OFF Kibeszélő

Megnyitjuk az OFF topicot, ahol a F1-től eltérő témákban beszélgethettek, valamint az oldallal kapcsolatos észrevételeiteket, ötleteiteket is megoszthatjátok Velünk!

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. F1890: én csak anynit mondok h attól h van 16 párt, attól még nem jelenti azt h kell lennie egynek amivel szimpatizál az ember 😀 pl hiába van a jelenlegi nascar mezőnyben 30+ pilóta, egyikkel sem tudok szimpatizálni :D. és attól h szar az ellenzék, attól még a jelenlegi rendszer egyáltalán nem lesz jó 😀

  úgy fogalmazok h ameddig ilyen gyurcsány félék vannak ellenzékben akik már egyszer lejáratták magukat semmi esély nincs a váltásra. de h őszinte legyek én úgy gondolom h míg vitya él és indul és a jelenlegi nyugger korosztály él addig marad minden a régiben mert ők vannak többségben. groteszk leírni ezt és biztosan kiforgatja majd pár ember, de ameddig ki nem hal az a generáció nemtudom pontosan mi a neve p-o 😀 addig ennek a böjtjét eszi a nép 😀

  az meg h senki nem tesz semmit, az meg vicc. mégis mit kéne tenni? tüntetni? elárulom h a világon semmi haszna nincs annak . vonulgatnak az emberek, és tudtommal még ezáltal nem történt sohasem semmi. majd ha az egész ország érezné ezt h váltani kéne akkor történne vmi, de ameddig a 40%-a szerint rendben van minden, tök értelmetlen itt vonulgatni az utcára.

  40% az nem túlzottan sok ahhoz, h ne lehessen méltó ellenfelet kovácsolni, és fellépni, másrészt erről értelmetlen beszélni mert nem tudjuk h pontosan mennyi, sokan el sem mennek szavazni, vki meg csak migránsok miatt szavazott rájuk. és igen ha megnézed a történelmet el lehet érni ezt meg azt, ja és lehet felépíteni egy új pártot és nem úgy van h csak hirdeted h van egy párt aztán csatlakozzatok, hanem pénzzel, ugyanazzal a játékkal, ergo a saját fegyverükkéel kéne legyőzni őket aztán majd utána kardoskodni. csak hát ugye mivel az egész világ ilyen ördögi kör, ugyanolyan lenne mindenki, és semmi sem változna valószínű 😀

  aki annyira elégedetlen mint mostanság páran, ha van bennük akarat, céltudat, felelősség, kitartás, energia stb akkor igenis el lehet érni eredményeket. a tüntetés egy dolog, van itt rengeteg eszköz. ha nem működne, akkor minden csak kihalálos alapon változott volna meg eddig, de ugye tudjuk nem így történt.

  tisztában vagyok vele h a szavazói körök elsősorban annak köszönhetőek, de kérdem h akkor (mert Eu elöregedő társadalom) máshol nincsenek ugyanúgy nyuggerek? dehogynem, sőt nyugaton ahogy a fiatalok is jobb élnek ráadásul, mégsem az itteniek háborognak na mind1, pedig nekik van hasonlítási alapjuk is a komcsi időkből

 2. guide:
  Nem is tudom,hogy nevessek vagy sírjak azon,amilyennek képzelitek sokan a vidékieket,falusiakat.Talán kalapos bácsinak,fejkendős néninek,aki a kertben kapálgat?A legtöbbjük sajnos már a temetőben fekszik.
  Az élet NAGYON durván megváltozott.20 éve nálunk még alig akadt olyan porta,ahol ne lett volna tyúk vagy sertés.Most alig akad olyan,ahol van!A kertek jó része üres,még konyhai zöldségféléket se nagyon ültetnek.A lakosok többsége a környező multiknál dolgozik.Maradt még egy pár zöldségkertész,néhány virágkertész,de a határban már nem látsz sürgő-forgó embereket.Szinte minden családból akad valaki,aki külföldön élt vagy él.A barátnőm az USA-ban,a szomszéd srác Brüsszelben,a bátyám Németországban,az ő fia Angliában.Mások Svédországban,de még olyan falunk lánya is akad,aki valamelyik arab országba ment férjhez.Jöttek hozzánk Erdélyből,itt is maradtak.Sok üresen álló házat pestiek vettek meg.Az anyukámat szír orvos gyógyította,a sógornőm indiai doktornővel dolgozott együtt.Ja és a 80 éves nénik is Digit,UPC-t vagy kábeltévét néznek.Most akkor mi el lennénk zárva a világtól??

  A média is ezt nyomja. Kezdve az ilyen nem tudom milyen gazda feleséget keres, ami 6 éve ment. Meg legutúbb mikor ilyen Survivor szerű okádékság volt a RTL Klubon paraszt verzióban.

  A mi kis falunk meg elég vicces de szintén torz képet fest a helyzetről. Eleve az a vicces h a gazdaságokat mennyire amerikaiasan próbálják beállítani 😀 Persze, nem másért, mert ez a műsor mint minden szar majdnem onnan származik, és csak koppintják.

 3. GreenHonda: Közöd nincs ahhoz most, miről beszéltem, mert csak azt rángatod ki belőle h én szerintem mindenki szép és jó. Egy valamit viszont megértettél, de arról meg egyáltalán nem jók a meglátásaid. Ha itt a 6 millió okos, akikről beszélsz, feltételezem elit származásúak is lehetnek benne, mert gondolom nem az általad gondolt, gumibelsőben élő egyénekről lenne szó, akkor nyugodtan lehetne egy olyan mozgalmuk amivel sok mindent elérhetnének. Úgy nem rémlik neked néhány történelmi momentum, amikor valami régóta rossz rendszert megváltoztattak? Akkor most ők ha nem tesznek semmi, mire verik magukat? Te miért nem teszel valamit? A pofa az mindenkinél akkora, de akkor legyetek kemények, menjetek, aztán mutassátok meg ti mekkora ***a gyerekek vagytok, és mekkora erkölcsi győztesek. Ja hogy nem megy, mert ez a politikai rendszer nem engedi lol. Folyamüódjatok más módszerekhez, kiskapuk, tüntetések, lázadások, petíciók, akármi!

  Az meg h utcára tesznek embereket mindenhol van, az h te beveszed ezt sok a túldramatizálást és a demagógiát egy dolog és pont ezért vagy megvezetve, de sajnos ezen én nem tudok mit segíteni azon kívül h leírom. És félreértés ne essék nem mondom h ne lehetne tenni, de még mindig ott tartunk h látom a rossz dolgokat de ezeknél helyzeteknél irtó kemény dió a változtatás, és jelenleg nincs olyan eszköz hozzá, csak az álmok földjén. Amit tudok és ismét hangoztatom mikroszinten elő lehet idézni a jó irányba fordulást, megteszem h pl ha kér vki tőlem kajára pénzt és tudom h arra kell odaadnék neki többet is, demikor egy alkesz jön hozzám és bekmauzza h ezmegaz (nincs egy cigid, kiflire kéne?) akkor tudod kurvára nem tudom érezni azt h nekem lenne a dolgom helyrerakni azt h elbaszta az életét, és főleg nem adok neki ha még rosszabbá teszi azt, leszívva ezzel az államkasszát a segélyeiből! Már ha lehetséges ez ellen tenni, hogy nagyot forduljon az egész, mert nem tuti h ez belátható időn belül megeshet úgy worldwide… szerintem. Szerinted meg ezen könnyen lehetne csak most van egy ***kalap politikai elit és létezik kis aranyos jófej vezetők akik a háttérbe vannak szorítva pedig annyira igyekeznek.

  Ja meg egy percig sem beszéltem arról h a kormány zöld párti, nem tudom honnan vetted. De ez megint dreamworld amit toltok, és tudod paradoxon mert ha te annyi aspektusból vizsgálsz akkor, mégha szidod is a kormányt nem ezzel kellene vádolnod őket. Erről ennyit. A lehetőség meg azért van lejátszva mert pénz beszél kutya ugat, de 6 millió ember az rengeteg, csak hát nekik nem ér ennyit meg, akkor meg minek beszélnek? A világ mindig is így működött és nem csak itt, aki nem fogja fel azon nem tudok segíteni.

  én csak anynit mondok h attól h van 16 párt, attól még nem jelenti azt h kell lennie egynek amivel szimpatizál az ember 😀 pl hiába van a jelenlegi nascar mezőnyben 30+ pilóta, egyikkel sem tudok szimpatizálni :D. és attól h szar az ellenzék, attól még a jelenlegi rendszer egyáltalán nem lesz jó 😀

  úgy fogalmazok h ameddig ilyen gyurcsány félék vannak ellenzékben akik már egyszer lejáratták magukat semmi esély nincs a váltásra. de h őszinte legyek én úgy gondolom h míg vitya él és indul és a jelenlegi nyugger korosztály él addig marad minden a régiben mert ők vannak többségben. groteszk leírni ezt és biztosan kiforgatja majd pár ember, de ameddig ki nem hal az a generáció nemtudom pontosan mi a neve p-o 😀 addig ennek a böjtjét eszi a nép 😀

  az meg h senki nem tesz semmit, az meg vicc. mégis mit kéne tenni? tüntetni? elárulom h a világon semmi haszna nincs annak . vonulgatnak az emberek, és tudtommal még ezáltal nem történt sohasem semmi. majd ha az egész ország érezné ezt h váltani kéne akkor történne vmi, de ameddig a 40%-a szerint rendben van minden, tök értelmetlen itt vonulgatni az utcára.
  majd ha mindenki úgy döntene egységesen h 2 hétig nem megy be dolgozni, nem vásárol semmit, akkor lenne értelme itt váltásra. de az emberek képtelenek az összefogásra

 4. andrea1: Na ezt nagyban tudom lájkolni.
  A témához
  Vérlázító, undorító amit művelnek. Sajnos nagyon sötét korszak szállt le ebbe az országba, nem nagyon van bármi reménysugár. Itt nemcsak a nyilvános lopásról,a magas szintű korrupcióról van szó, nem feltétlen a butaság ténye mert nem szabad senkit lenézni ha valamigt nem tud, nem ért és ugye a vidéki területeken sajnos ez a szindróma előfordul, csak ugye ezt ezzel a migráns téméval nagyon kihasználta a kormány, nem is a kereszténység nyilvános megcsúfolása de ez a nyilvános hülyének nézése és mellette ez a gyűlölet is amit szítottak és csinálnak folyamatosan, az arvukon ezzel az undorító kevélységgel. Csomagban az egész undorító.

  Szóval téged is megetettek 😀 Ez kb annyira elfogult gondolat mint mikor Raikkonenről csevegsz. Leírnak neked mindent róla, és az érdekel és mert afelé tendálsz, és h miért jobb a világ Raikkonennel ezért azt tartod jónak és minden hátrányát megmagyarázhatónak. De hogy más szemlélettel megpróbálni nézni vmit azt nem.

 5. Nando: Sajnos ha azt nem látod át, hogy mitől van 16 párt, akkor tényleg nem értetted amiről eddig írtam. Semelyik sem nyújt igazi alternatívát, arra jó az egész, hogy az ellenzéki szavazatokat megosztja, amivel könnyedén többségbe tud kerülni egy olyan párt mint a Fidesz, akik ezek miatt szándékosan úgy változtatta meg a választási rendszert, hogy biztosan meglegyen a kétharmada !
  Azzal, hogy mindenféle jött-ment pártot alapít, azzal nem lesz semmi jobb, sőt ezzel pont a kormány kezére játszanak, nem véletlen a sok kamupárt és a véletlen elírt szavazatok.
  Én tiszteletben tartom, ha neked ez megfelelő, általában addig ameddig a saját bőrén nem tapasztal az ember valami negatívumot addig elpancsikol a langyos hígfosban is, ezt a kormányt nem érdekli a zöld gondolkodás, ha érdekelné nem építene még egy atomerőművet, őket az érdekli, hogy amit lehet privatizáljanak és a zöldhasú a zsebben legyen, az uniós támogatásokról már nem is beszélve amit túláraznak majd visszacsorgatják a saját zsebbe, ami a Magyar embereket illetné meg ráadásul közpénz luxusban élnek, miközben rengeteg a hajléktalan és nélkülöző család, akik közül sokat utcára tesznek terhes anyukát, gyereket, öreget, nem számít, csak a bank kezére legyen játszva az ingatlan amit pofátlanul olcsón felvásárolnak egymásközt leosztva, hogy ne licitáljanak egymásra, de még tudnám sorolni, mert a lista nagyon hosszú !
  De tényleg befejeztem már ezt a politikai témát, mert csak felhúzom magam rajta.

  Közöd nincs ahhoz most, miről beszéltem, mert csak azt rángatod ki belőle h én szerintem mindenki szép és jó. Egy valamit viszont megértettél, de arról meg egyáltalán nem jók a meglátásaid. Ha itt a 6 millió okos, akikről beszélsz, feltételezem elit származásúak is lehetnek benne, mert gondolom nem az általad gondolt, gumibelsőben élő egyénekről lenne szó, akkor nyugodtan lehetne egy olyan mozgalmuk amivel sok mindent elérhetnének. Úgy nem rémlik neked néhány történelmi momentum, amikor valami régóta rossz rendszert megváltoztattak? Akkor most ők ha nem tesznek semmi, mire verik magukat? Te miért nem teszel valamit? A pofa az mindenkinél akkora, de akkor legyetek kemények, menjetek, aztán mutassátok meg ti mekkora ***a gyerekek vagytok, és mekkora erkölcsi győztesek. Ja hogy nem megy, mert ez a politikai rendszer nem engedi lol. Folyamüódjatok más módszerekhez, kiskapuk, tüntetések, lázadások, petíciók, akármi!

  Az meg h utcára tesznek embereket mindenhol van, az h te beveszed ezt sok a túldramatizálást és a demagógiát egy dolog és pont ezért vagy megvezetve, de sajnos ezen én nem tudok mit segíteni azon kívül h leírom. És félreértés ne essék nem mondom h ne lehetne tenni, de még mindig ott tartunk h látom a rossz dolgokat de ezeknél helyzeteknél irtó kemény dió a változtatás, és jelenleg nincs olyan eszköz hozzá, csak az álmok földjén. Amit tudok és ismét hangoztatom mikroszinten elő lehet idézni a jó irányba fordulást, megteszem h pl ha kér vki tőlem kajára pénzt és tudom h arra kell odaadnék neki többet is, demikor egy alkesz jön hozzám és bekmauzza h ezmegaz (nincs egy cigid, kiflire kéne?) akkor tudod kurvára nem tudom érezni azt h nekem lenne a dolgom helyrerakni azt h elbaszta az életét, és főleg nem adok neki ha még rosszabbá teszi azt, leszívva ezzel az államkasszát a segélyeiből! Már ha lehetséges ez ellen tenni, hogy nagyot forduljon az egész, mert nem tuti h ez belátható időn belül megeshet úgy worldwide… szerintem. Szerinted meg ezen könnyen lehetne csak most van egy ***kalap politikai elit és létezik kis aranyos jófej vezetők akik a háttérbe vannak szorítva pedig annyira igyekeznek.

