Orosz Nagydíj Kibeszélő

A megszokott és jól bevált Kibeszélő Topicot ismét létrehozzuk, hogy legyen hol megbeszélni a napi eseményeket.

A hétvége menetrendje

EseményIdőpont
1. szabadedzésPéntek 02:00
2. szabadedzésPéntek 06:00
3. szabadedzésSzombat 04:00
IdőmérőSzombat 07:00
FutamVasárnap 06:10

Aki esetleg még nem tippelt, az tippeljen ITT

Az alábbi linkeken lehet élőben nézni a hétvégét: M4 Oldala , Adás1 , Adás2 , Adás3  
Az alábbi linken élő szektorok, köridők láthatóak: Live Timing 

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. most azon agyalok, hogy jogilag mi a különbség egy ilyen eset között és mondjuk aközött h a lovin megbeszélik h ki nyer majd. mert gyakorlatilag 2002 ausztria,2010 hockenheim vagy 18 orosznál is “manipuláció” történt ami kihatással volt a végeredményre. szóval érdekes állatfaj ez az autósport ebből a szempontból is.

 2. Saba: “Versenyezni akarok, úgy nőttem fel, hogy versenyezni akartam. Az F1-be vágytam, hogy a legjobbakkal vívjak, és legyőzzem őket úgy, hogy gyorsabban vezetek náluk – mondta Hamilton. – A minap mutatták, hogyan nyert itt Ausztriában Michael Schumacher 2002-ben, amikor elengedte Rubens Barrichello a leintés előtt. Nagyon rossz emlék szurkolóként, senki sem akarhatja, hogy így, csapatutasításokkal dőljenek el versenyek.”
  Szeretettel egy Schumacherestől. ?

  Ott a pont! Ja és maximális respect meg a tököm tudja ugye a média előtt.. hányinger kerülget ettől a bagázstól.

 3. Troll mode on ?
  Ahogy mostanában szoktam, az esti olvasáshoz háttérnek megnéztem a Formula-Mercedes bajnokság mai futamát. Bár a magam részéről a Mercedest meg a pilótáit a sorozat all-time legellenszenvesebb társaságának tartom, -akiknek még a maguk által a FIA-nak diktált szabályokat sem kell betartani, hiszen soha nem büntetik meg őket semmiért, esetleg kapnak valami nevetséges dorgálást (lásd saját exkluzív gumiteszt), – azért zseniális volt, ahogy az idei évet menedzselték. Gonosz, de zseniális. Már ők is látták régen, hogy a Mercedes-éra még a Redbullénál is unalmasabb kezd lenni, ezért gyönyörűen hitették el a Ferrarival, hogy igen, most már beérték, sőt leelőzték őket, jön a Vörös-korszak…annyira beültették a hintába az olaszokat, hogy azok még a 2021-es motorformula változtatásokról is letettek. Aztán mikor mindez fixálódott, lám csak, ismét a mezőny előtt fél seccel a Merci. Remélem, amikor a szerény és cseppet sem álszent Hamilton megdönti Schumi rekordját, ez is eszébe jut majd a Ferrari vezetőinek és gratulálnak maguknak. Vettelnek jövőre lesz az ötödik éve a Vörösöknél, és Alonsóhoz hasonlóan ő is mindig max másodiknak fut be a végén, bár azt el kell ismerni, külsőleg úgy látni, lelkileg jobban viseli a dolgot. Lehet ő a pályán vezeti le a frusztrációját, azért hibázik annyit mostanában. Mondjuk a mai futam után láthatóan megkönnyebbült, hogy ha nem hibázik akkorákat, akkor sem lett volna meg.
  Troll mode off ?
  Kb. 20 éve nézem rendszeresen a sorozatot és az idei az első év, amikor nem igyekszem élőben mindent megnézni, hanem csak amikor van felesleges szabadidőm. A Schumi korszakot sem szerettem, de ott legalább a szabályokba nem volt kódolva egy-egy csapat utolérhetetlensége. Aki akart és tudott, annyit tesztelt és fejlesztett, amennyit bírt. Ezt szépen megszüntették, mára meg ezzel a bonyolult és qrva drága motorformulával és a limitált elemekkel meg eleve 3-4 csapatra szűkítették az elméleti alaphalmazt, akik vb-ért mehetnek. Nagy változás kellene, hogy jövőre ne ennél is kevesebbet foglalkozzak az F1-gyel. Utoljára talán a 2010-es év volt, amikor a VB cím nyitott volt, azóta maximum egy csapaton belül volt az, ma már ott sem. Kb. olyan színház ez ma már, mint a pankráció az USA-ban.

