F3: Ticktum ismét a bajnokság élén, újabb Schumacher győzelem – Ez történt Silverstoneban!

A 2018-as FIA Formula-3-as Európa bajnokság nyári szünete már az előző héten véget ért, a sorozat a Hosszútávú Világbajnokság betétfutamaként Silverstoneban kezdte meg az idény második felét. Cikkünkben röviden összefoglaljuk a legfontosabb történéseket.

1. futam – Ticktum borsot tör Fenestraz orra alá

Sasha Fenestraz bemutatkozó szezonja ígéretesen indult, hiszen a tavalyi 2 literes Formula Renault Európa-kupa győztese pole pozícióból nyerte meg a Pau-i hétvége második futamát, ám ezt követően jelentős hullámvölgybe került, még a pontszerző helyekre is csak néhány alkalommal sikerült azóta beverekednie magát. Így a francia pilóta kitörő örömmel vette tudomásul, hogy a szünet után végre ismét az első rajtkockából indulhat.

Ám szombat délelőtt végül mégis a hazai pályán versenyző Dan Ticktum örülhetett leginkább. Fenestraz eleinte magabiztosan vezetett a Carlinnal, de a verseny vége felé Ticktum sokkal erősebb tempóra volt képes és a Stowe bejáratán kifékezte ellenfelét, majd elsőként szelte át a célvonalat.

Az 1. verseny eredménye

2. futam – Schumacher másodszor

A szombat délutáni versenyre kisebb meglepetésre Fabio Scherer szerezte meg a pole pozíciót, a sváci pilóta életében először indulhatott az első rajtkockából. Az extra nyomással azonban nem is tudott jól megbirkózni és gyengén kapta el a lámpák kialvását, így mellőle Mick Schumacher lőtt ki és magabiztos vezetéssel idei második győzelmét is bezsebelte.

Scherer futama végül pocsékul alakult, először Motorparkos csapattársa, Jüri Vips utasította őt maga mögé, majd pedig mechanikai problémák miatt kiesett, csapattársának, Jonathan Aberdeinnek átengedve a harmadik helyet.

A 2. verseny eredménye

3. futam – Vips is dupláz

Vasárnap reggel a Motorpark észt újonca sikeresen verte vissza az első körökben Jonathan Aberdein és Sacha Fenestraz támadásait, majd megszerezte idei második elsőségét, amelynek köszönhetően a döcögős szezonkezdet után a bajnoki csata egyik fontos szereplőjévé avanzsált.

A pontverseny élén tanyázó Marcus Armstrong az első kanyarban nekiütközött Mick Schumacher autójának és kiesett, ezért Dan Ticktum 8. helye után ismét átvette a vezetést a bajnokság élén.

A 3. verseny eredménye

A hétvége összefoglalója megtekinthető az alábbi linken:

Szólj hozzá

Légy az első hozzászóló