MotoGP – kibeszélő

A Forma–1-es kibeszélő mintájára létrehoztunk egy hasonló fórumot a MotoGP aktuális versenyei számára: itt megvitathatjátok a történéseket, mi pedig minden futamhétvége előtt frissítjük majd a bejegyzést a közvetítések időpontjával, és linkekkel a közvetítésekhez.

MotoGP az Autosportoldalon! 

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. Sidious: Hát Vinales nem is vb kategória 😀 Quartararo veri már a szatelit motoron is jövőre valószínűleg nagyobb lesz a különbség, ha felkerülagyáriakhoz. A Ducati meg idén elb*szott valamit és Dovi nem érzi a motort, illetve gondolom az se segít, hogy már tudják, hogy jövőre nem velük fog versenyezni.

  na ***a. rossi kiesett

 2. F1890: és szted ez szinvonal h ilyen vinalesek vb-t mehetnek 😀 sztem nem. ha lehetne idén nem is osztanék vb-t 😀 bár ha mindenképpen kéne választanom quartararora voksolnék

  Hát Vinales nem is vb kategória 😀 Quartararo veri már a szatelit motoron is jövőre valószínűleg nagyobb lesz a különbség, ha felkerüla gyáriakhoz. A Ducati meg idén elb*szott valamit és Dovi nem érzi a motort, illetve gondolom az se segít, hogy már tudják, hogy jövőre nem velük fog versenyezni.

 3. Sidious:
  Na Dovi out már az elején, Vinales meg szokás szerint katasztrófa.. A MotoGP Bottasa kb 😀 Quartararo ha megtanulja kezelni a nyomást, akkor simán nyerheti ezt az évet.

  és szted ez szinvonal h ilyen vinalesek vb-t mehetnek 😀 sztem nem. ha lehetne idén nem is osztanék vb-t 😀 bár ha mindenképpen kéne választanom quartararora voksolnék

 4. Tapani: Azért megint az almát hasonlítod a körtéhez… Az F1-ben ha picit hibázol, max kiszélesíted a bukóteres pályát, és mész tovább mintha mi sem történt volna, a GPben meg esel egy akkorát mint az ólajtó. Én személy szerint inkább nézem ahogy a GP-s srácok “bénáznak”, minthogy az általad istenített Hamilton sétakocsikázásának tapsoljak, lehet felőlem százezer pontja is a szerecsennek.

  azét nézd már vissza elmúlt 20 év motogp-jét. mindig volt legalább 3 arc aki ott volt elejében. főleg mióta stoner lorenzo bejött a képbe. rossi-lorenzo-stoner pedrosa ezek kb kibérelték az első 5-ből mindig a 4 helyet. miután stoner visszavonult jött márkez.
  pedrosa visszaesett, rossi öreg lett így márkez maradt az egyedüli aki konstanssá vált. illetve dovinak is volt 2 jó szezonja a ducati kimagasló technikája miatt.

  de ami idén van, arra sok mindent lehet mondani, de azt számomra nem h szinvonalas. egy fiatalkori rossi, vagy egy épkézláb lorenzo, stoner vagy márkez utcahosszal nyerné az idei vbt

 5. F1890: csak az a nagy helyzet h idén mindenki bénázik. sohasem volt ennyire gyenge a pontállás az első 8 futam után. és nem azért mert annyira kiegyensúlyozott a mezőny, hanem mert olyan gyenge emberi szempontból a teljesítmény. márkez ha nem erőlteti a visszatérést, kihagy 2-3 futamot még úgyis vb lett volna. és ez az igazán szomorú, h idén valaki ezzel a teljsítménnyel vb lesz. pedig én nem bírom márkezt.

  Azért megint az almát hasonlítod a körtéhez… Az F1-ben ha picit hibázol, max kiszélesíted a bukóteres pályát, és mész tovább mintha mi sem történt volna, a GPben meg esel egy akkorát mint az ólajtó. Én személy szerint inkább nézem ahogy a GP-s srácok “bénáznak”, minthogy az általad istenített Hamilton sétakocsikázásának tapsoljak, lehet felőlem százezer pontja is a szerecsennek.

 6. Tapani:
  F1890: Aha. Csak ott azert alonso vettel hamilton mndig a top5ben volt erobol 1-2 futamot leszamitva. Na itt meg annyit bal***kodnak benaznak h kellemetlen nezni. Ugyanazon palyan egyszer nyer az egyik maskor meg 10.

  Aki kicsit konstansabb lenne siman nyerne a vbt. Pl a yamaha rengeteg polet szerez de a versenyzoik valtogatva nyernek. Banyaja talan iden a leggyorsabb futamokon, de ma esett.

  A nagy Hamiltonodnak is volt már bénázó szezonja (2011), a búgócsigakirályról meg ne is beszéljünk. 😀

  csak az a nagy helyzet h idén mindenki bénázik. sohasem volt ennyire gyenge a pontállás az első 8 futam után. és nem azért mert annyira kiegyensúlyozott a mezőny, hanem mert olyan gyenge emberi szempontból a teljesítmény. márkez ha nem erőlteti a visszatérést, kihagy 2-3 futamot még úgyis vb lett volna. és ez az igazán szomorú, h idén valaki ezzel a teljsítménnyel vb lesz. pedig én nem bírom márkezt.

