Azeri Nagydíj Kibeszélő

A megszokott és jól bevált Kibeszélő Topicot ismét létrehozzuk, hogy legyen hol megbeszélni a napi eseményeket.

A hétvége menetrendje

EseményIdőpont
1. szabadedzésPéntek 12:00
2. szabadedzésPéntek 16:00
3. szabadedzésSzombat 12:00
IdőmérőSzombat 15:00
FutamVasárnap 15:10

Aki esetleg még nem tippelt, az tippeljen ITT

Az alábbi linkeken lehet élőben nézni a hétvégét: M4 Oldala , Adás1 , Adás2 , Adás3  
Az alábbi linken élő szektorok, köridők láthatóak: Live Timing 

 

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. guide: Valószínűleg,pedig hoztak egy rakás ultralágyat.A keményebb keverékekből viszont Kimi ki sem próbálta a szuperlágyat,Vettel meg a lágyat,mert mindkettőjüknek csak egy-egy volt belőle.

  Na mindegy, reméljük okultak belőle, bár eddig egyetlen értelmes taktika nem volt a ferka részéről váratlan helyzetekre. Abban kell bíznunk, h mostmár jönnek a tiszta versenyek, bár az sem bíztató, h a merci futamról futamra nyeri vissza az elveszett lóerőket.

 2. F1890: engem nem érdekelnek a nyilatkozatok, mert számomra egyértelmű volt ott a dolog. előzetesen eldöntötték h lágyra teszik, és képtelenek voltak változtatni ezen. ha sainz kibírt 15 kört elején megtankolt autóval akkor vettel is kibírt volna 15-20-at hiperrel a futam végén egy könnyebb autóval

  Valószínűleg,pedig hoztak egy rakás ultralágyat.A keményebb keverékekből viszont Kimi ki sem próbálta a szuperlágyat,Vettel meg a lágyat,mert mindkettőjüknek csak egy-egy volt belőle.

 3. guide: Vettel azzal védte a döntést,hogy Hamilton csak 3-4 másodpercre volt tőle és attól tartottak,hogy az egyenesben,szélárnyékkal meg tudja előzni a kerékcsere után.Ez már eleve nem igaz,mert 7-8 másodperccel előtte jött ki.Azt el tudnám fogadni,ha a korai kerékcserét azzal magyarázza,hogy elkoptak a gumijai,de ezt nem mondta.Valószínűleg nem voltak olyan jó állapotban,mert ő az elejétől nyomta,de 5-6 kört még tudott volna menni szerintem.

  engem nem érdekelnek a nyilatkozatok, mert számomra egyértelmű volt ott a dolog. előzetesen eldöntötték h lágyra teszik, és képtelenek voltak változtatni ezen. ha sainz kibírt 15 kört elején megtankolt autóval akkor vettel is kibírt volna 15-20-at hiperrel a futam végén egy könnyebb autóval

 4. F1890: nézd, ha én innen megmondom h mi lenne a helyes a futam közben és mások ezért csilliárdokat keresnek, akkor ott vmi nagy hiba van a rendszerben. teszem azt vettelt hiperre teszik nem lágyra, akkor ki sem kell jönnie a boxba és élről folytathatta volna a futamot sc után

  Vettel azzal védte a döntést,hogy Hamilton csak 3-4 másodpercre volt tőle és attól tartottak,hogy az egyenesben,szélárnyékkal meg tudja előzni a kerékcsere után.Ez már eleve nem igaz,mert 7-8 másodperccel előtte jött ki.Azt el tudnám fogadni,ha a korai kerékcserét azzal magyarázza,hogy elkoptak a gumijai,de ezt nem mondta.Valószínűleg nem voltak olyan jó állapotban,mert ő az elejétől nyomta,de 5-6 kört még tudott volna menni szerintem.

 5. guide: Ezt most elszúrták,de legyünk őszinték.A korábbi futamokon próbálkoztak különböző stratégiára állítani a két ferrarist,mint vasárnap a mercisek.Mi lett a következménye? Médiahiszti.Ha Hamilton helyében Kimi van,Bottasséban meg Vettel,már tele lenne minden azzal,hogy a Ferrari direkt kiszúrt a 2-es számú pilótájával.Az angolokat még valamilyen szinten megértem,bár hányhatnám van attól,hogy Vettelt démonizálják.A mercis kötődésű Rosberg is magyarázható,de már az ökör olaszok sem hagyják nyugodtan dolgozni a sajátjaikat.

  nézd, ha én innen megmondom h mi lenne a helyes a futam közben és mások ezért csilliárdokat keresnek, akkor ott vmi nagy hiba van a rendszerben. teszem azt vettelt hiperre teszik nem lágyra, akkor ki sem kell jönnie a boxba és élről folytathatta volna a futamot sc után

 6. Zasalamel:
  A ferrari egyszerűen képtelen átlátni a versenyt, képtelen alkalmazkodni és jól reagálni a váratlan helyzetekre. Egy kényelmes 10 seces előnyt odaadtak (volna) Bottasnak, csak gratulálni tudok nekik.

  Ezt most elszúrták,de legyünk őszinték.A korábbi futamokon próbálkoztak különböző stratégiára állítani a két ferrarist,mint vasárnap a mercisek.Mi lett a következménye? Médiahiszti.Ha Hamilton helyében Kimi van,Bottasséban meg Vettel,már tele lenne minden azzal,hogy a Ferrari direkt kiszúrt a 2-es számú pilótájával.Az angolokat még valamilyen szinten megértem,bár hányhatnám van attól,hogy Vettelt démonizálják.A mercis kötődésű Rosberg is magyarázható,de már az ökör olaszok sem hagyják nyugodtan dolgozni a sajátjaikat.

