OFF Kibeszélő

Megnyitjuk az OFF topicot, ahol a F1-től eltérő témákban beszélgethettek, valamint az oldallal kapcsolatos észrevételeiteket, ötleteiteket is megoszthatjátok Velünk!

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. Denis Hunter: itt inkabb az a baj, hogy az a valaki el akar kaszalni egy orszagot, mert durci Itt inkabb F1890-el ertenek egyet, hogy a magyar egyetemek bezarasanal senki nem kardoskodott (ok, volt par tuntetes fele), hiaba azokat sem ismertem valszeg, amiket akkor bezartak, de most emiatt az egy miatt hangos a sajto es az orszag. Kb olyan szinben tunteti fel az orszagot, mintha be akarnak tiltani az alternativ energiakat, mikozben minden fejlodo orszag abba az iranyba indul el.
  En oszinten Sorosrol sem tudtam, hogy ki a pocsom, amig nem lett teriteken ez az egesz hercehurca, meg a migrans aradat.

  Nekem volt szerencsém Soros édesapjának a könyvét olvasni. Én nagyon ajánlom sok embernek, mert nagyon tanulságos története van neki és a családjának. Egy roppantul okos ember volt mellette tanult és lelkes. Az első vh alatt hadifogságban volt Szibériában. Ott ahelyett hogy kétségbe esett volna lobbizott jobb életkörülményekért a táborba. Óriási életakarás. Onnan megszökött pár társával borzasztó hidegben a polgárháború közepette. Segítette őket pár helybéli, vasút mentén próbáltak eljutni Moszkvába. De közben kisebb csónakot is kellett építeniük egy folyó átkelése miatt pl. Mint osztrák katona, mert az osztrák katonák megszervezték számára a hazajutás lehetőségét ezt el is kellett velük hitetni hogy ő egy osztrák katona . Ehhez viszont ott gyorsan megtanult egy szöveget németül (de nem tudott németül) és elmondta nekik. Nagyon tudta manipulálni az embereket az eszével. A német megszállás után pedig fogta a kisebbik fiát és villamosoztak BPen. Akkor már Soros nevük volt és nézték az emberek reakcióját, lelkivilágát az antiszemitizmussal kapcsolatban mikor a sárga csillagos rendelet volt. Aztán döntött, hogy le kell tagadni a származásukat, hamis igazolványokat szereztek. Ezekkel amúgy kereskedett gazdag, arisztokrata zsidoknak adta el az igazolványokat és a szegenyebbeknek ingyen adta. Kimentek NYba. György meg tőzsdei alkusz volt, sikeresen csinálta és jött a befektetési alap, az alapítvány. Csak ugye létezik a megbélyegzése a spekulációjával kapcsolatban, még a font esetén talán a 90-es évek elején. Viszont a vagyona nagy részét igenis szegényeknek adta és adja. Itt is az országba keleten óvodáknak ő adott pénzt hogy legyen reggelire nekik tej és peksutemeny, társai és még nagyon sok mindent tett:ultrahangos gépeket vett kórházaknak, rengeteg ember jutott normális oktatáshoz, olyan oktatáshoz ami az ország jövőjét szolgálta (rendszerváltáshoz segíthette az országot). Ha akkor OV nem az a fiatal politikus, aki ki lett tanítattva és a liberális nézetek nélkül nem sikerült volna itt a rendszerváltás. Aztán van egy leírás hogy nekik a Kádár korszakkal se az volt a baj ami, csupan az hogy nem ők csinálták. Ezt ő mondta. Persze Sorosnak a spekulációit is elismeri, viszont az itteni meghurcolását már nem. Mert azokból az összegekből amik az alapítványokon keresztül az ország elmaradottabb területei jutottak, szerintem pozitívnak kellene lennie a mérlegnek és itt az embereknek kellett volna a mérleg másik oldalára lépni. Most már elég EBBŐL c jelszóval. Tényleg a netado miatt kint tudtak lenni az emberek, de olyan messzire teszik az erkölcsüket az ilyen ügyekbe. Bizar. Mindegy.

  Tényleg jó az a könyv, olvassátok el.

 2. Én tudtam a CEU létezéséről, és jó dolog volt, hogy Magyarországon van egy ilyen nemzetközi, amerikai diplomát adó intézmény. Sajnálom, hogy “kiüldözték” Őket, és bele lehetne itt menni az országra, a társadalomra, a politikára gyakorolt hatásával, de ettől jóval nagyobb problémák vannak, amikkel nem is foglalkoznak, még csak szóba se kerülnek, vagy ha igen, gyorsan besöprik őket a szőnyeg alá, és ránk, a hazánkra, a magyarokra, az állampolgárokra ténylegesen ható, az életkörülményeinket megváltoztató dolgokkal ellentétben tolják az arcunkba a migrációs problémákat, és most pl. ezt.

  andrea1: Teljesen igazad van. ?

  Azért én kíváncsi lennék ennek a kijelentésednek a kifejtésére. Alá tudod támasztani helytálló érvekkel azt, hogy Bécsben van az értelem? Vagy miért gondolod, hogy ott jobb helye lesz a CEUnak, mint itt? Vagy csak üresen dobálod a szavakat?

 3. feeder_series:
  Mondjuk már ne is haragudjatok, de mikor valaki a saját tudatlanságát használja érvként bárminek a létjogosultságával kapcsolatban ? Én lefogadom, hogy milliónyi olyan dolog van a világban, amiről sosem hallottatok, de valakinek mégis rohadt fontos ?

  ez egyáltalán nem kardinális kérdés h vki tisztában van e a CEU-val vagy sem. nem olyan mintha vki azt mondaná h az oltások kártékonyak, vagy h mikulás létezik, vagy a kitalált lény, vagy a föld felmelegedése ellen érvel.

  alapjáraton 100 emberből sztem jó ha 5 tudta vagyis 10 000 000 emberből 50 000, na lehet még ez is sok. szóval ne tegyünk úgy mintha igazán nagy probléma lenne ez az ország és a világ számára. inkább csak megint egy olyan ügy h a fidesz ellenesek basztathatják a fideszt, aki meg fidesz párti az meg éljenzik. én meg azt mondom h egy egyetem bezárása nem jó dolog, de nem gondolnám ezt akkora problémának mint amit a sajtó levág ezügyben. érdekes módon sem az egészségügy sem az alapoktatásra nem helyezi ki a médija a fókuszát. nesze neked CEU.

  a másik poén ha már egészségügy, ha jól tudom talán a jobbiknak és az LMP-nek szerepelt a programjában maga a téma, a többi említést sem tett róla (vagyis 4 éve ez volt a story), ennek ellenére szavaznak az emberek fideszre mszp-re dk-ra és a többi szarra 🙂 program nélküli pártokra, csak pofára 😀 grat grat birka nép

 4. andrea1: Az hogy 10ből 9 ember tudott róla állításod szerint szomorú. Számomra. CEU ügyben én örülök. Bécsben jobb helye lesz, ott van értelem is, szóval nem csak az amerikai akkreditációjú képzéseit vittem volna el, mindent.
  CEU ügyben egy dolog megmosolyogtató volt, amikor a blöffölnek c véleményt mondta SZP, eltéveszthették. Azt gondolom arra számítottak már nagyon hogy az USA beleszáll már ebbe a történetbe, de még mindig nem, lásd a nagykövet Trump család egyik ékszertulajdonos barátja. Annyira érdekli őket Magyarország és akkor megsértődötten nem is fogadták a nagykövetet. Itt fontosnak akarták magukat érezni minden szinten, az unió meg kiállítja majd a büntetést, mert a saját törtvényeivel se tud már mit kezdeni a kormány.

  Nyilván befogadtak ők is amennyit lehetett, de ez ott annál sokkal komplikáltabb.

  Bécsben jobb helye lesz,ott van értelem is…….?
  Fura ezt attól olvasni,aki vagy nem tud MAGYARUL helyesen írni,vagy nem is akar!

 5. feeder_series:
  Mondjuk már ne is haragudjatok, de mikor valaki a saját tudatlanságát használja érvként bárminek a létjogosultságával kapcsolatban ? Én lefogadom, hogy milliónyi olyan dolog van a világban, amiről sosem hallottatok, de valakinek mégis rohadt fontos ?

  itt inkabb az a baj, hogy az a valaki el akar kaszalni egy orszagot, mert durci 😀 Itt inkabb F1890-el ertenek egyet, hogy a magyar egyetemek bezarasanal senki nem kardoskodott (ok, volt par tuntetes fele), hiaba azokat sem ismertem valszeg, amiket akkor bezartak, de most emiatt az egy miatt hangos a sajto es az orszag. Kb olyan szinben tunteti fel az orszagot, mintha be akarnak tiltani az alternativ energiakat, mikozben minden fejlodo orszag abba az iranyba indul el.
  En oszinten Sorosrol sem tudtam, hogy ki a pocsom, amig nem lett teriteken ez az egesz hercehurca, meg a migrans aradat.

 6. Bogyi007:
  Ez mind szép és jó de kérdem:
  Mi a jó b***s francokért Európa gondoskodjon ezen emberekről?

  Ott vannak ezen iszlamista országok kőgazdag szomszédai, ahol annyi pénz van fölöslegegbe hogy pl unalmukban mesterséges szigeteket húznak akár fel s rajta szórakoztató központokat s akár autoverseny pályákat (Abu-Dzabi hahó!) építenek rajta…

  Ott helyben meg tudnák oldani pénzből az egész migrációs válságot és nem kellene senkinek sem elhagynia otthonát vagy messzebbre mennie tőle…

  A CEU hisztériát meg nem is értem. Egyrészt a hiánya senkinek sem fog feltűnni mivel ha nem hozzák hírbe akkor 10 magyarból 9 nem is tudott volna róla másrészt kb ugyanezen 10 emberből 9-nek esélye sem volt SOHA bekerülni se…

  Pár hónap és ugyanúgy nem fog vele foglalkozni a kutya sem mint előtte sem.
  Tipikusan az a fajta eszköz volt ez csupán ami által mind a kormány s az ellenzék is elterelte a figyelmet más fontos dolgokról…

  Ez így van ahogy leírtad. Teljesen egyetértek veled. Én sem hallottam a CEU ról a büdös életben soha csak amikor kiderült hogy be akarják zárni . Ez kb. olyan mikor azt írják hogy meghalt XY nevű ember te meg csak pislogsz és azt sem tudtad hogy a világon volt.

 7. feeder_series:
  Ez az F3 egyesítés jól sikerült:
  – jövőre lesz az FIA nemzetközi F3 az F1 betétfutamaként (GP3 utódja)
  – lesz egy új európai regionális F3 bajnokság olasz szervezésben
  – a DTM továbbra is megrendezi a saját F3 bajnokságát a régi szabályzat szerint European Formula Masters néven
  – a spanyol szövetség továbbra is megrendezi a nemzetközi F3 bajnokságát Euroformula Open néven
  – jövőre a tervek szerint a Formula Renault 2.0 Eurocup is a regionális F3 szabályzatra vált

  Szerk.: Ja és a legszebb, hogy mind az öt sorozat jön majd a Ringre!

  És most a jövő évi Makaói Nagydíj körül is elég nagy a zűrzavar, mert az FIA és a FOM igyekszik meggyőzni a Makaói városvezetést és a nagydíj szervezőit, hogy módosítsák a pályát úgy, hogy az FIA rendszerében a harmadosztályból másodosztályba lépjen fel, de egyelőre vonakodnak és inkább a régi F3-as szabályokhoz írnák ki ott is a futamot. De minden esetre a jövő évi FIA F3 naptárból törölték Abu Dhabit, hogy adott esetben el tudjanak utazni a csapatok Makaóra.

  Megoldja az FIA szerintem úgy, hogy csak a nemzetközire ad pontot. Legalábbis így lenne logikus.

 8. Ez az F3 egyesítés jól sikerült:
  – jövőre lesz az FIA nemzetközi F3 az F1 betétfutamaként (GP3 utódja)
  – lesz egy új európai regionális F3 bajnokság olasz szervezésben
  – a DTM továbbra is megrendezi a saját F3 bajnokságát a régi szabályzat szerint European Formula Masters néven
  – a spanyol szövetség továbbra is megrendezi a nemzetközi F3 bajnokságát Euroformula Open néven
  – jövőre a tervek szerint a Formula Renault 2.0 Eurocup is a regionális F3 szabályzatra vált

  Szerk.: Ja és a legszebb, hogy mind az öt sorozat jön majd a Ringre! 😀

  És most a jövő évi Makaói Nagydíj körül is elég nagy a zűrzavar, mert az FIA és a FOM igyekszik meggyőzni a Makaói városvezetést és a nagydíj szervezőit, hogy módosítsák a pályát úgy, hogy az FIA rendszerében a harmadosztályból másodosztályba lépjen fel, de egyelőre vonakodnak és inkább a régi F3-as szabályokhoz írnák ki ott is a futamot. De minden esetre a jövő évi FIA F3 naptárból törölték Abu Dhabit, hogy adott esetben el tudjanak utazni a csapatok Makaóra.

 9. Bogyi007:
  Ez mind szép és jó de kérdem:
  Mi a jó b***s francokért Európa gondoskodjon ezen emberekről?

  Ott vannak ezen iszlamista országok kőgazdag szomszédai, ahol annyi pénz van fölöslegegbe hogy pl unalmukban mesterséges szigeteket húznak akár fel s rajta szórakoztató központokat s akár autoverseny pályákat (Abu-Dzabi hahó!) építenek rajta…

  Ott helyben meg tudnák oldani pénzből az egész migrációs válságot és nem kellene senkinek sem elhagynia otthonát vagy messzebbre mennie tőle…

  A CEU hisztériát meg nem is értem. Egyrészt a hiánya senkinek sem fog feltűnni mivel ha nem hozzák hírbe akkor 10 magyarból 9 nem is tudott volna róla másrészt kb ugyanezen 10 emberből 9-nek esélye sem volt SOHA bekerülni se…

  Pár hónap és ugyanúgy nem fog vele foglalkozni a kutya sem mint előtte sem.
  Tipikusan az a fajta eszköz volt ez csupán ami által mind a kormány s az ellenzék is elterelte a figyelmet más fontos dolgokról…

  Az hogy 10ből 9 ember tudott róla állításod szerint szomorú. Számomra. CEU ügyben én örülök. Bécsben jobb helye lesz, ott van értelem is, szóval nem csak az amerikai akkreditációjú képzéseit vittem volna el, mindent.
  CEU ügyben egy dolog megmosolyogtató volt, amikor a blöffölnek c véleményt mondta SZP, eltéveszthették. Azt gondolom arra számítottak már nagyon hogy az USA beleszáll már ebbe a történetbe, de még mindig nem, lásd a nagykövet Trump család egyik ékszertulajdonos barátja. Annyira érdekli őket Magyarország és akkor megsértődötten nem is fogadták a nagykövetet. Itt fontosnak akarták magukat érezni minden szinten, az unió meg kiállítja majd a büntetést, mert a saját törtvényeivel se tud már mit kezdeni a kormány.

