Kanada Nagydíj Kibeszélő

A megszokott és jól bevált Kibeszélő Topicot ismét létrehozzuk, hogy legyen hol megbeszélni a napi eseményeket.

A hétvége menetrendje

EseményIdőpont
1. szabadedzésPéntek 11:00
2. szabadedzésPéntek 15:00
3. szabadedzésSzombat 12:00
IdőmérőSzombat 15:00
FutamVasárnap 15:10

Aki esetleg még nem tippelt, az tippeljen ITT

Az alábbi linkeken lehet élőben nézni a hétvégét: M4 Oldala , Adás1 , Adás2 , Adás3  
Az alábbi linken élő szektorok, köridők láthatóak: Live Timing 

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. kiminek nagyon el kellene gondolkodni,ez mai teljesítmény ez lószar..úgy,hogy csapattárs meg az első helyen van ,még jobban ront helyzeten, új motor ide vagy oda.
  Ferrari/RB/Merci párosból az utolsó helyen kullogni,kocsikázni nincs sok értelme.
  wow megközelítette 1sec-re ricsit,aztán elengedte,.nagy mutatvány.:-/ és elnézést kérek de rohadt mérges vagyok most rá:@

 2. Nando: Nem azért mondtam, mert most hibás lett volna, csak azért mert további orvosi vizsgálásra küldték, így beugorhatna helyette, ha úgy hozza a sors.

  Nem bánnám, de nem tűnik valószínű forgatókönyvnek. Ha ki is rúgják Hartleyt, nem hiszem, hogy külsőst igazolnának a helyére a RedBullosok, ráadásul az se biztos, hogy Kubica williamses szerződése engedné a dolgot.

 3. macska: Én nem csípem Hartleyt, valahogy nem szimpi, meg lassú is, de a mai kieséséért aztán abszolút nem lehet hibáztatni szerintem. Stroll kente fel a falra, egyszerűen rosszkor volt rossz helyen és ennyi is volt a mai versenye.

  Nem azért mondtam, mert most hibás lett volna, csak azért mert további orvosi vizsgálásra küldték, így beugorhatna helyette, ha úgy hozza a sors. 🙂

 4. F1890: nem gondolnám h az egyszerűbb elsőszárnyak miatt bármi is változni fog jövőre. 2009ben sem ment a dolog pedig a mostaniakhoz kéepst faék kocsik voltak

  2009-ben azért egyszerűbb volt az előzés mint 2008-ban, aztán miután bevezették a DRS-t elfogadható mennyiségű előzés volt, majd jöttek a tavalyi módosítások és azóta nem nagyon tudnak mit csinálni ha nincs jelentős különbség a gumik vagy az autók között. Valószínűleg a jövő évi módosítások nem jelentenek majd végleges megoldást, de ha kicsivel is javítanak a helyzeten, akkor már érdemes volt bevezetni.

 5. Nando:
  Na hartley helyet jöhet kubica azt mondom !

  Én nem csípem Hartleyt, valahogy nem szimpi, meg lassú is, de a mai kieséséért aztán abszolút nem lehet hibáztatni szerintem. Stroll kente fel a falra, egyszerűen rosszkor volt rossz helyen és ennyi is volt a mai versenye.

 6. Hamilton leszakadt 2.5-re Riccitol egy lekorozes miatt. Maris ment egy 1.2sec-el gyorsabb kort mint Ricci es megint a nyakan van. Ugy nez ki megis csak lenne tempo de tamadni nem tud. Tenyleg ennyire nehez kovetni egy masik autot meg egy alacsony leszoritoeros palyan is? Akkor tenyleg bele kell nyulni a szabalyokba ha versenyt is akarunk latni. Kulonben az idomero dont mar mindenrol.

 7. ernike:
  Megérdemli a Ferrari hogy ne legyen se egyéniben se csapatban világbajnok. Kimi már nem idevaló.