 7. guide: Na igazunk volt!Az Amus szerint a Mercedesnél nem hittek a szemüknek,amikor Vettelt kihozták kereket cserélni.Szerintük Bottas azért lett esélyes a győzelemre,mert a Ferrari elszúrta.Az eredeti terv szerint is a 40. körben akartak ultrára váltani Botassal.Látva,hogy az RB is ezt csinálta,nyugodtan kimondhatjuk,hogy ez volt a jó taktika.

  Szerintem az történt,hogy Bottastól nem tartottak,csak Hamiltont figyelték.

 8. DUdi: Én egy szűkebb beszélgetés során meg is jegyeztem ezt.
  Nagyon-nagyon meglepődtem, hogy ezt választották Sebnél. Teljesen olyan volt, mintha ezt jó előre eldöntötték volna és ha törik, ha szakad akkor is ehez ragaszkodnak. Teljesen mindegy, hogy másoknál nem működött, akkor is azt csinálják, mert eldöntötték. Ugyanakkor azt viszont nem tudom, hogy az ultralágynak nem-e lett volna sok a hátralévő táv. De én nem is ülök a mérnökök között.

  Na igazunk volt!Az Amus szerint a Mercedesnél nem hittek a szemüknek,amikor Vettelt kihozták kereket cserélni.Szerintük Bottas azért lett esélyes a győzelemre,mert a Ferrari elszúrta.Az eredeti terv szerint is a 40. körben akartak ultrára váltani Botassal.Látva,hogy az RB is ezt csinálta,nyugodtan kimondhatjuk,hogy ez volt a jó taktika.

 9. guide:
  A múltkor kemény kritikát kapott a Ferrari Kimi taktikája miatt.Mondjuk Vettelt is kinn tarthatták volna még nyugodtan tovább,mert egyrészt Bottas elég messze volt tőle és Hamilton tempója se volt veszélyes.Másrészt ha volt szemük láthatták,hogy nemcsak Hamnál,de Kiminél se működik a lágy keverék,de juszt is azt rakták fel neki.Szóval a Ferrari tehet róla,hogy Bottas megint Vettel előtt kötött ki és ha nincs SC akkor is nagy valószínűséggel megelőzte volna az ultrákon.

  Én egy szűkebb beszélgetés során meg is jegyeztem ezt.
  Nagyon-nagyon meglepődtem, hogy ezt választották Sebnél. Teljesen olyan volt, mintha ezt jó előre eldöntötték volna és ha törik, ha szakad akkor is ehez ragaszkodnak. Teljesen mindegy, hogy másoknál nem működött, akkor is azt csinálják, mert eldöntötték. Ugyanakkor azt viszont nem tudom, hogy az ultralágynak nem-e lett volna sok a hátralévő táv. De én nem is ülök a mérnökök között.

 10. guide:
  A múltkor kemény kritikát kapott a Ferrari Kimi taktikája miatt.Mondjuk Vettelt is kinn tarthatták volna még nyugodtan tovább,mert egyrészt Bottas elég messze volt tőle és Hamilton tempója se volt veszélyes.Másrészt ha volt szemük láthatták,hogy nemcsak Hamnál,de Kiminél se működik a lágy keverék,de juszt is azt rakták fel neki.Szóval a Ferrari tehet róla,hogy Bottas megint Vettel előtt kötött ki és ha nincs SC akkor is nagy valószínűséggel megelőzte volna az ultrákon.

  Sajnos igen, most eltöketlenkedte a ferka a kényelmes előnyt, simán kint hagyhatták volna vettelt bottas-szal. Remélem magukba néznek és máskor előbb gondolkodnak mielőtt csinálnak vmit.

 11. A múltkor kemény kritikát kapott a Ferrari Kimi taktikája miatt.Mondjuk Vettelt is kinn tarthatták volna még nyugodtan tovább,mert egyrészt Bottas elég messze volt tőle és Hamilton tempója se volt veszélyes.Másrészt ha volt szemük láthatták,hogy nemcsak Hamnál,de Kiminél se működik a lágy keverék,de juszt is azt rakták fel neki.Szóval a Ferrari tehet róla,hogy Bottas megint Vettel előtt kötött ki és ha nincs SC akkor is nagy valószínűséggel megelőzte volna az ultrákon.

 12. Saba: Mi az hogy néha? Bakuban tavaly ugyanígy elk..rta. Egy 4x-től esetleg némi fejlődés nem elvárható? A spanyolt csak hagyjuk, épp a legjobb helyen van.

  Nem igazán értem miért tört ez most elő belőled. Schumachertől nyilván soha nem láttunk *** megmozdulásokat, és ne hozd fel azokat az éveket amikor űrhajó volt alatta, mert úgy nem nehéz precíten vezetni, hogy minden kanyarban benne lehet hagyni. Kicsit megszépíti számodra is az idő az emlékeket, mert Schumacher sem volt az amit most elvársz Vetteltől.

 13. Saba: Mi az hogy néha? Bakuban tavaly ugyanígy elk..rta. Egy 4x-től esetleg némi fejlődés nem elvárható? A spanyolt csak hagyjuk, épp a legjobb helyen van.

  Milyen fejlődés?Elfékezett egy kanyart,mert a többiek ott loholtak a hátsójában és előre menekült!Nyerni akart,ha nem csinál semmit és megelőzik,akkor az a baj,az előzés nem jött össze,most az a baj.
  Hosszú még az év,lesz,ami lesz. Eddig egyszer volt szerencséje,kétszer nem.Ha a Merci magára talál úgy is mindegy.Ha versenyképes lesz a Ferrari akkor meg inkább az év vége sikerüljön jól.
  Amúgy pont a mai nap is azt bizonyítja,hogy nincsenek szuper emberek,szuper pilóták.Nem értem miért állsz be te is a Vettel utálók sorába!Szépen nézünk ki,lassan már mindenki ellene szurkol.