  Nyilván befogadtak ők is amennyit lehetett, de ez ott annál sokkal komplikáltabb.

 10. Lewanda_17:
  Amúgy a Ti életetekre milyen hatással volt/van a migrációs hullám? Ez egy őszinte kérdés, nincs benne szarkazmus, tényleg kíváncsi vagyok.

  Én a környezetemben csak emigráltakról tudok, a haveri kör elég szépen szét szóródott, vannak Ausztriában, Németországban, Belgiumban, és Angliában is, szóval a Magyar is ugyanolyan gazdasági bevándorló mint a többi egy kis különbséggel, hogy köztük nincsenek önkéntes robbantgatók. 😀
  Bár én szerencsére nem a belvárosban lakok, de itt a külkerületekben is találkoztam már migránssal, de a sok fehér ember között szépen fejet lehajtva közlekedett, általában akkor nagyon bátrak kint külföldön is amikor csoportokba verődnek !

 11. Lewanda_17:
  Amúgy a Ti életetekre milyen hatással volt/van a migrációs hullám? Ez egy őszinte kérdés, nincs benne szarkazmus, tényleg kíváncsi vagyok.

  kozvetlenul semmilyen, de ez azert nem ilyen egyszeru. Ahogy irtam szuleim deli hatarvidekhez kozel laknak es ott erezheto volt a feszko, meg szobeszedben mentek a sztorik, nem a netrol, TV-bol. Nem a vonulas ellen vannak az emberek (tobbseg), hanem amit ezaltal magukkal hoznak, akar elore vetitve a kovetkezo generaciora. En ebben latom a szomorusagot, ha belegondolok mi lesz itt. Hiaba tortenik egy terrorcselekmeny is ugyanabban a varosban, ha 10 km-re van toled az eset, mondhatod azt, hogy rad nem volt kozvetlen hatassal.

 12. feeder_series:
  Mert az Ausztráliába eljutásban mi olyan különleges? Magyarként is simán meg lehet csinálni, több ismerősöm élt(-halt) ott hosszabb-rövidebb ideig.

  És egyébként nem mintha pl. az Emírségek nem fogadna be menekülteket, de nyilván kvóta ott is van, most már ők is csak a felsőfokú végzettségűeket és a családjukat fogadják be, nagyságrendileg ilyen 1000 kérelemből 50-et se bírálnak el pozitívan, ahogy olvastam. Viszont a felső vezetés önti a pénzt a fejlődő országokban lévő segélyszervezetekbe és menekülttáborokba, hogy “helyben lehessen kezelni” a problémákat.

  kepzeld el mi lenne, ha csak a felsovegzettsegueket fogadna be Europa? Mekkora lenne a felhaborodas. Meg utleveluk sincs, nemhogy vegzettseguk. Azt sem tudod hany evesek, fiu-e vagy lany. De gonosz Europa nem akarja befogadni oket. Ha 1000-bol 50 jonne csak ide, nem is volna gond.

 13. Mert az Ausztráliába eljutásban mi olyan különleges? Magyarként is simán meg lehet csinálni, több ismerősöm élt(-halt) ott hosszabb-rövidebb ideig.

  És egyébként nem mintha pl. az Emírségek nem fogadna be menekülteket, de nyilván kvóta ott is van, most már ők is csak a felsőfokú végzettségűeket és a családjukat fogadják be, nagyságrendileg ilyen 1000 kérelemből 50-et se bírálnak el pozitívan, ahogy olvastam. Viszont a felső vezetés önti a pénzt a fejlődő országokban lévő segélyszervezetekbe és menekülttáborokba, hogy “helyben lehessen kezelni” a problémákat.

 14. Denis Hunter: vegre valaki, aki magatol latja ezt is ? Ott hordhatnak a ninjaszerkot, meg verhetnek az asszonyokat az utcan, robbantgathatnanak kedvukre, de vegulis haborumentes ovezet, tokomnek ide menekulnek. Majd ha Magyarorszagon kitor a forradalom, kovetelni fogom, hogy Ausztraliaba menekulhessek, mert amugy sosem jutnek el oda ? Mert most kb nekem is annyi kozom van Magyarorszaghoz, mint a “menekultek” 99%-anak a haborus ovezethez.

  forradalom idején sokan mentek ki amerikába, úgyh jó példa

 15. Bogyi007:
  Ez mind szép és jó de kérdem:
  Mi a jó b***s francokért Európa gondoskodjon ezen emberekről?

  Ott vannak ezen iszlamista országok kőgazdag szomszédai, ahol annyi pénz van fölöslegegbe hogy pl unalmukban mesterséges szigeteket húznak akár fel s rajta szórakoztató központokat s akár autoverseny pályákat (Abu-Dzabi hahó!) építenek rajta…

  Ott helyben meg tudnák oldani pénzből az egész migrációs válságot és nem kellene senkinek sem elhagynia otthonát vagy messzebbre mennie tőle…

  A CEU hisztériát meg nem is értem. Egyrészt a hiánya senkinek sem fog feltűnni mivel ha nem hozzák hírbe akkor 10 magyarból 9 nem is tudott volna róla másrészt kb ugyanezen 10 emberből 9-nek esélye sem volt SOHA bekerülni se…

  Pár hónap és ugyanúgy nem fog vele foglalkozni a kutya sem mint előtte sem.
  Tipikusan az a fajta eszköz volt ez csupán ami által mind a kormány s az ellenzék is elterelte a figyelmet más fontos dolgokról…

  vegre valaki, aki magatol latja ezt is 😀 Ott hordhatnak a ninjaszerkot, meg verhetnek az asszonyokat az utcan, robbantgathatnanak kedvukre, de vegulis haborumentes ovezet, tokomnek ide menekulnek. Majd ha Magyarorszagon kitor a forradalom, kovetelni fogom, hogy Ausztraliaba menekulhessek, mert amugy sosem jutnek el oda 😀 Mert most kb nekem is annyi kozom van Magyarorszaghoz, mint a “menekultek” 99%-anak a haborus ovezethez.

 16. Elég gáz ez a Formula E-re nézve, hogy jövő héten Szaúd-Arábiában fognak parádézni. Én alapvetően úgy szoktam lenni ezzel, hogy egy sporteseménynek a politikától függetlenítenie kell magát (lényegében az is érintettség, ha európai nyomásra nem utazik el a mezőny valahova), de azért az újságíró megöletése már átlépi nálam is az ingerküszöböt.

 17. Ez mind szép és jó de kérdem:
  Mi a jó b***s francokért Európa gondoskodjon ezen emberekről?

  Ott vannak ezen iszlamista országok kőgazdag szomszédai, ahol annyi pénz van fölöslegegbe hogy pl unalmukban mesterséges szigeteket húznak akár fel s rajta szórakoztató központokat s akár autoverseny pályákat (Abu-Dzabi hahó!) építenek rajta…

  Ott helyben meg tudnák oldani pénzből az egész migrációs válságot és nem kellene senkinek sem elhagynia otthonát vagy messzebbre mennie tőle…

  A CEU hisztériát meg nem is értem. Egyrészt a hiánya senkinek sem fog feltűnni mivel ha nem hozzák hírbe akkor 10 magyarból 9 nem is tudott volna róla másrészt kb ugyanezen 10 emberből 9-nek esélye sem volt SOHA bekerülni se…

  Pár hónap és ugyanúgy nem fog vele foglalkozni a kutya sem mint előtte sem.
  Tipikusan az a fajta eszköz volt ez csupán ami által mind a kormány s az ellenzék is elterelte a figyelmet más fontos dolgokról…

  andrea1: Azért legyen tiszta még egyszer. Egyrészt soha nem mondtam azt hogy azt szeretném mindenki jöjjön be, mindenki éljen itt, amit elítéltem mindig is hogy papírok és semmi indok nélkül vagy elvárás nélkül (a mi kultúránk tiszteletbe vétele, a nők tisztelete nélkül, az elvárás ezeknek a betartása) éljenek itt. Ilyen tömérdek beengedést következmények nélkül nem lehet, ez óriási fejetlenséget okoz illetve okozott. Ez hiba volt. Óriási hiba. Az mellett ne menjünk már el, hogy a migrációs hullám miből indult ki? Mi az a konfliktus ami idáig vezetett és hogy ennek következményeként ártatlan emberek haltak meg, nyomorítottak meg vagy élnek félelembem anyák és gyermekeik mai napig akár egy sikatorba. Ez komoly probléma és nem lehet úgy venni nincs ilyen probléma.Azért lássunk már át bizonyos dolgokon, hogy vannak emberek akik segítségre szorultak. Ennek kB a elindultak között, indokoltan kB 10 vagy 20%a. Ezekkel jöttek persze azok is akik lehetőséget látták, amit nem kezelt jól az unió. Ugye párdon nem volt, jött a plakátolás :a megeroszakolnak mindenkit, hogy Soros szervezetek, hogy elfoglalják az országot stb és akkor még a keresztény kultúrát is védeni akarja. Ő közcirkuszt csinált ebből, telerakta az országot emberek átélt traumáival, a személyi jogok tiszteletbe vétele nélkül. Az oké, hogy megtörtént nőkkel, megtörténik itt is kelet Magyarországon, hány és hány olyan idős beteg férfi molesztálja a gyerekét, akár az elmúlt 5 hónapba vagy 8 ilyen cikket olvastam. Emberileg más nyomorát kirakni szerintem gusztustalan. Ezt arra hivatkozva hogy ő keresztény szellemben él,félti a kereszténységet, meg akarja védeni a magyarokat, azok iránt se érez együttérzést akiknek tényleg szüksége lett volna segítségre. Azokat az anyákat és gyerekeket, akik segítségre szorultak. Van a 7 főbűn között az egyik tisztán így van: a jóra való restség (de ezt gondolom mindenki tudja mit jelent, de ha nem a keresztényi kötelességed teljesítése. Ha nem tiszta a 7 főbűn mert ugye a kormány minden tagja és hívei járnak: kevélység, kapzsiság, bujaság, irigység, mohóság, harag és lustaság. Én nem vagyok vallásos ember, másban hiszek, de jártam hittanra, olvastam egyszer a bibliát teljesen (olvasmanykent főleg, részleteiben többször). Ha nincs ismerete az embernek az probléma. Ha valamit állít és mond valaki akkor mérlegelni kell, annyi mindent állít. Szóval hogy is vannak ezek? Amit a drága kormányunk csinál az egyébként csak a kihasználása a helyzetnek értékrendek elhagyása nélkül, gátlástalanul hogy magát hatalmon tartsa, a kereszténység mögé bújik, lelketlenül kiforgatta a migrációt úgy hogy be is engedett 1300 embert csak az idén. (azon már nem is lepődök meg hogy befogadott az országba 1300 menekültet, amit a Times of Malta hozott le, nyilatkozott is a helyettes allamtitkar hogy ez igaz, és csak azért tartották titokban hogy őket védjék meg, de ide senki nem teheti be a lábát ugyebár az origo meg az m1en mondja (időnként megnezem a butasagokat). Szoval ha rosszindulatú akarok lenni akkor ez a pénz amit kaptak ezért az 1300 emberért valahol be lett nyelve, ez csak sejtés. ? kettőség.
  Nem vagyok naiv, csakmindenki kiáll a keresztény kultúráért de nem ismeri a saját vallását se, akkor azt mondom vegye elő a bibliáját és olvassa el, próbálja meg értelmezni. ? a kormány nettó hülyének néz bárkit és mivel ide senki nem jöhet be, ők bármit megtesznek. Se független szakszervezet érdekes módon 100 és 100 millakat már a törvénytervezet előtt átadtak nekik, hogy át legyen nyomva a 400 és ebből lett 350 órás túlóra, a 3 éves időkeret. Azért veszélyes ez mert hallod valakit majdnem lerugtak a metrorol mert kiallt a ceu mellett, mert Soroshoz köthető ahol az a madár Kovács Zoltán mint egykori szóvivő is tanult, az hogy ők is azon a pénzen tanultak az már nem új, emberileg gusztustalan. Mert kiáll valami miatt, de már nem lehet mert óriási kárt okozott az emberek egymás iránti megítélésébe, az hogy kiáll valami mellett,másiknak essünk.
  Nekem semmi bajom azzal ha be kell ide jönnie valakinek amíg tiszteli azt hogy nő vagyok, amíg tiszteli a környezetemet, amíg rendesen dolgozik. Nekem ez megy, igazából ahogy olvastam valamelyik nap sima nem muszlim is megerőszakol már a városban éjszaka egy nőt. Persze miért ment ki az utcára,gondolom ez lenne a válasz egy kormánybéli embertől.
  Arra világítanék rá ezekkel, nem gyűlöletből hogy ilyen szinten az emberek ne tudjanak az értékrendjük szerint atlatni mi a jó és mi a rossz. Fiatalok mennek el mert nincs lehetőség saját lábára állnia, inkább kimegy mert ha 1300 eurót keres pár év alatt meg van az önerője egy itthoni lakásnak, el tud költözni otthonról,de mivel nem engednek be senkit menekülteket, nyilvánosan lopni lehet. Nagyon gond van azemberek fejébe itthon. Most itt fuggetlen attól hogy van ellenzék vagy sem, ha a saját kormányod így áll a kormányzáshoz akiket te bízol meg. Ő nem a te főnököd, te vagy a főnöke, és nem szólnak, nem nyilvánítják ki az ellenérzésüket… Ha pedig igen jön a libsi, a balos, az örök elégedetlen.. Nah a tipik magyar akinek nem jó semmi. Hát menthetetlen az ország lakossága értelmi szinten.