  Ja meg egy percig sem beszéltem arról h a kormány zöld párti, nem tudom honnan vetted. De ez megint dreamworld amit toltok, és tudod paradoxon mert ha te annyi aspektusból vizsgálsz akkor, mégha szidod is a kormányt nem ezzel kellene vádolnod őket. Erről ennyit. A lehetőség meg azért van lejátszva mert pénz beszél kutya ugat, de 6 millió ember az rengeteg, csak hát nekik nem ér ennyit meg, akkor meg minek beszélnek? A világ mindig is így működött és nem csak itt, aki nem fogja fel azon nem tudok segíteni.

 6. Hát a prémium kategoria felejtős.
  Az a helyzet hogy nem csak vízálló lenne jó hanem amelyik bírja a fizikai behatásokat is. Az előző telefonomnak a kijelzőjét roppantottam meg mikor mázsás farönköket pakoltunk. Néztem én is Catepillart de nem tudom mennyire használható. Bár most egy örök tartalék tel.ról irok (Samsung Galaxy Core Prime LTE ) aminél csak jobb lehet 😃

 7. Judas:
  Van valakinek tapasztalata a por víz és ütésálló okostelefonokról?
  Gondolkodom hogy vegyek e ilyent mert 1 éven belül a 2. okostelómat tettem tönkre.

  hat ha az ilyen Catepiller, meg hasonlokra gondolsz, akkor szerintem azt hanyagold, ha mondjuk egy vizallo Samsung, vagy iPhone, akkor meg koss ra biztositast, bar nem tudom ez ott mennyi, ahol te elsz, de draga teloknal, foleg ha “rendszeresen” torod oket, akkor megeri.

 8. guide:
  Nem is tudom,hogy nevessek vagy sírjak azon,amilyennek képzelitek sokan a vidékieket,falusiakat.Talán kalapos bácsinak,fejkendős néninek,aki a kertben kapálgat?A legtöbbjük sajnos már a temetőben fekszik.
  Az élet NAGYON durván megváltozott.20 éve nálunk még alig akadt olyan porta,ahol ne lett volna tyúk vagy sertés.Most alig akad olyan,ahol van!A kertek jó része üres,még konyhai zöldségféléket se nagyon ültetnek.A lakosok többsége a környező multiknál dolgozik.Maradt még egy pár zöldségkertész,néhány virágkertész,de a határban már nem látsz sürgő-forgó embereket.Szinte minden családból akad valaki,aki külföldön élt vagy él.A barátnőm az USA-ban,a szomszéd srác Brüsszelben,a bátyám Németországban,az ő fia Angliában.Mások Svédországban,de még olyan falunk lánya is akad,aki valamelyik arab országba ment férjhez.Jöttek hozzánk Erdélyből,itt is maradtak.Sok üresen álló házat pestiek vettek meg.Az anyukámat szír orvos gyógyította,a sógornőm indiai doktornővel dolgozott együtt.Ja és a 80 éves nénik is Digit,UPC-t vagy kábeltévét néznek.Most akkor mi el lennénk zárva a világtól??

  hasonlo a helyzet nalunk is, nyaron sokan hazajarnak, a varos napi rendezvenyek is akkor vannak, ami nagyon nepszeru. Meg is jelent egy cikk a Del Dunantuli naploban, hogy mintha turista paradicsom lenne a helyi strandfurdo (amugy az is), mert a parkolo tele van angol, nemet, holland, olasz rendszamu autokkal, mire a polgarmester lenyilatkozta, hogy ilyenkor jonnek latogatoba a kulfoldon dolgozok nagyresze. Szavaival elve “ilyenkor megduplazodik a varos lakossaga”, ami persze tulzas, de az teny, hogy amikor en ott eltem gyerekkent, kb 2x ennyi volt a lakosok szama, mara mar sokan kulfoldre, varosba koltoztek.

 9. Nem is tudom,hogy nevessek vagy sírjak azon,amilyennek képzelitek sokan a vidékieket,falusiakat.Talán kalapos bácsinak,fejkendős néninek,aki a kertben kapálgat?A legtöbbjük sajnos már a temetőben fekszik.
  Az élet NAGYON durván megváltozott.20 éve nálunk még alig akadt olyan porta,ahol ne lett volna tyúk vagy sertés.Most alig akad olyan,ahol van!A kertek jó része üres,még konyhai zöldségféléket se nagyon ültetnek.A lakosok többsége a környező multiknál dolgozik.Maradt még egy pár zöldségkertész,néhány virágkertész,de a határban már nem látsz sürgő-forgó embereket.Szinte minden családból akad valaki,aki külföldön élt vagy él.A barátnőm az USA-ban,a szomszéd srác Brüsszelben,a bátyám Németországban,az ő fia Angliában.Mások Svédországban,de még olyan falunk lánya is akad,aki valamelyik arab országba ment férjhez.Jöttek hozzánk Erdélyből,itt is maradtak.Sok üresen álló házat pestiek vettek meg.Az anyukámat szír orvos gyógyította,a sógornőm indiai doktornővel dolgozott együtt.Ja és a 80 éves nénik is Digit,UPC-t vagy kábeltévét néznek.Most akkor mi el lennénk zárva a világtól??

 10. Nando: Sajnos ha azt nem látod át, hogy mitől van 16 párt, akkor tényleg nem értetted amiről eddig írtam. Semelyik sem nyújt igazi alternatívát, arra jó az egész, hogy az ellenzéki szavazatokat megosztja, amivel könnyedén többségbe tud kerülni egy olyan párt mint a Fidesz, akik ezek miatt szándékosan úgy változtatta meg a választási rendszert, hogy biztosan meglegyen a kétharmada !
  Azzal, hogy mindenféle jött-ment pártot alapít, azzal nem lesz semmi jobb, sőt ezzel pont a kormány kezére játszanak, nem véletlen a sok kamupárt és a véletlen elírt szavazatok.
  Én tiszteletben tartom, ha neked ez megfelelő, általában addig ameddig a saját bőrén nem tapasztal az ember valami negatívumot addig elpancsikol a langyos hígfosban is, ezt a kormányt nem érdekli a zöld gondolkodás, ha érdekelné nem építene még egy atomerőművet, őket az érdekli, hogy amit lehet privatizáljanak és a zöldhasú a zsebben legyen, az uniós támogatásokról már nem is beszélve amit túláraznak majd visszacsorgatják a saját zsebbe, ami a Magyar embereket illetné meg ráadásul közpénz luxusban élnek, miközben rengeteg a hajléktalan és nélkülöző család, akik közül sokat utcára tesznek terhes anyukát, gyereket, öreget, nem számít, csak a bank kezére legyen játszva az ingatlan amit pofátlanul olcsón felvásárolnak egymásközt leosztva, hogy ne licitáljanak egymásra, de még tudnám sorolni, mert a lista nagyon hosszú !
  De tényleg befejeztem már ezt a politikai témát, mert csak felhúzom magam rajta.

  Na ezt nagyban tudom lájkolni.
  A témához
  Vérlázító, undorító amit művelnek. Sajnos nagyon sötét korszak szállt le ebbe az országba, nem nagyon van bármi reménysugár. Itt nemcsak a nyilvános lopásról,
  a magas szintű korrupcióról van szó, nem feltétlen a butaság ténye mert nem szabad senkit lenézni ha valamigt nem tud, nem ért és ugye a vidéki területeken sajnos ez a szindróma előfordul, csak ugye ezt ezzel a migráns téméval nagyon kihasználta a kormány, nem is a kereszténység nyilvános megcsúfolása de ez a nyilvános hülyének nézése és mellette ez a gyűlölet is amit szítottak és csinálnak folyamatosan, az arvukon ezzel az undorító kevélységgel. Csomagban az egész undorító.

 11. GreenHonda:

  Szerintem ugyanis igenis szerencsés párosítás, mert egy aki annyira rossznak látja a rendszer az lázadjon, tegyen valami, mellesleg a szavazólapon nem 2, nem is 6, hanem kb 16 párt volt ott. Na ne mondja nekem senki h egyik sem volt az ínyére ne legyünk nevetségesek! Másrészt lehet saját pártot alapítani, akkor állítsa maga mellé ha ott vannak nagy mellénnyel kb 6 millióan csak belföldön! A nagy okosak! 😀 De gondolom akkor meg választási csalástól tartva nem fogják megpróbálni 😀 😀 Az emberek szarnak bele az egészbe, mert manapság mindenhol tolják ezt h legyél sztár nagyra vágyj önamgad légy élj aztán fossá rá mindenre kb. jöhet a karib, a dubaj meg amit akarsz és élj mindenféle ember közt szépen nyugalomban és gazdagságban azonban nem ilyen hedonista a világ, és ha vmi gond van csak az okoskodás megy a fotelből. Amlett h most ennyi erővel lehet magamat is hibáztatni mert én is sokmindennel nem értek egyet nekem ezzel a politkai rendszerrel nincs annyira nagy bajom mert szerintem kiszolgálja amit kell. Amit tudok megteszek pl a környezetvédelemért és próbálom erre sarkallni az embereket, teszek önállóan érte, és a munkámon keresztül próbálom eljuttatni az emberekhez a szemléletmódot, ennyi felelősségérzet ha van bennem már hasznosnak érzem magam és tettem vmit azért hogy mondjuk ne égessük a faleveleket hanem komposztáljunk! Na ez pl a politikai rendszernek egy gyengesége h nem tudják keresztülvinni a zöld gondolkodásmódot de ez sem csak tőlük függ!

  Sajnos ha azt nem látod át, hogy mitől van 16 párt, akkor tényleg nem értetted amiről eddig írtam. Semelyik sem nyújt igazi alternatívát, arra jó az egész, hogy az ellenzéki szavazatokat megosztja, amivel könnyedén többségbe tud kerülni egy olyan párt mint a Fidesz, akik ezek miatt szándékosan úgy változtatta meg a választási rendszert, hogy biztosan meglegyen a kétharmada !
  Azzal, hogy mindenféle jött-ment pártot alapít, azzal nem lesz semmi jobb, sőt ezzel pont a kormány kezére játszanak, nem véletlen a sok kamupárt és a véletlen elírt szavazatok.
  Én tiszteletben tartom, ha neked ez megfelelő, általában addig ameddig a saját bőrén nem tapasztal az ember valami negatívumot addig elpancsikol a langyos hígfosban is, ezt a kormányt nem érdekli a zöld gondolkodás, ha érdekelné nem építene még egy atomerőművet, őket az érdekli, hogy amit lehet privatizáljanak és a zöldhasú a zsebben legyen, az uniós támogatásokról már nem is beszélve amit túláraznak majd visszacsorgatják a saját zsebbe, ami a Magyar embereket illetné meg ráadásul közpénz luxusban élnek, miközben rengeteg a hajléktalan és nélkülöző család, akik közül sokat utcára tesznek terhes anyukát, gyereket, öreget, nem számít, csak a bank kezére legyen játszva az ingatlan amit pofátlanul olcsón felvásárolnak egymásközt leosztva, hogy ne licitáljanak egymásra, de még tudnám sorolni, mert a lista nagyon hosszú !
  De tényleg befejeztem már ezt a politikai témát, mert csak felhúzom magam rajta.

 12. Nando: Én kérek elnézést ha félmondatokból és közvetett célozgatásokból nem értem meg mire akarsz kilyukadni, nem bántásból, de igen kicsapongó a fogalmazásod egyik pillanatban váltasz a másik témára. Majd jobban odafigyelek és 2x is átnézem mire gondolhatott a költő ! 🙂
  A többit amit írtál az már így jóval tisztább képet mutat, bár ez a migránsozás és aki nem szavaz az kussoljon, nem igen szerencsés párosítás, ha az ember úgy gondolja, hogy ő így nyilvánít véleményt, hogy egyik párthoz sem adja a nevét annak még igen is lehet véleménye és mondhatja, hogy ez az egész közeg egy belterjes áldemokrácia.
  Én igazi vezetőkről beszéltem nem ezekről a gerinctelen politikusokról, akik ugyanúgy megszavazzák a fizetés emelésüket, bórt isznak és vizet prédikálnak alapon. Nem kell tökéletesnek lenni, de ha már egy országot és egy népet képviselnek, akkor legyen szemernyi becsülete és tartása, na már most ez nincs meg, mert szemrebbenés nélkül az emberek szemébe tudnak hazudni, és ez az egész erről szól, hogy ki tud nagyobbat mondani a hazugságai mellé !
  De ezzel én lezártnak tekintem ezt a politikai eszmecserét, mert te se és én sem tudok újat mondani már egyik másik oldalról, szerinted ez jobb a semminél, szerintem meg ez a semminél is kevesebb, mert itt a migránsokon kívül igazi problémákkal csak elvétve van foglalkozva, például abban az Országban ahol több mint 3000 családot tesznek utcára, és családok évéről beszélnek ott valami nagyon nincs rendben, de nem ragozom ezt tovább úgy ahogy van ez az egész számomra nem tekinthető a kevésbé rosszabbik megoldásnak, pont ezek miatt is.

  Ha így is lenne, nálad miben más? Egyébként eléggé ki szoktam fejteni a véleményemet, úgyhogy nem igazán veszem magamra. Persze én is hibázhatok, és lehetek pontatlan, vagy félreérthető, senki sem hibátlan. Azért ne tegyünk úgy mintha Activity-t kezdtem volna játszani! 😀 Igen, néha jobb kétszer átolvasni, azért ez sztem alap, nehogymár akkora problémát okozzon! 😀

  Az igazi vezetőkkel kapcsolatban ugyanazt tudom mondani, amit eddig is, mivel tudtam hogy te így gondolod, csak most leírtad másképp. Tudnék erre nagyon egyszerű példákat hozni neked, de ha nem szeretnéd folytatni a politkai eszmecserét, akkor ahelyett h ezt taglaljam tovább egy utolsó hozzáfűznivalót írnék a témához.