 4. Paberto: Meg is erdemled. Neked mindegy mit mondok, neked nem tetszik. Megmondtam korabban hogy csunya megmozdulas volt, de igy is bohocnak neveztel. Mintha en hoznam a csapat donteseit, vagy barmi kozom lenne ahhoz ami a palyan. Schumacher szurkolokent meg kulon vicc hogy neked mi nem tetszik.

  “Versenyezni akarok, úgy nőttem fel, hogy versenyezni akartam. Az F1-be vágytam, hogy a legjobbakkal vívjak, és legyőzzem őket úgy, hogy gyorsabban vezetek náluk – mondta Hamilton. – A minap mutatták, hogyan nyert itt Ausztriában Michael Schumacher 2002-ben, amikor elengedte Rubens Barrichello a leintés előtt. Nagyon rossz emlék szurkolóként, senki sem akarhatja, hogy így, csapatutasításokkal dőljenek el versenyek.”
  Szeretettel egy Schumacherestől. 🙂

 5. Zasalamel: NAgyon remélem, h most csak kivételesen elbaszott vmit a ferka és nem az történt amire a renault csapatfőnöke is utalt, h mégis csak kivetették ferkából azt a motortrükköt a merci nyomására.

  Az elő sem fordulhat hogy valóban szabálytalan volt esetleg (már ha tényleg módosíttattak velük) csak csendben elrendezték ?
  Gondolod egy vb harcban a ferrari nem tenné szóvá hogy hátráltatják ? Remélem egyszer megtudjuk mi volt az a pár futamos felvirágzás.

 6. Lewanda_17: 11-ben már bajnok volt Vettel ? adtak egy csontot Webbernek, 13 malajziában már fingom sincs mi történt de elég értelmetlennek látom a csapatutasítást a 2. futamot, de nyílván Vettel feltartotta Webbert vagy ilyesmi

  szóval már ha nem emlékszel akkor nincs is 😛 oké 😀

 7. DUdi: A cikkben semmi oyan nincs amiről a cím szól.
  De miért nem ezt hoztad?
  https://hu.motorsport.com/f1/news/raikkonennel-mar-kozolhettek-hogy-vettel-mogott-kell-maradnia/3184339/

  Tök mindegy már az egész,de tény,hogy másképp látom a dolgokat,mint a többség.Szerintem Kimi és Vettel egész együtt töltött idejük alatt versenyeztek egymás ellen.Valószínű,hogy Kiminek kellett visszafognia magát párszor,hogy ne előzze meg Sebet és a taktikája se volt mindig előnyös,de kb ennyi.(Nem mintha Vettelé olyan zseniális lett volna.)Amire ezt alapozom,az a Kimi arckifejezése a tavalyi monakói futam után.Vagy az idei kínai rajt utáni nyilatkozata és maga a védekezés Vettel részéről.A német nagydíjon elhangzott beszélgetés,hogy hangosan kimondatta Clearrel,hogy mire kéri.A végső bizonyíték a monzai rajt volt,ahol számomra teljesen egyértelműen semmit nem beszéltek meg előre,mind a ketten magukért harcoltak.Vettel később el is mondta,hogy a mezőny minden pilótáját le kell győznie a pályán.
  Ne érts félre,nem is láttam volna szívesen egy bottasos hozzáállást Kimi részéről.Én szégyelltem volna magam érte.Belegondolni is rossz!Brrr..Kimi a Ferrari utolsó bajnoka és valószínűleg sokáig így is marad,tisztelni és becsülni kell!Nem szabad megalázni egy csúnya szereppel.De egy kis megbeszélés,ki hová helyezkedjen a rajtnál,hogy mind a kettejüknek jó legyen,mi történjen,ha Hamilton túl közel van az első etapban stb.,ez kellett volna.

 8. F1890: Vettelre is raszoltal csak az nem erdekel senkit. Pl 11 brazil 13 malajzia. Na te jossz ?

  11-ben már bajnok volt Vettel 😀 adtak egy csontot Webbernek, 13 malajziában már fingom sincs mi történt de elég értelmetlennek látom a csapatutasítást a 2. futamot, de nyílván Vettel feltartotta Webbert vagy ilyesmi

 9. Zasalamel: JA meg jövőre Leclerc ferkás lesz, vagy annak nem te szurkolsz? KAvarodok már itt mkivel ?

  nincs vele bajom , nyilván érdekes lesz mit tud, de az energiáimat azt hiszema szokásos emberre pazarlom, ennyit bírok már csak. 😀 várom a téli szünetet, ki kell pihenni ezt a szezont.

 10. F1890: trúláv forever <3

  két futamot mondok: 14 hungaroring ahol hamiltonra rászóltak és nem engedte el rosberget futamközepén, végén. valamint 16 abud-zhabi ahol szintén nem követte a csapatutasítást. illetve volt még egy 14-16 között hasonló szituáció de arra már nem emlékszem pontosan h melyik volt ahol hamre rászóltak h engedd el rosbit de ő nem tette ?

