OFF Kibeszélő

Megnyitjuk az OFF topicot, ahol a F1-től eltérő témákban beszélgethettek, valamint az oldallal kapcsolatos észrevételeiteket, ötleteiteket is megoszthatjátok Velünk!

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. Lewanda_17: A lakástakarékhoz nem volt kötve, hogy 2-3 gyereket szülnöd kell. KELL. Én tökre megértem, hogy népességfogyás vagy, és az állam arra törekszik, hogy úgymond növekedjen a népesség, szaporodjunk, és fenn maradjon a magyarság hosszú távon. Tök szép dolog, ha valaki családot alapít, és valahol ez a dolgok rendje is. DE mi van ha Te nem szeretnél férjhez menni? Családot alapítani? Vagy egyszerűen ott maradsz egyedül 30 évesen? Halj meg, mert egyedül vagy? Ki támogatja az egyedülálló fiatalokat?
  A csapból is az folyik, hogy alapíts családot, mert akkor jár a támogatás, házasodj meg, mert akkor kapsz évente plusz 5 szabadnapot. Egy egyedülálló fiatal, főleg ha Nő, teljesen kiszolgáltatott. Hiába van évek óta tartó stabil munkahelye, nem kap hitelt, ha nem éri el az állam és a bankok által elvárt minimális összeget, a fizetések a legtöbb multinál sem haladják ezt meg, az albérletárak az egekben. Ki gondol ezekre a fiatalokra?

  Nem is értem ezt a fiatal generációt. Elvan egy kutyával meg egy macskával oszt jó napot. Gyerek, ugyan minek? Csak nyűg,nem lehet bulizni haverokkal,barátnőkkel tekeregni vege lenne a jó világnak. Persze mikor eszbekapnak hogy hoppá talán nem is nyűg az a gyerek hanem valaki akiért érdemes élni mindent megtenni és mellette boldognak lenni akkor már benne vannak a korban. Nem légből kapott vélemény hanem tapasztalat (feleségem szülésznő). Nem is értem miért kellene állami támogatást adni az egyelul előknek,mire kolti,macskatápra? Én is éltem sokáig egyedül és ilyesmi még csak eszembe sem jutott. Nem is értem különben amíg valaki egyelül él az csak magára költ (na meg persze kutyára,macskára) akinek családja van az viszont a legtöbbet a családjára költi ami bizony nem kis összeg és nem kis anyagi,fizikai és
  pszichikai áldozattal jár. Nagyon is helyes hogy csak azok kapjanak állami támogatást akinek családja van. Akinek nincs az így járt. Persze van olyan akiknek nem lehet gyereke vagy nem jön össze nekik ,azoknak ott van az örökbefogadás lehetősége. Nem egy ilyen párt ismerek.

 2. GreenHonda: Köszi hogy leírtad ezt nem 2 perc lehetett, de figy legegyszerűbb kérdésem a sok adathoz, hogy te hogy lehetsz annyira naiv gondolkodású h a nyugathoz hasonlítasz egy geopolitikailag a felfedezések óta hátrányban lévő országot? Ide-oda vonogattak minket ráadásul mennyi ideig, a rendszer hatása sem fog eltűnni ami a függöny eltörlése után elvileg elindított egy változást, nem egyik napról a másikra megy egyébként sem. Én nem mondtam, h mindennel elégedett vagyok, de látom te sem értetted meg, ahogy Nando sem.

  Külföldre meg látogattam már és nem gumibelsőből kémlelem a dolgokat még egyszer, viszont ahogy te nézem szintén csak azt látod meg külföldről h magyar miért szar, minta tipikus magyar gondolkodású lennél, mert ezt szokták mondani, bár én nem szeretem az efféle általánosításokat 😀 Efféle dolgokkal meg tisztában voltam h zajlanak szóval semmin nem lepődtem meg 🙂

  Lakástakarék nekünk is jól jött, abból újítottunk fel egy fürdőszobát, hogy ez az új segítség mire lesz jó, nem tudom, és azt sem, hogy pontosan mennyien mutatták be a számlát lakásra fordítandó bizonylatként, aztán vették fel, de ezeknek a statisztikáknak te miért hiszel szenttül, mert én nem igazán. Dokumentumfilmekben mennyi eltérés van, pl hogy felnézel az égre hány fényév távolságban van amit látsz csillag ilyen alapszinteken nem egyeznek meg. 😀 Ezért mondom én átfogó sémákban gondolkodom és azokat a konklúziókat amiket le lehet vonni leveszem és az lefed annyit h tudjam miről beszélek. Az hogy ennek a lakástakarék és csók között mi lesz jobb nem nyilatkozom, mert lehet, hogy rosszabb lesz, de nem is nyomtam egy háromszoros hurrát. 🙂

  még valami más is: akármennyit is bántottalak Rai által vagy utóbb emiatt a téma miatt azért “szeretlek” ! 😀 ne sértődj meg én örülök annak h a rajongói boldogak h még két évet versenyez, ha hiszed ha nem 😀

  A lakástakarékhoz nem volt kötve, hogy 2-3 gyereket szülnöd kell. KELL. Én tökre megértem, hogy népességfogyás vagy, és az állam arra törekszik, hogy úgymond növekedjen a népesség, szaporodjunk, és fenn maradjon a magyarság hosszú távon. Tök szép dolog, ha valaki családot alapít, és valahol ez a dolgok rendje is. DE mi van ha Te nem szeretnél férjhez menni? Családot alapítani? Vagy egyszerűen ott maradsz egyedül 30 évesen? Halj meg, mert egyedül vagy? Ki támogatja az egyedülálló fiatalokat?
  A csapból is az folyik, hogy alapíts családot, mert akkor jár a támogatás, házasodj meg, mert akkor kapsz évente plusz 5 szabadnapot. Egy egyedülálló fiatal, főleg ha Nő, teljesen kiszolgáltatott. Hiába van évek óta tartó stabil munkahelye, nem kap hitelt, ha nem éri el az állam és a bankok által elvárt minimális összeget, a fizetések a legtöbb multinál sem haladják ezt meg, az albérletárak az egekben. Ki gondol ezekre a fiatalokra?

 3. andrea1: Csak finom voltam, hányinger amit művelnek mind politikailag, emberileg és erkölcsileg. Mindegy nem akarok igazából személyeskedni, te dolgod ha ez jó neked. Kivételesen most egy pillanatra megosztok pár dolgot magamról, turizmus szakon végeztem, szállodai portán dolgozok, mindegy hol, jó szállodába és nemcsak nagyon tapasztalt kollégáim vannak de rengeteg vendéggel beszélgettem már az elmúlt 5 évben. Sok köztük akik régóta kint éltek, elmentek innen még nagyon régen. Egyik se mondta azt és én sem tudom azt mondani neked mindenhol jobb, mert voltam már jó párszor külföldön, nekem is van kint élő barátom, van családtagom aki kint él és dolgozik, vannak kollégáim akik szintén sokat utaznak és nagyon sokat beszélgetünk kinti helyzetekről. Sehol se könnyebb. Itt nagyon nagy különbségek vannak kelet és nyugat között, 100% minden kint élő barátom nyugatra ment, ahogy azok a kint élők kB az 50es 60as években deportalt magyarok is vendégek, azok is inkább onnan, nyugatról jönnek. Mit akarok szemléltetni vele, azt hogy sehol se jobb, mindenhol nehéz de ami különösen különbözik hogy vannak lehetőségek ezeken a területeken, jó lehetőségek és van eredményei az erőfeszítéseknek. Amit akarok mondani van olyan vendégem mert visszájáró hogy nyelvtudás nélkül, elment Kanadába és dolgozott látástól vakulásig, ott értékelték és egyre feljebb lépett, a felesége meg egy óvoda konyhájában mosogatott, hal istennek tudtak ongondoskodni mert ez azért nyugaton 100 éve működő rendszer, és ma utaznak. És nem csak ők, azt látom sorra, hogy jönnek idős, nyugdíjas emberek és tartalmasan élik az életüket. Eltoltenek itt egy hetet vagy kettőt, mert már felneveltek a gyerekeiket, vannak unokák és ők meg utaznak. Akár 1000 vagy 1500 euróért is, vesznek hozzá különböző gyógyászati packageket és jól érzik magukat. Na ettol a világtól vagyunk messze, sehol se jobb de vannak lehetőségek. Dreamworld ez.
  Amit látok itthon, nyugdíjas
  … van ilyen kollégám aki az mellett dolgozik még 64 évesen mert nem tud megélni a nyugdíjából, nem egy tragédia? Végig dolgozta az életét és van két gyereke mellette Magasvérnyomásos, cukros de ez van. Múltkor beszélgettem egy bácsival, német aki azt mondta 75 éves, most jött, megállapította a kardiológusunk h magas vernyomasa van, nem is gondolta hogy az. Más eletszinvonalon élt és nem egy elit politikus, nem egy orvosrol beszéltem itt… mert itthon jól élni csak kb ez a kategória tud, azt hiszem ekszerboltban dolgozott,de csinálta. Itt meg az ongondoskodás, jon egy *** mint egy Bánki Erik akinek hirtelen óriási tartozásai tűntek el a Nav felé, akivel elmondatjak hogy az ltp nem jó, visszaélnek vele aztán takarítják is el 1.5 nap alatt. Nem is az hogy felülvizsgálják a rendszert, eltakarítjuk. Szintén beszélgettem a szomszédommal aki egy otp fiókban dolgozik immáron 15 éve, mondta hazugság hogy pl náluk visszaélések lettek volna. Mi más lett volna. 😀 elmondta hogy pl náluk a legnagyobb arányú erre a célra és számlával igazolt lakasfelújításra, lakásvásárlásra felhasznált ltpk voltak, és nemcsak fiatalok hanem idősek is akik ezekből finanszírozták a felújításukat. Ha csak 5000 ftot akkor is volt valami később, szülők gyerekeiknek nyitottak, mert ha nem mutatod fel egy húsz millás lakásnak kB a 8.millas önerejét nem tud hozzajutni egy lakáshoz vagy fizetheti egy 35 négyzetméteres lakásnak az albérletét ami 110 és 150 ezer között van, ez már egy saját lakásnak a hitel törlesztője is. Megint nem a fiatalokat támogató döntés vagy szülsz a vakvilagba 2 vagy 3 gyereket, növekedjen a létszám felelőtlenül és kapsz 15 millát, az édes kevés és miből lesz önerőd? Vagy bővíted a szüleit házát vagy ha esetleg van saját lakás akkor a kettőt egybe tudod rakni. Ez a lakosság hány százaléka, aki ezt megteheti?
  Megszüntették ezt a támogatást, mert volt a megkötött ltp felhasználók között úgy 10 vagy 20 százalék akik nem arra használták, ez nagysagrendileg max 50 vagy 70 ezer ember. Erre mit tesznek a Vajdaságban, hozzateszem vajdasági családnak, a magyar kormánytól vissza nem térítendő támogatást adtak 200 vajdasági családnak házvásárlásra. Immáron úgy osztogatnak ltpket a vajdaságba hogy nem is kell igazolni mire költötték a pénzt. 1300 embert kilakoltattak mert devizacsapda és még fel se lehet szólalni miattuk, volt pár ezer ember aki visszaélt az ltpvel, de mellette több száz ezer ember arra a célra vette fel amire kötötte. Na majd nézzük meg hogy veszi
  megint el a kormany a nyugdíjpénztárakat, csak lehet elég lesz egy nap.Nyilván megértem az álláspontodat, kiszolgálja amit kell. 😀 Ki mire van berendezkedve. 🙂 Egy normális ország, normális kormányzással és nem öncélúval, ahol vannak lehetőségek, akkor majd hasonló állásponton leszek veled. Kiszolgálja amit én és mások pl itt akarnak. A magyarok többsége még ezt a féle sötét szemléletet tudja értelmezni, mert jön a migráncs 😀 , csak már a kormány nem tudja foltozgatni a lakáskassza hiányát. Itt ehhez a berendezkedéshez ragaszkodik az ember, oké csak ne sírjunk ha a sertéshús ára 120 ftról 150 ftja lett dekánként, kilója meg 1500- 1600,mert nincs ki dolgozzon itthon a feldolgozóiparban. Majd a csak havonta egyszer eszik a kisember húst.
  Vállalom, hogy szídom a kormányt mert gazember, mocsok az összes.

  Ha valakinek ez nem megy át vagy ebben talál normálitást akkor te is csak a tobbseh5vagy számomra, akinek jó ez. Merj nagyot álmodni.

  Amúgy elmondom ha ez egy normalis ország lenne az embereknek csak fel kellene oszlatnia a parlamentet, nyilván mivel a többség elégedett mert kap 18000 ftot meg biztonságban van akkor minden jó. Akkor te vagy a kisebbség. 😀 Az hogy biztonság van az egy feladata a kormánynak. Ezt semmilyen formában, ilyen módon végképp gusztustalan volt visszaélni és felhasználnia. Megjegyezni egy választási kampányban meg lehet, de nem celebritást csinálni belőle és telepakolni mindenfajta szeméttel az utcákat, többek között Brüsszelről és akkor múltkor sír pl Szijjártó szája ha visszatartják a pénzeket, nincs 1400 millió meg a budzsehez, csak 189 millió eurót küldtek.. Akkor ott van a másik ügy hogy Czakó Tibor, az a busztarsaság vezetője amelyik veronaba balesetet szenvedett, meghalt 17 ember köztük gyerekek olyan műszaki engedélyű busszal, ahol illegálisan lett egy plusz tank felszerelve majd több száz liter, engedélyez egy ilyen beteg sofőrt és még szabadlábon vanmert ő is kormányparti barát. Igazságszolgáltatás független bíráskodás és meg van sértődve ha a szemébe nyomják ezt, hogy diktátor. Független bíráskodás. 🙂 kicsit neked se ártana kitagitani a szemedet, olvasni külföldi lapokat, kilátogatni külföldre. Segít.

  Köszi hogy leírtad ezt nem 2 perc lehetett, de figy legegyszerűbb kérdésem a sok adathoz, hogy te hogy lehetsz annyira naiv gondolkodású h a nyugathoz hasonlítasz egy geopolitikailag a felfedezések óta hátrányban lévő országot? Ide-oda vonogattak minket ráadásul mennyi ideig, a rendszer hatása sem fog eltűnni ami a függöny eltörlése után elvileg elindított egy változást, nem egyik napról a másikra megy egyébként sem. Én nem mondtam, h mindennel elégedett vagyok, de látom te sem értetted meg, ahogy Nando sem.