  Szerintem ugyanis igenis szerencsés párosítás, mert egy aki annyira rossznak látja a rendszer az lázadjon, tegyen valami, mellesleg a szavazólapon nem 2, nem is 6, hanem kb 16 párt volt ott. Na ne mondja nekem senki h egyik sem volt az ínyére ne legyünk nevetségesek! Másrészt lehet saját pártot alapítani, akkor állítsa maga mellé ha ott vannak nagy mellénnyel kb 6 millióan csak belföldön! A nagy okosak! 😀 De gondolom akkor meg választási csalástól tartva nem fogják megpróbálni 😀 😀 Az emberek szarnak bele az egészbe, mert manapság mindenhol tolják ezt h legyél sztár nagyra vágyj önamgad légy élj aztán fossá rá mindenre kb. jöhet a karib, a dubaj meg amit akarsz és élj mindenféle ember közt szépen nyugalomban és gazdagságban azonban nem ilyen hedonista a világ, és ha vmi gond van csak az okoskodás megy a fotelből. Én is sokmindennel nem értek egyet de nekem ezzel a politkai rendszerrel nincs annyira nagy bajom mert szerintem kiszolgálja amit kell azon a szinten amit általánosságban politikának nevezünk a világon. Csak itt ugye mo vs világ szint a téma h itt rosszabb amit én nem osztok. Ami fontos, hogy ahogy nekem, neked, és mindenkinek erre kell törekednie, én próbálom, tehát egyénenként keressük meg a javítási lehetőségeket és tegyünk valami apróságot csak, ami nem esik nehezünkre vagy azon picit túl ha háborgunk egy szinten. Amit tudok megteszek pl a környezetvédelemért és próbálom erre sarkallni az embereket, teszek önállóan érte, és a munkámon keresztül próbálom eljuttatni az emberekhez a szemléletmódot, ennyi felelősségérzet ha van bennem már hasznosnak érzem magam és tettem vmit azért hogy mondjuk ne égessük a faleveleket hanem komposztáljunk! Na ez pl a politikai rendszernek egy gyengesége h nem tudják keresztülvinni a zöld gondolkodásmódot de ez sem csak tőlük függ!

 13. GreenHonda:

  Én kérek elnézést ha félmondatokból és közvetett célozgatásokból nem értem meg mire akarsz kilyukadni, nem bántásból, de igen kicsapongó a fogalmazásod egyik pillanatban váltasz a másik témára. Majd jobban odafigyelek és 2x is átnézem mire gondolhatott a költő ! 🙂
  A többit amit írtál az már így jóval tisztább képet mutat, bár ez a migránsozás és aki nem szavaz az kussoljon, nem igen szerencsés párosítás, ha az ember úgy gondolja, hogy ő így nyilvánít véleményt, hogy egyik párthoz sem adja a nevét annak még igen is lehet véleménye és mondhatja, hogy ez az egész közeg egy belterjes áldemokrácia.
  Én igazi vezetőkről beszéltem nem ezekről a gerinctelen politikusokról, akik ugyanúgy megszavazzák a fizetés emelésüket, bórt isznak és vizet prédikálnak alapon. Nem kell tökéletesnek lenni, de ha már egy országot és egy népet képviselnek, akkor legyen szemernyi becsülete és tartása, na már most ez nincs meg, mert szemrebbenés nélkül az emberek szemébe tudnak hazudni, és ez az egész erről szól, hogy ki tud nagyobbat mondani a hazugságai mellé !
  De ezzel én lezártnak tekintem ezt a politikai eszmecserét, mert te se és én sem tudok újat mondani már egyik másik oldalról, szerinted ez jobb a semminél, szerintem meg ez a semminél is kevesebb, mert itt a migránsokon kívül igazi problémákkal csak elvétve van foglalkozva, például abban az Országban ahol több mint 3000 családot tesznek utcára, és családok évéről beszélnek ott valami nagyon nincs rendben, de nem ragozom ezt tovább úgy ahogy van ez az egész számomra nem tekinthető a kevésbé rosszabbik megoldásnak, pont ezek miatt is.

 14. Nando: GreennHondácskám 😀
  Azt tudod, hogy ha annyival elintézed az egész rendszert, hogy olyan amilyen, azzal pont ugyanolyanná válsz mint akiket lekreténezel azért, mert nem asszisztálnak ehhez az egészhez.. Én egyáltalán nem élek alomvilágban csak felvázoltam nagy vonalakban ami zajlik, álomvilágban az él aki szavaz és nagy változásokat vár, tehát ebben az esetben is elbeszélsz melettem ergo nem érted az előzményeket amiről írtam !
  Tanácsra nincs szükségem, nem vagyok tökéletes, nem tudok mindent, de elég sok témában jártasnak gondolom magam, tehát van egy bizonyos vélemény amivel vagy egyetért valaki vagy nem, és nyilván azzal, hogy megpróbálom elmagyarázni neked miről koptattam előzőleg a billentyűzetet azt nem kell rossz néven venni.
  A személyeskedés az marhára nem itt kezdődik amiről most itt zajlott a diskurzus, de ez már inkább ízlés kérdése, ha te magadra veszel valamit, akkor annak biztos van miértje és alapja, máskülönben, akinek nem inge az nem veszi magára.
  Nem kell valami nagy világjárónak gondolni, de szeretem más emberek álláspontját megismerni, ami alapján nálam a kivétel próba teszi a szabályt ! 🙂

  Azért csak nem sikerül megértened, és csak kiderül hogy te sem érted meg a másik mit ír. Nem a mi beszélgetésünkre céloztam, hogy személyeskedésbe ment át, hanem a téged általánosítottalak a másokkal történő diskurzusokat illetően. 😀

  Másrészt pedig a politikai rendszerről írtam, hogy olyan, amilyen. Az, hogy az ellenzék jelenleg mit művel, az nem rendszer, az egy attitűd, vagy taktika, amivel nagy lószart nem érnek el. Ahogy említették, jó vagy rossz közül választani az nem a rendszer hozadéka, mivel a politikai rendszer jelenleg egyáltalán nem bipoláris, és nem is vagyunk úgy felépítve, hogy parlament eképp épüljön fel (tehát több párt vehet benne részt és nem kettő). A felfogásmódra értettem az egészet, és arra hogy a politikai rendszer pártokba szerveződik és hogy demokrácia van. Ami jó, csak nem találtak ki jobbat, és jelenleg az emberek nem tudnak egy tisztességes hatalmat kiépíteni. A kreténkedést az ellenzékre értettem, még egyszer, mivel már csak azért is ellene beszélnek a kormánynak, hogy támadhatóvá tegyék, rossz színben tüntessék fel, és inkább ideológiazavarban összeállnak fűvel-fával, ami rohadtul gáz. Ez most egy jellemző, de nem politikai rendszer, a kettőt ne azonosítsuk.

  Lehetne más módon is támadni a Fideszt, de nem teszik, inkább nyomnak egy anti-Fideszt, ez nem nehéz, persze tisztelet a kivételnek. Ezért mondom ezekben az időkben összetartás kellene, és nem most kiélni a politikai csatát, mert csak magunkat szívatjuk vele. Aki meg leszarja a szavazást, az meg kussoljon sztem, az emberek többsége nem akar itt migránsszállót, mert ennek nem lennének jó következményei, pont. Az emberi erkölcs még ilyenkor sem enged meg egy magasabb szintet, ez a borzasztó.

  Ja és bennem is van hiba, ahogy másokban is, céloztam rá, hogy magától ezért mivel emberek vagyunk, ne várj változást, és ne csak ettől a politikai elittől, hanem mástól sem. Az egyik hsz-edben említetted h “normális embereket” engedjkék oda. Hát szerintem nem mindenki “normális”, aki “normálisnak” tűnik. Pláne, ha hatalom kerül a kezébe. 🙂

 15. F1890: na arra már nem emlékszem 4-6 talán. de utáltam mint a szart, szüleim erőltették 😀 mert jó voltam benne, de pl szolfézsban ***hülye, hiába tudtam kottát olvasni. tök értelmetlennek tartottam már akkoris az elméleti rizsát. persze kottát olvasni akkor gyorsan tudtam. aztán szerencsére csak pár évig kellett csinálnom 😀

  Annyi évesen szolfézst mondjuk elég nehezen lehetett tanulni… 😀

 16. GreenHonda: Na az az igazi muzsikus fajta vagy ha ilyenekkel foglalkoztál, de az jó is mert életérzés. 😀 Hát mennek komolyabb darabok is már olyan szinten, h a Moonlight Sonatát kezdtem el épp tanulni, de abbamaradt, és mostanság nem szakítottam a hangszerre időt, viszont mindenképp folytatni szeretném. Érzelmes lélek vagyok a zongora pedig ehhez passzoló hangszer, így nagyon közel áll hozzám. Külön hobbiszinten slágereket is szoktam játszani, pl a Maroon 5-tól a Misery-t, vagy Olly Murs-től a Troublemaker-t. Egy nagyon kezdő szinten még egy régi dalt is tudok, az ismerősen csengő Heart and Soul-t.

  Ez igen 👍
  Nagyon helyes nem is szabad abbahagyni ☺️

 17. GreenHonda:

  GreennHondácskám 😀
  Azt tudod, hogy ha annyival elintézed az egész rendszert, hogy olyan amilyen, azzal pont ugyanolyanná válsz mint akiket lekreténezel azért, mert nem asszisztálnak ehhez az egészhez.. Én egyáltalán nem élek alomvilágban csak felvázoltam nagy vonalakban ami zajlik, álomvilágban az él aki szavaz és nagy változásokat vár, tehát ebben az esetben is elbeszélsz melettem ergo nem érted az előzményeket amiről írtam !
  Tanácsra nincs szükségem, nem vagyok tökéletes, nem tudok mindent, de elég sok témában jártasnak gondolom magam, tehát van egy bizonyos vélemény amivel vagy egyetért valaki vagy nem, és nyilván azzal, hogy megpróbálom elmagyarázni neked miről koptattam előzőleg a billentyűzetet azt nem kell rossz néven venni.
  A személyeskedés az marhára nem itt kezdődik amiről most itt zajlott a diskurzus, de ez már inkább ízlés kérdése, ha te magadra veszel valamit, akkor annak biztos van miértje és alapja, máskülönben, akinek nem inge az nem veszi magára.
  Nem kell valami nagy világjárónak gondolni, de szeretem más emberek álláspontját megismerni, ami alapján nálam a kivétel próba teszi a szabályt ! 🙂

 18. GreenHonda: Az kemény azért, én másodikas koromban kezdtem el a szolfézsra járni, és harmadiktól zongora. Voltam hangversenyen is, ami minden évben abból állt h a zeneiskolánk növendékei eljátszanak valamit a közönség előtt, de úgy sorrend soha nem volt, előadásnak számított effektíve, mintsem versenynek.

  És hány évesen kezdted akkor? 😀

  na arra már nem emlékszem 4-6 talán. de utáltam mint a szart, szüleim erőltették 😀 mert jó voltam benne, de pl szolfézsban ***hülye, hiába tudtam kottát olvasni. tök értelmetlennek tartottam már akkoris az elméleti rizsát. persze kottát olvasni akkor gyorsan tudtam. aztán szerencsére csak pár évig kellett csinálnom 😀

 19. F1890: régen én is zongoráztam úgy 7-8 éves koromig. tökre érdekes h olvasni írni nem tudtam, de kottát olvasni már igen. és manapság kb csak a boci boci tarkát tudnám eljátszani fejből, és az ujjaimra már totál nem áll rá a zongorázásra 😀 pedig még előadáson is voltam.

  Az kemény azért, én másodikas koromban kezdtem el a szolfézsra járni, és harmadiktól zongora. Voltam hangversenyen is, ami minden évben abból állt h a zeneiskolánk növendékei eljátszanak valamit a közönség előtt, de úgy sorrend soha nem volt, előadásnak számított effektíve, mintsem versenynek.

  És hány évesen kezdted akkor? 😀

 20. Nando:

  Jajj Nandókám! Ki beszélt itt arról hogy én ezt a poltikai rendszert Istenítem, vagy mondom hogy ennél nincs jobb? Egyelőre egy lényeges dologtól legalább megvéd minket, és jelenleg nem belső háborúra van szükségünk. Most hogy ez olyan, amilyen, az egy dolog, és hogy milyen lehetne, egy másik. De ne élj olyan álomvilágban hogy majd neked erkölcsi winnerek fogják vezetni az országot, mert ebben a témában tinikorban agy picit később érik általában csalódások az embert.

  Egy kis tanács: Próbáld meg ne azt a hatást kelteni, hogy “jaj már megint el kell mondanom mert nem érti”. 1: benned is lehet hiba, és nem biztos hogy te közölted jól, 2: ingerlékeny megnyilvánulás. Ha erre is refkeltálnál egy olyan “háthogyhátdemer'”-t, előre megírom hogy itt a vitákban eléggé sikertelenül szokott kijönni hogy nálad ne érjen el egy személyeskedést, úgyhogy ezt építő jelleggel írtam és az egész fórum közjója okán. Aztán hogy megfogadod vagy sem, te dolgod.

  Burokban élés fogalmáról meg azt gondoltam, amit mindenki más gondolna. A világháló egy dolog hogy ferdít, nekem ezzel nem mondasz újat, épp ezért kell mindent olvasni, és ki tudsz következtetni dolgokat, teljesen hiteles dolgokkal meg nem tudom hol találkozol, ahhoz kutatni kell és nem azért tudod meg mert te beszélsz emberekkel a világban, elárulom én is szoktam. Csak egy egyszerű példa nekünk él pl rokonunk Franciaországban velük is beszéltem mi van ott meg mi nincs de tudnék ilyeneket sorolni:) És nem szökőévente teszem ki magam a telepésemből ezt is közölni szeretném. 🙂 de te pl nem tudom vágod-e h ahány emberrel beszélsz aki 56-ot megélte annyi véleményt kapsz kb. Szóval olyan nagyra most ezzel nem szabad lenni. Egyébként miért, te mit tevékenykedsz hogy ekkora világjáró vagy? A Travelen vetített világturistára kéne gondolnunk?

 21. GreenHonda: Na az az igazi muzsikus fajta vagy ha ilyenekkel foglalkoztál, de az jó is mert életérzés. 😀 Hát mennek komolyabb darabok is már olyan szinten, h a Moonlight Sonatát kezdtem el épp tanulni, de abbamaradt, és mostanság nem szakítottam a hangszerre időt, viszont mindenképp folytatni szeretném. Érzelmes lélek vagyok a zongora pedig ehhez passzoló hangszer, így nagyon közel áll hozzám. Külön hobbiszinten slágereket is szoktam játszani, pl a Maroon 5-tól a Misery-t, vagy Olly Murs-től a Troublemaker-t. Egy nagyon kezdő szinten még egy régi dalt is tudok, az ismerősen csengő Heart and Soul-t.

  régen én is zongoráztam úgy 7-8 éves koromig. tökre érdekes h olvasni írni nem tudtam, de kottát olvasni már igen. és manapság kb csak a boci boci tarkát tudnám eljátszani fejből, és az ujjaimra már totál nem áll rá a zongorázásra 😀 pedig még előadáson is voltam.

 22. Judas: Fúvóst amit próbáltam eddig az a furulya volt azt meg is tanultam igaz több mint 30 éve is már. Tangóharmonikázni is tanultam egyébként meg egy kis zongora alap hogy szintivel is el tudjak bíbelődni de mindegyik csak ilyen hobbiszinten megy. Tenort is meg tudom fújni meg 1 hét alatt megtanultam rajta a Derrick nótát úgy ahogy azt is csak a miheztartás végett hogy vajon érdemes e rá időt áldozni a továbbiakban.
  Neked milyen szinten megy a zongora?