 7. F1890: Aha. Csak ott azert alonso vettel hamilton mndig a top5ben volt erobol 1-2 futamot leszamitva. Na itt meg annyit bal***kodnak benaznak h kellemetlen nezni. Ugyanazon palyan egyszer nyer az egyik maskor meg 10.

  Aki kicsit konstansabb lenne siman nyerne a vbt. Pl a yamaha rengeteg polet szerez de a versenyzoik valtogatva nyernek. Banyaja talan iden a leggyorsabb futamokon, de ma esett.

  A nagy Hamiltonodnak is volt már bénázó szezonja (2011), a búgócsigakirályról meg ne is beszéljünk. 😀

 8. Sidious: Akkor az F1 is színvonaltalan volt 2012-ben, mert 7 különböző győztes volt az első 7 futamon? 😀 Ilyennek kellene lennie egy vb-nek, ha nincs nagy különbség a motorok/autók között.

  Aha. Csak ott azert alonso vettel hamilton mndig a top5ben volt erobol 1-2 futamot leszamitva. Na itt meg annyit bal***kodnak benaznak h kellemetlen nezni. Ugyanazon palyan egyszer nyer az egyik maskor meg 10.

  Aki kicsit konstansabb lenne siman nyerne a vbt. Pl a yamaha rengeteg polet szerez de a versenyzoik valtogatva nyernek. Banyaja talan iden a leggyorsabb futamokon, de ma esett.

 9. F1890: quartararo 1 körön talán a leggyorsabb, de ő is olyan mint egy Lorenzo gyengébb kiadás, vagyis elindul élről akkor nyerhet, de amint problémásabb a futam nem fog nyerni. senki sincs jelenleg márkez közelében sem. jó lenne ha lorenzo visszatérne a ducatira, talán felkavarná ezt az állóvizet picit

  Ezek alapján nem fog visszajönni Lorenzo, remélem akkor legalább Bagnaianak adják a gyári ülést, Jerez óta gyakorlatilag ő a leggyorsabb Ducatis, csak ott megállt a motorja utána meg megsérült Brnoban és ki kellett hagyjon 3 versenyt, de amint visszatért megint ő hozta a dobogót úgy, hogy még mindig mankóval járkál a paddockban, miközben Dovi meg Miller a 7-8. hely körül bóklásztak, Zarco meg méghátrébb.

  https://www.motorsport.com/motogp/news/jorge-lorenzo-interview-ducati/4875305/

 10. Sidious: Hát igazából kényszerből ültették fel, mert Lorenzo sem bírt rájönni, hogy mi kéne ahhoz, hogy gyors legyen ezzel a Hondával és inkább visszavonult, minthogy belerokkanjon a próbálkozásba. Espargaro szerintem most veri a fejét a falba, mert idén már tök jó a KTM és ott rá építettek, most átmegy a Hondához, ahol kap egy vezethetetlen motort meg egy olyan csapattársat, aki a valaha volt egyik legjobb. Gyakorlatilag tönkretette a karrierét ezzel. Amúgy szerintem azzal van itt a baj, hogy Marquez ellenfelének Stonernek és Lorenzonak kellett volna lenni, de mindkettő idő előtt visszavonult különböző okokból, így egyedül maradt a Spanyol az élen, mert Rossi már kiöregedett, Dovi meg egy jó iparos, de ő sose volt azaz Isten adta tehetség, ami kellene ahhoz, hogy ezzel az emberrel harcoljon. Szóval most várni kell, hogy jöjjön valaki, aki feltudja venni a kesztyűt. Egyelőre Quartararo bíztató és jövőre elméletben erősödnie kellene a gyári csapat hatására, de az látszik idén, hogy még nem kezeli jól a bajnoki küzdelemmel járó nyomást és a Jerezi győzelmek óta sok volt a hiba meg volt két verseny Ausztriában, ahol igazából a tempó sem volt meg, bár az igaz, hogy az a Yamaha talán leggyengébb pályája, de akkor sem.

  quartararo 1 körön talán a leggyorsabb, de ő is olyan mint egy Lorenzo gyengébb kiadás, vagyis elindul élről akkor nyerhet, de amint problémásabb a futam nem fog nyerni. senki sincs jelenleg márkez közelében sem. jó lenne ha lorenzo visszatérne a ducatira, talán felkavarná ezt az állóvizet picit

 11. F1890: krácslov mondjuk sérült, és lehet a honda vezethetetlen, de eleve nem érdemelte meg a hrc gyári ülését a kis márkez. sztem márkez apriliat leszámítva minden márkával idén vb lenne, annyira kiegyensúlyozatlan a mezőny. régen azért stoner-lorenzo-rossi később márkez mindig ott volt az elején, most meg senki sem ilyen konstans. igaz, rossi már öreg. ha fiatalabb lenne 5-10 évvel, simán behúzná az ideit