 14. Saba: Én meg igen. Baromi dühös vagyok. Arról volt szó, hogy tanult a tavalyi hibáiból, hát látjuk. Hamilton ebben a szezonban kb. vakon van, a német gyűjtögethetné a pontjait, mert az autója láthatóan jó. Erre basszus Hamilton vezeti a táblázatot. Ha a csapat nem cseszi el a kerékcserét, még a nyugger is simán előtte állhatna. Eddig bíztam a németben, hogy felnő a nagy elődhöz és végre újra ferrari vb-t ünnepelhetünk, de már baromira nem látom rá alkalmasnak. Tőlem jöhet Ricsi a helyére jövőre.

  Ricsi pont most rongyolt bele Verstappenbe,de mindegy.

 15. Saba: Nincs mit védeni a finnen sem. Egy rohadt időmérős kört nem bír összerakni hiba nélkül. Pedig még a saját elmondása szerint is fekszik neki a gép és elsősorban a pirelli idei gumijai. Ma köze nem volt a dobogóhoz és ezen mit sem változtat az, hogy a korábbi versenyeken pechje volt avagy sem.

  Eddig van 3 (szoros) második rajthelye meg Baku, ahol tényleg mindkétszer hibázott. Azért ez nem olyan rossz. Vagy te tőle vártad a pole-okat? Kimi sose volt nagy időmérő-menő. Ilyen hétvégéje meg bárkinek lehet, tavalyelőtt pont itt Hami még bénább volt az időmérőn, nem csak, hogy összevissza hibázott, de köze sem volt a pole-hoz tempóban.

 16. Tapani: Ja tényleg hatalmas mák, hogy Ocon miatt hátraesett, majd felrakták neki a lágyat, amivel nem tudott tempót autózni… Igen, ez teljesen egyenértékű azzal, mikor valakinek köze sincs a győzelemhez a harmadik helyen, majd VSC miatt előre kerül egy olyan pályán, ahol DRS-sel sem lehet előzni.

  De lényeg az, hogy mindkettejüknek volt 1-1 mákja és 1-1 pechje, csak Seb jóval nagyobbat mákolt, és Kimi jóval többet vesztett (Bahreinben).

  Nincs mit védeni a finnen sem. Egy rohadt időmérős kört nem bír összerakni hiba nélkül. Pedig még a saját elmondása szerint is fekszik neki a gép és elsősorban a pirelli idei gumijai. Ma köze nem volt a dobogóhoz és ezen mit sem változtat az, hogy a korábbi versenyeken pechje volt avagy sem.

 17. Grobari: Ja, mint Kimi ma. Nem volt túl acélos tempója a futamon de az SC most neki kedvezett.

  Ja tényleg hatalmas mák, hogy Ocon miatt hátraesett, majd felrakták neki a lágyat, amivel nem tudott tempót autózni… Igen, ez teljesen egyenértékű azzal, mikor valakinek köze sincs a győzelemhez a harmadik helyen, majd VSC miatt előre kerül egy olyan pályán, ahol DRS-sel sem lehet előzni.

  De lényeg az, hogy mindkettejüknek volt 1-1 mákja és 1-1 pechje, csak Seb jóval nagyobbat mákolt, és Kimi jóval többet vesztett (Bahreinben).

 18. Grobari: Ja, mint Kimi ma. Nem volt túl acélos tempója a futamon de az SC most neki kedvezett.

  Itt annyira nem is kellett annak lennie, vagy mákolsz vagy sem ahogy tavaly peches volt, ott mindent megkapott rajtot, törmeléket, szerelést visszaengedés, büntetést a kormányért. megszívta az első kanyart aztán bele a forgalomba, 15-17 kör elment arra hogy a szintén drseket nyitogató embereket előzgesse sokkal lassabb keverékeken. Utána meg elfogyott talán közvetve azért is mert tényleg addig előtte minimum egy de volt olyan h 2 vagy 3an is nyitották a drst és így teljesen más utat is járt be a versenyen. A mák tényleg jól jött. 🙂

 19. Saba: Én meg igen. Baromi dühös vagyok. Arról volt szó, hogy tanult a tavalyi hibáiból, hát látjuk. Hamilton ebben a szezonban kb. vakon van, a német gyűjtögethetné a pontjait, mert az autója láthatóan jó. Erre basszus Hamilton vezeti a táblázatot. Ha a csapat nem cseszi el a kerékcserét, még a nyugger is simán előtte állhatna. Eddig bíztam a németben, hogy felnő a nagy elődhöz és végre újra ferrari vb-t ünnepelhetünk, de már baromira nem látom rá alkalmasnak. Tőlem jöhet Ricsi a helyére jövőre.

  arról megfeledkezel, hogy verstappen kínában kigolyózta és bukott vele 10 pontot minimum

 20. F1890: egy győzelmet kockáztatott, az h hamilton elől végül kiesett bottas, az már pech az ő szempontjából. jordan is hibázott sokszor az utolsó másodperces dobásainál ,de mi lett volna ha nem próbálja meg? én nem tudom hibáztatni ezért. viszont fájdalmas pontokat dobott el ez is igaz

  Én meg igen. Baromi dühös vagyok. Arról volt szó, hogy tanult a tavalyi hibáiból, hát látjuk. Hamilton ebben a szezonban kb. vakon van, a német gyűjtögethetné a pontjait, mert az autója láthatóan jó. Erre basszus Hamilton vezeti a táblázatot. Ha a csapat nem cseszi el a kerékcserét, még a nyugger is simán előtte állhatna. Eddig bíztam a németben, hogy felnő a nagy elődhöz és végre újra ferrari vb-t ünnepelhetünk, de már baromira nem látom rá alkalmasnak. Tőlem jöhet Ricsi a helyére jövőre.

