Osztrák Nagydíj Kibeszélő

A megszokott és jól bevált Kibeszélő Topicot ismét létrehozzuk, hogy legyen hol megbeszélni a napi eseményeket.

A hétvége menetrendje

EseményIdőpont
1. szabadedzésPéntek 10:00
2. szabadedzésPéntek 14:00
3. szabadedzésSzombat 11:00
IdőmérőSzombat 14:00
FutamVasárnap 14:10

Aki esetleg még nem tippelt, az tippeljen ITT

Az alábbi linkeken lehet élőben nézni a hétvégét: M4 Oldala , Adás1 , Adás2 , Adás3  
Az alábbi linken élő szektorok, köridők láthatóak: Live Timing 

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. Hmmm. Azért picit fura a versenybírák következetessége. Sainz Vettel esetén tényleg semmi nem múlt a verseny tekintetében de Vettel kapott 3 helyet és ez a futamára kihatással lett.
  Kimi Verstappen esetében a pici kocc miatt Kimi hátrakerült de persze nincs következmény…

  Mindegy de azért picit érdekes…

  Kimi szerintem ultimátumot kaphatott a futam előtt s ezért indult így de sajnos most minden ellene szól most a futam alakulásában…

  VettelFactor:
  Kimi hozza a szokásost.

  L

 2. Kaspar Hauser:
  A Mclaren megint rém gyenge.Ismét nem lesz sikerélmény.Lehetne végre egy izgalmas futam legalább.
  Egy két ember azt hiszi övé a fórum és itt buzulnak a fociról témázgatva,rabolva mások energiáját.Nemhogy számot cserélnének, akkor több is lehetne belőle.A színvonalon ercelődnek és közben fociról pofáznak.

  Esetleg egy kis eső adhatna rá esélyt arra,hogy izgalmas legyen, de erre nagyon kevés az esély.

 3. A Mclaren megint rém gyenge.Ismét nem lesz sikerélmény.Lehetne végre egy izgalmas futam legalább.
  Egy két ember azt hiszi övé a fórum és itt buzulnak a fociról témázgatva,rabolva mások energiáját.Nemhogy számot cserélnének, akkor több is lehetne belőle.A színvonalon ercelődnek és közben fociról pofáznak.

 4. F1890: én ezt már sokszor mondtam, lehet neked is,de sztem messi világéletében a barcelonaban focizott, a világ legjobb csapattársai mellett, ergó mindig is kivolt szolgálva jó labdákkal megfelelő háttérrel, ez viszont az argentín válogatottnál nincs meg. itt nincs tökéletes játékrendszer itt vannak nagyon jó játékosok és akad egy pár átlagos is. ergó lehet h ő egy tökélete csapatban nagyon kiemelkedő de mikor kicsit gyengébb képességű csapatba kerül akkor könnyen levehető a pályáról. – és most elég sok szaki is osztja ezt a véleményt. én spec ezért tartom kicsit jobbnak cét mert ő több csapatban is bizonyított, sokoldalúbbnak tartom. de ez már csak az én véleményem, másnak messi jobb. de a legjobb az a brazil ronaldo