 18. feeder_series:
  Am nyugi nem kémkedek senki után csak az új notin olyan rohadt érzékeny a tapipad, hogy ahogy vinném a kurzort a tabokhoz, rendre sikerül az “Online felhasználók” menüből valakire akaratlanul rábökni Azon röhögök, hogy mindenki visszaadja a kölcsönt

  jah, mert en is csak latom, hogy van ertesites, aztan kattintok, hogy hol valaszoltak, mire eszreveszem, hogy csak megnezte a profilom, mar en is megneztem az ovet 😀

 19. Am nyugi nem kémkedek senki után csak az új notin olyan rohadt érzékeny a tapipad, hogy ahogy vinném a kurzort a tabokhoz, rendre sikerül az “Online felhasználók” menüből valakire akaratlanul rábökni 😀 Azon röhögök, hogy mindenki visszaadja a kölcsönt 😀

 20. GreenHonda: Nem tudom neked most olyan időszakod van-e, mert mintha úgy tűnne, de ez egyáltalán nem volt lenéző veled szemben, ez olyan gesztus volt hogy azért örültem a szerencsének

  Ugyanazt tudom neked mondani, ahogy eddig, mert árad belőled a mindenki jobb mint mi gondolkodásmód, igazságtalan összehasonlításokkal. Naivitásod ismét előtérbe helyeződik, de remélem akkor ha játszod Hamhez hasonlóan a Jézust, akkor fogadj be pár fura figurát csak aztán nehogy majd lessél nagyokat h mi a valóság, mi az a mai divat, miszerint mindenkire ugyanúgy kell tekinteni, aztán beleszarni abba h kurvára máshogy gondolkodnak az emberek. Már az EU országok fragmentációja is hatalmas méreteket ölt, hány országból hallom h szidják h ez egy köcsög meg az meg ezek szerint ezek gennyládák generikusan meg azok. Amit te megeszel mint a tejbepapit az az, hogy azt hiszed létezik egy közös nevező ami világbékét eredményez s ez ilyen egyszerű. Mindennek azt oka pedig a magyar gondolkodás és főleg az jelenlegi kormány.Komolyan nem értem ezt a politikai közvetlenséget miért kell ebben az országban tolni mert az tuti magyar jellemző , ezt tanultam h itt mindenki nagyon okos akar lenni a legutolsó, 5 év általánossal rendelkező is akinek azért van öt mert “a negyedik kéccer is megvolt Maunika”. Tehát ezen a kifejezetten magas értelmi szinten ugyancsak kitoszottul okos tud lenni az ember itt.

  Alulról kéne keresni a hibákat egyébként, már a megközelítés sem jó, gondolkozz még ezen plíz! Ja és ha ez minden amit lentebb írtam, neked milliméternyi pozitívumok akkor vmi nagyon homályul jött át neked itt megint.

  Azért legyen tiszta még egyszer. Egyrészt soha nem mondtam azt hogy azt szeretném mindenki jöjjön be, mindenki éljen itt, amit elítéltem mindig is hogy papírok és semmi indok nélkül vagy elvárás nélkül (a mi kultúránk tiszteletbe vétele, a nők tisztelete nélkül, az elvárás ezeknek a betartása) éljenek itt. Ilyen tömérdek beengedést következmények nélkül nem lehet, ez óriási fejetlenséget okoz illetve okozott. Ez hiba volt. Óriási hiba. Az mellett ne menjünk már el, hogy a migrációs hullám miből indult ki? Mi az a konfliktus ami idáig vezetett és hogy ennek következményeként ártatlan emberek haltak meg, nyomorítottak meg vagy élnek félelembem anyák és gyermekeik mai napig akár egy sikatorba. Ez komoly probléma és nem lehet úgy venni nincs ilyen probléma. Azért lássunk már át bizonyos dolgokon, hogy vannak emberek akik segítségre szorultak. Ennek kB a elindultak között, indokoltan kB 10 vagy 20%a. Ezekkel jöttek persze azok is akik lehetőséget látták, amit nem kezelt jól az unió. Ugye párdon nem volt, jött a plakátolás :a megeroszakolnak mindenkit, hogy Soros szervezetek, hogy elfoglalják az országot stb és akkor még a keresztény kultúrát is védeni akarja. Ő közcirkuszt csinált ebből, telerakta az országot emberek átélt traumáival, a személyi jogok tiszteletbe vétele nélkül. Az oké, hogy megtörtént nőkkel, megtörténik itt is kelet Magyarországon, hány és hány olyan idős beteg férfi molesztálja a gyerekét, akár az elmúlt 5 hónapba vagy 8 ilyen cikket olvastam. Emberileg más nyomorát kirakni szerintem gusztustalan. Ezt arra hivatkozva hogy ő keresztény szellemben él,félti a kereszténységet, meg akarja védeni a magyarokat, azok iránt se érez együttérzést akiknek tényleg szüksége lett volna segítségre. Azokat az anyákat és gyerekeket, akik segítségre szorultak. Van a 7 főbűn között az egyik tisztán így van: a jóra való restség (de ezt gondolom mindenki tudja mit jelent, de ha nem a keresztényi kötelességed teljesítése. Ha nem tiszta a 7 főbűn mert ugye a kormány minden tagja és hívei járnak: kevélység, kapzsiság, bujaság, irigység, mohóság, harag és lustaság. Én nem vagyok vallásos ember, másban hiszek, de jártam hittanra, olvastam egyszer a bibliát teljesen (olvasmanykent főleg, részleteiben többször). Ha nincs ismerete az embernek az probléma. Ha valamit állít és mond valaki akkor mérlegelni kell, annyi mindent állít. Szóval hogy is vannak ezek? Amit a drága kormányunk csinál az egyébként csak a kihasználása a helyzetnek értékrendek elhagyása nélkül, gátlástalanul hogy magát hatalmon tartsa, a kereszténység mögé bújik, lelketlenül kiforgatta a migrációt úgy hogy be is engedett 1300 embert csak az idén. (azon már nem is lepődök meg hogy befogadott az országba 1300 menekültet, amit a Times of Malta hozott le, nyilatkozott is a helyettes allamtitkar hogy ez igaz, és csak azért tartották titokban hogy őket védjék meg, de ide senki nem teheti be a lábát ugyebár az origo meg az m1en mondja (időnként megnezem a butasagokat). Szoval ha rosszindulatú akarok lenni akkor ez a pénz amit kaptak ezért az 1300 emberért valahol be lett nyelve, ez csak sejtés. 🙂 kettőség.
  Nem vagyok naiv, csak mindenki kiáll a keresztény kultúráért de nem ismeri a saját vallását se, akkor azt mondom vegye elő a bibliáját és olvassa el, próbálja meg értelmezni. 🙂 a kormány nettó hülyének néz bárkit és mivel ide senki nem jöhet be, ők bármit megtesznek. Se független szakszervezet érdekes módon 100 és 100 millakat már a törvénytervezet előtt átadtak nekik, hogy át legyen nyomva a 400 és ebből lett 350 órás túlóra, a 3 éves időkeret. Azért veszélyes ez mert hallod valakit majdnem lerugtak a metrorol mert kiallt a ceu mellett, mert Soroshoz köthető ahol az a madár Kovács Zoltán mint egykori szóvivő is tanult, az hogy ők is azon a pénzen tanultak az már nem új, emberileg gusztustalan. Mert kiáll valami miatt, de már nem lehet mert óriási kárt okozott az emberek egymás iránti megítélésébe, az hogy kiáll valami mellett,másiknak essünk.
  Nekem semmi bajom azzal ha be kell ide jönnie valakinek amíg tiszteli azt hogy nő vagyok, amíg tiszteli a környezetemet, amíg rendesen dolgozik. Nekem ez megy, igazából ahogy olvastam valamelyik nap sima nem muszlim is megerőszakol már a városban éjszaka egy nőt. Persze miért ment ki az utcára,gondolom ez lenne a válasz egy kormánybéli embertől.
  Arra világítanék rá ezekkel, nem gyűlöletből hogy ilyen szinten az emberek ne tudjanak az értékrendjük szerint atlatni mi a jó és mi a rossz. Fiatalok mennek el mert nincs lehetőség saját lábára állnia, inkább kimegy mert ha 1300 eurót keres pár év alatt meg van az önerője egy itthoni lakásnak, el tud költözni otthonról,de mivel nem engednek be senkit menekülteket, nyilvánosan lopni lehet. Nagyon gond van az emberek fejébe itthon. Most itt fuggetlen attól hogy van ellenzék vagy sem, ha a saját kormányod így áll a kormányzáshoz akiket te bízol meg. Ő nem a te főnököd, te vagy a főnöke, és nem szólnak, nem nyilvánítják ki az ellenérzésüket… Ha pedig igen jön a libsi, a balos, az örök elégedetlen.. Nah a tipik magyar akinek nem jó semmi. Hát menthetetlen az ország lakossága értelmi szinten.

 21. feeder_series: hogyhogy semmi nincs itt? ? azért hidd el én se a Hősök terét és a Lánchidat bámulom életvitelszerűen ? maga Pest szerintem nagyrészt kimondottan gusztustalan, de a külvárosi részeken és az agglomerációban vannak kifejezetten nyugis zöldövezetek kellemes kisvárosi hangulattal, csak éppen ~1 óra alatt eljutsz onnan a főváros tetszőleges pontjára tömegközlekedéssel.

  úgy értem nem nyújt olyat amitől én jobban érzem magam. nekem az tetszik ha nyitott hatású egy város, tehát nem csak sűrűn jönnek a magas házak egymás után végig és van több nagyobb terület ahol messzebb ellátni. most nem a Dunára gondolok az más. de ez az egész lehet szubjektív. pl kaposvár nekem nem tetszik mert zárt, nagykanizsa (ehhez lakom közel) az nyitott. pest nekem eddig nem tűnt ilyennek.

 22. GreenHonda: én sem költöznék oda, semmi nincs ott vannak jobb helyek. Más helyek esetében szintén jelen van ez: A tanárunk járt a Trafalgar square-en pl mert be volt harangozva mekkora nagy cucc hogy hűha meg ez meg az. Aztán megy szépen kérdi ott helyben vkitől h melyik az, és válasz pedig h itt áll épp a Trafalgar square-n. Csodálkozott, hogy ez, h ilyen pici? ? ?

  hogyhogy semmi nincs itt? 😀 azért hidd el én se a Hősök terét és a Lánchidat bámulom életvitelszerűen 😀 maga Pest szerintem nagyrészt kimondottan gusztustalan, de a külvárosi részeken és az agglomerációban vannak kifejezetten nyugis zöldövezetek kellemes kisvárosi hangulattal, csak éppen ~1 óra alatt eljutsz onnan a főváros tetszőleges pontjára tömegközlekedéssel.

 23. Lewanda_17: Nem mindenki, az itteni, vidéki fiatal ismerőseim rosszul vannak Pesttől, és nagyjából mindenki, csak én vagyok belebuzulva. ? Senki nem akar velem odaköltözni. :DD

  én sem költöznék oda, semmi nincs ott vannak jobb helyek. Más helyek esetében szintén jelen van ez: A tanárunk járt a Trafalgar square-en pl mert be volt harangozva mekkora nagy cucc hogy hűha meg ez meg az. Aztán megy szépen kérdi ott helyben vkitől h melyik az, és válasz pedig h itt áll épp a Trafalgar square-n. Csodálkozott, hogy ez, h ilyen pici? 😀 😀

 24. andrea1: Nyilván, azért van neki véleménye dolgokról lásd könyve. ? ha szervezel egy találkozót annak mindenképp örülnék ? , jót lehetne beszélgetni könyvről és akár ezekről is, de ő finn, szerintem sejtem a véleményét. Na szervezd le. ?

  Nocsak, Kimi találkozó lesz? Remélem az én lefejezésem nem lesz napirenden 😀

 25. F1890: régen az emberek nem csak kizárólag budapestbe voltak belebuzulva. mindenki budapestben gondolkodik, elég nagy baj ez. az egész ország azért ekkora fostenger többek között mert van bp és ennyi, a többi nagyváros is levan szarva kb. de erről az emberek is tehetnek mert mindenki ott akar élni.

  külföldön sokkalta jobban mernek költözni az emberek ide oda.

  na ez tuti pár gazdasági kimutatást láttam itt a legnagyobb az aránytalanság :\

 26. Lewanda_17:
  Félreértettétek picit, amit írtam. Szerintem is az a legideálisabb, ha valaki családot alapít, mert öröm és boldogság, ha valakivel felépítesz egy életet stb, de mi van ha valakinek erre nincs lehetősége, vagy egy több éves kapcsolat után ott marad egyedül 30 éves nőként, Őt ki fogja támogatni? És manapság már sokkal inkább azt a példát látom, hogy a fiatalokat segítik a szüleik, akik megtehetik – legyen az nő vagy férfi, és igazából már nincs is meg az az út, hogy együtt felépítenek egy közös életet, mert van nekik egy kényelmes, fölösleges időt és energiát rá szánni, ebből következik pl. hogy sok nő egzisztencia alapján választ párt. Igazából az egész el van baszcsizva. ? Nem igazán kedvelem ezt a felfogást, és életformát amit a mai fiatalok többsége él. RÉGEN MINDEN JOBB VÓT! ?

  GreenHonda, ez a generációk egy házban élése azért elég meredek. ? Szerintem nem egészséges hosszú távon.

  Az meg, hogy a fiatal szinglik éljenek együtt, ez nagyjából így van sajnos, az még a szerencsésebb ha barátokkal laksz – én sok évig laktam így és élveztem. A sajnos így vant arra értettem, hogy nem tudnak megfizetni egy albérletet egyedül, de szerintem egy bizonyos kor fölött már ez sem egészséges, és mindenki vágyik arra, hogy huszon, harmic x évesen már ne kelljen alkalmazkodnia senkihez, gürizik egész nap, és mégsem tud előrelépni.

  Attól függ, az sem egészséges h mindenki magányos, manapság ez egy elég nagy probléma, illetve a lelki betegség is. Régen is segítettek a szülők ahogy tudtak, a tanulásban és pályaegyengetésben nem de amikor házasodott vki ott voltak adományok ugyanúgy rendesen. Itt faluhelyen is szted nem ahhoz mentek kérőbe és választottak ahol több hold föld volt meg több desznyó? 😀

 27. F1890: régen az emberek nem csak kizárólag budapestbe voltak belebuzulva. mindenki budapestben gondolkodik, elég nagy baj ez. az egész ország azért ekkora fostenger többek között mert van bp és ennyi, a többi nagyváros is levan szarva kb. de erről az emberek is tehetnek mert mindenki ott akar élni.

  külföldön sokkalta jobban mernek költözni az emberek ide oda.

  Nem mindenki, az itteni, vidéki fiatal ismerőseim rosszul vannak Pesttől, és nagyjából mindenki, csak én vagyok belebuzulva. 😀 Senki nem akar velem odaköltözni. :DD

 28. F1890: na igen, de az sem amiatt mert történt vmi projekt, hanem mert épp az esik közel ausztriához. de szerencsére jönnek új autógyárak és lesz új munkahely keleten is.