 21. Saba: Még a 30. körben is a fél mezőny azon sírt, hogy képtelen felmelegíteni a gumikat, de azért Vettel egy újraindítás után már szarik erre. A szememben ismét egy bakui ***ságot követett el. Adott Haminak és a mercinek egy ajándék győzelmet. Kb. akkor lesz bajnok a ferrarival, amikor Michelisz egy olaszcsapatban.

  egy győzelmet kockáztatott, az h hamilton elől végül kiesett bottas, az már pech az ő szempontjából. jordan is hibázott sokszor az utolsó másodperces dobásainál ,de mi lett volna ha nem próbálja meg? én nem tudom hibáztatni ezért. viszont fájdalmas pontokat dobott el ez is igaz

 22. F1890: én inkább nézem ezt, és gondolkodok az ő fejükkel mint itt megmondjam h utólag mit kellett volna tenni.ezek versenyzők és ha nem próbálja meg akkor 2 héten át ezen érlelődik h megpróbálhattam volna de nem tettem. ez van, beszopta. más is hibázott a hétvége másik részében csak az övé nagyobb kárt okozott magának most.ilyen a versenyzés

  Még a 30. körben is a fél mezőny azon sírt, hogy képtelen felmelegíteni a gumikat, de azért Vettel egy újraindítás után már szarik erre. A szememben ismét egy bakui ***ságot követett el. Adott Haminak és a mercinek egy ajándék győzelmet. Kb. akkor lesz bajnok a ferrarival, amikor Michelisz egy olasz csapatban.

 23. F1890: én nem mondtam h itt bárki véleményével baj lenne, különben semmi értelme nem lenne az egész oldalnak. csak arra akartam kilyukadni, h szerintem a közutat hasonlítani a pályaversenyzéshez annak nem túlzottan van értelme, mert eléggé más világ a kettő.

  Nem akarok beleszólni, de itt leginkább az íratlan szabályokon van a hangsúly, amit már én is említettem és az a példa teljesen helyénvaló.

 24. deze75: Pont hogy jó a hasonlat a KRESZben is vannak íratlan szabályok… értem hogy a szabalykonyvel ervelsz… csakhát úgy tűnik sokan nem értenek veled egyet…. és ahogy te szeretnéd hogy elfogadják a véleményedet … kérlek tegyél te is így ?

  én nem mondtam h itt bárki véleményével baj lenne, különben semmi értelme nem lenne az egész oldalnak. csak arra akartam kilyukadni, h szerintem a közutat hasonlítani a pályaversenyzéshez annak nem túlzottan van értelme, mert eléggé más világ a kettő.

 25. F1890: a kreszt hasonlítani pályaversenyzéshez tök értelmetlen. főleg h ott amatőrök mennek, 2 egy egy nehezebb fb kérdésnél látni h mennyire nincsenek az emberek tisztában a KRESZ-szel és ugye ezek nap mint nap más életét veszélyeztetik ?

  Pont hogy jó a hasonlat a KRESZben is vannak íratlan szabályok… értem hogy a szabalykonyvel ervelsz… csakhát úgy tűnik sokan nem értenek veled egyet …. és ahogy te szeretnéd hogy elfogadják a véleményedet … kérlek tegyél te is így ?

 26. deze75: Azért mert valamit te élvezel nem azt jelenti, hogy igazad van.Autopalyan sem fektesztelunk…. pedig nem tiltja a KRESZ. Aztán ma az egyik úriembert megtette … utólag meg is bánta?…. ugyanis jött érte a megérdemelt jutalom… modhattta nekem , hogy Ő akkor fékez amikor akar … én meg mondtam én meg akkor váglag pofán amikor én akarlak!Szoval hajrá Max igazad van … nem tiltja semmit csak előbb utóbb jön egy igazi pofon valakitől??
  Az élet sok területen vannak íratlan szabályok … vagy be fogod tartani, vagy nem , de előbb vagy utóbb akkor be fogod tartani…azért íratlan.. de akkor is szabály

  a kreszt hasonlítani pályaversenyzéshez tök értelmetlen. főleg h ott amatőrök mennek, 2 egy egy nehezebb fb kérdésnél látni h mennyire nincsenek az emberek tisztában a KRESZ-szel és ugye ezek nap mint nap más életét veszélyeztetik 🙂

 27. F1890: én nem láttam leszorítást a kettejük harcában, mivel falak vannak. egyszer koccoltak az talán nevezhető soknak, de ez mindig benne van sztem. én élveztem a műsort, ahogy 16 malajziát is

  Azért mert valamit te élvezel nem azt jelenti, hogy igazad van.Autopalyan sem fektesztelunk…. pedig nem tiltja a KRESZ. Aztán ma az egyik úriembert megtette … utólag meg is bánta?…. ugyanis jött érte a megérdemelt jutalom… modhattta nekem , hogy Ő akkor fékez amikor akar … én meg mondtam én meg akkor váglag pofán amikor én akarlak!Szoval hajrá Max igazad van … nem tiltja semmit csak előbb utóbb jön egy igazi pofon valakitől??
  Az élet sok területen vannak íratlan szabályok … vagy be fogod tartani, vagy nem , de előbb vagy utóbb akkor be fogod tartani…azért íratlan.. de akkor is szabály

 28. Nando: Fúúú apám, hogy mennyire erőlteted az “igazad” DC is csak diplomatikusan nyilatkozik erről az esetről, mert elég sok köze volt van az RB-hez.. ?
  Ja arról menne a vita ki szorította le jobban a másikat ! ?

  én nem láttam leszorítást a kettejük harcában, mivel falak vannak. egyszer koccoltak az talán nevezhető soknak, de ez mindig benne van sztem. én élveztem a műsort, ahogy 16 malajziát is

 29. F1890:
  DC a channel4-en mondta h zseniális versenyt produkáltak max és ricsi a kiesés előtt. kemény de fair volt. szóval inkább neki jobban hiszek mint itt bárkinek is ?

  mellesleg ha ham és vet csinálta volna ezt ott lefogadom h mindenki most 2 hétig erről beszélne h mekkora csata volt a két bajnok között..