  Szerintem ez a mindig ki volt szolgálva sokszor olvasom egy butaság. Szerintem a futball alapja az hogy az elöl lévőknek oda kell adni a labdát, eljuttatni azaz ez valóban kiszolgálás de ezt a posztok adják mondom, nem egy ordongoseg 😀 még mourinho is ezt mondta. Már eleve ennek a lényegi dolognak az ismerete miatt tartom ezt butaságnak, ha Messi a 10es akkor nem szolgálhatja ki magát és ezekből több mint 500szor betalal akkor jól termelt :D.
  Eleve a Barca egy olyan csapat ahol bocs odahivtak, felnőtt és minőségi játékosokkal játszik, betalalt. De azért ilyen szinten nem csak kiszolgálnak ez egy csapatmunka, ezt nem szabad elfelejteni és ezt mindig elmondja amúgy, ki lehet szolgálni valakit de ha nem vágja be akkor kár mindenert ilyen szinten és ilyen számokkal azt lehet mondani hogy mindenki kiválóan értett a feladatahoz. 😀 amugy elébe ez a Barca generáció így épült fel, de ehhez egy elemző azt is mondta és szerintem jogos nagyon kell értened a játékot, itt az utolsó rezduleset is annak az embernek akiktől kell kapnod a labdát és ezt csak a legjobbakkal tudod. Az nem Messi hibája hogy ezt tudja, zseninek született és olyan közegbe gyakorolta ezt ahol kiteljesulhetett a tudása. De azért a kiszolgalas az ő feladata már, amellett ne menjunk el, és ezt kapta xavi után, kijeloltek amit ehhez tudni kell hogy összesen 250 golpassznal jár, idén és tavaly is a legtöbbet termelte ebből is és mellette a legtöbb gólt szóval azért ezr a kiszolgálás megkapja más is Messitol szóval akkor Messi mellett se rossz játszani. Azt mondta élvezi és csinálja
  Itt hogy nem állt a csapat élére, vezér, levehető játékos mert az ő lényeget nem érted pl .. játszani nem játszhat mindenki helyett, az hogy osszjatekba nem kapja vissza a labdát nem tehet róla, ha neki kell visszamenni a labdaert amit megtett sokszor nem tud indítani azonnal és odaerni se és tudom a sétálás a lényege, mivel mindenki őt figyeli el kell vinni tőle az embert h mikor mehet ne 5 ember legyen ott hanem 2 vagy 3,ws mikor indulhat akkor kell neki az energia amit sporolassal tud csak abszolvalni, hiszen végig rohangálni nem tudja a meccset, ahhoz h az induló sebesség meg legyen energia kell. Legyen neked Ronaldo, nekem mindegy ki kit kedvel, szubjektiv én Messit kedvelem mert zseninek tartom, egy géniusz amit a pályán tud művelni de egyedül nem tud mit kezdeni.na mindegy már így is vege 😀 cr is azért tud gólt rúgni mert oda jut a labda és kiszolgaljak de lehet h öt a haja szolgálja ki még az egojat 😀

  Ui ez a mennyire ész játék a futball, vagy tud az lenni.. az utolsó meccsen talán Ininek 5 mp alatt gólt talált Messi passzabol, az az osszjatek azt úgy lekovetni nem lehet csak ha tényleg tudod mit akar a másik es ezt ilyen szintre járatva az nem kis szint.

 5. DUdi:
  [AMuS] Renault Alan Permane said that they didn‘t complain to the stewards about the Vettel/Sainz incident. During the hearing, Sainz also tried to stand up for Vettel. Sainz said that he already qualified for Q3 so that incident wasn‘t relevant for him.

  #F1 #AustrianGP

  beépített ember vagy más csapat nyomására döntöttek

  ott b*sszák a Ferrari-t ahol csak lehet + persze ott vannak a hibák is melyek még sokba kerülhetnek

 6. F1890: egyiket sem láttam focizni, persze nézek videókat róluk, megvan róluk is a véleményem ,de nem feltétlen lenne helytálló véleményt alkotnom róluk. pelé pl 50 éve focizott teljesen más volt akkori a foci, nem volt szoros emberfogás lazán lőttek egy meccsen 5 gólt stb. maradona meg jól tolta de sztem túl van ő értékelve jelentősen, csak a celebi mivolta miatt lett ennyire felkapott sztem. ***jó volt ez kétségtelen, de állandóan szerepelt a sajtóban így nagyobb hírverést kapott mint pl pelé.

  Egyetértek egyébként, még annyit hozzáfűznék, hogy ahogy telik az év, úgy fejlődik a világ is és ehhez hozzátartozik a sport is. Pelé, Maradona idejében a foci közel sem volt olyan profi szinten, mint most, ergo jobban kiemelkedtek a tehetséges játékosok. De ez kb minden sportra igaz. Ma már elképzelhetetlen h egy focista a pálya egyik feléről a másik feléig elviszi, majd berúgja, mint ahogy pelé csinálta.

 7. Zasalamel: Maradona, Peléről mi a véleményed?

  egyiket sem láttam focizni, persze nézek videókat róluk, megvan róluk is a véleményem ,de nem feltétlen lenne helytálló véleményt alkotnom róluk. pelé pl 50 éve focizott teljesen más volt akkori a foci, nem volt szoros emberfogás lazán lőttek egy meccsen 5 gólt stb. maradona meg jól tolta de sztem túl van ő értékelve jelentősen, csak a celebi mivolta miatt lett ennyire felkapott sztem. ***jó volt ez kétségtelen, de állandóan szerepelt a sajtóban így nagyobb hírverést kapott mint pl pelé.

