F3: Vips nyert, Schumacher a 2018-as Európa-bajnok!

Jüri Vips ellenállt Mick Schumacher korai támadásainak és fölényes győzelmet aratott a hockenheimi záróhétvége második versenyén, a Prema német pilótája pedig második helyével egy futammal a szezon vége előtt megszerezte a bajnoki címet.

A rajtnál a mezőny eleje simán eljött, mögöttük viszont Sacha Fenestraz összeakadt az első kanyar féktávján Julian Hansessel, aminek következtében mindkét autó a sóderágyban kötött ki és szükségessé vált a biztonsági autó pályára küldése.

Mick Schumacher az első körökben árnyékként követte az élen haladó Motorparkot, az észt pilóta kénytelen volt az újraindítást követően is folyamatosan a tükrét figyelni, egészen addig, amíg a Prema német pilótája szélesre futott az első kanyarban és leszakadt Vipsről.

A verseny további részében Schumacher felhagyott egykori F4-es riválisa üldözésével és inkább a bajnoki címre koncentrált, csapattársa, Ralf Aron Shvartzman megelőzése után végig támadó közelségben maradt, de ebben a sorrendben haladtak át a célvonalon.

Az indítást követő kakaskodásból a harmadikként kezdő Robert Shvartzman került ki vesztesen, az orosz pilótát Premás kollégája, Ralf Aron, valamint Alex Palou is megelőzte, ezt követően pedig Jehan Daruvala is nyomás alatt tudta tartani az újonc értékelés újdonsült bajnokát.

Palou a remek kezdés után fokozatosan esett hátra és végül csupán nyolcadikként intették le, míg Daruvala 12 perccel a vége előtt Shvartzmant lepte meg egy rövid féktávval a hajtű előtt, így végül ő futott be negyedikként Schumacher és Aron mögött.

Fabio Scherer lett a hatodik, míg Dan Ticktum a 15. helyről végül a hetedik pozícióig jutott előre, így nem csupán a bajnoki cím matematikai esélyét veszítette el, de még akár a vasárnap harmadik helyről rajtoló Jüri Vips is veszélyt jelenthet rá a végelszámolásban.

Az utolsó két pontszerző helyet Jonathan Aberdein és Nyikita Troitszkij szerezte meg.

A 2. verseny eredménye

A futam teljes egészében megtekinthető az alábbi linken:

Szólj hozzá

Légy az első hozzászóló