  De rászóltak? 😀 Igen. Az, hogy Lewis azt megtagadta egy dolog. 😀

 11. andrea1: de unalmas már ez, meg ez az eégsz ezt meg azt állítom a másik mögé idén c történet…annyira gáz. Már cska azt remélem mivel még ebből az egész cirkuszból van kb 45 verseny (hurrá) abban szórakozás is lesz, visszalépünk de legalább ez a cécó nem lesz.

  Aztán jön Mick Sumi az F1-be. 😀

 12. DUdi: A cikkben semmi oyan nincs amiről a cím szól.
  De miért nem ezt hoztad?
  https://hu.motorsport.com/f1/news/raikkonennel-mar-kozolhettek-hogy-vettel-mogott-kell-maradnia/3184339/

  de unalmas már ez, meg ez az eégsz ezt meg azt állítom a másik mögé idén c történet…annyira gáz. Már cska azt remélem mivel még ebből az egész cirkuszból van kb 45 verseny (hurrá) abban szórakozás is lesz, visszalépünk de legalább ez a cécó nem lesz.

 13. Zasalamel: NAgyon remélem, h most csak kivételesen elbaszott vmit a ferka és nem az történt amire a renault csapatfőnöke is utalt, h mégis csak kivetették ferkából azt a motortrükköt a merci nyomására.

  Japánra kíváncsi leszek jövő hétvégén. Az hasonló karakterisztikájú mint Silverstone. Ott erősebb volt a Ferrari mint a Merci.

 14. Lewanda_17: jajj de cuki vagy <3

  Persze, tudom… Tisztában vagyok vele, hogy a Mercedesnek is ez a politikája, de ettől függetlenül ha Rosbergnek volt rá szüksége, akkor Lewist állították be mögé. Nem volt egyértelműen Bottasig kimondva soha, hogy Lewis a number one.

  trúláv forever <3

  két futamot mondok: 14 hungaroring ahol hamiltonra rászóltak és nem engedte el rosberget futam közepén, végén. valamint 16 abud-zhabi ahol szintén nem követte a csapatutasítást. illetve volt még egy 14-16 között hasonló szituáció de arra már nem emlékszem pontosan h melyik volt ahol hamre rászóltak h engedd el rosbit de ő nem tette 🙂

 15. guide: Az embert könnyen be lehet vinni az erdőbe különféle cikkekkel,információkkal,de az azért furcsa,hogy a Mercedes dominancia megakadályozásáért úgy tűnik,hogy nem tesznek semmit,ellentétben például a Red Bullos évekkel.Sőt,mintha épp a Ferrarit próbálnák hátráltatni.Persze nem látunk a kulisszák mögé,lehet,hogy a vörösök valamilyen fejlesztést elszúrtak,ezért lassultak le.

  NAgyon remélem, h most csak kivételesen elbaszott vmit a ferka és nem az történt amire a renault csapatfőnöke is utalt, h mégis csak kivetették ferkából azt a motortrükköt a merci nyomására.

 16. F1890: max úgy h jelentősen eltérő gumival tették mindezt. azt h akkora a tempó és a szélérnyék hatás h jobban kikellett volna sodródnia szerintem. a török 8asban is a hátullévő kisodródott mindig. számomra ez meglepő volt,de lehet h csak nekem ?

  A 8-as kanyar a török pályán egy kicsit más, mert az szűkebb is volt, csak egy íven lehetett rendesen átmenni rajta és nem is mindig volt egyértelműen padlógázas.

 17. guide: https://www.racingline.hu/forma_1/kimi-nem-fog-segiteni-vettelnek/2018/09/29/
  Erre gondolsz?:D

  Elolvastad a cikket? Nem is ezt mondta, hanem ezt:

  “A lehető legjobb eredményeket akarom elérni, magamnak, és feltehetően ez a legjobb amit tehetek a csapatért.”

  Biztos vagyok benne, ha Vettelnek reális esélye lenne még a VB címre, akkor Kimit szó nélkül beállítanák mögé, de be se kéne, mert egyszerűen nincs erre szükség, mert hát Vettel jobban teljesít.

 18. Zasalamel: Én szeretnék hinni abban, hogy tiszta bajnokságot látunk, de mikor azt látom h a mercit szinte mindenből felmentik (pl.: pit levágás) és eközben az akkor veszélyes riválist meg minden szarért húgyért büntették (pl.: vettel +3 rajthely, ferrari vizsgálódás, stb…), olyankor elgondolkodik az ember, h mi a franc folyik ott egyáltalán.