 8. [AMuS] Renault Alan Permane said that they didn‘t complain to the stewards about the Vettel/Sainz incident. During the hearing, Sainz also tried to stand up for Vettel. Sainz said that he already qualified for Q3 so that incident wasn‘t relevant for him.

  #F1 #AustrianGP

 9. F1890: én ezt már sokszor mondtam, lehet neked is,de sztem messi világéletében a barcelonaban focizott, a világ legjobb csapattársai mellett, ergó mindig is kivolt szolgálva jó labdákkal megfelelő háttérrel, ez viszont az argentín válogatottnál nincs meg. itt nincs tökéletes játékrendszer itt vannak nagyon jó játékosok és akad egy pár átlagos is. ergó lehet h ő egy tökélete csapatban nagyon kiemelkedő de mikor kicsit gyengébb képességű csapatba kerül akkor könnyen levehető a pályáról. – és most elég sok szaki is osztja ezt a véleményt. én spec ezért tartom kicsit jobbnak cét mert ő több csapatban is bizonyított, sokoldalúbbnak tartom. de ez már csak az én véleményem, másnak messi jobb. de a legjobb az a brazil ronaldo ?

  Maradona, Peléről mi a véleményed?

 10. andrea1: Ez a vegkonkluzio igazából semmi nem működott, nem találtak egy koncepciót és mindennek egy nagyon kemény, zűrzavar ment háttérbe, mert az volt. Azért azt ne mondja senki hogy Messi nem tud bárkivel együtt játszani, fel kell nőni a feladathoz, Neyvel együtt tudott nagyon jól, esküszöm élvezte mellette a futballt, Dinho mellett is, Suarez, Ini Xavi a világ legjobbjaival játszott eddig és szót értett, Coutinhoval is. Ha dybala nem talál vele szót, jnvs kontakt, kémia az lehet Messi hibája is de eddig az emberek akikkel együtt játszott igazolják nagyon tud játszani más zsugasokkal, dybala ezért nem nagy szám szerintem.

  én ezt már sokszor mondtam, lehet neked is, de sztem messi világéletében a barcelonaban focizott, a világ legjobb csapattársai mellett, ergó mindig is kivolt szolgálva jó labdákkal megfelelő háttérrel, ez viszont az argentín válogatottnál nincs meg. itt nincs tökéletes játékrendszer itt vannak nagyon jó játékosok és akad egy pár átlagos is. ergó lehet h ő egy tökélete csapatban nagyon kiemelkedő de mikor kicsit gyengébb képességű csapatba kerül akkor könnyen levehető a pályáról. – és most elég sok szaki is osztja ezt a véleményt. én spec ezért tartom kicsit jobbnak cét mert ő több csapatban is bizonyított, sokoldalúbbnak tartom. de ez már csak az én véleményem, másnak messi jobb. de a legjobb az a brazil ronaldo 🙂

 11. F1890: jó higany az minden létező helyzetet kihagy, ezért örültem h elment a realtól de azért a dybala higany mégis csak egy összeszokott támadópáros ergó jól megértették volna egymmást sztem, messit meg kivihették volna szélre vagy kicsit mélyebbről indulhatott volna. ezért mondom h az egész csapatban semmi értelmeset nem láttam én, nem véletlen h sampaoli folyamatosan variálta még a selejtezők de még a vb-ken is a felállást. nem működött ez a dolog

  Ez a vegkonkluzio igazából semmi nem működott, nem találtak egy koncepciót és mindennek egy nagyon kemény, zűrzavar ment háttérbe, mert az volt. Azért azt ne mondja senki hogy Messi nem tud bárkivel együtt játszani, fel kell nőni a feladathoz, Neyvel együtt tudott nagyon jól játszani, hulyegyerek Ney de esküszöm élvezte mellette a futballt Messi ez látszott minden mozdulatukbol amikor játszottak, nagy focit tudtak nyomni, Dinho mellett is hiszen mellette kezdett, Eto, Suarez, Ini Xavi a világ legjobbjaival játszott eddig és szót értett, működött a kémia, Coutinhoval is most. Ha dybala nem talál vele szót, jnvs kontakt, kémia az lehet Messi hibája is de eddig az emberek akikkel együtt játszott igazolják nagyon tud játszani más zsugasokkal, Dybala ezért nem nagy szám szerintem, mert akkor valszeg nem akkora zsugas és inkább el van mellette. Egyedül nyilván kevés valaki ha mindenki rá vár és az ellenfél is.

