OFF Kibeszélő

Megnyitjuk az OFF topicot, ahol a F1-től eltérő témákban beszélgethettek, valamint az oldallal kapcsolatos észrevételeiteket, ötleteiteket is megoszthatjátok Velünk!

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. GreenHonda: Hiába beszélsz mindenről, keresed az összefüggéseket, a lényeget pont nem látod át és azt hiszed a felszín alá néztél, de nem sikerült. Vonjunk párhuzamot a Földet nézve pl eljutottál a földkéregig, de hogy a magjáig is eljussunk, elárulom kedves Andrea h a nagyhatalmak mellett itt már állami szinteket felül működő és ezeket átfogó TNC-k uralják a világot, jó reggelt kívánok! 🙂 Kávét esetleg hozhatok? A marionett bábuk kezelői példák okáért megnevezve pedig a Rotschild, Soros stb családok. Etyekről nem szeretnél mesélni? Vagy azt gondolom kifelejtették az olvasmányaidból, hát persze! 😉 De kíváncsi vagyok kik inspiráltak, kik azok akik hatást gyakorolnak a gondolkodásmódóra, szemléletmódodra. Valószínűleg azt mondanám rá hogy needless to wonder, de hátha meg tudsz végre lepni valamivel.

  Erről van szó!Andika és még sokan hisznek még a mesékben!😀

 2. andrea1:
  Ha a királylány Ráhel is kint tudott vásárolni még multhéten és vitte a kisbabáját aki pár hónapja született akkor mi baj lehet Bécsbe? Kósa Lajos is kinti Mallba vásárolt karácsonyi ajándékokat. Mennyire van valóságalapja amit az origo beszél? Miért nem itthon vásárolnak az Aréna Plázában, Budapesten minden biztonságos. Vagy Ráhel is miért Svájcban tanult? Miert nem Moszkvában? Ennyit a romló nyugat reklámról.

  Svájc mindig is semleges volt. A többihez inkább nem fűznék hozzá semmit. Üres fröcsögés részedről.

 3. Ha a királylány Ráhel is kint tudott vásárolni még multhéten és vitte a kisbabáját aki pár hónapja született akkor mi baj lehet Bécsbe? Kósa Lajos is kinti Mallba vásárolt karácsonyi ajándékokat. Mennyire van valóságalapja amit az origo beszél? Miért nem itthon vásárolnak az Aréna Plázában, Budapesten minden biztonságos. Vagy Ráhel is miért Svájcban tanult? Miert nem Moszkvában? Ennyit a romló nyugat reklámról.

 4. GreenHonda: csakhogy ez nem amerika, de tudjuk ott kolbászból van a kerítés és mindjárt utolérjük őket, aztán amúgy meg már utol is érhettünk volna régen őket, csak hát a fidesz, hagyjuk sztem ezt 😀

  En egyaltalan nem kentem a fideszre 🙂 ha rajtam mulna a rendszervaltas ota az osszes politikust bortonbe vagnam es egy gladiatormeccsel cdak egy maradhat 😛 kb ez a velemenyem az osszesrol. Persze van egy ket kivetel ez is igaz.
  Franciaorszagban egyebkent sokkalta tobbet tudnak elerni az emberek mert nem hagyjak magukat elnyomni

  Es lehet h kicsit kemenyen hangzik ez de azert gondolom igy mert semmifele kovetkezmenye nincs annak ha vki lop csal hazudik,***sagot beszel ,uszitja a nepet. Egy politikus vallalja a kovetkezmenyeit ha olyan helyzetbe keveredik vagy kiderul h van vaj a fule mogott. Ez itt ismeretlen fogalom

 5. andrea1:
  Nagyon más dolgokról szól ez az egész, ebbe nagyon nagy igazság van. Ahogy fogalmaznak már elemzők a nagyhatalmak sakkjátszmája. Ez nem az emberekről szól, hanem a nagyhatalmakról: oroszok, USA és kína (Kína már nagyon fontos tényező lett). AZ arab tavasz nevezetű felkelés egy generált többségében amerikai, de azért a nyugati államok is benne vannak, mint franciák, britek. Volt egy amerikai elnök jelölt, még tábornokként szolgált amikor a Pentagonból lejöttek hozzá és adtak neki egy cetlit. Országok voltak rajta, hogy melyik országokban szeretnének átrendeződést látni értsd kormányváltást: Észak korea, Afganisztán, Líbia és Szíria. Líbiával régi összetűzésből fakad az ellentét. Az amerikaiak lelőttek két líbiai harcgépet amikor éppen hadgyakorlatot végeztek, mert szerintük nem azonosították magukat. Majd líbia ennek okán elkezdte pénzelni különböző terrorszervezeteket és jött a Pan-Am féle válaszuk, amiért Kadhafi vállalta a felelősséget majdnem a 90es évek elején sikerült ez neki. Kárpótlásokat fizettek, bocsánatot kértek de besértődtek mikor bár usa eltörölte a szankcióit akkor feléjük, de nem törtölte őket a terrorista országok listájáról. Visszatérve az arab tavasz féle akcióban Tunézia volt a tesztalany, majd Egyiptomba folytatták. Ha provokálják az embereket, hírek gyártása stb mit reagál a nép, elég e a kormány ellen. Sikerült megdötneni itt a kormányokat, majd jött Líbia ez is sikerült. Szíria meg kell nekikhogy feljebb haladjanak és végre az oroszokhoz is közelebb kerüljenek, ezzel Irak is meg lehetne végre majd Hezbollahot felszámolni. Erről sokat olvastam, hogy Kína már DÉl-Amerikába beette magát ami nagyon szúrja USA szemét, kölcsönöket ad Afrikának, Szíriának, Iránnak. A törökök meg egy eszköz volt az USÁnak a szír kormány bedöntésére, megkérték nyissák meg a határokat, jöhet az emebrek felfegyverzése és aztán visszatolni őket. Csak a szírek meg segítésget kaptak oroszoktól, az említett kínaiaktól, ott van hezbollah, irak. Nem tetszős helyzetben van USA, kezdi ezeken a helyeken elveszíteni a szerepét. Az hogy ebben a történetbe Európának mit szánnak, nem tudni, de biztos nem erősíteni akarja. Sok spekuláció van, nyilván az oroszoknak, kínának és usának se sok érdeke van abban h európa erős legyen. Ahogy a brexit is megszületett, azsok aknamunka amit az oroszok végeztek (fizetett provokátorok belbeszélték az emberekbe jobb ha kiszálltok az unióból, beették és nem mentek el a fiatalok szavazni, blöffnek gondolták és most ezt szívják. Nincs olyan egyezmény amit ők akarnak)

  Nagyon bonyolult a helyzet.

  Mindig mondják ezeket az embereket mint arabok, afrikaiak azaz fanatikus embereket csak így erős diktátorok tudnak irányítani. Ebben biztos van valami, mert tényleg azok. Viszont olcsó magyarázata is a világnak, mert érdek ebben is tartani őket, ebben a színvonalban. Mert ha már Kadhafi..ő egy borzasztó ember (ha eleht ilyennek hívni) volt, talán valamelyik csatornán volt egy dokumentumfilm róla és amit sajnos láttam.. brutálisan végezte a dolgát. Az tény sok mindent adott a népének viszont ha enm álltál be a sorba neked annyi volt és egy perverz ember is volt egyben… kislányokat rabolt el otthon az édesanyja mellől, lett a szexrabszolgája. Volt egy kislány aki nem engedelmeskedett nki, megverte, majd megverette a biztonsági őrével, majd később megerőszakolta de csak azután, hogy ő maga előtte egy hepatitiszes lánnyal volt és a végén lehugyozta a kislányt. Nem godnolnám h egy csepp könnyet is kéne ejteni érte. A 21. században élük, nagyon meg kéne ezeknek a dolgoknak már megtörténnie és az ilyen diktátorok után főleg nem kell egy könnycseppet se ejteni mint Kadhafi vagy Putyin és ugyanilyen Kína vezetője a pontrendszerével stbstb és dél Amerikáról nem beszéltünk.

  Orbán ebből annyit vállalt fel csak hogy az illegális bevándorlás nem jöhet szóba. Helyesen tette és ezt mindenki aláírja. Ezzel nyilván sok konfliktust vett fel ez tény. Viszont ezt amilyen öncéló módon ülte meg ezt a témát csak saját hatalmának megszilárdítására tette és itt jön a ‘vizet prédikálok és bort iszom’ hasonlat. Ahogy tette az szerintem a kinek mi fér bele a gyomrába. És azért saját hatalmának bebiztosítása öncélból, mert mit művelnek mellette, az nem mindenki érdeke…ezt gondolhatná ő is. Ne dugjuk a homokba a fejünket, mert milyen szintű kisajátítás megy a haveroknak. Azt mondanám teljesen elvette az eszét a hatalom. Valaki írt egy elemzést ezt alátámasztva hova jár kezelésekre (problémái vannak) és itthon mivel nincs ellenfele, nincs Vona mint ellenfele, már nem érdekli a belpolitika. Itt is annyira dübörögteti a mellkasán ő micsoda hazafi pedig nem foglalkozik azokkal a dolgokkal amik jelenleg fontosabbak is lennének, mint az uniós választások (persze enm tudja hova helyezkedjen, maradjon a néppárt…hm azok hogy teljesítenek.. meg kell nézni az hogy alakul át vagyis a néppárt.. lehet maradnak ott olyan kaliberű emberek akik védik a fenekemet mint eddig Weber, Merkel akkor maradni kell vagy hogy szerepel a szélsőjobb, akkor oda kell menni). Elhiszem nagyjából neki sokkal fontosabb a hatalom, fontos akar lenni és ehhez a hatalomhoz kellenek az olyan emberek mint akikkel körülvette magát, őket meg etetni kell, pénz kell és ebben kiváló Orbán, a Fidesz, mert nagy az egység (bár ha valaki bezsáll abból kiszállni nem lehet). Orbán meghülyésére Simicska a legnagyobb válasz, teljesen jól alátámasztja (oroszokkal való bartelezés már neki is sok vot) az ő kiválása ezt és egyben az a félelem ami működteti már OV-t, mert ő fél.Kérdés mikor jön egy hiba ebbe a rendszerbe, törvényszerű sajnos.

  Az oké hogy a korrupció a velejárója egy kormánynak, a szint már más és ez brutális. A manipuláció megint lehetséges egy kormány működésében, na az ilyen szintű amit az m1, tv2, hír tv vagy az a hülye Bayer Zsolt művel az Echo Tvn na meg az origo az már megint brutális. Hülyének néznek mindenkit. Álljon az a kormány oldalán vagy sem, mert ha nem állsz be te vagy az alja a társadalomnak.

  Hiába beszélsz mindenről, keresed az összefüggéseket, a lényeget pont nem látod át és azt hiszed a felszín alá néztél, de nem sikerült. Vonjunk párhuzamot a Földet nézve pl eljutottál a földkéregig, de hogy a magjáig is eljussunk, elárulom kedves Andrea h a nagyhatalmak mellett itt már állami szinteket felül működő és ezeket átfogó TNC-k uralják a világot, jó reggelt kívánok! 🙂 Kávét esetleg hozhatok? A marionett bábuk kezelői példák okáért megnevezve pedig a Rotschild, Soros stb családok. Etyekről nem szeretnél mesélni? Vagy azt gondolom kifelejtették az olvasmányaidból, hát persze! 😉 De kíváncsi vagyok kik inspiráltak, kik azok akik hatást gyakorolnak a gondolkodásmódóra, szemléletmódodra. Valószínűleg azt mondanám rá hogy needless to wonder, de hátha meg tudsz végre lepni valamivel.

 6. F1890: dehogy volt, én jól emlékszem erre. de miköze amerikának megint ehhez? vagy afrikának?:D

  egyébként azt felejted el h amerikában te magad fizetsz biztosítónak. és valszeg a fizetésed 16%-ért jobb ellátást kapsz amit a biztosító fizet. itt is van magánorvos, az sztk-hoz viszonyítva sokkal kulturáltabb feltételekkel.

  csakhogy ez nem amerika, de tudjuk ott kolbászból van a kerítés és mindjárt utolérjük őket, aztán amúgy meg már utol is érhettünk volna régen őket, csak hát a fidesz, hagyjuk sztem ezt 😀

 7. andrea1: CSak az utolsóra válaszolva mert nem igazán izgat mit hadoválsz nekem.
  Altusz Kristóf a Times of Malta c lapnak nyilatkozott (hogy tiszta legyen ki is az az Altusz Kristóf, ő a külügy helyettes államtitkára)

  Mielőtt meg szeretnél hazudtolni vagy nem fogod fel ha leírnak neked valamit konkrétan hivatkozva hol találsz ilyen jellegű beismerést, sőt még ellenzéki oldalt vélsz felvedezni azelőtt kimásolom neked, hátha sikerül értelmezni két nyelven.
  Last year alone, he claimed, Hungary took about 1,300 refugees but, very often, such cases were not publicised by the government as it could put the beneficiaries in danger.

  “Those requiring refugee status can come to Hungary,” he said.

  Mr Altusz noted that migration was fought by ramping up the fight against human trafficking and organised crime, supporting countries facing serious challenges and protecting borders outside Schengen.

  https://www.timesofmalta.com/articles/view/20180110/world/hungarian-junior-minister-we-do-not-want-to-be-the-eus-black-sheep.667572

  A tisztán látás kedvéért kiegészítve, videó is van. Csak még mielőtt ne legyen az, hogy ő nem is Altusz Kristóf.
  https://pestisracok.hu/wp-content/uploads/2017/06/altuszkristof576.jpg

  Ha nincs beengedés amiről papol a kormány akkor kivel játszák a hülyét, kivel? A saját szavazóival konkrétan. Ha egy kicsit is utána olvasol ezekért komoly pénzt lehet lehívni. 😉 Jót társalogtunk, lezárt nálam a téma.kérlek az az 534-es hszásban mellőzd: “Ez az Andrea1 kergetem a pillangókat a mezőn reality”, ez túl ment egy határon számomra. Beszélgettünk több kevesebb sikerrel, mint két idegen egy fórumon. Ha nem tetszik a véleményem az oké, de nem szeretnék sértegetésbe átmenni, továbbá se haverok se barátok nem vagyunk és ilyen formában ilyen tized rangú játékokban nem szeretnék részt venni. Üdv

  Ha te komolyan ezt beveszed akkor nincs mit mondanom. Képtelenség lenne ezt titokban tartani, gondolkodj már egy kicsit! 🙂

 8. Nagyon más dolgokról szól ez az egész, ebbe nagyon nagy igazság van. Ahogy fogalmaznak már elemzők a nagyhatalmak sakkjátszmája. Ez nem az emberekről szól, hanem a nagyhatalmakról: oroszok, USA és kína (Kína már nagyon fontos tényező lett). AZ arab tavasz nevezetű felkelés egy generált többségében amerikai, de azért a nyugati államok is benne vannak, mint franciák, britek. Volt egy amerikai elnök jelölt, még tábornokként szolgált amikor a Pentagonból lejöttek hozzá és adtak neki egy cetlit. Országok voltak rajta, hogy melyik országokban szeretnének átrendeződést látni értsd kormányváltást: Észak korea, Afganisztán, Líbia és Szíria. Líbiával régi összetűzésből fakad az ellentét. Az amerikaiak lelőttek két líbiai harcgépet amikor éppen hadgyakorlatot végeztek, mert szerintük nem azonosították magukat. Majd líbia ennek okán elkezdte pénzelni különböző terrorszervezeteket és jött a Pan-Am féle válaszuk, amiért Kadhafi vállalta a felelősséget majdnem a 90es évek elején sikerült ez neki. Kárpótlásokat fizettek, bocsánatot kértek de besértődtek mikor bár usa eltörölte a szankcióit akkor feléjük, de nem törtölte őket a terrorista országok listájáról. Visszatérve az arab tavasz féle akcióban Tunézia volt a tesztalany, majd Egyiptomba folytatták. Ha provokálják az embereket, hírek gyártása stb mit reagál a nép, elég e a kormány ellen. Sikerült megdötneni itt a kormányokat, majd jött Líbia ez is sikerült. Szíria meg kell nekik hogy feljebb haladjanak és végre az oroszokhoz is közelebb kerüljenek, ezzel Irak is meg lehetne végre majd Hezbollahot felszámolni. Erről sokat olvastam, hogy Kína már DÉl-Amerikába beette magát ami nagyon szúrja USA szemét, kölcsönöket ad Afrikának, Szíriának, Iránnak. A törökök meg egy eszköz volt az USÁnak a szír kormány bedöntésére, megkérték nyissák meg a határokat, jöhet az emebrek felfegyverzése és aztán visszatolni őket. Csak a szírek meg segítésget kaptak oroszoktól, az említett kínaiaktól, ott van hezbollah, irak. Nem tetszős helyzetben van USA, kezdi ezeken a helyeken elveszíteni a szerepét. Az hogy ebben a történetbe Európának mit szánnak, nem tudni, de biztos nem erősíteni akarja. Sok spekuláció van, nyilván az oroszoknak, kínának és usának se sok érdeke van abban h európa erős legyen. Ahogy a brexit is megszületett, az sok aknamunka amit az oroszok végeztek (fizetett provokátorok belbeszélték az emberekbe jobb ha kiszálltok az unióból, beették és nem mentek el a fiatalok szavazni, blöffnek gondolták és most ezt szívják. Nincs olyan egyezmény amit ők akarnak)

  Nagyon bonyolult a helyzet.

