Haas: Tapasztalatlanok voltunk, azért maradtunk alul

Az amerikaiak sokáig szoros csatát vívtak a Renault-val a három nagycsapat (a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull) mögötti legjobb pozícióért, a szezon végén azonban lemaradtak, és végül 29 ponttal ellenfelük mögött végeztek. Csapatfőnökük nem elégedetlen az ötödik helyezéssel, és őszintén elismerte, maguknak köszönhetik, hogy nem végeztek előbb.

„Én úgy érzem, a mi hibánk az, hogy nem szereztük meg a negyedik helyet” – jelentette ki a tapasztalt szakember. „Ez is része a fejlődési folyamatunknak. Soha sem szabad elfeledkezni arról, hogy a csapatunk még csak a harmadik szezonját teljesítette” – hangsúlyozta.

„Az ötödik helyezés nagyszerű. Ahogyan az is, hogy elsőként végeztünk a privátok értékelésében, már ahogy én ezt a pozíciót nevezem, hiszen előttünk csak gyári csapatok végeztek, kivéve persze a Red Bullt, mert ők úgy működnek, mint egy gyári csapat. Persze mindig ott van az, hogy akár negyedikként is lehettünk volna. De ezzel a mi lett volna, ha dologgal nem sokra megyünk. Szóval, elhatároztam, hogy jobb, ha elégedettek vagyunk az ötödik helyezéssel” – magyarázta.

Steiner kiemelte, nem kell emlékeztetni arra, milyen hibák miatt veszítettek fontos pontokat (Ausztráliában például egy negyedik és ötödik pozíciót a rossz kerékcserék miatt), elmondta azonban, sokkal fontosabb, hogy tanultak ezekből a hibákból, elkerülve ezzel azok megismétlődését. „Nem oké, ha egyszer hibázik az ember, de nekem fontos, hogy ha már hibáztunk, ne ismételjük meg.”

„Ezt nevezzük tanulásnak. Vegyük példának a kerékcseréket. Ausztrália katasztrofális volt, de később ez a probléma már nem jelentkezett. Fontos volt, hogy javítsunk, és bár a kiállások lassabbak lettek, de fontos volt, hogy a csapat visszanyerje az önbizalmát. Szó sem volt róla, hogy egymást hibáztassuk. Csak megjegyeztük, hogy javítani kell. Többek között ebben is javultunk idén. Kívülről sok dolog nem látszik. Fegyelmezettek vagyunk, mert amikor hibáztunk, igyekeztünk kijavítani azt, és összetartottunk. Nagyon jól összekovácsolódott a csapat” – zárta gondolatát.

Szólj hozzá

Légy az első hozzászóló