoz való esze. Én is vidéki vagyok úgy hogy elég sértő rám nézve is az írásod. Mi itt vidékiek nagy többségben valóban nem kérünk a megfáradt vándorokból épp elég megküzdeni a belső vándorainkkal. Bár a baloldalt sem kedveljük mert elég sokszor beültettek minket a hintába. Egyébként ha hiszed ha nem nálunk is lakik egy Ali nevű iraki lassan 30 éve akivel nagyon jóban vagyok és mindenki kedveli a településen.Csak van egy kis különbség közte meg az inváziós sereg között. Mikor idejött már tudott magyarul. Magyar a felesége,ettől függetlenül saját vallásat megtartotta amivel senkinek semmi baja sincs. Nyitott egy kis élemiszer üzletet,most abból él hogy ezt kiadja. Magyarul dolgozott és beilleszkedtt ami itt vidéken sem volt nehéz képzeld el. Azt tudom tanácsolni ha majd egyszer lesz időd menj le vidékre és beszélj az emberekkel és akkor nem írsz ilyen sületlenségeket.

 30. feeder_series: És ezt te mégis honnan veszed? Például öcsém egyik legjobb gyerekkori barátja konkrétan szír. Ránézésre meg sem mondanád róla. A bátyjával egy gimnáziumba jártam és ő is egy teljesen rendes srác. Amíg nem durvult el a helyzet, rendszeresen jártak haza Damaszkuszba is. Csak azért lehet ezzel a migráncsozással riogatni, mert az átlag magyar a faluját is maximum évtizedente egyszer ünneplőben hagyja el és be van fosva már attól is, ha valaki nem az általa megszokott módon néz ki.

  nem kell azert ennyire sotetnek nezni a videkieket. Meg 30 evvel ezelott, amikor en gyerek voltam talan. Akkor kb ugy volt, ahogy irtad, hogy szepen feloltoztunk es elmentunk “a varosba”, ahol rokonaink is eltek, vagy csak epp olyan dolgot kellett venni, amit videken nem kapsz meg. Mint pl a marka/dollarbolt, ahol legot vettel, mert magyar boltban nem arultak. Es ez csak 40 km-re volt tolunk. Hihetetlen, de sosem gondoltam volna, hogy valaha kulfoldon fogok elni/dolgozni. Most azert mar ott sem az a helyzet, az internettel a vilag is kinyilt meg azoknak is, akik nem hagyjak el a falut. De a kozlekedes is sokkal elterjedtebb, elerhetobb. Pont beszelgettunk a minap azon, hogy mi meg gyalog jartunk mindenhova, meg bringaval, suliba gyerekkent, egyedul. Ma mar ugyanezen a telepulesen is legtobben autoval viszik a gyereket suliba. Tobb okbol, mint pl idohiany, felelem (sok rosszhir eljut az emberhez, hogy mi van a vilagban), lustasag. Azzal altalanositani a muszlimokat, hogy a haverodnak volt egy osztalytarsa, aki “normalis” kb ugyanolyan, mint a masik oldal, aki az osszeset lenezi. Szemely szerint azzal van bajom, hogy a beilleszkedokepesseguk nem az igazi (atlagban nezve) es Europat akarjak az o izlesuk szerint megvaltoztatni, mert itt jobb az elet, de nem erzik magukat otthon, szal idejonnek, de legyen minden ugy, mint ott. Es en bar rasszista vagyok valamilyen szinten ugy gondolom a nagy atlag ott jobban le van maradva, meg ha csak azzal a 30 evvel is, ahol mi voltunk, ahogy mar irtam fentebb.

 31. feeder_series: És ezt te mégis honnan veszed? Például öcsém egyik legjobb gyerekkori barátja konkrétan szír. Ránézésre meg sem mondanád róla. A bátyjával egy gimnáziumba jártam és ő is egy teljesen rendes srác. Amíg nem durvult el a helyzet, rendszeresen jártak haza Damaszkuszba is. Csak azért lehet ezzel a migráncsozással riogatni, mert az átlag magyar a faluját is maximum évtizedente egyszer ünneplőben hagyja el és be van fosva már attól is, ha valaki nem az általa megszokott módon néz ki.

  Azért mondom, hogy nem mindegyik ilyen.

 32. Örülök, hogy felmerült Puzsér neve. Pontosan így látom én is, hogy tanító jelleggel politizál (ha ezt lehet politizálásnak hívni). Nagyon jól látja a problémák forrását, és próbál a maga cinikus és őszinte stílusában hatni a nagy államférfiakra. Élményszámba megy számomra az ellenzék reakciója erre a jelenségre, azt se tudják mit kezdjenek vele, örüljenek, vagy féljenek tőle. Biztos ami biztos megállapították, hogy csak fidesz-bérenc lehet :D.
  Nem tartom jó dolognak én sem, hogy még mindig pártokra és megkövesedett dogmákra szórják az emberek a szavazatokat, ahelyett, hogy valós és hitelesen kidolgozott programokat ütköztetnének össze, majd a leginkább jövőbe mutató terv nyerne. Ja, hogy valós és kidolgozott programok egész egyszerűen nem léteznek. Úgy valóban nehéz másra szavazni, mint trianon, auswitz, vagy épp a kommunizmus poszttraumatikus ideológiájára. Ki, melyiket éli meg napjainkban a saját keserűségének.

 33. F1890:
  én is csupán annyit fűznék a dologhoz, hogy ameddig az emebriség még a 21. században is politikai pártokra szavaz, és politikai pártok mellett áll ahelyett h programok mellett, vagy ellen érvelne addig az egész világ továbbra is ugyanilyen agyhalottá válik.
  jobb és baloldal, fidesz vagy mszp , demokratikusok vagy republikánusok mintha tényleg ez alapján kéne szavazni 😀 mondjuk elég röhejes hogy itt magyarországon azzal lehet nyerni, h valójában semmiféle programot nem mutatsz a szavazóknak, hanem az ellenfeledet, ellenfeleidet mocskolod. és a miniszterelnök úr soha semmilyen vitában nem vesz részt, mert anno egyszer gyurcsány jól beárazta egy tv adásban 😀 ehelyett boldog karácsonyt kívánt a népnek egy komolyabb kérdésre.

  de ahogy mondani szokás, minden országnak olyan a politikai berendezése amit hagynak az emberek 🙂

  ezért örülök spec puzsérnak h elindul ezen a választáson, még ha nem is nyer, legalább képes arra h picit megbolygassa az állóvizet és keményen odaszóljon bizonyos embereknek és tanító szándékkal mutatja meg h milyen nevetséges a politikai közélet érvekkel alátámasztva. ez a jövő sztem, persze ez is olyan h csak erre alkalmas ember lesz a jó választás nem pedig egy celeb aki nem ért hozzá csak azért nyer mert népszerű

  ezzel egyetertek. Ahol politikai oldalakrol van szo, nem az orszag erdekeirol, ott mindig csak az megy, hogy a masik mit csinal(t) rosszul, nem az, hogy mi lenne jo a nepnek, orszagnak.