  Fúúú apám, hogy mennyire erőlteted az “igazad” DC is csak diplomatikusan nyilatkozik erről az esetről, mert elég sok köze volt van az RB-hez.. 😀
  Ja arról menne a vita ki szorította le jobban a másikat ! 🙂

 30. DC a channel4-en mondta h zseniális versenyt produkáltak max és ricsi a kiesés előtt. kemény de fair volt. szóval inkább neki jobban hiszek mint itt bárkinek is 🙂

  mellesleg ha ham és vet csinálta volna ezt ott lefogadom h mindenki most 2 hétig erről beszélne h mekkora csata volt a két bajnok között..

 31. DUdi:
  Stewards say: Both drivers contributed to the collision. Max made two moves, both of which were relatively minor. Dan admitted he left his move to overtake on the left, too late. It was obvious to the stewards that although the incident had its origins in the moves by Max, Dan also contributed to the incident.

  Persze, Ric is benne volt, egyedül még Max sem tud ütközni 🙂

 32. M.Innocenti: de ez a cikázás is sokszor másra lesz ráhúzva, mint ami valójában, mert az aranyszabály ilyen esetben, hogy az elől haladó azt csinál amit ő szeretne egészen addig, amíg nem akadályozza a mögötte érkezőt, vagyis ha a támadó már gázelvételre, vagy hirtelen irányváltoztatásra kényszerül emiatt.

  Pont ez az, hogy Max már átlépte ezt a határt azzal, hogy oda rántotta az autót Ricsi elé, akinek már nem volt se hely és ideje máshova menni.

 33. Nando: Rendben van, már az első mondandómban is írtam, hogy a szabály nem tiltja, de ne zavartasd magad.. ? Te is tudod hogy nagyon nem volt korrekt megint amit csinált Verstappen, de azért csak húzod az agyad, na hagyjuk is..

  érdekes más ricci szurkoló beismerte h most az ausztrál volt aki túltolta a dolgot… ellenkező esetben maxit hibáztatnám. ahogy pl kínában is gyökér módon viselkedett, vagy 15 monacoban vagy 16 spaban.

 34. F1890:
  egyébként jobb a wtcr? privát csapatok, és rászólnak norbira h ne előzzön a hazai pályáján. inkább néztem én a rb csatát mint ezt…

  Vicc az egész. És undorító. Persze, olasz csapat, mit is várunk? Kár volt Norbinak odaszerződni, vagy ha tényleg a Hyundai embere, akkor egyértelműen szembe kellett volna menni a TO-val.

 35. Stewards say: Both drivers contributed to the collision. Max made two moves, both of which were relatively minor. Dan admitted he left his move to overtake on the left, too late. It was obvious to the stewards that although the incident had its origins in the moves by Max, Dan also contributed to the incident.

 36. F1890: sztem te meg a szabályokat nem érted , és azt h ha nem zárják ezt be addig bárki védekezhet így. ha veszélyes ha nem

  Rendben van, már az első mondandómban is írtam, hogy a szabály nem tiltja, de ne zavartasd magad.. 🙂 Te is tudod hogy nagyon nem volt korrekt megint amit csinált Verstappen, de azért csak húzod az agyad, na hagyjuk is..

 37. kayassine: Szerintem egyértelmű, hogy Ric nem hunyászkodhat meg mindig, ha Maxszal harcolnak. Egyszerűen meg kell, hogy mutassa, hogy vele is számolni kell. Láthatóan nem a vb címért mennek az idén, neki sincs veszteni valója. Nem tudom mit kéne Ricnek tennie ebben a szituban, biztos nem fog csendesen beállni kettesnek. Verstappen mindig beleszámolja, hogy a másiknak mennyi veszteni valója van, most nem tudom mire gondolt.

  de pont ez a lényeg h ricsi elég jól csinálta amit, túl is jutott verstappennen, most meg kcisit túltolta, van ilyen. 16 malajziában is keménye kűzdöttek akkor ő tette ki a vállát maxinak, csak arra senki nem emlékszik már.

 38. F1890: 2011 kanada schumacher kiteszi a fűre hamiltont féktávon ? úgyh hagjyuk ezt h régen sohasem csinált ilyet senki vagy stb. most ricsi beakart próbálni egy olyan manővert ami önmagában is kockázatos, mert kicsi volt a hely nagy volt a tempó és jött a féktáv- és a verstappen féle opcióról nem is beszéltünk. tavaly ezért is volt okos hamilton mert felmérte h verstappen ellen nem feltétlen jó keménykedni, vettel meg hülye volt és kiakarta oktatni a hollandot, bukott is emiatt jópár pontot. de már akkor látni lehetett h előbb utóbb az ilyen lehetetlen helyzetbe hozással verstappen is bukni fogja a pontokat, hát el is jött ez az év most

  Szerintem egyértelmű, hogy Ric nem hunyászkodhat meg mindig, ha Maxszal harcolnak. Egyszerűen meg kell, hogy mutassa, hogy vele is számolni kell. Láthatóan nem a vb címért mennek az idén, neki sincs veszteni valója. Nem tudom mit kéne Ricnek tennie ebben a szituban, biztos nem fog csendesen beállni kettesnek. Verstappen mindig beleszámolja, hogy a másiknak mennyi veszteni valója van, most nem tudom mire gondolt.

 39. de ez a cikázás is sokszor másra lesz ráhúzva, mint ami valójában, mert az aranyszabály ilyen esetben, hogy az elől haladó azt csinál amit ő szeretne egészen addig, amíg nem akadályozza a mögötte érkezőt, vagyis ha a támadó már gázelvételre, vagy hirtelen irányváltoztatásra kényszerül emiatt. tehát mikor valaki a szélárnyékot tudja megtörni azzal, hogy balra-jobbra húzza az autót a másik előtt egyenesben, az még teljesen legális dolog.

