Bottas megérti, miért nem hagyták nyerni

Az idei első győzelmének fosztotta meg a csapatutasítás Valtteri Bottast, mégsem csinált nagy ügyet belőle. Megérti a Mercedes indokait.

Valtteri Bottas és Lewis Hamilton csatája (fotó: Formula1/Twitter)Teljes cikk megtekintése

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. Az is lehet, hogy Bottas egyszerűen tudja, hogy ez az év nem róla szól. Elég jól megy pedig. Nekem is döbbenet volt nézni a mosolyt az arcán, de mennyivel lett volna jobb ha duzzog? Ha van esze akkor elmondja a csapatnak, hogy alkalomadtán majd szeretné visszakapni. Elég sokat küzdöttem már ebben az életben többnyire feleslegesen, és tudom értékelni azt aki több ésszel csinálja a dolgait. Simán lehet, hogy Bottas egy zseni és türelmesen várja, hogy eljöjjön az ő ideje. De ha csak egy született kettes, akkor a legjobb helyen van. Bárhogy is van, az ő dolga, de így mosolyogni csapatutasítás után még nem láttam senkit. Ez is egy rekord. 🙂

 2. Go.Michael: Az a furcsa, hogy én ezen totál meglepődtem. Ebben az évben egész jól megy Bottas, és a technikai hibákat levéve ott lenne nagyon Ham-Vet nyakán, tavaly több negatív kritikát kapott ami azért jogos volt, de idén ennek fényében én azt gondoltam hogy megtalálta a golyóit a kezdeti szégyenlősség után. De nem, de mennyire hogy nem! Nekem személy szerint ez az abszolút elfogadó már-már tűkön ülő melyik körben kapja meg az utasítást, amelyet nem hogy megkérdőjelezett volna vagy bármi, ez elég elkeserítő volt. Mintha az előző kör idejét közölték volna vele amire annyit mond hogy “rendben.” Majd az interjúknál a szeme sem rezzen. Kérdések sokasága fogalmazódott bennem meg, hogy ha egy Barrichello többször is fellázadt, akkor ő ezt így simán abszolválja? Simán a győzelemért mehetett volna, de továbbmegyek nem vágya a világbajnoki cím? Még ha erre falatnyi az esélye is, de számomra ez elkeserítő volt. Az hagyján hogy sima kettes a pali, a mercinek főnyeremény, de hogy nyerni sem akar.. Persze másfelől a nagy csapatoknak ez egy élhető felállás, de akkor is. Ez a pali a középszernek is a középszere, nagy kár..

  Teljesen egyetértek. Nekem is nagy csalódás volt. Eddig se volt a szívem csücske ezzel a szürke kisegér jellemmel, de sikerült rátennie még egy lapáttal.
  Amúgy ha már Hockemheim, Massa milyen látványosan duzzogott, és milyen tökösen nyilatkozott utána az interjúszobában is, pedig aztán rá szinte mindenki rásütötte a tipikus beletörődöm ketteske szerepet.

 3. Nando:
  Azt hittem azok után, hogy új szerződést kapott és sorozatos pechjei voltak több töke lesz és megelőzi Hamiltont, de aztán mint egy szófogadó kisfiú rögtön beállt másodiknak.. Mintha nem is egy győzelemről lett volna szó, nekem így a szememben végérvényesen a ketteske kategóriában marad, aki nem Vb kaliber !