  Mindig mondják ezeket az embereket mint arabok, afrikaiak azaz fanatikus embereket csak így erős diktátorok tudnak irányítani. Ebben biztos van valami, mert tényleg azok. Viszont olcsó magyarázata is a világnak, mert érdek ebben is tartani őket, ebben a színvonalban. Mert ha már Kadhafi..ő egy borzasztó ember (ha eleht ilyennek hívni) volt, talán valamelyik csatornán volt egy dokumentumfilm róla és amit sajnos láttam.. brutálisan végezte a dolgát. Az tény sok mindent adott a népének viszont ha enm álltál be a sorba neked annyi volt és egy perverz ember is volt egyben… kislányokat rabolt el otthon az édesanyja mellől, lett a szexrabszolgája. Volt egy kislány aki nem engedelmeskedett nki, megverte, majd megverette a biztonsági őrével, majd később megerőszakolta de csak azután, hogy ő maga előtte egy hepatitiszes lánnyal volt és a végén lehugyozta a kislányt. Nem godnolnám h egy csepp könnyet is kéne ejteni érte. A 21. században élük, nagyon meg kéne ezeknek a dolgoknak már megtörténnie és az ilyen diktátorok után főleg nem kell egy könnycseppet se ejteni mint Kadhafi vagy Putyin és ugyanilyen Kína vezetője a pontrendszerével stbstb és dél Amerikáról nem beszéltünk.

  Orbán ebből annyit vállalt fel csak hogy az illegális bevándorlás nem jöhet szóba. Helyesen tette és ezt mindenki aláírja. Ezzel nyilván sok konfliktust vett fel ez tény. Viszont ezt amilyen öncéló módon ülte meg ezt a témát csak saját hatalmának megszilárdítására tette és itt jön a ‘vizet prédikálok és bort iszom’ hasonlat. Ahogy tette az szerintem a kinek mi fér bele a gyomrába. És azért saját hatalmának bebiztosítása öncélból, mert mit művelnek mellette, az nem mindenki érdeke…ezt gondolhatná ő is. Ne dugjuk a homokba a fejünket, mert milyen szintű kisajátítás megy a haveroknak. Azt mondanám teljesen elvette az eszét a hatalom. Valaki írt egy elemzést ezt alátámasztva hova jár kezelésekre (problémái vannak) és itthon mivel nincs ellenfele, nincs Vona mint ellenfele, már nem érdekli a belpolitika. Itt is annyira dübörögteti a mellkasán ő micsoda hazafi pedig nem foglalkozik azokkal a dolgokkal amik jelenleg fontosabbak is lennének, mint az uniós választások (persze enm tudja hova helyezkedjen, maradjon a néppárt…hm azok hogy teljesítenek.. meg kell nézni az hogy alakul át vagyis a néppárt.. lehet maradnak ott olyan kaliberű emberek akik védik a fenekemet mint eddig Weber, Merkel akkor maradni kell vagy hogy szerepel a szélsőjobb, akkor oda kell menni). Elhiszem nagyjából neki sokkal fontosabb a hatalom, fontos akar lenni és ehhez a hatalomhoz kellenek az olyan emberek mint akikkel körülvette magát, őket meg etetni kell, pénz kell és ebben kiváló Orbán, a Fidesz, mert nagy az egység (bár ha valaki bezsáll abból kiszállni nem lehet). Orbán meghülyésére Simicska a legnagyobb válasz, teljesen jól alátámasztja (oroszokkal való bartelezés már neki is sok vot) az ő kiválása ezt és egyben az a félelem ami működteti már OV-t, mert ő fél.Kérdés mikor jön egy hiba ebbe a rendszerbe, törvényszerű sajnos.

  Az oké hogy a korrupció a velejárója egy kormánynak, a szint már más és ez brutális. A manipuláció megint lehetséges egy kormány működésében, na az ilyen szintű amit az m1, tv2, hír tv vagy az a hülye Bayer Zsolt művel az Echo Tvn na meg az origo az már megint brutális. Hülyének néznek mindenkit. Álljon az a kormány oldalán vagy sem, mert ha nem állsz be te vagy az alja a társadalomnak.

 9. guide: Az emberek amióta világ a világ mindig vándoroltak ide-oda.Nincs ezzel semmi baj,ha a befogadó ország elfogadja,szívesen látja őket.A mi kórházunkban is van 2 szír orvos.Az egyiknek a családja 3 napig bujkált az erdőben a harcok idején,megkapták Magyarországtól a menekültstátuszt és áthozta őket ide.Ez teljesen oké.Évente egyébként politikai menekültként kb. 150-200 ember kérelmét bírálják el pozitívan,ha jól tudom.
  Ami most történik az valami más.Valakik,valahol úgy döntöttek,hogy beindítják az afrikai és arab országokból történő elvándorlást.A török menekülttáboroknak adott juttatásokat lényegesen lecsökkentették,Kadhafit eltették az útból.Kadhafi líbiai diktátor volt,aki rengeteg pénzt kapott azért,hogy a partjainál feltartóztassa az Európába tartó migránsokat.Az Arab tavasz nevű,amerikaiak által szított forradalom idején a lázadók elfogták és meglincselték.Líbiában azóta se normalizálódott a helyzet.De emlékszem például egy SkyNews-os riportra 2015-ből.A riporter állt a görög tengerparton,ami tömve volt a migránsok által eldobált cucokkal,ruhákkal,mentőmellényekkel stb.Kutakodás közben talált egy könyvecskét útvonaltérképpel,telefonszámokkal,pihenőhelyek címeivel,pontos utasításokkal,hogyan jussanak el a céljukhoz.A könyvecskét Soros György egyik szervezete adta ki.Ekkor még nálunk senki fel sem hozta az ő nevét.Az egyik afrikai országból érkező bevándorló azt mesélte,hogy amerikai civilszervezetektől kaptak pénzt,amit az ISIS katonáinak kellett odaadniuk,amikor a terroristák által felügyelt területre értek,hogy átengedjék őket.Szóval vannak itt érdekes dolgok.
  Én úgy látom,hogy ezeket az embereket azért akarják idehozni,hogy legyen olcsó munkaerő és keresztül is fogják verni.Az hogy ez később,hogyan változtatja meg a lakosság összetételét,milyen feszültségeket okoz az őslakosok és az újonnan jöttek között, nem számít.A lényeg,hogy pörögjön a gazdaság.Nem véletlen az sem,hogy a volt szocialista országok húzzák leginkább a szájukat.Bizonyos szempontból pont minket akarnak pótolni.Már nincs elegendő olcsó munkaerőnk,többre lenne szükség,hogy válogathassanak.Ha a terv bejön,akkor talán 10-15 év múlva a térségben működő multik akár haza is költözhetnének,ami számunkra súlyos következményekkel járna.Orbánról sok rosszat elmondhattok,de kinek lett volna a pucájában annyi vér,hogy ezt a rengeteg konfliktust felvállalja?

  A miniszterelnök nem vállalt fel sok konfliktust. Én úgy látom, hogy a migráns kérdésben ő talált egy témát, amivel uralhatja a közbeszédet és közben a napi problámákról (mint egészségügy, közoktatás számára kellemetle témák (nem is szólal meg ezekkel kapcsolatban sosem)) elterelheti a problémát. Sokszor úgy gondolom, hogy “két kapura játszik”. Most volt egy példa: – Tegnap, vagy tegnap előtt bejelentkezett FB vidóüzenettel Brüsszelből, elmondta, hogy egy utolsó harcot kell megvívnia és, hogy nemsokára megváltoznak a dolgok legyőz minden brüsszel büröktatát és politikust akit Soros pénzel…. megint megküzdött Soros embereivel a migráció miatt… Ez mind szép és jó, csakhogy a brüsszeli mininszterelnöki csúcs pont nem erről szót, hanem a brexitről. Nagyon sajnálom, hogy ő csak a saját híveihez szól az ország azon polgárait akiknek nincs feléje bizalma meg sem próbálja meggyőzni. Illetve arról sem vagyok meggyőződve, hogy a miniszerelnöknek a legtöbb/legnagyobb konfliktusai az EU-val/Brüsszellel a migránsok miatt van. Létező probémáról van szó amit meg kell oldani, de kis hazánkban nem ennek kellene, hogy uralja a közbeszédet és egy választást nem szabadna azzal megnyerni, hogy “júj jönnek a migránsok akik aztán itt letarolnak mindent és mindenkit”. Mert ez így nem igaz.
  Ez annak fényében kissé vicces (bár inkább szomorú), hogy beengedett ő is ide már mingránsokat illetve -ahogy írtam- pénzért bárki vehet letelepedés kötvényt amivel szabadon flangál Európában.
  Volt arról is hír, hogy a német titkoszolgálat jelezte, hogy bűnözők is kaptak így papírokat.
  Azzal amit írtál (Líbia, Kadhafi) teljesen igaz. Az, hogy miért történt ez a tengerentúlon van válasz. Gondolom a gazdasági érdekek miatt (pl. olaj). És a problámát ott kell megoldani ahol keletkezett.
  De továbbra is azt gondolom, hogy ezt a kérdés sem lehet feketén-fehéren kezelni. Mint ahogy az országunk sem tudja, bárhogy próbálják is súlykolni.

 10. DUdi: A kormány mégis betelepített kb. 1300 migránst. És erről elfelejtett szólni a nagy migráns ellenes háborúban. Az, hogy ezt megtette az sem kis országunkban derült, ki, hanem egy kormány tisztviselő “szólta el magát”. Ebből mégsem lett akkora felháborodás a jobb oldalon sem a szavazóik körében.
  Arról már ne is beszéljünk, hogy megfelelő pénz ellenében (letelepedés kötvény) boldog, boldogtalan kapott olyan papírokat amivel szabadon mozoghat Európában. Ezeknek a figurtáknak a jó része szintén az arab világból jött vagy a volt Szovjetúnióból. Senki nem tudta ellenőrizni őket. Könnyen előfordulhat, hogy bűnözők is lehetnek közöttük. Ez sem zavar senkit a jobb oldalon. A gazdasági károkozásról már ne is beszéljünk.
  Vagy itt van a macedón ex-miniszterelnök. Köztörvényes, elítélt bűnöző kapott pillanatok alatt paírok és különös elbánást. Miközben mások a tranzit zónában várakoznak heteket, hónapokat ugyanerre. Ez sem zavar senkit. Ja tudom, a mi miniszterünk barátja akkor mindent megteszünk érte. Végigszöktetjük a balkánon stb., stb…
  A kormány ebben az esetben is vizet prédikál és bort iszik.
  A migráns/bevándorlási kérdést nem lehet feketén/fehéren látni. A mai viilágban szinte semmit.

  Az emberek amióta világ a világ mindig vándoroltak ide-oda.Nincs ezzel semmi baj,ha a befogadó ország elfogadja,szívesen látja őket.A mi kórházunkban is van 2 szír orvos.Az egyiknek a családja 3 napig bujkált az erdőben a harcok idején,megkapták Magyarországtól a menekültstátuszt és áthozta őket ide.Ez teljesen oké.Évente egyébként politikai menekültként kb. 150-200 ember kérelmét bírálják el pozitívan,ha jól tudom.
  Ami most történik az valami más.Valakik,valahol úgy döntöttek,hogy beindítják az afrikai és arab országokból történő elvándorlást.A török menekülttáboroknak adott juttatásokat lényegesen lecsökkentették,Kadhafit eltették az útból.Kadhafi líbiai diktátor volt,aki rengeteg pénzt kapott azért,hogy a partjainál feltartóztassa az Európába tartó migránsokat.Az Arab tavasz nevű,amerikaiak által szított forradalom idején a lázadók elfogták és meglincselték.Líbiában azóta se normalizálódott a helyzet.De emlékszem például egy SkyNews-os riportra 2015-ből.A riporter állt a görög tengerparton,ami tömve volt a migránsok által eldobált cucokkal,ruhákkal,mentőmellényekkel stb.Kutakodás közben talált egy könyvecskét útvonaltérképpel,telefonszámokkal,pihenőhelyek címeivel,pontos utasításokkal,hogyan jussanak el a céljukhoz.A könyvecskét Soros György egyik szervezete adta ki.Ekkor még nálunk senki fel sem hozta az ő nevét.Az egyik afrikai országból érkező bevándorló azt mesélte,hogy amerikai civilszervezetektől kaptak pénzt,amit az ISIS katonáinak kellett odaadniuk,amikor a terroristák által felügyelt területre értek,hogy átengedjék őket.Szóval vannak itt érdekes dolgok.
  Én úgy látom,hogy ezeket az embereket azért akarják idehozni,hogy legyen olcsó munkaerő és keresztül is fogják verni.Az hogy ez később,hogyan változtatja meg a lakosság összetételét,milyen feszültségeket okoz az őslakosok és az újonnan jöttek között, nem számít.A lényeg,hogy pörögjön a gazdaság.Nem véletlen az sem,hogy a volt szocialista országok húzzák leginkább a szájukat.Bizonyos szempontból pont minket akarnak pótolni.Már nincs elegendő olcsó munkaerőnk,többre lenne szükség,hogy válogathassanak.Ha a terv bejön,akkor talán 10-15 év múlva a térségben működő multik akár haza is költözhetnének,ami számunkra súlyos következményekkel járna.Orbánról sok rosszat elmondhattok,de kinek lett volna a pucájában annyi vér,hogy ezt a rengeteg konfliktust felvállalja?