  Nemrég lenéztem a fateromat, aki szerint az F1 rég előre megvan rendezve, most is túlzásnak tartom, de aztán idővel ha végiggondolja az ember ezeket a szempontokat, lehet mégis van némi alapja, ki tudja…

  Az embert könnyen be lehet vinni az erdőbe különféle cikkekkel,információkkal,de az azért furcsa,hogy a Mercedes dominancia megakadályozásáért úgy tűnik,hogy nem tesznek semmit,ellentétben például a Red Bullos évekkel.Sőt,mintha épp a Ferrarit próbálnák hátráltatni.Persze nem látunk a kulisszák mögé,lehet,hogy a vörösök valamilyen fejlesztést elszúrtak,ezért lassultak le.

 19. F1890: rosberget is beállították, nézz vissza jópár futamot ? de csak egyet mondok 13 maláj, najó megesik a szívem rajtad 16 monaco ?

  semmivel sem volt jobban elnyomva webber mint rosberg, csak nem volt olyan gyors és ügyes mint a német

  jajj de cuki vagy <3

  Persze, tudom... Tisztában vagyok vele, hogy a Mercedesnek is ez a politikája, de ettől függetlenül ha Rosbergnek volt rá szüksége, akkor Lewist állították be mögé. Nem volt egyértelműen Bottasig kimondva soha, hogy Lewis a number one.

 20. Lewanda_17: De ezt Bottas le is nyilatkozta. ? Hogy mindenben segíti Lewist, mióta ő a csapattársa egyértelmű, hogy első számú pilóta státuszban van a csapatnál. És én egyszer nem láttam hisztizni Bottas győzelmekor, és látszott rajta, hogy szerinte sincs ez így rendben, de hát még 5 futam alatt bármi megtörténhet – és attól mert én sem értek egyet ezzel a politikával – még logikus döntésnek érzem.

  Egyébként Vettel sokkal többször és sokkal inkább volt egyes mint Lewis. Ő se Fernando Alonso, se Button, se Rosberg mellett nem volt egyértelműen egyeske, sőt utóbbi kettőnek sikerült is legyőznie őt. Eközben Vettel mellett Webber egyértelműen mindig ketteske volt és Kimi sem mutatta meg nagyon világbajnoki kvalitásait az elmúlt években.

  https://www.racingline.hu/forma_1/kimi-nem-fog-segiteni-vettelnek/2018/09/29/
  Erre gondolsz?:D

 21. Lewanda_17: Kettes volt vagy nem? Kapott csapatutasítást vagy nem? Beállították Vettel mögé, ha annak ez volt érdeke? Igen.

  rosberget is beállították, nézz vissza jópár futamot 🙂 de csak egyet mondok 13 maláj, najó megesik a szívem rajtad 16 monaco 🙂

  semmivel sem volt jobban elnyomva webber mint rosberg, csak nem volt olyan gyors és ügyes mint a német

 22. Sidious: Mért lenne durva? Az a kanyar még a 2014-es autókkal is padlógázas volt és többen is előztek ott még Hamiltonon kívül a mai futamon is meg a korábbi szezonokban is.

  max úgy h jelentősen eltérő gumival tették mindezt. azt h akkora a tempó és a szélérnyék hatás h jobban kikellett volna sodródnia szerintem. a török 8asban is a hátullévő kisodródott mindig. számomra ez meglepő volt,de lehet h csak nekem 😀

 23. lolkabolka: Ez mondjuk már elég régóta sejthető, hogy Sumi 7x-es rekordját akarják háttérbe tolni. Elvégre egy “beteg” ember nem tudja promózni/reklámozni az F1-et, míg erre Hamilton egy tökéletes celeb. Megdönti a rekordot, visszavonul, feltehetőleg nem hal meg pár év alatt, így bőven megéri a beleöntött lóvé. Gondolják ők. Más kérdés, hogy mennyi szurkoló marad addigra. Cirka 20 éve néztem minden időmérőt/versenyt, ha kimaradt valami visszanéztem, kerültem a spoilereket, stb. Idén már sokadik alkalom volt, hogy egyszerűen nem érdekelt a dolog, telibeszartam, csináltam mást inkább. És nem, nem az vette el a kedvem, hogy nem Ferrari nyer, hanem az, hiszen azt 10 éve bírom/bírjuk… a baj az, ahogy a másikkal megnyeretik.

  Én szeretnék hinni abban, hogy tiszta bajnokságot látunk, de mikor azt látom h a mercit szinte mindenből felmentik (pl.: pit levágás) és eközben az akkor veszélyes riválist meg minden szarért húgyért büntették (pl.: vettel +3 rajthely, ferrari vizsgálódás, stb…), olyankor elgondolkodik az ember, h mi a franc folyik ott egyáltalán.