  És ugyanez igaz a féktávon mozgásra is, ezektől a gyakorlatilag nem létező szóbeli egyezményektől elvonatkoztatva a szabály egyedül akkor köti meg a védekező mozgását, mikor a támadó autójának egy lényeges része a védekező mellé ér (azt hiszem ezt úgy állapítják meg, hogy az első szárnya már a hátsó tengelye mellett van), ha ilyen állapot nem áll fenn, akkor a szíve joga behúzni elé féktávon is akár. Ricciardo tulajdonképpen ugyanígy autózta körbe Maxit pár körrel korábban, hogy a manőver végén behúzott elé az első kanyar féktávján. És Ric nem volt Max mellett sehol, hátulról öklelte fel, szóval mondom én itt most inkább az ausztrált vonnám felelősségre, besokallt.

 40. Letoltottem a magyar verziot es megneztem par kulcsfontossagu jelenetet.

  Szumo es Weber kritikan aluli. Felre ertik amit a pilotak a radion mondanak. Nem latjak amikor Bottas athajt a tormeleken es arra fogjak a defektet hogy Bottas tultolta a hideg gumikon…

  Hogy tudjatok igy nezni a futamokat?

  Most mar ertem miert gondoltatok paran hogy Hamilton le akarta intetni a versenyt. Szumo es Weber agymenese volt ez is…

 41. M.Innocenti: Ez egyébként egyáltalán nem igaz, F1-ben is jelen volt ez mindig is. Csak már a DRS miatt lassan azt is elfelejtjük, hogy eredetileg mit hívtunk versenyzésnek

  Nem azt mondtam, hogy nem volt jelen, csak már nem bevett szokás, nem véletlen volt ellene szabály amit mellesleg anno a pilóták is támogattak..

 42. Go.Michael: Ez a cikázás azért is gáz, mert ezen a pályán az egyenesben olyan tempót mennek a szélárnyéknak és a drs-nek köszönhetően, láthattuk az előzéseket, hogy óriási a sebességkülönbség, esélye sincs a hátul jövőnek lereagálni. De eleve egy nagy baromságnak tartom, csak ugye amikor elkezdte Crash úr, akkor meg lett dicsérve, hogy igen fiam, jó nagy tököd van hozzá, hoztál egy kis színt abba a hígfos f1-be, el is adták a gyereket egyből. Na most 3 egymást követő futamon csinálta az eszét, de az utóbbi 2 év után szerintem nulla esély, hogy változtasson bármin is. Egy valamit fog elérni, hogy a büdös életbe nem lesz világbajnok. Lehet aztán jönni Schuamcher, Senna stb. nevekkel, hogy ők is kőkemény manőverekbe mentek bele, de mindig az előnyükre fordították a szituációkat, nem kilökve a másikat. Maxnak idén 3/3 eddig az átlaga, ráadásul most a csapatot nullázták le. Marko és Horner vakarhatja a buksiját, mert hosszú távon ő az emberük ugye, de ilyen kvalitásokkal nem lesznek sikeresek.

  Én azt mondom, nem kell teljesen leszabályozni az irányváltást, viszont Drs szakaszokon nem engedélyezném, mert ez életveszélyes akkor a tempó különbség ilyenkor, hogy tuti ráfutás lesz a vége.

 43. Go.Michael: Ez a cikázás azért is gáz, mert ezen a pályán az egyenesben olyan tempót mennek a szélárnyéknak és a drs-nek köszönhetően, láthattuk az előzéseket, hogy óriási a sebességkülönbség, esélye sincs a hátul jövőnek lereagálni. De eleve egy nagy baromságnak tartom, csak ugye amikor elkezdte Crash úr, akkor meg lett dicsérve, hogy igen fiam, jó nagy tököd van hozzá, hoztál egy kis színt abba a hígfos f1-be, el is adták a gyereket egyből. Na most 3 egymást követő futamon csinálta az eszét, de az utóbbi 2 év után szerintem nulla esély, hogy változtasson bármin is. Egy valamit fog elérni, hogy a büdös életbe nem lesz világbajnok. Lehet aztán jönni Schuamcher, Senna stb. nevekkel, hogy ők is kőkemény manőverekbe mentek bele, de mindig az előnyükre fordították a szituációkat, nem kilökve a másikat. Maxnak idén 3/3 eddig az átlaga, ráadásul most a csapatot nullázták le. Marko és Horner vakarhatja a buksiját, mert hosszú távon ő az emberük ugye, de ilyen kvalitásokkal nem lesznek sikeresek.

  2011 kanada schumacher kiteszi a fűre hamiltont féktávon 🙂 úgyh hagjyuk ezt h régen sohasem csinált ilyet senki vagy stb. most ricsi beakart próbálni egy olyan manővert ami önmagában is kockázatos, mert kicsi volt a hely nagy volt a tempó és jött a féktáv- és a verstappen féle opcióról nem is beszéltünk. tavaly ezért is volt okos hamilton mert felmérte h verstappen ellen nem feltétlen jó keménykedni, vettel meg hülye volt és kiakarta oktatni a hollandot, bukott is emiatt jópár pontot. de már akkor látni lehetett h előbb utóbb az ilyen lehetetlen helyzetbe hozással verstappen is bukni fogja a pontokat, hát el is jött ez az év most

 44. Nando: Pont a ráfutásos balesetek miatt nem erőltetik ezt a pilóták, ez egyfajta etikett, hogy ilyet nem csinálunk és nem b@szunk ki a másikkal, hogy ne tudja lereagálni az irányváltást.

  Ez egyébként egyáltalán nem igaz, F1-ben is jelen volt ez mindig is. Csak már a DRS miatt lassan azt is elfelejtjük, hogy eredetileg mit hívtunk versenyzésnek

 45. Nando: Pont a ráfutásos balesetek miatt nem erőltetik ezt a pilóták, ez egyfajta etikett, hogy ilyet nem csinálunk és nem b@szunk ki a másikkal, hogy ne tudja lereagálni az irányváltást.

