Alázat és emberség: így tette csapatsporttá Schumacher az F1-et

A ma 50 esztendős Michael Schumacher nevével gyakran emlegetjük együtt híres álomcsapatát, mellyel minden rekordot megdöntöttek. Sikereivel a hétszeres bajnok kollégái pályafutását is meghatározta, volt csapattársainak egész sora tölt be manapság meghatározó pozíciót az F1-en belül. Egy olyan szellemiség és értékrend diadala volt ez, mely az egész Forma–1-et új irányba terelte, mércét állítva egy új korszak elé.

Michael Schumacher és a Ferrari (Fotó: XPB)Teljes cikk megtekintése

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. F1890: sztem manapság azért nincs miről beszélni, mert mindent tud az ember az internetnek hála. engem utoljára az alonso-mclarenes szerződés lepett meg, mert arról sohasem pletykáltak. így a titokzatosság elveszett a sportágból az internetnek hála

  Azért vannak most is meglepik, pl senki nem számított leclerc szerződésére.

 2. frequency: Nosztalgiazni mindig jó, és most mindegy melyik versenyzőről beszélünk.Hiányolom a múltba visszatekintő cikkeket-interjukat. Azokat mindig jó volt olvasni, új részleteket is megismerni.Annyira eseménytelen, szenvedélytelen ez a “hybrid korszak” , hogy 1-2 apróságot leszámítva nincs miről beszélni, illetve cikkezni.

  sztem manapság azért nincs miről beszélni, mert mindent tud az ember az internetnek hála. engem utoljára az alonso-mclarenes szerződés lepett meg, mert arról sohasem pletykáltak. így a titokzatosság elveszett a sportágból az internetnek hála

 3. Denis Hunter:
  Ha azt nezzuk, hogy ezt a mai F1-et mindenki fikazza, akkor nem ez a legtalalobb bevezeto a cikkhez. “Egy olyan szellemiség és értékrend diadala volt ez, mely az egész Forma–1-et új irányba terelte, mércét állítva egy új korszak elé.”

  szokás szerint túlzóak az ilyen schumacher magasztaló cikkek. de sztem itt a munkamódszerre értette a költő. az f1 az IT miatt lett sokkalta profibb és kiszámíthatóbb, mert már mindenről van adatuk – és ez igaz a focira kosárlabdára is. jóval nagyobb pontarányt szereznek a topligák nyertesei mint 10-15 éve. profibb lett minden sportág, ami viszont a sportág élvezetét csökkenti

 4. F1890:
  Sohasem birtam msc-t, de azert mindig jo kis noszzalgiaval gondolok vissza ezekre az idokre.
  A szimulalt vilag eltesse!

  Nosztalgiazni mindig jó, és most mindegy melyik versenyzőről beszélünk.Hiányolom a múltba visszatekintő cikkeket-interjukat. Azokat mindig jó volt olvasni, új részleteket is megismerni.Annyira eseménytelen, szenvedélytelen ez a “hybrid korszak” , hogy 1-2 apróságot leszámítva nincs miről beszélni, illetve cikkezni.

 5. Jó látni milyen sok emlék kerül elő mostanság, jó ezeket olvasni. Mindig szomorú belegondolni milyen szerencsétlen balesete volt, milyen súlyos következményekkel él. Igazságtalan az élet. 🙁 attól függetlenül a legjobbakat neki, isten éltesse sokáig a születésnapján!