Azeri Nagydíj Kibeszélő

A megszokott és jól bevált Kibeszélő Topicot ismét létrehozzuk, hogy legyen hol megbeszélni a napi eseményeket.

A hétvége menetrendje

EseményIdőpont
1. szabadedzésPéntek 11:00
2. szabadedzésPéntek 15:00
3. szabadedzésSzombat 12:00
IdőmérőSzombat 15:00
FutamVasárnap 15:10

Aki esetleg még nem tippelt, az tippeljen ITT

Az alábbi linkeken lehet élőben nézni a hétvégét: M4 Oldala , Adás1 , Adás2 , Adás3  
Az alábbi linken élő szektorok, köridők láthatóak: Live Timing 

 

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. Olvasom külföldi fórumokat, elég nagy az egyetértés, hogy ezt Maxika cikázása idézte elő és már megint utolsó pillanatban váltott irányt féktávon, amire persze papíron nincs szabály, de ez egy íratlan szabály a pilóták között, hogy ilyet nem csinálunk, mert a másiknak pláne ekkora tempónál nem marad ideje reagálni..

 2. Zasalamel:
  Amúgy még mindig érdekelne a merci mérései, amiből megállapították, h ferkáé az erősebb motor. Csak mert most is egy force india lazán átgázolt vettelen, míg fordítva ez már nem történt meg.

  Khm… Vettel kockasra fekezte a gumikat. Perez igy fektavon ette meg Vettelt a jobb tapadasa miatt. Amit mar korabban tobben is emlitettunk, a Ferrari nagyobb leszoritoerovel ment a hetvegen mint masok. A 3. szektorban lassabbak voltak masoknal, de egesz koroket tekintve a leggyorsabbak.

  Perez azert tudott a kanyargos reszen kozel maradni mert a Vettel gumijai “serultek voltak”.

  Ha levenned vegre a szemellenzo amin az all hogy a Mercedes motor meg mindig nagy elnyoben van a Ferrari motorhoz kepest, jobban atlatnad az osszkepet.

 3. Valszeg nem, de a fő ellenfele mögötte volt.
  Hideg gumikon totálisan lehetetlen íven nem tudom mire számított Vettel…

  Ez baromság volt tőle de nagyon…

  Paberto: Es gondolod hogy barmelyik versenyzo lezavar egy ilyen matekot a fejeben az alatt a fel masodperc alatt amig egy ilyen manoverrol dont?

 4. Paberto: Es ezt hol lattad hogy Hamilton lassabb volt Bottasnal? Live Timing neked is hasznos lenne.

  Ne ragadjunk le ennél a lassabb nem lassabb, szimplán Ham kényelmesbe nyomja eddig idén, kivéve ausztrál , tud ő ennél többet is, bottasnal is. Nekem eddig Hamilton nem győzött meg h magas fokon égne. Hátha eza győzelem ma kizökkenti, godnolom a Mercedes is valami hasonlót szeretne már látni Kína után kapott kritikát.

 5. andrea1: Lassabb de mondjuk Bottasnal is, Ham nem pörög szeritnem úgy ahogy kellene, kényelmesbe nyomja megint.

  DUdi:
  Volt?

  Andrew Benson@andrewbensonf1

  Five-second time penalty for Perez for overtaking before the safety car line. That promotes Vettel to third by my reckoning

  Vagy ne zavarjak ezzel most?

  állítólag letöltötte már a boxban.

 6. F1890: ahhoz képest egyszer csak sikerült megelőznie a hollandot , úgy h verstappen nem baszta ki.

  Miutan mar ketszer nem sikerult neki es csak rajta mult hogy nem esnek ki mindketten, mert Max ott is tultolta. Ezt ugy mondom hogy szimpatikus Max, de iden mar kezd sok lenni amit csinal.

 7. F1890: én inkább nézem ezt, és gondolkodok az ő fejükkel mint itt megmondjam h utólag mit kellett volna tenni.ezek versenyzők és ha nem próbálja meg akkor 2 héten át ezen érlelődik h megpróbálhattam volna de nem tettem. ez van, beszopta. más is hibázott a hétvége másik részében csak az övé nagyobb kárt okozott magának most.ilyen a versenyzés

  Van egy olyan érzésem, h mire jönnek a tiszta futamok, akkor meg majd a merci hirtelen “megtáltosodik” és vége is az évnek. 😀

 8. roberto23: Én már azon is csodálkoztam, hogy eddig kitartott a türelme.
  De mostmár tisztán látszik mi Max felfogása. Inkább essünk ki mindketten, minthogy a bárki is megelezzon. Ezen a szinten ez elfogadhatatlan.

  ahhoz képest egyszer csak sikerült megelőznie a hollandot , úgy h verstappen nem baszta ki.