  Na az az igazi muzsikus fajta vagy ha ilyenekkel foglalkoztál, de az jó is mert életérzés. 😀 Hát mennek komolyabb darabok is már olyan szinten, h a Moonlight Sonatát kezdtem el épp tanulni, de abbamaradt, és mostanság nem szakítottam a hangszerre időt, viszont mindenképp folytatni szeretném. Érzelmes lélek vagyok a zongora pedig ehhez passzoló hangszer, így nagyon közel áll hozzám. Külön hobbiszinten slágereket is szoktam játszani, pl a Maroon 5-tól a Misery-t, vagy Olly Murs-től a Troublemaker-t. Egy nagyon kezdő szinten még egy régi dalt is tudok, az ismerősen csengő Heart and Soul-t.

 23. F1890: sztem itt még mindig senki sem írta azt h jöjjenek a migránsok 😀 látod látod ez a baj még mindig, mindig csak gyurcsányban és orbánban gondolkozik a magyar 😀

  egyébként láttam egy videót mikor vona kint volt erdélyben. mindenki kérdezhetett tőle, és olyan kérdések voltak h el kellett magyarázni az embereknek hogy az egy photoshop kreálmány h ő xy-al egy plakáton van. na kb ennyire voltak képben egyes emberek h mi megy itthon.

  Ez a nagy probléma, hogy egyesek még ilyen szűk közegben is ilyen következtetéseket vonnak le, ezért mondom azt, hogy valamit csak jól csinál ez a kormány, ha már itt nem is egy ember írja le annak az ellentettjét amiről a másik kifejtette a véleményét. 😀
  Ebben értek én egyet Puzsér azon megnyilvánulásával, hogy először az ellenzéket kell leváltani és elzavarni, mert ők nagyon jól kiszolgálják ezt az áldemokráciát ami most zajlik !
  Én is láttam még anno Vonás erdélyi videót, de ott inkább a Fideszesek rá voltak uszítva Vonára a másik fele meg alig tudott szóhoz jutni aki normálisabb volt.

 24. GreenHonda:

  Nem gondoltam, hogy ezt le kell írni még 1x, de mit nem értesz azon, hogy ez az egész rendszer az ellenzékkel együtt bűzlik, tehát teljesen mindegy kire szavazol a végeredmény nem lesz jobb, csak elhitetni szeretnék veled, hogy majd jobb lesz ha mész szavazni, nem véletlen, hogy a Jobbikot is gyorsan feldarabolták miután Vona levette róluk a kezét és konkrétan feloszlottak 2 pártra amiből az egyik talán még csak mozgalom ! És ahol egy Gyurcsány és társai a Parlamentben ülhetnek mint ellenzék, ott nincs miről beszélni..
  A Burokban élés fogalmát sem értetted meg, hiába vagy te nagyon tájékozott abból a médiából vagy világhálóról, ahol már most ferdítések mennek mind 2 oldalról, ha otthonról a saját kis közegedből nem sűrűn mozdulsz ki és nem találkozol új emberekkel, legyen az más vidéki, vagy határon túli ember.
  A mondandód többi részét értem és el tudom fogadni, de nem feltétlen értek mindennel egyet.

 25. GreenHonda: csak zongorázni tudok, úgyhogy az nálam nem nyert. fúvósat egyébként sem próbáltam még, csak dobot meg gitárt de nem tudok abból sem úgy semmit 😀

  Fúvóst amit próbáltam eddig az a furulya volt azt meg is tanultam igaz több mint 30 éve is már. Tangóharmonikázni is tanultam egyébként meg egy kis zongora alap hogy szintivel is el tudjak bíbelődni de mindegyik csak ilyen hobbiszinten megy. Tenort is meg tudom fújni meg 1 hét alatt megtanultam rajta a Derrick nótát úgy ahogy azt is csak a miheztartás végett hogy vajon érdemes e rá időt áldozni a továbbiakban.
  Neked milyen szinten megy a zongora?

 26. Judas: Jól nyomja a mozgása nem semmi 😂
  Bár nem tudom így hogy lehet fújni hogy közben ne akadjon a torkán.
  Csak azért kérdezem tud e valaki szaxizni mert kölcsön kaptam 1 hete egy tenor szaxofont és arra lennék kíváncsi hogy mennyi idő kb. mire az alapokat elsajátíja az ember.

  csak zongorázni tudok, úgyhogy az nálam nem nyert. fúvósat egyébként sem próbáltam még, csak dobot meg gitárt de nem tudok abból sem úgy semmit 😀

 27. Tapani: Ha elhagyja az első befogadó (háborúsmentes) országot, az már nem menekült.

  ez a masik, amit nem akarnak felfogni, hogy mar Szerbiaban “jo” helye lehetett volna a csurhenek, ezert sem akartak beengedni oket Magyarorszagra. Haborus menekult ne valogasson mar, hogy melyik orszagban szeretne elni. Ha balhe van otthon, atmenekulsz a szomszedba, nem pedig keresel egy Budai villat, ami neked megfelel, hogy meghuzd magad. Amugy meg hiaba vege a haborunak, eszukbe sincs visszamenni soha a budos eletbe, szoval csak itt rontanak a helyzetet.

 28. Tapani: Ahhoz képest, hogy mennyire elenyésző és jelentéktelen a határontúli szavazatok száma/jelentősége, egyesek nagyon rá vannak kattanva erre.
  Én mondjuk leszarom, hogy van-e szavazati joguk vagy sem, de kicsit visszás a migránsok mellett és a határontúli MAGYAROK ellen egyszerre politizálni. Így persze hogy nem nyer választást a Ferike meg a többi hasonszőrű.

  Kaptak is azért a pár szavazatért 1-2 futball akadémiát… 😀

 29. F1890: sztem itt még mindig senki sem írta azt h jöjjenek a migránsok 😀 látod látod ez a baj még mindig, mindig csak gyurcsányban és orbánban gondolkozik a magyar 😀

  egyébként láttam egy videót mikor vona kint volt erdélyben. mindenki kérdezhetett tőle, és olyan kérdések voltak h el kellett magyarázni az embereknek hogy az egy photoshop kreálmány h ő xy-al egy plakáton van. na kb ennyire voltak képben egyes emberek h mi megy itthon.

  Ez is sajnos egy probléma, de Gyurcsányt azt hagyjuk már h vitázik egy dolog h egyszer történt ilyen. Az az ember egy szerencsétlen, rossz nézni ahogy vergődik, rég észre kellett volna vennie magát, de azt sem veszi észre h kb Orbánnak tesz ezzel jót. 😀 Amúgy az amit mondasz soha nem fog bekövetkezni, nézd meg a világ működését alapszintektől kezdve ez a struktúra és spontán kiépített. Az emberek természete sem igazán engedi, úgyhogy álomvilág hosszútávon is.

 30. Nando: Pontosan ez a baj, sokan egy burokban nőttek fel és olyan dolgok mentén általánosítanak a Magyar emberről vagy a hátáron túli, vidéki emberekről, hogy nem is éltek közöttük vagy nem is találkoztak még határon túli magyarral és mindezt a mai politika mentén gondolják, miközben a politikában résztvevő szavazók közel sem képezik a Magyarság Általános gondolkodását, mert 2,5 millió szavazó nem egyenlő 15 millió Magyar álláspontjával ráadásul úgy, hogy az ellenzékre többen szavaztak, tehát inkább megosztottság van a társadalomban mintsem bírkaság, és ez az amit a Fidesz nagyon jól kihasznál kezdve a választási rendszer megváltoztatásával és egyebekkel.
  Egyszóval általánosítani más Magyar embereket az aktuális politikai megosztottság miatt nem lehet és nem is szabad, mert az egy nagyon beszűkült gondolkodásra mutat rá, és arra enged következtetni hogy az illető(k) egy burokban él(nek)! (És most neveket szándékosan nem írok, mert akinek kell az úgy is magára ismer)

  Már bocs de ezt nem fogom magamra venni! Kérlek mondd már meg milyen okos emberek azok, akik annyit sem képesek meglátni, hogy sok kicsit sokra megy? Annyira intelligensek, hogy még szavazni sem mennek el, hát aki ennyire kretén, az magára vethet. Láttad azt az asszem angol politikust, aki felszólítja ezeket a nagy kényelemben (mert úgy en bloc kényelemben) élő világot, hogy szavazzanak? És kb olyan vulgárisan nyomta a vakert, hogy “egy kib*szott szavazattal csak tudtok segíteni, hogy javíthassunk ezen a társadalmon!”.

  De eleve kezdjük azzal, hogy szerinted a mai világban annyi burokban élő van, igen pont a 21. században ahol a csapból is csak az információ folyik, a kommunikáció elözönli a világot, csak abba botlasz. Nyilván, vannak az úgynevezett régimotorosok, akik sok mindenből nem engednek, és vannak, akik tengnek mindenfelé a világban, utaznak és hagynak a hátuk mögött mindent. Aznban, önmagában a tv és az internet stb, sem olyan zárt, hogy ennyire arról beszélhessünk. Van választási lehetőséged. Mindezek ellenére azért értem, miről beszélsz, de szerintem te inkább arra céloznál, miszerint az idősebb korosztályban, vidéken felnőtt, nem fiatal-párti, folyamatosan konzervatív neveltetést kapott embereket veszel például, akik képtelenek befogadni a változásokat. Vannak ilyenek, de szerintem a mai utazunk-mindenhova, és kb leszarjuk a hazát, az otthonunkat felfogás meg a ló túlsó oldala! Ezért is történhet az, amit írtam, talán nem is érdekli őket, mi lesz az országból, mert gondolja majd továbbáll max, de igazán ez sem egy érv, mert a világot ha beárazzuk ezzel a kultúrával, a hatalom is a kezükben lesz.

  Az a baj, nagyon eltunyultunk, míg mások egy sokkal keményebb és ahhoz hű eszménynek követői, így a bevándorlók akaratukat is több mindent alárendelve, több áldozatot hozva érvényesítik. A naivitás meg ott kezdődik, hogy nem csupán Európa létezik. Be próbálják etetni, de igazából csak ez van a célpontban, mert itt van kinyalva a valaguk. Ja, éés megnézném fordított helyzetben, hogy én ha itt háború lenne mikor mehetnék oda, max ha felveszem a vallást stb és alkalmazkodom nem? Gyerekek hol élünk? Ide meg feltétlenek sincsenek, ebben a formában? Egyébként én ugyancsak látom a saját társadalmunk hibáit, de mégsem gondolom, hogy ott jobb lenne, az integrációhoz pedig egy-két generációváltás még biztos kellene, jelenleg ez rohadtul nem jó. 🙂

  Azzal meg ne jöjjön nekem senki, hogy burokból beszélek, hiába vagyok vidéki. A prolik sem értenek túlságosan sok mindenhez, de ebbe ne menjünk bele! Másrészt a mai világban erről beszélni alapból nevetséges, mert kb mindenki megy ahova csak szeretne. 🙂 Egyébiránt egyetemet végeztem és társadalomtudományi szakom volt, nemzetközi témában, az ázsiai, különféle kultúrából származó cserediákokkal sem volt problémám, sokkal jobban zavar, hogy Budapesten folyton kínaiakba botlok, de kisebb városokban, pl Pécsen hasonlót tapasztalatok. Jelenleg ez a helyzet, ami szerintem nem jó, ennek határt kellene szabni. Jártam Németországban, Ausztriában, Szlovéniában, Olaszországban, Horvátországban. Szeretem a tudományos dolgokat a divatot követem. A nettó hülyeségeken alapuló sztereotípiákat leszarva én 25 éves férfiként hordok pl rózsaszín cipőt (élénket), és nem vetek meg semmilyen színt, legyen az bármiféle ruhadarab. Szóval ha valaki én aztán biztos megvizsgálom más szemszögekből dolgokat, nem pedig csőlátásban, fafejűként egyoldalúan ítélkezem.

 31. Tapani: Ahhoz képest, hogy mennyire elenyésző és jelentéktelen a határontúli szavazatok száma/jelentősége, egyesek nagyon rá vannak kattanva erre. 😀
  Én mondjuk leszarom, hogy van-e szavazati joguk vagy sem, de kicsit visszás a migránsok mellett és a határontúli MAGYAROK ellen egyszerre politizálni. Így persze hogy nem nyer választást a Ferike meg a többi hasonszőrű.

  sztem itt még mindig senki sem írta azt h jöjjenek a migránsok 😀 látod látod ez a baj még mindig, mindig csak gyurcsányban és orbánban gondolkozik a magyar 😀

  egyébként láttam egy videót mikor vona kint volt erdélyben. mindenki kérdezhetett tőle, és olyan kérdések voltak h el kellett magyarázni az embereknek hogy az egy photoshop kreálmány h ő xy-al egy plakáton van. na kb ennyire voltak képben egyes emberek h mi megy itthon.

 32. F1890: ja azt még kifelejtettem hogy aki nem magyarországon él az ne szavazhasson az én szememben.

  Ahhoz képest, hogy mennyire elenyésző és jelentéktelen a határontúli szavazatok száma/jelentősége, egyesek nagyon rá vannak kattanva erre. 😀
  Én mondjuk leszarom, hogy van-e szavazati joguk vagy sem, de kicsit visszás a migránsok mellett és a határontúli MAGYAROK ellen egyszerre politizálni. Így persze hogy nem nyer választást a Ferike meg a többi hasonszőrű.

 33. Judas: Pedig nekem az jött le nem pedig ez amit most írtál

  ja azt még kifelejtettem hogy aki nem magyarországon él az ne szavazhasson az én szememben. mert semmi köze nincs az itteni belügyekhez. én sem szavazok más ország belügyeiről, mert nem ott élek. nem tartom fairnek a dolgot. szóval az én szememben aki kiment külföldre, az vállalta azt hogy elhagyta az országot, ott akar élni, akkor meg milyen alapon szavazhat az olyan ember? vagy aki nem itthon él, hanem erdélyben. ugyanez arról is a véleményem. Senki sem tehet arról h hova születik éppen, de ha én nem egy adott településen élek, akkor nem pofázok bele az adott település polgármesteri választásokba.

  persze ez is olyan, hogy ezért keresztrefeszítene a sok magyar aki kiment külföldre, vagy az erdélyi mert h ő magyar csak épp elcsatolták az országot.

  de h őszinte legyek én nem is nagyon követem a politikai híreket, mert annyira túlzó mindkettő irányban a hírek h nem lehet objektíven olvasni a témáról. ha meg olvasol akkor csak siránkozol h mennyire szánalmas ami itthon megy 😀 ezért csak nevetni tudok azon ami itthon megy, annyira szánalmas 😀

 34. F1890:
  En bp agglomeraciojaban elek a nagyszuleim videkrn laknak es latom h ott mennyire egyszeruen gondolkodnak. Szoval szerintem a videki nagyvarosokat leszamitva az oktatas a gondolkodas levan naradva bp-tol . Komnyebben bekajoljak az emberek a krealt ellenseg storyt es uszitast.mondom ezt ugy h a bpen eloket es ezzel nagyravaloakat ki nem allhatom. Es 1-2 kivetel van nyilvan de altalanossagban leszurheto ez. Es akkor a nyuggerekrol nem is beszeltunk.

