Olasz Nagydíj Kibeszélő

A megszokott és jól bevált Kibeszélő Topicot ismét létrehozzuk, hogy legyen hol megbeszélni a napi eseményeket.

A hétvége menetrendje

EseményIdőpont
1. szabadedzésPéntek 02:00
2. szabadedzésPéntek 06:00
3. szabadedzésSzombat 04:00
IdőmérőSzombat 07:00
FutamVasárnap 06:10

Aki esetleg még nem tippelt, az tippeljen ITT

Az alábbi linkeken lehet élőben nézni a hétvégét: M4 Oldala , Adás1 , Adás2 , Adás3  
Az alábbi linken élő szektorok, köridők láthatóak: Live Timing 

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. F1890: A merci tegnap gyorsabb volt. Sztem a taktika nem volt rossz de igy h bottast bealdoztak igy nagyon megkonnyitettek hamilton dolgat. Persze ez csak sajat velemeny de azon a fektavon sztem kimi is kicsit lehetett volna kemenyebb de nem oszt nem szoroz mert akkor kovi korben kapja el

  Mint ahogy Kimi lenyilatkozta, tudták, hogy ebből vereség lesz, ezt követően csak célba akartak érni. Innen nézve még az is felesleges, hogy 1 kormánymozdulatot is tett a védekezés érdekében.

 2. F1890: A merci tegnap gyorsabb volt. Sztem a taktika nem volt rossz de igy h bottast bealdoztak igy nagyon megkonnyitettek hamilton dolgat. Persze ez csak sajat velemeny de azon a fektavon sztem kimi is kicsit lehetett volna kemenyebb de nem oszt nem szoroz mert akkor kovi korben kapja el

  Így van,szerintem már tudta ő hogy ebből “csak” második hely lesz.Ha nem ott,akkor pár körön belül úgyis elmegy mellette,ezért nem is keményekedett annyira.
  Mindenesetre,futam után a hátsó gumit látva,örülök h így is behozta..Fura volt ilyen leharcolt gumit látni egy “gumikímélő”ferrarin

 3. trialboj:
  Azt senki nem elemezte, hogy ha Kimit nem hozzák ki ilyen “hamar” nem tudom hogy ez hamar volt-e valójában, állítólag Hami elvágását akarták védeni, szóval akkor lett volna esélye védekezni, vagy úgyis rosszul jött volna ki a végén?

  A merci tegnap gyorsabb volt. Sztem a taktika nem volt rossz de igy h bottast bealdoztak igy nagyon megkonnyitettek hamilton dolgat. Persze ez csak sajat velemeny de azon a fektavon sztem kimi is kicsit lehetett volna kemenyebb de nem oszt nem szoroz mert akkor kovi korben kapja el

 4. Ott b@fta el a Ferrari Kimi első helyét, hogy túl korán, de kubaszov korán hívta ki kerékcserére. Pedig Kimi óriásit versenyzett. Ezzel a versenyével Kimi bizonyította, még most is nagyon jó!
  Szép volt Kimi!
  Vettelről nem írok semmit, mert azonnal nekem ugranának a Fanok, hogy én vagyok a nagy savazó. Gondolom így jobb, ha csendben konstatálom a mostani versenyét Vettelnek.:-}
  Hamilton a szó legszorosabb értelmében egy csendes gyilkos volt ezen a futamon. Ez leginkább lélektani győzelem volt Vettel felett, aminek az elkövetkező futamokra is hatással lesz. Verstappent egy kicsit elkapta a gépszíj, amikor Bottast megspékelte, pedig jól nyomta végig a futamon.

 5. guide:
  Tudom,hogy másfajta gumin voltak,de basszus lehet,hogy Vettel megnyerte volna ma ezt a futamot,ha nem esik vissza.
  http://en.mclarenf-1.com/index.php?page=chart&gp=1010&graf=3&dr1=Sebastian%20Vettel&dr2=Lewis%20Hamilton

  hamilton is forgalomba volt futam elejétől addig míg kimit meg nem előzte. értelmetlen ezt találgatni. ma erősebb volt a merci sajnos ez tegnap érződött h kvalin is ott votlak a szeren csak kimi előrántott vmi tökéeltes kört

 6. guide:
  Tudom,hogy másfajta gumin voltak,de basszus lehet,hogy Vettel megnyerte volna ma ezt a futamot,ha nem esik vissza.
  http://en.mclarenf-1.com/index.php?page=chart&gp=1010&graf=3&dr1=Sebastian%20Vettel&dr2=Lewis%20Hamilton

  Folyamatosan figyeltem a live timingot. Hihetetlen tempója volt pedig végig forgalomban autózott.

