Szirotkin: Egyértelműnek tűnt, hogy lesz folytatás…

A fiatal orosz idén kezdte F1-es pályafutását, ami nagyon úgy tűnik, egy szezon után véget ér, a Williams ugyanis már nem tart igényt a szolgálataira, noha sokáig valóban úgy tűnt, 2019-re is megtartják. Az őt tartó SMP Racing viszont a Williams gyenge teljesítményét látva felhagy a szponzorálással, mondván, ilyen eredmények mellett nem éri meg a befektetésük…

Szirotkin ezt követően került nehéz helyzetbe, csapata pedig a helyzet „hosszas elemzését” követően úgy döntött, Robert Kubicát igazolja George Russell mellé. „Reméltem, hogy lesz második szezonom, és egy ideig nagyon úgy tűnt, ez lesz a helyzet” – nyilatkozta az orosz.

„Nyilvánvalónak látszott a dolog, de ez itt a Forma–1. Ez egy kemény világ. Nagyon sok tényezőn múlik, hogy sikeres leszel-e, és sokszor mindez sajnos nem a versenyző teljesítményén múlik” – hangsúlyozta Szirotkin, aki egyébként első szezonjában az időmérő edzéseken legyőzte a nála egy évvel tapasztaltabb Lance Strollt.

Bár az SMP már Kubica bejelentése előtte megszellőztette, nem folytatja a Williamsszel való együttműködést, Szirotkin a lengyel szerződtetését követően azt mondta, nem hiszi el, hogy kikerül a mezőnyből, hiszen az utolsó pillanatig reménykedett, hogy valami fordulat jön. „Volt pár egyeztetésünk, melyeken már megértettem, hogy a dolgok nem a megfelelő irányba mennek. Az SMP profi akar lenni, és nem fogadja el ezeket a dolgokat. Ez már egy erős jel volt. De nagyon reménykedtem, hogy valami változni fog. De nem” – magyarázta.

Most távozása kapcsán megjegyezte, már sajnálja, hogy nem volt lazább és nem élvezte ki jobban pályafutása első F1-es hétvégéjét Ausztráliában. „Ilyenkor, a debütálásod előtt mindig van egy kis extra nyomás a válladon. Őszintén mondom, sajnálom, hogy nem élveztem ki annyira, amennyire csak lehet. Kicsit ideges voltam amiatt, ahogyan a dolgok mentek. Ekkor kezdődött az év, és akkor annyi változó volt még” – zárta gondolatát.

Szólj hozzá

Légy az első hozzászóló