  Külföldre meg látogattam már és nem gumibelsőből kémlelem a dolgokat még egyszer, viszont ahogy te nézem szintén csak azt látod meg külföldről h magyar miért szar, minta tipikus magyar gondolkodású lennél, mert ezt szokták mondani, bár én nem szeretem az efféle általánosításokat 😀 Efféle dolgokkal meg tisztában voltam h zajlanak szóval semmin nem lepődtem meg 🙂

  Lakástakarék nekünk is jól jött, abból újítottunk fel egy fürdőszobát, hogy ez az új segítség mire lesz jó, nem tudom, és azt sem, hogy pontosan mennyien mutatták be a számlát lakásra fordítandó bizonylatként, aztán vették fel, de ezeknek a statisztikáknak te miért hiszel szenttül, mert én nem igazán. Dokumentumfilmekben mennyi eltérés van, pl hogy felnézel az égre hány fényév távolságban van amit látsz csillag ilyen alapszinteken nem egyeznek meg. 😀 Ezért mondom én átfogó sémákban gondolkodom és azokat a konklúziókat amiket le lehet vonni leveszem és az lefed annyit h tudjam miről beszélek. Az hogy ennek a lakástakarék és csók között mi lesz jobb nem nyilatkozom, mert lehet, hogy rosszabb lesz, de nem is nyomtam egy háromszoros hurrát. 🙂

  még valami más is: akármennyit is bántottalak Rai által vagy utóbb emiatt a téma miatt azért “szeretlek” ! 😀 ne sértődj meg én örülök annak h a rajongói boldogak h még két évet versenyez, ha hiszed ha nem 😀

 4. F1890: nem tudom erre kinek van szabadideje, de nekem spec pl nem lenne arra hezt meg azt csináljam. és én bevallom őszintén! nem izgat annyira h ezért tegyek valamit. én nem akarok szerepelni benne, vannak ennél nagyobb pofájú emberek akik többet szeretnének tenni, vannak értelmesebbek is nálam. nekik jobban való a téma. a bátyám politizált 10 éve, most olaszban van kint ott is nyomatja. és itthon akrhányszor csinált vmi jobb dolgot, mindig kifúrták mikor már pénz járt volna érte 🙂 úgyh én saját példámon át láttam h hogyan is megy a kis ember elnyomása 😀 kösz én ebből semmilyen szinten nem kérek.

  én meg is mondtam őszintén h annyira spec nem izgat a politika h ezen görcsöljek, nem is olvasom a híreket mert csak felbaszná az agyam, inkább csak nevetni tudok ezen ami itt megy.
  ettől függetlenül látom mi megy a közéletben, stb. és 16 párt volt ebből volt kb 10 kamu párt, 1 troll párt és 4-5 nagyobb akikre egyáltalán volt értelme szavazni, mert tudtad h esélyesek

  nem lehet megcsinálni. a fidesz ezt is akadályozza xd

  ez h mi volt a bátyáddal tökéletesen mutatja a politika sajátosságait. pl annak idején amivel most a fideszt támadják h ki volt kisz tag azért nagy kreténség mert a komcsi időkben anno ha akartál kezdeni valami a politikábannem volt más út arra hogy valamire menj és be kellett lépned. nyilván ez tudom diktatúra idők voltak de a demokrácia sem tökéletes, csak még jobbat nem találtak ki. van egy mondás is erről, ami nagyjából így hangzik.

  a többi kb 10 párt meg azért volt esélytelen mert nem jutottak már oda a vályúhoz. ennyire fragmentált szituáció nem szokott alakulni. de ez is egy szarság, kreténség, ez olyan h a celebeket sem kötelező nézni, mégis mindenki szidja. de ha tényleg nem nézné senki az sem aki pofázik meg aki nem akkor le is húzhatnák magukat mégsem ez történik 😀

 5. Nando: Sajnálom, de én ebből csak azt tudom leszűrni, hogy rettentő tájékozatlan vagy, és a stílus amibe átváltottál az inkább jellemez egy elvakult Fideszes szavazót, mintsem egy függetlenül gondolkodó több aspektusból vizsgálódó valakit, én egyik oldalt sem erősítem ebben a politikai bohózatban, mert látom, hogy az egész a megvezetéseken alapszik. De azt amit a saját szememmel látok és a saját fülemmel hallok, az még véletlenül sem köszönhető semmilyen tv-s vagy internetes propagandának, ez amúgy is a kormány taktikája, hogy módszeresen végzi ki az ellenzéki tv-ket és lapokat, amik aztán mind egy kézbe kerülnek.
  És a tisztánlátás végett olyan hogy 1-1,5 éven belül 3-4 ezer család kerül utcára a devizás átverés miatt miközben a kormány családok évéről papol olyan pofárlánság csak itt fordul elő, és mindennek tetejében olyanokat akarnak kitenni a házukból akik már visszafizették a felvett kölcsönt, de még 1x annyit még követel rajtuk a bank a tisztességtelen uzsora kamat miatt az nem propaganda, hanem tény ami már Pl Hortvátországban a szomszédban rég megoldottak csak itt nálunk nem az emberek érdekei vannak szem előtt tartva. Független emberektől fent vannak a videók is Facebookon, Youtube-on stb és ez csak a töredéke annak amiről nem készül felvétel, mert saját pénzen nem tudnak mindenhol ott lenni. Szóval ha ilyen dolgokkal nem vagy tisztában azon én sem tudok segíteni ! És ezeket az embereket nem pénzeli a gonosz gyuribácsi..
  Megint ott tartunk, hogy egy árva mondatot nem tudtál értelmezni, én azt írtam, hogy ezt a kormányt nem is fogja érdekelni a zöld gondolkodás, mivel ha így lenne nem építene még 1 atomerőművet, ami nem mellesleg teljesen fölösleges beruházás amivel megint csak adósságba verik az országot ! Az álomvilág nem itt kezdődik, sajnos ez a valóság… Az meg miféle gondolkodás már, hogy az emberek minek beszélnek akik nem értenek egyet azzal ami zajlik, ez már kimeríti a diktatúra fogalmát, nem is értem miféle felfogás ez a részedről, de ha ezt tényleg így gondolod, hogy ha “6 millió” ember képtelen egyszerre megmozdulni, akkor a többinek kuss van, az egy igen primitív elgondolás, mivel ez nem így működik, hogy egyről a kettőre mindenkinek felnyílik a szeme, Fidesznek is 30 évébe telt mire sikerült így bebetonoznia ezt a kétharmadot, ráadásul nem is tiszta eszközökkel, hanem több milliárd forintba került az a sok lejárató kampány azok ellen akiket veszélyesnek éreztek a hatalmuk megingatására !
  A világ mindig is így működött elv egy igen tág fogalom és azzal nincs elintézve semmi, hogy ezt mint érv szeretnéd felhozni, mert ezzel csak azt támasztod alá, hogy te konkrétan ezért állsz be a sorba, ha már egy ideje ilyen, akkor biztosan ez az elfogadhatóbb módja a dolgoknak.. Ilyen alapon bármilyen sz@rt a földön meg lehet magyarázni, mert hát mindig is így működött, közben az emberiség szépen lassan ezek elvek mentén teszi magát ravatalra !

  Azért nem igazán esik le neked hogy én miként gondolkodom. Hangsúlyoznám h szó nem volt arról hogy én mit tartok helyesnek a kormány politikájában. Annyit elmondhatok, h vaskalaposság ebben a libsi és migráncstémában jelenleg szükséges és jó, ezért is nyerték meg a választást. De, ezt most írtam le, valamint most osztottam meg valami pozitív intézkedést a kormánnyal kapcsolatban, amúgy nem éltettem azt hiszem őket, tehát leszakadhatnál erről a témáról! Folytassuk azzal hogy tájékozatlanságról nem kell nekem papolnod, mikor görbe tükrön keresztül nézed, és saját magadat hazudtolod meg olyan dolgokkal, amiben vetíted a te “multi nézőpontorientált szemléletmódodat”, miközben csak oda lyukadsz ki, hogy miért kizárólag ez a kormány szar, amikor azoknak amikről itt vakeráltál, negatív jellemzői vannak, de pozitívakat is lehetne olvasni, csak valahogy nem látod meg. Itt külön megjegyezném, hogy lmao, én vagyok fidesz párti? Épp te írod, aki egy anti mégis kb? 😀

  A családok akik utcára kerülnek gondolom nem lehet az ellenzék támadása, az csakis igazság. Anti-fidesz szemüvegen keresztül mondjuk nem is várok mást. Nem említettem h érdekelni fogja-e a zöld gondolkodás mert ezzel világszintű probléma van és konkrétan az emberek 90%-a kreténül fogja fel kb.

  Az atomerőmű egy beruházás, ami rövidtávon mivel pénzt emészt fel nyilván kiadásként lehet számon tartani, de a hossztávút nem nézed? Vagy h vki energiát állít elő az nem az iparágazatot szélesíti és tesz ezzel jót az országnak? Vagy neked mi volt a jó? Amikor nem volt Fidesz, aztán mindent eladtak az országból? 😀 Csak itt a környékünkon egy árva gyár nincs már, és rengeteg munkahely szűnt meg, importra szorulunk, a nyugat küldi az ótvar minőségű szarját, amit félperifériaként megeszünk, aztán betegszünk megtőle, mert azért hogy tudd saját maguknak jobb minőségben terítik az asztalra, nekünk meg jön a selejt, már ha még nem fogalmaztam finoman! Relatív megközelítésekben írtam,de látom többdimenziós, univerzálisabb gondolkodásban addig jutsz el h a politikai pártállásban független vagy, és úgy gondolod h te most nagyon jó vagy mert látod mind a két fél rosszát, közben meg várod hogy az emberi természet megváltozzon. Ugyanis a következő értelmezési hibád ebből fakad. A világ mindig így működött elv azért ilyen, mert amíg genetikailag nem manipulálnak minket nem tudsz ellene semmit tenni, remélem most már tiszta a kép. De ha gondolod levezetem neked miért fog mindig ez történni. Sajnos ez a helyzet, az ember felegyenesedett, megnőtt a koponyájának mérete, h az agy növekedhessen, s attól fogva civilizáltuk magunkat, innen felgyorsult minden, az evolúció pedig ezzel nem tartja a lépést, a kocka el van vetve. Ezzel teszi magát hidegre az emberiség, nem a Fidesszel. 🙂

  Ugyanakkor van tér a javulásra, de a közemberekre ugyanúgy szükség van, ezért hangsúlyoztam h mikroszinten kell indulni, és a tudományos dolgokat követni. Ha megnézed egyébként akárkinek a médiabirodalmához tartozó lap lehozza ugyanúgy a környezeti hatásokat és a tudományos következtetéseket. Rajtad áll, teszel-e valamit, vagy azt várod az egymás között ***méregető elit és a maffiabirodalom majd szépen aranyosan lemondjon mindenéről. Azt várhatod 🙂 Más: direkt módon ha közelebb lehetne vinni ezeket az emberekhez, akkor kezdene el gondolkodni picit, minden más esetben elfelejti , és visszatér ahhoz amihez szokott. A hatalomvágy és a kapzsiság túl nagy uralkodók, és pánikhelyzetig nem igazán lehet eltávolítani őket. Ha közvetlenné tudjuk tenni a problémákat, lehet esély, de mindenképp károk, és szenvedések árán fogunk tanulni, mert hajlamos elkényelmesedni az ember, ahogy a méregetés és a hatalomvágy a kényelemben újra előretör. Ergo a nehézségek mindig meglesznek, és itt jön az amiről beszéltem. Ne várj mást! Majd jön a genetikai edit, most is végeztek Kínában csecsemőkön örökölt szívbetegség elleni szerkesztést 😀

 6. Denis Hunter: Koszi az infot.
  Kozben sok mas kerdes is megfogalmazodott bennem. Ezt a szeriat ugye tamogatassal hoztak letre, egyenlo eselyek mellett fognak versenyezni. Hogy oldjak meg, hogy 20 embert egyszerre ki tudjanak szolgalni? Lesznek csapatok? Nem tudnam elkepzelni, hogy egy stratega csoport szolgalja ki az osszes resztvevot. Ha mar csapatok vannak, akkor nem is olyan egyenloek a feltetelek, mert egy mernokon is sok mulhat ki kit kap. Vagy aki esetleg penzes, vihet magaval szerelot/mernokot? Ugye ebben az esetben is elonyt jelentene ez valaki szamara. Mindenesetre kivancsi leszek, legalabbis az elso versenyig biztosan. Aztan majd meglatjuk.

  Én úgy vettem ki az eddigi közleményekből, hogy a sorozat akadémia jelleggel fog működni és egy intenzív felkészülési és oktatási program is része lesz az egésznek, szóval szerintem a koncepció az, hogy az összes autó a szervezők tulajdona és ők biztosítják a szakembereket.

  Volt már egyszer ilyen a gyakorlatban, mikor Mosley 2009-ben feltámasztotta a Formula 2-t, amit ugye akkor még Jonathan Palmerék szerveztek az akkori GP2 riválisaként, ott szintén az volt a koncepció, hogy a pilótáknak csak személyes szponzorai lehettek, csapatok nem voltak, az autókat és a versenymérnököket sorsolással rendelték hozzá a szervezők a pilótákhoz minden hétvége előtt.

 7. Denis Hunter: Szoval te tudsz rola valamit 😀 A versenyzoi kvalitasa eleg ahoz, hogy bekeruljon? Focit sem azert szeretjuk, mert buszkek vagyunk a fiukra, de ha mar nemzetkozi porond, illik nekik szurkolni (hazaiaknak).
  A gyoztes mit is kap a penzdijon kivul? Mondjuk mar azert megeri, foleg az ingyen nevezes miatt. F3, vagy F2 reszvetel esetleg? Mitol lesz igy konnyebb nekik helytallni ott, ahova amugy nem tudnak maguktol bejutni. Nem hinnem, hogy csak a financialis okok miatt.

  Én valahogy nem tudok csak azért szurkolni valakinek mert magyar, ha a teljesítménye alapján nem “érdemli meg”.

 8. feeder_series:

  Koszi az infot.
  Kozben sok mas kerdes is megfogalmazodott bennem. Ezt a szeriat ugye tamogatassal hoztak letre, egyenlo eselyek mellett fognak versenyezni. Hogy oldjak meg, hogy 20 embert egyszerre ki tudjanak szolgalni? Lesznek csapatok? Nem tudnam elkepzelni, hogy egy stratega csoport szolgalja ki az osszes resztvevot. Ha mar csapatok vannak, akkor nem is olyan egyenloek a feltetelek, mert egy mernokon is sok mulhat ki kit kap. Vagy aki esetleg penzes, vihet magaval szerelot/mernokot? Ugye ebben az esetben is elonyt jelentene ez valaki szamara. Mindenesetre kivancsi leszek, legalabbis az elso versenyig biztosan. Aztan majd meglatjuk.

 9. Denis Hunter: Szoval te tudsz rola valamit 😀 A versenyzoi kvalitasa eleg ahoz, hogy bekeruljon? Focit sem azert szeretjuk, mert buszkek vagyunk a fiukra, de ha mar nemzetkozi porond, illik nekik szurkolni (hazaiaknak).

  Személyesen egyébként semmi bajom nincs vele, legutóbb, mikor kint voltunk DTM-en, akkor éppen őt is kirángatták az autója mellé bájosan mosolyogni és lehetett vele fotózkodni, bár mikor mi odaértünk, akkor valaki épp interjút készített vele és olyan sor formálódott, hogy inkább mentünk tovább a szimulátorokhoz. 😀

  Engem igazából benne is az zavar, mint Strollban, hogy apuci nyomja iszonyatosan, ha megnézed pl. a wiki oldalát, elképesztő hangzatosan van leírva, hogy milyen sikereket ért el eddig tizenévesen, de ha a dolgokat kontextusba helyezed, ezidáig végig legfeljebb félprofi, de inkább amatőr szinten versenyzett és ehhez mérten az eredményei tényleg nem rosszak.