  Szingapúr az utolsó esélye. Ha ott nem nyer és Hamilton mögött végez akkor nincs miről beszélni.

 7. andrea1: Jah, de lehet matchbox gpt kéne szervezni itt egyeseknek valakinél mert kb a sportot degradáltuk le ami még esetleg hajdanán volt belőle, ma mondjuk karitatv alapon oda lehet adni neki hogy sport, és ez az a 10-15 évnek szól ami jó volt benne. 1998-2012 és ebbe voltak unalmas és szar részek mint minden sorozatban és akkor 16 valami még van és utána ez a wingmanes chapterek ami langyi,a mikor elalszol a könyv közepén emrt annyi tartalom nincs benne mint ahogy nincs, magadat próbálod koncentrálva tartani és az szujó emrt üvölt.

  Fáj olvasni amit írsz…

 8. Érdemes rápillantani Bottas közösségi médiás felületére, kapja az ívet rendesen. De hogy egy korrektebb hozzászólást átmentsek: “I have never heard a pilot say “my goal was to slow down the kimi’s ferrari”. You are and you will always be one that does not count for anything”

 9. Nando: Csak az a helyzet, hogy innentől hatványozottan figyelni fognak minden lehetséges alkatrész meghibásodásra, ha eddig 3x néztek át mindent most majd 5x fogják, 30 pontos előny tudatában műszakilag mindent el fognak követni, hogy ne abból bukjanak pontot, Hamilton idén nem hibázik nem is jellemző rá, az egyedüli ami maradt, hogy egy verseny balesetben valaki kipöcköli, erre alapozni Ferrari részről nem igazán lehet, mert összesen 7 futam van hátra, amiből még jó eséllyel nyerni fog párat Hami ! A másik fele pedig az, hogy ugyan úgy Vettelel is történhet bármi, tehát nincs arra garancia, hogy innenetől 7 hibátlan futamot fog majd teljesíteni.

  Ez mind igaz, de most kezdődik csak az igazi csata. Remélem Hamiltonnak még keményen kell dolgoznia az 5. címért.

 10. Paberto: Nem fos. Mercedes uralom alatt sem mondtam és a német csapat német vb-t akar slágernél is én voltam az Hamilton oldalról aki azt mondta hogy kár ilyen összeesküvés elméleteket gyártani. Nagyon de nagyon rossz memóriád van, így értelme sincs veled beszélni… Kitalálod itt a hülyeséget és el is hiszed magadnak…

  Velem nem érdemes beszélni? 😀 Ember, vicces hogy próbálod játszani a felsőbbrendű elfogulatlant, de azért végül mindig kibújik a szög a zsákból, Hamiltonnál tovább nem látsz. Hamilton mindig szarabb autóval nyer, a körülmények mindig ellene vannak, a csapat is ellene van (ez még a Rosberges időkből, ugye a szemét Merci hogy mert egyenlő esélyeket adni Rosbergnek, kijárt volna szegény Lewisnak 2016-is). És hiába tagadod jópáran emlékszünk rá hogy fújtad a Rosbergellenes ***ságaidat.
  Amúgy nem is értem minek írkálok neked, a múltkori kommented amiben a magyarokat szidtad és az angolokat istenítetted (akik talán a lejobban rühhelnek mindket, lásd Brexit ) épp elég bizonyíték volt nekem hogy itt kár észérvekkel jönni.

 11. Lehet ezt sok szempontból nézni, de szerintem is Vettel az aki, itt óvatosabb kellett volna legyen, ő van hátrányban, Hammernek az is jó ha mindketten kiesnek.