 9. Bogyi007:
  Csak akkor még Lewis ott volt mögötte és bár Bottas volt át élen de a nagy ellenfél Lewis, ezt kellett volna figyelembe vennie a németnek.

  54 pont kontra 45 volt a futam előtt Vettel Hamilton között.
  Most lett 66 a 70 ellenében.

  Miközben ha nem erősödik Vettel akkor 72 a 60 ellenében lett volna. Vagy akár Bottas miatt 79 – 63…

  Tényleg nagyon megérte…

  én inkább nézem ezt, és gondolkodok az ő fejükkel mint itt megmondjam h utólag mit kellett volna tenni.ezek versenyzők és ha nem próbálja meg akkor 2 héten át ezen érlelődik h megpróbálhattam volna de nem tettem. ez van, beszopta. más is hibázott a hétvége másik részében csak az övé nagyobb kárt okozott magának most.ilyen a versenyzés

 10. Nando: Egyértelmű, hogy Ricsinek hagyni kell ezt a Verstappen orientált csapatot, most érződött egész futam alatt, hogy Ric jobb tempóra lenne képes, de hagyták kakaskodni maxikát, amiből már előbb is lehetett volna baj ha nincs észnél Ric, de neki is elfogyott a türelme és keményebbre vette a figurát.

  Én már azon is csodálkoztam, hogy eddig kitartott a türelme.
  De mostmár tisztán látszik mi Max felfogása. Inkább essünk ki mindketten, minthogy a bárki is megelezzon. Ezen a szinten ez elfogadhatatlan.

 11. Bogyi007:
  Csak akkor még Lewis ott volt mögötte és bár Bottas volt át élen de a nagy ellenfél Lewis, ezt kellett volna figyelembe vennie a németnek.

  54 pont kontra 45 volt a futam előtt Vettel Hamilton között.
  Most lett 66 a 70 ellenében.

  Miközben ha nem erősödik Vettel akkor 72 a 60 ellenében lett volna. Vagy akár Bottas miatt 79 – 63…

  Tényleg nagyon megérte…

  Es gondolod hogy barmelyik versenyzo lezavar egy ilyen matekot a fejeben az alatt a fel masodperc alatt amig egy ilyen manoverrol dont?

 12. Csóri bottas, már lehetne két győzelme is. sajnálom a finnt.
  Maxikával mostmár tényleg el kellene beszélgetni Markonak nem pedig a lovat adni alá. Persze riccinek is lehetett volna több esze, tisztán látszódott korábban is hogy max úgy áll hozzá, hogy már pedig mellettem nem mész el akkor sem. Ez most visszaütött számára ismét.

 13. Saba: Ha vb-t akar nyerni, akkor ésszel kell a biztos pontokat gyűjteni és nem minden áron a győzelem kell hogy a cél legyen. Ez a gumikezelés érdekes annak fényében, hogy ma Bottas még simán dobálta a legjobb köröket amikor Vettel már kijött kereket cserélni. Az ütközés nélkül simán kihúzta volna az ultákig aztán megette volna simán az előtte lévőket.

  Én úgy látom, hogy mentálisan sokat fejlődött tavaly óta Vettel, volt mit tisztába tenni. Nézd meg hogy kezelte a kínai Crashtappen akciót. Szerintem ez egy olyan helyzet volt, hogy ha versenyző vagy, akkor élsz a lehetőséggel, ez néha bejön, de néha nem. Most ha üzemi hőfokon van a fék és megtudja forgni a kocsit, mindenki arról beszélne mekkora csoda manőver volt. Ilyen a versenyzés, egyszer fent egyszer lent. Gumikezelésben és úgy a versenyt tekintve szerintem fejben abszolút kontrollálta Vettel a futamot.
  Abban pedig nem vagyok biztos, hogy azok az ultrák akkora különbséget jelentettek volna. Megnézed az utolsó 4-5 kört, detto azt hozták ultrán mint lágyon is. Szóval nem lett volna egy kína újratöltve.
  Ma nem volt szerencséje Vettelnek, de én azt látom, hogy akkora sansza még nem volt a ferraris évei alatt a végső sikerre mint idén. Össze állt az autó, javítottak az időmérős gyengeségen és a gumikezelés a németnél klasszis. Azért nagyon más, ha tudod hogy előtted van a másik csapat erőben és minden tényezőben, és neked kell mindig kitold a határokat amennyire csak lehet, hogy harcban tudj lenni velük, ezzel kockáztatva. A tavalyi forró fejűség szerintem ennek is volt köszönhető részben, ez a kocka viszont megfordulni látszik, idén abszolút versenyképes a csapat, sőt.