 12. Go.Michael:

  Persze a FiA sok esetben következetlenül hozza meg a döntését, ez is egy olyan helyzet, ha most nem büntetik meg Vettelt, akkor csak még több precedenst teremtenek. De mondom, szerintem a legnagyobb probléma az volt, hogy egy kigyorsítási szakaszon ment a kelleténél sokkal lassabban.(legalább is én így látom)

 13. andrea1: Egyik csatár rosszabb volt mint a másik… Higany nullkategoria, Agu szintén nulla volt ez a pavon nem lenne rossz csak hát ő meg fiatal. Így amúgy én is elvitte volna Icardit ha ez a hülyeség van miatta, meg legalább Higany nem kellett volna. ? dybala meg egyébként azért nem játszik rz egy elemzés, talán egy másik edző is mondta kritika felé h ő csak Messi posztján játszik jól, együtt sose ment nekik mert Messi pl tud szélen játszani akkor forgott is de nem érti dybala, lehet demotiválja, de amúgy nem mert nélküle se ment a válogatottba vagyis Dybalanak Messi nélkül, de itt az a gond hogy Dybala csak Messi posztjan játszik. . Az hogy osszefesuljek őket lehet egy csapatba kellett volna játszaniuk és a juve elpasszolta volna őt mikor Ney elment a Barcabol, 120 millát kértek voln a de Barca nem kérte ezt, maradt a juveba

  jó higany az minden létező helyzetet kihagy, ezért örültem h elment a realtól 😛 de azért a dybala higany mégis csak egy összeszokott támadópáros ergó jól megértették volna egymmást sztem, messit meg kivihették volna szélre vagy kicsit mélyebbről indulhatott volna. ezért mondom h az egész csapatban semmi értelmeset nem láttam én, nem véletlen h sampaoli folyamatosan variálta még a selejtezők de még a vb-ken is a felállást. nem működött ez a dolog

 14. F1890: najó, csak pl ezen a meccsen is felálltak 0 csatárral, töketlenek voltak első félidőben. és dybalat 10 percig játszatták egész vb-n, ez nonszensz. icardi meg mégis csak gólkirály volt olaszban, cserének még mindig tökéletes lett volna

  Egyik csatár rosszabb volt mint a másik… Higany nullkategoria, Agu szintén nulla volt ez a pavon nem lenne rossz csak hát ő meg fiatal. Így amúgy én is elvitte volna Icardit ha ez a hülyeség van miatta, meg legalább Higany nem kellett volna. 😀 dybala meg egyébként azért nem játszik rz egy elemzés, talán egy másik edző is mondta kritika felé h ő csak Messi posztján játszik jól, együtt sose ment nekik mert Messi pl tud szélen játszani akkor forgott is de nem érti dybala, lehet demotiválja, de amúgy nem mert nélküle se ment a válogatottba vagyis Dybalanak Messi nélkül, de itt az a gond hogy Dybala csak Messi posztjan játszik. . Az hogy osszefesuljek őket lehet egy csapatba kellett volna játszaniuk és a juve elpasszolta volna őt mikor Ney elment a Barcabol, 120 millát kértek voln a de Barca nem kérte ezt, maradt a juveba

 15. Nando: Teljesen mindegy, hogy Sainz hibázott-e vagy nem, nagy valószínűséggel Vettel nem kicsit megzavarta őt, el is rántotta a kormányt, vettelnek egy szava nem lehetne, ha véletlen bele csúszik Sainz hátulról, totál fölösleges volt ott haladnia, de ami még inkább súlyosbítja a dolgot azaz, hogy mennyire lassan ment.

  Itt megint az a gond, hogy kapja a kritikát az fia, erre a következő adandó alkalommal gyorsan igazságot szolgáltatnak, mondván hogy ők biza dolgoznak. Vettel valóban az ideális íven volt, nem értem miért a belső felén várta az érkezőt – vélhetőleg rádión rosszul kommunikálták ezt le a csapattal, de a spanyol továbbjutott, ergo nem volt “hátránya” emiatt. Én ezt viccnek érzem, mert tavaly Hamilton ennyiért kapott egy ejnye-bejnyét. Vagy más figyelmeztetést, büntető pontokkal. Nekem az csípi a csőröm, hogy semmi következetesség, és két helyzet között lehet egy ekkora kontraszt. Frissíteni kellene sürgősen azt a bagázst mert ez eléggé kellemetlen.