  Hát még le se verték a cölöpöket a BMW gyárnak, de már 20%-al emelkedtek a lakásárak, és az albérletárak is. 😀

 29. andrea1: mp mondhatni csaló , kB 18 évig nem fizetett jövedelemadót de az akkori adotorveny ezt engedte, attól persze elismerem neki már mindene meg van, sikeres cége van (még persze hozza

  Nem tudom neked most olyan időszakod van-e, mert mintha úgy tűnne, de ez egyáltalán nem volt lenéző veled szemben, ez olyan gesztus volt hogy azért örültem a szerencsének 🙂

  Ugyanazt tudom neked mondani, ahogy eddig, mert árad belőled a mindenki jobb mint mi gondolkodásmód, igazságtalan összehasonlításokkal. Naivitásod ismét előtérbe helyeződik, de remélem akkor ha játszod Hamhez hasonlóan a Jézust, akkor fogadj be pár fura figurát csak aztán nehogy majd lessél nagyokat h mi a valóság, mi az a mai divat, miszerint mindenkire ugyanúgy kell tekinteni, aztán beleszarni abba h kurvára máshogy gondolkodnak az emberek. Már az EU országok fragmentációja is hatalmas méreteket ölt, hány országból hallom h szidják h ez egy köcsög meg az meg ezek szerint ezek gennyládák generikusan meg azok. Amit te megeszel mint a tejbepapit az az, hogy azt hiszed létezik egy közös nevező ami világbékét eredményez s ez ilyen egyszerű. Mindennek azt oka pedig a magyar gondolkodás és főleg az jelenlegi kormány. Komolyan nem értem ezt a politikai közvetlenséget miért kell ebben az országban tolni mert az tuti magyar jellemző , ezt tanultam h itt mindenki nagyon okos akar lenni a legutolsó, 5 év általánossal rendelkező is akinek azért van öt mert “a negyedik kéccer is megvolt Maunika”. Tehát ezen a kifejezetten magas értelmi szinten ugyancsak kitoszottul okos tud lenni az ember itt.

  Alulról kéne keresni a hibákat egyébként, már a megközelítés sem jó, gondolkozz még ezen plíz! Ja és ha ez minden amit lentebb írtam, neked milliméternyi pozitívumok akkor vmi nagyon homályul jött át neked itt megint.

 30. feeder_series: pedig Sopron felől hallottam (tudod Honey főnök úr a Miszterfal időkből xd) hogy arrafelé most nagyon jól működő dolog a Sopron – Bécs ingázás, osztrák bér és magyar költségek ? persze németül tudni kell hozzá.

  na igen, de az sem amiatt mert történt vmi projekt, hanem mert épp az esik közel ausztriához. de szerencsére jönnek új autógyárak és lesz új munkahely keleten is.

 31. F1890: régen az emberek nem csak kizárólag budapestbe voltak belebuzulva. mindenki budapestben gondolkodik, elég nagy baj ez. az egész ország azért ekkora fostenger többek között mert van bp és ennyi, a többi nagyváros is levan szarva kb. de erről az emberek is tehetnek mert mindenki ott akar élni.

  külföldön sokkalta jobban mernek költözni az emberek ide oda.

  pedig Sopron felől hallottam (tudod Honey főnök úr a Miszterfal időkből xd) hogy arrafelé most nagyon jól működő dolog a Sopron – Bécs ingázás, osztrák bér és magyar költségek 😀 persze németül tudni kell hozzá.

 32. Lewanda_17: Bocsi, ez mindenkire igaz, nem csak a nőkre, nyilván azért őket írtam, mert én is az vagyok. ? Engem csak az zavar a rendszerben, és ez nem is feltétlenül a politika miatt van, hogy gürizek, mint a szar, évekig megszakadok a munkában, még vezető beosztásban is, és nem tudok magamnak venni egy 24nm lyukat sem, mert nem tudok előrántani X milliót a hitelhez. Régen, hogyan csinálták az emberek? A szüleim, hogyan tudtak 20 évesen felépíteni egy ilyen életet? ? Én jelenleg olyan kilátástalannak látom a jövőt, hogy ihajj. ?

  régen az emberek nem csak kizárólag budapestbe voltak belebuzulva. mindenki budapestben gondolkodik, elég nagy baj ez. az egész ország azért ekkora fostenger többek között mert van bp és ennyi, a többi nagyváros is levan szarva kb. de erről az emberek is tehetnek mert mindenki ott akar élni.

  külföldön sokkalta jobban mernek költözni az emberek ide oda.

 33. F1890: mondjuk azt nem értem h miért kell kiemelni h nőként. ahol idáig dolgoztam mindenhol több volt a nő, plusz nők is voltak magas beosztásban. sőt mostani helyen az osztályvezető nő, és a felette lévő vezető is nő. a vezérigazgató spec férfi, de nem gondolnám h ennyire kikéne emelni ezt a részét

  de h őszinte legyek én nem támogatnék senkit. aki gyereket vállal az vállalja a következményeit, ne az állam tartsa el őt. aki kutyát vesz az is úgy vesz h belekalkulálja h tudja etetni. így kéne a gyerekvállalással is.
  kivételes eset ha meghal az egyik szülő vagy elhagyja a nőt a férfi, akkor megértem. de az h támogatjuk előzetesen a gyerekcsinálást, azt én szívem szerint az adómból nem támogatnám

  Én sem 😀
  amúgy erre volt jó magában a lakástakarék, hiszen ez nem az egyedülállókat támogatta hanem az életed elkezdéséhez segített, ez könnyítette a jó párok megtalálását hiszen akkor is úgy választasz párt, vagy megpróbalsz akivel egy felé is lehet húzni, építeni önmagadat és a jövődet. Egy házasság a vagyonegyesites szemszögéből fontos, ezek önerőre nagyon jók voltak, elszakadni a szülőktől, teremteni valamit amire lehet vállalni, a gyerek úgy is jött volna, hiszen többségben még mindig az van, megszuletik minden párban az hogy kell a gyerek, kell a gyerek a másiktól. Azt gondolom ezek a dolgok működnek még mindig maguktól. Ez a ráerőltetés tipikus tőlük, és minden szemszögből rossz felfogás. Ez nem így működik, lehet támogatni, hangoztatni mennyire kell a gyerek a társadalomnak, de nem erőltetni mert ez jó dolog. Már hallottam olyan okossagot csak a család létezik és a válásokat is visszacsinálnák. Jesszus. Őshülye. Ez a bele kell avatkozni az emberek magánéletébe nettó hülyeség. Szóval ez nyilván nem az a réteg lesz akiknek kellene vállalni gyereket, akik fel is tudnak minden szinten nevelni gyereket.

 34. F1890: mondjuk azt nem értem h miért kell kiemelni h nőként. ahol idáig dolgoztam mindenhol több volt a nő, plusz nők is voltak magas beosztásban. sőt mostani helyen az osztályvezető nő, és a felette lévő vezető is nő. a vezérigazgató spec férfi, de nem gondolnám h ennyire kikéne emelni ezt a részét ?

  de h őszinte legyek én nem támogatnék senkit. aki gyereket vállal az vállalja a következményeit, ne az állam tartsa el őt. aki kutyát vesz az is úgy vesz h belekalkulálja h tudja etetni. így kéne a gyerekvállalással is.
  kivételes eset ha meghal az egyik szülő vagy elhagyja a nőt a férfi, akkor megértem. de az h támogatjuk előzetesen a gyerekcsinálást, azt én szívem szerint az adómból nem támogatnám ?

  Bocsi, ez mindenkire igaz, nem csak a nőkre, nyilván azért őket írtam, mert én is az vagyok. 😛 Engem csak az zavar a rendszerben, és ez nem is feltétlenül a politika miatt van, hogy gürizek, mint a szar, évekig megszakadok a munkában, még vezető beosztásban is, és nem tudok magamnak venni egy 24nm lyukat sem, mert nem tudok előrántani X milliót a hitelhez. Régen, hogyan csinálták az emberek? A szüleim, hogyan tudtak 20 évesen felépíteni egy ilyen életet? 😀 Én jelenleg olyan kilátástalannak látom a jövőt, hogy ihajj. 😀

 35. F1890: mondjuk azt nem értem h miért kell kiemelni h nőként. ahol idáig dolgoztam mindenhol több volt a nő, plusz nők is voltak magas beosztásban. sőt mostani helyen az osztályvezető nő, és a felette lévő vezető is nő. a vezérigazgató spec férfi, de nem gondolnám h ennyire kikéne emelni ezt a részét ?

  de h őszinte legyek én nem támogatnék senkit. aki gyereket vállal az vállalja a következményeit, ne az állam tartsa el őt. aki kutyát vesz az is úgy vesz h belekalkulálja h tudja etetni. így kéne a gyerekvállalással is.
  kivételes eset ha meghal az egyik szülő vagy elhagyja a nőt a férfi, akkor megértem. de az h támogatjuk előzetesen a gyerekcsinálást, azt én szívem szerint az adómból nem támogatnám ?

  Anyám pedagógusként dolgozik, úgyhogy az ő szemén keresztül eléggé jó rálátásom van arra, hogy a mi generációnk úgy átlagban mennyivel pocsékabb szülő, mint a korábbiak. De ez csak általánosságban igaz, most is van azért rengeteg pozitív példa is. Persze nem csak emiatt, de bizonyos emberek hozzáállása miatt már komolyan a pályaelhagyást fontolgatja, pedig ő tényleg szívvel-lélekkel végzi a dolgát, örömét leli a tanításban. Most ha belegondolok, hogy milyen remek irányba fogja ezt elvinni a sok CSOK miatti érdekházasság, ahol a gyerek még inkább ingerszegény környezetben fog felnőni…

 36. guide: Tanulhatnál Kimitől,belőle soha nem fröcsög a gyűlölet.

  Nyilván, azért van neki véleménye dolgokról lásd könyve. 😉 ha szervezel egy találkozót annak mindenképp örülnék 🙂 , jót lehetne beszélgetni könyvről és akár ezekről is, de ő finn, szerintem sejtem a véleményét. Na szervezd le. 😉

 37. Lewanda_17:
  Félreértettétek picit, amit írtam. Szerintem is az a legideálisabb, ha valaki családot alapít, mert öröm és boldogság, ha valakivel felépítesz egy életet stb, de mi van ha valakinek erre nincs lehetősége, vagy egy több éves kapcsolat után ott marad egyedül 30 éves nőként, Őt ki fogja támogatni? És manapság már sokkal inkább azt a példát látom, hogy a fiatalokat segítik a szüleik, akik megtehetik – legyen az nő vagy férfi, és igazából már nincs is meg az az út, hogy együtt felépítenek egy közös életet, mert van nekik egy kényelmes, fölösleges időt és energiát rá szánni, ebből következik pl. hogy sok nő egzisztencia alapján választ párt. Igazából az egész el van baszcsizva. ? Nem igazán kedvelem ezt a felfogást, és életformát amit a mai fiatalok többsége él. RÉGEN MINDEN JOBB VÓT! ?

  GreenHonda, ez a generációk egy házban élése azért elég meredek. ? Szerintem nem egészséges hosszú távon.

  Az meg, hogy a fiatal szinglik éljenek együtt, ez nagyjából így van sajnos, az még a szerencsésebb ha barátokkal laksz – én sok évig laktam így és élveztem. A sajnos így vant arra értettem, hogy nem tudnak megfizetni egy albérletet egyedül, de szerintem egy bizonyos kor fölött már ez sem egészséges, és mindenki vágyik arra, hogy huszon, harmic x évesen már ne kelljen alkalmazkodnia senkihez, gürizik egész nap, és mégsem tud előrelépni.

  mondjuk azt nem értem h miért kell kiemelni h nőként. ahol idáig dolgoztam mindenhol több volt a nő, plusz nők is voltak magas beosztásban. sőt mostani helyen az osztályvezető nő, és a felette lévő vezető is nő. a vezérigazgató spec férfi, de nem gondolnám h ennyire kikéne emelni ezt a részét 😀

  de h őszinte legyek én nem támogatnék senkit. aki gyereket vállal az vállalja a következményeit, ne az állam tartsa el őt. aki kutyát vesz az is úgy vesz h belekalkulálja h tudja etetni. így kéne a gyerekvállalással is.
  kivételes eset ha meghal az egyik szülő vagy elhagyja a nőt a férfi, akkor megértem. de az h támogatjuk előzetesen a gyerekcsinálást, azt én szívem szerint az adómból nem támogatnám 😀

 38. Félreértettétek picit, amit írtam. Szerintem is az a legideálisabb, ha valaki családot alapít, mert öröm és boldogság, ha valakivel felépítesz egy életet stb, de mi van ha valakinek erre nincs lehetősége, vagy egy több éves kapcsolat után ott marad egyedül 30 éves nőként, Őt ki fogja támogatni? És manapság már sokkal inkább azt a példát látom, hogy a fiatalokat segítik a szüleik, akik megtehetik – legyen az nő vagy férfi, és igazából már nincs is meg az az út, hogy együtt felépítenek egy közös életet, mert van nekik egy kényelmes, fölösleges időt és energiát rá szánni, ebből következik pl. hogy sok nő egzisztencia alapján választ párt. Igazából az egész el van baszcsizva. 😀 Nem igazán kedvelem ezt a felfogást, és életformát amit a mai fiatalok többsége él. RÉGEN MINDEN JOBB VÓT! 🙁

  GreenHonda, ez a generációk egy házban élése azért elég meredek. 😀 Szerintem nem egészséges hosszú távon.

  Az meg, hogy a fiatal szinglik éljenek együtt, ez nagyjából így van sajnos, az még a szerencsésebb ha barátokkal laksz – én sok évig laktam így és élveztem. A sajnos így vant arra értettem, hogy nem tudnak megfizetni egy albérletet egyedül, de szerintem egy bizonyos kor fölött már ez sem egészséges, és mindenki vágyik arra, hogy huszon, harmic x évesen már ne kelljen alkalmazkodnia senkihez, gürizik egész nap, és mégsem tud előrelépni.

 39. andrea1: akármennyit is bántottalak Rai által vagy utóbb emiatt a téma miatt azért “szeretlek” ! ? ne sértődj meg én örülök annak h a rajongói boldogak h még két évet versenyez, ha hiszed ha nem

  Ez olyan alja szint már neharagudj, szóval ezt ne. Tudsz te többet is, nem kell ez a lenéző, általánosító stílus.