  És függetlenül attól, hogy Bottas segített neki, az első etapban, úgy tapadst Kimire, végig 1mp belül tartva az autót, amit rég nem láttunk. Tökéletesen autózott ma, mindent kihasznált, és meg is érdemelte a győzelmet.

  A fujjolást én sem nagyon szeretem, de talán ez annak is szólt, amit Bottasnak mondtak rádión, hogy a egymás mellett menjenek, és mutassák meg a digóknak hogy is kell ezt 🙂

  Vettel teljesítménye meg elég hullámzó, kíváncsi vagyok mi lesz belőle, én sem gondolom hogy megérdemelné az idei címet, de még lehet pár jó futama.

 12. Innen nézve pláne nem értem Vettelt…
  Kimegy jobbra és akkor Lewis biztosan nem kísérli meg balról mert akkor mindketten kiesnek…
  Vagy Vettel azt hitte hogy Kimi itt elengedi az élre?!
  Tényleg nem tudom mit akart Vettel ott balról Kimi mögött.

  F1890:
  egyébként hamilton első kanyarban beleszállt vettelbe, kicsit elfékezte magát ?

 13. kayassine: Kivételesen Totoval értek egyet. Semmi sincs még lefutva. Hamiltonnak is összejöhet egy DNF és majdnem egálban vannak.

  Csak az a helyzet, hogy innentől hatványozottan figyelni fognak minden lehetséges alkatrész meghibásodásra, ha eddig 3x néztek át mindent most majd 5x fogják, 30 pontos előny tudatában műszakilag mindent el fognak követni, hogy ne abból bukjanak pontot, Hamilton idén nem hibázik nem is jellemző rá, az egyedüli ami maradt, hogy egy verseny balesetben valaki kipöcköli, erre alapozni Ferrari részről nem igazán lehet, mert összesen 7 futam van hátra, amiből még jó eséllyel nyerni fog párat Hami ! A másik fele pedig az, hogy ugyan úgy Vettelel is történhet bármi, tehát nincs arra garancia, hogy innenetől 7 hibátlan futamot fog majd teljesíteni.

 14. feeder_series: sajnos fogalmam sincs. a versenyt is csak utólag láttam végigtekerve

  @SomersF1
  The floor protest from Renault on Haas will likely be in regard to the ‘shadow ruling’ basically if you have slots in the floor you must not be able to see any other surface of the car when viewed directly from beneath.

 15. kayassine: Kivételesen Totoval értek egyet. Semmi sincs még lefutva. Hamiltonnak is összejöhet egy DNF és majdnem egálban vannak.

  Ferraris fanként nagyon remélem, h ez nem fog bekövetkezni, mert Vettel ezzel a teljesítménnyel nem érdemli meg az 5 vb címet. Ezzel az autóval 30-40 ponttal vezetni kéne a vb-t, nem bal***kodni meg falazni.

 16. Nando:
  https://i.imgur.com/I9zn2g0.png
  Azért megnézve ezt a tabellát, haminak a legrosszabb helyezése egy 4. meg 5. hely még idén vettelnek van három 4. és egy 8. meg 5. helyezése is mellé, ráadásul Németben eldobott egy győzelmet, akárhogy nézem, ez már tényleg sok, pedig eddig még azt mondtam, hogy vissza lehet ezt még hozni, de így már nem biztos.. Jelenleg a hátralevő 7 futamból 5-öt meg kell nyernie, ha Hamiltonnal nem történik semmi és hozza a második helyeket, ha pedig azt nézem,hogy nagyjából fele-fele arányban oszlik el a győzelmek száma egész évben, akkor ezt nagy valószínűséggel megnyerte (hami), bár ilyet azért még nem jelentenék ki, mert bármi megtörténhet és hozhatnak váratlan dolgokat a futamok, de ha csak reálisan nézem és alapul veszem hogyan oszlanak el a pontok egész évben, akkor ehhez már kellene egy jó adag szerencse is !

  Kivételesen Totoval értek egyet. Semmi sincs még lefutva. Hamiltonnak is összejöhet egy DNF és majdnem egálban vannak.