  Az a furcsa, hogy én ezen totál meglepődtem. 😀 Ebben az évben egész jól megy Bottas, és a technikai hibákat levéve ott lenne nagyon Ham-Vet nyakán, tavaly több negatív kritikát kapott ami azért jogos volt, de idén ennek fényében én azt gondoltam hogy megtalálta a golyóit a kezdeti szégyenlősség után. De nem, de mennyire hogy nem! Nekem személy szerint ez az abszolút elfogadó már-már tűkön ülő melyik körben kapja meg az utasítást, amelyet nem hogy megkérdőjelezett volna vagy bármi, ez elég elkeserítő volt. Mintha az előző kör idejét közölték volna vele amire annyit mond hogy “rendben.” Majd az interjúknál a szeme sem rezzen. Kérdések sokasága fogalmazódott bennem meg, hogy ha egy Barrichello többször is fellázadt, akkor ő ezt így simán abszolválja? Simán a győzelemért mehetett volna, de továbbmegyek nem vágya a világbajnoki cím? Még ha erre falatnyi az esélye is, de számomra ez elkeserítő volt. Az hagyján hogy sima kettes a pali, a mercinek főnyeremény, de hogy nyerni sem akar.. Persze másfelől a nagy csapatoknak ez egy élhető felállás, de akkor is. Ez a pali a középszernek is a középszere, nagy kár..

 4. Tapani: Pedig kéne háborogni, persze itt nem sokat ér…
  Két nagyon nagy baj van a mai F1-gyel (több is, de ezek teszik totál élvezhetetlenné a “versenyeket”)
  1. Csapatutasítások, csapatérdekek. Vagy az van, hogy XY-nak több pontot kell szereznie, mert ő az esélyesebb, vagy az, hogy egy csapat nem kockáztathatja a biztos kettős pontszerzést, és ezért nincs verseny.
  2. Taktikai elengedések: Amikor a középmezőnyös autó mögött jön egy Merci vagy egy Ferka, és olyan elánnal állnak félre, mintha lekörözés lenne. Borzasztó. Persze érthető, de ez már így nem versenyzés.

  Megoldás a rádiózás beszüntetése lenne! Nem gondolod? 😀

 5. Denis Hunter: nem kell szeretni, de ha haborogsz, azzal csak neked lesz rosszabb, a sport nem valtozik.

  Pedig kéne háborogni, persze itt nem sokat ér…
  Két nagyon nagy baj van a mai F1-gyel (több is, de ezek teszik totál élvezhetetlenné a “versenyeket”)
  1. Csapatutasítások, csapatérdekek. Vagy az van, hogy XY-nak több pontot kell szereznie, mert ő az esélyesebb, vagy az, hogy egy csapat nem kockáztathatja a biztos kettős pontszerzést, és ezért nincs verseny.
  2. Taktikai elengedések: Amikor a középmezőnyös autó mögött jön egy Merci vagy egy Ferka, és olyan elánnal állnak félre, mintha lekörözés lenne. Borzasztó. Persze érthető, de ez már így nem versenyzés.

 6. Tomika:
  Igen sajnos a profi autósport az ilyen.Nem véletlenül engedte el mindenki Hamiltont. Senkinek nem érdeke időt és gumit veszíteni felesleges harcokkal. De én is jobban örülnék ha ütné vágná mindenki egymást. Csak sajnos ez már ritka.

  Alonso kb félreugrott előle 🙁 Rettenet volt látni még ha tudod hogy miért is tette, akkor is szar, és ezt hívjuk csúcskategóriának.

 7. Igen sajnos a profi autósport az ilyen. Nem véletlenül engedte el mindenki Hamiltont. Senkinek nem érdeke időt és gumit veszíteni felesleges harcokkal. De én is jobban örülnék ha ütné vágná mindenki egymást. Csak sajnos ez már ritka.

 8. Tapani: Látod, ez a baj. Ha valamit sokáig sulykolnak a nép fejébe, akkor egy idő után már természetesnek is veszi… Igazad van, miért is háborogjunk egy verseny után, ha nincs verseny… Mi buta prolik csak nézzük, ahogy körözgetnek a túlfizetett pilóták meg ahogy néha elengedik egymást. Ez van, ezt KELL szeretni.

  nem kell szeretni, de ha haborogsz, azzal csak neked lesz rosszabb, a sport nem valtozik.

 9. Denis Hunter: amit a merci kommunikal azt senki nem hiszi el. Szerintem siman beijedtek, ahogy Bottas nekiesett, mert arra szamitottak, mint a csodakommentatorparos. Ettol fuggetlenul megertem, hogy raszoltak. Hogy o ezt igy kezeli, hat istenem. Inkabb, minthogy sirjon. Legalabb Bottas szurkolok nincsenek, milyen lenne itt a szinvonal ?

