F3: Mick Schumacher harmadik győzelmét aratta Misanoban!

A Prema német versenyzője felülkerekedett időmérős problémáin és az utóbbi időben az óra ellen is remek formát mutat, a Misano-i hétvége első futamán a pole pozícióból rajtolva újabb győzelmet aratott csapattársai előtt.

A 2018-as FIA Formula-3-as Európa-bajnokság hetedik fordulóját a DTM olaszországi hétvégéjének betétfutamaként rendezik Misanoban, a Belga Nagydíjjal egy időben.

A péntek esti időmérő edzésen hihetetlenül szoros csata alakult ki a rajtelsőségért, az első 5 helyezettet mindössze 9 század választotta el a leintéskor, Mick Schumacher csupán 19 ezreddel utasította maga mögé Marcus Armstrongot, akiket szorosan követett Guan-ju Zsu, Robert Shvartzman, valamint a bajnoki éllovas Dan Ticktum.

A rajtot követően továbbra is a Prema pilótái bérelték ki az első négy pozíciót, Schumacher egy remek rajtot követően megnyugtató előnnyel haladt a mezőny élén, miközben a harmadik helyen Shvartzmannak kellett folyamatosan védekeznie a támadó Zsuval szemben.

Armstrong eleinte tisztes távolságból követte német csapattársát, a futam második felében azonban folyamatosan sikerült csökkentenie a különbséget, amely egészen 1 másodpercre olvadt. Ám ekkor Schumacher az élen két leggyorsabb körrel jelezte új-zélandi kollégájának, hogy van még autójában tartalék, végül kényelmes előnnyel futott be a célba elsőként.

Dan Ticktum futama ezúttal nem alakult túl jól, elvesztette a csatát csapattársával, Jüri Vipssel szemben és csupán hatodikként intették le, így előnye 8 pontra olvadt Armstrong előtt.

Remek versenyt futott Alex Palou a 12. helyről indulva: megelőzte Sacha Fenestrazt, Jonathan Aberdeint és végül Jehan Daruvalát is a 8. helyért, az utolsó körben pedig már Ralf Aron autójára tapadva szelte át a célvonalat.

Jehan Daruvala végzett a 9. pozícióban a Motorparkos Jonathan Aberdein előtt, aki sikeresen megvédte az utolsó pontot érő helyet a támadó Fenestraz és Habsburg Ferdinánd Carlinos duójától.

Palou remek felzárkózásán túl igen bosszús versenye volt a Hitech GP-nek: Enaam Ahmed és Ben Hingeley egymással ütközött össze, ami miatt mindkét pilótájuk hátraesett a mezőny legvégére, Hingeleyt pedig a baleset után áthajtásos büntetéssel sújtották.

Az 1. verseny eredménye

A futam teljes egészében megtekinthető az alábbi linken:

Szólj hozzá

Légy az első hozzászóló