 34. én is csupán annyit fűznék a dologhoz, hogy ameddig az emebriség még a 21. században is politikai pártokra szavaz, és politikai pártok mellett áll ahelyett h programok mellett, vagy ellen érvelne addig az egész világ továbbra is ugyanilyen agyhalottá válik.
  jobb és baloldal, fidesz vagy mszp , demokratikusok vagy republikánusok mintha tényleg ez alapján kéne szavazni 😀 mondjuk elég röhejes hogy itt magyarországon azzal lehet nyerni, h valójában semmiféle programot nem mutatsz a szavazóknak, hanem az ellenfeledet, ellenfeleidet mocskolod. és a miniszterelnök úr soha semmilyen vitában nem vesz részt, mert anno egyszer gyurcsány jól beárazta egy tv adásban 😀 ehelyett boldog karácsonyt kívánt a népnek egy komolyabb kérdésre.

  de ahogy mondani szokás, minden országnak olyan a politikai berendezése amit hagynak az emberek 🙂

  ezért örülök spec puzsérnak h elindul ezen a választáson, még ha nem is nyer, legalább képes arra h picit megbolygassa az állóvizet és keményen odaszóljon bizonyos embereknek és tanító szándékkal mutatja meg h milyen nevetséges a politikai közélet érvekkel alátámasztva. ez a jövő sztem, persze ez is olyan h csak erre alkalmas ember lesz a jó választás nem pedig egy celeb aki nem ért hozzá csak azért nyer mert népszerű

 35. Politikai témához annyit fűznék hozzá hogy most legalább a sarkára állt az ország aminek örülök. Ennek már a taxisbolkádkor be kellett volna következik akkor talán nem itt tartanánk. Sajnos nem sikerült,de fehér ember nem felejt és az akkor kormányzó politikai párt eltűnt a süllyesztőben. Egyébként pályakezdő voltam a rendszerváltáskor amikor eladták (privatizálták) az országot velem együtt sok százezer embert tettek munkanélkülivé egyetlen tollvonással,akárcsak a nem rég volt világgazdasági válságból kifolyólag. Ezt szeretnék most elkerülni,ezért nem kérnek sokan a baloldalból hiába erőlködnek. Mert most mi jön le az inváziós ügy kapcsán. Szegény fáradt vándornak joga van,nekünk meg kötelességünk. Hát nem 🖕

  Bocsi de az előző hozzászólásom véletlen rányomtam a küldésre . Ki akartam törölni de nem tudtam.

 36. Politikai témához annyit fűznék hozzá hogy most legalább a sarkára állt az ország aminek örülök. Ennek már a taxisbolkádkor be kellett volna következik akkor talán nem itt tartanánk. Sajnos nem sikerült,de fehér ember nem felejt és az akkor kormányzó politikai párt eltűnt a süllyesztőben. Egyébként pályakezdő voltam a rendszerváltáskor amikor szétlopák az országot

 37. GreenHonda: Nekem a kultúra fontosabb, és a veszélyforrás növekedése, ami velük jár, mert hiába van köztük civilizáltak, de ez egy instabil környezet, ahonnan jönnek, akiknél nem ment végbe kellőképpen a felvilágosodás.

  És ezt te mégis honnan veszed? Például öcsém egyik legjobb gyerekkori barátja konkrétan szír. Ránézésre meg sem mondanád róla. A bátyjával egy gimnáziumba jártam és ő is egy teljesen rendes srác. Amíg nem durvult el a helyzet, rendszeresen jártak haza Damaszkuszba is. Csak azért lehet ezzel a migráncsozással riogatni, mert az átlag magyar a faluját is maximum évtizedente egyszer ünneplőben hagyja el és be van fosva már attól is, ha valaki nem az általa megszokott módon néz ki.

 38. mrktrx:
  Politikai téma. Itt jobb helye lesz egy ilyen beszélgetésnek.
  Magyarországon képtelenség kulturált keretek között eszmecserét folytatni a témát illetően, anyázás és megsértődés az szinte garantált a második mondat után. Kíváncsi vagyok itt sikerül-e átgondolt érvekkel, a másikat közben végig emberszámba véve társalogni. Előrebocsátom, hogy én kiszállok a beszélgetésből, ha nem jön össze, millió platformon lehet anyázni egymást, ezt nem ennek szánom.
  Alapvetően jobboldali beállítottságú vagyok, ez mit jelent nagyjából? Enyhén konzervatív, nemzeti érzelmű, a magyarságát fontosnak tartó ember. De ez nem jelenti azt, hogy mindent hülyeségnek tartok abból, amit a baloldal képvisel. Régen elképzelni nem tudtam volna, hogy afrikai vagy egyéb számomra egzotikus/vad országból nekem barátom lehet bárki is. Ahogy haladok előre az életben és egyre több mindent tapasztalok, azért változik erre-arra a világnézetem. Munkám során többek között marokkói, vagy épp brazil emberek is keresztezték az utamat és bizony van, amelyikkel rohadt jól kijövök, és tisztalelkű, jó embernek tartom. 5 éve foghegyről le***eztem volna, vagy valami hasonló. Ez már inkább egy elfogadóbb és nyitottabb hozzáállás, a korábbi önmagamhoz képest mindenképpen.
  De egy politikai identitást nem csak az határoz meg, hogy utálod-e a migránsokat, vagy épp a kebledre ölelnéd őket. Hat évig közgazdaságot tanultam, mikro-, makroökonómia, számvitel, pénzügy, vállalatgazdaságtan, vagy épp államháztartástan. A számok nekem nem abból állnak, hogy mé’ ennyi a benzin, mé’ annyi a bitcoin? Hanem érteni is szeretem a mögöttes okokat. Egy gazdasági világválság lehet embereknek totális krach, vagy épp a meggazdagodás eszköze is. Az euró árfolyam forintban jegyzett értékének a hirtelen emelkedése lehet egy vállalkozás számára komoly anyagi teher, vagy épp áldás annak aki euróban jövedelemhez jut és forintban költekezik. 25 millió forint CSOK lehet valakinek áldás, mert az életben nem rakná össze a felét sem önmagától, és lehet valakinek átok is, mert az egekbe szöknek az építőipari eszközök árai, valamint a megmaradt munkaerő csillagászati áron, leterhelve dolgozik. Ki mikor melyik oldalról szemléli az eseményeket, azon múlik hogy haszonélvezője-e a rendszer működésének, vagy éppen szenvedő alanya.
  Témafeldobásnak ennyit, így se lett rövid. Kíváncsi vagyok.