  Látod, ez a baj. Ha valamit sokáig sulykolnak a nép fejébe, akkor egy idő után már természetesnek is veszi… Igazad van, miért is háborogjunk egy verseny után, ha nincs verseny… Mi buta prolik csak nézzük, ahogy körözgetnek a túlfizetett pilóták meg ahogy néha elengedik egymást. Ez van, ezt KELL szeretni.

 10. Hihetetlen hogy mennyire szegényes lett a f1, ezek az állandó elengedesek persze mind a spórolásból, érdekekbol de nagyon szar nézni, ezeknek az elfogadásait nagyon rossz látni. Úgyhogy nem bánom hogy nem megyek ki a futamra a hétvégén, ha utolsó lesz Kiminek ha nem.

 11. Tapani: Tudod mi a baj? Hogy a csapatok X éve ezzel a szarsággal magyarázzák, hogy miért nincs verseny. Oké, néha megtörténik a baj, de ugyanmár! Bottas szimplán gyorsabb volt a friss gumikon, akár egyenesben DRS-sel is kikerülhette volna Hamit. Ráadásul maga a Merci kommunikált nemrég úgy, hogy nincs náluk TO.

  amit a merci kommunikal azt senki nem hiszi el. Szerintem siman beijedtek, ahogy Bottas nekiesett, mert arra szamitottak, mint a csodakommentatorparos. Ettol fuggetlenul megertem, hogy raszoltak. Hogy o ezt igy kezeli, hat istenem. Inkabb, minthogy sirjon. Legalabb Bottas szurkolok nincsenek, milyen lenne itt a szinvonal 😀

 12. Denis Hunter:
  Azert nezzuk mar az osszkepet, ami itt a versenyen volt. Felszarado palya, kieso rivalis, ha itt most Hamilton, vagy Bottas miatt osszeakadnak, mehetett volna az egesz evuk a kukaba, nem fer bele az, mint Rosberggel Barcelonaban. Erosebb a Ferrari, Hamilton volt elol, Bottas legalabb beprobalkozott, ellenben Vettel, aki csak 1-2 mp-re kovette Kimit es ezert sem ertette, hogy mit akarnak tole, ha legalabb megmutatja magat, siman elmehet. Ertem en, hogy Kimi nyilvanvaloan tudta ezt, ha szolnak neki ugy, ahogy Bottasnak, egybol el is engedi velemenyem szerint. Es nem lett volna tole behuzott farku kutya, meg luzer, hanem csapatjatekos. Bottasnak meg ott ment el a versenye, hogy a boxban tokoltek nala. Amire persze egy voros ismet azt allitja, direkt volt. Hihetetlen nehany ember.

  Tudod mi a baj? Hogy a csapatok X éve ezzel a szarsággal magyarázzák, hogy miért nincs verseny. Oké, néha megtörténik a baj, de ugyanmár! Bottas szimplán gyorsabb volt a friss gumikon, akár egyenesben DRS-sel is kikerülhette volna Hamit. Ráadásul maga a Merci kommunikált nemrég úgy, hogy nincs náluk TO.

 13. Azert nezzuk mar az osszkepet, ami itt a versenyen volt. Felszarado palya, kieso rivalis, ha itt most Hamilton, vagy Bottas miatt osszeakadnak, mehetett volna az egesz evuk a kukaba, nem fer bele az, mint Rosberggel Barcelonaban. Erosebb a Ferrari, Hamilton volt elol, Bottas legalabb beprobalkozott, ellenben Vettel, aki csak 1-2 mp-re kovette Kimit es ezert sem ertette, hogy mit akarnak tole, ha legalabb megmutatja magat, siman elmehet. Ertem en, hogy Kimi nyilvanvaloan tudta ezt, ha szolnak neki ugy, ahogy Bottasnak, egybol el is engedi velemenyem szerint. Es nem lett volna tole behuzott farku kutya, meg luzer, hanem csapatjatekos. Bottasnak meg ott ment el a versenye, hogy a boxban tokoltek nala. Amire persze egy voros ismet azt allitja, direkt volt. Hihetetlen nehany ember.