 11. DUdi: A kormány mégis betelepített kb. 1300 migránst. És erről elfelejtett szólni a nagy migráns ellenes háborúban. Az, hogy ezt megtette az sem kis országunkban derült, ki, hanem egy kormány tisztviselő “szólta el magát”. Ebből mégsem lett akkora felháborodás a jobb oldalon sem a szavazóik körében.
  Arról már ne is beszéljünk, hogy megfelelő pénz ellenében (letelepedés kötvény) boldog, boldogtalan kapott olyan papírokat amivel szabadon mozoghat Európában. Ezeknek a figurtáknak a jó része szintén az arab világból jött vagy a volt Szovjetúnióból. Senki nem tudta ellenőrizni őket. Könnyen előfordulhat, hogy bűnözők is lehetnek közöttük. Ez sem zavar senkit a jobb oldalon. A gazdasági károkozásról már ne is beszéljünk.
  Vagy itt van a macedón ex-miniszterelnök. Köztörvényes, elítélt bűnöző kapott pillanatok alatt paírok és különös elbánást. Miközben mások a tranzit zónában várakoznak heteket, hónapokat ugyanerre. Ez sem zavar senkit. Ja tudom, a mi miniszterünk barátja akkor mindent megteszünk érte. Végigszöktetjük a balkánon stb., stb…
  A kormány ebben az esetben is vizet prédikál és bort iszik.
  A migráns/bevándorlási kérdést nem lehet feketén/fehéren látni. A mai viilágban szinte semmit.

  A letelepedési kötvény egy másik best sztorija az országnak szintén sok Putyin barát kapta meg már és a macedón volt miniszterelnök megszöktetése ráadásul állami pénzből fizetett magyar diplomaták segítségével, közreműködésével szintén büszke lehetünk a minket szolgáló kormányunkra, annak a kormánynak akik hányszor emlegetik a szuverenitás kérdését, megsértődötten nyilatkoznak ha más uniós ország vezetői megjegyzik vagy megjegyzéseket tesznek az országunkra. AZtán mi meg elsőként szólunk bele a macedónok belügyébe, mert Soros üldözi. Logikai bukfencek sorozata szól már ellenük, csak azon a mentén haladva amit írsz vizet prédikál és bort iszik.

 12. guide: Vagy tetszik a bevándorlás,akkor kapod hozzá a vele járó összes problémát vagy köszönöd szépen és inkább nem.Egy fenékkel nem lehet két lovat megülni.

  A kormány mégis betelepített kb. 1300 migránst. És erről elfelejtett szólni a nagy migráns ellenes háborúban. Az, hogy ezt megtette az sem kis országunkban derült, ki, hanem egy kormány tisztviselő “szólta el magát”. Ebből mégsem lett akkora felháborodás a jobb oldalon sem a szavazóik körében.
  Arról már ne is beszéljünk, hogy megfelelő pénz ellenében (letelepedés kötvény) boldog, boldogtalan kapott olyan papírokat amivel szabadon mozoghat Európában. Ezeknek a figurtáknak a jó része szintén az arab világból jött vagy a volt Szovjetúnióból. Senki nem tudta ellenőrizni őket. Könnyen előfordulhat, hogy bűnözők is lehetnek közöttük. Ez sem zavar senkit a jobb oldalon. A gazdasági károkozásról már ne is beszéljünk.
  Vagy itt van a macedón ex-miniszterelnök. Köztörvényes, elítélt bűnöző kapott pillanatok alatt paírok és különös elbánást. Miközben mások a tranzit zónában várakoznak heteket, hónapokat ugyanerre. Ez sem zavar senkit. Ja tudom, a mi miniszterünk barátja akkor mindent megteszünk érte. Végigszöktetjük a balkánon stb., stb…
  A kormány ebben az esetben is vizet prédikál és bort iszik.
  A migráns/bevándorlási kérdést nem lehet feketén/fehéren látni. A mai viilágban szinte semmit.

 13. andrea1:
  Olvasgtva a további kommenteket. A tisztánlátás kedvéért,de az illegális bevándorlás nem egyenlő a terrositákkal és feltehetően az ebből jövőterroristáskodással sem. Ez úgy ámblokk rosszul van értelmezve, mert ez lett előadva.

  AMűgy sokszor olvasom azt a radikális nézetet és ezt hallom sajnos a kormány médiájában, hogy idejönnek és elveszik a földjeinket, ránk lesz erőltetve a szaruk kezdve a vallásuk. Azért ez így ilyen formában erős elképzelés, mikor nem ők a többség, ilyet nem is lehet elérni és nem lehet hagyni. Teszem hozzá részünkről se. A másik meg nézzük meg a statisztikai adatokat, az unióban 508 millióan élnek ha a 28 tagállamot nézzük, muszlimok 2016-ban 25 millió van, becslések szerint 2050-re 35-60 millió lehet. Ez kb még 2050 re is csak 13 % az össz népességnek kb, még az őregedő népesség tényét is kalkulálták ebbe a statisztikai adatba.
  AZért a történelem nem simétli önmagát mindenképpen, az amerikaiak már megtették hogy ráerőltetik valakikre az akaratukat, ők elnyomás alatt tartották az indiánokat, kivetették őket, nyilvánosan kivégezték őket pedig oda bevándoroltak. Van még pár száz rezervátum, de mélységesen kivetették őket. MÚltkor volt valahol egy cikk csak egy Kanadában található indián rezervátumban t9bb mint 100 indián fiatal lett 9ngyilkos. Mert depressziósok, nem kapnak munkát, nem tudnak tanulni mert kinézik őket.

  Mondom mégegyszer egyáltalán enm támogatom az illegális bevándorlást, semmi papir, elvárás nékül nem lehet.Viszont eléggé radikális godnolkodásnak vélem ezeket, hiszen itt t9bb száz millió emberről van szó és sajnos ebben a feszültség generálásban a kormány szépen dolgozott. Ez nem jó godnolkodás mert csak bajt szűl mindenhol,

  A terrorizmus meg teljesen elítélendő.

  Vagy tetszik a bevándorlás,akkor kapod hozzá a vele járó összes problémát vagy köszönöd szépen és inkább nem.Egy fenékkel nem lehet két lovat megülni.

 14. Olvasgtva a további kommenteket. A tisztánlátás kedvéért, de az illegális bevándorlás nem egyenlő a terrositákkal és feltehetően az ebből jövő terroristáskodással sem. Ez úgy ámblokk rosszul van értelmezve, mert ez lett előadva.

  AMűgy sokszor olvasom azt a radikális nézetet és ezt hallom sajnos a kormány médiájában, hogy idejönnek és elveszik a földjeinket, ránk lesz erőltetve a szaruk kezdve a vallásuk. Azért ez így ilyen formában erős elképzelés, mikor nem ők a többség, ilyet nem is lehet elérni és nem lehet hagyni. Teszem hozzá részünkről se. A másik meg nézzük meg a statisztikai adatokat, az unióban 508 millióan élnek ha a 28 tagállamot nézzük, muszlimok 2016-ban 25 millió van, becslések szerint 2050-re 35-60 millió lehet. Ez kb még 2050 re is csak 13 % az össz népességnek kb, még az őregedő népesség tényét is kalkulálták ebbe a statisztikai adatba.
  AZért a történelem nem simétli önmagát mindenképpen, az amerikaiak már megtették hogy ráerőltetik valakikre az akaratukat, ők elnyomás alatt tartották az indiánokat, kivetették őket, nyilvánosan kivégezték őket pedig oda bevándoroltak. Van még pár száz rezervátum, de mélységesen kivetették őket. MÚltkor volt valahol egy cikk csak egy Kanadában található indián rezervátumban t9bb mint 100 indián fiatal lett 9ngyilkos. Mert depressziósok, nem kapnak munkát, nem tudnak tanulni mert kinézik őket.

  Mondom mégegyszer egyáltalán enm támogatom az illegális bevándorlást, semmi papir, elvárás nékül nem lehet. Viszont eléggé radikális godnolkodásnak vélem ezeket, hiszen itt t9bb száz millió emberről van szó és sajnos ebben a feszültség generálásban a kormány szépen dolgozott. Ez nem jó godnolkodás mert csak bajt szűl mindenhol,

  A terrorizmus meg teljesen elítélendő.

 15. Denis Hunter: 1000 eve tortent haborukrol beszelsz, ezzel az erovel a kereszteny haborut is felhozhatnad, mert mennyi embert megoltek akkoriban. AKKORIBAN. Most civilizacioban elunk (marmint az emberek tobbsege, Europa) Nem konkretan a terrorizmussal van a bajom, lehet, hogy a 80-as evekben tobb cselekmeny tortent. Engem az zavar, hogy ide akarnak betolakodni es raeroltetni a sajat szarjukat az Europai nepekre. Az zavar, hogy mi lesz ebbol 1-2 generacio mulva.Engem konkretan nem fog erinteni (remelhetoleg), de en csalados ember vagyok es nem szeretnem, ha a gyerekemnek mecsetbe kellene jarni, meg a baratnoje burkaban jarna. (tudom, ez eros tulzas) Hoditasok koraval jossz, de azert csak fejlodott az emberiseg 1000 ev alatt. Legalabbis nagyobb retege igen. Akkor is gyomorforgato volt, most illegalis, torvenybeutkozo szinte minden, amit tesznek. Igen, hoztunk torvenyeket es ha abba az orszagba mesz, azok a torvenyek vonatkoznak rad. Ez persze csak naluk igaz, mert nem mehet a bnod bikiniben a strandra, vagy rovidnadragban a plazaba, ha te latogatsz el hozzajuk. Koveteloznek mindket iranyba, ha te mesz oda, vagy ha ok jonnek ide. Afrikai embernek is van modja legalisan ide-oda koltozni, akar Europaban is. Nem minden fekete van illegalisan itt. Biztosan vannak olyanok, akik nem tehetik meg, de ha te azzal jossz, hogy szerencsetlen oda szuletett, akkor ne o szivja meg. Szivjak meg az Europaiak? Arab orszagokban is biztosan lenne mozgasteruk, mint a feketeknek is Afrikaban. Csinaljak legalisan. Kerelmezzen utlevelet, folyamodjon VISA-ert, keressen munkat, mielott idejon. Ne fogja a cokmokjat es atvagok hegyen volgyon, aztan elveszem, amit utkozben talalok. Meg egyszer hangsulyozom, nem a terrorizmus ellen szolalok fel, bar alapbol irtanam az osszeset, aki olyat tesz, az, hogy ezek a nepek le vannak maradva 1000 evvel, ahogy te is az akkori hoditasokkal jossz. Elarasztjak Europat es vissszahuzzak kb 500-zal, hogy feluton talalkozzon a ketto es jobban erezhessek magukat. Mi lenne, ha most is ugy szereznel part magadnak, hogy kimesz a mezore es leutod, hazahuzod. Regen ez “normalis” volt, ma mar a civilizalt orszagokban nem az.
  Sokszor vitatkozunk azon, melyik jobb F1-es korszak, mert akkor milyen volt ez, milyen volt az, milyenek voltak az emberek, autok, csapatok. Uj szabalyokat alkotnak es ha valaki odaallna egy 1980-as autoval gloria nelkul es mittomen milyen formaban, nem lenne megengedett, mert valtoznak az idok, valtoznak a szabalyok. Meg a gazdag arab sem teheti meg azt, hogy megvesz egy csapatot es olyan szabalyok szerint kell menni, ami neki tetszik. Naluk nem lehet pezsgozni, nalunk lehet (de nem kotelezo) Persze lehet a jovoben megveszik az egesz sorozatot es gyemantberakasos aranyautokkal koroznek majd sisak nelkul, meg nok nem mehetnek futamot nezni, de en nem igy szeretnem a jovot latni/elkepzelni.

  de én tényleg nem értelek. én abszolút egyetértek veled h nem akarok migráncsokat európába. csak azt mondtam mindig is h az emberek azért vándorolnak x helyről y helyre mert jobb megélhetést akarnak maguknak

 16. F1890: látod itt kezdődnek a gondok. az h te azt akarod belelátni az én mondandómba h én egy lapon kezelematerroristákat a dolgozó emberekkel 😀
  na most azt csak halkan mondom neked – amit már tényekkel is alátámasztottam hogy bizony a terrorizmus aranykora a 60-80as évek közepére tehető. tehát ami most van jelenség 1-2 akció az mondhatni átlagos ha a világ szempontjából nézzük. egyáltalán nem jó dolog ,de mint már előző pár hsz-emben is kommenteltem, az emberben ez benne van h néhányan hajlamosak a gyilkolásra.

  ki lennék itt? ugyanolyan fórumozó vagyok mint te 😀

  de ha már ennyire történelmet akarsz hallgatni. gondolom azzal senkinek semmi baja nem volt mikor az ibériai félszigetről kiÍRTOTTÁK az arabokat közel 1000 éve, vagy az indiánokat,őslakosokat a mostani egyesült államokban 😀 mondom ezt úgy h még mindig nem támogatom a migráncsokat. csupán azt mondom h azért mert neked legális az ide oda telepedés, egy afrikai mit tehet arról h afrikában született? erre a mai napig nem kaptam érvet tőled. csak duzzogsz mert külföldön élsz. és h h képzelem egybemosdatni a kettőt

  1000 eve tortent haborukrol beszelsz, ezzel az erovel a kereszteny haborut is felhozhatnad, mert mennyi embert megoltek akkoriban. AKKORIBAN. Most civilizacioban elunk (marmint az emberek tobbsege, Europa) Nem konkretan a terrorizmussal van a bajom, lehet, hogy a 80-as evekben tobb cselekmeny tortent. Engem az zavar, hogy ide akarnak betolakodni es raeroltetni a sajat szarjukat az Europai nepekre. Az zavar, hogy mi lesz ebbol 1-2 generacio mulva. Engem konkretan nem fog erinteni (remelhetoleg), de en csalados ember vagyok es nem szeretnem, ha a gyerekemnek mecsetbe kellene jarni, meg a baratnoje burkaban jarna. (tudom, ez eros tulzas) Hoditasok koraval jossz, de azert csak fejlodott az emberiseg 1000 ev alatt. Legalabbis nagyobb retege igen. Akkor is gyomorforgato volt, most illegalis, torvenybeutkozo szinte minden, amit tesznek. Igen, hoztunk torvenyeket es ha abba az orszagba mesz, azok a torvenyek vonatkoznak rad. Ez persze csak naluk igaz, mert nem mehet a bnod bikiniben a strandra, vagy rovidnadragban a plazaba, ha te latogatsz el hozzajuk. Koveteloznek mindket iranyba, ha te mesz oda, vagy ha ok jonnek ide. Afrikai embernek is van modja legalisan ide-oda koltozni, akar Europaban is. Nem minden fekete van illegalisan itt. Biztosan vannak olyanok, akik nem tehetik meg, de ha te azzal jossz, hogy szerencsetlen oda szuletett, akkor ne o szivja meg. Szivjak meg az Europaiak? Arab orszagokban is biztosan lenne mozgasteruk, mint a feketeknek is Afrikaban. Csinaljak legalisan. Kerelmezzen utlevelet, folyamodjon VISA-ert, keressen munkat, mielott idejon. Ne fogja a cokmokjat es atvagok hegyen volgyon, aztan elveszem, amit utkozben talalok. Meg egyszer hangsulyozom, nem a terrorizmus ellen szolalok fel, bar alapbol irtanam az osszeset, aki olyat tesz, az, hogy ezek a nepek le vannak maradva 1000 evvel, ahogy te is az akkori hoditasokkal jossz. Elarasztjak Europat es vissszahuzzak kb 500-zal, hogy feluton talalkozzon a ketto es jobban erezhessek magukat. Mi lenne, ha most is ugy szereznel part magadnak, hogy kimesz a mezore es leutod, hazahuzod. Regen ez “normalis” volt, ma mar a civilizalt orszagokban nem az.
  Sokszor vitatkozunk azon, melyik jobb F1-es korszak, mert akkor milyen volt ez, milyen volt az, milyenek voltak az emberek, autok, csapatok. Uj szabalyokat alkotnak es ha valaki odaallna egy 1980-as autoval gloria nelkul es mittomen milyen formaban, nem lenne megengedett, mert valtoznak az idok, valtoznak a szabalyok. Meg a gazdag arab sem teheti meg azt, hogy megvesz egy csapatot es olyan szabalyok szerint kell menni, ami neki tetszik. Naluk nem lehet pezsgozni, nalunk lehet (de nem kotelezo) Persze lehet a jovoben megveszik az egesz sorozatot es gyemantberakasos aranyautokkal koroznek majd sisak nelkul, meg nok nem mehetnek futamot nezni, de en nem igy szeretnem a jovot latni/elkepzelni.