  En iq-hoz kotnem a szavazast. Es azt sem vetnem el h a nyugdijasoktol megvonnam a szavazatot. De h a 70+soktol igen az hot ziher.

  Nem iq-hoz kell kötni! Elég csak azoknak szavazni akiknek munkaviszonyuk és állandó lakcímük van az országban, ja és természetesen magyar állampolgárok. 🙂

 35. F1890: sztem nagyon nagy tévedésben élsz 😀 én egy szóval nem mondtam h hú milyen ***a a liberalizmus, meg a túltolt pc a világban 😀 a világon ezt tartom az egyik legkártékonyabb dolognak 😀 h manapság a szarról nem mondhatod h szar mert vkit megbántasz vele 😀 bocs én kimerem mondani azt h a buta emberek ne szavazzanak, a buta emberek nem látnak át dolgokat, a buta ember nem csak magára hanem a többire is veszélyes.

  és ne értsd félre migráncs kérdésben egyetértek a jelenlegi kormánnyal (amit pl a jobbik vetett fel h mit kéne és hogyan kezel 😉 ) . DE, itt bárki is komolyan gondolja h a bevándorlók itt magyarországon akarnak letelepedni, mikor ott van a nyugat? sokkal jobb életkörülményekkel?:D na ne vicceljünk már.

  pontosan erről beszéltem egyébként, akinek van vmi véleménye, és nem egyezik meg egyik vagy másik pártéval akkor elkezdi a másik embert beskatulyázni egy olyan táborba ami indulatokat gerjeszt. te most kitaláltad h én örülnék a migráncsoknak, pedig egy büdös szóval nem beszéltem róla, sem pozitív sem negatív értelemben eddig a hsz-embe 😀

  hogy őszinte legyek, sok ember kimegy külföldre fiatalok 30+sok, én bevallom őszintén a saját szempontomból ennek örülök, mert már most jópár helyen munkaerőhiány van, így az én szempontomból a fizetések csak nőni fognak 🙂

  és továbbra is azt vallom h az itthoni politikai élet egy vicc, semelyik pártra sem szavaznék ha lehetne, hanem egy független kormány egyenlő emberekkel. de az h az emberek megszavaznak egy 2/3-ot, az veszélyes. mert bármit megtehetnek akkor

  Pedig nekem az jött le nem pedig ez amit most írtál

 36. Judas: Szóval ip-hoz kötnéd hogy ki szavazhat meg ki nem? Látod itt a nagy probléma. Míg a nagy liberalisták le nem szállnak a magas lóról és csak az a járható út amit ők úgy gondolnak a többi meg demokrácia ellenes ,nacionalista , fasiszta meg mittudom én még micsoda addig ne is várd hogy a vidékiek többsége mellétek álljon. Nem tudom mit eszel rajtuk de úgy őszíntén, neked hiányoznak a migránsok? És tényleg annyira rossz hogy Magyarországon több magyar gyermeket szeretnénk nem migránsokkal feltölteni az országot? Nem tudom mi ez a migráns imádat a részetekről, egyszerűen nekem ez magas.

  sztem nagyon nagy tévedésben élsz 😀 én egy szóval nem mondtam h hú milyen ***a a liberalizmus, meg a túltolt pc a világban 😀 a világon ezt tartom az egyik legkártékonyabb dolognak 😀 h manapság a szarról nem mondhatod h szar mert vkit megbántasz vele 😀 bocs én kimerem mondani azt h a buta emberek ne szavazzanak, a buta emberek nem látnak át dolgokat, a buta ember nem csak magára hanem a többire is veszélyes.

  és ne értsd félre migráncs kérdésben egyetértek a jelenlegi kormánnyal (amit pl a jobbik vetett fel h mit kéne és hogyan kezel 😉 ) . DE, itt bárki is komolyan gondolja h a bevándorlók itt magyarországon akarnak letelepedni, mikor ott van a nyugat? sokkal jobb életkörülményekkel?:D na ne vicceljünk már.

  pontosan erről beszéltem egyébként, akinek van vmi véleménye, és nem egyezik meg egyik vagy másik pártéval akkor elkezdi a másik embert beskatulyázni egy olyan táborba ami indulatokat gerjeszt. te most kitaláltad h én örülnék a migráncsoknak, pedig egy büdös szóval nem beszéltem róla, sem pozitív sem negatív értelemben eddig a hsz-embe 😀

  hogy őszinte legyek, sok ember kimegy külföldre fiatalok 30+sok, én bevallom őszintén a saját szempontomból ennek örülök, mert már most jópár helyen munkaerőhiány van, így az én szempontomból a fizetések csak nőni fognak 🙂

  és továbbra is azt vallom h az itthoni politikai élet egy vicc, semelyik pártra sem szavaznék ha lehetne, hanem egy független kormány egyenlő emberekkel. de az h az emberek megszavaznak egy 2/3-ot, az veszélyes. mert bármit megtehetnek akkor

 37. feeder_series: Kezdjük ott, hogy még a menekültek sem akarnak itt maradni, inkább ezen kéne elgondolkodni. Mellesleg meg mikor még a kormány ezerrel tolta a választás előtt, hogy ők megvédik az országot az inváziótól, már akkor lehetett látni a rendőrség statisztikájában, hogy ilyen heti szinten 2-3 határsértővel találkoztak, lecsengett teljesen ez az egész.

  Hát persze, milyen jól mutatnának a migráns karavánok a jogvédőikkel szerte az országban. Csak úgy bejönnének azt sétálgatnának jobbra ballra amíg el nem érik az osztrák határt. Remélem ezt te sem gondoltad komolyan hogy ez egy normális dolog. Egyébként a kutya sem foglalkozna ezekkel ha nem akarnák ránk tukmálni őket. Ha németeknek kell 1millió vigyék ha franciáknak,belgáknak, svédeknek kell 2millió vigyék kurvára nem érdekelne csak ne rajtunk keresztül és hagyjanak minket békén. De sajnos nem ez van. Ez veri ki az embereknél a biztosítékot.

 38. feeder_series: Kezdjük ott, hogy még a menekültek sem akarnak itt maradni, inkább ezen kéne elgondolkodni. Mellesleg meg mikor még a kormány ezerrel tolta a választás előtt, hogy ők megvédik az országot az inváziótól, már akkor lehetett látni a rendőrség statisztikájában, hogy ilyen heti szinten 2-3 határsértővel találkoztak, lecsengett teljesen ez az egész.

  teny, hogy nem akarnak ott maradni, mennenek tovabb nyugatra, de amig atmennek az orszagon, az kb olyan, mintha haborus ovezet maradna utanuk. Es persze meg ezen is meg vannak sertodve, mert nem elso osztalyon utaznak.

 39. Denis Hunter: pont ez a baj a tobb***el, hogy a migranst egyenlove teszik azzal, aki neger egyetemista, indiai informatikus, pakisztani boltos, roman epitomunkas. Nem, a migrans nem ez, aki ellen “harcolnak” Europa jobb oldali kormanyai, hanem azok, akik beozonlenek, homokent ott tespednek a keletiben, meg kifosztjak a falvakat, nem dolgoznak, nem tanulnak, kovetelnek mindenfele jogot, szallast, etelt, jo elbanast. A dolgozo bevandorlokkal “semmi” gond, meg a hulyebb reteg is elfogadja oket, max utalja azert, mert mas. Sok vak ember azt nem latja, hogy a ketto kozott hatalmas a kulonbseg. Ugyanez zajlik le angliaban. Brexit, gondolom mindenki hallott rola itt ott. A gyoker liberalis kormany, meg mittomen kitalalta, hogy az Europai munkasok azok, akik elcseszik ami angliaban van es meg akarnak szabadulni toluk, mikozben a gyarmati fekete, indiai, muszlim menekult, beilleszkedni, dolgozni, tanulni nem akarok tovabbra is jonnek, ahogy akarnak. Tamogatasokat kapnak, bunoznek, lustak mint a dog. Megis mit tesz az angol allam? Megneheziti azok eletet, akik dolgozni jonnek ide, tanulni, fizetik az adot, sokkal kevesebb tamogatast vesznek igenybe, mert ugye aki dolgozik az nem kap. Termeszetesen az Europai bevandorlok kozott is akad bunozo, tamogatason eloskodo, de elenyeszo mertekben az afrikai/azsiai vonalhoz kepest.

  Erről van szó 👍
  Ezt nem akarják megérteni, pedig sok ész nem kell hozzá. Érdekes az átlag vidéki megérti a nagyvárosi értelmiségi meg nem. Akkor hogy is van ez az ip szavazás?

 40. mivel nekik teljesen mas az vilagszemleletuk, eletmodjuk, ha van is koztuk aki dolgozik, legyen rendes, egy indiai, fekete csaladban ez mondjuk az apa. Anya otthon, nagyszulok is ki lettek hozva, van minimum 5 gyerek, de nehol 8, meg egy olyan csaladban is, ahol mondjuk felsovezeto a fekete apa. Amig az Europaiak inkabb mar karrieristak, sokan mar csak 30 felett vallalnak egy gyereket, addig a fekete, muszlim, indiai vonal kb 2 generaciot kitermel es lesznek kb 30an csaladonkent. Ez az ami engem elborzaszt es hogy ezt miert nem latjak az ertelmisegiek. Amikor Belgiumban a leggyakoribb gyereknev az Ali, akkor mar kibaszott nagy a baj. Ez Magyarorszagon meg kikuszobolheto, de a nyugati orszagok mar elbuktak. 50 ev es max hegyvideki falvakban talalsz feher gyereket.

 41. Amúgy nem állok egyik oldalon sem de jelen pillanatban nincs sok választása az embernek. Vagy ide állsz vagy oda. Midig megpróbálja az ember a kisebbik rosszat választani azt amiről úgy gondolja hogy neki jó. Nem vagyok napkeleti bölcs de elég sokat láttam és tapasztaltam már életem során hogy tudjam melyik oldalra kell állni.

 42. Denis Hunter: pont ez a baj a tobb***el, hogy a migranst egyenlove teszik azzal, aki neger egyetemista, indiai informatikus, pakisztani boltos, roman epitomunkas. Nem, a migrans nem ez, aki ellen “harcolnak” Europa jobb oldali kormanyai, hanem azok, akik beozonlenek, homokent ott tespednek a keletiben, meg kifosztjak a falvakat, nem dolgoznak, nem tanulnak, kovetelnek mindenfele jogot, szallast, etelt, jo elbanast. A dolgozo bevandorlokkal “semmi” gond, meg a hulyebb reteg is elfogadja oket, max utalja azert, mert mas. Sok vak ember azt nem latja, hogy a ketto kozott hatalmas a kulonbseg. Ugyanez zajlik le angliaban. Brexit, gondolom mindenki hallott rola itt ott. A gyoker liberalis kormany, meg mittomen kitalalta, hogy az Europai munkasok azok, akik elcseszik ami angliaban van es meg akarnak szabadulni toluk, mikozben a gyarmati fekete, indiai, muszlim menekult, beilleszkedni, dolgozni, tanulni nem akarok tovabbra is jonnek, ahogy akarnak. Tamogatasokat kapnak, bunoznek, lustak mint a dog. Megis mit tesz az angol allam? Megneheziti azok eletet, akik dolgozni jonnek ide, tanulni, fizetik az adot, sokkal kevesebb tamogatast vesznek igenybe, mert ugye aki dolgozik az nem kap. Termeszetesen az Europai bevandorlok kozott is akad bunozo, tamogatason eloskodo, de elenyeszo mertekben az afrikai/azsiai vonalhoz kepest.

  Kezdjük ott, hogy még a menekültek sem akarnak itt maradni, inkább ezen kéne elgondolkodni. Mellesleg meg mikor még a kormány ezerrel tolta a választás előtt, hogy ők megvédik az országot az inváziótól, már akkor lehetett látni a rendőrség statisztikájában, hogy ilyen heti szinten 2-3 határsértővel találkoztak, lecsengett teljesen ez az egész.

 43. feeder_series: De ebben meg pont az a röhej, nem tudom utaztatok-e mostanában M3 metrópótlóval. Felszállsz, a jobbodon egy vietnámi család ül, veled szemben öt bajszos indiai informatikus társalog, a forgóban állnak a messziről építkezésszagú román vendégmunkások, hátul meg egy jól szituált feka srác ül. És még csak nem is nevezném már ezt meglepőnek.

  Kedvenc életképem az volt, hogy két hidzsábos muszlim nő szállt fel a buszra babakocsival. Nyugdíjas néni görnyedve száll fel a következő megállónál, megakad a tekintete a kisbabán és egyből meleg mosolyra szalad a szája. Majd a tekintete halad tovább felfelé, megpillantja a nőket és kiül az arcára a rémület, azt a vívódást, ami lejátszódott a tekintetén abban a néhány másodpercben, alig bírtam ki, hogy ne röhögjek fel hangosan 😀

  pont ez a baj a tobb***el, hogy a migranst egyenlove teszik azzal, aki neger egyetemista, indiai informatikus, pakisztani boltos, roman epitomunkas. Nem, a migrans nem ez, aki ellen “harcolnak” Europa jobb oldali kormanyai, hanem azok, akik beozonlenek, homokent ott tespednek a keletiben, meg kifosztjak a falvakat, nem dolgoznak, nem tanulnak, kovetelnek mindenfele jogot, szallast, etelt, jo elbanast. A dolgozo bevandorlokkal “semmi” gond, meg a hulyebb reteg is elfogadja oket, max utalja azert, mert mas. Sok vak ember azt nem latja, hogy a ketto kozott hatalmas a kulonbseg. Ugyanez zajlik le angliaban. Brexit, gondolom mindenki hallott rola itt ott. A gyoker liberalis kormany, meg mittomen kitalalta, hogy az Europai munkasok azok, akik elcseszik ami angliaban van es meg akarnak szabadulni toluk, mikozben a gyarmati fekete, indiai, muszlim menekult, beilleszkedni, dolgozni, tanulni nem akarok tovabbra is jonnek, ahogy akarnak. Tamogatasokat kapnak, bunoznek, lustak mint a dog. Megis mit tesz az angol allam? Megneheziti azok eletet, akik dolgozni jonnek ide, tanulni, fizetik az adot, sokkal kevesebb tamogatast vesznek igenybe, mert ugye aki dolgozik az nem kap. Termeszetesen az Europai bevandorlok kozott is akad bunozo, tamogatason eloskodo, de elenyeszo mertekben az afrikai/azsiai vonalhoz kepest.