 17. +1, teljes mértékben egyetértek.
  (Figyelem, egyéni vélemény következik: ) Szerintem nagyrészt Kiminek volt köszönhető, hogy Ham ráesett Vettelre, amiből következett az ütközés. Természetesen ez NEM menti fel a német mai produkcióját, de mint ahogy többen írták, most úgy tűnik akkor lehet VB-t nyerni, ha egy csapat egy versenyzőre épít (reálisan aki több pontot gyűjtött eddig), a másikat pedig maximálisan ennek áldozza be. Nem is értem mit csinál ezen a téren a Ferrari…

  ernike: Tökönszúrás volt, ha a Ferrari komoly csapat lenne már az 1. kanyarban el kellett volna engednie Kiminek Vettelt.

 18. Paberto: Nem fos. Mercedes uralom alatt sem mondtam és a német csapat német vb-t akar slágernél is én voltam az Hamilton oldalról aki azt mondta hogy kár ilyen összeesküvés elméleteket gyártani. Nagyon de nagyon rossz memóriád van, így értelme sincs veled beszélni… Kitalálod itt a hülyeséget és el is hiszed magadnak…

  Mindneki emlékszik a nicos profilképedre meg a német csapatos mantrádra, ne nézzél hülyének minket, mi nem albionban puculjuk a wc-t. 😀

 19. Tapani: Neked konkrétan az a véleményed, hogy ne legyen verseny, ne legyen sport, csak körözés, ami végén mindig a piros autós német nyer. to mindig is volt, van és lesz is, néha érthető is, még szurkolói szempontból is, de hogy szerinted már az első kanyarban el kéne engedni a másikat, és amiért ezt nem tették meg, leminősíted meg szidod a pilótát, aki legalább mindent megtett a győzelemért. Azért ne csodálkozzál, hogy egyesek zsebében kinyílik a bicska.

  Jah, de lehet matchbox gpt kéne szervezni itt egyeseknek valakinél mert kb a sportot degradáltuk le ami még esetleg hajdanán volt belőle, ma mondjuk karitatv alapon oda lehet adni neki hogy sport, és ez az a 10-15 évnek szól ami jó volt benne. 1998-2012 és ebbe voltak unalmas és szar részek mint minden sorozatban és akkor 16 valami még van és utána ez a wingmanes chapterek ami langyi,a mikor elalszol a könyv közepén emrt annyi tartalom nincs benne mint ahogy nincs, magadat próbálod koncentrálva tartani és az szujó emrt üvölt.

 20. Wolverine: A gyorsabb pilóta (ezen a hétvégén) Kimi volt, egyszerűen a Ferrarik megzabáták a gumikat mindkét pilóta alatt. Hamilton úgy tolta le ahogy akarta. De nyugtasd csak magad hogy Lewis megint egy fos kocsival nyert, emlkékszem ezt nyomtad a Merci uralma alatt is, nameg a német csapat német VB-t akar című kreténségedet ?

  Nem fos. Mercedes uralom alatt sem mondtam és a német csapat német vb-t akar slágernél is én voltam az Hamilton oldalról aki azt mondta hogy kár ilyen összeesküvés elméleteket gyártani. Nagyon de nagyon rossz memóriád van, így értelme sincs veled beszélni… Kitalálod itt a hülyeséget és el is hiszed magadnak…

 21. ernike:
  Azért keresztre ne feszítsetek a veletek ellentétes véleményemért ?

  Neked konkrétan az a véleményed, hogy ne legyen verseny, ne legyen sport, csak körözés, ami végén mindig a piros autós német nyer. to mindig is volt, van és lesz is, néha érthető is, még szurkolói szempontból is, de hogy szerinted már az első kanyarban el kéne engedni a másikat, és amiért ezt nem tették meg, leminősíted meg szidod a pilótát, aki legalább mindent megtett a győzelemért. Azért ne csodálkozzál, hogy egyesek zsebében kinyílik a bicska.