  És én tényleg nem szeretnék senkinek a lelkébe gázolni, mert ismerek pár embert innen-onnan, akik szintén ezen a szinten indulnak, nem azt mondom, hogy ezek az emberek tehetségtelenek lennének, csak azért azt is látni kell, hogy még ha dominálná ezeket a kategóriákat, akkor se lenne rá semmi garancia, hogy egy főállású profi pilótákból álló mezőnyben ki tudna tűnni a későbbi pályafutása során. Persze ez a W Series már egy komolyabb mérce lenne, ha bekerülne a végleges mezőnybe, itt legalább az élmezőnyben már profinak mondható pilóták lennének mércének.

  Szerk.: Ja azt kifelejtettem, hogy az utóbbi két évben az Audi gyári támogatásával versenyez, de azért hozzá kell tenni, hogy minden évben kiválasztanak pár lányt is a PC jegyében, persze azt meg kell jegyezni, hogy Vivien meg is ragadt ebben a programban.

 10. Denis Hunter: A gyoztes mit is kap a penzdijon kivul? Mondjuk mar azert megeri, foleg az ingyen nevezes miatt. F3, vagy F2 reszvetel esetleg? Mitol lesz igy konnyebb nekik helytallni ott, ahova amugy nem tudnak maguktol bejutni. Nem hinnem, hogy csak a financialis okok miatt.

  Semmit, a tehetségesebb lányok éppen emiatt ellenzik. Azzal, hogy különválasztják őket, nem feltétlenül lépnek előre, mert a teljesítményüket ugyanúgy nehéz lesz megítélni, a pénzdíj meg nagyjából egy fél F3-as szezonra elég, úgyhogy csak valamelyest megkönnyíti a továbblépésüket. Csak semmi garancia nincs rá, hogy majd ott érvényesülni fognak, az az egész bajnokságra nézve kellemetlen lenne, ha egy W Series bajnok rendesen alulmaradna a normál nemzetközi mezőnyben.

 11. feeder_series: Viviről jobb ha nem én írok, mert abban nem lenne köszönet 😀 😀 Szerintem a szépségversenytől elvonatkoztatva három fő esélyese lehet ennek a bajnokságnak: Alice Powell, Beitske Visser és Jamie Chadwick, ők fiúk között is egészen vállalható teljesítményt nyújtottak.

  Szoval te tudsz rola valamit 😀 A versenyzoi kvalitasa eleg ahoz, hogy bekeruljon? Focit sem azert szeretjuk, mert buszkek vagyunk a fiukra, de ha mar nemzetkozi porond, illik nekik szurkolni (hazaiaknak).
  A gyoztes mit is kap a penzdijon kivul? Mondjuk mar azert megeri, foleg az ingyen nevezes miatt. F3, vagy F2 reszvetel esetleg? Mitol lesz igy konnyebb nekik helytallni ott, ahova amugy nem tudnak maguktol bejutni. Nem hinnem, hogy csak a financialis okok miatt.

 12. Denis Hunter: nem szamoltam. Mind az 55 benne volt? Kevesebbnek tunt 😀 Van par “erdekes” nonemu leny benne 🙂 Valamit tudtok a magyar lanyrol? Fingom sincs ki, meglepodtem, amikor lattam. Carmen siman veri a mezonyt, ha nem is a palyan 😀 Valamelyiknek mondjuk akkora muszempillaja van, hogy az mar mozgo legterelo elemnek szamit 😀 Mennyien is jutnak be? 20? Lesznek tartalekosok?
  Hajra Vivien!

  Viviről jobb ha nem én írok, mert abban nem lenne köszönet 😀 😀 Szerintem a szépségversenytől elvonatkoztatva három fő esélyese lehet ennek a bajnokságnak: Alice Powell, Beitske Visser és Jamie Chadwick, ők fiúk között is egészen vállalható teljesítményt nyújtottak.

 13. feeder_series:

  nem szamoltam. Mind az 55 benne volt? Kevesebbnek tunt 😀 Van par “erdekes” nonemu leny benne 🙂 Valamit tudtok a magyar lanyrol? Fingom sincs ki, meglepodtem, amikor lattam. Carmen siman veri a mezonyt, ha nem is a palyan 😀 Valamelyiknek mondjuk akkora muszempillaja van, hogy az mar mozgo legterelo elemnek szamit 😀 Mennyien is jutnak be? 20? Lesznek tartalekosok?
  Hajra Vivien!
  Jah meg akartam valamit. Nem tudom a kozel 30-asok mit szeretnenek, kicsit keso elkezdeni egy autoversenyzoi karriert. Szerintem van par 30-on tuli is, aki nem mondta a korat 😀

 14. Bance: próbáltam én is, max átkapcsolom pc verzióra, de mindenesetre érdekes és egyben kicsit idegesítő is, mert nem lehet rajta javítani

  Az oldal reszponziv. Tehat adott szelleseghez igazitja az oldal szelesseget is. Sztem ott egyedi problema lehet mert senki masnal nem jelentkezik ez a problema

 15. feeder_series: Játszadoztam a saját telefonomon a Chrome beállításaival, de én ezt nem tudom vele reprodukálni, a Beállításokban a Kisegítő lehetőségeknél felhúztam maximálisra a betűméretet és bekapcsoltam a kényszerített átskálázást, de még úgy is jól kezeli a szöveget.

  próbáltam én is, max átkapcsolom pc verzióra, de mindenesetre érdekes és egyben kicsit idegesítő is, mert nem lehet rajta javítani

 16. Bance:
  xiaomi redmi note 5
  5,99 hüvelyk
  1080×2160 a felbontás, IPS LCD technológia 🤷🏼‍♂️

  így néz ki a problémám https://imgur.com/a/TWO8QXF

  Játszadoztam a saját telefonomon a Chrome beállításaival, de én ezt nem tudom vele reprodukálni, a Beállításokban a Kisegítő lehetőségeknél felhúztam maximálisra a betűméretet és bekapcsoltam a kényszerített átskálázást, de még úgy is jól kezeli a szöveget.

 17. Lewanda_17: Én ugyan ritkán olvasom mobilról, de szerintem normálisan lehet olvasni a cikkek címeit.

  A cikkeket egy az egyben veszi át oldalunk az Boxutcától a címeikkel együtt, mivel jelenleg nincs kapacitásunk ilyen szinten, ennyire naprakész saját tartalmat előállítani.

  Az oldal azért nincs biztosítva, mert egyrészt pénzbe kerül, de lejjebb már Feeder kifejtette, hogy biztonságban vannak az adataitok. 😛

  köszi a választ 👍 nekem a cím első betűi képtől jobb oldalt “másznak” lefele és a maradék már a kép alatt folytatódik

 18. Bance:
  pár dologra szeretném felhívni a figyelmet:

  – mobil verzión lószar olvasni a cikkek címeit

  – néha 3x kell elolvasni a címet, mire rájövök, hogy miről is lehet a cikk 🤷🏼‍♂️ a szavak átcserélve vagy félreütött betűk (nem vagyok grammarnazi, nem érettségiztem magyar nyelvből)

  – miért nincs bebiztosítva a weboldal?

  talán ennyi 🤦🏼‍♂️

  Én ugyan ritkán olvasom mobilról, de szerintem normálisan lehet olvasni a cikkek címeit.

  A cikkeket egy az egyben veszi át oldalunk az Boxutcától a címeikkel együtt, mivel jelenleg nincs kapacitásunk ilyen szinten, ennyire naprakész saját tartalmat előállítani.

  Az oldal azért nincs biztosítva, mert egyrészt pénzbe kerül, de lejjebb már Feeder kifejtette, hogy biztonságban vannak az adataitok. 😛

 19. pár dologra szeretném felhívni a figyelmet:

  – mobil verzión lószar olvasni a cikkek címeit

  – néha 3x kell elolvasni a címet, mire rájövök, hogy miről is lehet a cikk 🤷🏼‍♂️ a szavak átcserélve vagy félreütött betűk (nem vagyok grammarnazi, nem érettségiztem magyar nyelvből)

  – miért nincs bebiztosítva a weboldal?

  talán ennyi 🤦🏼‍♂️

 20. Az az egy, amit nem ertek, hogy a nyuggerek miota Fideszesek? Videk, nyugdijas, Fideszes. Szerintem az a reteg inkabb szocialista, mar ha letezik meg olyan. Csaladom nagyresze mar nyugdijas es bar nem szoktam politikarol tarsalogni veluk, ok szoktak egymas kozott es egyikuk sem tunik fideszesnek, sot nemelyikuk mar elkeseritoen ellenzi oket, ahogy pl a szuleim, mert mar szegyellem magam, mikor latom a FB hozzaszolasaikat ebben a temaban. Pedig amugy tanult, ertelmes emberek, videken elnek, de sosem voltak foldmuvesek, szoval nem azok a tipikus egyszeru emberek. Pedig nalunk szo szerint lehet erteni a migranshelyzetet is, mivel 8 km-re van a varoska a deli hatartol es sztorikat nem a TV-bol, meg az internetrol hallottunk, hogy betortek hazakba, meg loptak mindenfelet. Megsem a Fidesz migranspolitikaja tartja oket felelemben, egyszeruen csak nincs epkezlab ellenzek. Ettol fuggetlenul 1000%, hogy nem szavaznak Fideszre. Nem tudom kire, mert ilyet nem szoktam senkitol megkerdezni, nem skatulyazom az embereket ezuton. Max a buta liberalisokat 😀 Ez viszont nem annyira partfuggo. Itt inkabb a fiatalok valtoztathatnanak, ahogy mar valaki emlitette is azt az angol propagandavideot, ami tragar modon probalja ravenni a fiatal/erdektelen/lusta reteget, hogy szavazzanak, kulonben az less, mint a brexit. Nem a fiatalok szavaztak meg, mert ok mar ugy nonek fel, hogy mindenfele nepcsoport van az iskolakban, mig az idosebb korosztaly inkabb rasszista/foldhozragadt. De ok elmennek szavazni, ha beledoglenek akkor is. Otthon is a 18-25 ev kozottiek szavazati aranya a siralmas, mar ha egyaltalan van ilyen arany. Ott van elbaszva, ahogy te is irtad, leszarom/lusta/kulfoldon dolgozik. Igy nem fog valtozni semi. Konnyu a nyugdijasokra fogni, pedig nem ok formaljak a jovot, kb nekik lenne tok mindegy.

  Lewanda_17:
  Visszaolvastam a hozzászólásokat, én inkább nem folyok bele a hazai politikai életbe, mert egy VICC, természetesen nyomon követem a közéletet és megvan a véleményem, el is megyek mindig szavazni, de itt egy jó ideig nem lesz változás. Sajnos.

  Olvastam a nézetkülönbségeket a vidék kontra Bp. témában, és sajnos azokkal értek egyet akik szerint a vidék nagyon el van maradva és az emberek kevésbé tájékozottak és érdeklődőek. Én egy igazi vidéki parasztlánynak születtem, az ország elmaradottabb keleti régiójába, egy kb 4000 fős faluban éltem évekig, és élek jelenleg is átmenetileg. Ezt a nagy különbséget viszont nem a vidéki nagyvárosokra értem, mert tanulmányaim alatt ott is éltem. Viszont most hogy pár hónapra visszaköltöztem Pestről egy igazi vidékre rettentően elszomorítónak találom ezt a különbséget, és a szavazatok többségét ezek az emberek teszik ki, az öregedő társadalom.
  Nem elég a változáshoz az a kevés fiatal aki próbál változást elérni, mert a legtöbb szarik rá – mint én, vagy elmegy külföldre ahogy öcsém… Sajnos ez a magyar valóság.

 21. Visszaolvastam a hozzászólásokat, én inkább nem folyok bele a hazai politikai életbe, mert egy VICC, természetesen nyomon követem a közéletet és megvan a véleményem, el is megyek mindig szavazni, de itt egy jó ideig nem lesz változás. Sajnos.

  Olvastam a nézetkülönbségeket a vidék kontra Bp. témában, és sajnos azokkal értek egyet akik szerint a vidék nagyon el van maradva és az emberek kevésbé tájékozottak és érdeklődőek. Én egy igazi vidéki parasztlánynak születtem, az ország elmaradottabb keleti régiójába, egy kb 4000 fős faluban éltem évekig, és élek jelenleg is átmenetileg. Ezt a nagy különbséget viszont nem a vidéki nagyvárosokra értem, mert tanulmányaim alatt ott is éltem. Viszont most hogy pár hónapra visszaköltöztem Pestről egy igazi vidékre rettentően elszomorítónak találom ezt a különbséget, és a szavazatok többségét ezek az emberek teszik ki, az öregedő társadalom.
  Nem elég a változáshoz az a kevés fiatal aki próbál változást elérni, mert a legtöbb szarik rá – mint én, vagy elmegy külföldre ahogy öcsém… Sajnos ez a magyar valóság.

 22. Tapani: Én kezdeményeztem a petíciót, mert korábban itt már volt róla szó, nem is tudom, ki dobta fel az ötletet, de nagyon sokan helyeselték, szóval én is arra számítottam, hogy sokan aláírják innen, de ez így tényleg komolytalan. Akik aláírták, azoknak köszönöm. De úgy néz ki, hogy kisebbségben vagyunk a véleményünkkel. 😀

  Az ilyen petíciókkal, nem sokra lehet menni, max ha tényleg tömeget mozgat meg, de ahhoz meg nincs elég F1 értő ember, az átlag nézőt meg nem érdekli, hogy amiről Szujó rikálcsol vagy okoskodik annak mi a valóság tartalma, inkább több értelme van kritikával illetni mindenhol ahol azt lehet és persze a csoportokban való megosztása is lehet egy módja annak, hogy mennyire értenek egyet ezzel az emberek.

 23. Tapani: Én kezdeményeztem a petíciót, mert korábban itt már volt róla szó, nem is tudom, ki dobta fel az ötletet, de nagyon sokan helyeselték, szóval én is arra számítottam, hogy sokan aláírják innen, de ez így tényleg komolytalan. Akik aláírták, azoknak köszönöm. De úgy néz ki, hogy kisebbségben vagyunk a véleményünkkel. 😀

  Nagy kár érte, mert én szívesebben nézném magyarul a közvetítést, főleg mivel apámmal eggyütt nézzük, ő nem ért angolul, és még akkor sem túl szórakoztató számára ha lefordítom a fontosabb eseményeket. Viszont Szujótól már rosszul van ő is, inkább bevállalja, hogy lófszt sem ért, csak angolul hablatyolnak, csak őt ne kelljen hallani.

 24. trialboj:
  Emberek, ne szórakozzunk már, 13-an írták alá ezt a francot?

  https://www.peticiok.com/valtsuk_le_szujo_zolit

  Csak ezen az oldalon többen vannak akik emiatt kárognak, hogy lehet hogy nincs még legalább 100 felett?
  Elkezdem elküldözgetni haveroknak, de mikor láttam mennyien vették a fáradtságot hogy kitöltsék el is ment tőle a kedvem, több 1000 szavazat kellene hogy egyáltalán megemlítsék valahol, így hamvába halt ötlet.