 16. Nando: Teljesen mindegy, hogy Sainz hibázott-e vagy nem, nagy valószínűséggel Vettel nem kicsit megzavarta őt, el is rántotta a kormányt, vettelnek egy szava nem lehetne, ha véletlen bele csúszik Sainz hátulról, totál fölösleges volt ott haladnia, de ami még inkább súlyosbítja a dolgot azaz, hogy mennyire lassan ment.

  persze ezzel egyetértek h vettel is hülye volt mert megint esélyt adott és kreált egy nemlétező dolgot megint maga körül. ettől függetlenül volt már ilyen eset h vkit nem büntettek meg ilyenér a múltban. persze nem tartom kizártnak h kicsit törlesztettek most a múltkori futamért ahol sokan rinyáltak az enyhe büntetés miatt 🙂

 17. F1890: na ezt megnézve meg azt gondolom h már megcsúszott sainz a kijáraton szóval a körének annyi volt. mondjuk nemtom mennyire zavarta meg a kanyarban vettel autója, de már kanyarbejáraton vége volt ott a dolognak

  pont ugynaezt mondta villeneuve is:

  „Ami megmenti Vettel helyzetét, hogy Sainz hibázott a feltartás előtt. Ha nem így lett volna, akkor nehezebb lenne a döntés a bírák számára. Szerintem elég helye volt Sainznak, hogy elkerülje, de Vettel elég lassú volt. Nem befolyásolta az időmérő végeredményét, így nincs gond. Úgy gondolom, nem érdemelne ezért büntetést Vettel. Az FIA döntése pedig nagyon fontos lesz, mert ezzel precedenst teremt.”

 18. F1890: “Messi nyakába pedig teljesen felesleges varrni ezt a szereplést, mert egyfelől nem ő az edző, ”

  csak erre reagálnék. 14 óta nyílt titok h messi haverjai közül választanak edzőt, beleszólása van abba is h kit hívnak meg. sampaolit meg konkrétan a horvátok után “kirúgták”, ergó nem volt beleszólása a csapat összeállításába sem az utolsó csoportkörös meccs sem a mostaniba. de egyébként elég sok szaki mondja h messi nem vezéregyéniség. ettől még kár volna az ő nyakába varrni az egész storyt, csak sztem az egész szövetség ahogy van alapvetően rosszul menedzselte az egész szituációt

  Maradjunk a csapatnál, mert Messi megítélése puszta szimpátián alakul. Valaki ugye Cé valaki meg Messi. Kicsit utána néztem a számoknak, mert bevallom a fociban nem megy fejből. Szóval, 2005 óta mióta Messi aktív pályafutását számon tartják, Argentína 8 edzőt fogyasztott el, legyen valami viszonyítás, Magyarországnak ez a szám 13. Szövetségi szinten egyértelműen nincs minden rendben és egyének elvihetik ideig-óráig ezt a baromi nehéz zsákot, de koncepció nélkül összedől a kártyavár. Egyébként érdemes megnézni a csoportkörben rendre más formációban játszottak, szóval teljesen káosz az egész közeg. Messi pedig egy korszakos zseni, de kell neki játszótárs akivel tudja a zsugát tolni, ezek nélkül pedig min. 3 védő figyelmét megkapja. De igazából teljesen lényegtelen is, mert a védelem mind a 4 gólban benne volt. Szóval amit említettél, baromi rosszul van menedzselve ez a válogatott ehhez pedig a rossz merítési lehetőség is dukál, a kettő egyvelege pedig ennyire volt elég.

 19. F1890: na ezt megnézve meg azt gondolom h már megcsúszott sainz a kijáraton szóval a körének annyi volt. mondjuk nemtom mennyire zavarta meg a kanyarban vettel autója, de már kanyarbejáraton vége volt ott a dolognak

  Teljesen mindegy, hogy Sainz hibázott-e vagy nem, nagy valószínűséggel Vettel nem kicsit megzavarta őt, el is rántotta a kormányt, vettelnek egy szava nem lehetne, ha véletlen bele csúszik Sainz hátulról, totál fölösleges volt ott haladnia, de ami még inkább súlyosbítja a dolgot azaz, hogy mennyire lassan ment.