  Az egyénit miért nem érdemlik meg? Aláírom, hibázgat Vettel Hamiltonhoz képest, de amilyen gyenge idén Hamilton pár versenytől eltekintve, szerintem ebből a szempontból egálban vannak még így is. Vettel többet kockáztat, Hamilton idén mintha kicsit biztonságibbra vette volna. Pontban ugyanott vannak.

 8. ernike:
  Megérdemli a Ferrari hogy ne legyen se egyéniben se csapatban világbajnok. Kimi már nem idevaló.

  Na nem mintha vitatnám azt, hogy befejezze-e, de azért jegyezzük meg, hogy ez a 7-ik verseny idén. Ebből 2 kiesés (nem miatta), 3X dobogó (rég volt már tudom) és 1 Monacói 4-ik helye van idén.
  De ettől függetlenül szereném, ha nem folytatná. Aztán jöjjön RIc és legyen kánaán Maranellóban.

 9. macska: Elhiszem, hogy népszerű, mert látom, hogy a helyszínen élvezik a nézők, hogy ott vannak, de 2014 óta semmi emlékezetesre nem emlékszem erről a pályáról, előtte is 2011 maradt meg, meg voltKubica esése 2007-ben, majd 2008-ban a boxban a kavarodás, még visszább talán 98, a többi számomra abszolút a felejthető kategória. Őszintén szólva nem értem a népszerűségét, de hát ez csak az én privát véleményem. Ennél szerintem Monaco sokkal jobb volt két hete.

  egyetértek, önmagában sosem a pálya miatt volt itt jó futam. vagy eső, vagy gyorsan kopó fos gumik, vagy baleset miatt történt itt kavarodás

 10. Paberto: Mi?
  Kanada jo palya es nagyon ritkan van rajta unalmas futam.

  Elhiszem, hogy népszerű, mert látom, hogy a helyszínen élvezik a nézők, hogy ott vannak, de 2014 óta semmi emlékezetesre nem emlékszem erről a pályáról, előtte is 2011 maradt meg, meg volt Kubica esése 2007-ben, majd 2008-ban a boxban a kavarodás, még visszább talán 98, a többi számomra abszolút a felejthető kategória. Őszintén szólva nem értem a népszerűségét, de hát ez csak az én privát véleményem. Ennél szerintem Monaco sokkal jobb volt két hete.

 11. Sidious: Ez sokkal inkább az autók hibája. Jelenleg nehéz olyan pályát találni, ahol úgy tudnak menni egy izgalmas futamot, hogy ne lenne kavarodás valami váratlan SC/VSC fázis miatt. Még szerencse, hogy jövőre lesznek módosítások és nem kell további 3 évet várni, hogy legalább valami minimalisztikus előrelépés legyen, mert ez így nem versenyzés.

  nem gondolnám h az egyszerűbb elsőszárnyak miatt bármi is változni fog jövőre. 2009ben sem ment a dolog pedig a mostaniakhoz kéepst faék kocsik voltak

 12. Bogyi007:
  Nem rémlik senkinek hogy az utóbbi futamokon a használt motoros Mercivel Lewis (és Bottas is) verte Vettelt.

  Vettel új motorral megy Kimi nem, ergo reálisan nézve nem is lehet esélye a többiek ellen…

  VettelFactor
  2018-06-10 AT 21:12
  Nem ugyanaz a két Ferrari…

  Hát ha az új fejlesztett motor kb 1 secet hoz körönként, akkor legyen igazad! 😀

 13. Bogyi007:
  Nem rémlik senkinek hogy az utóbbi futamokon a használt motoros Mercivel Lewis (és Bottas is) verte Vettelt.

  Vettel új motorral megy Kimi nem, ergo reálisan nézve nem is lehet esélye a többiek ellen…

  de be se megy 15 alá, éppen 15 elejéket emgy. Érthetetlen és van gumielőnye plusz 15 kör Hamhoz képest…vagy tényleg tartanak attól bemondja az unalmast az erőforrása.