  Én kezdeményeztem a petíciót, mert korábban itt már volt róla szó, nem is tudom, ki dobta fel az ötletet, de nagyon sokan helyeselték, szóval én is arra számítottam, hogy sokan aláírják innen, de ez így tényleg komolytalan. Akik aláírták, azoknak köszönöm. De úgy néz ki, hogy kisebbségben vagyunk a véleményünkkel. 😀

 25. trialboj:
  Emberek, ne szórakozzunk már, 13-an írták alá ezt a francot?

  https://www.peticiok.com/valtsuk_le_szujo_zolit

  Csak ezen az oldalon többen vannak akik emiatt kárognak, hogy lehet hogy nincs még legalább 100 felett?
  Elkezdem elküldözgetni haveroknak, de mikor láttam mennyien vették a fáradtságot hogy kitöltsék el is ment tőle a kedvem, több 1000 szavazat kellene hogy egyáltalán megemlítsék valahol, így hamvába halt ötlet.

  Nekem aztán tök mindegy épp ki a kommentátor ugy is alszok vagy épp nem érdekel mit dumàl. Megmondom őszíntén nem csodàlom hogy érdektelenségbe fulladt az akció. A virtuális valoság meg a való élet köszönő viszonyban sincs egymással. Facebokot meg hagyjuk ,bejelöl a tinó ismerősnek (persze ismerjük is egymást) de mikor szembejon veled az utcán inkabb elfordul mintsem hogy köszönjön.

 26. trialboj:
  Emberek, ne szórakozzunk már, 13-an írták alá ezt a francot?

  https://www.peticiok.com/valtsuk_le_szujo_zolit

  Csak ezen az oldalon többen vannak akik emiatt kárognak, hogy lehet hogy nincs még legalább 100 felett?
  Elkezdem elküldözgetni haveroknak, de mikor láttam mennyien vették a fáradtságot hogy kitöltsék el is ment tőle a kedvem, több 1000 szavazat kellene hogy egyáltalán megemlítsék valahol, így hamvába halt ötlet.

  En a helyetekben belepnek jopar fb csoportba es ott hirdetnem

 27. Emberek, ne szórakozzunk már, 13-an írták alá ezt a francot?

  https://www.peticiok.com/valtsuk_le_szujo_zolit

  Csak ezen az oldalon többen vannak akik emiatt kárognak, hogy lehet hogy nincs még legalább 100 felett?
  Elkezdem elküldözgetni haveroknak, de mikor láttam mennyien vették a fáradtságot hogy kitöltsék el is ment tőle a kedvem, több 1000 szavazat kellene hogy egyáltalán megemlítsék valahol, így hamvába halt ötlet.

 28. guide: Volt egy-két zseniális megszólalás,az biztos.Szerinted a Fidesz privatizál.:D
  Andrea szerint a magyarok deportáltak az 50-es években.:D Csak szólok,hogy a németeknél 67 év a nyugdíjkorhatár a férfiak számára.Ha valaki nagyon akar,elmehet 3 évvel korábban is,de akkor lényegesen kevesebb nyugdíjat fog kapni.
  A diktatúrát meg soha ne tapasztaljátok meg,hogy milyen!!

  nyilván disszidált akart lenni, későn írtam. Mindegy.
  59 éves férfi volt bent manapság a nyugdíjintézetben, felesége mehet nyugdíjba 40 évvel, a féri 65 éves kor de mondták ne számítson arra, hiszen tervezetben van a 67 éves korhatár. Ne legyen senkinek se félelme, nyilván ezt sok minden befolyásolja öregedő társadalom, ez a németek esetében már 2001.ben így volt mikor az állami nyugdíj összege az utolsó nettó kereset 70 százalékáról 67 százalékára csökkent. Az állami nyugdíjpénztárban Németországban a bruttó keresetük 19,9 százalékát fizetik be az aktív keresők, de felezve a munkavállaló és a munkáltató.Ajjor ott vana nyugdíjalap Riester neve után,egy banknál vagy egy biztosító társaságnál, egy megtakarítási szerződés típust köt és nyugdíjazásig fizetsz ez kb a bruttó bérednek az 5%.a, akkor ezekre állami támogatást is kapsz azt hiszem munkavállalóként legfeljebb évi 150 eu, gyerekek után kapsz évi 180 eurót ( pótlékokból és adómegtakarításokból ). a megtakarítás összege levonható az adóból, de kb 2300 eu, a pótélokokra nem vagy jogosult, az adómegtakarítást majd a végén az állam visszakéri. De ha ezt a burttó négy százalékot fizeted akkor a teljes állami támogatás jár, lehet ennél többet is csak arra nincs plusz állami támogatás valamint lehet kevesebbet is de akkor arányos az állami támogatás. A hozzátett állami támogatással a legtöbbet az alacsony jövedelműek, az egyedülállók, és családok nyernek, nekik a támogatási arány különösen magas. Amit írsz ez valóban így 63 vagy 62 évesen úgy döntesz nyugdíjba mész és csak 35 évig fizetted a hozzájárulást akkor 14 %al kevesebb nyugdíjat kapsz, ha meg van a 45 éved akkor az utolsó nettó béred kétharmadát kapod meg és nem restek azokkal akik visszavonulnak 67 éves korukig, kidolgozzák az idejüket, mertt akkor akkor a teljes nyugdíjat kapod meg. 😉 Logikus azért és fair rendszer.

  Most is tapasztalható a diktatúra itthon, nem kell félni, itt van közöttünk. 😉

 29. Nando:
  Ez valahogy az itteni kibeszélőt juttatta eszembe. 😀
  https://scontent.fbud4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/46524130_2006929059384734_8073232670328356864_n.jpg?_nc_cat=1&_nc_ht=scontent.fbud4-1.fna&oh=ca3a685a121e97e0782a11d8d223705f&oe=5C7A7F3A

  Volt egy-két zseniális megszólalás,az biztos.Szerinted a Fidesz privatizál.:D
  Andrea szerint a magyarok deportáltak az 50-es években.:D Csak szólok,hogy a németeknél 67 év a nyugdíjkorhatár a férfiak számára.Ha valaki nagyon akar,elmehet 3 évvel korábban is,de akkor lényegesen kevesebb nyugdíjat fog kapni.
  A diktatúrát meg soha ne tapasztaljátok meg,hogy milyen!!

 30. GreenHonda: nem tudom kire szavazzon mert én nem néztem a kispártok után de én nem is háborgok, de igen ha érdekli mi van akkor nézzen utána a többi pártnak. nem csak úgy, légből kapva szavazzon nem tudom ki mondott ilyet amíg nem volt ott nem tudod milyen lesz ez meg a másik, de ha sokan akik azt mondják mindegyik jobb ennél érdekes azért mégsem ?

  másrészt te is ahogy leszűröm azt gondolod h mindent csak politkai szinten lehet megváltoztatni de nyomásgyakorlásról hallani sem akarsz h pl a közemberek szemléletmódváltásával hozzá lehet járulni változásokhoz. igazából te is látsz valamit jól belőle de eljutsz addig h nem foglalkozol vele annyira, ez nem elég. ezért nem szoktam én most belemenni olyan dolgokba h kinek melyik programja lett épp sikeres melyik nem, csak azt tudom h ezekről amiről beszélünk, ki lopott ki nem az egytől egyig így van világszerte és ezt próbálják bemagyarázni most az embereknek h ilyen csak itt létezhet
  andreának is ezt írtam h ez basz ebben fel meg h ha annyi az okos ember összefogással meg lehet változtatni dolgokat dehát szarik mindenki bele, akkor meg ne várjunk változást ennyi.

  és légyszí ne mondd el mégegyszer mert nem arról volt szó h kire szavazzunk, és teljesen másról !

  amúgy nem lehet megcsinálni h ne mindig a 2. oldalra dobjon vissza mikor rákattintok az értesítésnél?

  Amikor te vagy a kisebbség? 😀 akkor nehéz bármit is mondani, főleg a hithű Fideszes ellen, a szomszédba azt mondja lát fejlődést itthon, van egy csomó fejlesztés… nyilván keveri hogy néha csurran cseppen egy eus pályázat a népnek is msj 3szoros áron, nem a kormány munkája miatt van ez😊 és a fekete gazdaságban potenciál van. Na nyilván itt él kellett magyarázni pár dolgot közgazdaságból. A néni mellettem amint megkapta a szavazó papírt két x Fidesz, megkerdeztem miért, mert kiall a nyugdíjasokert, támogatást ad és nem jön a migráns. Mondta az unokám hogy ők nem jók. 🙂 Ezzel nem lehet mit kezdeni. Te csak a kisebbség vagy.

 31. GreenHonda: Tiédben is volt sok érdemleges, pl h a kormány szar, minden más jobb és a világon nincs még egy aki meg is közelítené őket. Tudod egy basz az egészben fel, mert oké h a Fidesz korrupt és kifogásolható, de ki nem? H az egész világon itt csak Orbánék lehetnek ***k és a korruptak a többi meg mind relatíve szép és jó, leszámítva a Észak-Koreát

  Csak finom voltam, hányinger amit művelnek mind politikailag, emberileg és erkölcsileg. Mindegy nem akarok igazából személyeskedni, te dolgod ha ez jó neked. Kivételesen most egy pillanatra megosztok pár dolgot magamról, turizmus szakon végeztem, szállodai portán dolgozok, mindegy hol, jó szállodába és nemcsak nagyon tapasztalt kollégáim vannak de rengeteg vendéggel beszélgettem már az elmúlt 5 évben. Sok köztük akik régóta kint éltek, elmentek innen még nagyon régen. Egyik se mondta azt és én sem tudom azt mondani neked mindenhol jobb, mert voltam már jó párszor külföldön, nekem is van kint élő barátom, van családtagom aki kint él és dolgozik, vannak kollégáim akik szintén sokat utaznak és nagyon sokat beszélgetünk kinti helyzetekről. Sehol se könnyebb. Itt nagyon nagy különbségek vannak kelet és nyugat között, 100% minden kint élő barátom nyugatra ment, ahogy azok a kint élők kB az 50es 60as években deportalt magyarok is vendégek, azok is inkább onnan, nyugatról jönnek. Mit akarok szemléltetni vele, azt hogy sehol se jobb, mindenhol nehéz de ami különösen különbözik hogy vannak lehetőségek ezeken a területeken, jó lehetőségek és van eredményei az erőfeszítéseknek. Amit akarok mondani van olyan vendégem mert visszájáró hogy nyelvtudás nélkül, elment Kanadába és dolgozott látástól vakulásig, ott értékelték és egyre feljebb lépett, a felesége meg egy óvoda konyhájában mosogatott, hal istennek tudtak ongondoskodni mert ez azért nyugaton 100 éve működő rendszer, és ma utaznak. És nem csak ők, azt látom sorra, hogy jönnek idős, nyugdíjas emberek és tartalmasan élik az életüket. Eltoltenek itt egy hetet vagy kettőt, mert már felneveltek a gyerekeiket, vannak unokák és ők meg utaznak. Akár 1000 vagy 1500 euróért is, vesznek hozzá különböző gyógyászati packageket és jól érzik magukat. Na ettol a világtól vagyunk messze, sehol se jobb de vannak lehetőségek. Dreamworld ez.
  Amit látok itthon, nyugdíjas
  … van ilyen kollégám aki az mellett dolgozik még 64 évesen mert nem tud megélni a nyugdíjából, nem egy tragédia? Végig dolgozta az életét és van két gyereke mellette Magasvérnyomásos, cukros de ez van. Múltkor beszélgettem egy bácsival, német aki azt mondta 75 éves, most jött, megállapította a kardiológusunk h magas vernyomasa van, nem is gondolta hogy az. Más eletszinvonalon élt és nem egy elit politikus, nem egy orvosrol beszéltem itt… mert itthon jól élni csak kb ez a kategória tud, azt hiszem ekszerboltban dolgozott,de csinálta. Itt meg az ongondoskodás, jon egy *** mint egy Bánki Erik akinek hirtelen óriási tartozásai tűntek el a Nav felé, akivel elmondatjak hogy az ltp nem jó, visszaélnek vele aztán takarítják is el 1.5 nap alatt. Nem is az hogy felülvizsgálják a rendszert, eltakarítjuk. Szintén beszélgettem a szomszédommal aki egy otp fiókban dolgozik immáron 15 éve, mondta hazugság hogy pl náluk visszaélések lettek volna. Mi más lett volna. 😀 elmondta hogy pl náluk a legnagyobb arányú erre a célra és számlával igazolt lakasfelújításra, lakásvásárlásra felhasznált ltpk voltak, és nemcsak fiatalok hanem idősek is akik ezekből finanszírozták a felújításukat. Ha csak 5000 ftot akkor is volt valami később, szülők gyerekeiknek nyitottak, mert ha nem mutatod fel egy húsz millás lakásnak kB a 8.millas önerejét nem tud hozzajutni egy lakáshoz vagy fizetheti egy 35 négyzetméteres lakásnak az albérletét ami 110 és 150 ezer között van, ez már egy saját lakásnak a hitel törlesztője is. Megint nem a fiatalokat támogató döntés vagy szülsz a vakvilagba 2 vagy 3 gyereket, növekedjen a létszám felelőtlenül és kapsz 15 millát, az édes kevés és miből lesz önerőd? Vagy bővíted a szüleit házát vagy ha esetleg van saját lakás akkor a kettőt egybe tudod rakni. Ez a lakosság hány százaléka, aki ezt megteheti?
  Megszüntették ezt a támogatást, mert volt a megkötött ltp felhasználók között úgy 10 vagy 20 százalék akik nem arra használták, ez nagysagrendileg max 50 vagy 70 ezer ember. Erre mit tesznek a Vajdaságban, hozzateszem vajdasági családnak, a magyar kormánytól vissza nem térítendő támogatást adtak 200 vajdasági családnak házvásárlásra. Immáron úgy osztogatnak ltpket a vajdaságba hogy nem is kell igazolni mire költötték a pénzt. 1300 embert kilakoltattak mert devizacsapda és még fel se lehet szólalni miattuk, volt pár ezer ember aki visszaélt az ltpvel, de mellette több száz ezer ember arra a célra vette fel amire kötötte. Na majd nézzük meg hogy veszi
  megint el a kormany a nyugdíjpénztárakat, csak lehet elég lesz egy nap. Nyilván megértem az álláspontodat, kiszolgálja amit kell. 😀 Ki mire van berendezkedve. 🙂 Egy normális ország, normális kormányzással és nem öncélúval, ahol vannak lehetőségek, akkor majd hasonló állásponton leszek veled. Kiszolgálja amit én és mások pl itt akarnak. A magyarok többsége még ezt a féle sötét szemléletet tudja értelmezni, mert jön a migráncs 😀 , csak már a kormány nem tudja foltozgatni a lakáskassza hiányát. Itt ehhez a berendezkedéshez ragaszkodik az ember, oké csak ne sírjunk ha a sertéshús ára 120 ftról 150 ftja lett dekánként, kilója meg 1500- 1600,mert nincs ki dolgozzon itthon a feldolgozóiparban. Majd a csak havonta egyszer eszik a kisember húst.
  Vállalom, hogy szídom a kormányt mert gazember, mocsok az összes.

