F2: Pozitív a csapatok első benyomása az új fejlesztésekkel kapcsolatban

Visszatérhet a megszokott állórajtokhoz a Hungaroringtől kezdődően az FIA Formula-2-es bajnokság, miután a legújabb verziójú erőforrásokat határozott előrelépésnek érzik megbízhatósági szempontból a kategória azon alakulatai, melyeknek már volt lehetősége tesztelni az újításokat.

Repülőrajttal indították az F2-es futamokat az idény legutóbbi két fordulóján, a Red Bull Ringen, illetve Silverstoneban, mivel a téli tesztek óta folyamatos problémák adódtak az idén bevezetésre került versenyautó kuplungjával, valamint az új V6-os turbó motorvezérlésével is.

A brit hétvége után a sorozat begyűjtötte az erőforrásokat a csapatoktól, hogy elvégezhessék rajtuk a szükséges módosításokat, melynek során új kuplunggal és motorvezérléssel szerelték fel őket annak érdekében, hogy következetesebben viselkedjenek a rajtoknál.

Ezt követően pedig a keddi napon sorsolással kiosztottak néhányat a frissített specifikációból bizonyos alakulatoknak, akiknek egyenként engedélyeztek egy-egy 100 km-es tesztet, amely során ellenőrizhették a fejlesztések hatékonyságát.

A bajnokság élcsapatai, mint az ART Grand Prix, a Carlin és a DAMS már túl is vannak a saját próbafutásaikon, a mérnökeik és a pilótáik pedig egyaránt előrelépésnek ítélték meg a gyártók módosításait, így a szervezők tervei alapján a Hungaroringen ismételten állórajttal indítják majd a versenyeket.

A többi istálló még a Magyar Nagydíj előtt szintén kipróbálhatja majd az újdonságokat, miután egy újabb sorsoláson elosztják közöttük a fennmaradó egységeket.

Szólj hozzá

Légy az első hozzászóló