 17. Denis Hunter: Egyaltalan nem irtam en sem, hogy bajod van azzal, ha valaki kimegy kulfoldre. Nekem van bajom azzal, hogy egy lapon kezeled azokat az embereket, akik kulfoldon dolgoznak azokkal, akik ILLEGALISAN terroristaskodnak. Es az, hogy gyerekes lekezelo modon le akarsz pattintani, mert nem tudsz ertelmes ervekkel jonni, az olyan tipikus TE. Kicsit visszavehetnel az arcodbol, mielott sertodott tinikent kezeled az embereket, mert itt te vagy valaki. Meg Andrea is ertelmes modon tudott tortenelmi dolgokkal alatamasztva a sajat nezetet alatamasztani, pedig nem o az, akitol hasonlora szamitottam volna. Remelem erre mar kepes leszel nem valaszolni. Koszonom.

  látod itt kezdődnek a gondok. az h te azt akarod belelátni az én mondandómba h én egy lapon kezelema terroristákat a dolgozó emberekkel 😀
  na most azt csak halkan mondom neked – amit már tényekkel is alátámasztottam hogy bizony a terrorizmus aranykora a 60-80as évek közepére tehető. tehát ami most van jelenség 1-2 akció az mondhatni átlagos ha a világ szempontjából nézzük. egyáltalán nem jó dolog ,de mint már előző pár hsz-emben is kommenteltem, az emberben ez benne van h néhányan hajlamosak a gyilkolásra.

  ki lennék itt? ugyanolyan fórumozó vagyok mint te 😀

  de ha már ennyire történelmet akarsz hallgatni. gondolom azzal senkinek semmi baja nem volt mikor az ibériai félszigetről kiÍRTOTTÁK az arabokat közel 1000 éve, vagy az indiánokat,őslakosokat a mostani egyesült államokban 😀 mondom ezt úgy h még mindig nem támogatom a migráncsokat. csupán azt mondom h azért mert neked legális az ide oda telepedés, egy afrikai mit tehet arról h afrikában született? erre a mai napig nem kaptam érvet tőled. csak duzzogsz mert külföldön élsz. és h h képzelem egybemosdatni a kettőt

 18. F1890: Lyeeezusom. Hol mondtam en barmikor is h bajom van azzal h barki kimegy kulfoldre . En inkabb befejezem a brszelgetest veled mert mint egy sertodott tini ugy veszel mindent magadra 😀

  Szuleim is itt szulettek magyarorszagon az o szulei is. Ugyh internet altal sztem ne akarjunk melyelemzest boncolgatni mert nevetseges

  Egyaltalan nem irtam en sem, hogy bajod van azzal, ha valaki kimegy kulfoldre. Nekem van bajom azzal, hogy egy lapon kezeled azokat az embereket, akik kulfoldon dolgoznak azokkal, akik ILLEGALISAN terroristaskodnak. Es az, hogy gyerekes lekezelo modon le akarsz pattintani, mert nem tudsz ertelmes ervekkel jonni, az olyan tipikus TE. Kicsit visszavehetnel az arcodbol, mielott sertodott tinikent kezeled az embereket, mert itt te vagy valaki. Meg Andrea is ertelmes modon tudott tortenelmi dolgokkal alatamasztva a sajat nezetet alatamasztani, pedig nem o az, akitol hasonlora szamitottam volna. Remelem erre mar kepes leszel nem valaszolni. Koszonom.

 19. Denis Hunter: de mar ott el van baszva a dolog, ha azt mondod, mindezt illegalisan csinaljak. Itt kezdodik a gond. En nem azert johettem angliaba dolgozni, mert Eu allampolgar vagyok, megtehettem volna ezt korabban is, mert volt utlevelem, kervenyezhettem volna vizumot. Ez csak egy konnyites volt, hogy szabad a munkaeroaramlas. Akkor is bosszanto, ha egy kalap ala veszed azt, aki illegalis dolgot csinal azokkal, akik minden torvenyt betartva elmennek masik orszagba dolgozni. Ne legyen mar ennyire fekete vagy feher. Kotod csak az ebet a karohoz, mert ugyanolyan mindenki, aki nem abban az orszagban tartozkodik, ahol szuletett. Kocsog migrans. Lehet abbol vannak ilyen iranyu erzelmeid, hogy a szuleidet nem fogadtak el Magyarorszagon? Ez is problema, amikor a kesobbi generaciok meg mindig azert duzzognak, hogy mert mi tortent az oseikkel. Ezert szivnak az amerikaiak, mert a feketek jonnek a rabszolgatartassal meg azok is, akiknek kozuk nem volt az egeszhez.

  Lyeeezusom. Hol mondtam en barmikor is h bajom van azzal h barki kimegy kulfoldre . En inkabb befejezem a brszelgetest veled mert mint egy sertodott tini ugy veszel mindent magadra 😀

  Szuleim is itt szulettek magyarorszagon az o szulei is. Ugyh internet altal sztem ne akarjunk melyelemzest boncolgatni mert nevetseges

 20. F1890: van különbség, csakhogy az a nagy helyzet h felsoroltakban illegálisan teszik mindezt a mexikóiak és azok is akik afrikából jönnek.

  az meg h te munka miatt mentél külföldre, azért tehetted meg mert eus állampolgár vagy. na most egy afrikai tehet arról h afrikába született? kurvára nem tehet. ott is az az opció h a jobb megélhetés miatt mennek. az meg hogy ezzel az európai ember szív, főleg a kultúra és az összeférhetetlenség az már ennek a következménye. és én mint mondtam nem támgoatom a különböző vallásos emberek együttélését, mert a legtöbb iszlám erre alkalmatlan. van aki normális én is ismerek ilyet, az osztálytársam ilyen volt. viszont a nővérét 20 évésen érdekházasságba adták 🙂

  én mindössze mindvégig azt mondtam h az ember saját maga jobb megélhetése miatt megy el külföldre.így akárhogyan nézem az 56-os menekültek, a mexikóiak, a migráncsok kb egykutya ebből az alapszituációból kiindulva. az H HOGYAN VISELKEDNEK , az már egy másik vitapont

  de mar ott el van baszva a dolog, ha azt mondod, mindezt illegalisan csinaljak. Itt kezdodik a gond. En nem azert johettem angliaba dolgozni, mert Eu allampolgar vagyok, megtehettem volna ezt korabban is, mert volt utlevelem, kervenyezhettem volna vizumot. Ez csak egy konnyites volt, hogy szabad a munkaeroaramlas. Akkor is bosszanto, ha egy kalap ala veszed azt, aki illegalis dolgot csinal azokkal, akik minden torvenyt betartva elmennek masik orszagba dolgozni. Ne legyen mar ennyire fekete vagy feher. Kotod csak az ebet a karohoz, mert ugyanolyan mindenki, aki nem abban az orszagban tartozkodik, ahol szuletett. Kocsog migrans. Lehet abbol vannak ilyen iranyu erzelmeid, hogy a szuleidet nem fogadtak el Magyarorszagon? Ez is problema, amikor a kesobbi generaciok meg mindig azert duzzognak, hogy mert mi tortent az oseikkel. Ezert szivnak az amerikaiak, mert a feketek jonnek a rabszolgatartassal meg azok is, akiknek kozuk nem volt az egeszhez.

 21. Denis Hunter: en ezt tudom es el is fogadom, de ettol meg van kulonbseg bevandorlo es bevandorlo kozott. Ugy latom inkabb neked esik ezt nehezedre megerteni. Mondjuk veled felesleges is vitatkozni, mintha egy muszlimot akarnek megteriteni kereszteny hitre.
  Az, hogy te a kulfoldon elo/dolgozo magyarokat meg azokhoz hasonlitod, ez mar verlazito. Akarki is vagy, akarhonnan jottel, ennyire nem lehetsz sotet. Amerika mexikoi tema megint kicsit mas, ott azert vannak akik dolgozni mennek, de nezd meg a bunozoket. Igen nagy szazalekuk fekete, vagy latin. Ez megint nem egy olyan osszehasonlitasi alap, amivel fel kellene jonni egy ilyen vitaban. Europaban munkaeroaramlas van (marmint az Europaiak kozott) Del-Amerikabol mar inkabb menekuloknek lehet nevezni oket, de meg nagyreszuk a tuleles miatt teszi ezt, masik fele meg kihasznalja az egyik felet es kereskedik veluk. A muszlim nepek Europaba jovetelenek ehhez nem igazan van koze. Inkabb az invazio szo megfelelobb lenne erre, megha csak lassan is zajlik. Bar sok angol kozvetlen ismerosom nincs (nem azert, mert ok nem akarnak baratkozni velem, inkabb en nem vagyok tul szocialis szemely), annyira azert ok sem butak, hogy ezt a kulonbseget ne lassak, ami a munkaero bevandorlasa es a betolakodok kozott van. Az mar mas teszta, hogy a munkaerobearamlast igyekeznek inkabb szabalyozni a brexittel is, de mar rajottek, hogy tokonlottek magukat. Kicsit olyan eso utan koponyeg a hozzaallasuk, kamerakkal akarjak megoldani a buncselekmenyeket, csak ezzel az a baj, hogy elobb meg kell tortenjen, hogy barmirol legyen felveteluk.

  Azért azt mondani, hogy a muszlim népek Európába jövetelének semmi olyan alapja nincs, hogy túlélés vagy menekülés. Érdekes és nem így van. Azért azt látni kell, hogy akik beadták a kérelmet oka mind katonai, politikai és vallási elnyomás miatt ,nehez élethelyzet miatt adták be. Az nem az a réteg, aki az iszlám fundamentalizmusban és a dogmatizmusban jól érzi magát. Azért érdemes tisztán látni azt is hogy az iszlám vallásban is van egy fajta reformáció, mint ahogy a kereszténységben is régen megtörtént. Vannak ennen szó szólói és híveik is akik próbálják megértetni nem csak az iszlamizmus vagy a diktatúra létezik mint iszlám vallás
  ,hanem van egy másik út, ami sokkal demokratikusabb a saját vallasaval szemben is. Ez nyilván sokkal nehezebben megy egy olyan nép körében akik már Mohamed halálával megosztottá váltak, hiszen nem volt örököse, de a kereszténység reformációja is úgy kezdődött hogy a bibliát nemzeti nyelvekre fordították. Vannak Korán elemzők, egy szír származású nyelvész aki protestáns muszlim, ő írta le a Koránt szerinte nem Allah üzenete szó szerint, nem az övék a vallási igazság. A Korán nem ír olyat hogy a nő hátrányos helyzetbe kell lennie, de több értelmezése is van. Ebben rejlik a világ reménye, ha már ez nem csak egy kis közösség lenne, hanem elterjedtebb az megvilágosodást hozna. Nagyon nehéz a helyzet, mert tiltott aKoran kritikája,de a szír háború vagy az elvándorlásuk célja már sokkal inkább a változás bizonyos mértékű jele. Szíriaban a politikai rezsim ellen léptek fel, egy alavita származású rezsim ellen, önkényuralom elleni békés fellépés volt. Ez egy folyamatot indított el, de az arabvilag többsége pont ez mellett állt ki, egyedül csak Irán és Hezbollah segített csak a szír kormánynak, ez rögtön a golán fennsíkért folytatott konfliktust is felerositette Izrael és Libanon között. Az oroszok jelenléte, máig erős és erőszakos beavatkozás volt. Nem lenne ez ilyen nagy volumenű már ha az oroszok nem avatkoznak bele 2015ben, a felkelok jobban álltak már akkor,sikerult uralmuk alá vonni damaszkuszt is.

 22. Denis Hunter: en ezt tudom es el is fogadom, de ettol meg van kulonbseg bevandorlo es bevandorlo kozott. Ugy latom inkabb neked esik ezt nehezedre megerteni. Mondjuk veled felesleges is vitatkozni, mintha egy muszlimot akarnek megteriteni kereszteny hitre.
  Az, hogy te a kulfoldon elo/dolgozo magyarokat meg azokhoz hasonlitod, ez mar verlazito. Akarki is vagy, akarhonnan jottel, ennyire nem lehetsz sotet. Amerika mexikoi tema megint kicsit mas, ott azert vannak akik dolgozni mennek, de nezd meg a bunozoket. Igen nagy szazalekuk fekete, vagy latin. Ez megint nem egy olyan osszehasonlitasi alap, amivel fel kellene jonni egy ilyen vitaban. Europaban munkaeroaramlas van (marmint az Europaiak kozott) Del-Amerikabol mar inkabb menekuloknek lehet nevezni oket, de meg nagyreszuk a tuleles miatt teszi ezt, masik fele meg kihasznalja az egyik felet es kereskedik veluk. A muszlim nepek Europaba jovetelenek ehhez nem igazan van koze. Inkabb az invazio szo megfelelobb lenne erre, megha csak lassan is zajlik. Bar sok angol kozvetlen ismerosom nincs (nem azert, mert ok nem akarnak baratkozni velem, inkabb en nem vagyok tul szocialis szemely), annyira azert ok sem butak, hogy ezt a kulonbseget ne lassak, ami a munkaero bevandorlasa es a betolakodok kozott van. Az mar mas teszta, hogy a munkaerobearamlast igyekeznek inkabb szabalyozni a brexittel is, de mar rajottek, hogy tokonlottek magukat. Kicsit olyan eso utan koponyeg a hozzaallasuk, kamerakkal akarjak megoldani a buncselekmenyeket, csak ezzel az a baj, hogy elobb meg kell tortenjen, hogy barmirol legyen felveteluk.

  van különbség, csakhogy az a nagy helyzet h felsoroltakban illegálisan teszik mindezt a mexikóiak és azok is akik afrikából jönnek.

  az meg h te munka miatt mentél külföldre, azért tehetted meg mert eus állampolgár vagy. na most egy afrikai tehet arról h afrikába született? kurvára nem tehet. ott is az az opció h a jobb megélhetés miatt mennek. az meg hogy ezzel az európai ember szív, főleg a kultúra és az összeférhetetlenség az már ennek a következménye. és én mint mondtam nem támgoatom a különböző vallásos emberek együttélését, mert a legtöbb iszlám erre alkalmatlan. van aki normális én is ismerek ilyet, az osztálytársam ilyen volt. viszont a nővérét 20 évésen érdekházasságba adták 🙂