 14. trialboj: Rettenetes karakter, valami érzelem kellene, az hogy Kiminek összejött valahogy a leszarom stílussal az óriási rajongótábor, Bottas senkit nem érdekel, és nem is fog, ha ennyire nem hallatja a hangját.

  Látom nehéz megemészteni, hogy sokaknak egy introvertált típus is lehet szimpatikus, kedvelhető figura… De már meg lett itt mondva többször is, hogy Bottas és Kimi hót más karakter és személyiség, csak mindketten inkább introvertáltak. Ez miért baj? Ha valakinek Ricsike dedós fingós vicceire van igény, hát nézze azt…
  Ha visszaemlékszel a tavalyi Monacora, na ott tényleg látszott, hogy Kimi nem szarik bele az egészbe, tiszta ideg volt, csak persze nem olyan teátrálisan adta elő, mint ahogy azt Hamilton tette volna ilyen szituban.
  Amúgy Bottas viselkedése engem is meglepett. Tavaly azért rajta is látszott, hogy zavarja, hogy nem elég gyors, vagy ha Hami megveri, most meg csak vigyorgott… Jól fizethet a Merci, és lehet minden ilyen TO-ért extra bónuszt kap vigaszként. 😀 Az asszony mehet shoppingolni. 😀

 15. albutr:
  Itt látszik hogy Bottas tökéletes 2 versenyző. Nincs meg benne az a tűz ami mondjuk Verstappen Ricciardo megvan. Az is meglepő hogy semmi duzzogás nem volt.

  Még Barrichello is felkapta a vizet mikor rászóltak h Schumi is faster than you, és az utolsó métereken satuzott hogy elengedje. Mérhetetlenül felhúzott Bottas, ezzel az behúzott farkú kutya viselkedésével.

 16. sztarvorsz:
  Rosberg-Hamilton közt se lett volna meccs, ha ott van 1 rivális csapat.

  De Rosberg megolvasztotta volna a titanium merevítéseket az autóban mire kiszáll, olyan ideges tudott lenni.
  Ez a szerencsétlen meg úgy viselkedett a leintés után, mintha egy kellemes rajtcélgyőzelmet arattak volna, ahol neki nem volt esélye az első helyre.
  Rettenetes karakter, valami érzelem kellene, az hogy Kiminek összejött valahogy a leszarom stílussal az óriási rajongótábor, Bottas senkit nem érdekel, és nem is fog, ha ennyire nem hallatja a hangját.

  Értem én hogy kell neki a merci ülés és ez rendben is van, de ettől még arcoskodhatna, utolsó körben tolja a csapattársát, mutassa meg mindenkinek hogy gyorsabb nála, és az autóból kiszállva legyen dühös, és úgy mondja hogy a csapat érdekében elfogadja de, ma ő volt a gyorsabb és ezt reméli mindenki látta…

 17. Nando:
  Azt hittem azok után, hogy új szerződést kapott és sorozatos pechjei voltak több töke lesz és megelőzi Hamiltont, de aztán mint egy szófogadó kisfiú rögtön beállt másodiknak.. Mintha nem is egy győzelemről lett volna szó, nekem így a szememben végérvényesen a ketteske kategóriában marad, aki nem Vb kaliber !

  elzee: De ha véletlenül összeakadt volna Hamiltonnal, mennyi boldog ember írogatna itt a fórumon! 😀 😀

  De ha véletlenül összeakadt volna Hamiltonnal, mennyi boldog ember írogatna itt a fórumon! 😀 😀

 18. Azt hittem azok után, hogy új szerződést kapott és sorozatos pechjei voltak több töke lesz és megelőzi Hamiltont, de aztán mint egy szófogadó kisfiú rögtön beállt másodiknak.. Mintha nem is egy győzelemről lett volna szó, nekem így a szememben végérvényesen a ketteske kategóriában marad, aki nem Vb kaliber !