  Nemrég lenéztem a fateromat, aki szerint az F1 rég előre megvan rendezve, most is túlzásnak tartom, de aztán idővel ha végiggondolja az ember ezeket a szempontokat, lehet mégis van némi alapja, ki tudja…

 24. Bogyi007:
  43 vagy mint láttuk végül 50 pont a különbség.
  Még ha úgy is lenne amit írsz, akkor is kellene még egy mocskosul beerősítő Red Bull is aki verné a Mercedest úgy hogy közben a Ferrarit nem…

  Gondolom vágod ennek az esélyét mekkora?
  Hamarabb fogja a hátralevő futamokon a Red Bull megverni a Ferrarit mint a a Ferraritól várni azt hogy ők nyomják le a Mercedest…

  Itt nem az a kérdés, hogy mekkora erre az esély, hanem, hogy van-e erre esély? 50 pont a különbség, 125-öt lehet még szerezni, a Ferrarinak is bejöhet még valamilyen fejlesztése, és bármikor közbejöhet akár technikai hiba is.

  Ismét hangsúlyozom, nem azt mondom, hogy valószínű, hogy ezen a 7 ponton dől el, de teljesen kizárni sem lehet.

 25. F1890:
  ebben az előzésben az volt a durva h ham szélárnyékban betudott tapadni abban az elnyújtott kanyarban

  Mért lenne durva? Az a kanyar még a 2014-es autókkal is padlógázas volt és többen is előztek ott még Hamiltonon kívül a mai futamon is meg a korábbi szezonokban is.

 26. Zasalamel: Na mindegy, úgy néz ki tényleg nem lesz mercin kívül más vb 2021-ig.

  Ez mondjuk már elég régóta sejthető, hogy Sumi 7x-es rekordját akarják háttérbe tolni. Elvégre egy “beteg” ember nem tudja promózni/reklámozni az F1-et, míg erre Hamilton egy tökéletes celeb. Megdönti a rekordot, visszavonul, feltehetőleg nem hal meg pár év alatt, így bőven megéri a beleöntött lóvé. Gondolják ők. Más kérdés, hogy mennyi szurkoló marad addigra. Cirka 20 éve nézem minden időmérőt/versenyt, ha kimaradt valami visszanéztem, kerültem a spoilereket, stb. Idén már sokadik alkalom volt, hogy egyszerűen nem érdekelt a dolog, telibeszartam, csináltam mást inkább. És nem, nem az vette el a kedvem, hogy nem Ferrari nyer, hiszen azt 10 éve bírom/bírjuk… hanem az, ahogy a másikkal megnyeretik.

 27. 43 vagy mint láttuk végül 50 pont a különbség.
  Még ha úgy is lenne amit írsz, akkor is kellene még egy mocskosul beerősítő Red Bull is aki verné a Mercedest úgy hogy közben a Ferrarit nem…

  Gondolom vágod ennek az esélyét mekkora?
  Hamarabb fogja a hátralevő futamokon a Red Bull megverni a Ferrarit mint a a Ferraritól várni azt hogy ők nyomják le a Mercedest…

  T.L.G: Ezt nem tudhatjuk előre. Tényleg kicsi rá az esélye, de mi van, ha Hamilton a következő futamon tech hibából kiesik, utána meg mondjuk belerongyol Verstapppen? Máris egál a helyzet.

  Ráadásul az erőviszonyok elég gyakran változnak idén. Mos a Mercedes van előnyben, de nem biztos, hogy ez kitart a végéig.

 28. Lewanda_17: De ezt Bottas le is nyilatkozta. ? Hogy mindenben segíti Lewist, mióta ő a csapattársa egyértelmű, hogy első számú pilóta státuszban van a csapatnál. És én egyszer nem láttam hisztizni Bottas győzelmekor, és látszott rajta, hogy szerinte sincs ez így rendben, de hát még 5 futam alatt bármi megtörténhet – és attól mert én sem értek egyet ezzel a politikával – még logikus döntésnek érzem.

  Egyébként Vettel sokkal többször és sokkal inkább volt egyes mint Lewis. Ő se Fernando Alonso, se Button, se Rosberg mellett nem volt egyértelműen egyeske, sőt utóbbi kettőnek sikerült is legyőznie őt. Eközben Vettel mellett Webber egyértelműen mindig ketteske volt és Kimi sem mutatta meg nagyon világbajnoki kvalitásait az elmúlt években.

  webber kb annyira volt kettes mint ahogy rosberg. csak webber nem volt annyira erős mint rosberg

 29. guide: Te nézed a futamokat?:D
  Ne csodálkozz,ha Hamiltont savazzák a képmutatásáért.Ki tudja hányadik futam óta Bottas csak azért versenyez,hogy Lewist segítse.Persze majd elkezd keseregni,hogy milyen rosszul érzi magát,közben egy frászt! Akkor csapna csak nagy cécót,ha Bottast hagyják nyerni.:D
  Arról már ne is beszéljük,hogy hányszor elmondta,hogy a csúnya Vettel mekkora első számú,bezzeg ő mindig megküzdött a csapattársával.Azért ekkora képmutatást csak a szurkolói nem vesznek észre.