  én mindössze mindvégig azt mondtam h az ember saját maga jobb megélhetése miatt megy el külföldre.így akárhogyan nézem az 56-os menekültek, a mexikóiak, a migráncsok kb egykutya ebből az alapszituációból kiindulva. az H HOGYAN VISELKEDNEK , az már egy másik vitapont

 23. F1890: egy külföldi sohasem fog elfogadni téged 100%-ig, legalábbis a nagyobbik része, ha tetszik ha nem. te ugyanúgy egy betolakodó vagy egy átlagember számára. az más kérdés h angliában a sok külföldi csinál olyan munkát amihez a brit “nagyuraknak” nincs kedvük. ettől még nem tartják a britek sokra a külföldieket, ahogy az amcsik sem a mexikóiakat, most európa sem a bevándorlókat. ez van, az ember ilyen.

  en ezt tudom es el is fogadom, de ettol meg van kulonbseg bevandorlo es bevandorlo kozott. Ugy latom inkabb neked esik ezt nehezedre megerteni. Mondjuk veled felesleges is vitatkozni, mintha egy muszlimot akarnek megteriteni kereszteny hitre.
  Az, hogy te a kulfoldon elo/dolgozo magyarokat meg azokhoz hasonlitod, ez mar verlazito. Akarki is vagy, akarhonnan jottel, ennyire nem lehetsz sotet. Amerika mexikoi tema megint kicsit mas, ott azert vannak akik dolgozni mennek, de nezd meg a bunozoket. Igen nagy szazalekuk fekete, vagy latin. Ez megint nem egy olyan osszehasonlitasi alap, amivel fel kellene jonni egy ilyen vitaban. Europaban munkaeroaramlas van (marmint az Europaiak kozott) Del-Amerikabol mar inkabb menekuloknek lehet nevezni oket, de meg nagyreszuk a tuleles miatt teszi ezt, masik fele meg kihasznalja az egyik felet es kereskedik veluk. A muszlim nepek Europaba jovetelenek ehhez nem igazan van koze. Inkabb az invazio szo megfelelobb lenne erre, megha csak lassan is zajlik. Bar sok angol kozvetlen ismerosom nincs (nem azert, mert ok nem akarnak baratkozni velem, inkabb en nem vagyok tul szocialis szemely), annyira azert ok sem butak, hogy ezt a kulonbseget ne lassak, ami a munkaero bevandorlasa es a betolakodok kozott van. Az mar mas teszta, hogy a munkaerobearamlast igyekeznek inkabb szabalyozni a brexittel is, de mar rajottek, hogy tokonlottek magukat. Kicsit olyan eso utan koponyeg a hozzaallasuk, kamerakkal akarjak megoldani a buncselekmenyeket, csak ezzel az a baj, hogy elobb meg kell tortenjen, hogy barmirol legyen felveteluk.

 24. Denis Hunter: Ez az amit fel kellene ismerni, hogy aki mas orszagban el, dolgozik, nem egyenlo azokkal, akik igy bevandorolnak. Mint, amikor F1890 ugyanolyannak tekintette az 56-ban Amerikaba “menekult” magyarokat ezekkel. Hat k*vara nem ugyanaz. Mint ahogy en sem olyan vagyok, mert magyarkent masik orszagban dolgozom.

  egy külföldi sohasem fog elfogadni téged 100%-ig, legalábbis a nagyobbik része, ha tetszik ha nem. te ugyanúgy egy betolakodó vagy egy átlagember számára. az más kérdés h angliában a sok külföldi csinál olyan munkát amihez a brit “nagyuraknak” nincs kedvük. ettől még nem tartják a britek sokra a külföldieket, ahogy az amcsik sem a mexikóiakat, most európa sem a bevándorlókat. ez van, az ember ilyen.

 25. Denis Hunter: Nem is az a lenyeg, hogy o tavaly vandorolt-e be Europaba, vagy mar itt szuletett. Hituk alapjan kovetik el az ilyen cselekmenyeket es ezt nem Europaban veszik fel, hanem hozzak magukkal. Es a kozeli jovoben megtobbszorozodik az ilyen “allampolgarok” szama. Ez az ami szomoru. Mert a szarmazashoz 90%-ban kotheto minden hasonlo cselekedet.

  Sok olyan radikális iszlamista ugyanolyan példa, mint a te vagy az én ismerőseim akik külföldre mennek dolgozni, élni. Mert köztük se mind klaszikus értelemben migráns. Sokuk már itt született, itt élt egész életében. Nem értek egyet az iszlám vallással, rettenetes az egész, de akik normálisan gyakorolják azt azokat elfogadom. Sajnos nagyon sok köztük a radikális, és valóban egyetértek azzal, hogy minél többen jönnek, annál több radikális lesz köztük. Nagy számok törvénye. Szerintem sincs rendben ami most a világban zajlik, és bosszantó, h semmit nem tesznek ellene, semmit nem tudnak tenni. Rám vagy ránk ez még nem lesz hatással úgy igazán vélhetően, de sajnos a későbbi leszármazottaink talán igen.

 26. Denis Hunter: Ez az amit fel kellene ismerni, hogy aki mas orszagban el, dolgozik, nem egyenlo azokkal, akik igy bevandorolnak. Mint, amikor F1890 ugyanolyannak tekintette az 56-ban Amerikaba “menekult” magyarokat ezekkel. Hat k*vara nem ugyanaz. Mint ahogy en sem olyan vagyok, mert magyarkent masik orszagban dolgozom.

  Én tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy mi a különbség, neki csak beszóltam, mert szeretek neki hülyeségeket beszólni. 😀
  Nekem is nagyon sok ismerősöm külföldön dolgozik.

 27. Lewanda_17: akkor te is egy migráncs vagy 😛

  Ez az amit fel kellene ismerni, hogy aki mas orszagban el, dolgozik, nem egyenlo azokkal, akik igy bevandorolnak. Mint, amikor F1890 ugyanolyannak tekintette az 56-ban Amerikaba “menekult” magyarokat ezekkel. Hat k*vara nem ugyanaz. Mint ahogy en sem olyan vagyok, mert magyarkent masik orszagban dolgozom.

 28. Lewanda_17:
  A nemrégiben történt legtöbb terrorcselekményről kiderült, hogy akik elkövették azok nagy része az adott ország állampolgára volt, vagy ott élt évek óta.
  Szóval ahhoz, hogy ezek az emberek elkövessék ezeket a szörnyűségeket, nem szükséges egy migráns áradat.
  Ezzel nem azt akarom mondani, hogy velük nem jöhetnek be az országba, mert bejönnek, de az emberek többsége csak ezzel fogja azonosítani a menekülteket.
  Erre nincs jó megoldás jelenleg. 🙁

  Nem is az a lenyeg, hogy o tavaly vandorolt-e be Europaba, vagy mar itt szuletett. Hituk alapjan kovetik el az ilyen cselekmenyeket es ezt nem Europaban veszik fel, hanem hozzak magukkal. Es a kozeli jovoben megtobbszorozodik az ilyen “allampolgarok” szama. Ez az ami szomoru. Mert a szarmazashoz 90%-ban kotheto minden hasonlo cselekedet.

 29. F1890: Nem. En azt mondom h ha a migrancsokkal van a baj mint amit mondanak akkor kivetel nelkul senkit ne engedjunk be. Egyebkent a magyar az egyik legkevertebb nemzet mert tatarjaras utan kihalt a magyarsag legnagyobb resze ezert politikailag nemeteket osztrakokat szlavokat telepitettek be ide. Amibol kesobb viszont baj volt mert a birosagokon a hivatalos nyelv a latin/nemet volt. Ez a 19. szazadban modosult asszem.
  Az en nevem sem osmagayar egyebkent.

  Ettol fuggetlenul elegge butan all a nyugat a temahoz mert segit olyanoknak akik nem kepesek elfogadni az europai szabalyokat. En pl senkinek nem engednem a csador viseletet mert nem europai,az elnyomott nokre utal

  akkor te is egy migráncs vagy 😛

 30. RacingJoint: Toroczkai javaslatára építettek kerítést. Kapott is érte jutalomfalatot, lett egy saját törpepártja.

  Szóval te az illegális, valamint segélyért ácsingózó migránsokat favorizálod a fizetőképesekkel szemben? Miféle logika ez? A közbiztonságot a nincstelen, csóró betelepülők veszélyeztetik inkább, a pénzesek jóval kevésbé.

  Nem. En azt mondom h ha a migrancsokkal van a baj mint amit mondanak akkor kivetel nelkul senkit ne engedjunk be. Egyebkent a magyar az egyik legkevertebb nemzet mert tatarjaras utan kihalt a magyarsag legnagyobb resze ezert politikailag nemeteket osztrakokat szlavokat telepitettek be ide. Amibol kesobb viszont baj volt mert a birosagokon a hivatalos nyelv a latin/nemet volt. Ez a 19. szazadban modosult asszem.
  Az en nevem sem osmagayar egyebkent.

  Ettol fuggetlenul elegge butan all a nyugat a temahoz mert segit olyanoknak akik nem kepesek elfogadni az europai szabalyokat. En pl senkinek nem engednem a csador viseletet mert nem europai,az elnyomott nokre utal

 31. F1890: Csak halkan mondom h a fidesz ebben a temaban a jobbik javaslatara csinalt azt amit

  Toroczkai javaslatára építettek kerítést. Kapott is érte jutalomfalatot, lett egy saját törpepártja.

  F1890: De az h van h a gazdag migrancs viszont bejohetett ha fizet x osszeget (pontos nevet nem tudom) de kivalthatta vele h itt eljen. Akkor csak a szegeny migrancs ellen van a fidesz es penzzel mar kivalthato ez? Erdekes.

  Szóval te az illegális, valamint segélyért ácsingózó migránsokat favorizálod a fizetőképesekkel szemben? Miféle logika ez? A közbiztonságot a nincstelen, csóró betelepülők veszélyeztetik inkább, a pénzesek jóval kevésbé.

 32. F1890: Csak halkan mondom h a fidesz ebben a temaban a jobbik javaslatara csinalt azt amit
  De tudjuk vona *** sorosberenc hazaaurolo stb

  De az h van h a gazdag migrancs viszont bejohetett ha fizet x osszeget (pontos nevet nem tudom) de kivalthatta vele h itt eljen. Akkor csak a szegeny migrancs ellen van a fidesz es penzzel mar kivalthato ez? Erdekes.

  Ebből az jön le hogy jobbikot lúzerek vezették. Ha nem húznak balra akkor nem így állnának.

 33. Judas: Nos akkor áruld el nekem melyik másik párt volt amelyik ellenezte a migrációt a fideszen kívül. Nem kajáltam én be semmit ti csak bebeszélitek magatoknak. Csak szolok hogy nem vagyok a fidesz híve sőt szidtam őket eleget meg lehet fogom is de ebből a hazaárulo ellenzékből nem kérek.

  Csak halkan mondom h a fidesz ebben a temaban a jobbik javaslatara csinalt azt amit 😉
  De tudjuk vona *** sorosberenc hazaaurolo stb 🙂

  De az h van h a gazdag migrancs viszont bejohetett ha fizet x osszeget (pontos nevet nem tudom) de kivalthatta vele h itt eljen. Akkor csak a szegeny migrancs ellen van a fidesz es penzzel mar kivalthato ez? Erdekes.

 34. Judas: Nos akkor áruld el nekem melyik másik párt volt amelyik ellenezte a migrációt a fideszen kívül. Nem kajáltam én be semmit ti csak bebeszélitek magatoknak. Csak szolok hogy nem vagyok a fidesz híve sőt szidtam őket eleget meg lehet fogom is de ebből a hazaárulo ellenzékből nem kérek.

  Majd jön Puzsér és megoldja! 😀 Ha F1890 mondja, akkor biztos így lesz!

 35. Judas:
  Na a kedves migráncs simogatók munkájának meg van az eredménye pár családot ma tonkretettek a védencek. Ezért szavazott a buta vidéki a kormánypártra. Ha az én családomból valakit ìgy lemészárolnának legelősször a migránsvédőket csapnám agyon. Nem a levegőbe beszélek rohadtul elborult az agyam. És ez még csak a kezdet.

  Nem is migráns volt a fegyveres.

 36. A nemrégiben történt legtöbb terrorcselekményről kiderült, hogy akik elkövették azok nagy része az adott ország állampolgára volt, vagy ott élt évek óta.
  Szóval ahhoz, hogy ezek az emberek elkövessék ezeket a szörnyűségeket, nem szükséges egy migráns áradat.
  Ezzel nem azt akarom mondani, hogy velük nem jöhetnek be az országba, mert bejönnek, de az emberek többsége csak ezzel fogja azonosítani a menekülteket.
  Erre nincs jó megoldás jelenleg. 🙁

 37. F1890: Vagyis akkor : aki fideszre szavazott az migrancsellenes, de aki nem fideszre az meg tamogatta oket? Na pont errol beszeltunk. Jol bekajoltatok a plakatokat medijat ha azt gondolod h csakis egy parttal azonosithato az h az emberek nem akarnak migrancsot az orszagba :DD

  Nos akkor áruld el nekem melyik másik párt volt amelyik ellenezte a migrációt a fideszen kívül. Nem kajáltam én be semmit ti csak bebeszélitek magatoknak. Csak szolok hogy nem vagyok a fidesz híve sőt szidtam őket eleget meg lehet fogom is de ebből a hazaárulo ellenzékből nem kérek.

 38. Judas:
  Na a kedves migráncs simogatók munkájának meg van az eredménye pár családot ma tonkretettek a védencek. Ezért szavazott a buta vidéki a kormánypártra. Ha az én családomból valakit ìgy lemészárolnának legelősször a migránsvédőket csapnám agyon. Nem a levegőbe beszélek rohadtul elborult az agyam. És ez még csak a kezdet.

  Ha a strasbourgi eseményekre gondolsz, az a 29 éves férfi egyébként már Franciaországban született. Muszlim, de ez sem egyenlő terroristával. Körözték Németországban és Franciaországban is, de mind rablás miatt. Már fegyveres rablás elkövetője is volt. Szóval a szökés volt a legnagyobb hiba az esetben, és ez meg rendőri hiba. Ne addig gondolkodjunk hogy minden kormányellenes ember migráns támogató, és itt még nem megerősített ténye sincs a terrorcselekménynek. Türelmet kérnék a franciák. Kicsit szűk keretek között gondoljátok ezeket. Ezek szerint itt is lehet ilyenekkel élni, mert velük élünk mi is(1300 ember) és szerencsére semmi probléma. Az emberek között rengeteg beteg van, nincs rá jobb szó. Lásd pár éve márciusban amikor a lufthansa egyik gépét az Alpoknak vezette a pilóta, mert beteg volt és hány ember halt meg ártatlanul (többségében gyerekek). 🙁 Nem muszlim volt a pilóta. Remélhetőleg ezt megtalálják és méltó büntetést kap, részvét azoknak akik meghaltak. 🙁 A sebesültek remélhetőleg túlélik.

 39. Judas:
  Na a kedves migráncs simogatók munkájának meg van az eredménye pár családot ma tonkretettek a védencek. Ezért szavazott a buta vidéki a kormánypártra. Ha az én családomból valakit ìgy lemészárolnának legelősször a migránsvédőket csapnám agyon. Nem a levegőbe beszélek rohadtul elborult az agyam. És ez még csak a kezdet.