 22. Kimi Raikkonen on P2 & on Bottas holding him up during the #ItalianGP: “That’s what happens sometimes. It’s a very normal game that’s been played by all the top 3 teams. Sometimes it works, sometimes not. For sure we wanted a better result but this is what we got. ” #F1

 23. Wolverine: Hagyjuk már, az elmúlt években tényleg szar volt, de idén hozza Vettel tempóját. Vagy Vettel sem a régi?

  Azért kopott, viszont nagyon tartja a lépést tempóban a többiekkel és ez vitathatatlan, baromi jó, nagyon dicséretes 38 évesen. Tényleg. Nagyon jó kondiban van (persze ezért fizeti Markot, de ehhez olyan gének is kellenek, az a 1,5 óra víz nélküli ring lazán lehozta) és most fejben is sokkal erősebb. Ma el is godnolkodtam ha esetleg úgy 8 évvel fiatalabb lenne, ebbe a ferrariba, 100%osan, nem így megkopva. Nem tudom hány leggyorsabb kör lehetett volna. 😀

 24. Paberto: Aha. Egy autó gyorsaságát a gyorsabbik pilóta tempója alapján kell megállapítani. Ha nem, akkor a Mercedesnél is Bottas produkcióját kell alapul venni :/

  A gyorsabb pilóta (ezen a hétvégén) Kimi volt, egyszerűen a Ferrarik megzabáták a gumikat mindkét pilóta alatt. Hamilton úgy tolta le ahogy akarta. De nyugtasd csak magad hogy Lewis megint egy fos kocsival nyert, emlkékszem ezt nyomtad a Merci uralma alatt is, nameg a német csapat német VB-t akar című kreténségedet 😀

 25. Go.Michael: Nyerhetett volna, de az az első kanyaros elfékezése kőkemény rányomta a bélyeget a futamra. Szinte biztos vagyok benne nem tudta eléggé megnyomni az első etapot, Ham ott loholt a nyakán 1 mp-re végig, utána pedig ennek következtében jött minden csőstül. Ha van egy kis szerencséje, akkor ma ezt behúzza, de Kiminek egyszer volt szerencséje, akkor vb lett.

  Egyébként ezt is adnám. ? De erre az egész élmezőnyre ráférne egy vérfrissítés valahogy, mert ez az állóvíz, Rosberg kiválása óta, több mint csalódás. Viszont a ferrarit minden dicséretet megérdemel, mert idénre bajnok autót alkottak a gyárba, az más kérdés hogy két kézzel szórják a pilóták a pontokat. Eddig számolgattam mennyit szórt el Vettel, de most már feladom…

  Pilóták? Kimi mennyit szórt el egészen pontosan?

 26. ernike: Mivel Vettel alkalmatlan az éles csatákra úgy néz ki sajnos ez az egyetlen megoldás.

  Néha csodálkozom hogy működő aggyal ilyeneket le lehet írni, hogy ez egy karitativ alapú sport? Ezért kell leülni sportot nézni mert a másik segít a másiknak,a utósport, legyen küzdelem. Még jó hogy new yorkban van egy jobb torna és egy az egy ellen megoldják a férfiak, aki gyengébb az elhullik.
  A ferrariban nincs egy menedzser, szakmai menedzser és ez hiányzik. Hiába van autó, hiába van pénz.

 27. https://i.imgur.com/I9zn2g0.png
  Azért megnézve ezt a tabellát, haminak a legrosszabb helyezése egy 4. meg 5. hely még idén vettelnek van három 4. és egy 8. meg 5. helyezése is mellé, ráadásul Németben eldobott egy győzelmet, akárhogy nézem, ez már tényleg sok, pedig eddig még azt mondtam, hogy vissza lehet ezt még hozni, de így már nem biztos.. Jelenleg a hátralevő 7 futamból 5-öt meg kell nyernie, ha Hamiltonnal nem történik semmi és hozza a második helyeket, ha pedig azt nézem, hogy nagyjából fele-fele arányban oszlik el a győzelmek száma egész évben, akkor ezt nagy valószínűséggel megnyerte (hami), bár ilyet azért még nem jelentenék ki, mert bármi megtörténhet és hozhatnak váratlan dolgokat a futamok, de ha csak reálisan nézem és alapul veszem hogyan oszlanak el a pontok egész évben, akkor ehhez már kellene egy jó adag szerencse is !

 28. F1890:
  egyébként kimi ma nyerhetett volna, a rajtnál és azután is keményen védekezett vettellel szemben. legalábbis úgy gondolom h ha megbeszéltek volna vmit akkor nem keménykedik.