  De ezt Bottas le is nyilatkozta. 😀 Hogy mindenben segíti Lewist, mióta ő a csapattársa egyértelmű, hogy első számú pilóta státuszban van a csapatnál. És én egyszer nem láttam hisztizni Bottas győzelmekor, és látszott rajta, hogy szerinte sincs ez így rendben, de hát még 5 futam alatt bármi megtörténhet – és attól mert én sem értek egyet ezzel a politikával – még logikus döntésnek érzem.

  Egyébként Vettel sokkal többször és sokkal inkább volt egyes mint Lewis. Ő se Fernando Alonso, se Button, se Rosberg mellett nem volt egyértelműen egyeske, sőt utóbbi kettőnek sikerült is legyőznie őt. Eközben Vettel mellett Webber egyértelműen mindig ketteske volt és Kimi sem mutatta meg nagyon világbajnoki kvalitásait az elmúlt években.

 30. F1890: csak azt felejted el h mind a kettőt vettelnek bekéne húzni. azt viszont kizártnak tartom látva a merci előnyét h bottast is mindkétszer megtudná verni főleg h a maradék 3 futamon is már a merci a favorit

  Persze én sem azt mondom, hogy az a realitás, hogy ezen a 7 ponton fog múlni a vb-cím. De nem tudhatjuk. A csapatnak meg célja a Vb. Ha 99,9% az esélye annak, hogy nem ezen múlik, és 0.1%, hogy igen, akkor is meg kell lépni ezeket a dolgokat.

 31. Lewanda_17: Nem érzed az ellentmondást a mondatodban? Ha egész évben azt nyilatkozták (amúgy még tart az év), hogy hagyják versenyezi a pilótáikat, akkor hogy nyilatkozhatták azt később, hogy lesz egyes, kettes? ? ?

  Év elején teljesen nyitott volt a VB, természetesen MINDEN csapat azt nyilatkozza, hogy mind a két versenyzőnek ugyanannyi lehetősége van, majd amikor már kirajzolódik a szezon közben, hogy melyik esélyesebb a VB-re, akkor természetes, hogy beállnak mögé. És még nem nyerte meg Lewis a VB-t, nem szeretnének semmit sem a véletlenre hagyni, és úgy döntöttek, hogy minden pont számít.

  Komolyan nem értem miért is próbálom ezt elmagyarázni ?

  De akkor ne nyilatkozzanak olyan dolgokat, amik egyébként teljes ellentéte amit a pályán csinálnak. Igy meg kínosan jön le mindig, de ők tudják. D:

 32. T.L.G: Ezt nem tudhatjuk előre. Tényleg kicsi rá az esélye, de mi van, ha Hamilton a következő futamon tech hibából kiesik, utána meg mondjuk belerongyol Verstapppen? Máris egál a helyzet.

  Ráadásul az erőviszonyok elég gyakran változnak idén. Mos a Mercedes van előnyben, de nem biztos, hogy ez kitart a végéig.

  csak azt felejted el h mind a kettőt vettelnek bekéne húzni. azt viszont kizártnak tartom látva a merci előnyét h bottast is mindkétszer megtudná verni 🙂 főleg h a maradék 3 futamon is már a merci a favorit.

  persze érthető a döntésük, csak fájdalmas , de hát a vb valszeg ott lesz náluk évvégén

 33. Bogyi007:
  Ugyanmár miről beszélnek ezek ketten? Esély sincs arra hogy Vettel felzárkozzon annyira 5 futam alatt hogy ezen a 7 ponton múljon a Vb cím…

  Ezt nem tudhatjuk előre. Tényleg kicsi rá az esélye, de mi van, ha Hamilton a következő futamon tech hibából kiesik, utána meg mondjuk belerongyol Verstapppen? Máris egál a helyzet.

  Ráadásul az erőviszonyok elég gyakran változnak idén. Mos a Mercedes van előnyben, de nem biztos, hogy ez kitart a végéig.

 34. Most az ismétlést látva ijesztő ez igazán. Miután Vettel kvázi lezárta Lewis első támadását nemhogy lemaradt róla, hanem kapásból újra tudott támadni és előzött is könnyedén…

  Zasalamel: Ami még inkább aggasztó, h Hami milyen könnyedén vette vissza a pozíciót, hova lett az a spai motorisztikus fölény a ferkától? :/ Na mindegy, úgy néz ki tényleg nem lesz mercin kívül más vb 2021-ig. Az a kis optimista remény jövőre nézve, most szertefoszlott….