  Én nem gondolom, hogy csak itt vagyunk ilyenek. Az ember hajlamos felnagyítani, és rosszabbnak látni a saját környezetét, mint a másikét, mivel csak a maga rosszát látja, a másikból nem sokat. Pl ha elmséz valahova vendégségbe ott sem azt fogják neked mutatni ahogy ők veszekednek, míg otthon azért te ezt átéled elég rendesen, kb ez ilyen.

  De mondhatnám azt h ismersz vkit jófej, v akivel együtt élsz ő is az csak ott kijönnek más dolgok. Szóval szerintem gondolkodni kellene, mi teszi szubjektívvé az embert.

  A migráns téma meg összetett kérdés, de sokan bőrszín alapján ítélnek, illetve stílus alapján. Nekem a kultúra fontosabb, és a veszélyforrás növekedése, ami velük jár, mert hiába van köztük civilizáltak, de ez egy instabil környezet, ahonnan jönnek, akiknél nem ment végbe kellőképpen a felvilágosodás. A 21. században pedig ennek illene bekövetkeznie. Nem mondom hogy ez a női takargatás nem jár pszichológiai előnyökkel, és hogy a háború minek az oka, megint más kérdés, hiszen mi sem vagyunk tökéletesek. De azt mondom a mi kultúrkörünk az amit meg szeretnék én tartani Európának, és ez nem fér bele. Unalmas lesz a világ, ha mindenhol keveredett nép lesz, konkrétan asszimilálódik az egész, ha lehet így fogalmazni. Nekem nációtudatom nincs, holott most szükség van rá, de szerintem nem ez a jövő, csak kellene még hozzá idő. Persze, mint ország mellett kiállok, csak nem vagyok ez a nagy magyar, “vissza Trianont!” srác. Visszatérve félő, hogy az idegen kultúra erre már meg sem fogja adni az esélyt, addig szerencsétlenkedik az őskontinens és a többi nagyhatalom.

 39. Politikai téma. Itt jobb helye lesz egy ilyen beszélgetésnek.
  Magyarországon képtelenség kulturált keretek között eszmecserét folytatni a témát illetően, anyázás és megsértődés az szinte garantált a második mondat után. Kíváncsi vagyok itt sikerül-e átgondolt érvekkel, a másikat közben végig emberszámba véve társalogni. Előrebocsátom, hogy én kiszállok a beszélgetésből, ha nem jön össze, millió platformon lehet anyázni egymást, ezt nem ennek szánom.
  Alapvetően jobboldali beállítottságú vagyok, ez mit jelent nagyjából? Enyhén konzervatív, nemzeti érzelmű, a magyarságát fontosnak tartó ember. De ez nem jelenti azt, hogy mindent hülyeségnek tartok abból, amit a baloldal képvisel. Régen elképzelni nem tudtam volna, hogy afrikai vagy egyéb számomra egzotikus/vad országból nekem barátom lehet bárki is. Ahogy haladok előre az életben és egyre több mindent tapasztalok, azért változik erre-arra a világnézetem. Munkám során többek között marokkói, vagy épp brazil emberek is keresztezték az utamat és bizony van, amelyikkel rohadt jól kijövök, és tisztalelkű, jó embernek tartom. 5 éve foghegyről le***eztem volna, vagy valami hasonló. Ez már inkább egy elfogadóbb és nyitottabb hozzáállás, a korábbi önmagamhoz képest mindenképpen.
  De egy politikai identitást nem csak az határoz meg, hogy utálod-e a migránsokat, vagy épp a kebledre ölelnéd őket. Hat évig közgazdaságot tanultam, mikro-, makroökonómia, számvitel, pénzügy, vállalatgazdaságtan, vagy épp államháztartástan. A számok nekem nem abból állnak, hogy mé’ ennyi a benzin, mé’ annyi a bitcoin? Hanem érteni is szeretem a mögöttes okokat. Egy gazdasági világválság lehet embereknek totális krach, vagy épp a meggazdagodás eszköze is. Az euró árfolyam forintban jegyzett értékének a hirtelen emelkedése lehet egy vállalkozás számára komoly anyagi teher, vagy épp áldás annak aki euróban jövedelemhez jut és forintban költekezik. 25 millió forint CSOK lehet valakinek áldás, mert az életben nem rakná össze a felét sem önmagától, és lehet valakinek átok is, mert az egekbe szöknek az építőipari eszközök árai, valamint a megmaradt munkaerő csillagászati áron, leterhelve dolgozik. Ki mikor melyik oldalról szemléli az eseményeket, azon múlik hogy haszonélvezője-e a rendszer működésének, vagy éppen szenvedő alanya.
  Témafeldobásnak ennyit, így se lett rövid. Kíváncsi vagyok.