  Vagyis akkor : aki fideszre szavazott az migrancsellenes, de aki nem fideszre az meg tamogatta oket? Na pont errol beszeltunk. Jol bekajoltatok a plakatokat medijat ha azt gondolod h csakis egy parttal azonosithato az h az emberek nem akarnak migrancsot az orszagba :DD

 40. Judas:
  Na a kedves migráncs simogatók munkájának meg van az eredménye pár családot ma tonkretettek a védencek. Ezért szavazott a buta vidéki a kormánypártra. Ha az én családomból valakit ìgy lemészárolnának legelősször a migránsvédőket csapnám agyon. Nem a levegőbe beszélek rohadtul elborult az agyam. És ez még csak a kezdet.

  Persze, mert a buta vidéki azt sem fogja fel, hogy a terrorizmus és a migráció között nincs szoros összefüggés.

 41. Na a kedves migráncs simogatók munkájának meg van az eredménye pár családot ma tonkretettek a védencek. Ezért szavazott a buta vidéki a kormánypártra. Ha az én családomból valakit ìgy lemészárolnának legelősször a migránsvédőket csapnám agyon. Nem a levegőbe beszélek rohadtul elborult az agyam. És ez még csak a kezdet.

 42. GreenHonda: Mert Bécs a legjobb város, már lassan osztrákot nem is látsz ott csak mindenféle bevándorlót, ha az utcán mész. Ők a példaképek, de nem lesz itt baj, mert mindegyik jófej, és véletlenül sem fogják hosszútávon elvenni ás átrendezni a terepet, ahogy majd a lékekszámuk tovább növekszik és egyre nagyobb befolyásuk lesz magasabb szinteken, több szférában. Ez az Andrea1 kergetem a pillangókat a mezőn reality.

  Hagyd a fenébe. Észérvekkel nála hiába jössz, őt kizárólag az érzelmei vezérlik.

 43. feeder_series:
  Am valaki találkozott már bárhol Rich Energy termékekkel? Annyira furcsa ez nekem, hogy a csupaszakáll fickó állandóan azzal jön, hogy ők nemzetközi prémium márka, de én még csak neten sem találok semmit, hogy bárki foglalkozott volna vele, nemhogy megkóstolta volna.

  Kivancsisagbol rakerestem es sehol nem is lehet kapni boltban. Kizarolag a sajat weblapjukon es amazonon. Nem tudom, otthon hasznalja vki az amazont? Vagy nem eri meg a postakoltseg miatt? Erdekes az oldalon, hogy 24 dobozt £24 fontert arulnak £1/doboz, ami nem veszes az energiaitalarakat nezve. RB pl £1.20-£1.50, bar akciosan neha £1 alatt is megkaphatod. Egy baseball sapi £30, amit sokallok, vicc meg az esetleges eladasra vasarloknak az egy raklap (2592 doboz) £2592, szoval ha valaki eladasra szeretne vasarolni, maris sokkal tobbe kerulne (felteve, ha szeretne profitot) Ezen kivul vehetsz meg 2 doboz energiaital, meg egy kapszula vodka fa dobozban £250 🙂
  Szoval kivancsi lennek, honnan van annyi penzuk, hogy mar az FI megvasarlasan is gondolkodtak, ha a termekeiket senki nem veszi 😀 Gondolom nem ezzel akarnak befutni, de mintha mar penzmosoda szaga lenne a dolognak.
  Google-ben a sajat weboldal es az amazonos link utan a kovetkezo az F1-es szerepvallalas, amiben a cimszavak: Is rich energy a scam? meg Force India’s fake buyers.

 44. feeder_series:
  Am valaki találkozott már bárhol Rich Energy termékekkel? Annyira furcsa ez nekem, hogy a csupaszakáll fickó állandóan azzal jön, hogy ők nemzetközi prémium márka, de én még csak neten sem találok semmit, hogy bárki foglalkozott volna vele, nemhogy megkóstolta volna.

  amikor bejott ez az egyezseg, irtam is, hogy angol termek letere en meg sosem lattam boltban. Persze lehet nem olyan boltokba jarok, mert luxusitalkent emlegetik 😀 Igaz a kozeli szupermarketben kapsz 150 fontos kek cimkes Johnnie Walker-t is.

 45. Am valaki találkozott már bárhol Rich Energy termékekkel? Annyira furcsa ez nekem, hogy a csupaszakáll fickó állandóan azzal jön, hogy ők nemzetközi prémium márka, de én még csak neten sem találok semmit, hogy bárki foglalkozott volna vele, nemhogy megkóstolta volna.

 46. GreenHonda: mert gondolod h mindenki teljesíti is a progamját? elárulom a nagy amerikában jobban megszopod ha beteg vagy, mert mindenért hivatalosan perkálni kell, ha nincs elég zséd kész vége. és nem is csak ez, hanem drága, amerikai viszonylatokban is asszem

  amúgy meg a kormánynak is volt egészségügyi programja, szóval nem tudom ezt honnan vetted

  dehogy volt, én jól emlékszem erre. de miköze amerikának megint ehhez? vagy afrikának?:D

  egyébként azt felejted el h amerikában te magad fizetsz biztosítónak. és valszeg a fizetésed 16%-ért jobb ellátást kapsz amit a biztosító fizet. itt is van magánorvos, az sztk-hoz viszonyítva sokkal kulturáltabb feltételekkel.

 47. GreenHonda: Nem tudom észrevetted-e magad az általad leírtakban. Sokan, ahogy te is kb azt gondolod hogy itt olyan megélhetés kellene, hogy legyen, mint egy nyugati országban, de ezekről már írtam, úgyhogy tovább nem szaporítom a szót ezzel kapcsolatban.

  A keresztény kultúrkör egy érdekes kérdés, de én azt hiszem a mondandómat egyáltalán nem hegyeztem ki erre, sokkal inkább azt a kultúrát, ami generikusan meghatározott attitűdjeinket stílusjegyeinket, szokásainkat, életvitelünket, filozófiánkat, orientáltságunkat érinti. Nekem ezzel semmi új nincs a Nap alatt, ha elmondod, a vallás manapság már mi. Én jól tudom, hogy az embereknek mennyire kevés része az, aki rendesen gyakorolja, vagy tesz érte valamit. A kormány is, ahogy a politika pedig ilyen, nézz körül mindenki felhasználja ezeket a dolgokat. Tudom, hogy rossz, de megint ott tartunk h szted ez a mi országunk sajátossága. Hát ebben hatalmasat tévedsz.

  Addig jöjjenek amíg tiszteletben tartják a női nemet? Ja és honnan tudod h őbenne mi rejtőzik, hogy ideiglenesen alkalmazkodik-e, aztán ú mint Londonból a két kiscsaj rájön h ő mekkora radikális iszlamista. A történelemből nem dereng, h így elég sok nép pórul járt, mikor szép naiv módjára engedett a másiknak. Szerinted nem indítana el újabb folyamatokat ez a beengedés? Ez a gyere, ha jófej vagy szemlélet sehova sem vezet, főleg hogy nem értem miért csak abban kell gondolkodni, hogy Európán kívül máshol civilizált államok nem léteznek. Az, hogy csak a mi felelősségünk lenne ez, nem gondolom, pláne nem ilyen kockázatokkal. Téged befogadnának ők, ha hozzájuk mennél mert minket szétbombáznának? Csak egy egyszerű példa.

  Amiről beszéltél, mégis beengedtek az a fizetős migráció igen erről hallottam, de még sokkal rosszabb is lehetne a helyzet szerintem, ha a kvótát elfogadnák meg ott bólogatnának mindenre. Másrészt ez megint kétes eredetű infó nem lehet? Csak mert az m1 és az origo tuti hazudik de az ellenzéki média tuti nem, ja értem 🙂 Kicsit próbálj meg realista lenni, mellőzve a szubjektív szemléletet (“mindig az a szar ahol vagyok és mindig az aktuális kormány a szar” felfogás), ennyi a kérésem, az emberektől meg ne várj ennyire sokat! Se itthon, se külföldön!

  CSak az utolsóra válaszolva mert nem igazán izgat mit hadoválsz nekem.
  Altusz Kristóf a Times of Malta c lapnak nyilatkozott (hogy tiszta legyen ki is az az Altusz Kristóf, ő a külügy helyettes államtitkára)

  Mielőtt meg szeretnél hazudtolni vagy nem fogod fel ha leírnak neked valamit konkrétan hivatkozva hol találsz ilyen jellegű beismerést, sőt még ellenzéki oldalt vélsz felvedezni azelőtt kimásolom neked, hátha sikerül értelmezni két nyelven.
  Last year alone, he claimed, Hungary took about 1,300 refugees but, very often, such cases were not publicised by the government as it could put the beneficiaries in danger.

  “Those requiring refugee status can come to Hungary,” he said.

  Mr Altusz noted that migration was fought by ramping up the fight against human trafficking and organised crime, supporting countries facing serious challenges and protecting borders outside Schengen.

  https://www.timesofmalta.com/articles/view/20180110/world/hungarian-junior-minister-we-do-not-want-to-be-the-eus-black-sheep.667572

  A tisztán látás kedvéért kiegészítve, videó is van. Csak még mielőtt ne legyen az, hogy ő nem is Altusz Kristóf.
  https://pestisracok.hu/wp-content/uploads/2017/06/altuszkristof576.jpg

  Ha nincs beengedés amiről papol a kormány akkor kivel játszák a hülyét, kivel? A saját szavazóival konkrétan. Ha egy kicsit is utána olvasol ezekért komoly pénzt lehet lehívni. 😉 Jót társalogtunk, lezárt nálam a téma.
  kérlek az az 534-es hszásban mellőzd: “Ez az Andrea1 kergetem a pillangókat a mezőn reality”, ez túl ment egy határon számomra. Beszélgettünk több kevesebb sikerrel, mint két idegen egy fórumon. Ha nem tetszik a véleményem az oké, de nem szeretnék sértegetésbe átmenni, továbbá se haverok se barátok nem vagyunk és ilyen formában ilyen tized rangú játékokban nem szeretnék részt venni. Üdv

 48. Lewanda_17:
  Én tudtam a CEU létezéséről, és jó dolog volt, hogy Magyarországon van egy ilyen nemzetközi, amerikai diplomát adó intézmény. Sajnálom, hogy “kiüldözték” Őket, és bele lehetne itt menni az országra, a társadalomra, a politikára gyakorolt hatásával, de ettől jóval nagyobb problémák vannak, amikkel nem is foglalkoznak, még csak szóba se kerülnek, vagy ha igen, gyorsan besöprik őket a szőnyeg alá, és ránk, a hazánkra, a magyarokra, az állampolgárokra ténylegesen ható, az életkörülményeinket megváltoztató dolgokkal ellentétben tolják az arcunkba a migrációs problémákat, és most pl. ezt.

  Azért én kíváncsi lennék ennek a kijelentésednek a kifejtésére. Alá tudod támasztani helytálló érvekkel azt, hogy Bécsben van az értelem? Vagy miért gondolod, hogy ott jobb helye lesz a CEUnak, mint itt? Vagy csak üresen dobálod a szavakat?

  Mert Bécs a legjobb város, már lassan osztrákot nem is látsz ott csak mindenféle bevándorlót, ha az utcán mész. Ők a példaképek, de nem lesz itt baj, mert mindegyik jófej, és véletlenül sem fogják hosszútávon elvenni ás átrendezni a terepet, ahogy majd a lékekszámuk tovább növekszik és egyre nagyobb befolyásuk lesz magasabb szinteken, több szférában. Ez az Andrea1 kergetem a pillangókat a mezőn reality.

 49. F1890: ez egyáltalán nem kardinális kérdés h vki tisztában van e a CEU-val vagy sem. nem olyan mintha vki azt mondaná h az oltások kártékonyak, vagy h mikulás létezik, vagy a kitalált lény, vagy a föld felmelegedése ellen érvel.

  alapjáraton 100 emberből sztem jó ha 5 tudta vagyis 10 000 000 emberből 50 000, na lehet még ez is sok. szóval ne tegyünk úgy mintha igazán nagy probléma lenne ez az ország és a világ számára. inkább csak megint egy olyan ügy h a fidesz ellenesek basztathatják a fideszt, aki meg fidesz párti az meg éljenzik. én meg azt mondom h egy egyetem bezárása nem jó dolog, de nem gondolnám ezt akkora problémának mint amit a sajtó levág ezügyben. érdekes módon sem az egészségügy sem az alapoktatásra nem helyezi ki a médija a fókuszát. nesze neked CEU.

  a másik poén ha már egészségügy, ha jól tudom talán a jobbiknak és az LMP-nek szerepelt a programjában maga a téma, a többi említést sem tett róla (vagyis 4 éve ez volt a story), ennek ellenére szavaznak az emberek fideszre mszp-re dk-ra és a többi szarra 🙂 program nélküli pártokra, csak pofára 😀 grat grat birka nép

  mert gondolod h mindenki teljesíti is a progamját? elárulom a nagy amerikában jobban megszopod ha beteg vagy, mert mindenért hivatalosan perkálni kell, ha nincs elég zséd kész vége. és nem is csak ez, hanem drága, amerikai viszonylatokban is asszem

  amúgy meg a kormánynak is volt egészségügyi programja, szóval nem tudom ezt honnan vetted