 44. feeder_series:

  Ennek is a Soros CEU az oka. 😀
  Egyébként én egyik politikai oldalon sem állok a mai Magyar viszonylatban, mert nincs normális alternatíva és csak látszat politika zajlik, néha belenézek egy-egy parlamenti felszólalásba és konkrétan lezsibbadok mennyire nem vezet sehova az a vita, amit még vitának sem mondanék, mert előre meg van írva az összes felszólalás és válasz, egy színházhoz tudnám hasonlítani az egészet amin még a résztvevők is jól elröhögcsélnek és még pénzt is kapnak érte, nem ezekre a politikusokra volna szükség hanem igazi vezetőkre, akiben még meg van az a halovány szikrányi becsület és tartás, hogy nem válik önmaga paródiává.

 45. Nando:
  És a megvezetésről csak annyit, hogy a szomszédomban lakik egy ízig-vérig Fideszes 2 diplomás tanárnő, aki azért szavazott rájuk hogy nehogy a migránsok betelepüljenek Budapestre, ez volt az egyetlen érve amikor anyám kérdőre vonta miért szavaz rájuk és egy elég tájékozott tanult emberről van szó internet elérhetőséggel és miegymással tehát nem egy vidéki lemaradott “suttyó”)

  De ebben meg pont az a röhej, nem tudom utaztatok-e mostanában M3 metrópótlóval. Felszállsz, a jobbodon egy vietnámi család ül, veled szemben öt bajszos indiai informatikus társalog, a forgóban állnak a messziről építkezésszagú román vendégmunkások, hátul meg egy jól szituált feka srác ül. És még csak nem is nevezném már ezt meglepőnek.

  Kedvenc életképem az volt, hogy két hidzsábos muszlim nő szállt fel a buszra babakocsival. Nyugdíjas néni görnyedve száll fel a következő megállónál, megakad a tekintete a kisbabán és egyből meleg mosolyra szalad a szája. Majd a tekintete halad tovább felfelé, megpillantja a nőket és kiül az arcára a rémület, azt a vívódást, ami lejátszódott a tekintetén abban a néhány másodpercben, alig bírtam ki, hogy ne röhögjek fel hangosan 😀

 46. Judas: Szóval ip-hoz kötnéd hogy ki szavazhat meg ki nem? Látod itt a nagy probléma. Míg a nagy liberalisták le nem szállnak a magas lóról és csak az a járható út amit ők úgy gondolnak a többi meg demokrácia ellenes ,nacionalista , fasiszta meg mittudom én még micsoda addig ne is várd hogy a vidékiek többsége mellétek álljon. Nem tudom mit eszel rajtuk de úgy őszíntén, neked hiányoznak a migránsok? És tényleg annyira rossz hogy Magyarországon több magyar gyermeket szeretnénk nem migránsokkal feltölteni az országot? Nem tudom mi ez a migráns imádat a részetekről, egyszerűen nekem ez magas.

  De látod ez is sokatmondó, hogy a te szemedben meg aki fővárosi, az csak beképzelt és liberális lehet, holott például tőlem ez elképesztően távol áll, sőt, kifejezetten konzervatív véleményem van kifejezetten sok témakörben. Egyszerűen az a szörnyű, hogy jelenleg nincs egy olyan politikai erő az országban, aki mögé nyugodt szívvel be lehetne állni és nem is igazán érezni, hogy lenne igény rá. Az értelmesebb emberek többsége úgy van ezzel, hogy neki az egész politikai élet túl alantas. Pedig nem egyszer olvastam, hogy az észteknél a rendszerváltás után a politikai elit is lecserélődött és a fiatalabb generáció ragadta a kezébe a hatalmat és hogy sok szempontból messze előttünk járnak.

 47. F1890:
  En bp agglomeraciojaban elek a nagyszuleim videkrn laknak es latom h ott mennyire egyszeruen gondolkodnak. Szoval szerintem a videki nagyvarosokat leszamitva az oktatas a gondolkodas levan naradva bp-tol . Komnyebben bekajoljak az emberek a krealt ellenseg storyt es uszitast.mondom ezt ugy h a bpen eloket es ezzel nagyravaloakat ki nem allhatom. Es 1-2 kivetel van nyilvan de altalanossagban leszurheto ez. Es akkor a nyuggerekrol nem is beszeltunk.

  En iq-hoz kotnem a szavazast. Es azt sem vetnem el h a nyugdijasoktol megvonnam a szavazatot. De h a 70+soktol igen az hot ziher.

  Szóval ip-hoz kötnéd hogy ki szavazhat meg ki nem? Látod itt a nagy probléma. Míg a nagy liberalisták le nem szállnak a magas lóról és csak az a járható út amit ők úgy gondolnak a többi meg demokrácia ellenes ,nacionalista , fasiszta meg mittudom én még micsoda addig ne is várd hogy a vidékiek többsége mellétek álljon. Nem tudom mit eszel rajtuk de úgy őszíntén, neked hiányoznak a migránsok? És tényleg annyira rossz hogy Magyarországon több magyar gyermeket szeretnénk nem migránsokkal feltölteni az országot? Nem tudom mi ez a migráns imádat a részetekről, egyszerűen nekem ez magas.

 48. Falun mondhatni szegregált területeken nyilván ott könnyebben lekenyerezik és megvezetik az embert, ahol nem sok lehetőségük van bármilyen normál életre, a nyugdíjasok pedig nem képezik a teljes úgymond diagnózist, ugyanígy a könnyen lefizethető egy zsákkrumpliért és egy kis pénzért bármit megtevő cigányság sem, de azt hogy ezzel az egész társadalmat és magát a Magyarságot ledegradáljuk és olyan jóféle liberális módra általánosítsunk is az nálam nem fér bele, mert bőséggel látok hallok ellenpéldákat hátáron túlról is. És ahogy kikéri magának ugyanúgy a vidéki ember azt, hogy lebutázza őt egy Budapesti proli, úgy egy Erdélyi is vérig van sértve ha lerománozzák és mellé még hülyének is nézik ! (Szóval nálam az általánosítás ilyen alapon nem fér bele, mert az én megítélésem szerint és amit tapasztaltam ebben a 15 millió Magyarban nincs többségben az úgymond buta és megvezethető emberek száma, szóval általánosítani sem lehet ez alapján, a Fidesz fanatikusairól meg nem is beszéltünk akik meg egy teljesen más kategória mondhatni a tűzön-vízen át kitartó, Orbán vallású emberek, És a megvezetésről csak annyit, hogy a szomszédomban lakik egy ízig-vérig Fideszes 2 diplomás tanárnő, aki azért szavazott rájuk hogy nehogy a migránsok betelepüljenek Budapestre, ez volt az egyetlen érve amikor anyám kérdőre vonta miért szavaz rájuk és egy elég tájékozott tanult emberről van szó internet elérhetőséggel és miegymással tehát nem egy vidéki lemaradott “suttyó”)
  És itt visszatérnék arra, hogy általánosságban nem hülye a Magyar, csak éppen az évek alatt annyira kitolódott az inger küszöb minden téren, hogy már egyszerűen az értelmesebb(normál ítélőképességgel rendelkező) embereket szinte hidegen hagyja a politika, mert tudják hogy ez az egész ami működik jelenleg nem több mint egy áldemokratikus kreálmány, amit pont maga az ellenzék tart életben.
  De ha már Puzsérról is volt szó, az ő megmozdulása nekem kicsit úgy tűnik egy nagyon jó figyelemelterelésnek tökéletes, amit nem is támaszt jobban alá, mint az hogy a kormánypárti Tv-ben engedik szerepelni, és ez mindaddig így is lesz még ezzel az ellenzéket gyengíti és nem erősíti, mivel független ! Persze maga a gondolat amit képvisel az nem egy rossz dolog, de ez inkább egy jó reklám neki és magának a Nernek a meghackkelgetése ami egyelőre úgy néz ki, hogy adunk a sz@rnak egy pofont hátha lesz valami alapon működik, hogy ez is több a semminél, mondhatni ezzel csak az ellenzék palacsintájába piszkított bele Puzsér meg is látszik, hogy még néha a másik oldalról jobban is támadják őt, mint maga a kormány.
  Szóval ez a politikai bohózat ami zajlik már nagyon régóta ez nem csak az emberek, hanem a rendszer és az ellenzék asszisztálásának a végterméke, de még egyszer mondom ilyen alapon általánosítani nem lehet és nem is szabad, egy társadalmat, hogy mennyire buta vagy sem !

 49. En bp agglomeraciojaban elek a nagyszuleim videkrn laknak es latom h ott mennyire egyszeruen gondolkodnak. Szoval szerintem a videki nagyvarosokat leszamitva az oktatas a gondolkodas levan naradva bp-tol . Komnyebben bekajoljak az emberek a krealt ellenseg storyt es uszitast.mondom ezt ugy h a bpen eloket es ezzel nagyravaloakat ki nem allhatom. Es 1-2 kivetel van nyilvan de altalanossagban leszurheto ez. Es akkor a nyuggerekrol nem is beszeltunk.

  En iq-hoz kotnem a szavazast. Es azt sem vetnem el h a nyugdijasoktol megvonnam a szavazatot. De h a 70+soktol igen az hot ziher.

 50. feeder_series: Tapasztalatból írtam, amit írtam, éppen ez a szomorú. Jártam már Erdélyben, a Felvidéken és nyilvánvalóan rendszeresen vidéken is.

  Feeder nem pont neked volt ez célozva, csak olvastam az elmúlt napok politikájáról szóló diskurzust(a másik cikknél is) és egyeseknél voltak igen merész általánosítások, erre is reflektáltam, nekem például Édesanyám rendszeresen jár ki Erdélybe, mert a barátja kint él Marosvásárhelyen és egyáltalán nem hülyék vannak ott sem, mint ahogy a Vidéki emberek sem azok, csak nem mindig azok mennek el szavazni, akik az értelmesebb felét erősítik, és sajnos sokszor buszoztatnak ide-oda szavazókat és lekenyerezik a szegényebb réteget, amivel egy igen fals kép alakul ki, hogy valójában mi az általános vélekedés és gondolkodás a Magyarságban.

 51. Nando: Pontosan ez a baj, sokan egy burokban nőttek fel és olyan dolgok mentén általánosítanak a Magyar emberről vagy a hátáron túli, vidéki emberekről, hogy nem is éltek közöttük vagy nem is találkoztak még határon túli magyarral és mindezt a mai politika mentén gondolják, miközben a politikában résztvevő szavazók közel sem képezik a Magyarság Általános gondolkodását, mert 2,5 millió szavazó nem egyenlő 15 millió Magyar álláspontjával ráadásul úgy, hogy az ellenzékre többen szavaztak, tehát inkább megosztottság van a társadalomban mintsem bírkaság, és ez az amit a Fidesz nagyon jól kihasznál kezdve a választási rendszer megváltoztatásával és egyebekkel.
  Egyszóval általánosítani más Magyar embereket az aktuális politikai megosztottság miatt nem lehet és nem is szabad, mert az egy nagyon beszűkült gondolkodásra mutat rá, és arra enged következtetni hogy az illető(k) egy burokban él(nek)! (És most neveket szándékosan nem írok, mert akinek kell az úgy is magára ismer)

  Tapasztalatból írtam, amit írtam, éppen ez a szomorú. Jártam már Erdélyben, a Felvidéken és nyilvánvalóan rendszeresen vidéken is.

 52. Judas: Látod ez a baj. Lenézed a vidéki embereket,elég lekezelően írsz róluk(mint egy felfuvalkodott hólyag) pedig nem kellene. Meg van a magunkhoz való esze. Én is vidéki vagyok úgy hogy elég sértő rám nézve is az írásod. Mi itt vidékiek nagy többségben valóban nem kérünk a megfáradt vándorokból épp elég megküzdeni a belső vándorainkkal. Bár a baloldalt sem kedveljük mert elég sokszor beültettek minket a hintába. Egyébként ha hiszed ha nem nálunk is lakik egy Ali nevű iraki lassan 30 éve akivel nagyon jóban vagyok és mindenki kedveli a településen.Csak van egy kis különbség közte meg az inváziós sereg között. Mikor idejött már tudott magyarul. Magyar a felesége,ettől függetlenül saját vallásat megtartotta amivel senkinek semmi baja sincs. Nyitott egy kis élemiszer üzletet,most abból él hogy ezt kiadja. Magyarul dolgozott és beilleszkedtt ami itt vidéken sem volt nehéz képzeld el. Azt tudom tanácsolni ha majd egyszer lesz időd menj le vidékre és beszélj az emberekkel és akkor nem írsz ilyen sületlenségeket.

  Pontosan ez a baj, sokan egy burokban nőttek fel és olyan dolgok mentén általánosítanak a Magyar emberről vagy a hátáron túli, vidéki emberekről, hogy nem is éltek közöttük vagy nem is találkoztak még határon túli magyarral és mindezt a mai politika mentén gondolják, miközben a politikában résztvevő szavazók közel sem képezik a Magyarság Általános gondolkodását, mert 2,5 millió szavazó nem egyenlő 15 millió Magyar álláspontjával ráadásul úgy, hogy az ellenzékre többen szavaztak, tehát inkább megosztottság van a társadalomban mintsem bírkaság, és ez az amit a Fidesz nagyon jól kihasznál kezdve a választási rendszer megváltoztatásával és egyebekkel.
  Egyszóval általánosítani más Magyar embereket az aktuális politikai megosztottság miatt nem lehet és nem is szabad, mert az egy nagyon beszűkült gondolkodásra mutat rá, és arra enged következtetni hogy az illető(k) egy burokban él(nek)! (És most neveket szándékosan nem írok, mert akinek kell az úgy is magára ismer)

 53. feeder_series: És ezt te mégis honnan veszed? Például öcsém egyik legjobb gyerekkori barátja konkrétan szír. Ránézésre meg sem mondanád róla. A bátyjával egy gimnáziumba jártam és ő is egy teljesen rendes srác. Amíg nem durvult el a helyzet, rendszeresen jártak haza Damaszkuszba is. Csak azért lehet ezzel a migráncsozással riogatni, mert az átlag magyar a faluját is maximum évtizedente egyszer ünneplőben hagyja el és be van fosva már attól is, ha valaki nem az általa megszokott módon néz ki.

  Látod ez a baj. Lenézed a vidéki embereket,elég lekezelően írsz róluk(mint egy felfuvalkodott hólyag) pedig nem kellene. Meg van a magunkhoz való esze. Én is vidéki vagyok úgy hogy elég sértő rám nézve is az írásod. Mi itt vidékiek nagy többségben valóban nem kérünk a megfáradt vándorokból épp elég megküzdeni a belső vándorainkkal. Bár a baloldalt sem kedveljük mert elég sokszor beültettek minket a hintába. Egyébként ha hiszed ha nem nálunk is lakik egy Ali nevű iraki lassan 30 éve akivel nagyon jóban vagyok és mindenki kedveli a településen.Csak van egy kis különbség közte meg az inváziós sereg között. Mikor idejött már tudott magyarul. Magyar a felesége,ettől függetlenül saját vallásat megtartotta amivel senkinek semmi baja sincs. Nyitott egy kis élemiszer üzletet,most abból él hogy ezt kiadja. Magyarul dolgozott és beilleszkedtt ami itt vidéken sem volt nehéz képzeld el. Azt tudom tanácsolni ha majd egyszer lesz időd menj le vidékre és beszélj az emberekkel és akkor nem írsz ilyen sületlenségeket.