 40. feeder_series:
  Am tényleg röhej, hogy az FIA milyen gyenge kezű, simulékony szervezet, állítólag egy hónapja csak úgy belepakolták a Super license szabályzatba, hogy a Makaói Nagydíj is 5 pontot ér, na most nem nehéz kikövetkeztetni, hogy mindezt Ticktum miatt tették meg. De tényleg nem tudom megérteni ezt, hogy még ha a gyerek valaki ordítóan nagy tehetség lenne, akit megéri felhozni rögtön az F1-be, de hát távolról sem erről van szó! Nem értem mit vergődik emiatt Marko. Most ha képesek voltak belebegtetni Albonnál az F1-es lehetőséget, aztán meg visszamondják…

  Ott allitolag az a gond h a Nissannak fizetni kene nagyobb osszeget. Es nem csak 1-2 millarol szol a fama

 41. Am tényleg röhej, hogy az FIA milyen gyenge kezű, simulékony szervezet, állítólag egy hónapja csak úgy belepakolták a Super license szabályzatba, hogy a Makaói Nagydíj is 5 pontot ér, na most nem nehéz kikövetkeztetni, hogy mindezt Ticktum miatt tették meg. De tényleg nem tudom megérteni ezt, hogy még ha a gyerek valaki ordítóan nagy tehetség lenne, akit megéri felhozni rögtön az F1-be, de hát távolról sem erről van szó! Nem értem mit vergődik emiatt Marko. Most ha képesek voltak belebegtetni Albonnál az F1-es lehetőséget, aztán meg visszamondják…

 42. trialboj:
  Más téma : https://www.facebook.com/Formula1/videos/2230906123857593/?notif_id=1542481195060599&notif_t=live_video

  Csak számomra érthetetlen hogy a világ legprofibb autóverseny ágának, az egyik leggagyibb árkád játékát társították, és ezzel tolnak esport eseményt?

  Ez még akkor lett össze kódmesterezve mikor a liberty nem volt itt, de nem lenne sokkal de sokkal több értelme, egy rendes szim szériát látrehozni az esport bajnokoknak? Pl rfactor alapokon, annak köze van a fizikához, de azért még bárki gyakorolhat otthon is.

  Nem hiszem hogy a Liberty abból látna jelentős pénzt hogy hány kigyerek veszi meg azt a nevetséges játékot. (idén kipróbáltam, és nevetséges az irányítás, játszhatatlan számomra, assetto corsa után)

  szerintem az utolsó két rész nem rossz. 15+ évnyi szimulátoros tapasztalattal is szórakoztató. legalábbis a T300-ammal az.

 43. Más téma : https://www.facebook.com/Formula1/videos/2230906123857593/?notif_id=1542481195060599&notif_t=live_video

  Csak számomra érthetetlen hogy a világ legprofibb autóverseny ágának, az egyik leggagyibb árkád játékát társították, és ezzel tolnak esport eseményt?

  Ez még akkor lett össze kódmesterezve mikor a liberty nem volt itt, de nem lenne sokkal de sokkal több értelme, egy rendes szim szériát látrehozni az esport bajnokoknak? Pl rfactor alapokon, annak köze van a fizikához, de azért még bárki gyakorolhat otthon is.

  Nem hiszem hogy a Liberty abból látna jelentős pénzt hogy hány kigyerek veszi meg azt a nevetséges játékot. (idén kipróbáltam, és nevetséges az irányítás, játszhatatlan számomra, assetto corsa után)

 44. F1890: nekem egyébként pont ezzel van a bajom. én szívesen olvasnék őszinte véleményeket tőlük. azt h igen a tököm ki van hamiltonnak, a legszívesebben felpofoznám verstappent stb. egyedül verstappen veri vállalni a ***pók énjét a kocsin túl, ő mer ilyeneket mondani h lefejelné a többit meg stb. nem hiába h baromi unalmas az egész. mert folyton ugyanazokat a kérdéseket teszik fel, amikor meg nem, akkor a pilóta nem hajlandó őszintén válaszolni, mert abból vagy baja lesz a csapat felől, vagy rászáll a sajtó.

  én ezért szeretem részben azt ami futam közben van, mert ott nem bírják visszafogni magukat. sajnos utána már “viselkedni” kell, mert az FIA közmunkára ítél xd

  szóval itt egy ördögi kör van : ha a kérdező nem férkőzik a másik bizalmába akkor bármennyire kérdezhet jó dolgot, nem kap normális választ. vagy bármennyire őszinte valaki azt kikezdik. és akkor az elfogult véleményformáló cikkek/véleményekről még szó sem volt.

  Szerintem például Buxton jól csinálja. Persze neki megvan az az előnye, hogy mivel régen a nevelőszériák csapatában dolgozott, a mostani pilóták döntő többségével már régóta jóban van, ezért megteheti, hogy odaszúrja a kellemetlenebb kérdéseket is, ráadásul ő tényleg elég jól csinálja, hogy úgy csomagolja őket, hogy csak ugratásnak tűnjön. Volt, hogy Oconnal úgy indított interjút szezon elején, hogy “egyelőre elég lassú vagy”, meg most brazilban is simán rávilágított, hogy Mercedes junior létére felmerült a szándékosság is.

 45. feeder_series: Ja egyébként ez is kétirányú dolog, mert ma már az újságírók/riporterek szakmája se annyira személytelen, a digitális világban ők is kénytelenek magukból “brandet” építeni és egy kényelmetlen kérdés után bizonyos felületeken ugyanúgy támadhatóvá válnának, nem egyszer volt már rá példa, hogy valaki twitteres igazságharcosok miatt akár az állását is elvesztette. Nem éri meg rosszban lenni a paddockban bárkivel.

  Néhány éve pont Farkas Péter vágta Rosberg képébe a sajtótájékoztatón, hogy a számok alapján köze nem volt Hamilton tempójához az előző hétvégén és Nico láthatóan megsértődött. 😀 Visszaszólt, hogy milyen kedves, köszöni szépen.

  nekem egyébként pont ezzel van a bajom. én szívesen olvasnék őszinte véleményeket tőlük. azt h igen a tököm ki van hamiltonnak, a legszívesebben felpofoznám verstappent stb. egyedül verstappen veri vállalni a ***pók énjét a kocsin túl, ő mer ilyeneket mondani h lefejelné a többit meg stb. nem hiába h baromi unalmas az egész. mert folyton ugyanazokat a kérdéseket teszik fel, amikor meg nem, akkor a pilóta nem hajlandó őszintén válaszolni, mert abból vagy baja lesz a csapat felől, vagy rászáll a sajtó.

  én ezért szeretem részben azt ami futam közben van, mert ott nem bírják visszafogni magukat. sajnos utána már “viselkedni” kell, mert az FIA közmunkára ítél xd

  szóval itt egy ördögi kör van : ha a kérdező nem férkőzik a másik bizalmába akkor bármennyire kérdezhet jó dolgot, nem kap normális választ. vagy bármennyire őszinte valaki azt kikezdik. és akkor az elfogult véleményformáló cikkek/véleményekről még szó sem volt.