 50. andrea1: Azért legyen tiszta még egyszer. Egyrészt soha nem mondtam azt hogy azt szeretném mindenki jöjjön be, mindenki éljen itt, amit elítéltem mindig is hogy papírok és semmi indok nélkül vagy elvárás nélkül (a mi kultúránk tiszteletbe vétele, a nők tisztelete nélkül, az elvárás ezeknek a betartása) éljenek itt. Ilyen tömérdek beengedést következmények nélkül nem lehet, ez óriási fejetlenséget okoz illetve okozott. Ez hiba volt. Óriási hiba. Az mellett ne menjünk már el, hogy a migrációs hullám miből indult ki? Mi az a konfliktus ami idáig vezetett és hogy ennek következményeként ártatlan emberek haltak meg, nyomorítottak meg vagy élnek félelembem anyák és gyermekeik mai napig akár egy sikatorba. Ez komoly probléma és nem lehet úgy venni nincs ilyen probléma.Azért lássunk már át bizonyos dolgokon, hogy vannak emberek akik segítségre szorultak. Ennek kB a elindultak között, indokoltan kB 10 vagy 20%a. Ezekkel jöttek persze azok is akik lehetőséget látták, amit nem kezelt jól az unió. Ugye párdon nem volt, jött a plakátolás :a megeroszakolnak mindenkit, hogy Soros szervezetek, hogy elfoglalják az országot stb és akkor még a keresztény kultúrát is védeni akarja. Ő közcirkuszt csinált ebből, telerakta az országot emberek átélt traumáival, a személyi jogok tiszteletbe vétele nélkül. Az oké, hogy megtörtént nőkkel, megtörténik itt is kelet Magyarországon, hány és hány olyan idős beteg férfi molesztálja a gyerekét, akár az elmúlt 5 hónapba vagy 8 ilyen cikket olvastam. Emberileg más nyomorát kirakni szerintem gusztustalan. Ezt arra hivatkozva hogy ő keresztény szellemben él,félti a kereszténységet, meg akarja védeni a magyarokat, azok iránt se érez együttérzést akiknek tényleg szüksége lett volna segítségre. Azokat az anyákat és gyerekeket, akik segítségre szorultak. Van a 7 főbűn között az egyik tisztán így van: a jóra való restség (de ezt gondolom mindenki tudja mit jelent, de ha nem a keresztényi kötelességed teljesítése. Ha nem tiszta a 7 főbűn mert ugye a kormány minden tagja és hívei járnak: kevélység, kapzsiság, bujaság, irigység, mohóság, harag és lustaság. Én nem vagyok vallásos ember, másban hiszek, de jártam hittanra, olvastam egyszer a bibliát teljesen (olvasmanykent főleg, részleteiben többször). Ha nincs ismerete az embernek az probléma. Ha valamit állít és mond valaki akkor mérlegelni kell, annyi mindent állít. Szóval hogy is vannak ezek? Amit a drága kormányunk csinál az egyébként csak a kihasználása a helyzetnek értékrendek elhagyása nélkül, gátlástalanul hogy magát hatalmon tartsa, a kereszténység mögé bújik, lelketlenül kiforgatta a migrációt úgy hogy be is engedett 1300 embert csak az idén. (azon már nem is lepődök meg hogy befogadott az országba 1300 menekültet, amit a Times of Malta hozott le, nyilatkozott is a helyettes allamtitkar hogy ez igaz, és csak azért tartották titokban hogy őket védjék meg, de ide senki nem teheti be a lábát ugyebár az origo meg az m1en mondja (időnként megnezem a butasagokat). Szoval ha rosszindulatú akarok lenni akkor ez a pénz amit kaptak ezért az 1300 emberért valahol be lett nyelve, ez csak sejtés. 🙂 kettőség.
  Nem vagyok naiv, csakmindenki kiáll a keresztény kultúráért de nem ismeri a saját vallását se, akkor azt mondom vegye elő a bibliáját és olvassa el, próbálja meg értelmezni. 🙂 a kormány nettó hülyének néz bárkit és mivel ide senki nem jöhet be, ők bármit megtesznek. Se független szakszervezet érdekes módon 100 és 100 millakat már a törvénytervezet előtt átadtak nekik, hogy át legyen nyomva a 400 és ebből lett 350 órás túlóra, a 3 éves időkeret. Azért veszélyes ez mert hallod valakit majdnem lerugtak a metrorol mert kiallt a ceu mellett, mert Soroshoz köthető ahol az a madár Kovács Zoltán mint egykori szóvivő is tanult, az hogy ők is azon a pénzen tanultak az már nem új, emberileg gusztustalan. Mert kiáll valami miatt, de már nem lehet mert óriási kárt okozott az emberek egymás iránti megítélésébe, az hogy kiáll valami mellett,másiknak essünk.
  Nekem semmi bajom azzal ha be kell ide jönnie valakinek amíg tiszteli azt hogy nő vagyok, amíg tiszteli a környezetemet, amíg rendesen dolgozik. Nekem ez megy, igazából ahogy olvastam valamelyik nap sima nem muszlim is megerőszakol már a városban éjszaka egy nőt. Persze miért ment ki az utcára,gondolom ez lenne a válasz egy kormánybéli embertől.
  Arra világítanék rá ezekkel, nem gyűlöletből hogy ilyen szinten az emberek ne tudjanak az értékrendjük szerint atlatni mi a jó és mi a rossz. Fiatalok mennek el mert nincs lehetőség saját lábára állnia, inkább kimegy mert ha 1300 eurót keres pár év alatt meg van az önerője egy itthoni lakásnak, el tud költözni otthonról,de mivel nem engednek be senkit menekülteket, nyilvánosan lopni lehet. Nagyon gond van azemberek fejébe itthon. Most itt fuggetlen attól hogy van ellenzék vagy sem, ha a saját kormányod így áll a kormányzáshoz akiket te bízol meg. Ő nem a te főnököd, te vagy a főnöke, és nem szólnak, nem nyilvánítják ki az ellenérzésüket… Ha pedig igen jön a libsi, a balos, az örök elégedetlen.. Nah a tipik magyar akinek nem jó semmi. Hát menthetetlen az ország lakossága értelmi szinten.

  Nem tudom észrevetted-e magad az általad leírtakban. Sokan, ahogy te is kb azt gondolod hogy itt olyan megélhetés kellene, hogy legyen, mint egy nyugati országban, de ezekről már írtam, úgyhogy tovább nem szaporítom a szót ezzel kapcsolatban.

  A keresztény kultúrkör egy érdekes kérdés, de én azt hiszem a mondandómat egyáltalán nem hegyeztem ki erre, sokkal inkább azt a kultúrát, ami generikusan meghatározott attitűdjeinket stílusjegyeinket, szokásainkat, életvitelünket, filozófiánkat, orientáltságunkat érinti. Nekem ezzel semmi új nincs a Nap alatt, ha elmondod, a vallás manapság már mi. Én jól tudom, hogy az embereknek mennyire kevés része az, aki rendesen gyakorolja, vagy tesz érte valamit. A kormány is, ahogy a politika pedig ilyen, nézz körül mindenki felhasználja ezeket a dolgokat. Tudom, hogy rossz, de megint ott tartunk h szted ez a mi országunk sajátossága. Hát ebben hatalmasat tévedsz.

  Addig jöjjenek amíg tiszteletben tartják a női nemet? Ja és honnan tudod h őbenne mi rejtőzik, hogy ideiglenesen alkalmazkodik-e, aztán ú mint Londonból a két kiscsaj rájön h ő mekkora radikális iszlamista. A történelemből nem dereng, h így elég sok nép pórul járt, mikor szép naiv módjára engedett a másiknak. Szerinted nem indítana el újabb folyamatokat ez a beengedés? Ez a gyere, ha jófej vagy szemlélet sehova sem vezet, főleg hogy nem értem miért csak abban kell gondolkodni, hogy Európán kívül máshol civilizált államok nem léteznek. Az, hogy csak a mi felelősségünk lenne ez, nem gondolom, pláne nem ilyen kockázatokkal. Téged befogadnának ők, ha hozzájuk mennél mert minket szétbombáznának? Csak egy egyszerű példa.

  Amiről beszéltél, mégis beengedtek az a fizetős migráció igen erről hallottam, de még sokkal rosszabb is lehetne a helyzet szerintem, ha a kvótát elfogadnák meg ott bólogatnának mindenre. Másrészt ez megint kétes eredetű infó nem lehet? Csak mert az m1 és az origo tuti hazudik de az ellenzéki média tuti nem, ja értem 🙂 Kicsit próbálj meg realista lenni, mellőzve a szubjektív szemléletet (“mindig az a szar ahol vagyok és mindig az aktuális kormány a szar” felfogás), ennyi a kérésem, az emberektől meg ne várj ennyire sokat! Se itthon, se külföldön!

 51. andrea1: Nekem volt szerencsém Soros édesapjának a könyvét olvasni. Én nagyon ajánlom sok embernek, mert nagyon tanulságos története van neki és a családjának. Egy roppantul okos ember volt mellette tanult és lelkes. Az első vh alatt hadifogságban volt Szibériában. Ott ahelyett hogy kétségbe esett volna lobbizott jobb életkörülményekért a táborba. Óriási életakarás. Onnan megszökött pár társával borzasztó hidegben a polgárháború közepette.Segítette őket pár helybéli, vasút mentén próbáltak eljutni Moszkvába. De közben kisebb csónakot is kellett építeniük egy folyó átkelése miatt pl. Mint osztrák katona, mert az osztrák katonák megszervezték számára a hazajutás lehetőségét ezt el is kellett velük hitetni hogy ő egy osztrák katona . Ehhez viszont ott gyorsan megtanult egy szöveget németül (de nem tudott németül) és elmondta nekik. Nagyon tudta manipulálni az embereket az eszével. A német megszállás után pedig fogta a kisebbik fiát és villamosoztak BPen. Akkor már Soros nevük volt és nézték az emberek reakcióját, lelkivilágát az antiszemitizmussal kapcsolatban mikor a sárga csillagos rendelet volt. Aztán döntött, hogy le kell tagadni a származásukat, hamis igazolványokat szereztek. Ezekkel amúgy kereskedett gazdag, arisztokrata zsidoknak adta el az igazolványokat és a szegenyebbeknek ingyen adta. Kimentek NYba. György meg tőzsdei alkusz volt, sikeresen csinálta és jött a befektetési alap, az alapítvány. Csak ugye létezik a megbélyegzése a spekulációjával kapcsolatban, még a font esetén talán a 90-es évek elején. Viszont a vagyona nagy részét igenis szegényeknek adta és adja. Itt is az országba keleten óvodáknak ő adott pénzt hogy legyen reggelire nekik tej és peksutemeny, társai és még nagyon sok mindent tett:ultrahangos gépeket vett kórházaknak, rengeteg ember jutott normális oktatáshoz, olyan oktatáshoz ami az ország jövőjét szolgálta (rendszerváltáshoz segíthette az országot). Ha akkor OV nem az a fiatal politikus, aki ki lett tanítattva és a liberális nézetek nélkül nem sikerült volna itt a rendszerváltás. Aztán van egy leírás hogy nekik a Kádár korszakkal se az volt a baj ami, csupan az hogy nem ők csinálták. Ezt ő mondta. Persze Sorosnak a spekulációit is elismeri, viszont az itteni meghurcolását már nem. Mert azokból az összegekből amik az alapítványokon keresztül az ország elmaradottabb területei jutottak, szerintem pozitívnak kellene lennie a mérlegnek és itt az embereknek kellett volna a mérleg másik oldalára lépni.Most már elég EBBŐL c jelszóval. Tényleg a netado miatt kint tudtak lenni az emberek, de olyan messzire teszik az erkölcsüket az ilyen ügyekbe. Bizar. Mindegy.

  Tényleg jó az a könyv, olvassátok el.

  ahogy mondani szokás : a kemény világ kemény embereket nevelt. a puha világ gyengéket. jól látszik ez ahol azért sírnak fiatalok mert jaj a szél meglökte a hajamat, jaj 1,5 órát kell utaznom autóval 😀

 52. Denis Hunter: itt inkabb az a baj, hogy az a valaki el akar kaszalni egy orszagot, mert durci Itt inkabb F1890-el ertenek egyet, hogy a magyar egyetemek bezarasanal senki nem kardoskodott (ok, volt par tuntetes fele), hiaba azokat sem ismertem valszeg, amiket akkor bezartak, de most emiatt az egy miatt hangos a sajto es az orszag. Kb olyan szinben tunteti fel az orszagot, mintha be akarnak tiltani az alternativ energiakat, mikozben minden fejlodo orszag abba az iranyba indul el.
  En oszinten Sorosrol sem tudtam, hogy ki a pocsom, amig nem lett teriteken ez az egesz hercehurca, meg a migrans aradat.

  Nekem volt szerencsém Soros édesapjának a könyvét olvasni. Én nagyon ajánlom sok embernek, mert nagyon tanulságos története van neki és a családjának. Egy roppantul okos ember volt mellette tanult és lelkes. Az első vh alatt hadifogságban volt Szibériában. Ott ahelyett hogy kétségbe esett volna lobbizott jobb életkörülményekért a táborba. Óriási életakarás. Onnan megszökött pár társával borzasztó hidegben a polgárháború közepette. Segítette őket pár helybéli, vasút mentén próbáltak eljutni Moszkvába. De közben kisebb csónakot is kellett építeniük egy folyó átkelése miatt pl. Mint osztrák katona, mert az osztrák katonák megszervezték számára a hazajutás lehetőségét ezt el is kellett velük hitetni hogy ő egy osztrák katona . Ehhez viszont ott gyorsan megtanult egy szöveget németül (de nem tudott németül) és elmondta nekik. Nagyon tudta manipulálni az embereket az eszével. A német megszállás után pedig fogta a kisebbik fiát és villamosoztak BPen. Akkor már Soros nevük volt és nézték az emberek reakcióját, lelkivilágát az antiszemitizmussal kapcsolatban mikor a sárga csillagos rendelet volt. Aztán döntött, hogy le kell tagadni a származásukat, hamis igazolványokat szereztek. Ezekkel amúgy kereskedett gazdag, arisztokrata zsidoknak adta el az igazolványokat és a szegenyebbeknek ingyen adta. Kimentek NYba. György meg tőzsdei alkusz volt, sikeresen csinálta és jött a befektetési alap, az alapítvány. Csak ugye létezik a megbélyegzése a spekulációjával kapcsolatban, még a font esetén talán a 90-es évek elején. Viszont a vagyona nagy részét igenis szegényeknek adta és adja. Itt is az országba keleten óvodáknak ő adott pénzt hogy legyen reggelire nekik tej és peksutemeny, társai és még nagyon sok mindent tett:ultrahangos gépeket vett kórházaknak, rengeteg ember jutott normális oktatáshoz, olyan oktatáshoz ami az ország jövőjét szolgálta (rendszerváltáshoz segíthette az országot). Ha akkor OV nem az a fiatal politikus, aki ki lett tanítattva és a liberális nézetek nélkül nem sikerült volna itt a rendszerváltás. Aztán van egy leírás hogy nekik a Kádár korszakkal se az volt a baj ami, csupan az hogy nem ők csinálták. Ezt ő mondta. Persze Sorosnak a spekulációit is elismeri, viszont az itteni meghurcolását már nem. Mert azokból az összegekből amik az alapítványokon keresztül az ország elmaradottabb területei jutottak, szerintem pozitívnak kellene lennie a mérlegnek és itt az embereknek kellett volna a mérleg másik oldalára lépni. Most már elég EBBŐL c jelszóval. Tényleg a netado miatt kint tudtak lenni az emberek, de olyan messzire teszik az erkölcsüket az ilyen ügyekbe. Bizar. Mindegy.

  Tényleg jó az a könyv, olvassátok el.

 53. Én tudtam a CEU létezéséről, és jó dolog volt, hogy Magyarországon van egy ilyen nemzetközi, amerikai diplomát adó intézmény. Sajnálom, hogy “kiüldözték” Őket, és bele lehetne itt menni az országra, a társadalomra, a politikára gyakorolt hatásával, de ettől jóval nagyobb problémák vannak, amikkel nem is foglalkoznak, még csak szóba se kerülnek, vagy ha igen, gyorsan besöprik őket a szőnyeg alá, és ránk, a hazánkra, a magyarokra, az állampolgárokra ténylegesen ható, az életkörülményeinket megváltoztató dolgokkal ellentétben tolják az arcunkba a migrációs problémákat, és most pl. ezt.

  andrea1: Teljesen igazad van. 🙂

  Azért én kíváncsi lennék ennek a kijelentésednek a kifejtésére. Alá tudod támasztani helytálló érvekkel azt, hogy Bécsben van az értelem? Vagy miért gondolod, hogy ott jobb helye lesz a CEUnak, mint itt? Vagy csak üresen dobálod a szavakat?