 14. Bogyi007:
  Nem rémlik senkinek hogy az utóbbi futamokon a használt motoros Mercivel Lewis (és Bottas is) verte Vettelt.

  Vettel új motorral megy Kimi nem, ergo reálisan nézve nem is lehet esélye a többiek ellen…

  Hagyjuk már… ugye ezt nem hiszed el? Ennyit közel sem hoz a fejlesztett motor erre nyakamat teszem. Persze kifogásnak jó.

 15. macska:
  Remélem, fog még valami történni ma, eddig ez siralmas. Nem mintha ettől a pályától bármi jót lehetne várni, szökőévente van itt értékelhető produkció.

  Ez sokkal inkább az autók hibája. Jelenleg nehéz olyan pályát találni, ahol úgy tudnak menni egy izgalmas futamot, hogy ne lenne kavarodás valami váratlan SC/VSC fázis miatt. Még szerencse, hogy jövőre lesznek módosítások és nem kell további 3 évet várni, hogy legalább valami minimalisztikus előrelépés legyen, mert ez így nem versenyzés.

 16. Nem rémlik senkinek hogy az utóbbi futamokon a használt motoros Mercivel Lewis (és Bottas is) verte Vettelt.

  Vettel új motorral megy Kimi nem, ergo reálisan nézve nem is lehet esélye a többiek ellen…

  VettelFactor
  2018-06-10 AT 21:12
  Nem ugyanaz a két Ferrari…

  ernike:
  Kimi rettentően gyenge. Nem értem a Ferrari hogy hagyhatja jövőre is a csapatnál.

 17. Ha Hamilton nem szedi ossze magat az ev masodik felere, akkor Vettel-e a bajnoksag de nagyon konnyeden. Ez ma kritikan aluli. Ertem en hogy agyon hasznalt motor meg hutesi gondok de na…

  Emellett a palyan pont annyi akcio tortent eddig mint ket hete Monacoban…

 18. Vettel esetében működik…
  Sajna Kiminél nem ment a terv…

  andrea1: itt soha ..azt cska nyáron kapja meg terv szerint, talán hunga előtt án úgy olvastam. Feleslegesen csinálják ezt, egyszer úgy is be kell tenni egyet büntetésből, szeritnem kár ehhez a 3hoz ragaszkodni. A Ferrari béna volt ezzel a 3 motorral.

 19. Paberto:
  Na Sky-on utanajartak mi a helyzet Hamiltonnal. Keves volt a hutes mennyisege es tulmelegedett az auto. A boxkiallasa alatt nyitottak még meg hutonyilast is a kerekek lecserelese mellett.

  Kimi is megelozheti a kiallas soran. Szegyen lesz ha top6-bol “utolso” lesz az egyik legjobb palyajan. Ma eddig 0 a teljesitmenye…

  Nem sokat segitett, ugyan olyan lassu…

 20. Na Sky-on utanajartak mi a helyzet Hamiltonnal. Keves volt a hutes mennyisege es tulmelegedett az auto. A boxkiallasa alatt nyitottak még meg hutonyilast is a kerekek lecserelese mellett.

  Kimi is megelozheti a kiallas soran. Szegyen lesz ha top6-bol “utolso” lesz az egyik legjobb palyajan. Ma eddig 0 a teljesitmenye…

 21. Bogyi007:
  Mikor esik már le nektek hogy Vettel és Kimi között motorikusan különbség van?! Csak Vettel kapta meg a második generációs motort…

  itt soha 😀 ..azt cska nyáron kapja meg terv szerint, talán hunga előtt án úgy olvastam. Feleslegesen csinálják ezt, egyszer úgy is be kell tenni egyet büntetésből, szeritnem kár ehhez a 3hoz ragaszkodni. A Ferrari béna volt ezzel a 3 motorral. 😀