  Ha valakinek ez nem megy át vagy ebben talál normálitást akkor te is csak a tobbseh5vagy számomra, akinek jó ez. Merj nagyot álmodni.

  Amúgy elmondom ha ez egy normalis ország lenne az embereknek csak fel kellene oszlatnia a parlamentet, nyilván mivel a többség elégedett mert kap 18000 ftot meg biztonságban van akkor minden jó. Akkor te vagy a kisebbség. 😀 Az hogy biztonság van az egy feladata a kormánynak. Ezt semmilyen formában, ilyen módon végképp gusztustalan volt visszaélni és felhasználnia. Megjegyezni egy választási kampányban meg lehet, de nem celebritást csinálni belőle és telepakolni mindenfajta szeméttel az utcákat, többek között Brüsszelről és akkor múltkor sír pl Szijjártó szája ha visszatartják a pénzeket, nincs 1400 millió meg a budzsehez, csak 189 millió eurót küldtek.. Akkor ott van a másik ügy hogy Czakó Tibor, az a busztarsaság vezetője amelyik veronaba balesetet szenvedett, meghalt 17 ember köztük gyerekek olyan műszaki engedélyű busszal, ahol illegálisan lett egy plusz tank felszerelve majd több száz liter, engedélyez egy ilyen beteg sofőrt és még szabadlábon van mert ő is kormányparti barát. Igazságszolgáltatás független bíráskodás és meg van sértődve ha a szemébe nyomják ezt, hogy diktátor. Független bíráskodás. 🙂 kicsit neked se ártana kitagitani a szemedet, olvasni külföldi lapokat, kilátogatni külföldre. Segít.

 32. feeder_series: Csak személyes vélemény, de azok az eszközök, amiket kimondottan így árulnak, mint a Caterpillar és társai, tipikusan főleg szoftveresen, de néha hardveresen is hagynak némi kívánnivalót maguk után. Szerintem alapvetően jobban jársz, ha veszel egy jó ár/érték arányú készüléket és tokkal/fóliával/üveggel próbálsz tenni a károsodás ellen. Persze ha annyira extrém környezetben töltöd az időd, hogy ez kiemelt szempont, akkor lehet megéri.

  Az esetek többségében reggeltől estig ,főleg nyáron a szabadban dolgozom. Ezért lenne jó egy Cat de ahogy írod valóban hagy némi kívànnivalót maga után. Meg ami jobb annak meg is kérik az árát.

 33. F1890:
  Kis ember elnyomása.

  Erről én is tudok érdekes példát felhozni, például az a hír járja, hogy ha mindentől független vállalkozások kezdenek befutni és nagy tőkét termelni egy bizonyos szám felett arra szépen rá száll a ner, tehát mondhatni kontroll alatt van tartva kiből mennyire lehet gazdag befolyásos ember, de erről csak igen szűk körökben beszélnek !

 34. GreenHonda: nem tudom kire szavazzon mert én nem néztem a kispártok után de én nem is háborgok, de igen ha érdekli mi van akkor nézzen utána a többi pártnak. nem csak úgy, légből kapva szavazzon nem tudom ki mondott ilyet 😀amíg nem volt ott nem tudod milyen lesz ez meg a másik, de ha sokan akik azt mondják mindegyik jobb ennél érdekes azért mégsem ? 🙂

  másrészt te is ahogy leszűröm azt gondolod h mindent csak politkai szinten lehet megváltoztatni de nyomásgyakorlásról hallani sem akarsz h pl a közemberek szemléletmódváltásával hozzá lehet járulni változásokhoz. igazából te is látsz valamit jól belőle de eljutsz addig h nem foglalkozol vele annyira, ez nem elég. ezért nem szoktam én most belemenni olyan dolgokba h kinek melyik programja lett épp sikeres melyik nem, csak azt tudom h ezekről amiről beszélünk, ki lopott ki nem az egytől egyig így van világszerte és ezt próbálják bemagyarázni most az embereknek h ilyen csak itt létezhet 😀
  andreának is ezt írtam h ez basz ebben fel meg h ha annyi az okos ember összefogással meg lehet változtatni dolgokat dehát szarik mindenki bele, akkor meg ne várjunk változást ennyi.

  és légyszí ne mondd el mégegyszer mert nem arról volt szó h kire szavazzunk, és teljesen másról ! 😀

  amúgy nem lehet megcsinálni h ne mindig a 2. oldalra dobjon vissza mikor rákattintok az értesítésnél?

  nem tudom erre kinek van szabadideje, de nekem spec pl nem lenne arra h ezt meg azt csináljam. és én bevallom őszintén! nem izgat annyira h ezért tegyek valamit. én nem akarok szerepelni benne, vannak ennél nagyobb pofájú emberek akik többet szeretnének tenni, vannak értelmesebbek is nálam. nekik jobban való a téma. a bátyám politizált 10 éve, most olaszban van kint ott is nyomatja. és itthon akrhányszor csinált vmi jobb dolgot, mindig kifúrták mikor már pénz járt volna érte 🙂 úgyh én saját példámon át láttam h hogyan is megy a kis ember elnyomása 😀 kösz én ebből semmilyen szinten nem kérek.

  én meg is mondtam őszintén h annyira spec nem izgat a politika h ezen görcsöljek, nem is olvasom a híreket mert csak felbaszná az agyam, inkább csak nevetni tudok ezen ami itt megy.
  ettől függetlenül látom mi megy a közéletben, stb. és 16 párt volt ebből volt kb 10 kamu párt, 1 troll párt és 4-5 nagyobb akikre egyáltalán volt értelme szavazni, mert tudtad h esélyesek

  nem lehet megcsinálni. a fidesz ezt is akadályozza xd

 35. F1890: de mondom mégegyszer, kire szavazzon az a 6 millió ember? orbánra? akinek programja sincs csak az h másikat fikázza, ***zza, ijesztgeti a migránccsal?
  a gyurcsányra aki egy palimadár, és már a maga 5%-án túl senkit sem izgat?
  aki nem szavazott az azzal nyilvánított véleményt h nincs jelenleg olyan lehetőség amire szavazna, mert az összes okádék. az más kérdés h matematikailag ezzel a fideszt segítette.

  az ember meg nem fog támogatni egy politikai pártot csak úgy, főleg kezdőket nem. és h őszinte legyek, nekem pl nem érne annyit h ezen agyaljak nap 24 órájában, a családomat nagyító alá vegyék stb stb. magyarországon nincs politika, bohóckodás megy felsőfokon. és akkor meg nem is beszéltünk arról h hiába van esetleg jó programod a valóvilágon nevelkedett ember nem fog fel ezt azt belőle hanem könnyen rávehető bizonyos dolgokra.

  én ezért örülök puzsérnak, mert ő talán elindíthat vmi 21. századi politikai érvényesülést itthon. nem azt mondom h igaza van, csak azt h ő vevő arra h beszéljen, véleményt mondjon, és az emberek elé tárjon vmit. amolyan tanuló szándékkal száll bele a politikai életbe és a vitákba is (azontúl h élvezi)

  nem tudom kire szavazzon mert én nem néztem a kispártok után de én nem is háborgok, de igen ha érdekli mi van akkor nézzen utána a többi pártnak. nem csak úgy, légből kapva szavazzon nem tudom ki mondott ilyet 😀 amíg nem volt ott nem tudod milyen lesz ez meg a másik, de ha sokan akik azt mondják mindegyik jobb ennél érdekes azért mégsem ? 🙂

  másrészt te is ahogy leszűröm azt gondolod h mindent csak politkai szinten lehet megváltoztatni de nyomásgyakorlásról hallani sem akarsz h pl a közemberek szemléletmódváltásával hozzá lehet járulni változásokhoz. igazából te is látsz valamit jól belőle de eljutsz addig h nem foglalkozol vele annyira, ez nem elég. ezért nem szoktam én most belemenni olyan dolgokba h kinek melyik programja lett épp sikeres melyik nem, csak azt tudom h ezekről amiről beszélünk, ki lopott ki nem az egytől egyig így van világszerte és ezt próbálják bemagyarázni most az embereknek h ilyen csak itt létezhet 😀
  andreának is ezt írtam h ez basz ebben fel meg h ha annyi az okos ember összefogással meg lehet változtatni dolgokat dehát szarik mindenki bele, akkor meg ne várjunk változást ennyi.

  és légyszí ne mondd el mégegyszer mert nem arról volt szó h kire szavazzunk, és teljesen másról ! 😀

  amúgy nem lehet megcsinálni h ne mindig a 2. oldalra dobjon vissza mikor rákattintok az értesítésnél?

 36. F1890: mondtam: amíg gyurcsány félék vannak, addig ezek egymás elől lopják a szavazatot. a történelem során másfajta eszmék ellen léptek fel együttes erővel, nem pedig hasonló rendszer ellen – ami demokrácia “hivatalosan”

  egy pártot nem lehet felépíteni nulláról, mert ahhoz bizonyos tőke kell, és amikor már tőkét invesztálnak beléd akkor jön a fidesz és elkezdi a médiakampányt ellened h ilyen olyan ember támogat téged. egyszóval 0-ról indulva ma nem lehet érvényesülni, vagy csak 10-15-20 év múlva.

  nyugat teljesen más világ, azt fölösleges hazánkhoz viszonyítani.

  Régebben sokat foglalkoztam politikával,de mostanában már a híreket is ritkán hallgatom meg.Meguntam az igazság “keresést”,a nap 24 órája kevés lenne hozzá.Minden oldal ugyanazt hajtja,propaganda szöveget nyomnak a fizetett újságíróik.
  A Fidesz azért győzött,mert
  1. az emberek valóban jobban élnek,több a munkahely
  2. az ellenzék tugyimutyik gyülekezete,színtelen-szagtalan,karizmatikus vezetők nélkül
  3. a migráns kérdést pocsékul kezelte az ellenzék
  Az első kettő még nem is nyomott volna annyit a latba, a 3. volt a döntő pont.Tény,hogy túltolták,tolják most is az ijesztgetést,de alapvetően jogos igény,hogy minden ország saját maga döntsön arról,hogy kiket engedjen be az országába.

 37. GreenHonda:

  Sajnálom, de én ebből csak azt tudom leszűrni, hogy rettentő tájékozatlan vagy, és a stílus amibe átváltottál az inkább jellemez egy elvakult Fideszes szavazót, mintsem egy függetlenül gondolkodó több aspektusból vizsgálódó valakit, én egyik oldalt sem erősítem ebben a politikai bohózatban, mert látom, hogy az egész a megvezetéseken alapszik. De azt amit a saját szememmel látok és a saját fülemmel hallok, az még véletlenül sem köszönhető semmilyen tv-s vagy internetes propagandának, ez amúgy is a kormány taktikája, hogy módszeresen végzi ki az ellenzéki tv-ket és lapokat, amik aztán mind egy kézbe kerülnek.
  És a tisztánlátás végett olyan hogy 1-1,5 éven belül 3-4 ezer család kerül utcára a devizás átverés miatt miközben a kormány családok évéről papol olyan pofárlánság csak itt fordul elő, és mindennek tetejében olyanokat akarnak kitenni a házukból akik már visszafizették a felvett kölcsönt, de még 1x annyit még követel rajtuk a bank a tisztességtelen uzsora kamat miatt az nem propaganda, hanem tény ami már Pl Hortvátországban a szomszédban rég megoldottak csak itt nálunk nem az emberek érdekei vannak szem előtt tartva. Független emberektől fent vannak a videók is Facebookon, Youtube-on stb és ez csak a töredéke annak amiről nem készül felvétel, mert saját pénzen nem tudnak mindenhol ott lenni. Szóval ha ilyen dolgokkal nem vagy tisztában azon én sem tudok segíteni ! És ezeket az embereket nem pénzeli a gonosz gyuribácsi..
  Megint ott tartunk, hogy egy árva mondatot nem tudtál értelmezni, én azt írtam, hogy ezt a kormányt nem is fogja érdekelni a zöld gondolkodás, mivel ha így lenne nem építene még 1 atomerőművet, ami nem mellesleg teljesen fölösleges beruházás amivel megint csak adósságba verik az országot ! Az álomvilág nem itt kezdődik, sajnos ez a valóság… Az meg miféle gondolkodás már, hogy az emberek minek beszélnek akik nem értenek egyet azzal ami zajlik, ez már kimeríti a diktatúra fogalmát, nem is értem miféle felfogás ez a részedről, de ha ezt tényleg így gondolod, hogy ha “6 millió” ember képtelen egyszerre megmozdulni, akkor a többinek kuss van, az egy igen primitív elgondolás, mivel ez nem így működik, hogy egyről a kettőre mindenkinek felnyílik a szeme, Fidesznek is 30 évébe telt mire sikerült így bebetonoznia ezt a kétharmadot, ráadásul nem is tiszta eszközökkel, hanem több milliárd forintba került az a sok lejárató kampány azok ellen akiket veszélyesnek éreztek a hatalmuk megingatására !
  A világ mindig is így működött elv egy igen tág fogalom és azzal nincs elintézve semmi, hogy ezt mint érv szeretnéd felhozni, mert ezzel csak azt támasztod alá, hogy te konkrétan ezért állsz be a sorba, ha már egy ideje ilyen, akkor biztosan ez az elfogadhatóbb módja a dolgoknak.. Ilyen alapon bármilyen sz@rt a földön meg lehet magyarázni, mert hát mindig is így működött, közben az emberiség szépen lassan ezek elvek mentén teszi magát ravatalra !

 38. GreenHonda: Gyurcsány hány szavazatot lop? nem 60%-ot az tuti. Együttes erőről itt más dimenziókban beszélünk, mivel azokból akik nem szavaznak van az a bizonyos 6 millió, amit Nando említett h szarnak rá mert szar mindenki úgy ahogy van. Na most ők tőkét h nyomassanak valamibe összetartással kialakíthatnák a saját birodalmukat, valahol el lehet kezdeni. Először olyan szinteken ahol senki nem veszi észre őket, teljesen ártatlanokként, minden így kezdődik szerintem. Ja és ha ennyi emberről van szó ne mondd h ne tudnának hatást gyakorolni a kormányra, mivel tőlök is függenek, belőlük élnek elég nagy részben!

  de mondom mégegyszer, kire szavazzon az a 6 millió ember? orbánra? akinek programja sincs csak az h másikat fikázza, ***zza, ijesztgeti a migránccsal?
  a gyurcsányra aki egy palimadár, és már a maga 5%-án túl senkit sem izgat?
  aki nem szavazott az azzal nyilvánított véleményt h nincs jelenleg olyan lehetőség amire szavazna, mert az összes okádék. az más kérdés h matematikailag ezzel a fideszt segítette.

  az ember meg nem fog támogatni egy politikai pártot csak úgy, főleg kezdőket nem. és h őszinte legyek, nekem pl nem érne annyit h ezen agyaljak nap 24 órájában, a családomat nagyító alá vegyék stb stb. magyarországon nincs politika, bohóckodás megy felsőfokon. és akkor meg nem is beszéltünk arról h hiába van esetleg jó programod a valóvilágon nevelkedett ember nem fog fel ezt azt belőle hanem könnyen rávehető bizonyos dolgokra.