 46. F1890: manapság meg mindenki annyira pc lett h már nem mernek ilyet kérdezni, mert akkor az interjú alany a későbbiekben ignorálni fogja

  Ja egyébként ez is kétirányú dolog, mert ma már az újságírók/riporterek szakmája se annyira személytelen, a digitális világban ők is kénytelenek magukból “brandet” építeni és egy kényelmetlen kérdés után bizonyos felületeken ugyanúgy támadhatóvá válnának, nem egyszer volt már rá példa, hogy valaki twitteres igazságharcosok miatt akár az állását is elvesztette. Nem éri meg rosszban lenni a paddockban bárkivel.

  Néhány éve pont Farkas Péter vágta Rosberg képébe a sajtótájékoztatón, hogy a számok alapján köze nem volt Hamilton tempójához az előző hétvégén és Nico láthatóan megsértődött. 😀 Visszaszólt, hogy milyen kedves, köszöni szépen.

 47. trialboj: Ezt értem, de ettől függetlenül nem igazán tesznek fel kellemetlen kérdéseket, nyalják a verenyzők fenekét, és még Tototnak v Maurizionak sem tolnak oda pár szúrósabb kérdést, mikor valami érdekesebb történt a pályán.

  Utolsó futam után nagy vita volt belőle hogy megengedett-e a lökdösődés, v sem, és hogy az mennyire jó mert érzelmek stb.

  Normális kérdések, kellemetlen helyzetekről is valós érzelmeket tudnának előidézni.

  Habár igaz mit akarok én itt számon kérni, mikor az egész világ fél nap alatt elfeledte Ham dupla hibáját az időmérőről, még csak nem is vizsgálták bszák meg.

  teljesen egyetértek veled h manapság nincsenek ilyen kérdések. régebben voltak ilyen kellemetlen kérdések és akkor beleálltak a versenyzők 30 éve kb, 10 éve meg folyamatosan kikerülök a válaszokat csak a mimikájukon látszik a történet. manapság meg mindenki annyira pc lett h már nem mernek ilyet kérdezni, mert akkor az interjú alany a későbbiekben ignorálni fogja. ezért van ennyi szarkavarás már online,offline ahol már keményen lemerik írni a véleményüket az újságírók.
  alapjaiba véve viszont sztem tökéletesen működik a brit média : anno schumachert,alonsot,rosberget,vettelt is szétszedték rendesen és uszították a népet.

 48. F1890: mivel akkoriban tiltott volt a csapatutasítás. és akkor az emberek még nem voltak hozzászokva két dologhoz
  1, h a cél szentesíti az eszközt
  2, h van úgy h nem épp a kedvenc nyer – emiatt utálja a többség pl vettelt mert beleköpött a ferrari,alonso,hamilton és más dolgába akkoriban

  mostanság az emberek már legyintettek csak a merci dominanciáján, meg h csapatutasítás történt

  Ezt értem, de ettől függetlenül nem igazán tesznek fel kellemetlen kérdéseket, nyalják a verenyzők fenekét, és még Tototnak v Maurizionak sem tolnak oda pár szúrósabb kérdést, mikor valami érdekesebb történt a pályán.

  Utolsó futam után nagy vita volt belőle hogy megengedett-e a lökdösődés, v sem, és hogy az mennyire jó mert érzelmek stb.

  Normális kérdések, kellemetlen helyzetekről is valós érzelmeket tudnának előidézni.

  Habár igaz mit akarok én itt számon kérni, mikor az egész világ fél nap alatt elfeledte Ham dupla hibáját az időmérőről, még csak nem is vizsgálták bszák meg.

 49. trialboj:
  SZÁNALMAS ami most megy itt az F1ben, szinte minden futamon csodálkozom, milyen lagymatag kérdéseket tesznek fel, mikor történik valami érdekes. Most találtam ezt a videót, ahol Alonsot igen komolyan megizzasztják, mert Massára rászólt a ferka hogy engedje el: https://youtu.be/VKXKci9Wr8w

  Mi a francért, nem tudják ugyanilyen kellő pimaszsággal kérdezni most is a pilótákat. Odaszúrni Hamnak a mercinek a kérdést, hogy ők mit gondolnak erről stb.
  A válasz gondolom az, hogy ha rendes kérdéseket tennének fel, akkor a csapatvezetők és pilótáik, nem lennének hajlandóan smúzolni velük, és állandóan nyilatkozni nekik, de 2-3 NORMÁLIS nyolatkozat többet érne, mint az állandó maszlag amit letolnak minimális tartalommal.

  mivel akkoriban tiltott volt a csapatutasítás. és akkor az emberek még nem voltak hozzászokva két dologhoz
  1, h a cél szentesíti az eszközt
  2, h van úgy h nem épp a kedvenc nyer – emiatt utálja a többség pl vettelt mert beleköpött a ferrari,alonso,hamilton és más dolgába akkoriban

  mostanság az emberek már legyintettek csak a merci dominanciáján, meg h csapatutasítás történt

 50. SZÁNALMAS ami most megy itt az F1ben, szinte minden futamon csodálkozom, milyen lagymatag kérdéseket tesznek fel, mikor történik valami érdekes. Most találtam ezt a videót, ahol Alonsot igen komolyan megizzasztják, mert Massára rászólt a ferka hogy engedje el: https://youtu.be/VKXKci9Wr8w

  Mi a francért, nem tudják ugyanilyen kellő pimaszsággal kérdezni most is a pilótákat. Odaszúrni Hamnak a mercinek a kérdést, hogy ők mit gondolnak erről stb.
  A válasz gondolom az, hogy ha rendes kérdéseket tennének fel, akkor a csapatvezetők és pilótáik, nem lennének hajlandóan smúzolni velük, és állandóan nyilatkozni nekik, de 2-3 NORMÁLIS nyolatkozat többet érne, mint az állandó maszlag amit letolnak minimális tartalommal.