 14. roberto23: Egyetértek. Ha tisztességes házon belüli csata megy, tényleg hagyják. De ez nem az volt. Én bírom a kemény csorteket, de csak Ric-en múlt, hogy nem lett előbb már jóval előbb crash.
  Hát én is mennék a helyében ez egyértelmű. Egyszerűen Max bármit csinál elnézik neki. És szerintem pont emiatt nem lesz soha vb. Nagyon rossz irányba vitték ezt a srácot.

  Egyértelmű, hogy Ricsinek hagyni kell ezt a Verstappen orientált csapatot, most érződött egész futam alatt, hogy Ric jobb tempóra lenne képes, de hagyták kakaskodni maxikát, amiből már előbb is lehetett volna baj ha nincs észnél Ric, de neki is elfogyott a türelme és keményebbre vette a figurát.

 15. andrea1:
  kezdődik Alo mennyit nyert volna…..Most pedig felkészül egy ilyen nyilatkozatra Brios.
  Bottast sajnálom, ahhoz képest h az első futamon mit hibázott nem megy rosszul. Kiimi végre mák tengerben lubickolt ? Ultra menő lett volna ha elsőt is bemáklolja ? Persze a rajt az kár, lehet még az ő idegrendszere bírta volna a legjobban. Rb-k lazák ? Ham megérdemelte és hátha összekapja magát kizökkenti ebből ma, eddig tálcán adta az előnyt Vettelnek.

  Talcan adta az elonyt Vettelnek? Szoval nem lassabb volt? ?

 16. Csak akkor még Lewis ott volt mögötte és bár Bottas volt át élen de a nagy ellenfél Lewis, ezt kellett volna figyelembe vennie a németnek.

  54 pont kontra 45 volt a futam előtt Vettel Hamilton között.
  Most lett 66 a 70 ellenében.

  Miközben ha nem erősödik Vettel akkor 72 a 60 ellenében lett volna. Vagy akár Bottas miatt 79 – 63…

  Tényleg nagyon megérte…

  F1890: ha feltételezzük h nyert volna bottas akkor bukott volna 5 pontot, és kockáztatott 7-t. sztem megérte a kockáztatás. persze utólag tökmindegy mert bottas kiesett a pitsába

 17. M.Innocenti: Szerintem senki nem gondolta, hogy az ultralágy is annyira nehezen fog bemelegedni, hogy nem fog működni az elévágás. Az eddigiek alapján a Pirelli szokás szerint pocsék munkát végzett, de legalább addig kiszámíthatatlanok a futamok, amíg nem ismerik ki magukat a csapatok.

  Tényleg abnormális, hogy nem lehet kezelni a gumikat, de ettől függetlenül szerintem lehetett sejteni. Mondjuk az is igaz, hogy ha Verstappent hívják előbb és az jön be akkor meg még szarabbul jönnek ki. Ezt a szitut már előbb kezelni kellett volna.

 18. F1890:
  helmut
  “Mindegy, hogy nézzük: ilyen nem történhet meg! Mindkettőjüknek kell, hogy annyi esze legyen, hogy ilyen helyzet ne fordulhasson elő. Ilyen nem történhet meg, nem kell senkire sem mutogatni. Mindketten benne voltak. Mindketten rosszul viselkedtek, és nem volt meg a szükséges megértés és tisztelet egymás iránt.”

  Volt egy megállapodás, amit a versenyzők nem tartottak be. Marko elmondása alapján ennek következménye lesz: “Nyilvánvalóan más eszközökhöz kell folyamodnunk.”

  Ez honnan? Most mutatta a Sky a nyilatkozatát, de nem ezt mondta.