  Te neked nagyjából jó, te kapaszkodsz egy milliméter pozitívumba. Ezt elfogadom.
  Múltkor beszélgettem egy amerikai orosz vendéggel kora reggel és nem én kérdeztem, nem én kértem a csevejt, hogy ő mennyire bírja Trumpot. Ő annyira nyíltan megkérdezte mi a véleményem róla, meg beszélgettünk kicsit, mondta mennyire becsüli a mi államfőnket stb, meg kérdezte Putyint is hogy állok vele mert őt is bírja. Aztán már kicsit megreszelte az idegeimet úgy reggel, hogy megmondtan általánosságba az ember nem beszél a szexuális beállítottságáról, a politikai vagy vallási beállítottságáról és hogy mennyit keres, de ha már kérdezi és maga kérdezte ezeket most az egyszer kivételt teszek. egyikük rosszabb mint a másik. Trump mondhatni csaló , kB 18 évig nem fizetett jövedelemadót de az akkori adotorveny ezt engedte, attól persze elismerem neki már mindene meg van, sikeres cége van (még persze hozzajön az hogy antiszemita mert a kezdetekben mikor ingatlan cégük volt, lakóparkok épültek akkor színesbőrűek nem vasarolhattak) de annyi plusz van benne, nem a mostani hatalmából akar még gazdagabb lenni, nem az a szint mikor itthon a vidéki felcsúti paraszt jut hatalomra, gazdagszik meg egy ország kizsákmányolásából na meg a sleppje. Putyin mint a rák beeszi magát más országok verkeringesebe, telepíti magát és élősködik és ahova beeszi a lábát ott kárt okoz. De mivel van elég bajom a saját vezetőmmel aki szintúgy borzasztó, a másik kettő nem érdekel.
  Szvsz Ebbe az országba már nem csak az a gond hogy gazdaság gyenge és ahogy szerepel,hanem az a szemlélet is aggasztó amit telepített, az antiszemitizmus. Mindenkit utálni, mindenki minket bánt stb. és lobogtatja a bibliát, nem tudom az ő istene hol hivatkozik arra hogy a felebarátaidat mikor bántsd vagy bántsd egyáltalán azokat akik máshogy néznek ki vagy más színűek. Ezek értékrendbéli dolgok így egy nép is leírta magát nálam akik ehhez asszisztálnak, ezek nekem sötét dolgok és nagyon visszafelé üthet ez a dolog, ebből még komoly baj lesz. Mivel van ezzel a vezetőmmel bajom, egyik másik se érdekel. Szóval én már nem is akarok erre több időt fecsérelni, neked vannak nuansznyi örömeid, pozitív stb bármi amit irogattál, szerintem az sincs. Kettőséget se értem anno 2006ba égett BP kevesebb dolog miatt, most már megvetés is van ha valaki felhozza a szart, hogy miért építünk 80 stadiont, miért fogad el ajándék utakat, miért engedünk be bárkit az országba főleg koztorvenyes bűnözőket(remélem sértődött macedónok még robbangatni is fognak itt),miert kell a sleppjét gazdagítani, miért kell minden médiumot kisajátítani, miért nincs nővér az országba, miért kell osztályokat bezarni emiatt mondjuk olyat mint a koraszülött osztály. ? Szóval most utoljára itt is kivételt tettem, hogy beszélgettem erről.

  Tanulhatnál Kimitől,belőle soha nem fröcsög a gyűlölet.

 40. GreenHonda: Köszi hogy leírtad ezt nem 2 perc lehetett, de figy legegyszerűbb kérdésem a sok adathoz, hogy te hogy lehetsz annyira naiv gondolkodású h a nyugathoz hasonlítasz egy geopolitikailag a felfedezések óta hátrányban lévő országot? Ide-oda vonogattak minket ráadásul mennyi ideig, a rendszer hatása sem fog eltűnni ami a függöny eltörlése után elvileg elindított egy változást, nem egyik napról a másikra megy egyébként sem. Én nem mondtam, h mindennel elégedett vagyok, de látom te sem értetted meg, ahogy Nando sem.

  Külföldre meg látogattam már és nem gumibelsőből kémlelem a dolgokat még egyszer, viszont ahogy te nézem szintén csak azt látod meg külföldről h magyar miért szar, minta tipikus magyar gondolkodású lennél, mert ezt szokták mondani, bár én nem szeretem az efféle általánosításokat Efféle dolgokkal meg tisztában voltam h zajlanak szóval semmin nem lepődtem meg

  Lakástakarék nekünk is jól jött, abból újítottunk fel egy fürdőszobát, hogy ez az új segítség mire lesz jó, nem tudom, és azt sem, hogy pontosan mennyien mutatták be a számlát lakásra fordítandó bizonylatként, aztán vették fel, de ezeknek a statisztikáknak te miért hiszel szenttül, mert én nem igazán. Dokumentumfilmekben mennyi eltérés van, pl hogy felnézel az égre hány fényév távolságban van amit látsz csillag ilyen alapszinteken nem egyeznek meg. Ezért mondom én átfogó sémákban gondolkodom és azokat a konklúziókat amiket le lehet vonni leveszem és az lefed annyit h tudjam miről beszélek. Az hogy ennek a lakástakarék és csók között mi lesz jobb nem nyilatkozom, mert lehet, hogy rosszabb lesz, de nem is nyomtam egy háromszoros hurrát.

  még valami más is: akármennyit is bántottalak Rai által vagy utóbb emiatt a téma miatt azért “szeretlek” ! ne sértődj meg én örülök annak h a rajongói boldogak h még két évet versenyez, ha hiszed ha nem

  akármennyit is bántottalak Rai által vagy utóbb emiatt a téma miatt azért “szeretlek” ! ? ne sértődj meg én örülök annak h a rajongói boldogak h még két évet versenyez, ha hiszed ha nem

  Ez olyan alja szint már neharagudj, szóval ezt ne. Tudsz te többet is, nem kell ez a lenéző, általánosító stílus.

  Te neked nagyjából jó, te kapaszkodsz egy milliméter pozitívumba. Ezt elfogadom.
  Múltkor beszélgettem egy amerikai orosz vendéggel kora reggel és nem én kérdeztem, nem én kértem a csevejt, hogy ő mennyire bírja Trumpot. Ő annyira nyíltan megkérdezte mi a véleményem róla, meg beszélgettünk kicsit, mondta mennyire becsüli a mi államfőnket stb, meg kérdezte Putyint is hogy állok vele mert őt is bírja. Aztán már kicsit megreszelte az idegeimet úgy reggel, hogy megmondtan általánosságba az ember nem beszél a szexuális beállítottságáról, a politikai vagy vallási beállítottságáról és hogy mennyit keres, de ha már kérdezi és maga kérdezte ezeket most az egyszer kivételt teszek. egyikük rosszabb mint a másik. Trump mondhatni csaló , kB 18 évig nem fizetett jövedelemadót de az akkori adotorveny ezt engedte, attól persze elismerem neki már mindene meg van, sikeres cége van (még persze hozzajön az hogy antiszemita mert a kezdetekben mikor ingatlan cégük volt, lakóparkok épültek akkor színesbőrűek nem vasarolhattak) de annyi plusz van benne, nem a mostani hatalmából akar még gazdagabb lenni, nem az a szint mikor itthon a vidéki felcsúti paraszt jut hatalomra, gazdagszik meg egy ország kizsákmányolásából na meg a sleppje. Putyin mint a rák beeszi magát más országok verkeringesebe, telepíti magát és élősködik és ahova beeszi a lábát ott kárt okoz. De mivel van elég bajom a saját vezetőmmel aki szintúgy borzasztó, a másik kettő nem érdekel.
  Szvsz Ebbe az országba már nem csak az a gond hogy gazdaság gyenge és ahogy szerepel,hanem az a szemlélet is aggasztó amit telepített, az antiszemitizmus. Mindenkit utálni, mindenki minket bánt stb. és lobogtatja a bibliát, nem tudom az ő istene hol hivatkozik arra hogy a felebarátaidat mikor bántsd vagy bántsd egyáltalán azokat akik máshogy néznek ki vagy más színűek. Ezek értékrendbéli dolgok így egy nép is leírta magát nálam akik ehhez asszisztálnak, ezek nekem sötét dolgok és nagyon visszafelé üthet ez a dolog, ebből még komoly baj lesz. Mivel van ezzel a vezetőmmel bajom, egyik másik se érdekel. Szóval én már nem is akarok erre több időt fecsérelni, neked vannak nuansznyi örömeid, pozitív stb bármi amit irogattál, szerintem az sincs. Kettőséget se értem anno 2006ba égett BP kevesebb dolog miatt, most már megvetés is van ha valaki felhozza a szart, hogy miért építünk 80 stadiont, miért fogad el ajándék utakat, miért engedünk be bárkit az országba főleg koztorvenyes bűnözőket(remélem sértődött macedónok még robbangatni is fognak itt),miert kell a sleppjét gazdagítani, miért kell minden médiumot kisajátítani, miért nincs nővér az országba, miért kell osztályokat bezarni emiatt mondjuk olyat mint a koraszülött osztály. 🙂 Szóval most utoljára itt is kivételt tettem, hogy beszélgettem erről.

 41. Judas: Nem is értem ezt a fiatal generációt. Elvan egy kutyával meg egy macskával oszt jó napot. Gyerek, ugyan minek? Csak nyűg,nem lehet bulizni haverokkal,barátnőkkel tekeregni vege lenne a jó világnak. Persze mikor eszbekapnak hogy hoppá talán nem is nyűg az a gyerek hanem valaki akiért érdemes élni mindent megtenni és mellette boldognak lenni akkor már benne vannak a korban. Nem légből kapott vélemény hanem tapasztalat (feleségem szülésznő). Nem is értem miért kellene állami támogatást adni az egyelul előknek,mire kolti,macskatápra? Én is éltem sokáig egyedül és ilyesmi még csak eszembe sem jutott. Nem is értem különben amíg valaki egyelül él az csak magára költ (na meg persze kutyára,macskára) akinek családja van az viszont a legtöbbet a családjára költi ami bizony nem kis összeg és nem kis anyagi,fizikai és pszichikaiáldozattal jár. Nagyon is helyes hogy csak azok kapjanak állami támogatást akinek családja van. Akinek nincs az így járt. Persze van olyan akiknek nem lehet gyereke vagy nem jön össze nekik ,azoknak ott van az örökbefogadás lehetősége. Nem egy ilyen párt ismerek.

  Na igen ezt külön szeretem h manapság már a magát az erkölcs mintaképének és igazi nőnek tartó, akár kis butus lánykák feltöltöztetik a kis kutyákat és ő a szerelmük 😀 Értem én jót tesz az ember lelkének és hogy aranyosak az állatok, de azért elég nevetséges h már ide jutunk, mert az nem pofázik vissza nem kell vele veszekedni és így könnyebb útként azt választják mert hát ők 3,5 milliárd emberből nem találták meg az igazit mert jujj hát mindenki egy szemét 🙂 Persze, de ugyanakkor nyilván megvannak a másik nemnél szintén akik egyedül vannak, csak most ez a példa jutott eszembe. Csak azért írom h lássák nem csak a nőket hibáztatom ebben.

 42. Lewanda_17: A lakástakarékhoz nem volt kötve, hogy 2-3 gyereket szülnöd kell. KELL. Én tökre megértem, hogy népességfogyás vagy, és az állam arra törekszik, hogy úgymond növekedjen a népesség, szaporodjunk, és fenn maradjon a magyarság hosszú távon. Tök szép dolog, ha valaki családot alapít, és valahol ez a dolgok rendje is. DE mi van ha Te nem szeretnél férjhez menni? Családot alapítani? Vagy egyszerűen ott maradsz egyedül 30 évesen? Halj meg, mert egyedül vagy? Ki támogatja az egyedülálló fiatalokat?
  A csapból is az folyik, hogy alapíts családot, mert akkor jár a támogatás, házasodj meg, mert akkor kapsz évente plusz 5 szabadnapot. Egy egyedülálló fiatal, főleg ha Nő, teljesen kiszolgáltatott. Hiába van évek óta tartó stabil munkahelye, nem kap hitelt, ha nem éri el az állam és a bankok által elvárt minimális összeget, a fizetések a legtöbb multinál sem haladják ezt meg, az albérletárak az egekben. Ki gondol ezekre a fiatalokra?

  Értem miről beszélsz egyrészről, de az inkább a különélő szinglikről szól, és valóban ezt jogunk lenne megtenni, de ha belegondolsz óriási pazarlás is. Persze, hogy a családosokat fogják segíteni, mert abból él az egész társadalom, nézz meg egy zalakarosi fürdőt mondjuk h mennyire gyermekorientált a gyógymedencék mellett, meg úgy en bloc az egész világ erre épül, pláne h a szülő akkor meg megvásárolja az adott terméket amit már egyáltalán nem szeretne, mert látja a gyereknek ez milyen jól esik, tehát ez hatalmas üzlet.

  Ugyanakkor a negatívum h amit mondtam környezeti szempontból nagy pazarlás a különélés, a családtámogatás meg valahol megint csak egy újabb ok h felneveljünk vkiket a külföldnek, szóval elég összetett. Összességében ez a jó program az ország szempontjából, ha támogatják a családokat, a Föld szempontjából viszont egyértelműen hátrány.

  Igazából az lenne a jó ha generációk egy házban tudnának maradni és mindenkinek 1 gyermeke lenne, hogy a népesség se ugráljon, és a mi kultúrkörünk se menjen afelé h kisebbségben lesz (persze emellett a fejlődő és a népességrobbanáson áteső országokon segíteni és kontrollálni kellene, segíteni megoldást találni nekik, vagy nyomást gyakorolni rájuk ha mással nem a természetvédelemmel.)

  Csak az a baj h a politikai dolgok felett vannak úgynevezett gazdag családok, (párhuzamot vonva ilyen Stroll félékből lásd mit nem lehet elérni) akik politkai játékosokat rángatnak madzagon és ők nem fognak mást nézni csak az üzletet meg még jónéhányan akik ahogy említettem másoknak is azzal vannak elfoglalva h több legyen nekik mint akikhez mérik magukat 🙂

  Annyi még h ezekhez h vki különálló szingli jobb lenne h pl több fiatal lakna akkor egy helyen, ennyi megoldást tudok erre még, csak hát ugye mindenki megszokta itt is a kényelmet h ne kelljen senkire figyelni, senkihez alkalmazkodni, egyedül a maga ura, meg stb szóval ott vagyunk ahol a part szakad.

 43. Lewanda_17: A lakástakarékhoz nem volt kötve, hogy 2-3 gyereket szülnöd kell. KELL. Én tökre megértem, hogy népességfogyás vagy, és az állam arra törekszik, hogy úgymond növekedjen a népesség, szaporodjunk, és fenn maradjon a magyarság hosszú távon. Tök szép dolog, ha valaki családot alapít, és valahol ez a dolgok rendje is. DE mi van ha Te nem szeretnél férjhez menni? Családot alapítani? Vagy egyszerűen ott maradsz egyedül 30 évesen? Halj meg, mert egyedül vagy? Ki támogatja az egyedülálló fiatalokat?
  A csapból is az folyik, hogy alapíts családot, mert akkor jár a támogatás, házasodj meg, mert akkor kapsz évente plusz 5 szabadnapot. Egy egyedülálló fiatal, főleg ha Nő, teljesen kiszolgáltatott. Hiába van évek óta tartó stabil munkahelye, nem kap hitelt, ha nem éri el az állam és a bankok által elvárt minimális összeget, a fizetések a legtöbb multinál sem haladják ezt meg, az albérletárak az egekben. Ki gondol ezekre a fiatalokra?