  Nyerhetett volna, de az az első kanyaros elfékezése kőkemény rányomta a bélyeget a futamra. Szinte biztos vagyok benne nem tudta eléggé megnyomni az első etapot, Ham ott loholt a nyakán 1 mp-re végig, utána pedig ennek következtében jött minden csőstül. Ha van egy kis szerencséje, akkor ma ezt behúzza, de Kiminek egyszer volt szerencséje, akkor vb lett.

  guide:
  Számomra az lenne a jó,ha Vettel és Kimi is visszavonulna év végén.Nem bírom ezt a feszültséget!:D Szerződjön Verstappen a Ferkához és neki fogok szurkolni,bár közel sem ekkora hévvel.

  Egyébként ezt is adnám. 😀 De erre az egész élmezőnyre ráférne egy vérfrissítés valahogy, mert ez az állóvíz, Rosberg kiválása óta, több mint csalódás. Viszont a ferrarit minden dicséretet megérdemel, mert idénre bajnok autót alkottak a gyárba, az más kérdés hogy két kézzel szórják a pilóták a pontokat. Eddig számolgattam mennyit szórt el Vettel, de most már feladom…

 29. Bogyi007:
  Hát a három önhibáján kívüli nullás eredmény viszonylatában erős bohóckodásnak nevezni mindezt. Pláne hogy 9 dobogós helyet szerzett már idén…

  Hagyjuk már, Kimi már rég nem a régi. Nem lenne helye egy komoly csapatnál, szerencséjére a Ferrari nem komoly csapat.

 30. Tapani: Na majd Szingapúrban, ott általában fos a merci, Vettel meg el tudja intézni magát, és akkor nincs to.

  Hát nem tudom, Vettel általában jól megy Szingapúrban. Mondjuk Kimi már időmérők óta felveszi vele a versenyt, ha elhozná a Pole-t talán nyerhetne, de nem tudom engedék-e neki.

 31. andrea1:
  Szép és akkor itt mindenki az autóversenyzésért van itt, első kanyarban engedjük el a másikat. Szép és taps, nektek magatoknak kellene tologatni úgy a kisautókat otthon ahogy akarjátok. Ez autósport, Vettelt nem kérte senki hogy szétessen egy teherhajónyi segítsége van volt már. Szóval ha valaki ilyen töketlen mint most ő akkor a csapattársa ne versenyezzen? Szóval eltévesztettük az utcát.

  Mivel Vettel alkalmatlan az éles csatákra úgy néz ki sajnos ez az egyetlen megoldás.

 32. Szép és akkor itt mindenki az autóversenyzésért van itt, első kanyarban engedjük el a másikat. 😀 Szép és taps, nektek magatoknak kellene tologatni úgy a kisautókat otthon ahogy akarjátok. Ez autósport, Vettelt nem kérte senki hogy szétessen egy teherhajónyi segítsége van volt már. Szóval ha valaki ilyen töketlen mint most ő akkor a csapattársa ne versenyezzen? Szóval eltévesztettük az utcát.

 33. Paberto: Már nullázott idén Hamilton (és Bottas is) tech hiba miatt. Vettel viszont nem. A Ferrari megbízhatóság egy kicsit jobbnak tűnik. Versenyeket meg nagyon ritkán fejezik be 1-2ben, így nem csak 7 pontok repkednek oda vissza.

  Igaz volt már Haminak meghibásodása, de ennek ellenére is jónak tűnik nagyon a megbízhatóság, elég csak ránézni mennyi egységet fogyasztott el, egyébként, ezért is nagyon fájó Vettelnek ez a sok eldobott pont, mert amúgy őt teljes mértékben elkerülik a meghibásodások.

 34. Zasalamel: Az a baj, hogy hiába 30 pont, vettel totál szétesett és esélytelen egy olyan hami ellen, aki már fellegekben jár. Vettel alkalmatlan erre jelen pillanatban.

  Szerintem éppen ezért nem lenne baromság Leclerc szerződtetése, még akkor sem ha én magam túl korainak tartom. Egyfelől eleinte nem hiszem, hogy komoly fenyegetést jelentene rá a monacoi, ugyanakkor viszont ott van benne az üzenet, hogy már nem az ő kényelme az elsődleges szempont.