 19. Go.Michael: Eltekintve maxikától, ezt az rb ma nagyon rosszul menedzselte. Kis túlzással ki is vették magukat az élmezőny harcaiból avagy lehetőségeivel, hogy hagyták a két pilótát hogy felváltva pofozzák egymást. Ez egy felől oké, hogy nem akarnak beleszólni a pályán szóló csatákba, de másfelől pedig a mait eredményezi. Tavaly a FI sem akart bele szólni, aztán egyfolytában össze akadtak Oconék. Ricsi helyében én hagynám a f**zzba ezt a csapatot, mert teljesen egyértelmű a holland kisfiút fogják egész életükbe kedvezményezni, tehet az bármit a pályán. Zárójelben jegyzem meg hogy 3 futam alatt 3 ordas nagy baromságot csinált. Kíváncsi leszek a nyilatkozatokra, de lehet hamarabb pukkan az a lufi mint arra számítanék.

  Egyetértek. Ha tisztességes házon belüli csata megy, tényleg hagyják. De ez nem az volt. Én bírom a kemény csorteket, de csak Ric-en múlt, hogy nem lett előbb már jóval előbb crash.
  Hát én is mennék a helyében ez egyértelmű. Egyszerűen Max bármit csinál elnézik neki. És szerintem pont emiatt nem lesz soha vb. Nagyon rossz irányba vitték ezt a srácot.

 20. helmut
  “Mindegy, hogy nézzük: ilyen nem történhet meg! Mindkettőjüknek kell, hogy annyi esze legyen, hogy ilyen helyzet ne fordulhasson elő. Ilyen nem történhet meg, nem kell senkire sem mutogatni. Mindketten benne voltak. Mindketten rosszul viselkedtek, és nem volt meg a szükséges megértés és tisztelet egymás iránt.”

  Volt egy megállapodás, amit a versenyzők nem tartottak be. Marko elmondása alapján ennek következménye lesz: “Nyilvánvalóan más eszközökhöz kell folyamodnunk.”

 21. kezdődik Alo mennyit nyert volna…..Most pedig felkészül egy ilyen nyilatkozatra Brios.
  Bottast sajnálom, ahhoz képest h az első futamon mit hibázott nem megy rosszul. Kiimi végre mák tengerben lubickolt 😀 Ultra menő lett volna ha elsőt is bemáklolja 😀 Persze a rajt az kár, lehet még az ő idegrendszere bírta volna a legjobban. Rb-k lazák 😀 Ham megérdemelte és hátha összekapja magát kizökkenti ebből ma, eddig tálcán adta az előnyt Vettelnek.

 22. roberto23:
  Egyébként ebben a RB szituban a csapat volt a felelős szerintem. Nagy nehezen megelőzi Rici Maxikinget (arról ne is beszéljünk hogyan védekezett előtte), erre ***an elintézik, hogy újra elé kerüljön. Már amikor előbb jött ki Rici tudtam, hogy ez lesz. Vagy ennyire hülye mindenki a Red Bull-nal, vagy direkt ez volt a terv, de akkor meg meghulyebbek. Nem csodálom, hogy már Ric agya is eldurrant, és úgy volt vele lesz ami lesz megpróbálja. Egy ilyen szitut szerintem ilyen amatőr módon nem lehet kezelni.

  Eltekintve maxikától, ezt az rb ma nagyon rosszul menedzselte. Kis túlzással ki is vették magukat az élmezőny harcaiból avagy lehetőségeivel, hogy hagyták a két pilótát hogy felváltva pofozzák egymást. Ez egy felől oké, hogy nem akarnak beleszólni a pályán szóló csatákba, de másfelől pedig a mait eredményezi. Tavaly a FI sem akart bele szólni, aztán egyfolytában össze akadtak Oconék. Ricsi helyében én hagynám a f**zzba ezt a csapatot, mert teljesen egyértelmű a holland kisfiút fogják egész életükbe kedvezményezni, tehet az bármit a pályán. Zárójelben jegyzem meg hogy 3 futam alatt 3 ordas nagy baromságot csinált. Kíváncsi leszek a nyilatkozatokra, de lehet hamarabb pukkan az a lufi mint arra számítanék.

 23. frequency:
  Lewis te soha nem adod fel, ja hogy négy körrel a vége előtt haza akartál menni? ? ?