  Ez a cikázás azért is gáz, mert ezen a pályán az egyenesben olyan tempót mennek a szélárnyéknak és a drs-nek köszönhetően, láthattuk az előzéseket, hogy óriási a sebességkülönbség, esélye sincs a hátul jövőnek lereagálni. De eleve egy nagy baromságnak tartom, csak ugye amikor elkezdte Crash úr, akkor meg lett dicsérve, hogy igen fiam, jó nagy tököd van hozzá, hoztál egy kis színt abba a hígfos f1-be, el is adták a gyereket egyből. Na most 3 egymást követő futamon csinálta az eszét, de az utóbbi 2 év után szerintem nulla esély, hogy változtasson bármin is. Egy valamit fog elérni, hogy a büdös életbe nem lesz világbajnok. Lehet aztán jönni Schuamcher, Senna stb. nevekkel, hogy ők is kőkemény manőverekbe mentek bele, de mindig az előnyükre fordították a szituációkat, nem kilökve a másikat. Maxnak idén 3/3 eddig az átlaga, ráadásul most a csapatot nullázták le. Marko és Horner vakarhatja a buksiját, mert hosszú távon ő az emberük ugye, de ilyen kvalitásokkal nem lesznek sikeresek.

 46. guide:
  Nem kedvelem Maxot és valóban cikázott ide-oda,de ha normálisan fékezett,akkor elmondhatjuk,hogy Ricsi egyszerűen belerongyolt hátulról.Ha fordítva történik a dolog,most mindenki Max fejét követelné.

  Ahogy Max visszahúzodott Ric elé, Ricnek esélye sem volt lefékezni, mert elfogyott az első leszorítóereje. Egyébként meg kedvelem Maxot, igaz Ricet jobban.

 47. Nando: Pont a ráfutásos balesetek miatt nem erőltetik ezt a pilóták, ez egyfajta etikett, hogy ilyet nem csinálunk és nem b@szunk ki a másikkal, hogy ne tudja lereagálni az irányváltást.

  azért valld be ha max ment volna most neki ricsinek őt basztatnád 😀

 48. Paberto: Nem? Hanyan estek ki elole?

  Ocon
  Hulk
  Ricci
  Max

  És hányat előzött, úgy hogy hátulról jött fel sérült padlólemezzel ? hmm ? És még az utolsó körökben is hozott 1-2 két helyet, szóval ő pont a kevésbé szerencsések közé tartozott pont azért mert már az elején elcseszték a futamát..

 49. Nando: Csak az a probléma, hogy sokáig észnél is volt Ric, de amit Verstappen 1x nem 2x megengedett magának, onnantól neki is fel kell venni a kesztyűt, mert akkor ilyen alapon mindenki hagyja elől menni maxikát, mert hát úgy is szeret cikázgatni, ki esni meg nem szeretnénk, ez még mindig autóversenyzés és nem roncsderbi ahol minden eszköz megengedett, hogy keresztbe tegyünk a másiknak.

  azért a futam korábbi szakaszainál nem volt ilyen , mert verstappen végig belül volt így ez a hintába ültetős manőverre még esélye sem volt sohasem ricsinek. végső soron egyszer csak sikerült megelőznie a hollandot, de mondhatni most túl sokat kockáztatott ő is. tavaly is hibázgatott már az ausztrál csak ugye akkor nagy széles bukóterek voltak senkit sem érdekelt. én továbbra is azt mondom h verstappen keményen védekezett és lehet rá mondani h hülye volt, de végső soron a másik volt az aki kiütötte a másikat.

  ezért mondom h rendbe kell tenni a szabályt, vagy szabad védekezni féktávon vagy nem, de ha lehet akkor meg ne tegyünk úgy mintha ez szabálytalan lenne mert nem az. és ricsi most még mellette sem volt hanem beakart vetődni amire a holland fel volt készülve.

 50. Nando: Én érdekesnek tartom, hogy Maxon kívül senki nem használja ezeket a cikázásokat, főleg nem ilyen sűrűn, Kimi már többször felhívta rá a figyelmet, hogy ebből baj lesz, vele is eljátszotta ezt hasonlóan durván Spaban és a Hungaroringen is ha jól emlékszem.

  Többek közt azért gáz a cikázás, mert amikor Verstappen visszahúzódott Ric elé, Ric már nem tudott lassítani, mert ahogy Max visszahúzódott elé, lecsökkent az első leszorítóerő.

 51. F1890: de ebben az esetben nálam mind a kettő hülye volt, de mégis ricsi volt hátrébb ezért neki kell inkább észnél lenni ilyen esetben ha az elől lévő tahón megy.

  Csak az a probléma, hogy sokáig észnél is volt Ric, de amit Verstappen 1x nem 2x megengedett magának, onnantól neki is fel kell venni a kesztyűt, mert akkor ilyen alapon mindenki hagyja elől menni maxikát, mert hát úgy is szeret cikázgatni, ki esni meg nem szeretnénk, ez még mindig autóversenyzés és nem roncsderbi ahol minden eszköz megengedett, hogy keresztbe tegyünk a másiknak.

 52. Lombardo:
  A. 4.korben rászólnak Micheliszre , h ne támadja Tarquinit ? A Hungaroringen? Beszarás…

  Bár nem követem rendszeresen ezt a kategóriát, Norbinak drukkolok, de annyira katyvasz ez az egész wtcr hogy hihetetlen. Jön az eső erre leállítják a futamot kerékcserére..? wtf?? 😀 Ez az utasítás pedig hazai pálya lévén elég nagy vicc volt.