 35. guide:
  Számomra az lenne a jó,ha Vettel és Kimi is visszavonulna év végén.Nem bírom ezt a feszültséget!:D Szerződjön Verstappen a Ferkához és neki fogok szurkolni,bár közel sem ekkora hévvel.

  Nem tudom mi van vele. Miért csinálja ezeket a butaságokat. Ma is picit lehetett volna türelmesebb és akkor minden másképp alakul. Sajnos tényleg magát veri meg. Ezzel az autóval kb. 30 pont előnye kellene, hogy legyen.

  Mondjuk éreztem,hogy megint baj lesz. A szerdai baleset és a pénteki kicsúszás már rossz ómen volt.

 36. Nando:
  Nehéz helyzetben van már így a Ferrari és Vettel, az a helyzet, hogy egy nullázás kellene Hamiltontól és akkor újra nyílttá válna a harc, viszont Hami annyira stabil és biztos kézzel vezet, hogy kevés esély van erre, hogy saját hibából dobjon el pontokat a Merci megbízhatósága meg atom stabilnak tűnik.

  Már nullázott idén Hamilton (és Bottas is) tech hiba miatt. Vettel viszont nem. A Ferrari megbízhatóság egy kicsit jobbnak tűnik. Versenyeket meg nagyon ritkán fejezik be 1-2ben, így nem csak 7 pontok repkednek oda vissza.

 37. Paberto: Hányszor temetted már az idei bajnokságot és adtad a címet Hamiltonnak, annak ellenére is hogy a Ferrari a leggyorsabb autó (még ha csak egy kicsivel is) a mezőnyben? Azt tudom hogy már az Ausztrál időmérő után elkezdted.

  Te meg a másik véglet, te tavaly akkor is izgultál mikor Haminak már bőven 50+ feletti előnye volt. Hiába 30 pont, vettel alkalmatlan most bármire is, Kimi meg messze van.

 38. Lundgren: Még van 7 futam és csak 30 pont a lemaradás, de vitathatatlan, hogy Vettel kezd szétesni. A héten utcai bemutatón falnak koccant, szabadedzésen szintén, majd jött a futam 1. köre… Ha Kimi nem lenne 62 pont lemaradásban Vetteltől, én a Ferrari helyében azonnal 1. számúvá léptetném és segíteném, egyrészt meggyőzőbb formában van 39 éves kora ellenére, másrészt az idei autó tényleg legalább olyan jó, mint a Merci. Ha idén elbukja a Ferrari, ez lesz a legfájóbb, hogy az autó meglett volna hozzá. Hogy jövőre is meglesz-e, azt viszont nem lehet tudni…

  Az a baj, hogy hiába 30 pont, vettel totál szétesett és esélytelen egy olyan hami ellen, aki már fellegekben jár. Vettel alkalmatlan erre jelen pillanatban.

 39. F1890:
  egyébként kimi ma nyerhetett volna, a rajtnál és azután is keményen védekezett vettellel szemben. legalábbis úgy gondolom h ha megbeszéltek volna vmit akkor nem keménykedik.

  Tökönszúrás volt, ha a Ferrari komoly csapat lenne már az 1. kanyarban el kellett volna engednie Kiminek Vettelt.

 40. Zasalamel:
  Azt is kijelenhetjük, hogy ezennel vége az idei vb-nek, grat ham-nak meg a mercinek.

  Azt is kilehet jelenteni, hogy vettel nem fog vb-t nyerni a ferrarival. Nyugodtan magába nézhet, mert ezt 100% ő baszta el, elbaszta az egész csapat munkáját. Nem bajnokhoz illően versenyzett, ahogy webber is megmondta váratlan szituációkat abszolút nem tudja kezelni és összeesik, gratula!

  Ezek után remélem jön Lec és átveszi a stafétát, mert a német alkalmatlan erre a feladatra.