  Hát igazából kényszerből ültették fel, mert Lorenzo sem bírt rájönni, hogy mi kéne ahhoz, hogy gyors legyen ezzel a Hondával és inkább visszavonult, minthogy belerokkanjon a próbálkozásba. Espargaro szerintem most veri a fejét a falba, mert idén már tök jó a KTM és ott rá építettek, most átmegy a Hondához, ahol kap egy vezethetetlen motort meg egy olyan csapattársat, aki a valaha volt egyik legjobb. Gyakorlatilag tönkretette a karrierét ezzel. Amúgy szerintem azzal van itt a baj, hogy Marquez ellenfelének Stonernek és Lorenzonak kellett volna lenni, de mindkettő idő előtt visszavonult különböző okokból, így egyedül maradt a Spanyol az élen, mert Rossi már kiöregedett, Dovi meg egy jó iparos, de ő sose volt azaz Isten adta tehetség, ami kellene ahhoz, hogy ezzel az emberrel harcoljon. Szóval most várni kell, hogy jöjjön valaki, aki feltudja venni a kesztyűt. Egyelőre Quartararo bíztató és jövőre elméletben erősödnie kellene a gyári csapat hatására, de az látszik idén, hogy még nem kezeli jól a bajnoki küzdelemmel járó nyomást és a Jerezi győzelmek óta sok volt a hiba meg volt két verseny Ausztriában, ahol igazából a tempó sem volt meg, bár az igaz, hogy az a Yamaha talán leggyengébb pályája, de akkor sem.

 12. Sidious: Idén Crutchlow se sokkal jobb. Az a Honda egy fos lett az évek során, amit lassan már csak Marquez tud vezetni, de ő szerintem a top motorok közül akármelyikkel vb lenne, sőt a Yamahával vagy a Ducatival én azt mondom, hogy könnyebben is. Amúgy ezaz átka annak, hogy itt nagyon korán bejelentik a szerződéseket, most ha nem lenne már gyakorlatilag az összes motor foglalt, akkor Dovi valószínűleg könnyen találna magának ülést, de így csak az Aprillia maradt meg a Petronas, ahova már 99%, hogy megy Rossi. Mondjuk Czolnerék még elkezdtek spekulálni, hogy majd lehet, hogy a KTM felbontja valakinek a szerződését, de én ebbe nem sok realitást látok. Én amúgy Quartararo mellett nézném meg Dovit a gyári Yamahán, de ők is hosszabbítottak Vinalesszel, aki évek óta semmi különlegeset nem mutatott azon kívül, hogy jó az 1 körös tempója.

  krácslov mondjuk sérült, és lehet a honda vezethetetlen, de eleve nem érdemelte meg a hrc gyári ülését a kis márkez. sztem márkez apriliat leszámítva minden márkával idén vb lenne, annyira kiegyensúlyozatlan a mezőny. régen azért stoner-lorenzo-rossi később márkez mindig ott volt az elején, most meg senki sem ilyen konstans. igaz, rossi már öreg. ha fiatalabb lenne 5-10 évvel, simán behúzná az ideit

 13. F1890:
  ezt az a.marquezt dobják már ki a picsába. hihetetlen h olyanoknak nincs helye a mezőnyben mint dovi,vagy crutchlow

  Idén Crutchlow se sokkal jobb. Az a Honda egy fos lett az évek során, amit lassan már csak Marquez tud vezetni, de ő szerintem a top motorok közül akármelyikkel vb lenne, sőt a Yamahával vagy a Ducatival én azt mondom, hogy könnyebben is. Amúgy ezaz átka annak, hogy itt nagyon korán bejelentik a szerződéseket, most ha nem lenne már gyakorlatilag az összes motor foglalt, akkor Dovi valószínűleg könnyen találna magának ülést, de így csak az Aprillia maradt meg a Petronas, ahova már 99%, hogy megy Rossi. Mondjuk Czolnerék még elkezdtek spekulálni, hogy majd lehet, hogy a KTM felbontja valakinek a szerződését, de én ebbe nem sok realitást látok. Én amúgy Quartararo mellett nézném meg Dovit a gyári Yamahán, de ők is hosszabbítottak Vinalesszel, aki évek óta semmi különlegeset nem mutatott azon kívül, hogy jó az 1 körös tempója.

 14. roberto23: Mint majdnem mindig sajnos ?
  Kicsit olyan nekem, mint a Mercedes az F1-ben. Nem látom, ki tudná legyőzni a közeljövőben.

  Szerintem senki, attól függetlenül, hogy én nem igazán bírom a spanyolt. Hozzá hasonló kvalitású motoros, jelenleg nincs a mezőnyben, Rossi öreg, Lorenzo béna, Dovi csak egy jó iparos a többieket hagyjuk. Ha a Honda nagyjából tud annyit, mint a többi motor akkor Marquez lenyom mindenkit, de a dobogóra tuti feláll. Ducatiban bízok, hogy technikai fölénybe kerül és akkor Dovi talán legyőzi.

 15. F1890: én is sajnálom h lorenzo lelépett. nagyon buta volt a ducati ilyen tekintetben. petrucci semmi extrát nem nyújt, millert kellett volna akkor már…

  vinales egy rinyagép, olyan mint massa. én kibasznám legszivesebben a yamahatól. én stonert utolsó éveiben kedveltem meg nagyon. imádtam nézni ahogyan kontrollálja a gépet és a személyisége is közel áll hozzám xd

  Petrucci szörnyű. Ha már Vinales Massa, nekem róla a szakáll nélküli Bottas ugrik be. Mintha ott se lenne.
  Ne is mondd. Nekem is baromi hiányzik Stoner stílusa. Nagyon korán vonult vissza. Persze érthető volt az ő szempontjából, de pár évet igazán lehuzhatott volna meg.