  én ezért örülök puzsérnak, mert ő talán elindíthat vmi 21. századi politikai érvényesülést itthon. nem azt mondom h igaza van, csak azt h ő vevő arra h beszéljen, véleményt mondjon, és az emberek elé tárjon vmit. amolyan tanuló szándékkal száll bele a politikai életbe és a vitákba is (azontúl h élvezi)

 39. andrea1: Jaj, ha érdemlegeset nem tudsz írni akkor ne írj. 🙂

  Tiédben is volt sok érdemleges, pl h a kormány szar, minden más jobb és a világon nincs még egy aki meg is közelítené őket. Tudod egy basz az egészben fel, mert oké h a Fidesz korrupt és kifogásolható, de ki nem? H az egész világon itt csak Orbánék lehetnek ***k és a korruptak a többi meg mind relatíve szép és jó, leszámítva a Észak-Koreát 😀

 40. F1890: mondtam: amíg gyurcsány félék vannak, addig ezek egymás elől lopják a szavazatot. a történelem során másfajta eszmék ellen léptek fel együttes erővel, nem pedig hasonló rendszer ellen – ami demokrácia “hivatalosan”

  egy pártot nem lehet felépíteni nulláról, mert ahhoz bizonyos tőke kell, és amikor már tőkét invesztálnak beléd akkor jön a fidesz és elkezdi a médiakampányt ellened h ilyen olyan ember támogat téged. egyszóval 0-ról indulva ma nem lehet érvényesülni, vagy csak 10-15-20 év múlva.

  nyugat teljesen más világ, azt fölösleges hazánkhoz viszonyítani.

  Gyurcsány hány szavazatot lop? nem 60%-ot az tuti. Együttes erőről itt más dimenziókban beszélünk, mivel azokból akik nem szavaznak van az a bizonyos 6 millió, amit Nando említett h szarnak rá mert szar mindenki úgy ahogy van. Na most ők tőkét h nyomassanak valamibe összetartással kialakíthatnák a saját birodalmukat, valahol el lehet kezdeni. Először olyan szinteken ahol senki nem veszi észre őket, teljesen ártatlanokként, minden így kezdődik szerintem. Ja és ha ennyi emberről van szó ne mondd h ne tudnának hatást gyakorolni a kormányra, mivel tőlök is függenek, belőlük élnek elég nagy részben!

 41. Judas:
  Hát a prémium kategoria felejtős.
  Az a helyzet hogy nem csak vízálló lenne jó hanem amelyik bírja a fizikai behatásokat is. Az előző telefonomnak a kijelzőjét roppantottam meg mikor mázsás farönköket pakoltunk. Néztem én is Catepillart de nem tudom mennyire használható.Bár most egy örök tartalék tel.ról irok (Samsung Galaxy Core Prime LTE ) aminél csak jobb lehet 😃

  sztem ha veszel hozzá tokot, több értelme van mint egy CAT-nek

 42. GreenHonda: Szóval téged is megetettek Ez kb annyira elfogult gondolat mint mikor Raikkonenről csevegsz. Leírnak neked mindent róla, és az érdekel és mert afelé tendálsz, és h miért jobb a világ Raikkonennel ezért azt tartod jónak és minden hátrányát megmagyarázhatónak. De hogy más szemlélettel megpróbálni nézni vmit azt nem.

  Jaj, ha érdemlegeset nem tudsz írni akkor ne írj. 🙂

 43. Judas:
  Hát a prémium kategoria felejtős.
  Az a helyzet hogy nem csak vízálló lenne jó hanem amelyik bírja a fizikai behatásokat is. Az előző telefonomnak a kijelzőjét roppantottam meg mikor mázsás farönköket pakoltunk. Néztem én is Catepillart de nem tudom mennyire használható.Bár most egy örök tartalék tel.ról irok (Samsung Galaxy Core Prime LTE ) aminél csak jobb lehet 😃

  Csak személyes vélemény, de azok az eszközök, amiket kimondottan így árulnak, mint a Caterpillar és társai, tipikusan főleg szoftveresen, de néha hardveresen is hagynak némi kívánnivalót maguk után. Szerintem alapvetően jobban jársz, ha veszel egy jó ár/érték arányú készüléket és tokkal/fóliával/üveggel próbálsz tenni a károsodás ellen. Persze ha annyira extrém környezetben töltöd az időd, hogy ez kiemelt szempont, akkor lehet megéri.

 44. GreenHonda: 40% az nem túlzottan sok ahhoz, h ne lehessen méltó ellenfelet kovácsolni, és fellépni, másrészt erről értelmetlen beszélni mert nem tudjuk h pontosan mennyi, sokan el sem mennek szavazni, vki meg csak migránsok miatt szavazott rájuk. és igen ha megnézed a történelmet el lehet érni ezt meg azt, ja és lehet felépíteni egy új pártot és nem úgy van h csak hirdeted h van egy párt aztán csatlakozzatok, hanem pénzzel, ugyanazzal a játékkal, ergo a saját fegyverükkéel kéne legyőzni őket aztán majd utána kardoskodni. csak hát ugye mivel az egész világ ilyen ördögi kör, ugyanolyan lenne mindenki, és semmi sem változna valószínű 😀

  aki annyira elégedetlen mint mostanság páran, ha van bennük akarat, céltudat, felelősség, kitartás, energia stb akkor igenis el lehet érni eredményeket. a tüntetés egy dolog, van itt rengeteg eszköz. ha nem működne, akkor minden csak kihalálos alapon változott volna meg eddig, de ugye tudjuk nem így történt.

  tisztában vagyok vele h a szavazói körök elsősorban annak köszönhetőek, de kérdem h akkor (mert Eu elöregedő társadalom) máshol nincsenek ugyanúgy nyuggerek? dehogynem, sőt nyugaton ahogy a fiatalok is jobb élnek ráadásul, mégsem az itteniek háborognak na mind1, pedig nekik van hasonlítási alapjuk is a komcsi időkből

  mondtam: amíg gyurcsány félék vannak, addig ezek egymás elől lopják a szavazatot. a történelem során másfajta eszmék ellen léptek fel együttes erővel, nem pedig hasonló rendszer ellen – ami demokrácia “hivatalosan”

  egy pártot nem lehet felépíteni nulláról, mert ahhoz bizonyos tőke kell, és amikor már tőkét invesztálnak beléd akkor jön a fidesz és elkezdi a médiakampányt ellened h ilyen olyan ember támogat téged. egyszóval 0-ról indulva ma nem lehet érvényesülni, vagy csak 10-15-20 év múlva.

  nyugat teljesen más világ, azt fölösleges hazánkhoz viszonyítani.

 45. F1890: én csak anynit mondok h attól h van 16 párt, attól még nem jelenti azt h kell lennie egynek amivel szimpatizál az ember 😀 pl hiába van a jelenlegi nascar mezőnyben 30+ pilóta, egyikkel sem tudok szimpatizálni :D. és attól h szar az ellenzék, attól még a jelenlegi rendszer egyáltalán nem lesz jó 😀

  úgy fogalmazok h ameddig ilyen gyurcsány félék vannak ellenzékben akik már egyszer lejáratták magukat semmi esély nincs a váltásra. de h őszinte legyek én úgy gondolom h míg vitya él és indul és a jelenlegi nyugger korosztály él addig marad minden a régiben mert ők vannak többségben. groteszk leírni ezt és biztosan kiforgatja majd pár ember, de ameddig ki nem hal az a generáció nemtudom pontosan mi a neve p-o 😀 addig ennek a böjtjét eszi a nép 😀

  az meg h senki nem tesz semmit, az meg vicc. mégis mit kéne tenni? tüntetni? elárulom h a világon semmi haszna nincs annak . vonulgatnak az emberek, és tudtommal még ezáltal nem történt sohasem semmi. majd ha az egész ország érezné ezt h váltani kéne akkor történne vmi, de ameddig a 40%-a szerint rendben van minden, tök értelmetlen itt vonulgatni az utcára.

  40% az nem túlzottan sok ahhoz, h ne lehessen méltó ellenfelet kovácsolni, és fellépni, másrészt erről értelmetlen beszélni mert nem tudjuk h pontosan mennyi, sokan el sem mennek szavazni, vki meg csak migránsok miatt szavazott rájuk. és igen ha megnézed a történelmet el lehet érni ezt meg azt, ja és lehet felépíteni egy új pártot és nem úgy van h csak hirdeted h van egy párt aztán csatlakozzatok, hanem pénzzel, ugyanazzal a játékkal, ergo a saját fegyverükkéel kéne legyőzni őket aztán majd utána kardoskodni. csak hát ugye mivel az egész világ ilyen ördögi kör, ugyanolyan lenne mindenki, és semmi sem változna valószínű 😀

  aki annyira elégedetlen mint mostanság páran, ha van bennük akarat, céltudat, felelősség, kitartás, energia stb akkor igenis el lehet érni eredményeket. a tüntetés egy dolog, van itt rengeteg eszköz. ha nem működne, akkor minden csak kihalálos alapon változott volna meg eddig, de ugye tudjuk nem így történt.

  tisztában vagyok vele h a szavazói körök elsősorban annak köszönhetőek, de kérdem h akkor (mert Eu elöregedő társadalom) máshol nincsenek ugyanúgy nyuggerek? dehogynem, sőt nyugaton ahogy a fiatalok is jobb élnek ráadásul, mégsem az itteniek háborognak na mind1, pedig nekik van hasonlítási alapjuk is a komcsi időkből

 46. guide:
  Nem is tudom,hogy nevessek vagy sírjak azon,amilyennek képzelitek sokan a vidékieket,falusiakat.Talán kalapos bácsinak,fejkendős néninek,aki a kertben kapálgat?A legtöbbjük sajnos már a temetőben fekszik.
  Az élet NAGYON durván megváltozott.20 éve nálunk még alig akadt olyan porta,ahol ne lett volna tyúk vagy sertés.Most alig akad olyan,ahol van!A kertek jó része üres,még konyhai zöldségféléket se nagyon ültetnek.A lakosok többsége a környező multiknál dolgozik.Maradt még egy pár zöldségkertész,néhány virágkertész,de a határban már nem látsz sürgő-forgó embereket.Szinte minden családból akad valaki,aki külföldön élt vagy él.A barátnőm az USA-ban,a szomszéd srác Brüsszelben,a bátyám Németországban,az ő fia Angliában.Mások Svédországban,de még olyan falunk lánya is akad,aki valamelyik arab országba ment férjhez.Jöttek hozzánk Erdélyből,itt is maradtak.Sok üresen álló házat pestiek vettek meg.Az anyukámat szír orvos gyógyította,a sógornőm indiai doktornővel dolgozott együtt.Ja és a 80 éves nénik is Digit,UPC-t vagy kábeltévét néznek.Most akkor mi el lennénk zárva a világtól??

  A média is ezt nyomja. Kezdve az ilyen nem tudom milyen gazda feleséget keres, ami 6 éve ment. Meg legutúbb mikor ilyen Survivor szerű okádékság volt a RTL Klubon paraszt verzióban.

  A mi kis falunk meg elég vicces de szintén torz képet fest a helyzetről. Eleve az a vicces h a gazdaságokat mennyire amerikaiasan próbálják beállítani 😀 Persze, nem másért, mert ez a műsor mint minden szar majdnem onnan származik, és csak koppintják.

 47. GreenHonda: Közöd nincs ahhoz most, miről beszéltem, mert csak azt rángatod ki belőle h én szerintem mindenki szép és jó. Egy valamit viszont megértettél, de arról meg egyáltalán nem jók a meglátásaid. Ha itt a 6 millió okos, akikről beszélsz, feltételezem elit származásúak is lehetnek benne, mert gondolom nem az általad gondolt, gumibelsőben élő egyénekről lenne szó, akkor nyugodtan lehetne egy olyan mozgalmuk amivel sok mindent elérhetnének. Úgy nem rémlik neked néhány történelmi momentum, amikor valami régóta rossz rendszert megváltoztattak? Akkor most ők ha nem tesznek semmi, mire verik magukat? Te miért nem teszel valamit? A pofa az mindenkinél akkora, de akkor legyetek kemények, menjetek, aztán mutassátok meg ti mekkora ***a gyerekek vagytok, és mekkora erkölcsi győztesek. Ja hogy nem megy, mert ez a politikai rendszer nem engedi lol. Folyamüódjatok más módszerekhez, kiskapuk, tüntetések, lázadások, petíciók, akármi!

  Az meg h utcára tesznek embereket mindenhol van, az h te beveszed ezt sok a túldramatizálást és a demagógiát egy dolog és pont ezért vagy megvezetve, de sajnos ezen én nem tudok mit segíteni azon kívül h leírom. És félreértés ne essék nem mondom h ne lehetne tenni, de még mindig ott tartunk h látom a rossz dolgokat de ezeknél helyzeteknél irtó kemény dió a változtatás, és jelenleg nincs olyan eszköz hozzá, csak az álmok földjén. Amit tudok és ismét hangoztatom mikroszinten elő lehet idézni a jó irányba fordulást, megteszem h pl ha kér vki tőlem kajára pénzt és tudom h arra kell odaadnék neki többet is, demikor egy alkesz jön hozzám és bekmauzza h ezmegaz (nincs egy cigid, kiflire kéne?) akkor tudod kurvára nem tudom érezni azt h nekem lenne a dolgom helyrerakni azt h elbaszta az életét, és főleg nem adok neki ha még rosszabbá teszi azt, leszívva ezzel az államkasszát a segélyeiből! Már ha lehetséges ez ellen tenni, hogy nagyot forduljon az egész, mert nem tuti h ez belátható időn belül megeshet úgy worldwide… szerintem. Szerinted meg ezen könnyen lehetne csak most van egy ***kalap politikai elit és létezik kis aranyos jófej vezetők akik a háttérbe vannak szorítva pedig annyira igyekeznek.

  Ja meg egy percig sem beszéltem arról h a kormány zöld párti, nem tudom honnan vetted. De ez megint dreamworld amit toltok, és tudod paradoxon mert ha te annyi aspektusból vizsgálsz akkor, mégha szidod is a kormányt nem ezzel kellene vádolnod őket. Erről ennyit. A lehetőség meg azért van lejátszva mert pénz beszél kutya ugat, de 6 millió ember az rengeteg, csak hát nekik nem ér ennyit meg, akkor meg minek beszélnek? A világ mindig is így működött és nem csak itt, aki nem fogja fel azon nem tudok segíteni.