 51. Denis Hunter:
  Most nem talalom, de azt hiszem valamelyik verseny kibeszeloben posztolta valaki az uj McLaren sportkocsit, ami max par hete jot nyilvanossagra tudtommal. Most olvasom az ujsagban, hogy 106 keszul majd belole, egyenkent £1.75 million + AFA es mar elkelt mind. Nem tudom mennyibe kerul az eloallitasa, de szerintem nem megy rosszul a sportautoreszlegnek 😀 Allitolag ez less az eddig gyartott leggyorsabb autojuk 250 mph vegsebes***el, ami 0-186 mph-ra 12.8 sec alatt gyorsul.

  fura egy autó lesz. Egyben nagyon idejétmúlt és modern a karosszéria. A felnik nagyon furan neznek ki, es. minden ala van rendelve az aeronak, meg a vosszapillanto csonk is :))

 52. Most nem talalom, de azt hiszem valamelyik verseny kibeszeloben posztolta valaki az uj McLaren sportkocsit, ami max par hete jot nyilvanossagra tudtommal. Most olvasom az ujsagban, hogy 106 keszul majd belole, egyenkent £1.75 million + AFA es mar elkelt mind. Nem tudom mennyibe kerul az eloallitasa, de szerintem nem megy rosszul a sportautoreszlegnek 😀 Allitolag ez less az eddig gyartott leggyorsabb autojuk 250 mph vegsebes***el, ami 0-186 mph-ra 12.8 sec alatt gyorsul.

 53. feeder_series: Igen, alapvetően egy átlagfelhasználó otthonról internetezve egy normális vírusirtó és helyesen konfigurált tűzfal mögül biztonságban érezheti magát.

  Viszont Hollywood miatt az emberekben az a tévhit él, hogy a hackerek elsősorban úgy szerezhetik meg az adatait, hogy egy ápolatlan külsejű fickó ül egy sötét szobában és sisteregnek az ujjai alatt a billentyűk, átjut a tűzfalon és egyszerűen ellopja az adatokat a gépedről.

  A valóságban viszont a két leggyakoribb eset, hogy a támadók egy népszerű szolgáltatáson keresnek biztonsági réseket és százezres-milliós nagyságrendben lopják el felhasználók adatait, aztán pedig valamilyen egységáron feldobják az egészet a fekete piacra, a másik pedig az adathalászat, amikor E-Mailben, vagy egy fertőzött/kamu weboldal segítségével rávesznek, hogy megadd a személyes adataid. (Tehát például a bankod nevében küldenek egy kamu mailt, te nem veszed észre és megpróbálsz az ő kamu oldalukon keresztül belépni a fiókoddal, ők meg röhögve lenyúlják).

  Az ilyen típusú támadások ellen viszont hiába használsz vírusirtót/tűzfalat, mert ilyenkor abszolút rajtad múlik a dolog.

  Ezek ellen pedig az a leghatékonyabb védekezés, hogy minden egyes weblapon és szolgáltatáson lehetőleg más-más felhasználónevet és jelszavat használsz, hogy ha az egyiket valaki megszerzi, utána ne tudjon minden más profilodba is könnyedén bejutni.

  Az egyik mostanság népszerű alapvető védelem a kétkörös/két faktoros azonosítás, ennek az a lényege, hogy ha új eszközről/helyről lépsz be egy szolgáltatásba, akkor SMS-ben/mailben/hitelesítő appal kapsz egy egyszer használatos PIN kódot, amivel a jelszavadon túl megerősítheted, hogy tényleg te szeretnél belépni. Ezt már a Facebooktól kezdve a Googleön át a Microsoftig az összes nagy szolgáltató tudja, érdemes mindenhol bekapcsolni. Ez azért hasznos, mert még ha a jelszavadat meg is szerzik, nem fognak tudni belépni, hacsak nem lopják el mondjuk a telefonodat is mellé.

  Akkor ott vannak az úgynevezett jelszókezelők, vagy jelszó menedzserek, ezek olyan programok, amik helyetted kezelik a jelszavaidat. Választanod kell egyetlen nagyon erős mesterjelszót, ezzel tudsz hozzáférni a saját jelszavaidhoz (ezek a mesterjelszó alapján vannak titkosítva, tehát még ha egy hacker el is lopja őket, amíg nem találja ki a mesterjelszavad, nem tudja feltörni őket). Innentől kezdve pedig a jelszavaid lehetnek ilyenek is: P_+iwMx~zCu3)Tu:D#c/
  Teljesen mindegy, mert a program emlékszik rájuk helyetted. 🙂 Az enyém ráadásul olyan, hogy minden egyes böngészőhöz van egy pluginje, ami automatikusan kitölti a login mezőket a weblapokon, tehát még csak plusz időbe se kerül kikeresgélni őket.

  A VPN meg már magánszemélynek talán overkill, de paranoiásoknak megérheti, ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy egy nyilvános hálózaton létre tudsz hozni egy virtuális magánhálózatot, amin belül titkosított kommunikáció folyik, ezért az eredeti fizikai hálózaton láthatatlan marad a tevékenységed, nem tud senki “lehallgatni”, dióhéjban nagyjából ennyit tesz. 🙂 (Persze ezért is fizetni kell.)

  Értem, köszönöm, hogy leírtad, ma is tanultam valamit! 😀 Egyébként most, hogy írod, a kétfaktoros azonosítást már ismertem, de még sosem használtam.

 54. GreenHonda: Az a baj h az ember hátrányban van egyikkel ha az amit érdekli épp nem kombatibilis vele. (Tehát van ami Firefoxon működik jól van ami Chromeban) Ezekkel, amit írtál nem nagyon vagyok tisztában, de nem is igazán félek ettől mert azért egy akkora biztonságot ad ami kielégíti a felhasználót. Most konkrétan mire értetted ezeket h mesterjelszó stb? Na meg akkor nem is beszéltünk a vírusirtókról. 😀

  Igen, alapvetően egy átlagfelhasználó otthonról internetezve egy normális vírusirtó és helyesen konfigurált tűzfal mögül biztonságban érezheti magát.

  Viszont Hollywood miatt az emberekben az a tévhit él, hogy a hackerek elsősorban úgy szerezhetik meg az adatait, hogy egy ápolatlan külsejű fickó ül egy sötét szobában és sisteregnek az ujjai alatt a billentyűk, átjut a tűzfalon és egyszerűen ellopja az adatokat a gépedről.

  A valóságban viszont a két leggyakoribb eset, hogy a támadók egy népszerű szolgáltatáson keresnek biztonsági réseket és százezres-milliós nagyságrendben lopják el felhasználók adatait, aztán pedig valamilyen egységáron feldobják az egészet a fekete piacra, a másik pedig az adathalászat, amikor E-Mailben, vagy egy fertőzött/kamu weboldal segítségével rávesznek, hogy megadd a személyes adataid. (Tehát például a bankod nevében küldenek egy kamu mailt, te nem veszed észre és megpróbálsz az ő kamu oldalukon keresztül belépni a fiókoddal, ők meg röhögve lenyúlják).