 16. roberto23: Ja hogy ja. Az az igazság, hogy nem ilyen mélységébe már nem követem a motogp-t, azt hittem fizikailag már rendben van Lorenzo. Én egyébként sajnálom, hogy lépett a Ducatitól. Pont mikor kezdett belelendülni vele…
  Igen, Stoner szerintem is behúzta volna. Nekem egyébként ő volt a nagy kedvencem, azóta nem is követem annyira, hogy visszavonult. Azóta meg Dovi szurkoló lettem, bár meg nem mondom miért. De én sem tartom top versenyzőnek. Egy erős középszer, ha jól állnak össze a dolgok képes jó futamokat pródukálni, sőt szerintem ha nem lenne Márkez vb-(ke)t is nyerhetne, de valami hiányzik belőle.
  Hát Rossi az Rossi. Nekem bevallom sose volt annyira szimpi (bár Stoner fanként ez annyira nem meglepő ? ), de nagyot fog veszíteni vele a sport, ha egyszer befejezi. Már ha befogja egyszer persze ?
  Nekem aki viszont egy baromi nagy kérdőjel az Vinales. Ahogy “berobbant” a Suzukival meg a Yamaha-val annyi el si tűnt az utóbbi időben. Időmérőn ott van, de versenyen semmi.

  én is sajnálom h lorenzo lelépett. nagyon buta volt a ducati ilyen tekintetben. petrucci semmi extrát nem nyújt, millert kellett volna akkor már…

  vinales egy rinyagép, olyan mint massa. én kibasznám legszivesebben a yamahatól. én stonert utolsó éveiben kedveltem meg nagyon. imádtam nézni ahogyan kontrollálja a gépet és a személyisége is közel áll hozzám xd

 17. F1890: még most is sérült lorenzo csuklója. tavaly perecelt egy hatalmasat a ducatival, aztán tájföldön rásérült és azóta csak szenved kb. 15-ben mikor esett esőben azóta sztem nagyon ráparázott ezekre, így ilyenkor már nyugiban motorozik.

  nekem dovi közömbös, de kicsit lufinak tartom h ő lett hirtelen top versenyző. egyszerűen a ducati lett annyira jó h becsúszik évente kb 5 győzelem. sztem stoner 17,18-as ducatival is lazán vb lett volna.

  én rossis vagyok, de be kell látni már elment felette az idő, így a dobogókat is tudom érétkelni. 1-2 győzelem per szezon ami elvárható már tőle, meg az ilyen élménymotorozások amiket művel

  Ja hogy ja. Az az igazság, hogy nem ilyen mélységébe már nem követem a motogp-t, azt hittem fizikailag már rendben van Lorenzo. Én egyébként sajnálom, hogy lépett a Ducatitól. Pont mikor kezdett belelendülni vele…
  Igen, Stoner szerintem is behúzta volna. Nekem egyébként ő volt a nagy kedvencem, azóta nem is követem annyira, hogy visszavonult. Azóta meg Dovi szurkoló lettem, bár meg nem mondom miért. De én sem tartom top versenyzőnek. Egy erős középszer, ha jól állnak össze a dolgok képes jó futamokat pródukálni, sőt szerintem ha nem lenne Márkez vb-(ke)t is nyerhetne, de valami hiányzik belőle.
  Hát Rossi az Rossi. Nekem bevallom sose volt annyira szimpi (bár Stoner fanként ez annyira nem meglepő 😀 ), de nagyot fog veszíteni vele a sport, ha egyszer befejezi. Már ha befogja egyszer persze 😀
  Nekem aki viszont egy baromi nagy kérdőjel az Vinales. Ahogy “berobbant” a Suzukival meg a Yamaha-val annyi el si tűnt az utóbbi időben. Időmérőn ott van, de versenyen semmi.

 18. roberto23: Ebbe így nem gondoltam még bele, de igazad lehet.
  Remélem belerazodik. Kellene egy izgalmas szezonhoz ő is. Hiába a kedvencem Dovi nem látom benne, hogy egy teljes szezonon keresztül fel tudja venni a verseny Markezzel.

  még most is sérült lorenzo csuklója. tavaly perecelt egy hatalmasat a ducatival, aztán tájföldön rásérült és azóta csak szenved kb. 15-ben mikor esett esőben azóta sztem nagyon ráparázott ezekre, így ilyenkor már nyugiban motorozik.

  nekem dovi közömbös, de kicsit lufinak tartom h ő lett hirtelen top versenyző. egyszerűen a ducati lett annyira jó h becsúszik évente kb 5 győzelem. sztem stoner 17,18-as ducatival is lazán vb lett volna.

  én rossis vagyok, de be kell látni már elment felette az idő, így a dobogókat is tudom érétkelni. 1-2 győzelem per szezon ami elvárható már tőle, meg az ilyen élménymotorozások amiket művel 🙂

 19. F1890: sztem lorenzo annyiszor esett h elment picit az önbizalma, valahogy fél az esésektől így most eléggé takarékon megy sztem. kell neki egy fél év és magára fog találni. a ducatit is elvezette végül, csak kellett hozzá másfél év.

  lorenzo és vettel most egy mederben van, annyi szent ?

  Ebbe így nem gondoltam még bele, de igazad lehet.
  Remélem belerazodik. Kellene egy izgalmas szezonhoz ő is. Hiába a kedvencem Dovi nem látom benne, hogy egy teljes szezonon keresztül fel tudja venni a verseny Markezzel.