 54. feeder_series: És ezt te mégis honnan veszed? Például öcsém egyik legjobb gyerekkori barátja konkrétan szír. Ránézésre meg sem mondanád róla. A bátyjával egy gimnáziumba jártam és ő is egy teljesen rendes srác. Amíg nem durvult el a helyzet, rendszeresen jártak haza Damaszkuszba is. Csak azért lehet ezzel a migráncsozással riogatni, mert az átlag magyar a faluját is maximum évtizedente egyszer ünneplőben hagyja el és be van fosva már attól is, ha valaki nem az általa megszokott módon néz ki.

  nem kell azert ennyire sotetnek nezni a videkieket. Meg 30 evvel ezelott, amikor en gyerek voltam talan. Akkor kb ugy volt, ahogy irtad, hogy szepen feloltoztunk es elmentunk “a varosba”, ahol rokonaink is eltek, vagy csak epp olyan dolgot kellett venni, amit videken nem kapsz meg. Mint pl a marka/dollarbolt, ahol legot vettel, mert magyar boltban nem arultak. Es ez csak 40 km-re volt tolunk. Hihetetlen, de sosem gondoltam volna, hogy valaha kulfoldon fogok elni/dolgozni. Most azert mar ott sem az a helyzet, az internettel a vilag is kinyilt meg azoknak is, akik nem hagyjak el a falut. De a kozlekedes is sokkal elterjedtebb, elerhetobb. Pont beszelgettunk a minap azon, hogy mi meg gyalog jartunk mindenhova, meg bringaval, suliba gyerekkent, egyedul. Ma mar ugyanezen a telepulesen is legtobben autoval viszik a gyereket suliba. Tobb okbol, mint pl idohiany, felelem (sok rosszhir eljut az emberhez, hogy mi van a vilagban), lustasag. Azzal altalanositani a muszlimokat, hogy a haverodnak volt egy osztalytarsa, aki “normalis” kb ugyanolyan, mint a masik oldal, aki az osszeset lenezi. Szemely szerint azzal van bajom, hogy a beilleszkedokepesseguk nem az igazi (atlagban nezve) es Europat akarjak az o izlesuk szerint megvaltoztatni, mert itt jobb az elet, de nem erzik magukat otthon, szal idejonnek, de legyen minden ugy, mint ott. Es en bar rasszista vagyok valamilyen szinten ugy gondolom a nagy atlag ott jobban le van maradva, meg ha csak azzal a 30 evvel is, ahol mi voltunk, ahogy mar irtam fentebb.

 55. feeder_series: És ezt te mégis honnan veszed? Például öcsém egyik legjobb gyerekkori barátja konkrétan szír. Ránézésre meg sem mondanád róla. A bátyjával egy gimnáziumba jártam és ő is egy teljesen rendes srác. Amíg nem durvult el a helyzet, rendszeresen jártak haza Damaszkuszba is. Csak azért lehet ezzel a migráncsozással riogatni, mert az átlag magyar a faluját is maximum évtizedente egyszer ünneplőben hagyja el és be van fosva már attól is, ha valaki nem az általa megszokott módon néz ki.

  Azért mondom, hogy nem mindegyik ilyen.

 56. Örülök, hogy felmerült Puzsér neve. Pontosan így látom én is, hogy tanító jelleggel politizál (ha ezt lehet politizálásnak hívni). Nagyon jól látja a problémák forrását, és próbál a maga cinikus és őszinte stílusában hatni a nagy államférfiakra. Élményszámba megy számomra az ellenzék reakciója erre a jelenségre, azt se tudják mit kezdjenek vele, örüljenek, vagy féljenek tőle. Biztos ami biztos megállapították, hogy csak fidesz-bérenc lehet :D.
  Nem tartom jó dolognak én sem, hogy még mindig pártokra és megkövesedett dogmákra szórják az emberek a szavazatokat, ahelyett, hogy valós és hitelesen kidolgozott programokat ütköztetnének össze, majd a leginkább jövőbe mutató terv nyerne. Ja, hogy valós és kidolgozott programok egész egyszerűen nem léteznek. Úgy valóban nehéz másra szavazni, mint trianon, auswitz, vagy épp a kommunizmus poszttraumatikus ideológiájára. Ki, melyiket éli meg napjainkban a saját keserűségének.

 57. F1890:
  én is csupán annyit fűznék a dologhoz, hogy ameddig az emebriség még a 21. században is politikai pártokra szavaz, és politikai pártok mellett áll ahelyett h programok mellett, vagy ellen érvelne addig az egész világ továbbra is ugyanilyen agyhalottá válik.
  jobb és baloldal, fidesz vagy mszp , demokratikusok vagy republikánusok mintha tényleg ez alapján kéne szavazni 😀 mondjuk elég röhejes hogy itt magyarországon azzal lehet nyerni, h valójában semmiféle programot nem mutatsz a szavazóknak, hanem az ellenfeledet, ellenfeleidet mocskolod. és a miniszterelnök úr soha semmilyen vitában nem vesz részt, mert anno egyszer gyurcsány jól beárazta egy tv adásban 😀 ehelyett boldog karácsonyt kívánt a népnek egy komolyabb kérdésre.

  de ahogy mondani szokás, minden országnak olyan a politikai berendezése amit hagynak az emberek 🙂

  ezért örülök spec puzsérnak h elindul ezen a választáson, még ha nem is nyer, legalább képes arra h picit megbolygassa az állóvizet és keményen odaszóljon bizonyos embereknek és tanító szándékkal mutatja meg h milyen nevetséges a politikai közélet érvekkel alátámasztva. ez a jövő sztem, persze ez is olyan h csak erre alkalmas ember lesz a jó választás nem pedig egy celeb aki nem ért hozzá csak azért nyer mert népszerű

  ezzel egyetertek. Ahol politikai oldalakrol van szo, nem az orszag erdekeirol, ott mindig csak az megy, hogy a masik mit csinal(t) rosszul, nem az, hogy mi lenne jo a nepnek, orszagnak.

 58. én is csupán annyit fűznék a dologhoz, hogy ameddig az emebriség még a 21. században is politikai pártokra szavaz, és politikai pártok mellett áll ahelyett h programok mellett, vagy ellen érvelne addig az egész világ továbbra is ugyanilyen agyhalottá válik.
  jobb és baloldal, fidesz vagy mszp , demokratikusok vagy republikánusok mintha tényleg ez alapján kéne szavazni 😀 mondjuk elég röhejes hogy itt magyarországon azzal lehet nyerni, h valójában semmiféle programot nem mutatsz a szavazóknak, hanem az ellenfeledet, ellenfeleidet mocskolod. és a miniszterelnök úr soha semmilyen vitában nem vesz részt, mert anno egyszer gyurcsány jól beárazta egy tv adásban 😀 ehelyett boldog karácsonyt kívánt a népnek egy komolyabb kérdésre.

  de ahogy mondani szokás, minden országnak olyan a politikai berendezése amit hagynak az emberek 🙂

  ezért örülök spec puzsérnak h elindul ezen a választáson, még ha nem is nyer, legalább képes arra h picit megbolygassa az állóvizet és keményen odaszóljon bizonyos embereknek és tanító szándékkal mutatja meg h milyen nevetséges a politikai közélet érvekkel alátámasztva. ez a jövő sztem, persze ez is olyan h csak erre alkalmas ember lesz a jó választás nem pedig egy celeb aki nem ért hozzá csak azért nyer mert népszerű

 59. Politikai témához annyit fűznék hozzá hogy most legalább a sarkára állt az ország aminek örülök. Ennek már a taxisbolkádkor be kellett volna következik akkor talán nem itt tartanánk. Sajnos nem sikerült,de fehér ember nem felejt és az akkor kormányzó politikai párt eltűnt a süllyesztőben. Egyébként pályakezdő voltam a rendszerváltáskor amikor eladták (privatizálták) az országot velem együtt sok százezer embert tettek munkanélkülivé egyetlen tollvonással,akárcsak a nem rég volt világgazdasági válságból kifolyólag. Ezt szeretnék most elkerülni,ezért nem kérnek sokan a baloldalból hiába erőlködnek. Mert most mi jön le az inváziós ügy kapcsán. Szegény fáradt vándornak joga van,nekünk meg kötelességünk. Hát nem 🖕

  Bocsi de az előző hozzászólásom véletlen rányomtam a küldésre . Ki akartam törölni de nem tudtam.

 60. Politikai témához annyit fűznék hozzá hogy most legalább a sarkára állt az ország aminek örülök. Ennek már a taxisbolkádkor be kellett volna következik akkor talán nem itt tartanánk. Sajnos nem sikerült,de fehér ember nem felejt és az akkor kormányzó politikai párt eltűnt a süllyesztőben. Egyébként pályakezdő voltam a rendszerváltáskor amikor szétlopák az országot

 61. GreenHonda: Nekem a kultúra fontosabb, és a veszélyforrás növekedése, ami velük jár, mert hiába van köztük civilizáltak, de ez egy instabil környezet, ahonnan jönnek, akiknél nem ment végbe kellőképpen a felvilágosodás.

  És ezt te mégis honnan veszed? Például öcsém egyik legjobb gyerekkori barátja konkrétan szír. Ránézésre meg sem mondanád róla. A bátyjával egy gimnáziumba jártam és ő is egy teljesen rendes srác. Amíg nem durvult el a helyzet, rendszeresen jártak haza Damaszkuszba is. Csak azért lehet ezzel a migráncsozással riogatni, mert az átlag magyar a faluját is maximum évtizedente egyszer ünneplőben hagyja el és be van fosva már attól is, ha valaki nem az általa megszokott módon néz ki.

 62. mrktrx:
  Politikai téma. Itt jobb helye lesz egy ilyen beszélgetésnek.
  Magyarországon képtelenség kulturált keretek között eszmecserét folytatni a témát illetően, anyázás és megsértődés az szinte garantált a második mondat után. Kíváncsi vagyok itt sikerül-e átgondolt érvekkel, a másikat közben végig emberszámba véve társalogni. Előrebocsátom, hogy én kiszállok a beszélgetésből, ha nem jön össze, millió platformon lehet anyázni egymást, ezt nem ennek szánom.
  Alapvetően jobboldali beállítottságú vagyok, ez mit jelent nagyjából? Enyhén konzervatív, nemzeti érzelmű, a magyarságát fontosnak tartó ember. De ez nem jelenti azt, hogy mindent hülyeségnek tartok abból, amit a baloldal képvisel. Régen elképzelni nem tudtam volna, hogy afrikai vagy egyéb számomra egzotikus/vad országból nekem barátom lehet bárki is. Ahogy haladok előre az életben és egyre több mindent tapasztalok, azért változik erre-arra a világnézetem. Munkám során többek között marokkói, vagy épp brazil emberek is keresztezték az utamat és bizony van, amelyikkel rohadt jól kijövök, és tisztalelkű, jó embernek tartom. 5 éve foghegyről le***eztem volna, vagy valami hasonló. Ez már inkább egy elfogadóbb és nyitottabb hozzáállás, a korábbi önmagamhoz képest mindenképpen.
  De egy politikai identitást nem csak az határoz meg, hogy utálod-e a migránsokat, vagy épp a kebledre ölelnéd őket. Hat évig közgazdaságot tanultam, mikro-, makroökonómia, számvitel, pénzügy, vállalatgazdaságtan, vagy épp államháztartástan. A számok nekem nem abból állnak, hogy mé’ ennyi a benzin, mé’ annyi a bitcoin? Hanem érteni is szeretem a mögöttes okokat. Egy gazdasági világválság lehet embereknek totális krach, vagy épp a meggazdagodás eszköze is. Az euró árfolyam forintban jegyzett értékének a hirtelen emelkedése lehet egy vállalkozás számára komoly anyagi teher, vagy épp áldás annak aki euróban jövedelemhez jut és forintban költekezik. 25 millió forint CSOK lehet valakinek áldás, mert az életben nem rakná össze a felét sem önmagától, és lehet valakinek átok is, mert az egekbe szöknek az építőipari eszközök árai, valamint a megmaradt munkaerő csillagászati áron, leterhelve dolgozik. Ki mikor melyik oldalról szemléli az eseményeket, azon múlik hogy haszonélvezője-e a rendszer működésének, vagy éppen szenvedő alanya.
  Témafeldobásnak ennyit, így se lett rövid. Kíváncsi vagyok.

  Én nem gondolom, hogy csak itt vagyunk ilyenek. Az ember hajlamos felnagyítani, és rosszabbnak látni a saját környezetét, mint a másikét, mivel csak a maga rosszát látja, a másikból nem sokat. Pl ha elmséz valahova vendégségbe ott sem azt fogják neked mutatni ahogy ők veszekednek, míg otthon azért te ezt átéled elég rendesen, kb ez ilyen.

  De mondhatnám azt h ismersz vkit jófej, v akivel együtt élsz ő is az csak ott kijönnek más dolgok. Szóval szerintem gondolkodni kellene, mi teszi szubjektívvé az embert.

  A migráns téma meg összetett kérdés, de sokan bőrszín alapján ítélnek, illetve stílus alapján. Nekem a kultúra fontosabb, és a veszélyforrás növekedése, ami velük jár, mert hiába van köztük civilizáltak, de ez egy instabil környezet, ahonnan jönnek, akiknél nem ment végbe kellőképpen a felvilágosodás. A 21. században pedig ennek illene bekövetkeznie. Nem mondom hogy ez a női takargatás nem jár pszichológiai előnyökkel, és hogy a háború minek az oka, megint más kérdés, hiszen mi sem vagyunk tökéletesek. De azt mondom a mi kultúrkörünk az amit meg szeretnék én tartani Európának, és ez nem fér bele. Unalmas lesz a világ, ha mindenhol keveredett nép lesz, konkrétan asszimilálódik az egész, ha lehet így fogalmazni. Nekem nációtudatom nincs, holott most szükség van rá, de szerintem nem ez a jövő, csak kellene még hozzá idő. Persze, mint ország mellett kiállok, csak nem vagyok ez a nagy magyar, “vissza Trianont!” srác. Visszatérve félő, hogy az idegen kultúra erre már meg sem fogja adni az esélyt, addig szerencsétlenkedik az őskontinens és a többi nagyhatalom.