  én csak anynit mondok h attól h van 16 párt, attól még nem jelenti azt h kell lennie egynek amivel szimpatizál az ember 😀 pl hiába van a jelenlegi nascar mezőnyben 30+ pilóta, egyikkel sem tudok szimpatizálni :D. és attól h szar az ellenzék, attól még a jelenlegi rendszer egyáltalán nem lesz jó 😀

  úgy fogalmazok h ameddig ilyen gyurcsány félék vannak ellenzékben akik már egyszer lejáratták magukat semmi esély nincs a váltásra. de h őszinte legyek én úgy gondolom h míg vitya él és indul és a jelenlegi nyugger korosztály él addig marad minden a régiben mert ők vannak többségben. groteszk leírni ezt és biztosan kiforgatja majd pár ember, de ameddig ki nem hal az a generáció nemtudom pontosan mi a neve p-o 😀 addig ennek a böjtjét eszi a nép 😀

  az meg h senki nem tesz semmit, az meg vicc. mégis mit kéne tenni? tüntetni? elárulom h a világon semmi haszna nincs annak . vonulgatnak az emberek, és tudtommal még ezáltal nem történt sohasem semmi. majd ha az egész ország érezné ezt h váltani kéne akkor történne vmi, de ameddig a 40%-a szerint rendben van minden, tök értelmetlen itt vonulgatni az utcára.
  majd ha mindenki úgy döntene egységesen h 2 hétig nem megy be dolgozni, nem vásárol semmit, akkor lenne értelme itt váltásra. de az emberek képtelenek az összefogásra

 48. andrea1: Na ezt nagyban tudom lájkolni.
  A témához
  Vérlázító, undorító amit művelnek. Sajnos nagyon sötét korszak szállt le ebbe az országba, nem nagyon van bármi reménysugár. Itt nemcsak a nyilvános lopásról,a magas szintű korrupcióról van szó, nem feltétlen a butaság ténye mert nem szabad senkit lenézni ha valamigt nem tud, nem ért és ugye a vidéki területeken sajnos ez a szindróma előfordul, csak ugye ezt ezzel a migráns téméval nagyon kihasználta a kormány, nem is a kereszténység nyilvános megcsúfolása de ez a nyilvános hülyének nézése és mellette ez a gyűlölet is amit szítottak és csinálnak folyamatosan, az arvukon ezzel az undorító kevélységgel. Csomagban az egész undorító.

  Szóval téged is megetettek 😀 Ez kb annyira elfogult gondolat mint mikor Raikkonenről csevegsz. Leírnak neked mindent róla, és az érdekel és mert afelé tendálsz, és h miért jobb a világ Raikkonennel ezért azt tartod jónak és minden hátrányát megmagyarázhatónak. De hogy más szemlélettel megpróbálni nézni vmit azt nem.

 49. Nando: Sajnos ha azt nem látod át, hogy mitől van 16 párt, akkor tényleg nem értetted amiről eddig írtam. Semelyik sem nyújt igazi alternatívát, arra jó az egész, hogy az ellenzéki szavazatokat megosztja, amivel könnyedén többségbe tud kerülni egy olyan párt mint a Fidesz, akik ezek miatt szándékosan úgy változtatta meg a választási rendszert, hogy biztosan meglegyen a kétharmada !
  Azzal, hogy mindenféle jött-ment pártot alapít, azzal nem lesz semmi jobb, sőt ezzel pont a kormány kezére játszanak, nem véletlen a sok kamupárt és a véletlen elírt szavazatok.
  Én tiszteletben tartom, ha neked ez megfelelő, általában addig ameddig a saját bőrén nem tapasztal az ember valami negatívumot addig elpancsikol a langyos hígfosban is, ezt a kormányt nem érdekli a zöld gondolkodás, ha érdekelné nem építene még egy atomerőművet, őket az érdekli, hogy amit lehet privatizáljanak és a zöldhasú a zsebben legyen, az uniós támogatásokról már nem is beszélve amit túláraznak majd visszacsorgatják a saját zsebbe, ami a Magyar embereket illetné meg ráadásul közpénz luxusban élnek, miközben rengeteg a hajléktalan és nélkülöző család, akik közül sokat utcára tesznek terhes anyukát, gyereket, öreget, nem számít, csak a bank kezére legyen játszva az ingatlan amit pofátlanul olcsón felvásárolnak egymásközt leosztva, hogy ne licitáljanak egymásra, de még tudnám sorolni, mert a lista nagyon hosszú !
  De tényleg befejeztem már ezt a politikai témát, mert csak felhúzom magam rajta.

  Közöd nincs ahhoz most, miről beszéltem, mert csak azt rángatod ki belőle h én szerintem mindenki szép és jó. Egy valamit viszont megértettél, de arról meg egyáltalán nem jók a meglátásaid. Ha itt a 6 millió okos, akikről beszélsz, feltételezem elit származásúak is lehetnek benne, mert gondolom nem az általad gondolt, gumibelsőben élő egyénekről lenne szó, akkor nyugodtan lehetne egy olyan mozgalmuk amivel sok mindent elérhetnének. Úgy nem rémlik neked néhány történelmi momentum, amikor valami régóta rossz rendszert megváltoztattak? Akkor most ők ha nem tesznek semmi, mire verik magukat? Te miért nem teszel valamit? A pofa az mindenkinél akkora, de akkor legyetek kemények, menjetek, aztán mutassátok meg ti mekkora ***a gyerekek vagytok, és mekkora erkölcsi győztesek. Ja hogy nem megy, mert ez a politikai rendszer nem engedi lol. Folyamüódjatok más módszerekhez, kiskapuk, tüntetések, lázadások, petíciók, akármi!

  Az meg h utcára tesznek embereket mindenhol van, az h te beveszed ezt sok a túldramatizálást és a demagógiát egy dolog és pont ezért vagy megvezetve, de sajnos ezen én nem tudok mit segíteni azon kívül h leírom. És félreértés ne essék nem mondom h ne lehetne tenni, de még mindig ott tartunk h látom a rossz dolgokat de ezeknél helyzeteknél irtó kemény dió a változtatás, és jelenleg nincs olyan eszköz hozzá, csak az álmok földjén. Amit tudok és ismét hangoztatom mikroszinten elő lehet idézni a jó irányba fordulást, megteszem h pl ha kér vki tőlem kajára pénzt és tudom h arra kell odaadnék neki többet is, demikor egy alkesz jön hozzám és bekmauzza h ezmegaz (nincs egy cigid, kiflire kéne?) akkor tudod kurvára nem tudom érezni azt h nekem lenne a dolgom helyrerakni azt h elbaszta az életét, és főleg nem adok neki ha még rosszabbá teszi azt, leszívva ezzel az államkasszát a segélyeiből! Már ha lehetséges ez ellen tenni, hogy nagyot forduljon az egész, mert nem tuti h ez belátható időn belül megeshet úgy worldwide… szerintem. Szerinted meg ezen könnyen lehetne csak most van egy ***kalap politikai elit és létezik kis aranyos jófej vezetők akik a háttérbe vannak szorítva pedig annyira igyekeznek.

  Ja meg egy percig sem beszéltem arról h a kormány zöld párti, nem tudom honnan vetted. De ez megint dreamworld amit toltok, és tudod paradoxon mert ha te annyi aspektusból vizsgálsz akkor, mégha szidod is a kormányt nem ezzel kellene vádolnod őket. Erről ennyit. A lehetőség meg azért van lejátszva mert pénz beszél kutya ugat, de 6 millió ember az rengeteg, csak hát nekik nem ér ennyit meg, akkor meg minek beszélnek? A világ mindig is így működött és nem csak itt, aki nem fogja fel azon nem tudok segíteni.

 50. Hát a prémium kategoria felejtős.
  Az a helyzet hogy nem csak vízálló lenne jó hanem amelyik bírja a fizikai behatásokat is. Az előző telefonomnak a kijelzőjét roppantottam meg mikor mázsás farönköket pakoltunk. Néztem én is Catepillart de nem tudom mennyire használható. Bár most egy örök tartalék tel.ról irok (Samsung Galaxy Core Prime LTE ) aminél csak jobb lehet 😃

 51. Judas:
  Van valakinek tapasztalata a por víz és ütésálló okostelefonokról?
  Gondolkodom hogy vegyek e ilyent mert 1 éven belül a 2. okostelómat tettem tönkre.

  hat ha az ilyen Catepiller, meg hasonlokra gondolsz, akkor szerintem azt hanyagold, ha mondjuk egy vizallo Samsung, vagy iPhone, akkor meg koss ra biztositast, bar nem tudom ez ott mennyi, ahol te elsz, de draga teloknal, foleg ha “rendszeresen” torod oket, akkor megeri.

 52. guide:
  Nem is tudom,hogy nevessek vagy sírjak azon,amilyennek képzelitek sokan a vidékieket,falusiakat.Talán kalapos bácsinak,fejkendős néninek,aki a kertben kapálgat?A legtöbbjük sajnos már a temetőben fekszik.
  Az élet NAGYON durván megváltozott.20 éve nálunk még alig akadt olyan porta,ahol ne lett volna tyúk vagy sertés.Most alig akad olyan,ahol van!A kertek jó része üres,még konyhai zöldségféléket se nagyon ültetnek.A lakosok többsége a környező multiknál dolgozik.Maradt még egy pár zöldségkertész,néhány virágkertész,de a határban már nem látsz sürgő-forgó embereket.Szinte minden családból akad valaki,aki külföldön élt vagy él.A barátnőm az USA-ban,a szomszéd srác Brüsszelben,a bátyám Németországban,az ő fia Angliában.Mások Svédországban,de még olyan falunk lánya is akad,aki valamelyik arab országba ment férjhez.Jöttek hozzánk Erdélyből,itt is maradtak.Sok üresen álló házat pestiek vettek meg.Az anyukámat szír orvos gyógyította,a sógornőm indiai doktornővel dolgozott együtt.Ja és a 80 éves nénik is Digit,UPC-t vagy kábeltévét néznek.Most akkor mi el lennénk zárva a világtól??

  hasonlo a helyzet nalunk is, nyaron sokan hazajarnak, a varos napi rendezvenyek is akkor vannak, ami nagyon nepszeru. Meg is jelent egy cikk a Del Dunantuli naploban, hogy mintha turista paradicsom lenne a helyi strandfurdo (amugy az is), mert a parkolo tele van angol, nemet, holland, olasz rendszamu autokkal, mire a polgarmester lenyilatkozta, hogy ilyenkor jonnek latogatoba a kulfoldon dolgozok nagyresze. Szavaival elve “ilyenkor megduplazodik a varos lakossaga”, ami persze tulzas, de az teny, hogy amikor en ott eltem gyerekkent, kb 2x ennyi volt a lakosok szama, mara mar sokan kulfoldre, varosba koltoztek.

 53. Nem is tudom,hogy nevessek vagy sírjak azon,amilyennek képzelitek sokan a vidékieket,falusiakat.Talán kalapos bácsinak,fejkendős néninek,aki a kertben kapálgat?A legtöbbjük sajnos már a temetőben fekszik.
  Az élet NAGYON durván megváltozott.20 éve nálunk még alig akadt olyan porta,ahol ne lett volna tyúk vagy sertés.Most alig akad olyan,ahol van!A kertek jó része üres,még konyhai zöldségféléket se nagyon ültetnek.A lakosok többsége a környező multiknál dolgozik.Maradt még egy pár zöldségkertész,néhány virágkertész,de a határban már nem látsz sürgő-forgó embereket.Szinte minden családból akad valaki,aki külföldön élt vagy él.A barátnőm az USA-ban,a szomszéd srác Brüsszelben,a bátyám Németországban,az ő fia Angliában.Mások Svédországban,de még olyan falunk lánya is akad,aki valamelyik arab országba ment férjhez.Jöttek hozzánk Erdélyből,itt is maradtak.Sok üresen álló házat pestiek vettek meg.Az anyukámat szír orvos gyógyította,a sógornőm indiai doktornővel dolgozott együtt.Ja és a 80 éves nénik is Digit,UPC-t vagy kábeltévét néznek.Most akkor mi el lennénk zárva a világtól??

 54. Nando: Sajnos ha azt nem látod át, hogy mitől van 16 párt, akkor tényleg nem értetted amiről eddig írtam. Semelyik sem nyújt igazi alternatívát, arra jó az egész, hogy az ellenzéki szavazatokat megosztja, amivel könnyedén többségbe tud kerülni egy olyan párt mint a Fidesz, akik ezek miatt szándékosan úgy változtatta meg a választási rendszert, hogy biztosan meglegyen a kétharmada !
  Azzal, hogy mindenféle jött-ment pártot alapít, azzal nem lesz semmi jobb, sőt ezzel pont a kormány kezére játszanak, nem véletlen a sok kamupárt és a véletlen elírt szavazatok.
  Én tiszteletben tartom, ha neked ez megfelelő, általában addig ameddig a saját bőrén nem tapasztal az ember valami negatívumot addig elpancsikol a langyos hígfosban is, ezt a kormányt nem érdekli a zöld gondolkodás, ha érdekelné nem építene még egy atomerőművet, őket az érdekli, hogy amit lehet privatizáljanak és a zöldhasú a zsebben legyen, az uniós támogatásokról már nem is beszélve amit túláraznak majd visszacsorgatják a saját zsebbe, ami a Magyar embereket illetné meg ráadásul közpénz luxusban élnek, miközben rengeteg a hajléktalan és nélkülöző család, akik közül sokat utcára tesznek terhes anyukát, gyereket, öreget, nem számít, csak a bank kezére legyen játszva az ingatlan amit pofátlanul olcsón felvásárolnak egymásközt leosztva, hogy ne licitáljanak egymásra, de még tudnám sorolni, mert a lista nagyon hosszú !
  De tényleg befejeztem már ezt a politikai témát, mert csak felhúzom magam rajta.

  Na ezt nagyban tudom lájkolni.
  A témához
  Vérlázító, undorító amit művelnek. Sajnos nagyon sötét korszak szállt le ebbe az országba, nem nagyon van bármi reménysugár. Itt nemcsak a nyilvános lopásról,
  a magas szintű korrupcióról van szó, nem feltétlen a butaság ténye mert nem szabad senkit lenézni ha valamigt nem tud, nem ért és ugye a vidéki területeken sajnos ez a szindróma előfordul, csak ugye ezt ezzel a migráns téméval nagyon kihasználta a kormány, nem is a kereszténység nyilvános megcsúfolása de ez a nyilvános hülyének nézése és mellette ez a gyűlölet is amit szítottak és csinálnak folyamatosan, az arvukon ezzel az undorító kevélységgel. Csomagban az egész undorító.

 55. GreenHonda:

  Szerintem ugyanis igenis szerencsés párosítás, mert egy aki annyira rossznak látja a rendszer az lázadjon, tegyen valami, mellesleg a szavazólapon nem 2, nem is 6, hanem kb 16 párt volt ott. Na ne mondja nekem senki h egyik sem volt az ínyére ne legyünk nevetségesek! Másrészt lehet saját pártot alapítani, akkor állítsa maga mellé ha ott vannak nagy mellénnyel kb 6 millióan csak belföldön! A nagy okosak! 😀 De gondolom akkor meg választási csalástól tartva nem fogják megpróbálni 😀 😀 Az emberek szarnak bele az egészbe, mert manapság mindenhol tolják ezt h legyél sztár nagyra vágyj önamgad légy élj aztán fossá rá mindenre kb. jöhet a karib, a dubaj meg amit akarsz és élj mindenféle ember közt szépen nyugalomban és gazdagságban azonban nem ilyen hedonista a világ, és ha vmi gond van csak az okoskodás megy a fotelből. Amlett h most ennyi erővel lehet magamat is hibáztatni mert én is sokmindennel nem értek egyet nekem ezzel a politkai rendszerrel nincs annyira nagy bajom mert szerintem kiszolgálja amit kell. Amit tudok megteszek pl a környezetvédelemért és próbálom erre sarkallni az embereket, teszek önállóan érte, és a munkámon keresztül próbálom eljuttatni az emberekhez a szemléletmódot, ennyi felelősségérzet ha van bennem már hasznosnak érzem magam és tettem vmit azért hogy mondjuk ne égessük a faleveleket hanem komposztáljunk! Na ez pl a politikai rendszernek egy gyengesége h nem tudják keresztülvinni a zöld gondolkodásmódot de ez sem csak tőlük függ!