  Nem. Gondolom Szumoék felre forditottak amit mondott. Hamilton csak azt mondta hogy piros zaszlo kellett volna mivel szuk helyen volt kamion a palyan ami veszelyes volt. Mellesleg tobben is ugyanezt mondtak meg Hamilton elott itt a forumon. Aztan a futam ment volna tovabb. Hamilton sem leinteni akarta ott az egeszet…

 24. Go.Michael:
  Vettel elkapkodta nagyon az újraindítás után a lehetőséget, hideg gumi-fékek, de hozzá teszem mikor ha nem akkor, azt pedig senki sem tudta hogy Bottas utána kiesik. Egy pilóta azért pilóta mert az ilyen lehetőségekre lecsap, ez most nem jött vissza, ez van. Viszont Hamiltonon látni, hogy örül ennek a győzelemnek, de a ferrari sokkal jobban bánik a gumikkal és ha nincsenek a fordulatok erőből meglett volna ez a mai is. Izgalmas egy szezon lesz ez nagyon ebben a tekintetben, fej-fej mellett a két élcsapat, de a gumikezelésben sokkal jobbak a vörösök, bármilyen körülmények között jól működik a kocsi. Elmúlt szezon gyermekbetegségei a múlté, most már csak a fortunával kellene megbékélni.

  Ha vb-t akar nyerni, akkor ésszel kell a biztos pontokat gyűjteni és nem minden áron a győzelem kell hogy a cél legyen. Ez a gumikezelés érdekes annak fényében, hogy ma Bottas még simán dobálta a legjobb köröket amikor Vettel már kijött kereket cserélni. Az ütközés nélkül simán kihúzta volna az ultákig aztán megette volna simán az előtte lévőket.

 25. Lewis látta a törmelékeket, s amikor Bottas telibekapta azokat Lewis más íven is ment ott…

  Futam közben Vettel is volt hogy beszámolt arról hogy hol s merre van törmelék a pályán…

  Verstappent hagyjuk ma is higgadtság terén s talán Ricci sem volt toppon ma.
  Grosjean meg ehhh…

  Ésszel ma Lewis ment és Leclerc. Látszik is az eredményükön.

  Go.Michael:
  Vettel elkapkodta nagyon az újraindítás után a lehetőséget, hideg gumi-fékek, de hozzá teszem mikor ha nem akkor, azt pedig senki sem tudta hogy Bottas utána kiesik. Egy pilóta azért pilóta mert az ilyen lehetőségekre lecsap, ez most nem jött vissza, ez van. Viszont Hamiltonon látni, hogy örül ennek a győzelemnek, de a ferrari sokkal jobban bánik a gumikkal és ha nincsenek a fordulatok erőből meglett volna ez a mai is. Izgalmas egy szezon lesz ez nagyon ebben a tekintetben, fej-fej mellett a két élcsapat, de a gumikezelésben sokkal jobbak a vörösök, bármilyen körülmények között jól működik a kocsi. Elmúlt szezon gyermekbetegségei a múlté, most már csak a fortunával kellene megbékélni.

 26. Saba:
  Már csak az a kérdés, Vettel hogy akar így vb-t nyerni? Az agya egyszerűen nincs a helyén. Esz az ideg. Az rb-nek is külön gratula!

  Nem akarok hazabeszélni, de Alo ezzel az ütős Ferkával 4-ből 4-et nyert volna, erre a nyakamat rá merném tenni !

 27. Bogyi007:
  Gondolom az feltűnt hogyha Kimi 15 pontja meglenne akkor is harmadik lenne, de akkor csak 7 pontra lenne Lewistól és 3-ra Vetteltől.

  Ma Vettel iszonyatosan nagy hibát vétett s én azért nem vagyok még biztos abban hogy innentől Ferrari henger lesz….

  ha feltételezzük h nyert volna bottas akkor bukott volna 5 pontot, és kockáztatott 7-t. sztem megérte a kockáztatás. persze utólag tökmindegy mert bottas kiesett a pitsába

 28. frontember: ez igaz, de 21 futamból mindig csak néhány káoszfutam van, a többit erőből döntik el a csapatok. Ahogy tavaly is. Tavaly pont fordítva volt, ahogy Paberto írta az előbb.

  Szerintem bedarálja idén a Ferrari a Mercit.
  És bár 2001 óta imádom Raikkönent, azt remélem, hogy Ricciardo átül a Ferrariba a francba, és ezt a bohóckodást befejezi ezzel a tahóval

  “Szerintem bedarálja idén a Ferrari a Mercit.”

  Meglehet. Annyi kulonbseg van viszont tavalyhoz kepest hogy a Mercedes szenved gumikezelesi problemakkal. Azt meg megoldhatjak de amugy is volt par hete cikk hogy a Pirelli valtoztatni fog par dolgot a gumikkal kapcsolatban valamikor mostanaban (nem emlekszem pontosan mit).