  Nem is értem ezt a fiatal generációt. Elvan egy kutyával meg egy macskával oszt jó napot. Gyerek, ugyan minek? Csak nyűg,nem lehet bulizni haverokkal,barátnőkkel tekeregni vege lenne a jó világnak. Persze mikor eszbekapnak hogy hoppá talán nem is nyűg az a gyerek hanem valaki akiért érdemes élni mindent megtenni és mellette boldognak lenni akkor már benne vannak a korban. Nem légből kapott vélemény hanem tapasztalat (feleségem szülésznő). Nem is értem miért kellene állami támogatást adni az egyelul előknek,mire kolti,macskatápra? Én is éltem sokáig egyedül és ilyesmi még csak eszembe sem jutott. Nem is értem különben amíg valaki egyelül él az csak magára költ (na meg persze kutyára,macskára) akinek családja van az viszont a legtöbbet a családjára költi ami bizony nem kis összeg és nem kis anyagi,fizikai és
  pszichikai áldozattal jár. Nagyon is helyes hogy csak azok kapjanak állami támogatást akinek családja van. Akinek nincs az így járt. Persze van olyan akiknek nem lehet gyereke vagy nem jön össze nekik ,azoknak ott van az örökbefogadás lehetősége. Nem egy ilyen párt ismerek.

 44. GreenHonda: Köszi hogy leírtad ezt nem 2 perc lehetett, de figy legegyszerűbb kérdésem a sok adathoz, hogy te hogy lehetsz annyira naiv gondolkodású h a nyugathoz hasonlítasz egy geopolitikailag a felfedezések óta hátrányban lévő országot? Ide-oda vonogattak minket ráadásul mennyi ideig, a rendszer hatása sem fog eltűnni ami a függöny eltörlése után elvileg elindított egy változást, nem egyik napról a másikra megy egyébként sem. Én nem mondtam, h mindennel elégedett vagyok, de látom te sem értetted meg, ahogy Nando sem.

  Külföldre meg látogattam már és nem gumibelsőből kémlelem a dolgokat még egyszer, viszont ahogy te nézem szintén csak azt látod meg külföldről h magyar miért szar, minta tipikus magyar gondolkodású lennél, mert ezt szokták mondani, bár én nem szeretem az efféle általánosításokat ? Efféle dolgokkal meg tisztában voltam h zajlanak szóval semmin nem lepődtem meg ?

  Lakástakarék nekünk is jól jött, abból újítottunk fel egy fürdőszobát, hogy ez az új segítség mire lesz jó, nem tudom, és azt sem, hogy pontosan mennyien mutatták be a számlát lakásra fordítandó bizonylatként, aztán vették fel, de ezeknek a statisztikáknak te miért hiszel szenttül, mert én nem igazán. Dokumentumfilmekben mennyi eltérés van, pl hogy felnézel az égre hány fényév távolságban van amit látsz csillag ilyen alapszinteken nem egyeznek meg. ? Ezért mondom én átfogó sémákban gondolkodom és azokat a konklúziókat amiket le lehet vonni leveszem és az lefed annyit h tudjam miről beszélek. Az hogy ennek a lakástakarék és csók között mi lesz jobb nem nyilatkozom, mert lehet, hogy rosszabb lesz, de nem is nyomtam egy háromszoros hurrát. ?

  még valami más is: akármennyit is bántottalak Rai által vagy utóbb emiatt a téma miatt azért “szeretlek” ! ? ne sértődj meg én örülök annak h a rajongói boldogak h még két évet versenyez, ha hiszed ha nem ?

  A lakástakarékhoz nem volt kötve, hogy 2-3 gyereket szülnöd kell. KELL. Én tökre megértem, hogy népességfogyás vagy, és az állam arra törekszik, hogy úgymond növekedjen a népesség, szaporodjunk, és fenn maradjon a magyarság hosszú távon. Tök szép dolog, ha valaki családot alapít, és valahol ez a dolgok rendje is. DE mi van ha Te nem szeretnél férjhez menni? Családot alapítani? Vagy egyszerűen ott maradsz egyedül 30 évesen? Halj meg, mert egyedül vagy? Ki támogatja az egyedülálló fiatalokat?
  A csapból is az folyik, hogy alapíts családot, mert akkor jár a támogatás, házasodj meg, mert akkor kapsz évente plusz 5 szabadnapot. Egy egyedülálló fiatal, főleg ha Nő, teljesen kiszolgáltatott. Hiába van évek óta tartó stabil munkahelye, nem kap hitelt, ha nem éri el az állam és a bankok által elvárt minimális összeget, a fizetések a legtöbb multinál sem haladják ezt meg, az albérletárak az egekben. Ki gondol ezekre a fiatalokra?

 45. andrea1: Csak finom voltam, hányinger amit művelnek mind politikailag, emberileg és erkölcsileg. Mindegy nem akarok igazából személyeskedni, te dolgod ha ez jó neked. Kivételesen most egy pillanatra megosztok pár dolgot magamról, turizmus szakon végeztem, szállodai portán dolgozok, mindegy hol, jó szállodába és nemcsak nagyon tapasztalt kollégáim vannak de rengeteg vendéggel beszélgettem már az elmúlt 5 évben. Sok köztük akik régóta kint éltek, elmentek innen még nagyon régen. Egyik se mondta azt és én sem tudom azt mondani neked mindenhol jobb, mert voltam már jó párszor külföldön, nekem is van kint élő barátom, van családtagom aki kint él és dolgozik, vannak kollégáim akik szintén sokat utaznak és nagyon sokat beszélgetünk kinti helyzetekről. Sehol se könnyebb. Itt nagyon nagy különbségek vannak kelet és nyugat között, 100% minden kint élő barátom nyugatra ment, ahogy azok a kint élők kB az 50es 60as években deportalt magyarok is vendégek, azok is inkább onnan, nyugatról jönnek. Mit akarok szemléltetni vele, azt hogy sehol se jobb, mindenhol nehéz de ami különösen különbözik hogy vannak lehetőségek ezeken a területeken, jó lehetőségek és van eredményei az erőfeszítéseknek. Amit akarok mondani van olyan vendégem mert visszájáró hogy nyelvtudás nélkül, elment Kanadába és dolgozott látástól vakulásig, ott értékelték és egyre feljebb lépett, a felesége meg egy óvoda konyhájában mosogatott, hal istennek tudtak ongondoskodni mert ez azért nyugaton 100 éve működő rendszer, és ma utaznak. És nem csak ők, azt látom sorra, hogy jönnek idős, nyugdíjas emberek és tartalmasan élik az életüket. Eltoltenek itt egy hetet vagy kettőt, mert már felneveltek a gyerekeiket, vannak unokák és ők meg utaznak. Akár 1000 vagy 1500 euróért is, vesznek hozzá különböző gyógyászati packageket és jól érzik magukat. Na ettol a világtól vagyunk messze, sehol se jobb de vannak lehetőségek. Dreamworld ez.
  Amit látok itthon, nyugdíjas
  … van ilyen kollégám aki az mellett dolgozik még 64 évesen mert nem tud megélni a nyugdíjából, nem egy tragédia? Végig dolgozta az életét és van két gyereke mellette Magasvérnyomásos, cukros de ez van. Múltkor beszélgettem egy bácsival, német aki azt mondta 75 éves, most jött, megállapította a kardiológusunk h magas vernyomasa van, nem is gondolta hogy az. Más eletszinvonalon élt és nem egy elit politikus, nem egy orvosrol beszéltem itt… mert itthon jól élni csak kb ez a kategória tud, azt hiszem ekszerboltban dolgozott,de csinálta. Itt meg az ongondoskodás, jon egy *** mint egy Bánki Erik akinek hirtelen óriási tartozásai tűntek el a Nav felé, akivel elmondatjak hogy az ltp nem jó, visszaélnek vele aztán takarítják is el 1.5 nap alatt. Nem is az hogy felülvizsgálják a rendszert, eltakarítjuk. Szintén beszélgettem a szomszédommal aki egy otp fiókban dolgozik immáron 15 éve, mondta hazugság hogy pl náluk visszaélések lettek volna. Mi más lett volna. ? elmondta hogy pl náluk a legnagyobb arányú erre a célra és számlával igazolt lakasfelújításra, lakásvásárlásra felhasznált ltpk voltak, és nemcsak fiatalok hanem idősek is akik ezekből finanszírozták a felújításukat. Ha csak 5000 ftot akkor is volt valami később, szülők gyerekeiknek nyitottak, mert ha nem mutatod fel egy húsz millás lakásnak kB a 8.millas önerejét nem tud hozzajutni egy lakáshoz vagy fizetheti egy 35 négyzetméteres lakásnak az albérletét ami 110 és 150 ezer között van, ez már egy saját lakásnak a hitel törlesztője is. Megint nem a fiatalokat támogató döntés vagy szülsz a vakvilagba 2 vagy 3 gyereket, növekedjen a létszám felelőtlenül és kapsz 15 millát, az édes kevés és miből lesz önerőd? Vagy bővíted a szüleit házát vagy ha esetleg van saját lakás akkor a kettőt egybe tudod rakni. Ez a lakosság hány százaléka, aki ezt megteheti?
  Megszüntették ezt a támogatást, mert volt a megkötött ltp felhasználók között úgy 10 vagy 20 százalék akik nem arra használták, ez nagysagrendileg max 50 vagy 70 ezer ember. Erre mit tesznek a Vajdaságban, hozzateszem vajdasági családnak, a magyar kormánytól vissza nem térítendő támogatást adtak 200 vajdasági családnak házvásárlásra. Immáron úgy osztogatnak ltpket a vajdaságba hogy nem is kell igazolni mire költötték a pénzt. 1300 embert kilakoltattak mert devizacsapda és még fel se lehet szólalni miattuk, volt pár ezer ember aki visszaélt az ltpvel, de mellette több száz ezer ember arra a célra vette fel amire kötötte. Na majd nézzük meg hogy veszi
  megint el a kormany a nyugdíjpénztárakat, csak lehet elég lesz egy nap.Nyilván megértem az álláspontodat, kiszolgálja amit kell. ? Ki mire van berendezkedve. ? Egy normális ország, normális kormányzással és nem öncélúval, ahol vannak lehetőségek, akkor majd hasonló állásponton leszek veled. Kiszolgálja amit én és mások pl itt akarnak. A magyarok többsége még ezt a féle sötét szemléletet tudja értelmezni, mert jön a migráncs ? , csak már a kormány nem tudja foltozgatni a lakáskassza hiányát. Itt ehhez a berendezkedéshez ragaszkodik az ember, oké csak ne sírjunk ha a sertéshús ára 120 ftról 150 ftja lett dekánként, kilója meg 1500- 1600,mert nincs ki dolgozzon itthon a feldolgozóiparban. Majd a csak havonta egyszer eszik a kisember húst.
  Vállalom, hogy szídom a kormányt mert gazember, mocsok az összes.

  Ha valakinek ez nem megy át vagy ebben talál normálitást akkor te is csak a tobbseh5vagy számomra, akinek jó ez. Merj nagyot álmodni.

  Amúgy elmondom ha ez egy normalis ország lenne az embereknek csak fel kellene oszlatnia a parlamentet, nyilván mivel a többség elégedett mert kap 18000 ftot meg biztonságban van akkor minden jó. Akkor te vagy a kisebbség. ? Az hogy biztonság van az egy feladata a kormánynak. Ezt semmilyen formában, ilyen módon végképp gusztustalan volt visszaélni és felhasználnia. Megjegyezni egy választási kampányban meg lehet, de nem celebritást csinálni belőle és telepakolni mindenfajta szeméttel az utcákat, többek között Brüsszelről és akkor múltkor sír pl Szijjártó szája ha visszatartják a pénzeket, nincs 1400 millió meg a budzsehez, csak 189 millió eurót küldtek.. Akkor ott van a másik ügy hogy Czakó Tibor, az a busztarsaság vezetője amelyik veronaba balesetet szenvedett, meghalt 17 ember köztük gyerekek olyan műszaki engedélyű busszal, ahol illegálisan lett egy plusz tank felszerelve majd több száz liter, engedélyez egy ilyen beteg sofőrt és még szabadlábon vanmert ő is kormányparti barát. Igazságszolgáltatás független bíráskodás és meg van sértődve ha a szemébe nyomják ezt, hogy diktátor. Független bíráskodás. ? kicsit neked se ártana kitagitani a szemedet, olvasni külföldi lapokat, kilátogatni külföldre. Segít.

  Köszi hogy leírtad ezt nem 2 perc lehetett, de figy legegyszerűbb kérdésem a sok adathoz, hogy te hogy lehetsz annyira naiv gondolkodású h a nyugathoz hasonlítasz egy geopolitikailag a felfedezések óta hátrányban lévő országot? Ide-oda vonogattak minket ráadásul mennyi ideig, a rendszer hatása sem fog eltűnni ami a függöny eltörlése után elvileg elindított egy változást, nem egyik napról a másikra megy egyébként sem. Én nem mondtam, h mindennel elégedett vagyok, de látom te sem értetted meg, ahogy Nando sem.

