F3: Dan Ticktumé a második futam!

 

Mick Schumacher a pole pozícióból rajtolva kapott defektet az első kanyarban, később a vezető Aron és Vips látványos balesettel távozott a mezőny éléről – Dan Ticktum a tizedik helyről indulva győzött és vezeti a bajnokságot.

Pályafutása során először kezdhetett F3-as futamot az első rajtkockából Mick Schumacher, ám a hétszeres F1-es világbajnok fia hamar kiszállt a győzelemből folytatott harcból: egy gyengén sikerült start után csapattársa, Guan-ju Zsu csúszott bele az első kanyar féktávján, ami után a kínai Ferrari akadémista sérült első szárnnyal, Schumacher pedig hátsó defekttel poroszkált vissza a boxutcába.

A kavarodás után Ralf Aron került az első helyre, aki mögé újonc honfitársa, Jüri Vips került a hatodik pozícióból. A Motorpark pilóta a második körben a szélárnyékból támadva át is vette a vezetést a pontverseny éllovasától, de az észt kettős siker reménye hamar szertefoszlott, amikor egy körrel később Aron revansa közben a két autó kerekei összeértek és látványos piruettel távoztak az aszfaltcsíkról.

Az újabb incidenst követően Fabio Scherer állt az élre, őt Robert Shvartzman és Daniel Ticktum követték, ám a sorrend nem sokáig maradt változatlan, a Red Bull junior a hatodik körben a Kemmel egyenesben elszáguldott a Prema orosz újonca mellett és felzárkózott csapattársa mögé.

Két körrel később Ticktum megismételte a manővert és átvette a vezetést, majd sikeresen megvédte a pozícióját a Les Combesban Scherer visszatámadása során.

A svájci pilóta egy körrel később aztán visszavette a vezetést, de lerázni ezúttal sem tudta a britet és a 11. körben Ticktum újfent visszaszerezte tőle az első helyet.

A két Motorpark mögött a délelőtti győztes Jehan Daruvala végzett, az indiai pilóta az utolsó körökben komoly nyomás alá helyezte Scherert, de előzni már nem tudott.

Shvartzman három körrel a leintés előtt bukta el a negyedik pozíciót honfitársával, Nyikita Trockijjal szemben, ám a Carlin orosz pilótája az utolsó körökben tempót veszített és visszazuhant a nyolcadik helyre.

Így végül Shvartzman megőrizte a negyedik helyet Enaam Ahmed előtt, Marcus Armstrong pedig az utolsó körben előzte meg Sasha Fenestrazt a hatodik pozícióért.

Az utolsó két pontszerző helyen Jonathan Aberdeint, valamint Habsburg Ferdinándot intették le.

A 2. futam eredménye

A verseny teljes egészében megtekinthető az alábbi linken:

Szólj hozzá

Légy az első hozzászóló