  Tavaly a Mercedes a hosszu tengelytav miatt volt verheto legfokepp lassu palyakon (Hungaroring, Monaco stb…), de a legtobb palya nem ilyen egesz evet tekintve. Ezt tudtuk hogy nem fog valtozni ev vegeig.

  Mindenesetre, a Ferrarinak all a zaszlo egyelore, fuggetlenul a ponttablazattol, de meg nincs lefutva az ev.

 29. F1890:
  bottast viszont sajnálom, igaz h elején sehol nem volt és valójában ő is amiatt került oda mert lassú volt és tartósak voltak a gumik 2. hely és a gumielőny meglett volna végére. és így 0-zott. a ferrari megjobban tenné ha egy ichigawa diagromman levezetné h mi az oka annak h már 2.jára nézték be iszonyatosan a taktikát a gumikkal. mert még azt sem lehet mondani, h nem tudhatták h a lágyakkal mire képesek mert láthatták ham köreit.

  A Ferrarinak ott volt Kimi is, aki borzalmasan szenvedett a lágyakon. Ezt nagyon benézték. Ha nincs SC a végén, akkor is kikapnak, akkora lett volna a különbség a használt lágyak és az új ultrák között.

 30. Gondolom az feltűnt hogyha Kimi 15 pontja meglenne akkor is harmadik lenne, de akkor csak 7 pontra lenne Lewistól és 3-ra Vetteltől.

  Ma Vettel iszonyatosan nagy hibát vétett s én azért nem vagyok még biztos abban hogy innentől Ferrari henger lesz….

  frontember: ez igaz, de 21 futamból mindig csak néhány káoszfutam van, a többit erőből döntik el a csapatok. Ahogy tavaly is. Tavaly pont fordítva volt, ahogy Paberto írta az előbb.

  Szerintem bedarálja idén a Ferrari a Mercit.
  És bár 2001 óta imádom Raikkönent, azt remélem, hogy Ricciardo átül a Ferrariba a francba, és ezt a bohóckodást befejezi ezzel a tahóval

 31. Vettel elkapkodta nagyon az újraindítás után a lehetőséget, hideg gumi-fékek, de hozzá teszem mikor ha nem akkor, azt pedig senki sem tudta hogy Bottas utána kiesik. Egy pilóta azért pilóta mert az ilyen lehetőségekre lecsap, ez most nem jött vissza, ez van. Viszont Hamiltonon látni, hogy örül ennek a győzelemnek, de a ferrari sokkal jobban bánik a gumikkal és ha nincsenek a fordulatok erőből meglett volna ez a mai is. Izgalmas egy szezon lesz ez nagyon ebben a tekintetben, fej-fej mellett a két élcsapat, de a gumikezelésben sokkal jobbak a vörösök, bármilyen körülmények között jól működik a kocsi. Elmúlt szezon gyermekbetegségei a múlté, most már csak a fortunával kellene megbékélni.

 32. roberto23:
  Egyébként ebben a RB szituban a csapat volt a felelős szerintem. Nagy nehezen megelőzi Rici Maxikinget (arról ne is beszéljünk hogyan védekezett előtte), erre ***an elintézik, hogy újra elé kerüljön. Már amikor előbb jött ki Rici tudtam, hogy ez lesz. Vagy ennyire hülye mindenki a Red Bull-nal, vagy direkt ez volt a terv, de akkor meg meghulyebbek. Nem csodálom, hogy már Ric agya is eldurrant, és úgy volt vele lesz ami lesz megpróbálja. Egy ilyen szitut szerintem ilyen amatőr módon nem lehet kezelni.

  Szerintem senki nem gondolta, hogy az ultralágy is annyira nehezen fog bemelegedni, hogy nem fog működni az elévágás. Az eddigiek alapján a Pirelli szokás szerint pocsék munkát végzett, de legalább addig kiszámíthatatlanok a futamok, amíg nem ismerik ki magukat a csapatok.

 33. bottast viszont sajnálom, igaz h elején sehol nem volt és valójában ő is amiatt került oda mert lassú volt és tartósak voltak a gumik 2. hely és a gumielőny meglett volna végére. és így 0-zott. a ferrari meg jobban tenné ha egy ichigawa diagromman levezetné h mi az oka annak h már 2.jára nézték be iszonyatosan a taktikát a gumikkal. mert még azt sem lehet mondani, h nem tudhatták h a lágyakkal mire képesek mert láthatták ham köreit.