 53. Nando: Én érdekesnek tartom, hogy Maxon kívül senki nem használja ezeket a cikázásokat, főleg nem ilyen sűrűn, Kimi már többször felhívta rá a figyelmet, hogy ebből baj lesz, vele is eljátszotta ezt hasonlóan durván Spaban és a Hungaroringen is ha jól emlékszem.

  schumacher is használta(megjegyezném h én akkoriban azt hittem h ez szabálytalan) vettel is. a spai amit kimi ellen tett h egyenesben bevágott elé az tényleg nálam is túl sok. azt én büntetném.

 54. F1890: ricsi még nem volt max mellett, csak átakarta baszni az agyát h kimegy jobbra aztán bevetődik balra. ezt már számtalanszor megcsinálta, de verstappen erre felkészült nézte a visszapillantót és után balra behúzta az autót féktávon (amit a szabályok ismét engednek a 16os mexikói eset után amikor vettelt ezért megbüntették) szóval vagy a szabályt kell módosítani h nem lehet féktávon irányt váltani, vagy el kell fogadni h vannak olyan fickók akik keményebben védik a pozíciójukat.

  Én érdekesnek tartom, hogy Maxon kívül senki nem használja ezeket a cikázásokat, főleg nem ilyen sűrűn, Kimi már többször felhívta rá a figyelmet, hogy ebből baj lesz, vele is eljátszotta ezt hasonlóan durván Spaban és a Hungaroringen is ha jól emlékszem.

 55. Nando: Én nem utálom a srácot, csak reálisan látom a versenyzés mikéntjét, kajak ez az érved, hogy nem ő ment neki a másiknak ? az szép… Verstappen még szándékosan rántotta vissza az autót elé, mikor tisztában kellett lennie vele, hogy Ricciardo ekkora tempó fölénnyel nem tud majd megállni, látnia kellet a tükörben mennyire közeledik, de nem ő azért is elé húzta, ez megint csak a srác agyi kapacitását jellemzi mennyire nem képes felmérni, hogy mit művel, meggondolatlan és veszélyes már nem először !
  Elég sokan “utálhatják” Maxot mert az általános vélekedés ahogy egyre több helyen olvasom más fórumokat, hogy itt bizony a Holland csodagyerek megint elintézte, hogy ne legyen esély elkerülni az ütközést..

  ricsi még nem volt max mellett, csak átakarta baszni az agyát h kimegy jobbra aztán bevetődik balra. ezt már számtalanszor megcsinálta, de verstappen erre felkészült nézte a visszapillantót és után balra behúzta az autót féktávon (amit a szabályok ismét engednek a 16os mexikói eset után amikor vettelt ezért megbüntették) szóval vagy a szabályt kell módosítani h nem lehet féktávon irányt váltani, vagy el kell fogadni h vannak olyan fickók akik keményebben védik a pozíciójukat. én továbbra is azt mondom h verstappen egy tahó és olyan helyzetbe hozza a másikat h nem ő lesz a hibás ütközésben hanem a másik a klasszikus értelemben. konkrétan hibázásra kényszeríti a másikat, vagy fogalmazhatunk úgyis h a másik választhat, vagy elveszi vagy ütközés lesz a vége. anno senna is ezt csinálta, vagy villnöv is. de most mikor nem az életük a tét a másik is bátrabb és bepróbálkozik. de ebben az esetben nálam mind a kettő hülye volt, de mégis ricsi volt hátrébb ezért neki kell inkább észnél lenni ilyen esetben ha az elől lévő tahón megy.

 56. F1890: vagy inkább az van h ti utáljátok őt mint a szart és mindent rányomtok amit lehet. pedig most sem ő ment neki a másiknak, az meg h lehetetlen helyzetbe hozta a másikat abban talán még igazat is adok. de verstappen tudta h mit akar ricsi és erre védekezett is. kockáztatott ricsi egy kemény versenyző ellen, nem jött be, mind a ketten ki estek a picsába. engem spec annyira nem zavar a történet h kígyót békát szóljak egyikre vagy másikra. az élet megy tovább.

  Én nem utálom a srácot, csak reálisan látom a versenyzés mikéntjét, kajak ez az érved, hogy nem ő ment neki a másiknak ? az szép… Verstappen még szándékosan rántotta vissza az autót elé, mikor tisztában kellett lennie vele, hogy Ricciardo ekkora tempó fölénnyel nem tud majd megállni, látnia kellet a tükörben mennyire közeledik, de nem ő azért is elé húzta, ez megint csak a srác agyi kapacitását jellemzi mennyire nem képes felmérni, hogy mit művel, meggondolatlan és veszélyes már nem először !
  Elég sokan “utálhatják” Maxot mert az általános vélekedés ahogy egyre több helyen olvasom más fórumokat, hogy itt bizony a Holland csodagyerek megint elintézte, hogy ne legyen esély elkerülni az ütközést..

 57. DUdi:
  Vettel:”I’m happy that I tried. I’m not happy that it didnt work.
  I dont think it was overly optimistic going down the inside”

  #AzerbaijanGP #F1

  Hamilton elől menekült.Megpróbálta,nem jött be.Ha nincs az SC valószínűleg akkor is megelőzi Bottas.

 58. Nando: Ja inkább mert talán előtte kaptak egy jókora fejmosást, hogy senki nem mutogat a másikra.. Egészen elképesztő az elfogultságod Verstappennel szemben még az elmúlt futamok alapján is ! ?

  vagy inkább az van h ti utáljátok őt mint a szart és mindent rányomtok amit lehet. pedig most sem ő ment neki a másiknak, az meg h lehetetlen helyzetbe hozta a másikat abban talán még igazat is adok. de verstappen tudta h mit akar ricsi és erre védekezett is. kockáztatott ricsi egy kemény versenyző ellen, nem jött be, mind a ketten ki estek a picsába. engem spec annyira nem zavar a történet h kígyót békát szóljak egyikre vagy másikra. az élet megy tovább.