 20. roberto23: Egyetértek. Szvsz bármelyik motoron ülne hasonló lenne a képlet.
  Lorenzo viszont eddig kritikan aluli. Oké, kihagyta a tesztek nagy részét, de egy 5szoros vb-tol én többet várnék.

  sztem lorenzo annyiszor esett h elment picit az önbizalma, valahogy fél az esésektől így most eléggé takarékon megy sztem. kell neki egy fél év és magára fog találni. a ducatit is elvezette végül, csak kellett hozzá másfél év.

  lorenzo és vettel most egy mederben van, annyi szent 😀

 21. Bance: hát igen, még szingapúrban látok megoldást, a célegyenes után, monacoban max. egy medence átúszás, de bakuban is nehéz lenne

  témán kívül lenne egy kérdésem, van tapazstalatod a Nemzeti Reptéri Parkoló-val? vagy esetleg más hasonló reptéri parkolóval? jövőhét hétvégen utazokkülföldre és autóval szeretnék beutazni Badapestre

  nekem sajnos nincsen :S

 22. F1890: igen, idéntől ez van a másodperces büntik helyett. és monacoban szingapúrban hogyan kiviteleznéd?:D

  hát igen, még szingapúrban látok megoldást, a célegyenes után, monacoban max. egy medence átúszás, de bakuban is nehéz lenne

  témán kívül lenne egy kérdésem, van tapazstalatod a Nemzeti Reptéri Parkoló-val? vagy esetleg más hasonló reptéri parkolóval? jövőhét hétvégen utazok külföldre és autóval szeretnék beutazni Badapestre

 23. Bance:
  ez a “büntető utca” vagy mi, újdonság? előszor láttam, mikor Fenati moto3ban abszolválta,
  ilyet eltudnék képzelni f1ben is, kissebb szabálytalankodás után nem boxutca áthajtás vagy büntető másodpercek futam után, hanem egy erre kijelölt pálya szakasz abszolválása, esetleg valami lassítókkal mint pl Monzán a célegyenes végén

  igen, idéntől ez van a másodperces büntik helyett. és monacoban szingapúrban hogyan kiviteleznéd?:D

 24. ez a “büntető utca” vagy mi, újdonság? előszor láttam, mikor Fenati moto3ban abszolválta,
  ilyet eltudnék képzelni f1ben is, kissebb szabálytalankodás után nem boxutca áthajtás vagy büntető másodpercek futam után, hanem egy erre kijelölt pálya szakasz abszolválása, esetleg valami lassítókkal mint pl Monzán a célegyenes végén

 25. Grabowsky78: Most látom, hogy fostál ide egy pár sorost! Na először is az én véleményem akkor is az, hogy Marquez egy paraszt (ez a teljesítményétől független) teljesen mindegy, hogy te mit gondolsz! Másodszor ezen nem fogok leállni veled “kiskimi” vitatkozni, hogy ki mennyit mikor nézi a motogp-t, de hidd el láttam már pár futamot, és elég idős vagyok ahhoz, hogy eldöntsem ha nem szimpatikus nekem egy versenyző! Harmadszor, nem tőled fogok engedélyt kérni, hogy mikor mi legyen a véleményen valamivel kapcsolatban, és ha nekem úgy tetszik, hogy leírom akkor meg fogom tenni! Világos?

  Azért kíváncsi lennék, te hogy viselkednél, ha a példaképed szembeköpne, és ellened hergelné a népet… Amilyen hangnemben válaszoltál nekem, úgy sejtem, te sem jópofiznál. 😀
  Olyan nagy paraszt ez a Márquez, hogy nemrég pont azt a Lorenzot védte be a sajtóban, aki előtte neki támadott.
  A futamok nézésével egyébként lófa szt sem tudsz meg X versenyző személyiségéről, szóval szerintem kocanéző ilyen markáns szapuló véleményt nem engedhet meg magának, de persze szólásszabadság van.

 26. F1890:
  mekkora futam van most gp-n ? kár h lefújták pedig az öreg nagy sanszos volt a győzelemre ?

  Elég izgalmas volt, sajnos Rossi eldobta a végén (várható volt amilyen tempót tolt), de Dovinak nagyon szorítottam meg Espargaronak ha már így alakult! Lorenzo mennyire gyenge esőben hihetetlen, ezen mindig nagyon csodálkozok, hogy lett többszörös világbajnok mikor ennyire nem érzi az esőt!

 27. Tapani: Én meg azt utálom már nagyon, hogy a csapból is ez folyik, hogy Márquez mennyire tiszteletlen. Mégis miért? Elárulom, hogy Rossi ezerszer rosszabb volt fiatalkorában, amikor pl Gibernaut még jól ki is röhögte, mikor az miatta esett el és sérült le. De például rugdosódni még most is tud az “öreg”. Argentínában kicsit talán elvetette a sulykot Marc, de A. Espargaro szerint akkor Petrucci sokkal keményebben neki ment, mint a spanyol, de aztle se szarta senki. Maki bármit csinál, akkor is egy tahó marad egyesek szemében. Igazából kár volt ezt a topicot megnyitni, mert annak semmi értelme, hogy hetente egy kocanéző benyögje minden ok nélkül: Márquez mekkora egy FASZ.