 34. Zasalamel:
  Az autó remek a ferrarinál, viszont olyan jó lenne ha stratégiai mérnökök is felnőnének végre a feladathoz, látják h hami szenved a lággyal, ezért behozzák vettelt is lágyra. F**ck logic.

  Mondjuk azert mert a Mercedes nem megy jol egy gumin, nem jelenti azt hogy a Ferrari sem fog…

 35. Egyébként ebben a RB szituban a csapat volt a felelős szerintem. Nagy nehezen megelőzi Rici Maxikinget (arról ne is beszéljünk hogyan védekezett előtte), erre ***an elintézik, hogy újra elé kerüljön. Már amikor előbb jött ki Rici tudtam, hogy ez lesz. Vagy ennyire hülye mindenki a Red Bull-nal, vagy direkt ez volt a terv, de akkor meg meghulyebbek. Nem csodálom, hogy már Ric agya is eldurrant, és úgy volt vele lesz ami lesz megpróbálja. Egy ilyen szitut szerintem ilyen amatőr módon nem lehet kezelni.

 36. Bogyi007:
  Mégis az utóbbi két versenyen Lewis hozta rajta a pontokat…

  ez igaz, de 21 futamból mindig csak néhány káoszfutam van, a többit erőből döntik el a csapatok. Ahogy tavaly is. Tavaly pont fordítva volt, ahogy Paberto írta az előbb.

  Szerintem bedarálja idén a Ferrari a Mercit.
  És bár 2001 óta imádom Raikkönent, azt remélem, hogy Ricciardo átül a Ferrariba a francba, és ezt a bohóckodást befejezi ezzel a tahóval

 37. Be kell ismerni, Hamiltonnak ez most nem kicsi mák volt. Ugyanakkor úgy gondolom Ausztráliát ezzel visszakapta. Vettel túlvállalta magát kicsit a végén, szerintem nem érte meg kockáztatni úgy, hogy a közvetlen riválisa mögötte volt támadásra készen. De persze a versenyző néha kockáztat.

  Kíváncsi lettem volna SC nélkül az ultralágy gumikkal mire ment volna Bottas. Furcsa volt, hogy ezzel a gumival 35 körig lehetett ugyanazt a szintet hozni.

 38. Mégis az utóbbi két versenyen Lewis hozta rajta a pontokat…

  frontember:
  Összességében azt kell mondanom, hogy Vettelnek a Mercedes gumikezelése a legnagyobb esélye idén, kifejezetten őt látom sanszosabbnak az eddig látottak alapján, mert a Ferrari viszont gyors mindenhol, harap végre újra, és a mostani hiba ellenére fejben is nagyon erősnek érzem.

  Izgalmas év lesz, és Vettelnek eddig jobb esélyei vannak megverni a Mercedest, mint Ferraris karrierjének kezdete óta bármikor

 39. Összességében azt kell mondanom, hogy Vettelnek a Mercedes gumikezelése a legnagyobb esélye idén, kifejezetten őt látom sanszosabbnak az eddig látottak alapján, mert a Ferrari viszont gyors mindenhol, harap végre újra, és a mostani hiba ellenére fejben is nagyon erősnek érzem.

  Izgalmas év lesz, és Vettelnek eddig jobb esélyei vannak megverni a Mercedest, mint Ferraris karrierjének kezdete óta bármikor

 40. Tavaly ev elejen a Mercedes volt a gyorsabb de nem mindig tudtak ezt eredmenyesen kihasznalni kulonbozo okok miatt. Igy Vettel vezette a bajnoksagot.

  Iden a Ferrari a gyorsabb de nem mindig tudjak ezt eredmenyesen kihasznalni kulonbozo okok miatt. Igy Hamilton vezeti a bajnoksagot.

  A legjobb forgatokonyvet irja ez a sport…

 41. kimi-sebfan: Kimi meg Ham mögött volt és hová tünt?

  2.4-re ért be tőle, nagyon nyomta Ham,a mikor valaki írta h lassú, lehet szenved Ham de lágyon se volt annyira rossz a tempója hiába mondja h szenved, ahhoz képest pesze h lágyon ment, kárdem én mi lenne ha nem szenvedne ?. Ennyi. Van még hozzáfűznivaló?