  Még van 7 futam és csak 30 pont a lemaradás, de vitathatatlan, hogy Vettel kezd szétesni. A héten utcai bemutatón falnak koccant, szabadedzésen szintén, majd jött a futam 1. köre… Ha Kimi nem lenne 62 pont lemaradásban Vetteltől, én a Ferrari helyében azonnal 1. számúvá léptetném és segíteném, egyrészt meggyőzőbb formában van 39 éves kora ellenére, másrészt az idei autó tényleg legalább olyan jó, mint a Merci. Ha idén elbukja a Ferrari, ez lesz a legfájóbb, hogy az autó meglett volna hozzá. Hogy jövőre is meglesz-e, azt viszont nem lehet tudni…

 41. Tapani: LOL Kimi tech. és box hibák meg Hulk torpedó nélkül simán ott lenne Vettelen kevesebb, mint egy győzelemnyi hátránnyal

  Jah bőven, Vettel dobálja a pontokat két kézzel, Kimitől elveszi a balsors 😀 Ham megérdemli, beton kézzel vezet, ezt el kell ismenri. Ő felnőtt az 5. címhez.

 42. Zasalamel:
  Azt is kijelenhetjük, hogy ezennel vége az idei vb-nek, grat ham-nak meg a mercinek.

  Azt is kilehet jelenteni, hogy vettel nem fog vb-t nyerni a ferrarival. Nyugodtan magába nézhet, mert ezt 100% ő baszta el, elbaszta az egész csapat munkáját. Nem bajnokhoz illően versenyzett, ahogy webber is megmondta váratlan szituációkat abszolút nem tudja kezelni és összeesik, gratula!

  Ezek után remélem jön Lec és átveszi a stafétát, mert a német alkalmatlan erre a feladatra.

  Hányszor temetted már az idei bajnokságot és adtad a címet Hamiltonnak, annak ellenére is hogy a Ferrari a leggyorsabb autó (még ha csak egy kicsivel is) a mezőnyben? Azt tudom hogy már az Ausztrál időmérő után elkezdted.

 43. Nem tudok nem egyetérteni veled. Csak ha a német futam minimum 18 pontját és itt is legalább 5 elszórt 5 pontot számolom már sokkal jobb lenne a helyzete Vettelnek.

  És így még óvatosan is számoltam a pontveszteséget…

  Nando:
  Nehéz helyzetben van már így a Ferrari és Vettel, az a helyzet, hogy egy nullázás kellene Hamiltontól és akkor újra nyílttá válna a harc, viszont Hami annyira stabil és biztos kézzel vezet, hogy kevés esély van erre, hogy saját hibából dobjon el pontokat a Merci megbízhatósága meg atom stabilnak tűnik.

 44. Tapani: Pedig még ha Ocon nem is világmegváltó, de azért tavaly Perezzel szemben megmutatta, hogy nem lehet vele packázni. És akkor ott van wingman, akinek tulképp az egész versenye arról szól, hogy mikor és hogy segítsen be Haminek. És neki ez így meg is felel. Öregem, még Bari is lázadozott.

  barrinak volt méltósága és önbecsülése… persze az más kérdés h miért írt alá olyan szerződést amit 😀

 45. DUdi:
  Drivers’ championship top 10 ?

  Hamilton 256
  Vettel 226
  Raikkonen 164
  Bottas 159
  Verstappen 130
  Ricciardo 118
  Hulkenberg 52
  Magnussen 49
  Perez 44
  Alonso 44

  LOL Kimi tech. és box hibák meg Hulk torpedó nélkül simán ott lenne Vettelen kevesebb, mint egy győzelemnyi hátránnyal

 46. Nehéz helyzetben van már így a Ferrari és Vettel, az a helyzet, hogy egy nullázás kellene Hamiltontól és akkor újra nyílttá válna a harc, viszont Hami annyira stabil és biztos kézzel vezet, hogy kevés esély van erre, hogy saját hibából dobjon el pontokat a Merci megbízhatósága meg atom stabilnak tűnik.

 47. Nem mártírkodok, de jogos lesz az egy hét bünti. Bottas kapcsán nem írtam finoman szólva kendőzetlenül. Vállalom a következményeket…

  DUdi: Na mártírkodjál már. Úgy csinálsz mintha a fórum balhézója lennél és a gonosz gyíkemberek elakarnának hallgatattni. Azért nem az Illuminátusok moderál, hidd el ?