F2: A Trident szerződést bontott Santino Ferruccival!

A Formula 2-es istálló elbocsátja szolgálataiból a Haas fejlesztőpilótáját, Santino Ferruccit, miután az amerikai pilóta a Silverstone-i hétvégén több alkalommal vétett a szabályok ellen, amiért négy futamos eltiltásban részesült.

Az elmúlt másfél hétben Santino Ferrucci nevétől volt hangos a szaksajtó és a közösségi média, de nem a figyelemreméltó eredményei miatt: a Haas junior pilótája botrányos viselkedéssel sorozatosan vétett a szabályok ellen a Brit Nagydíj ideje alatt. Mobiltelefonnal a kezében, kesztyű nélkül vezetett, a forduló során több alkalommal került összetűzésbe csapattársával, Arjun Mainival, aminek megkoronázásaként a sprintfutam levezetőkörében szándékosan az indiai autójának ütközött.

A leintést követően több incidens kapcsán is beidézték őt a versenybírák, miután saját csapata is ellene vallott a meghallgatáson, de Ferrucci nemes egyszerűséggel elmulasztotta a megjelenést. Mindezeknek köszönhetően összesen 66.000 Euros büntetést szabtak ki rá és eltiltották a magyar és belga fordulókon való részvételtől.

Csapata viszont közvetlenül az ítélet után jelezte, hogy valójában a színfalak mögött már hosszabb ideje feszültség húzódik Ferrucci családja és a menedzsment, valamint az istálló másik pilótája, Arjun Maini között és ügyvédeik vizsgálják a lehetőségeket, hogy miként tudnák felbontani az amerikaiak szerződését.

Ezt követően tehát a Trident bejelentése senkit nem ért meglepetésként: Santino Ferrucci nem versenyez náluk a továbbiakban. A csapat közleményében a Silverstoneban történtek mellett Ferrucci akadozó szponzori kifizetéseire hivatkozik, amit meglehetősen furcsának tartanak annak tükrében, hogy miközben a család pénzügyi nehézségekre hivatkozva feléjük elmulasztotta kiegyenlíteni a tartozását, Ferrucci mégis elő tudta teremteni a detroiti IndyCaros beugráshoz szükséges anyagi feltételeket.

A hírekre a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner is reagált, elmondása szerint Ferrucci sorsáról a nyári szünet folyamán fognak döntést hozni, miután minden érintett szempontjából meghallgatták a történteket, jelenleg ugyanis teljes figyelmüket a felkészülésnek szentelik a Német és Magyar Nagydíjakra.

Szólj hozzá

Légy az első hozzászóló