 35. Lewanda_17: Fejezd már be ezt az álszent hsz írást, az egész futam alatt savaztad Lewist és a Mercedest, bezzeg ha Vettel lenne ugyanebben a helyzetben, dicsőítenéd a Ferrarit, hogy milyen nagyszerű taktikai húzásaik vannak és a VB tét, nem lehet semmit kockáztatni. Sebastian sokkal inkább elő szokta adni, sőt elvárja ugyanezt a csapatától, és sokkal inkább hangot ad annak, hgy elvárja a támgatást.

  Te nézed a futamokat?:D
  Ne csodálkozz,ha Hamiltont savazzák a képmutatásáért.Ki tudja hányadik futam óta Bottas csak azért versenyez,hogy Lewist segítse.Persze majd elkezd keseregni,hogy milyen rosszul érzi magát,közben egy frászt! Akkor csapna csak nagy cécót,ha Bottast hagyják nyerni.:D
  Arról már ne is beszéljük,hogy hányszor elmondta,hogy a csúnya Vettel mekkora első számú,bezzeg ő mindig megküzdött a csapattársával.Azért ekkora képmutatást csak a szurkolói nem vesznek észre.

 36. Zasalamel: Egész évben nyilatkozta a merci, h mennyire korrekt és h hagyja versenyezni mint két pilótát, erre pár hónapja lenyilatkozták h lesz egyes kettes felállás, most meg bottast szó szerint hátbaszúrták. ?

  Nem érzed az ellentmondást a mondatodban? Ha egész évben azt nyilatkozták (amúgy még tart az év), hogy hagyják versenyezi a pilótáikat, akkor hogy nyilatkozhatták azt később, hogy lesz egyes, kettes? 😛 😀

  Év elején teljesen nyitott volt a VB, természetesen MINDEN csapat azt nyilatkozza, hogy mind a két versenyzőnek ugyanannyi lehetősége van, majd amikor már kirajzolódik a szezon közben, hogy melyik esélyesebb a VB-re, akkor természetes, hogy beállnak mögé. És még nem nyerte meg Lewis a VB-t, nem szeretnének semmit sem a véletlenre hagyni, és úgy döntöttek, hogy minden pont számít.

  Komolyan nem értem miért is próbálom ezt elmagyarázni 😀

 37. KIMI AND THE RED POWER: Az a gond, hogy Vettel kínjában nevet, most engedte el a címet… A Mercinek pedig az a legnagyobb problémája, hogy 43, vagy 50 pont legyen az előnyük, a Ferrarinak pedig az, hogy kapnak fél mp-et körönként.

  Ami még inkább aggasztó, h Hami milyen könnyedén vette vissza a pozíciót, hova lett az a spai motorisztikus fölény a ferkától? :/ Na mindegy, úgy néz ki tényleg nem lesz mercin kívül más vb 2021-ig. Az a kis optimista remény jövőre nézve, most szertefoszlott….

 38. Lewanda_17: Nekem nem fáj, igazából lassult is a pulzusom a sok képmutató hsz-t olvasva, csak nem szeretem az ennyire kettős mércét, és nálad láttam a leginkább a szorongást emiatt a helyzet miatt. ?

  Egész évben nyilatkozta a merci, h mennyire korrekt és h hagyja versenyezni mint két pilótát, erre pár hónapja lenyilatkozták h lesz egyes kettes felállás, most meg bottast szó szerint hátbaszúrták. 😀

 39. Saba: Basszus, így is szét megy a fejem, legalább ne fokozd már a sz*rt.

  Meg is erdemled. Neked mindegy mit mondok, neked nem tetszik. Megmondtam korabban hogy csunya megmozdulas volt, de igy is bohocnak neveztel. Mintha en hoznam a csapat donteseit, vagy barmi kozom lenne ahhoz ami a palyan. Schumacher szurkolokent meg kulon vicc hogy neked mi nem tetszik.

 40. Zasalamel: Sose szerettem az elengedősdit, de amikor a mercisek savazták a ferkát ugyanezért, akkor most miért fáj neked ez?
  Lewis is ugyanolyan bűnös most ebben, mint a csapat, szó szerint kihasználták Bottast és most jópofiznak vele.

  Nekem nem fáj, igazából lassult is a pulzusom a sok képmutató hsz-t olvasva, csak nem szeretem az ennyire kettős mércét, és nálad láttam a leginkább a szorongást emiatt a helyzet miatt. 😀

 41. Zasalamel: Sose szerettem az elengedősdit, de amikor a mercisek savazták a ferkát ugyanezért, akkor most miért fáj neked ez?
  Lewis is ugyanolyan bűnös most ebben, mint a csapat, szó szerint kihasználták Bottast és most jópofiznak vele.