  Sajnos ha azt nem látod át, hogy mitől van 16 párt, akkor tényleg nem értetted amiről eddig írtam. Semelyik sem nyújt igazi alternatívát, arra jó az egész, hogy az ellenzéki szavazatokat megosztja, amivel könnyedén többségbe tud kerülni egy olyan párt mint a Fidesz, akik ezek miatt szándékosan úgy változtatta meg a választási rendszert, hogy biztosan meglegyen a kétharmada !
  Azzal, hogy mindenféle jött-ment pártot alapít, azzal nem lesz semmi jobb, sőt ezzel pont a kormány kezére játszanak, nem véletlen a sok kamupárt és a véletlen elírt szavazatok.
  Én tiszteletben tartom, ha neked ez megfelelő, általában addig ameddig a saját bőrén nem tapasztal az ember valami negatívumot addig elpancsikol a langyos hígfosban is, ezt a kormányt nem érdekli a zöld gondolkodás, ha érdekelné nem építene még egy atomerőművet, őket az érdekli, hogy amit lehet privatizáljanak és a zöldhasú a zsebben legyen, az uniós támogatásokról már nem is beszélve amit túláraznak majd visszacsorgatják a saját zsebbe, ami a Magyar embereket illetné meg ráadásul közpénz luxusban élnek, miközben rengeteg a hajléktalan és nélkülöző család, akik közül sokat utcára tesznek terhes anyukát, gyereket, öreget, nem számít, csak a bank kezére legyen játszva az ingatlan amit pofátlanul olcsón felvásárolnak egymásközt leosztva, hogy ne licitáljanak egymásra, de még tudnám sorolni, mert a lista nagyon hosszú !
  De tényleg befejeztem már ezt a politikai témát, mert csak felhúzom magam rajta.

 56. Nando: Én kérek elnézést ha félmondatokból és közvetett célozgatásokból nem értem meg mire akarsz kilyukadni, nem bántásból, de igen kicsapongó a fogalmazásod egyik pillanatban váltasz a másik témára. Majd jobban odafigyelek és 2x is átnézem mire gondolhatott a költő ! 🙂
  A többit amit írtál az már így jóval tisztább képet mutat, bár ez a migránsozás és aki nem szavaz az kussoljon, nem igen szerencsés párosítás, ha az ember úgy gondolja, hogy ő így nyilvánít véleményt, hogy egyik párthoz sem adja a nevét annak még igen is lehet véleménye és mondhatja, hogy ez az egész közeg egy belterjes áldemokrácia.
  Én igazi vezetőkről beszéltem nem ezekről a gerinctelen politikusokról, akik ugyanúgy megszavazzák a fizetés emelésüket, bórt isznak és vizet prédikálnak alapon. Nem kell tökéletesnek lenni, de ha már egy országot és egy népet képviselnek, akkor legyen szemernyi becsülete és tartása, na már most ez nincs meg, mert szemrebbenés nélkül az emberek szemébe tudnak hazudni, és ez az egész erről szól, hogy ki tud nagyobbat mondani a hazugságai mellé !
  De ezzel én lezártnak tekintem ezt a politikai eszmecserét, mert te se és én sem tudok újat mondani már egyik másik oldalról, szerinted ez jobb a semminél, szerintem meg ez a semminél is kevesebb, mert itt a migránsokon kívül igazi problémákkal csak elvétve van foglalkozva, például abban az Országban ahol több mint 3000 családot tesznek utcára, és családok évéről beszélnek ott valami nagyon nincs rendben, de nem ragozom ezt tovább úgy ahogy van ez az egész számomra nem tekinthető a kevésbé rosszabbik megoldásnak, pont ezek miatt is.

  Ha így is lenne, nálad miben más? Egyébként eléggé ki szoktam fejteni a véleményemet, úgyhogy nem igazán veszem magamra. Persze én is hibázhatok, és lehetek pontatlan, vagy félreérthető, senki sem hibátlan. Azért ne tegyünk úgy mintha Activity-t kezdtem volna játszani! 😀 Igen, néha jobb kétszer átolvasni, azért ez sztem alap, nehogymár akkora problémát okozzon! 😀

  Az igazi vezetőkkel kapcsolatban ugyanazt tudom mondani, amit eddig is, mivel tudtam hogy te így gondolod, csak most leírtad másképp. Tudnék erre nagyon egyszerű példákat hozni neked, de ha nem szeretnéd folytatni a politkai eszmecserét, akkor ahelyett h ezt taglaljam tovább egy utolsó hozzáfűznivalót írnék a témához.

  Szerintem ugyanis igenis szerencsés párosítás, mert egy aki annyira rossznak látja a rendszer az lázadjon, tegyen valami, mellesleg a szavazólapon nem 2, nem is 6, hanem kb 16 párt volt ott. Na ne mondja nekem senki h egyik sem volt az ínyére ne legyünk nevetségesek! Másrészt lehet saját pártot alapítani, akkor állítsa maga mellé ha ott vannak nagy mellénnyel kb 6 millióan csak belföldön! A nagy okosak! 😀 De gondolom akkor meg választási csalástól tartva nem fogják megpróbálni 😀 😀 Az emberek szarnak bele az egészbe, mert manapság mindenhol tolják ezt h legyél sztár nagyra vágyj önamgad légy élj aztán fossá rá mindenre kb. jöhet a karib, a dubaj meg amit akarsz és élj mindenféle ember közt szépen nyugalomban és gazdagságban azonban nem ilyen hedonista a világ, és ha vmi gond van csak az okoskodás megy a fotelből. Én is sokmindennel nem értek egyet de nekem ezzel a politkai rendszerrel nincs annyira nagy bajom mert szerintem kiszolgálja amit kell azon a szinten amit általánosságban politikának nevezünk a világon. Csak itt ugye mo vs világ szint a téma h itt rosszabb amit én nem osztok. Ami fontos, hogy ahogy nekem, neked, és mindenkinek erre kell törekednie, én próbálom, tehát egyénenként keressük meg a javítási lehetőségeket és tegyünk valami apróságot csak, ami nem esik nehezünkre vagy azon picit túl ha háborgunk egy szinten. Amit tudok megteszek pl a környezetvédelemért és próbálom erre sarkallni az embereket, teszek önállóan érte, és a munkámon keresztül próbálom eljuttatni az emberekhez a szemléletmódot, ennyi felelősségérzet ha van bennem már hasznosnak érzem magam és tettem vmit azért hogy mondjuk ne égessük a faleveleket hanem komposztáljunk! Na ez pl a politikai rendszernek egy gyengesége h nem tudják keresztülvinni a zöld gondolkodásmódot de ez sem csak tőlük függ!

 57. GreenHonda:

  Én kérek elnézést ha félmondatokból és közvetett célozgatásokból nem értem meg mire akarsz kilyukadni, nem bántásból, de igen kicsapongó a fogalmazásod egyik pillanatban váltasz a másik témára. Majd jobban odafigyelek és 2x is átnézem mire gondolhatott a költő ! 🙂
  A többit amit írtál az már így jóval tisztább képet mutat, bár ez a migránsozás és aki nem szavaz az kussoljon, nem igen szerencsés párosítás, ha az ember úgy gondolja, hogy ő így nyilvánít véleményt, hogy egyik párthoz sem adja a nevét annak még igen is lehet véleménye és mondhatja, hogy ez az egész közeg egy belterjes áldemokrácia.
  Én igazi vezetőkről beszéltem nem ezekről a gerinctelen politikusokról, akik ugyanúgy megszavazzák a fizetés emelésüket, bórt isznak és vizet prédikálnak alapon. Nem kell tökéletesnek lenni, de ha már egy országot és egy népet képviselnek, akkor legyen szemernyi becsülete és tartása, na már most ez nincs meg, mert szemrebbenés nélkül az emberek szemébe tudnak hazudni, és ez az egész erről szól, hogy ki tud nagyobbat mondani a hazugságai mellé !
  De ezzel én lezártnak tekintem ezt a politikai eszmecserét, mert te se és én sem tudok újat mondani már egyik másik oldalról, szerinted ez jobb a semminél, szerintem meg ez a semminél is kevesebb, mert itt a migránsokon kívül igazi problémákkal csak elvétve van foglalkozva, például abban az Országban ahol több mint 3000 családot tesznek utcára, és családok évéről beszélnek ott valami nagyon nincs rendben, de nem ragozom ezt tovább úgy ahogy van ez az egész számomra nem tekinthető a kevésbé rosszabbik megoldásnak, pont ezek miatt is.

 58. Nando: GreennHondácskám 😀
  Azt tudod, hogy ha annyival elintézed az egész rendszert, hogy olyan amilyen, azzal pont ugyanolyanná válsz mint akiket lekreténezel azért, mert nem asszisztálnak ehhez az egészhez.. Én egyáltalán nem élek alomvilágban csak felvázoltam nagy vonalakban ami zajlik, álomvilágban az él aki szavaz és nagy változásokat vár, tehát ebben az esetben is elbeszélsz melettem ergo nem érted az előzményeket amiről írtam !
  Tanácsra nincs szükségem, nem vagyok tökéletes, nem tudok mindent, de elég sok témában jártasnak gondolom magam, tehát van egy bizonyos vélemény amivel vagy egyetért valaki vagy nem, és nyilván azzal, hogy megpróbálom elmagyarázni neked miről koptattam előzőleg a billentyűzetet azt nem kell rossz néven venni.
  A személyeskedés az marhára nem itt kezdődik amiről most itt zajlott a diskurzus, de ez már inkább ízlés kérdése, ha te magadra veszel valamit, akkor annak biztos van miértje és alapja, máskülönben, akinek nem inge az nem veszi magára.
  Nem kell valami nagy világjárónak gondolni, de szeretem más emberek álláspontját megismerni, ami alapján nálam a kivétel próba teszi a szabályt ! 🙂

  Azért csak nem sikerül megértened, és csak kiderül hogy te sem érted meg a másik mit ír. Nem a mi beszélgetésünkre céloztam, hogy személyeskedésbe ment át, hanem a téged általánosítottalak a másokkal történő diskurzusokat illetően. 😀

  Másrészt pedig a politikai rendszerről írtam, hogy olyan, amilyen. Az, hogy az ellenzék jelenleg mit művel, az nem rendszer, az egy attitűd, vagy taktika, amivel nagy lószart nem érnek el. Ahogy említették, jó vagy rossz közül választani az nem a rendszer hozadéka, mivel a politikai rendszer jelenleg egyáltalán nem bipoláris, és nem is vagyunk úgy felépítve, hogy parlament eképp épüljön fel (tehát több párt vehet benne részt és nem kettő). A felfogásmódra értettem az egészet, és arra hogy a politikai rendszer pártokba szerveződik és hogy demokrácia van. Ami jó, csak nem találtak ki jobbat, és jelenleg az emberek nem tudnak egy tisztességes hatalmat kiépíteni. A kreténkedést az ellenzékre értettem, még egyszer, mivel már csak azért is ellene beszélnek a kormánynak, hogy támadhatóvá tegyék, rossz színben tüntessék fel, és inkább ideológiazavarban összeállnak fűvel-fával, ami rohadtul gáz. Ez most egy jellemző, de nem politikai rendszer, a kettőt ne azonosítsuk.

  Lehetne más módon is támadni a Fideszt, de nem teszik, inkább nyomnak egy anti-Fideszt, ez nem nehéz, persze tisztelet a kivételnek. Ezért mondom ezekben az időkben összetartás kellene, és nem most kiélni a politikai csatát, mert csak magunkat szívatjuk vele. Aki meg leszarja a szavazást, az meg kussoljon sztem, az emberek többsége nem akar itt migránsszállót, mert ennek nem lennének jó következményei, pont. Az emberi erkölcs még ilyenkor sem enged meg egy magasabb szintet, ez a borzasztó.

  Ja és bennem is van hiba, ahogy másokban is, céloztam rá, hogy magától ezért mivel emberek vagyunk, ne várj változást, és ne csak ettől a politikai elittől, hanem mástól sem. Az egyik hsz-edben említetted h “normális embereket” engedjkék oda. Hát szerintem nem mindenki “normális”, aki “normálisnak” tűnik. Pláne, ha hatalom kerül a kezébe. 🙂

 59. F1890: na arra már nem emlékszem 4-6 talán. de utáltam mint a szart, szüleim erőltették 😀 mert jó voltam benne, de pl szolfézsban ***hülye, hiába tudtam kottát olvasni. tök értelmetlennek tartottam már akkoris az elméleti rizsát. persze kottát olvasni akkor gyorsan tudtam. aztán szerencsére csak pár évig kellett csinálnom 😀

  Annyi évesen szolfézst mondjuk elég nehezen lehetett tanulni… 😀

 60. GreenHonda: Na az az igazi muzsikus fajta vagy ha ilyenekkel foglalkoztál, de az jó is mert életérzés. 😀 Hát mennek komolyabb darabok is már olyan szinten, h a Moonlight Sonatát kezdtem el épp tanulni, de abbamaradt, és mostanság nem szakítottam a hangszerre időt, viszont mindenképp folytatni szeretném. Érzelmes lélek vagyok a zongora pedig ehhez passzoló hangszer, így nagyon közel áll hozzám. Külön hobbiszinten slágereket is szoktam játszani, pl a Maroon 5-tól a Misery-t, vagy Olly Murs-től a Troublemaker-t. Egy nagyon kezdő szinten még egy régi dalt is tudok, az ismerősen csengő Heart and Soul-t.

  Ez igen 👍
  Nagyon helyes nem is szabad abbahagyni ☺️

 61. GreenHonda:

  GreennHondácskám 😀
  Azt tudod, hogy ha annyival elintézed az egész rendszert, hogy olyan amilyen, azzal pont ugyanolyanná válsz mint akiket lekreténezel azért, mert nem asszisztálnak ehhez az egészhez.. Én egyáltalán nem élek alomvilágban csak felvázoltam nagy vonalakban ami zajlik, álomvilágban az él aki szavaz és nagy változásokat vár, tehát ebben az esetben is elbeszélsz melettem ergo nem érted az előzményeket amiről írtam !
  Tanácsra nincs szükségem, nem vagyok tökéletes, nem tudok mindent, de elég sok témában jártasnak gondolom magam, tehát van egy bizonyos vélemény amivel vagy egyetért valaki vagy nem, és nyilván azzal, hogy megpróbálom elmagyarázni neked miről koptattam előzőleg a billentyűzetet azt nem kell rossz néven venni.
  A személyeskedés az marhára nem itt kezdődik amiről most itt zajlott a diskurzus, de ez már inkább ízlés kérdése, ha te magadra veszel valamit, akkor annak biztos van miértje és alapja, máskülönben, akinek nem inge az nem veszi magára.
  Nem kell valami nagy világjárónak gondolni, de szeretem más emberek álláspontját megismerni, ami alapján nálam a kivétel próba teszi a szabályt ! 🙂