  Az ilyen típusú támadások ellen viszont hiába használsz vírusirtót/tűzfalat, mert ilyenkor abszolút rajtad múlik a dolog.

  Ezek ellen pedig az a leghatékonyabb védekezés, hogy minden egyes weblapon és szolgáltatáson lehetőleg más-más felhasználónevet és jelszavat használsz, hogy ha az egyiket valaki megszerzi, utána ne tudjon minden más profilodba is könnyedén bejutni.

  Az egyik mostanság népszerű alapvető védelem a kétkörös/két faktoros azonosítás, ennek az a lényege, hogy ha új eszközről/helyről lépsz be egy szolgáltatásba, akkor SMS-ben/mailben/hitelesítő appal kapsz egy egyszer használatos PIN kódot, amivel a jelszavadon túl megerősítheted, hogy tényleg te szeretnél belépni. Ezt már a Facebooktól kezdve a Googleön át a Microsoftig az összes nagy szolgáltató tudja, érdemes mindenhol bekapcsolni. Ez azért hasznos, mert még ha a jelszavadat meg is szerzik, nem fognak tudni belépni, hacsak nem lopják el mondjuk a telefonodat is mellé.

  Akkor ott vannak az úgynevezett jelszókezelők, vagy jelszó menedzserek, ezek olyan programok, amik helyetted kezelik a jelszavaidat. Választanod kell egyetlen nagyon erős mesterjelszót, ezzel tudsz hozzáférni a saját jelszavaidhoz (ezek a mesterjelszó alapján vannak titkosítva, tehát még ha egy hacker el is lopja őket, amíg nem találja ki a mesterjelszavad, nem tudja feltörni őket). Innentől kezdve pedig a jelszavaid lehetnek ilyenek is: P_+iwMx~zCu3)Tu:D#c/
  Teljesen mindegy, mert a program emlékszik rájuk helyetted. 🙂 Az enyém ráadásul olyan, hogy minden egyes böngészőhöz van egy pluginje, ami automatikusan kitölti a login mezőket a weblapokon, tehát még csak plusz időbe se kerül kikeresgélni őket.

  A VPN meg már magánszemélynek talán overkill, de paranoiásoknak megérheti, ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy egy nyilvános hálózaton létre tudsz hozni egy virtuális magánhálózatot, amin belül titkosított kommunikáció folyik, ezért az eredeti fizikai hálózaton láthatatlan marad a tevékenységed, nem tud senki “lehallgatni”, dióhéjban nagyjából ennyit tesz. 🙂 (Persze ezért is fizetni kell.)

 55. trialboj: Ez azt jelenti hogy az oldalon megadott infót tudják könnyen feltörni, vagy ezáltal a gépemben is bejuthatnak?

  Szerencsére egyik sem. Ha otthonról, a saját modemed/routered mögül böngészel, akkor gyakorlatilag még így is biztonságban vagy. Az jelenthet potenciális biztonsági kockázatot, hogy ha esetleg egy nyilvános hálózatról internetezel (mint netkávézó, egyetemi hálózat, vagy hasonló), akkor elméletben lehetséges, hogy valaki rossz szándékkal lehallgatja az áthaladó forgalmat és többek között mondjuk el tudja kapni azt az üzenetet is, amivel éppen egy hozzászólást küldesz el az oldalra és hozzáférhet a tartalmához. Most nyilván konkrétan az Autosportoldal esetén ez legfeljebb a felhasználónevedet és az F1-el kapcsolatos véleményedet jelentheti, amivel azért sokra nem megy még egy profi hacker sem. De ettől még sem a géped, sem a szerver önmagában nem lesz könnyebben feltörhető.

  A HTTPS-nél az a különbség, hogy még ha el is kapja az általad küldött üzenetet, az titkosítva van, ezért extra erőfeszítést kell tennie, hogy hozzáférjen a benne lévő adatokhoz.

 56. Egyébként eléggé úgy fest, hogy Russell bemutatkozhat jövőre a Williamsnél (vagy valaki mesterien trollkodik):

  BIG HINT that George Russell will get a Williams F1 race seat in 2019 from F1FeederSeries

  I bizarrely received a big hint at work last week that George Russell will indeed get a Williams F1 race seat in 2019.

  I work for a group of FMCG brands based in the UK and we often receive sponsorship proposal requests, both from professional entities as well as from individuals and in the past have sponsored teams in both the BTCC and FIA WEC for the Le Mans 24 Hours.

  Last week, we received a sponsorship request from Blackcastle Group who are the personal management company for George Russell (and also look after Oliver Rowland who runs Blackcastle logos on his helmet), and are seemingly on the hunt for acquiring personal sponsors for him as it was quite clear from the tone of the email we received that this was a somewhat generic note being sent out to multiple companies, and simply changing the “Dear INSERT COMPANY NAME HERE” section at the beginning….

  ….Im not at liberty to post the full proposal document, however below is a section of verbatim copy from the accompanying email note they sent with the proposal, and its clear from the language they have used from the section I have highlighted below that it seems all but a done deal that Russell will indeed be a Williams F1 race driver in 2019 and that an official announcement should be coming in the next 2-3 weeks:

  “….. Just wanted to drop you a brief email following my contact earlier this year about a partnership opportunity with George Russell (Mercedes AMG Petronas Formula One).

  As previously outlined, we represent several world class racing drivers and one of those is George Russell. Apologies if you follow motorsport however, for your reference, George is currently leading Formula 2 (F1 feeder series) comfortably and has one race weekend left this year in which to cement his place in history, by winning both the F3 and F2 championships in consecutive years, a truly unbelievable feat.

  On the basis of George’s outstanding talent and hugely impressive performances over the last two seasons, we have a very large announcement about George that will take place in the next 3 weeks.

  Our announcement will outline which F1 team George will begin his career as a primary diver for the new season (2019), making up one third of the all British contingent in Formula One, the other being Lewis Hamilton (Mercedes) and Lando Norris (McLaren).

  I’d like to schedule a convenient time to speak with you regarding a partnership with George and how it can be leveraged and activated to drive value for XXXXXXXXXXX.

  I’ve attached for your reference – George Russell Partnership Proposition 2019 ……”

  Phrases such as “very large announcement about George that will take place in the next 3 weeks” and “Our announcement will outline which F1 team George will begin his career as a primary diver for the new season (2019), making up one third of the all British contingent in Formula One” really seem to give the secret away, dont they?!