 54. feeder_series:
  Mondjuk már ne is haragudjatok, de mikor valaki a saját tudatlanságát használja érvként bárminek a létjogosultságával kapcsolatban 😀 Én lefogadom, hogy milliónyi olyan dolog van a világban, amiről sosem hallottatok, de valakinek mégis rohadt fontos 😀

  ez egyáltalán nem kardinális kérdés h vki tisztában van e a CEU-val vagy sem. nem olyan mintha vki azt mondaná h az oltások kártékonyak, vagy h mikulás létezik, vagy a kitalált lény, vagy a föld felmelegedése ellen érvel.

  alapjáraton 100 emberből sztem jó ha 5 tudta vagyis 10 000 000 emberből 50 000, na lehet még ez is sok. szóval ne tegyünk úgy mintha igazán nagy probléma lenne ez az ország és a világ számára. inkább csak megint egy olyan ügy h a fidesz ellenesek basztathatják a fideszt, aki meg fidesz párti az meg éljenzik. én meg azt mondom h egy egyetem bezárása nem jó dolog, de nem gondolnám ezt akkora problémának mint amit a sajtó levág ezügyben. érdekes módon sem az egészségügy sem az alapoktatásra nem helyezi ki a médija a fókuszát. nesze neked CEU.

  a másik poén ha már egészségügy, ha jól tudom talán a jobbiknak és az LMP-nek szerepelt a programjában maga a téma, a többi említést sem tett róla (vagyis 4 éve ez volt a story), ennek ellenére szavaznak az emberek fideszre mszp-re dk-ra és a többi szarra 🙂 program nélküli pártokra, csak pofára 😀 grat grat birka nép

 55. andrea1: Az hogy 10ből 9 ember tudott róla állításod szerint szomorú. Számomra. CEU ügyben én örülök. Bécsben jobb helye lesz, ott van értelem is, szóval nem csak az amerikai akkreditációjú képzéseit vittem volna el, mindent.
  CEU ügyben egy dolog megmosolyogtató volt, amikor a blöffölnek c véleményt mondta SZP, eltéveszthették. Azt gondolom arra számítottak már nagyon hogy az USA beleszáll már ebbe a történetbe, de még mindig nem, lásd a nagykövet Trump család egyik ékszertulajdonos barátja. Annyira érdekli őket Magyarország és akkor megsértődötten nem is fogadták a nagykövetet. Itt fontosnak akarták magukat érezni minden szinten, az unió meg kiállítja majd a büntetést, mert a saját törtvényeivel se tud már mit kezdeni a kormány.

  Nyilván befogadtak ők is amennyit lehetett, de ez ott annál sokkal komplikáltabb.

  Bécsben jobb helye lesz,ott van értelem is…….😀
  Fura ezt attól olvasni,aki vagy nem tud MAGYARUL helyesen írni,vagy nem is akar!

 56. feeder_series:
  Mondjuk már ne is haragudjatok, de mikor valaki a saját tudatlanságát használja érvként bárminek a létjogosultságával kapcsolatban 😀 Én lefogadom, hogy milliónyi olyan dolog van a világban, amiről sosem hallottatok, de valakinek mégis rohadt fontos 😀

  itt inkabb az a baj, hogy az a valaki el akar kaszalni egy orszagot, mert durci 😀 Itt inkabb F1890-el ertenek egyet, hogy a magyar egyetemek bezarasanal senki nem kardoskodott (ok, volt par tuntetes fele), hiaba azokat sem ismertem valszeg, amiket akkor bezartak, de most emiatt az egy miatt hangos a sajto es az orszag. Kb olyan szinben tunteti fel az orszagot, mintha be akarnak tiltani az alternativ energiakat, mikozben minden fejlodo orszag abba az iranyba indul el.
  En oszinten Sorosrol sem tudtam, hogy ki a pocsom, amig nem lett teriteken ez az egesz hercehurca, meg a migrans aradat.

 57. Bogyi007:
  Ez mind szép és jó de kérdem:
  Mi a jó b***s francokért Európa gondoskodjon ezen emberekről?

  Ott vannak ezen iszlamista országok kőgazdag szomszédai, ahol annyi pénz van fölöslegegbe hogy pl unalmukban mesterséges szigeteket húznak akár fel s rajta szórakoztató központokat s akár autoverseny pályákat (Abu-Dzabi hahó!) építenek rajta…

  Ott helyben meg tudnák oldani pénzből az egész migrációs válságot és nem kellene senkinek sem elhagynia otthonát vagy messzebbre mennie tőle…

  A CEU hisztériát meg nem is értem. Egyrészt a hiánya senkinek sem fog feltűnni mivel ha nem hozzák hírbe akkor 10 magyarból 9 nem is tudott volna róla másrészt kb ugyanezen 10 emberből 9-nek esélye sem volt SOHA bekerülni se…

  Pár hónap és ugyanúgy nem fog vele foglalkozni a kutya sem mint előtte sem.
  Tipikusan az a fajta eszköz volt ez csupán ami által mind a kormány s az ellenzék is elterelte a figyelmet más fontos dolgokról…

  Ez így van ahogy leírtad. Teljesen egyetértek veled. Én sem hallottam a CEU ról a büdös életben soha csak amikor kiderült hogy be akarják zárni . Ez kb. olyan mikor azt írják hogy meghalt XY nevű ember te meg csak pislogsz és azt sem tudtad hogy a világon volt.

 58. feeder_series:
  Ez az F3 egyesítés jól sikerült:
  – jövőre lesz az FIA nemzetközi F3 az F1 betétfutamaként (GP3 utódja)
  – lesz egy új európai regionális F3 bajnokság olasz szervezésben
  – a DTM továbbra is megrendezi a saját F3 bajnokságát a régi szabályzat szerint European Formula Masters néven
  – a spanyol szövetség továbbra is megrendezi a nemzetközi F3 bajnokságát Euroformula Open néven
  – jövőre a tervek szerint a Formula Renault 2.0 Eurocup is a regionális F3 szabályzatra vált

  Szerk.: Ja és a legszebb, hogy mind az öt sorozat jön majd a Ringre!

  És most a jövő évi Makaói Nagydíj körül is elég nagy a zűrzavar, mert az FIA és a FOM igyekszik meggyőzni a Makaói városvezetést és a nagydíj szervezőit, hogy módosítsák a pályát úgy, hogy az FIA rendszerében a harmadosztályból másodosztályba lépjen fel, de egyelőre vonakodnak és inkább a régi F3-as szabályokhoz írnák ki ott is a futamot. De minden esetre a jövő évi FIA F3 naptárból törölték Abu Dhabit, hogy adott esetben el tudjanak utazni a csapatok Makaóra.

  Megoldja az FIA szerintem úgy, hogy csak a nemzetközire ad pontot. Legalábbis így lenne logikus.

 59. Ez az F3 egyesítés jól sikerült:
  – jövőre lesz az FIA nemzetközi F3 az F1 betétfutamaként (GP3 utódja)
  – lesz egy új európai regionális F3 bajnokság olasz szervezésben
  – a DTM továbbra is megrendezi a saját F3 bajnokságát a régi szabályzat szerint European Formula Masters néven
  – a spanyol szövetség továbbra is megrendezi a nemzetközi F3 bajnokságát Euroformula Open néven
  – jövőre a tervek szerint a Formula Renault 2.0 Eurocup is a regionális F3 szabályzatra vált

  Szerk.: Ja és a legszebb, hogy mind az öt sorozat jön majd a Ringre! 😀

  És most a jövő évi Makaói Nagydíj körül is elég nagy a zűrzavar, mert az FIA és a FOM igyekszik meggyőzni a Makaói városvezetést és a nagydíj szervezőit, hogy módosítsák a pályát úgy, hogy az FIA rendszerében a harmadosztályból másodosztályba lépjen fel, de egyelőre vonakodnak és inkább a régi F3-as szabályokhoz írnák ki ott is a futamot. De minden esetre a jövő évi FIA F3 naptárból törölték Abu Dhabit, hogy adott esetben el tudjanak utazni a csapatok Makaóra.

 60. Bogyi007:
  Ez mind szép és jó de kérdem:
  Mi a jó b***s francokért Európa gondoskodjon ezen emberekről?

  Ott vannak ezen iszlamista országok kőgazdag szomszédai, ahol annyi pénz van fölöslegegbe hogy pl unalmukban mesterséges szigeteket húznak akár fel s rajta szórakoztató központokat s akár autoverseny pályákat (Abu-Dzabi hahó!) építenek rajta…

  Ott helyben meg tudnák oldani pénzből az egész migrációs válságot és nem kellene senkinek sem elhagynia otthonát vagy messzebbre mennie tőle…

  A CEU hisztériát meg nem is értem. Egyrészt a hiánya senkinek sem fog feltűnni mivel ha nem hozzák hírbe akkor 10 magyarból 9 nem is tudott volna róla másrészt kb ugyanezen 10 emberből 9-nek esélye sem volt SOHA bekerülni se…

  Pár hónap és ugyanúgy nem fog vele foglalkozni a kutya sem mint előtte sem.
  Tipikusan az a fajta eszköz volt ez csupán ami által mind a kormány s az ellenzék is elterelte a figyelmet más fontos dolgokról…

  Az hogy 10ből 9 ember tudott róla állításod szerint szomorú. Számomra. CEU ügyben én örülök. Bécsben jobb helye lesz, ott van értelem is, szóval nem csak az amerikai akkreditációjú képzéseit vittem volna el, mindent.
  CEU ügyben egy dolog megmosolyogtató volt, amikor a blöffölnek c véleményt mondta SZP, eltéveszthették. Azt gondolom arra számítottak már nagyon hogy az USA beleszáll már ebbe a történetbe, de még mindig nem, lásd a nagykövet Trump család egyik ékszertulajdonos barátja. Annyira érdekli őket Magyarország és akkor megsértődötten nem is fogadták a nagykövetet. Itt fontosnak akarták magukat érezni minden szinten, az unió meg kiállítja majd a büntetést, mert a saját törtvényeivel se tud már mit kezdeni a kormány.

  Nyilván befogadtak ők is amennyit lehetett, de ez ott annál sokkal komplikáltabb.

 61. Lewanda_17:
  Amúgy a Ti életetekre milyen hatással volt/van a migrációs hullám? Ez egy őszinte kérdés, nincs benne szarkazmus, tényleg kíváncsi vagyok.

  Én a környezetemben csak emigráltakról tudok, a haveri kör elég szépen szét szóródott, vannak Ausztriában, Németországban, Belgiumban, és Angliában is, szóval a Magyar is ugyanolyan gazdasági bevándorló mint a többi egy kis különbséggel, hogy köztük nincsenek önkéntes robbantgatók. 😀
  Bár én szerencsére nem a belvárosban lakok, de itt a külkerületekben is találkoztam már migránssal, de a sok fehér ember között szépen fejet lehajtva közlekedett, általában akkor nagyon bátrak kint külföldön is amikor csoportokba verődnek !

 62. Lewanda_17:
  Amúgy a Ti életetekre milyen hatással volt/van a migrációs hullám? Ez egy őszinte kérdés, nincs benne szarkazmus, tényleg kíváncsi vagyok.

  kozvetlenul semmilyen, de ez azert nem ilyen egyszeru. Ahogy irtam szuleim deli hatarvidekhez kozel laknak es ott erezheto volt a feszko, meg szobeszedben mentek a sztorik, nem a netrol, TV-bol. Nem a vonulas ellen vannak az emberek (tobbseg), hanem amit ezaltal magukkal hoznak, akar elore vetitve a kovetkezo generaciora. En ebben latom a szomorusagot, ha belegondolok mi lesz itt. Hiaba tortenik egy terrorcselekmeny is ugyanabban a varosban, ha 10 km-re van toled az eset, mondhatod azt, hogy rad nem volt kozvetlen hatassal.

 63. feeder_series:
  Mert az Ausztráliába eljutásban mi olyan különleges? Magyarként is simán meg lehet csinálni, több ismerősöm élt(-halt) ott hosszabb-rövidebb ideig.

  És egyébként nem mintha pl. az Emírségek nem fogadna be menekülteket, de nyilván kvóta ott is van, most már ők is csak a felsőfokú végzettségűeket és a családjukat fogadják be, nagyságrendileg ilyen 1000 kérelemből 50-et se bírálnak el pozitívan, ahogy olvastam. Viszont a felső vezetés önti a pénzt a fejlődő országokban lévő segélyszervezetekbe és menekülttáborokba, hogy “helyben lehessen kezelni” a problémákat.

  kepzeld el mi lenne, ha csak a felsovegzettsegueket fogadna be Europa? Mekkora lenne a felhaborodas. Meg utleveluk sincs, nemhogy vegzettseguk. Azt sem tudod hany evesek, fiu-e vagy lany. De gonosz Europa nem akarja befogadni oket. Ha 1000-bol 50 jonne csak ide, nem is volna gond.

 64. Mert az Ausztráliába eljutásban mi olyan különleges? Magyarként is simán meg lehet csinálni, több ismerősöm élt(-halt) ott hosszabb-rövidebb ideig.

  És egyébként nem mintha pl. az Emírségek nem fogadna be menekülteket, de nyilván kvóta ott is van, most már ők is csak a felsőfokú végzettségűeket és a családjukat fogadják be, nagyságrendileg ilyen 1000 kérelemből 50-et se bírálnak el pozitívan, ahogy olvastam. Viszont a felső vezetés önti a pénzt a fejlődő országokban lévő segélyszervezetekbe és menekülttáborokba, hogy “helyben lehessen kezelni” a problémákat.

 65. Denis Hunter: vegre valaki, aki magatol latja ezt is 😀 Ott hordhatnak a ninjaszerkot, meg verhetnek az asszonyokat az utcan, robbantgathatnanak kedvukre, de vegulis haborumentes ovezet, tokomnek ide menekulnek. Majd ha Magyarorszagon kitor a forradalom, kovetelni fogom, hogy Ausztraliaba menekulhessek, mert amugy sosem jutnek el oda 😀 Mert most kb nekem is annyi kozom van Magyarorszaghoz, mint a “menekultek” 99%-anak a haborus ovezethez.

  forradalom idején sokan mentek ki amerikába, úgyh jó példa

 66. Bogyi007:
  Ez mind szép és jó de kérdem:
  Mi a jó b***s francokért Európa gondoskodjon ezen emberekről?

  Ott vannak ezen iszlamista országok kőgazdag szomszédai, ahol annyi pénz van fölöslegegbe hogy pl unalmukban mesterséges szigeteket húznak akár fel s rajta szórakoztató központokat s akár autoverseny pályákat (Abu-Dzabi hahó!) építenek rajta…

  Ott helyben meg tudnák oldani pénzből az egész migrációs válságot és nem kellene senkinek sem elhagynia otthonát vagy messzebbre mennie tőle…

  A CEU hisztériát meg nem is értem. Egyrészt a hiánya senkinek sem fog feltűnni mivel ha nem hozzák hírbe akkor 10 magyarból 9 nem is tudott volna róla másrészt kb ugyanezen 10 emberből 9-nek esélye sem volt SOHA bekerülni se…

  Pár hónap és ugyanúgy nem fog vele foglalkozni a kutya sem mint előtte sem.
  Tipikusan az a fajta eszköz volt ez csupán ami által mind a kormány s az ellenzék is elterelte a figyelmet más fontos dolgokról…

  vegre valaki, aki magatol latja ezt is 😀 Ott hordhatnak a ninjaszerkot, meg verhetnek az asszonyokat az utcan, robbantgathatnanak kedvukre, de vegulis haborumentes ovezet, tokomnek ide menekulnek. Majd ha Magyarorszagon kitor a forradalom, kovetelni fogom, hogy Ausztraliaba menekulhessek, mert amugy sosem jutnek el oda 😀 Mert most kb nekem is annyi kozom van Magyarorszaghoz, mint a “menekultek” 99%-anak a haborus ovezethez.

 67. Elég gáz ez a Formula E-re nézve, hogy jövő héten Szaúd-Arábiában fognak parádézni. Én alapvetően úgy szoktam lenni ezzel, hogy egy sporteseménynek a politikától függetlenítenie kell magát (lényegében az is érintettség, ha európai nyomásra nem utazik el a mezőny valahova), de azért az újságíró megöletése már átlépi nálam is az ingerküszöböt.