  Most látom, hogy fostál ide egy pár sorost! Na először is az én véleményem akkor is az, hogy Marquez egy paraszt (ez a teljesítményétől független) teljesen mindegy, hogy te mit gondolsz! Másodszor ezen nem fogok leállni veled “kiskimi” vitatkozni, hogy ki mennyit mikor nézi a motogp-t, de hidd el láttam már pár futamot, és elég idős vagyok ahhoz, hogy eldöntsem ha nem szimpatikus nekem egy versenyző! Harmadszor, nem tőled fogok engedélyt kérni, hogy mikor mi legyen a véleményen valamivel kapcsolatban, és ha nekem úgy tetszik, hogy leírom akkor meg fogom tenni! Világos?

 28. Grabowsky78:
  Marquez vitathatatlanul a legjobb pilóta a mezőnyben, és évről évre vetkőzi le korábbi gyengeségeit, ami pl Lorenzóra nem igaz Rossi meg sajnos öregszik és már csak árnyéka régi önmagának, Dovi sokkal jobb, mint anno volt, de ő még sajnos így sincs Marquez szintjén! Viszont Marquezben egyáltalán nincs tisztelet a társak felé, bárkin bármikor átgázol, ha neki az jó. Nagyon utálom ezt a fajta versenyzői mentalitást.

  Én meg azt utálom már nagyon, hogy a csapból is ez folyik, hogy Márquez mennyire tiszteletlen. Mégis miért? Elárulom, hogy Rossi ezerszer rosszabb volt fiatalkorában, amikor pl Gibernaut még jól ki is röhögte, mikor az miatta esett el és sérült le. De például rugdosódni még most is tud az “öreg”. Argentínában kicsit talán elvetette a sulykot Marc, de A. Espargaro szerint akkor Petrucci sokkal keményebben neki ment, mint a spanyol, de azt le se szarta senki. Maki bármit csinál, akkor is egy tahó marad egyesek szemében. Igazából kár volt ezt a topicot megnyitni, mert annak semmi értelme, hogy hetente egy kocanéző benyögje minden ok nélkül: Márquez mekkora egy FASZ.

 29. Marquez vitathatatlanul a legjobb pilóta a mezőnyben, és évről évre vetkőzi le korábbi gyengeségeit, ami pl Lorenzóra nem igaz Rossi meg sajnos öregszik és már csak árnyéka régi önmagának, Dovi sokkal jobb, mint anno volt, de ő még sajnos így sincs Marquez szintjén! Viszont Marquezben egyáltalán nincs tisztelet a társak felé, bárkin bármikor átgázol, ha neki az jó. Nagyon utálom ezt a fajta versenyzői mentalitást.

 30. mrktrx:
  Bocs, hogy nem reagálok mindenkinek külön, azért azt látom, hogy erről mindenkinek van egy saját véleménye.
  Én aláírom azt, hogy nem követtem hardcore intenzitással akkoriban sem az eseményeket, interjúkat, menedzsment háborúkat nem olvasgattam. Én a futamokat láttam és teljesen el voltam képedve a dolgokon. Nevezhetem magam ilyen értelemben talán átlagnézőnek. Nem értettem a Dorna miért hagyja az egészet elfajulni. Futamról futamra mérgesedett el az egész, és k.rvalátványosan egy valami volt a cél.
  Rossit sem kell félteni én tudom. 2000es évek elejétől követtem a pályafutását, sokmindent láttam én tőle is. Messze nem egy angyal, de nem is kell hogy az legyen bárki a mezőnyből.
  Viszont az h van köztetek a pályán kb 6 pozíció különbség, mindenkit “elengedsz”, majd betalálod magadnak azt az egyet akit utálsz, és tudatosan tönkreteszed a versenyét, ez hol normális? Fogadóirodák 100ai emberek millióinak a tétjeit kezelik, akik mind megjátsszák az őszerintük leggyorsabb és legjobb pilóta győzelmét. Ez nem egy tudatos és szándékos befolyásolása a mérkőzés alakulásának? Mintha a Bajnokok Ligájában valamelyik kapus félreállna a saját kapujából mikor az ellenfél támad. Tudtommal azt bundának hívják. Márkez is tudatosan a saját futamát tette tönkre csak h megmásítsa az eredményt.
  És ezt lehet számtalan módon értelmezni. Nekem ez így maradt meg. Részemről egy valami fájt a legjobban, amit már említettem, hogy a Dorna nem lépett közbe. Végsősoron nem izgat, hogy 9 vagy épp 10 VB cím van-e az illető neve mellett, rendben van veszített, de ezt sokkal tisztább keretek között kellett volna lejátszaniuk.

  pont ez igaz a csapatutasításra is, emberek milliói fogadnak és akkor dönt egyet a csapat és ennyi.

  én márkez motivációját abszolút megértem amit malajziában művelt. megmutatta rossinak h ilyen az h ő valakit felakar tartani.

  sztem rossi emberére akadt akkor, és ahelyett h pályán intézte el a dolgot inkább a sajtószobában uszította a népet, amit nem értek mire volt jó.

  a valenciai eset az ami számomra ocsmány dolog a javából. aki kicsit is ért hozzá az tudja h márkez megnyerhette volna a futamot ha akarja, de meg sem próbálta.