 63. Politikai téma. Itt jobb helye lesz egy ilyen beszélgetésnek.
  Magyarországon képtelenség kulturált keretek között eszmecserét folytatni a témát illetően, anyázás és megsértődés az szinte garantált a második mondat után. Kíváncsi vagyok itt sikerül-e átgondolt érvekkel, a másikat közben végig emberszámba véve társalogni. Előrebocsátom, hogy én kiszállok a beszélgetésből, ha nem jön össze, millió platformon lehet anyázni egymást, ezt nem ennek szánom.
  Alapvetően jobboldali beállítottságú vagyok, ez mit jelent nagyjából? Enyhén konzervatív, nemzeti érzelmű, a magyarságát fontosnak tartó ember. De ez nem jelenti azt, hogy mindent hülyeségnek tartok abból, amit a baloldal képvisel. Régen elképzelni nem tudtam volna, hogy afrikai vagy egyéb számomra egzotikus/vad országból nekem barátom lehet bárki is. Ahogy haladok előre az életben és egyre több mindent tapasztalok, azért változik erre-arra a világnézetem. Munkám során többek között marokkói, vagy épp brazil emberek is keresztezték az utamat és bizony van, amelyikkel rohadt jól kijövök, és tisztalelkű, jó embernek tartom. 5 éve foghegyről le***eztem volna, vagy valami hasonló. Ez már inkább egy elfogadóbb és nyitottabb hozzáállás, a korábbi önmagamhoz képest mindenképpen.
  De egy politikai identitást nem csak az határoz meg, hogy utálod-e a migránsokat, vagy épp a kebledre ölelnéd őket. Hat évig közgazdaságot tanultam, mikro-, makroökonómia, számvitel, pénzügy, vállalatgazdaságtan, vagy épp államháztartástan. A számok nekem nem abból állnak, hogy mé’ ennyi a benzin, mé’ annyi a bitcoin? Hanem érteni is szeretem a mögöttes okokat. Egy gazdasági világválság lehet embereknek totális krach, vagy épp a meggazdagodás eszköze is. Az euró árfolyam forintban jegyzett értékének a hirtelen emelkedése lehet egy vállalkozás számára komoly anyagi teher, vagy épp áldás annak aki euróban jövedelemhez jut és forintban költekezik. 25 millió forint CSOK lehet valakinek áldás, mert az életben nem rakná össze a felét sem önmagától, és lehet valakinek átok is, mert az egekbe szöknek az építőipari eszközök árai, valamint a megmaradt munkaerő csillagászati áron, leterhelve dolgozik. Ki mikor melyik oldalról szemléli az eseményeket, azon múlik hogy haszonélvezője-e a rendszer működésének, vagy éppen szenvedő alanya.
  Témafeldobásnak ennyit, így se lett rövid. Kíváncsi vagyok.

 64. feeder_series:
  Am tényleg röhej, hogy az FIA milyen gyenge kezű, simulékony szervezet, állítólag egy hónapja csak úgy belepakolták a Super license szabályzatba, hogy a Makaói Nagydíj is 5 pontot ér, na most nem nehéz kikövetkeztetni, hogy mindezt Ticktum miatt tették meg. De tényleg nem tudom megérteni ezt, hogy még ha a gyerek valaki ordítóan nagy tehetség lenne, akit megéri felhozni rögtön az F1-be, de hát távolról sem erről van szó! Nem értem mit vergődik emiatt Marko. Most ha képesek voltak belebegtetni Albonnál az F1-es lehetőséget, aztán meg visszamondják…

  Ott allitolag az a gond h a Nissannak fizetni kene nagyobb osszeget. Es nem csak 1-2 millarol szol a fama

 65. Am tényleg röhej, hogy az FIA milyen gyenge kezű, simulékony szervezet, állítólag egy hónapja csak úgy belepakolták a Super license szabályzatba, hogy a Makaói Nagydíj is 5 pontot ér, na most nem nehéz kikövetkeztetni, hogy mindezt Ticktum miatt tették meg. De tényleg nem tudom megérteni ezt, hogy még ha a gyerek valaki ordítóan nagy tehetség lenne, akit megéri felhozni rögtön az F1-be, de hát távolról sem erről van szó! Nem értem mit vergődik emiatt Marko. Most ha képesek voltak belebegtetni Albonnál az F1-es lehetőséget, aztán meg visszamondják…

 66. trialboj:
  Más téma : https://www.facebook.com/Formula1/videos/2230906123857593/?notif_id=1542481195060599&notif_t=live_video

  Csak számomra érthetetlen hogy a világ legprofibb autóverseny ágának, az egyik leggagyibb árkád játékát társították, és ezzel tolnak esport eseményt?

  Ez még akkor lett össze kódmesterezve mikor a liberty nem volt itt, de nem lenne sokkal de sokkal több értelme, egy rendes szim szériát látrehozni az esport bajnokoknak? Pl rfactor alapokon, annak köze van a fizikához, de azért még bárki gyakorolhat otthon is.

  Nem hiszem hogy a Liberty abból látna jelentős pénzt hogy hány kigyerek veszi meg azt a nevetséges játékot. (idén kipróbáltam, és nevetséges az irányítás, játszhatatlan számomra, assetto corsa után)

  szerintem az utolsó két rész nem rossz. 15+ évnyi szimulátoros tapasztalattal is szórakoztató. legalábbis a T300-ammal az.

 67. Más téma : https://www.facebook.com/Formula1/videos/2230906123857593/?notif_id=1542481195060599&notif_t=live_video

  Csak számomra érthetetlen hogy a világ legprofibb autóverseny ágának, az egyik leggagyibb árkád játékát társították, és ezzel tolnak esport eseményt?

  Ez még akkor lett össze kódmesterezve mikor a liberty nem volt itt, de nem lenne sokkal de sokkal több értelme, egy rendes szim szériát látrehozni az esport bajnokoknak? Pl rfactor alapokon, annak köze van a fizikához, de azért még bárki gyakorolhat otthon is.

  Nem hiszem hogy a Liberty abból látna jelentős pénzt hogy hány kigyerek veszi meg azt a nevetséges játékot. (idén kipróbáltam, és nevetséges az irányítás, játszhatatlan számomra, assetto corsa után)

 68. F1890: nekem egyébként pont ezzel van a bajom. én szívesen olvasnék őszinte véleményeket tőlük. azt h igen a tököm ki van hamiltonnak, a legszívesebben felpofoznám verstappent stb. egyedül verstappen veri vállalni a ***pók énjét a kocsin túl, ő mer ilyeneket mondani h lefejelné a többit meg stb. nem hiába h baromi unalmas az egész. mert folyton ugyanazokat a kérdéseket teszik fel, amikor meg nem, akkor a pilóta nem hajlandó őszintén válaszolni, mert abból vagy baja lesz a csapat felől, vagy rászáll a sajtó.

  én ezért szeretem részben azt ami futam közben van, mert ott nem bírják visszafogni magukat. sajnos utána már “viselkedni” kell, mert az FIA közmunkára ítél xd

  szóval itt egy ördögi kör van : ha a kérdező nem férkőzik a másik bizalmába akkor bármennyire kérdezhet jó dolgot, nem kap normális választ. vagy bármennyire őszinte valaki azt kikezdik. és akkor az elfogult véleményformáló cikkek/véleményekről még szó sem volt.

  Szerintem például Buxton jól csinálja. Persze neki megvan az az előnye, hogy mivel régen a nevelőszériák csapatában dolgozott, a mostani pilóták döntő többségével már régóta jóban van, ezért megteheti, hogy odaszúrja a kellemetlenebb kérdéseket is, ráadásul ő tényleg elég jól csinálja, hogy úgy csomagolja őket, hogy csak ugratásnak tűnjön. Volt, hogy Oconnal úgy indított interjút szezon elején, hogy “egyelőre elég lassú vagy”, meg most brazilban is simán rávilágított, hogy Mercedes junior létére felmerült a szándékosság is.

 69. feeder_series: Ja egyébként ez is kétirányú dolog, mert ma már az újságírók/riporterek szakmája se annyira személytelen, a digitális világban ők is kénytelenek magukból “brandet” építeni és egy kényelmetlen kérdés után bizonyos felületeken ugyanúgy támadhatóvá válnának, nem egyszer volt már rá példa, hogy valaki twitteres igazságharcosok miatt akár az állását is elvesztette. Nem éri meg rosszban lenni a paddockban bárkivel.

  Néhány éve pont Farkas Péter vágta Rosberg képébe a sajtótájékoztatón, hogy a számok alapján köze nem volt Hamilton tempójához az előző hétvégén és Nico láthatóan megsértődött. 😀 Visszaszólt, hogy milyen kedves, köszöni szépen.

  nekem egyébként pont ezzel van a bajom. én szívesen olvasnék őszinte véleményeket tőlük. azt h igen a tököm ki van hamiltonnak, a legszívesebben felpofoznám verstappent stb. egyedül verstappen veri vállalni a ***pók énjét a kocsin túl, ő mer ilyeneket mondani h lefejelné a többit meg stb. nem hiába h baromi unalmas az egész. mert folyton ugyanazokat a kérdéseket teszik fel, amikor meg nem, akkor a pilóta nem hajlandó őszintén válaszolni, mert abból vagy baja lesz a csapat felől, vagy rászáll a sajtó.

  én ezért szeretem részben azt ami futam közben van, mert ott nem bírják visszafogni magukat. sajnos utána már “viselkedni” kell, mert az FIA közmunkára ítél xd

  szóval itt egy ördögi kör van : ha a kérdező nem férkőzik a másik bizalmába akkor bármennyire kérdezhet jó dolgot, nem kap normális választ. vagy bármennyire őszinte valaki azt kikezdik. és akkor az elfogult véleményformáló cikkek/véleményekről még szó sem volt.

 70. F1890: manapság meg mindenki annyira pc lett h már nem mernek ilyet kérdezni, mert akkor az interjú alany a későbbiekben ignorálni fogja

  Ja egyébként ez is kétirányú dolog, mert ma már az újságírók/riporterek szakmája se annyira személytelen, a digitális világban ők is kénytelenek magukból “brandet” építeni és egy kényelmetlen kérdés után bizonyos felületeken ugyanúgy támadhatóvá válnának, nem egyszer volt már rá példa, hogy valaki twitteres igazságharcosok miatt akár az állását is elvesztette. Nem éri meg rosszban lenni a paddockban bárkivel.

  Néhány éve pont Farkas Péter vágta Rosberg képébe a sajtótájékoztatón, hogy a számok alapján köze nem volt Hamilton tempójához az előző hétvégén és Nico láthatóan megsértődött. 😀 Visszaszólt, hogy milyen kedves, köszöni szépen.

 71. trialboj: Ezt értem, de ettől függetlenül nem igazán tesznek fel kellemetlen kérdéseket, nyalják a verenyzők fenekét, és még Tototnak v Maurizionak sem tolnak oda pár szúrósabb kérdést, mikor valami érdekesebb történt a pályán.

  Utolsó futam után nagy vita volt belőle hogy megengedett-e a lökdösődés, v sem, és hogy az mennyire jó mert érzelmek stb.

  Normális kérdések, kellemetlen helyzetekről is valós érzelmeket tudnának előidézni.

  Habár igaz mit akarok én itt számon kérni, mikor az egész világ fél nap alatt elfeledte Ham dupla hibáját az időmérőről, még csak nem is vizsgálták bszák meg.

  teljesen egyetértek veled h manapság nincsenek ilyen kérdések. régebben voltak ilyen kellemetlen kérdések és akkor beleálltak a versenyzők 30 éve kb, 10 éve meg folyamatosan kikerülök a válaszokat csak a mimikájukon látszik a történet. manapság meg mindenki annyira pc lett h már nem mernek ilyet kérdezni, mert akkor az interjú alany a későbbiekben ignorálni fogja. ezért van ennyi szarkavarás már online,offline ahol már keményen lemerik írni a véleményüket az újságírók.
  alapjaiba véve viszont sztem tökéletesen működik a brit média : anno schumachert,alonsot,rosberget,vettelt is szétszedték rendesen és uszították a népet.

 72. F1890: mivel akkoriban tiltott volt a csapatutasítás. és akkor az emberek még nem voltak hozzászokva két dologhoz
  1, h a cél szentesíti az eszközt
  2, h van úgy h nem épp a kedvenc nyer – emiatt utálja a többség pl vettelt mert beleköpött a ferrari,alonso,hamilton és más dolgába akkoriban

  mostanság az emberek már legyintettek csak a merci dominanciáján, meg h csapatutasítás történt

  Ezt értem, de ettől függetlenül nem igazán tesznek fel kellemetlen kérdéseket, nyalják a verenyzők fenekét, és még Tototnak v Maurizionak sem tolnak oda pár szúrósabb kérdést, mikor valami érdekesebb történt a pályán.

  Utolsó futam után nagy vita volt belőle hogy megengedett-e a lökdösődés, v sem, és hogy az mennyire jó mert érzelmek stb.

  Normális kérdések, kellemetlen helyzetekről is valós érzelmeket tudnának előidézni.

  Habár igaz mit akarok én itt számon kérni, mikor az egész világ fél nap alatt elfeledte Ham dupla hibáját az időmérőről, még csak nem is vizsgálták bszák meg.

 73. trialboj:
  SZÁNALMAS ami most megy itt az F1ben, szinte minden futamon csodálkozom, milyen lagymatag kérdéseket tesznek fel, mikor történik valami érdekes. Most találtam ezt a videót, ahol Alonsot igen komolyan megizzasztják, mert Massára rászólt a ferka hogy engedje el: https://youtu.be/VKXKci9Wr8w

  Mi a francért, nem tudják ugyanilyen kellő pimaszsággal kérdezni most is a pilótákat. Odaszúrni Hamnak a mercinek a kérdést, hogy ők mit gondolnak erről stb.
  A válasz gondolom az, hogy ha rendes kérdéseket tennének fel, akkor a csapatvezetők és pilótáik, nem lennének hajlandóan smúzolni velük, és állandóan nyilatkozni nekik, de 2-3 NORMÁLIS nyolatkozat többet érne, mint az állandó maszlag amit letolnak minimális tartalommal.

  mivel akkoriban tiltott volt a csapatutasítás. és akkor az emberek még nem voltak hozzászokva két dologhoz
  1, h a cél szentesíti az eszközt
  2, h van úgy h nem épp a kedvenc nyer – emiatt utálja a többség pl vettelt mert beleköpött a ferrari,alonso,hamilton és más dolgába akkoriban

  mostanság az emberek már legyintettek csak a merci dominanciáján, meg h csapatutasítás történt

 74. SZÁNALMAS ami most megy itt az F1ben, szinte minden futamon csodálkozom, milyen lagymatag kérdéseket tesznek fel, mikor történik valami érdekes. Most találtam ezt a videót, ahol Alonsot igen komolyan megizzasztják, mert Massára rászólt a ferka hogy engedje el: https://youtu.be/VKXKci9Wr8w

  Mi a francért, nem tudják ugyanilyen kellő pimaszsággal kérdezni most is a pilótákat. Odaszúrni Hamnak a mercinek a kérdést, hogy ők mit gondolnak erről stb.
  A válasz gondolom az, hogy ha rendes kérdéseket tennének fel, akkor a csapatvezetők és pilótáik, nem lennének hajlandóan smúzolni velük, és állandóan nyilatkozni nekik, de 2-3 NORMÁLIS nyolatkozat többet érne, mint az állandó maszlag amit letolnak minimális tartalommal.