  Külföldre meg látogattam már és nem gumibelsőből kémlelem a dolgokat még egyszer, viszont ahogy te nézem szintén csak azt látod meg külföldről h magyar miért szar, minta tipikus magyar gondolkodású lennél, mert ezt szokták mondani, bár én nem szeretem az efféle általánosításokat 😀 Efféle dolgokkal meg tisztában voltam h zajlanak szóval semmin nem lepődtem meg 🙂

  Lakástakarék nekünk is jól jött, abból újítottunk fel egy fürdőszobát, hogy ez az új segítség mire lesz jó, nem tudom, és azt sem, hogy pontosan mennyien mutatták be a számlát lakásra fordítandó bizonylatként, aztán vették fel, de ezeknek a statisztikáknak te miért hiszel szenttül, mert én nem igazán. Dokumentumfilmekben mennyi eltérés van, pl hogy felnézel az égre hány fényév távolságban van amit látsz csillag ilyen alapszinteken nem egyeznek meg. 😀 Ezért mondom én átfogó sémákban gondolkodom és azokat a konklúziókat amiket le lehet vonni leveszem és az lefed annyit h tudjam miről beszélek. Az hogy ennek a lakástakarék és csók között mi lesz jobb nem nyilatkozom, mert lehet, hogy rosszabb lesz, de nem is nyomtam egy háromszoros hurrát. 🙂

  még valami más is: akármennyit is bántottalak Rai által vagy utóbb emiatt a téma miatt azért “szeretlek” ! 😀 ne sértődj meg én örülök annak h a rajongói boldogak h még két évet versenyez, ha hiszed ha nem 😀

 46. F1890: nem tudom erre kinek van szabadideje, de nekem spec pl nem lenne arra hezt meg azt csináljam. és én bevallom őszintén! nem izgat annyira h ezért tegyek valamit. én nem akarok szerepelni benne, vannak ennél nagyobb pofájú emberek akik többet szeretnének tenni, vannak értelmesebbek is nálam. nekik jobban való a téma. a bátyám politizált 10 éve, most olaszban van kint ott is nyomatja. és itthon akrhányszor csinált vmi jobb dolgot, mindig kifúrták mikor már pénz járt volna érte ? úgyh én saját példámon át láttam h hogyan is megy a kis ember elnyomása ? kösz én ebből semmilyen szinten nem kérek.

  én meg is mondtam őszintén h annyira spec nem izgat a politika h ezen görcsöljek, nem is olvasom a híreket mert csak felbaszná az agyam, inkább csak nevetni tudok ezen ami itt megy.
  ettől függetlenül látom mi megy a közéletben, stb. és 16 párt volt ebből volt kb 10 kamu párt, 1 troll párt és 4-5 nagyobb akikre egyáltalán volt értelme szavazni, mert tudtad h esélyesek

  nem lehet megcsinálni. a fidesz ezt is akadályozza xd

  ez h mi volt a bátyáddal tökéletesen mutatja a politika sajátosságait. pl annak idején amivel most a fideszt támadják h ki volt kisz tag azért nagy kreténség mert a komcsi időkben anno ha akartál kezdeni valami a politikábannem volt más út arra hogy valamire menj és be kellett lépned. nyilván ez tudom diktatúra idők voltak de a demokrácia sem tökéletes, csak még jobbat nem találtak ki. van egy mondás is erről, ami nagyjából így hangzik.

  a többi kb 10 párt meg azért volt esélytelen mert nem jutottak már oda a vályúhoz. ennyire fragmentált szituáció nem szokott alakulni. de ez is egy szarság, kreténség, ez olyan h a celebeket sem kötelező nézni, mégis mindenki szidja. de ha tényleg nem nézné senki az sem aki pofázik meg aki nem akkor le is húzhatnák magukat mégsem ez történik 😀

 47. Nando: Sajnálom, de én ebből csak azt tudom leszűrni, hogy rettentő tájékozatlan vagy, és a stílus amibe átváltottál az inkább jellemez egy elvakult Fideszes szavazót, mintsem egy függetlenül gondolkodó több aspektusból vizsgálódó valakit, én egyik oldalt sem erősítem ebben a politikai bohózatban, mert látom, hogy az egész a megvezetéseken alapszik. De azt amit a saját szememmel látok és a saját fülemmel hallok, az még véletlenül sem köszönhető semmilyen tv-s vagy internetes propagandának, ez amúgy is a kormány taktikája, hogy módszeresen végzi ki az ellenzéki tv-ket és lapokat, amik aztán mind egy kézbe kerülnek.
  És a tisztánlátás végett olyan hogy 1-1,5 éven belül 3-4 ezer család kerül utcára a devizás átverés miatt miközben a kormány családok évéről papol olyan pofárlánság csak itt fordul elő, és mindennek tetejében olyanokat akarnak kitenni a házukból akik már visszafizették a felvett kölcsönt, de még 1x annyit még követel rajtuk a bank a tisztességtelen uzsora kamat miatt az nem propaganda, hanem tény ami már Pl Hortvátországban a szomszédban rég megoldottak csak itt nálunk nem az emberek érdekei vannak szem előtt tartva. Független emberektől fent vannak a videók is Facebookon, Youtube-on stb és ez csak a töredéke annak amiről nem készül felvétel, mert saját pénzen nem tudnak mindenhol ott lenni. Szóval ha ilyen dolgokkal nem vagy tisztában azon én sem tudok segíteni ! És ezeket az embereket nem pénzeli a gonosz gyuribácsi..
  Megint ott tartunk, hogy egy árva mondatot nem tudtál értelmezni, én azt írtam, hogy ezt a kormányt nem is fogja érdekelni a zöld gondolkodás, mivel ha így lenne nem építene még 1 atomerőművet, ami nem mellesleg teljesen fölösleges beruházás amivel megint csak adósságba verik az országot ! Az álomvilág nem itt kezdődik, sajnos ez a valóság… Az meg miféle gondolkodás már, hogy az emberek minek beszélnek akik nem értenek egyet azzal ami zajlik, ez már kimeríti a diktatúra fogalmát, nem is értem miféle felfogás ez a részedről, de ha ezt tényleg így gondolod, hogy ha “6 millió” ember képtelen egyszerre megmozdulni, akkor a többinek kuss van, az egy igen primitív elgondolás, mivel ez nem így működik, hogy egyről a kettőre mindenkinek felnyílik a szeme, Fidesznek is 30 évébe telt mire sikerült így bebetonoznia ezt a kétharmadot, ráadásul nem is tiszta eszközökkel, hanem több milliárd forintba került az a sok lejárató kampány azok ellen akiket veszélyesnek éreztek a hatalmuk megingatására !
  A világ mindig is így működött elv egy igen tág fogalom és azzal nincs elintézve semmi, hogy ezt mint érv szeretnéd felhozni, mert ezzel csak azt támasztod alá, hogy te konkrétan ezért állsz be a sorba, ha már egy ideje ilyen, akkor biztosan ez az elfogadhatóbb módja a dolgoknak.. Ilyen alapon bármilyen sz@rt a földön meg lehet magyarázni, mert hát mindig is így működött, közben az emberiség szépen lassan ezek elvek mentén teszi magát ravatalra !

  Azért nem igazán esik le neked hogy én miként gondolkodom. Hangsúlyoznám h szó nem volt arról hogy én mit tartok helyesnek a kormány politikájában. Annyit elmondhatok, h vaskalaposság ebben a libsi és migráncstémában jelenleg szükséges és jó, ezért is nyerték meg a választást. De, ezt most írtam le, valamint most osztottam meg valami pozitív intézkedést a kormánnyal kapcsolatban, amúgy nem éltettem azt hiszem őket, tehát leszakadhatnál erről a témáról! Folytassuk azzal hogy tájékozatlanságról nem kell nekem papolnod, mikor görbe tükrön keresztül nézed, és saját magadat hazudtolod meg olyan dolgokkal, amiben vetíted a te “multi nézőpontorientált szemléletmódodat”, miközben csak oda lyukadsz ki, hogy miért kizárólag ez a kormány szar, amikor azoknak amikről itt vakeráltál, negatív jellemzői vannak, de pozitívakat is lehetne olvasni, csak valahogy nem látod meg. Itt külön megjegyezném, hogy lmao, én vagyok fidesz párti? Épp te írod, aki egy anti mégis kb? 😀

  A családok akik utcára kerülnek gondolom nem lehet az ellenzék támadása, az csakis igazság. Anti-fidesz szemüvegen keresztül mondjuk nem is várok mást. Nem említettem h érdekelni fogja-e a zöld gondolkodás mert ezzel világszintű probléma van és konkrétan az emberek 90%-a kreténül fogja fel kb.

  Az atomerőmű egy beruházás, ami rövidtávon mivel pénzt emészt fel nyilván kiadásként lehet számon tartani, de a hossztávút nem nézed? Vagy h vki energiát állít elő az nem az iparágazatot szélesíti és tesz ezzel jót az országnak? Vagy neked mi volt a jó? Amikor nem volt Fidesz, aztán mindent eladtak az országból? 😀 Csak itt a környékünkon egy árva gyár nincs már, és rengeteg munkahely szűnt meg, importra szorulunk, a nyugat küldi az ótvar minőségű szarját, amit félperifériaként megeszünk, aztán betegszünk megtőle, mert azért hogy tudd saját maguknak jobb minőségben terítik az asztalra, nekünk meg jön a selejt, már ha még nem fogalmaztam finoman! Relatív megközelítésekben írtam,de látom többdimenziós, univerzálisabb gondolkodásban addig jutsz el h a politikai pártállásban független vagy, és úgy gondolod h te most nagyon jó vagy mert látod mind a két fél rosszát, közben meg várod hogy az emberi természet megváltozzon. Ugyanis a következő értelmezési hibád ebből fakad. A világ mindig így működött elv azért ilyen, mert amíg genetikailag nem manipulálnak minket nem tudsz ellene semmit tenni, remélem most már tiszta a kép. De ha gondolod levezetem neked miért fog mindig ez történni. Sajnos ez a helyzet, az ember felegyenesedett, megnőtt a koponyájának mérete, h az agy növekedhessen, s attól fogva civilizáltuk magunkat, innen felgyorsult minden, az evolúció pedig ezzel nem tartja a lépést, a kocka el van vetve. Ezzel teszi magát hidegre az emberiség, nem a Fidesszel. 🙂

  Ugyanakkor van tér a javulásra, de a közemberekre ugyanúgy szükség van, ezért hangsúlyoztam h mikroszinten kell indulni, és a tudományos dolgokat követni. Ha megnézed egyébként akárkinek a médiabirodalmához tartozó lap lehozza ugyanúgy a környezeti hatásokat és a tudományos következtetéseket. Rajtad áll, teszel-e valamit, vagy azt várod az egymás között ***méregető elit és a maffiabirodalom majd szépen aranyosan lemondjon mindenéről. Azt várhatod 🙂 Más: direkt módon ha közelebb lehetne vinni ezeket az emberekhez, akkor kezdene el gondolkodni picit, minden más esetben elfelejti , és visszatér ahhoz amihez szokott. A hatalomvágy és a kapzsiság túl nagy uralkodók, és pánikhelyzetig nem igazán lehet eltávolítani őket. Ha közvetlenné tudjuk tenni a problémákat, lehet esély, de mindenképp károk, és szenvedések árán fogunk tanulni, mert hajlamos elkényelmesedni az ember, ahogy a méregetés és a hatalomvágy a kényelemben újra előretör. Ergo a nehézségek mindig meglesznek, és itt jön az amiről beszéltem. Ne várj mást! Majd jön a genetikai edit, most is végeztek Kínában csecsemőkön örökölt szívbetegség elleni szerkesztést 😀

 48. Denis Hunter: Koszi az infot.
  Kozben sok mas kerdes is megfogalmazodott bennem. Ezt a szeriat ugye tamogatassal hoztak letre, egyenlo eselyek mellett fognak versenyezni. Hogy oldjak meg, hogy 20 embert egyszerre ki tudjanak szolgalni? Lesznek csapatok? Nem tudnam elkepzelni, hogy egy stratega csoport szolgalja ki az osszes resztvevot. Ha mar csapatok vannak, akkor nem is olyan egyenloek a feltetelek, mert egy mernokon is sok mulhat ki kit kap. Vagy aki esetleg penzes, vihet magaval szerelot/mernokot? Ugye ebben az esetben is elonyt jelentene ez valaki szamara. Mindenesetre kivancsi leszek, legalabbis az elso versenyig biztosan. Aztan majd meglatjuk.

  Én úgy vettem ki az eddigi közleményekből, hogy a sorozat akadémia jelleggel fog működni és egy intenzív felkészülési és oktatási program is része lesz az egésznek, szóval szerintem a koncepció az, hogy az összes autó a szervezők tulajdona és ők biztosítják a szakembereket.

  Volt már egyszer ilyen a gyakorlatban, mikor Mosley 2009-ben feltámasztotta a Formula 2-t, amit ugye akkor még Jonathan Palmerék szerveztek az akkori GP2 riválisaként, ott szintén az volt a koncepció, hogy a pilótáknak csak személyes szponzorai lehettek, csapatok nem voltak, az autókat és a versenymérnököket sorsolással rendelték hozzá a szervezők a pilótákhoz minden hétvége előtt.

 49. Denis Hunter: Szoval te tudsz rola valamit ? A versenyzoi kvalitasa eleg ahoz, hogy bekeruljon? Focit sem azert szeretjuk, mert buszkek vagyunk a fiukra, de ha mar nemzetkozi porond, illik nekik szurkolni (hazaiaknak).
  A gyoztes mit is kap a penzdijon kivul? Mondjuk mar azert megeri, foleg az ingyen nevezes miatt. F3, vagy F2 reszvetel esetleg? Mitol lesz igy konnyebb nekik helytallni ott, ahova amugy nem tudnak maguktol bejutni. Nem hinnem, hogy csak a financialis okok miatt.

  Én valahogy nem tudok csak azért szurkolni valakinek mert magyar, ha a teljesítménye alapján nem “érdemli meg”.

 50. feeder_series:

  Koszi az infot.
  Kozben sok mas kerdes is megfogalmazodott bennem. Ezt a szeriat ugye tamogatassal hoztak letre, egyenlo eselyek mellett fognak versenyezni. Hogy oldjak meg, hogy 20 embert egyszerre ki tudjanak szolgalni? Lesznek csapatok? Nem tudnam elkepzelni, hogy egy stratega csoport szolgalja ki az osszes resztvevot. Ha mar csapatok vannak, akkor nem is olyan egyenloek a feltetelek, mert egy mernokon is sok mulhat ki kit kap. Vagy aki esetleg penzes, vihet magaval szerelot/mernokot? Ugye ebben az esetben is elonyt jelentene ez valaki szamara. Mindenesetre kivancsi leszek, legalabbis az elso versenyig biztosan. Aztan majd meglatjuk.

 51. Denis Hunter: Szoval te tudsz rola valamit ? A versenyzoi kvalitasa eleg ahoz, hogy bekeruljon? Focit sem azert szeretjuk, mert buszkek vagyunk a fiukra, de ha mar nemzetkozi porond, illik nekik szurkolni (hazaiaknak).

  Személyesen egyébként semmi bajom nincs vele, legutóbb, mikor kint voltunk DTM-en, akkor éppen őt is kirángatták az autója mellé bájosan mosolyogni és lehetett vele fotózkodni, bár mikor mi odaértünk, akkor valaki épp interjút készített vele és olyan sor formálódott, hogy inkább mentünk tovább a szimulátorokhoz. 😀

  Engem igazából benne is az zavar, mint Strollban, hogy apuci nyomja iszonyatosan, ha megnézed pl. a wiki oldalát, elképesztő hangzatosan van leírva, hogy milyen sikereket ért el eddig tizenévesen, de ha a dolgokat kontextusba helyezed, ezidáig végig legfeljebb félprofi, de inkább amatőr szinten versenyzett és ehhez mérten az eredményei tényleg nem rosszak.