 31. Bocs, hogy nem reagálok mindenkinek külön, azért azt látom, hogy erről mindenkinek van egy saját véleménye.
  Én aláírom azt, hogy nem követtem hardcore intenzitással akkoriban sem az eseményeket, interjúkat, menedzsment háborúkat nem olvasgattam. Én a futamokat láttam és teljesen el voltam képedve a dolgokon. Nevezhetem magam ilyen értelemben talán átlagnézőnek. Nem értettem a Dorna miért hagyja az egészet elfajulni. Futamról futamra mérgesedett el az egész, és k.rvalátványosan egy valami volt a cél.
  Rossit sem kell félteni én tudom. 2000es évek elejétől követtem a pályafutását, sokmindent láttam én tőle is. Messze nem egy angyal, de nem is kell hogy az legyen bárki a mezőnyből.
  Viszont az h van köztetek a pályán kb 6 pozíció különbség, mindenkit “elengedsz”, majd betalálod magadnak azt az egyet akit utálsz, és tudatosan tönkreteszed a versenyét, ez hol normális? Fogadóirodák 100ai emberek millióinak a tétjeit kezelik, akik mind megjátsszák az őszerintük leggyorsabb és legjobb pilóta győzelmét. Ez nem egy tudatos és szándékos befolyásolása a mérkőzés alakulásának? Mintha a Bajnokok Ligájában valamelyik kapus félreállna a saját kapujából mikor az ellenfél támad. Tudtommal azt bundának hívják. Márkez is tudatosan a saját futamát tette tönkre csak h megmásítsa az eredményt.
  És ezt lehet számtalan módon értelmezni. Nekem ez így maradt meg. Részemről egy valami fájt a legjobban, amit már említettem, hogy a Dorna nem lépett közbe. Végsősoron nem izgat, hogy 9 vagy épp 10 VB cím van-e az illető neve mellett, rendben van veszített, de ezt sokkal tisztább keretek között kellett volna lejátszaniuk.

 32. Tapani: Hát igen, sokakban, akik nem követik a sorozatot ez így maradt meg. Most kezdjem el magyarázni, hogy Rossi volt a ***, aki verseny után még ölelgette Makit, mert az pontokat rabolt Lorenzótól, aztán pár nappal később már a managementjével kitalálták, hogy Maki hátráltatta őt. Azért ilyen ***ságot auto/motorsportban nem gyakran látni. Én örülök neki, hogy Márquez felvette a kesztyűt, és már csak dacból is, de helyretette a “doktort”, aki a rúgást is nagyon olcsón megúszta.

  Miféle rúgást?

 33. Tapani: Érdekes, hogy azzal senkinek sem volt gondja, mikor Schumacher anno Brazilban csakúgy elengedte Vettelt, aki így lett vb, míg a spanyolnak aztán minden áron meg kellett volna vernie a spanyolt, hogy aztán az őket besározó digó vb legyen. Bár mellesleg ha jól emlékszem Lóri egy második hellyel is vb lett volna.

  igen, csakh akkor pedrosa volt a leggyorsabb a végén, akit márkez meg levédett úgy mintha a futamgyőzelmét védené xd

  schumachert ígyis úgyis megelőzte volna, másrészről meg én megértem h ha valakinek az nem tetszik.

 34. F1890: valencia volt az igazán undorító ahol nem támadta lorenzot

  Érdekes, hogy azzal senkinek sem volt gondja, mikor Schumacher anno Brazilban csakúgy elengedte Vettelt, aki így lett vb, míg a spanyolnak aztán minden áron meg kellett volna vernie a spanyolt, hogy aztán az őket besározó digó vb legyen. Bár mellesleg ha jól emlékszem Lóri egy második hellyel is vb lett volna.

 35. mrktrx:
  Nem követem semmilyen formában már ezt a sorozatot azóta az év óta, amikor Rossi az első futamtól az utolsóelőtti futamig a ponttábla első helyén volt, majd az utolsó pár nagydíjon teljesen szándékosan és előre kitervelten hátráltatta őt Márkez, hogy a honfitársát a címhez segítse.
  Hány éve volt ez? 3 talán?
  Bennem ott nagyon eltört valami. Én sosem láttam még motorsportban ennyire vállaltan unfair dolgot.

  Egyébként nem sajnálom a kiscsávótól az eredményeket, szerintem is stoneri és fiatalrossi magaslatokban van, vagy még afölött. De ez nálam nagyon betette a kaput az egész sorozat kapcsán.

  Hát igen, sokakban, akik nem követik a sorozatot ez így maradt meg. Most kezdjem el magyarázni, hogy Rossi volt a ***, aki verseny után még ölelgette Makit, mert az pontokat rabolt Lorenzótól, aztán pár nappal később már a managementjével kitalálták, hogy Maki hátráltatta őt. Azért ilyen ***ságot auto/motorsportban nem gyakran látni. Én örülök neki, hogy Márquez felvette a kesztyűt, és már csak dacból is, de helyretette a “doktort”, aki a rúgást is nagyon olcsón megúszta.

 36. mrktrx:
  Nem követem semmilyen formában már ezt a sorozatot azóta az év óta, amikor Rossi az első futamtól az utolsóelőtti futamig a ponttábla első helyén volt, majd az utolsó pár nagydíjon teljesen szándékosan és előre kitervelten hátráltatta őt Márkez, hogy a honfitársát a címhez segítse.
  Hány éve volt ez? 3 talán?
  Bennem ott nagyon eltört valami. Én sosem láttam még motorsportban ennyire vállaltan unfair dolgot.

  Egyébként nem sajnálom a kiscsávótól az eredményeket, szerintem is stoneri és fiatalrossi magaslatokban van, vagy még afölött. De ez nálam nagyon betette a kaput az egész sorozat kapcsán.