 57. Go.Michael: Simán kinéz neki egy sérülés is, elég szerencsétlenül esett. Én mondjuk a szoros vb-nek drukkoltam, de sajnos ez az idei év sem lesz az, viszont ezek a test-test elleni csaták marhára élvezetesek. Ebben viszont óriási a kontraszt az f1-el összevetve.

  viszont jobban megnézve, és lóri nyilatkozatás is figyelembe véve, márkez is itt hunyó volt. olyan féktávot vett h egyrészt kikerült a zöld területre, tehát elfékezte magát, kettő lórival is kibaszott aki normálisan betudott volna fordulni ha nem kellett volna kikerülnie egy kamikaze manővert

 58. F1890: elég jó kis meccs volt.
  Lóri első kanyaros bénázását nem értem. jobban megnézve érthetetlen hveszíthette el így a motor elejét

  Simán kinéz neki egy sérülés is, elég szerencsétlenül esett. Én mondjuk a szoros vb-nek drukkoltam, de sajnos ez az idei év sem lesz az, viszont ezek a test-test elleni csaták marhára élvezetesek. Ebben viszont óriási a kontraszt az f1-el összevetve.

 59. Érdekes különben, ma este megjelent az rFactor 2-höz három klasszikus McLaren (M23, MP4/8 és MP4/13) és erre már nem is emlékeztem, hogy ’93-ban teljesen automata váltóval mentek, a fejlesztők említették, hogy megkapták Wokingból a pilótáknak szánt felhasználói kézikönyveket és külön kiemelik benne, hogy legyenek szívesek nem belenyúlni a váltásokba és hagyják, hogy az automatika dolgozzon. 😀

 60. Tapani: F1890 nyomja hónapok óta a mantráját, főleg ha Norris szóba jön, hogy mennyire meggyőző ez a Russel gyerek, és ezt vették át sokan.

  én egy szóval nem mondtam ilyet, csak azt h meggyőzőbb mint norris az f2-ben. ebből kiindulva a magnussen palmer vandorn féle nyert gp2-es címek után meg lehet mindkettő középszer

 61. feeder_series:
  de most miért került sokaknál Russell Ocon elé a sorban? Szerintem a Merci is inkább Ocont vetné be, ha váratlanul szükség lenne rá, tehát neki több esélye lehet a Williamsnél

  Russel=Brit=Williams=Merci B.. A kör bezárul.
  Oconnak (is) van esélye a Williamsnél, de reálisan nézve ha a Gp3 után Russel az F2-öt is megnyeri, akkor egyértelműen neki kell kapni a Williams ülését. Azért a Mercinél Russell jó teljesítményére kénytelenek lesznek lépni, Ocon meg parkoló pályára kerül, mert kivásárolták az ülését, ha Mercinek annyira fontos lett volna, hogy Ocon megtartsa a helyét, tudtak volna tenni róla, viszont valószínűleg ahhoz mélyen a zsebükbe kellett volna nyúlni, mert Ocon nem rendelkezik tőke erős támogatókkal, Wehrlein is azért nem tudott maradni, mert a Merci nem volt hajlandó pénzt áldozni rá, mert Ocon azért nála sem tűnt annyival jobbnak.
  Ocon egyetlen szerencsétlensége, hogy Strollék bevásároltak és közben Russell is már a Merci ajtajánál kopogtat, ha a Mclaren meglépte, hogy helyet csinál Norrisnak, akkor a Mercinek is meg kell lépnie, hogy Russellnak is biztosít egy helyet !

 62. Tapani: Hmmm… hát sok mindnet tényként kezelsz, ami nem az.
  Kvyat Ferrari-alkalmazott, mellesleg hülye lenne visszamenni a Toroba amellett, hogy nem engednék, mert majd viszi a Ferka szimulációs adatait csak úgy az RB-nek.
  Russelnek miért lenne bérelt helye a Wiliben? Még várhat, ráadásul nála pont az a probléma, mint a többi mercis neveltnél, a Merci nem töri magát a fiataljai miatt, szóval miért tennék be a Wilibe? Ha a Wilin múlik, akkor Sirotkin-Kubica páros lesz.
  Még Kimi ügye sem tisztázott, és Gro helye Leclerctől függetlenül instabil. Még Vandoorne is beülhet Ericsson helyére, mióta Ferrari C csapat lett, nem hinném hogy olyan nagyon nagy szükségük lenne a svéd pénzére.
  Szóval még bármi lehet.

  Hmmm szóval bármi lehet még ? Akkor az Amusnál eléggé félrevezetik magukat ! 😀 Kvjat miféle szimulációs adatokat visz oda ? Max amit látott és tapasztalt annyit tud, minden lényeges adat a Ferrari gépeiben van, valószínűleg ehhez neki nincs hozzáférése, ő csak tesztel és visszajelzést ad,.. 😀 (Marko már elmondta, hogy Kvjattal számol, mert úgy érzi felnőtt a feladathoz, hogy újra megkapja az ülést, talán már alá is írtak vele, ezt sem én álítom..)
  Gro helye nem instabil már többször lenyilatkozta a Haas és Steiner, hogy nem kívánnak változtatni a pilóta párosukon.. A Sauberhez egyes hírek szerint vagy 20-30 millió körüli zsetont hoz Ericsson(mellesleg akik pénzelik azoknak részesedésük van a Sauberben..), majd pont a nincstelen Vandoornet ültetik be a helyére, A Ferrari egy helyet bérel az Alfában, ha nem így lenne már Ericsson helyére Gio került volna.
  Kimi sorsa állítólag már eldőlt és nincs vissza út, mert le van fektetve papíron amit még Marchionnéval írtak, hogy Szinagpúrig be kell jelenteni a felállást(mármint Leclercet) és nincs visszatáncolási lehetőség, ezért van az hogy nem jelentették be Kimi maradását, egyszerűen ha még is Kimire esne a választásuk, akkor a kicsi Todt olyan pert akaszt a nyakukba, ami nem hiányzik nekik, ezeket nem én találtam ki, hanem az Amushoz és Ferrarihoz közeli források akik a tűz közelében vannak. Persze ők is tévedhetnek !
  Szóval az a bármi történhet kijelentés eléggé ferdítés, lassan bezárul a kör, és ezt már egyre több helyen tényként kezelik.