F2: Nincs meglepetés, George Russell bebiztosította bajnoki címét!

FIA Formula 2 Series - Round 12. Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, United Arab Emirates. Friday 23 November 2018. George Russell (GBR, ART Grand Prix). Photo: Zak Mauger / FIA Formula 2. ref: Digital Image

A Mercedes juniorversenyzője, George Russell stílusos módon egy futamgyőzelemmel tette biztossá bajnoki címét a szombaton megrendezett főversenyen Abu-Dzabiban. Idei hetedik sikerével immár behozhatatlan előnyre tett szert a pont nélkül záró Alexander Albonnal szemben.

Részletek hamarosan…

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. Szerintem ha valamit leszűrhetünk az idei évből akkor az annyi, hogy a f*s Pirellik miatt a GP3 sokkal jobb felkészülést nyújt az F2-re. De a Carlin ezen a szinten az ART-hoz képest sosem számított jó csapatnak, egy év kihagyás után szinte borítékolható volt, hogy Norristól valami egészen különleges kéne ahhoz, hogy bajnok legyen velük.

 2. Cybergyerek:
  Egyébként ha Russellt egy szóval kéne jellemeznem, akkor nekem is az érettség ugrig be. Nem akarok nagyon előre szaladni, de kinézem belőle, hogy egyszer csapatfőnök lehet belőle. 😀 Vagy valamiféle sportvezető/sportdiplomata.

  sztem meg kiváló arca van mádám tusszó múzeumába 😀

 3. Cybergyerek:
  Azt lehetett hallani Norrisról, hogy az F2-es autó nem igazán fekszik a stílusának és az F1-ben újra komfortosabban érezheti majd magát. Aztán persze lehet, hogy csak mosdatni próbálták.

  Ez mekkora tré duma már istenem… Aki szar autóval nem képes villogni, az nem egy hatalmas durranás. Egyébként sem értem ez a Tebeli Norris miért volt így beharangozva, mert akkoriban is megmondtam, hogy egy középszer lesz, mint a Vándor haverja.

 4. Nekem nagyon szimpatikus lett Russell. Talán vele született adottságok terén nem annyira kiemelkedő, mint mondjuk Maxi, de minden másban is a szöges ellentéte: a pályán és azon kívül is mindig érettnek és összeszedettnek tűnik, képes analitikus gondolkodásra és tanulni a hibáiból és a nehéz helyzetekből, nem akar minden egyes szituációt ösztönből, erővel megoldani, csak amikor éppen szükséges. És a mérnökökkel is jól tud kommunikálni, a Mercedes tavalyi videóiban is többször említették a vele dolgozó mérnökök, hogy mennyire elégedettek vele és például a mai futamon is a rádióbejátszásokból érződött, hogy folyamatosan tájékoztatta a versenymérnökét arról, hogy milyen információkat szeretne hallani és hogy milyen taktikát preferálna a különböző szituációkban. Szóval nála szerintem abszolút nem kérdéses, hogy megérdemli az F1-es bemutatkozást, meglátjuk, hogy élni tud-e vele.