  én rossis vagyok, de ott az olasz keverte magának a szart azzal h megvádolta márkezt fölöslegesen… malajziában meg megmutatta a spanyol h ilyen az amikor szándékosan akar genyózni vkivel. rossinak mindig bejöttek a pszicho játszmák – gibernau, stoner, lorenzo ellen, de márkez immunis ezekre.

  valencia volt az igazán undorító ahol nem támadta lorenzot, de a maláj esetet rossi generálta magának

 37. mrktrx:
  Nem követem semmilyen formában már ezt a sorozatot azóta az év óta, amikor Rossi az első futamtól az utolsóelőtti futamig a ponttábla első helyén volt, majd az utolsó pár nagydíjon teljesen szándékosan és előre kitervelten hátráltatta őt Márkez, hogy a honfitársát a címhez segítse.
  Hány éve volt ez? 3 talán?
  Bennem ott nagyon eltört valami. Én sosem láttam még motorsportban ennyire vállaltan unfair dolgot.

  Egyébként nem sajnálom a kiscsávótól az eredményeket, szerintem is stoneri és fiatalrossi magaslatokban van, vagy még afölött. De ez nálam nagyon betette a kaput az egész sorozat kapcsán.

  Ezzel maximálisan egyet lehet érteni. Viszont jövőre MM szerintem helyrehozhatja a dolgot, amennyiben durván beárazza Lorenzót…

 38. Nem követem semmilyen formában már ezt a sorozatot azóta az év óta, amikor Rossi az első futamtól az utolsóelőtti futamig a ponttábla első helyén volt, majd az utolsó pár nagydíjon teljesen szándékosan és előre kitervelten hátráltatta őt Márkez, hogy a honfitársát a címhez segítse.
  Hány éve volt ez? 3 talán?
  Bennem ott nagyon eltört valami. Én sosem láttam még motorsportban ennyire vállaltan unfair dolgot.

  Egyébként nem sajnálom a kiscsávótól az eredményeket, szerintem is stoneri és fiatalrossi magaslatokban van, vagy még afölött. De ez nálam nagyon betette a kaput az egész sorozat kapcsán.

 39. Pernix: Nem nagyon vagyok otthon a MotoGPben, de csak egyedül Marquez tud motorozni? A többiek mit keresnek a pályán?

  jobb mint a többi. valami olyat tud amit más nem. ez a stílus amit művel, h félelem nélkül motorozik sztem egyedi. más mentalitást igényel, jobban kitudja tolni a határait, plusz jobban bedönti a motort amire a többiek képtelenek. egytől egyik lenyilatkozták h félnének ettől vagy már túl öregek ehhez 😀

 40. F1890:
  amit idén a ducatisok bal***kodnak azt még vettel is megirigyelhetné ? ez egyértelműen ducatis vb lett volna ha nem dobálják el folyton a motort, hol egyik hol másik.

  Nem nagyon vagyok otthon a MotoGPben, de csak egyedül Marquez tud motorozni? A többiek mit keresnek a pályán?

 41. Pernix: Oh, nem igazán követem figyelemmel a sorozatot, eddig azt hittem, hogyfeladta, mint Rossi.

  Nem, ő maradt volna, Gigi is mellette voksolt, de a vezetőség Petrucci mellett döntött, aztán utána rögtön nyert egy versenyt. 🙂 Most már bánják, minta a kutya, aki nyolcat ellett.

 42. F1890: zárkónak én szurkolók de sajnos nyuszi volt bevállalni márkezt csapattársnak. kár mert a honda nagy lehetőség volt, tárgyaltak is…
  a honda nehezen vezethető, krácslov szerint a legnehezebben vezethető motor, mint régen a ducati, úgyh lehet beletelik ismét 1 évbe lórinak h rátaláljon a helyes ösvényre

  Lorenzo is maradt volna a Ducatinál, ha van választása. 🙂

 43. Tapani: Én is kíváncsi leszek a jövő évre, bár a pénzem Márquezre tenném, ha fogadnék. Hosszú távon nem hiszem, hogy Lorenzo le tudná győzni. Sőt szerintem a mezőnyben egyedül talán Zarcoval gyűlne meg igazán a baja.

  zárkónak én szurkolók de sajnos nyuszi volt bevállalni márkezt csapattársnak. kár mert a honda nagy lehetőség volt, tárgyaltak is…
  a honda nehezen vezethető, krácslov szerint a legnehezebben vezethető motor, mint régen a ducati, úgyh lehet beletelik ismét 1 évbe lórinak h rátaláljon a helyes ösvényre

 44. F1890:
  márkez felhívta lórit. lóri most részletesen kifejtette véleményét az esésről ahol márkezt okolja érte. de az előzetesen fenyegetett stílus miszerint ő is agresszív lesz csak ijesztgetés volt. jó kis év lesz a jövőévi ha azonos motoron lesznek

  Én is kíváncsi leszek a jövő évre, bár a pénzem Márquezre tenném, ha fogadnék. Hosszú távon nem hiszem, hogy Lorenzo le tudná győzni. Sőt szerintem a mezőnyben egyedül talán Zarcoval gyűlne meg igazán a baja.

 45. márkez felhívta lórit. lóri most részletesen kifejtette véleményét az esésről ahol márkezt okolja érte. de az előzetesen fenyegetett stílus miszerint ő is agresszív lesz csak ijesztgetés volt. jó kis év lesz a jövőévi ha azonos motoron lesznek