  És én tényleg nem szeretnék senkinek a lelkébe gázolni, mert ismerek pár embert innen-onnan, akik szintén ezen a szinten indulnak, nem azt mondom, hogy ezek az emberek tehetségtelenek lennének, csak azért azt is látni kell, hogy még ha dominálná ezeket a kategóriákat, akkor se lenne rá semmi garancia, hogy egy főállású profi pilótákból álló mezőnyben ki tudna tűnni a későbbi pályafutása során. Persze ez a W Series már egy komolyabb mérce lenne, ha bekerülne a végleges mezőnybe, itt legalább az élmezőnyben már profinak mondható pilóták lennének mércének.

  Szerk.: Ja azt kifelejtettem, hogy az utóbbi két évben az Audi gyári támogatásával versenyez, de azért hozzá kell tenni, hogy minden évben kiválasztanak pár lányt is a PC jegyében, persze azt meg kell jegyezni, hogy Vivien meg is ragadt ebben a programban.

 52. Denis Hunter: A gyoztes mit is kap a penzdijon kivul? Mondjuk mar azert megeri, foleg az ingyen nevezes miatt. F3, vagy F2 reszvetel esetleg? Mitol lesz igy konnyebb nekik helytallni ott, ahova amugy nem tudnak maguktol bejutni. Nem hinnem, hogy csak a financialis okok miatt.

  Semmit, a tehetségesebb lányok éppen emiatt ellenzik. Azzal, hogy különválasztják őket, nem feltétlenül lépnek előre, mert a teljesítményüket ugyanúgy nehéz lesz megítélni, a pénzdíj meg nagyjából egy fél F3-as szezonra elég, úgyhogy csak valamelyest megkönnyíti a továbblépésüket. Csak semmi garancia nincs rá, hogy majd ott érvényesülni fognak, az az egész bajnokságra nézve kellemetlen lenne, ha egy W Series bajnok rendesen alulmaradna a normál nemzetközi mezőnyben.

 53. feeder_series: Viviről jobb ha nem én írok, mert abban nem lenne köszönet ? ? Szerintem a szépségversenytől elvonatkoztatva három fő esélyese lehet ennek a bajnokságnak: Alice Powell, Beitske Visser és Jamie Chadwick, ők fiúk között is egészen vállalható teljesítményt nyújtottak.

  Szoval te tudsz rola valamit 😀 A versenyzoi kvalitasa eleg ahoz, hogy bekeruljon? Focit sem azert szeretjuk, mert buszkek vagyunk a fiukra, de ha mar nemzetkozi porond, illik nekik szurkolni (hazaiaknak).
  A gyoztes mit is kap a penzdijon kivul? Mondjuk mar azert megeri, foleg az ingyen nevezes miatt. F3, vagy F2 reszvetel esetleg? Mitol lesz igy konnyebb nekik helytallni ott, ahova amugy nem tudnak maguktol bejutni. Nem hinnem, hogy csak a financialis okok miatt.

 54. Denis Hunter: nem szamoltam. Mind az 55 benne volt? Kevesebbnek tunt ? Van par “erdekes” nonemu leny benne ? Valamit tudtok a magyar lanyrol? Fingom sincs ki, meglepodtem, amikor lattam. Carmen siman veri a mezonyt, ha nem is a palyan ? Valamelyiknek mondjuk akkora muszempillaja van, hogy az mar mozgo legterelo elemnek szamit ? Mennyien is jutnak be? 20? Lesznek tartalekosok?
  Hajra Vivien!

  Viviről jobb ha nem én írok, mert abban nem lenne köszönet 😀 😀 Szerintem a szépségversenytől elvonatkoztatva három fő esélyese lehet ennek a bajnokságnak: Alice Powell, Beitske Visser és Jamie Chadwick, ők fiúk között is egészen vállalható teljesítményt nyújtottak.

 55. feeder_series:

  nem szamoltam. Mind az 55 benne volt? Kevesebbnek tunt 😀 Van par “erdekes” nonemu leny benne 🙂 Valamit tudtok a magyar lanyrol? Fingom sincs ki, meglepodtem, amikor lattam. Carmen siman veri a mezonyt, ha nem is a palyan 😀 Valamelyiknek mondjuk akkora muszempillaja van, hogy az mar mozgo legterelo elemnek szamit 😀 Mennyien is jutnak be? 20? Lesznek tartalekosok?
  Hajra Vivien!
  Jah meg akartam valamit. Nem tudom a kozel 30-asok mit szeretnenek, kicsit keso elkezdeni egy autoversenyzoi karriert. Szerintem van par 30-on tuli is, aki nem mondta a korat 😀

 56. Bance: próbáltam én is, max átkapcsolom pc verzióra, de mindenesetre érdekes és egyben kicsit idegesítő is, mert nem lehet rajta javítani

  Az oldal reszponziv. Tehat adott szelleseghez igazitja az oldal szelesseget is. Sztem ott egyedi problema lehet mert senki masnal nem jelentkezik ez a problema

 57. feeder_series: Játszadoztam a saját telefonomon a Chrome beállításaival, de én ezt nem tudom vele reprodukálni, a Beállításokban a Kisegítő lehetőségeknél felhúztam maximálisra a betűméretet és bekapcsoltam a kényszerített átskálázást, de még úgy is jól kezeli a szöveget.

  próbáltam én is, max átkapcsolom pc verzióra, de mindenesetre érdekes és egyben kicsit idegesítő is, mert nem lehet rajta javítani

 58. Bance:
  xiaomi redmi note 5
  5,99 hüvelyk
  1080×2160 a felbontás, IPS LCD technológia ??‍♂️

  így néz ki a problémám https://imgur.com/a/TWO8QXF

  Játszadoztam a saját telefonomon a Chrome beállításaival, de én ezt nem tudom vele reprodukálni, a Beállításokban a Kisegítő lehetőségeknél felhúztam maximálisra a betűméretet és bekapcsoltam a kényszerített átskálázást, de még úgy is jól kezeli a szöveget.

 59. Lewanda_17: Én ugyan ritkán olvasom mobilról, de szerintem normálisan lehet olvasni a cikkek címeit.

  A cikkeket egy az egyben veszi át oldalunk az Boxutcától a címeikkel együtt, mivel jelenleg nincs kapacitásunk ilyen szinten, ennyire naprakész saját tartalmat előállítani.

  Az oldal azért nincs biztosítva, mert egyrészt pénzbe kerül, de lejjebb már Feeder kifejtette, hogy biztonságban vannak az adataitok. ?

  köszi a választ ? nekem a cím első betűi képtől jobb oldalt “másznak” lefele és a maradék már a kép alatt folytatódik

 60. Bance:
  pár dologra szeretném felhívni a figyelmet:

  – mobil verzión lószar olvasni a cikkek címeit

  – néha 3x kell elolvasni a címet, mire rájövök, hogy miről is lehet a cikk ??‍♂️ a szavak átcserélve vagy félreütött betűk (nem vagyok grammarnazi, nem érettségiztem magyar nyelvből)

  – miért nincs bebiztosítva a weboldal?

  talán ennyi ??‍♂️

  Én ugyan ritkán olvasom mobilról, de szerintem normálisan lehet olvasni a cikkek címeit.

  A cikkeket egy az egyben veszi át oldalunk az Boxutcától a címeikkel együtt, mivel jelenleg nincs kapacitásunk ilyen szinten, ennyire naprakész saját tartalmat előállítani.

  Az oldal azért nincs biztosítva, mert egyrészt pénzbe kerül, de lejjebb már Feeder kifejtette, hogy biztonságban vannak az adataitok. 😛

 61. pár dologra szeretném felhívni a figyelmet:

  – mobil verzión lószar olvasni a cikkek címeit

  – néha 3x kell elolvasni a címet, mire rájövök, hogy miről is lehet a cikk ??‍♂️ a szavak átcserélve vagy félreütött betűk (nem vagyok grammarnazi, nem érettségiztem magyar nyelvből)

  – miért nincs bebiztosítva a weboldal?

  talán ennyi ??‍♂️

 62. Az az egy, amit nem ertek, hogy a nyuggerek miota Fideszesek? Videk, nyugdijas, Fideszes. Szerintem az a reteg inkabb szocialista, mar ha letezik meg olyan. Csaladom nagyresze mar nyugdijas es bar nem szoktam politikarol tarsalogni veluk, ok szoktak egymas kozott es egyikuk sem tunik fideszesnek, sot nemelyikuk mar elkeseritoen ellenzi oket, ahogy pl a szuleim, mert mar szegyellem magam, mikor latom a FB hozzaszolasaikat ebben a temaban. Pedig amugy tanult, ertelmes emberek, videken elnek, de sosem voltak foldmuvesek, szoval nem azok a tipikus egyszeru emberek. Pedig nalunk szo szerint lehet erteni a migranshelyzetet is, mivel 8 km-re van a varoska a deli hatartol es sztorikat nem a TV-bol, meg az internetrol hallottunk, hogy betortek hazakba, meg loptak mindenfelet. Megsem a Fidesz migranspolitikaja tartja oket felelemben, egyszeruen csak nincs epkezlab ellenzek. Ettol fuggetlenul 1000%, hogy nem szavaznak Fideszre. Nem tudom kire, mert ilyet nem szoktam senkitol megkerdezni, nem skatulyazom az embereket ezuton. Max a buta liberalisokat 😀 Ez viszont nem annyira partfuggo. Itt inkabb a fiatalok valtoztathatnanak, ahogy mar valaki emlitette is azt az angol propagandavideot, ami tragar modon probalja ravenni a fiatal/erdektelen/lusta reteget, hogy szavazzanak, kulonben az less, mint a brexit. Nem a fiatalok szavaztak meg, mert ok mar ugy nonek fel, hogy mindenfele nepcsoport van az iskolakban, mig az idosebb korosztaly inkabb rasszista/foldhozragadt. De ok elmennek szavazni, ha beledoglenek akkor is. Otthon is a 18-25 ev kozottiek szavazati aranya a siralmas, mar ha egyaltalan van ilyen arany. Ott van elbaszva, ahogy te is irtad, leszarom/lusta/kulfoldon dolgozik. Igy nem fog valtozni semi. Konnyu a nyugdijasokra fogni, pedig nem ok formaljak a jovot, kb nekik lenne tok mindegy.

  Lewanda_17:
  Visszaolvastam a hozzászólásokat, én inkább nem folyok bele a hazai politikai életbe, mert egy VICC, természetesen nyomon követem a közéletet és megvan a véleményem, el is megyek mindig szavazni, de itt egy jó ideig nem lesz változás. Sajnos.

  Olvastam a nézetkülönbségeket a vidék kontra Bp. témában, és sajnos azokkal értek egyet akik szerint a vidék nagyon el van maradva és az emberek kevésbé tájékozottak és érdeklődőek. Én egy igazi vidéki parasztlánynak születtem, az ország elmaradottabb keleti régiójába, egy kb 4000 fős faluban éltem évekig, és élek jelenleg is átmenetileg. Ezt a nagy különbséget viszont nem a vidéki nagyvárosokra értem, mert tanulmányaim alatt ott is éltem. Viszont most hogy pár hónapra visszaköltöztem Pestről egy igazi vidékre rettentően elszomorítónak találom ezt a különbséget, és a szavazatok többségét ezek az emberek teszik ki, az öregedő társadalom.
  Nem elég a változáshoz az a kevés fiatal aki próbál változást elérni, mert a legtöbb szarik rá – mint én, vagy elmegy külföldre ahogy öcsém… Sajnos ez a magyar valóság.

 63. Visszaolvastam a hozzászólásokat, én inkább nem folyok bele a hazai politikai életbe, mert egy VICC, természetesen nyomon követem a közéletet és megvan a véleményem, el is megyek mindig szavazni, de itt egy jó ideig nem lesz változás. Sajnos.

  Olvastam a nézetkülönbségeket a vidék kontra Bp. témában, és sajnos azokkal értek egyet akik szerint a vidék nagyon el van maradva és az emberek kevésbé tájékozottak és érdeklődőek. Én egy igazi vidéki parasztlánynak születtem, az ország elmaradottabb keleti régiójába, egy kb 4000 fős faluban éltem évekig, és élek jelenleg is átmenetileg. Ezt a nagy különbséget viszont nem a vidéki nagyvárosokra értem, mert tanulmányaim alatt ott is éltem. Viszont most hogy pár hónapra visszaköltöztem Pestről egy igazi vidékre rettentően elszomorítónak találom ezt a különbséget, és a szavazatok többségét ezek az emberek teszik ki, az öregedő társadalom.
  Nem elég a változáshoz az a kevés fiatal aki próbál változást elérni, mert a legtöbb szarik rá – mint én, vagy elmegy külföldre ahogy öcsém… Sajnos ez a magyar valóság.

 64. Tapani: Én kezdeményeztem a petíciót, mert korábban itt már volt róla szó, nem is tudom, ki dobta fel az ötletet, de nagyon sokan helyeselték, szóval én is arra számítottam, hogy sokan aláírják innen, de ez így tényleg komolytalan. Akik aláírták, azoknak köszönöm. De úgy néz ki, hogy kisebbségben vagyunk a véleményünkkel. ?

  Az ilyen petíciókkal, nem sokra lehet menni, max ha tényleg tömeget mozgat meg, de ahhoz meg nincs elég F1 értő ember, az átlag nézőt meg nem érdekli, hogy amiről Szujó rikálcsol vagy okoskodik annak mi a valóság tartalma, inkább több értelme van kritikával illetni mindenhol ahol azt lehet és persze a csoportokban való megosztása is lehet egy módja annak, hogy mennyire értenek egyet ezzel az emberek.

 65. Tapani: Én kezdeményeztem a petíciót, mert korábban itt már volt róla szó, nem is tudom, ki dobta fel az ötletet, de nagyon sokan helyeselték, szóval én is arra számítottam, hogy sokan aláírják innen, de ez így tényleg komolytalan. Akik aláírták, azoknak köszönöm. De úgy néz ki, hogy kisebbségben vagyunk a véleményünkkel. ?

  Nagy kár érte, mert én szívesebben nézném magyarul a közvetítést, főleg mivel apámmal eggyütt nézzük, ő nem ért angolul, és még akkor sem túl szórakoztató számára ha lefordítom a fontosabb eseményeket. Viszont Szujótól már rosszul van ő is, inkább bevállalja, hogy lófszt sem ért, csak angolul hablatyolnak, csak őt ne kelljen hallani.