  Viccelsz? Hockenheim-ben meg mi is azt mondtuk hogy a Ferrari hulye amiert hagyjak Kiminek hogy feltartsa Vettelt.

 42. nem is volt ez olyan szar futam mint amilyennek kinézett tegnap. azt hittem, hogy a merci lesz olyan tökös, hogy nem szól bele, de igazából megértem őket, szerintem ebben a helyzetben minden csapat ezt tette volna.
  50 pont 5 futam ez vettelnek már elment. hamiltonnak már nem is kell másodiknak lenni ha vettel nyer.

 43. Lewanda_17: Fejezd már be ezt az álszent hsz írást, az egész futam alatt savaztad Lewist és a Mercedest, bezzeg ha Vettel lenne ugyanebben a helyzetben, dicsőítenéd a Ferrarit, hogy milyen nagyszerű taktikai húzásaik vannak és a VB tét, nem lehet semmit kockáztatni. Sebastian sokkal inkább elő szokta adni, sőt elvárja ugyanezt a csapatától, és sokkal inkább hangot ad annak, hgy elvárja a támgatást.

  Sose szerettem az elengedősdit, de amikor a mercisek savazták a ferkát ugyanezért, akkor most miért fáj neked ez?
  Lewis is ugyanolyan bűnös most ebben, mint a csapat, szó szerint kihasználták Bottast és most jópofiznak vele.

 44. Bogyi007:
  Oconnak ha esze van most lép ki a Mercedes kötelékből…

  És akkor irány a Torro Rosso aztán meg a Red Bull ülése…

  Az attól függ mikor jár le a szerződése a Mercedessel. A Mercedes nem fog szívességet tenni hogy elengedje, főleg nem egy riválishoz. Főleg mennyi pénz van mögötte, ahogy tudjuk próbáltak neki ülést szerezni csak egyesek nem jó partnerek az üzlethez, előbb keresnek neki egy másik szériában helyet, azt még tudják biztosítani.

 45. Zasalamel: Lewisnek volt 40 köre visszaengedni Bottast.

  Fejezd már be ezt az álszent hsz írást, az egész futam alatt savaztad Lewist és a Mercedest, bezzeg ha Vettel lenne ugyanebben a helyzetben, dicsőítenéd a Ferrarit, hogy milyen nagyszerű taktikai húzásaik vannak és a VB tét, nem lehet semmit kockáztatni. Sebastian sokkal inkább elő szokta adni, sőt elvárja ugyanezt a csapatától, és sokkal inkább hangot ad annak, hgy elvárja a támgatást.

 46. Oconnak ha esze van most lép ki a Mercedes kötelékből…

  És akkor irány a Torro Rosso aztán meg a Red Bull ülése…

  Feeder_series: én röhögök a szitun amit a Mercedes most csinált magának. Ez így nagyon kínos. És Paul Di Resta ezt most kicsit ki is használta. ?

 47. Paberto: 2 korrel a vege elott elmondtak Bottasnak a radioban hogy igy marad.

  Értetett akkor is.
  Én csak arra gondolok, hogy lehet, hogy volt-e megbeszélés ezzel kapcsolatban, hogy adott szituációban visszakapja-e az első helyet.
  Azt gondolom, nem véletlenül mondta Wolff amit mondott.

 48. a liberty megérdemli az egészet. 3 futammal a vége előtt elfog dőlni a vb. ilyen gagyi sportmomentumokat kell nézni most futam után, ileltve megérte elgáncsolni a ferrari motorját (ez sztem látható volt futamon is- és sziril nyilatkozata is alátámasztja) grat

 49. DUdi:
  Team boss Toto Wolff on the radio: “Valtteri, this is Toto. Difficult day for you and difficult day for us. Let’s discuss it afterwards and we will explain.”

  Könnyen lehet, hogy nem az lett a vége, amit megbeszéltek?

  2 korrel a vege elott elmondtak Bottasnak a radioban hogy igy marad.

 50. guide:
  A Mercedes és Hamilton olyan okosan,rafkósan versenyez és ezt olyan nagyszerűen kommunikálják,hogy senki a mezőnyből meg se tudja közelíteni őket.A Ferrarinak rengeteget kell még tanulnia,mert ahogy ők csinálják,úgy nem lehet világbajnokságot nyerni.Legalábbis világverő autó nélkül nem.

  Majd jövőre a Leclerc gyerek vigyáz az idegbetegre nyugi….vagy nem. 😀

 51. A Mercedes és Hamilton olyan okosan,rafkósan versenyez és ezt olyan nagyszerűen kommunikálják,hogy senki a mezőnyből meg se tudja közelíteni őket.A Ferrarinak rengeteget kell még tanulnia,mert ahogy ők csinálják,úgy nem lehet világbajnokságot nyerni.Legalábbis világverő autó nélkül nem.