A Ducati kezdi a bemutatók sorát

A Ducati csapata 2018-ban Kép: Ducati/Twitter

Mindhárom nagy gyár felfedte már, mikor rántja le a leplet 2019-es MotoGP-s masinájáról. A sort a Ducati nyitja, másodjára a Honda kerül majd a figyelem középpontjába, a legtöbbet pedig a Yamaha eseményére kell várni.

Lassan felébred téli álmából a MotoGP világa, és elkezdődik a bemutatók, valamint a tesztek időszaka. A sorozatot meghatározó nagy gyári csapatok közül idén elsőként a Ducati mutatja meg, mit „kotyvasztottak” mérnökei az olaszországi boszorkánykonyhában.

A szezont komoly reményekkel váró vörösök (a tavalyi erős zárást követően abban bíznak, első erőként kezdhetik 2019-et) január 18-án (tehát jövő pénteken) rántják le a leplet Andrea Dovizioso és Danilo Petrucci új motorjáról, a tervek szerint délután 6 órakor.

A címvédő Repsol Honda öt nappal később, január 23-án mutatja be új motorját a spanyol fővárosban délelőtt 10:30-kor. A leleplezésen természetesen az új igazolás, Jorge Lorenzo is jelen lesz, kinek érkezését komoly várakozások előzik meg, hiszen ha sikerül hamar ráéreznie a japánok gépére, valószínűleg izgalmas, feszült csatát vív majd a csapattárssal, Marc Marquezzel.

Utoljára a Yamaha hagyta bemutatóját, amire idén a szokottnál is nagyobb figyelem hárul majd, a távozó főszponzort, a Movistart ugyanis a Monster váltja, ez pedig komoly megjelenésbeli változást eredményezhet a hangvillások csapatánál (többek között a motorok fényezése is változhat). Ők február 4-én mutatják be Valentino Rossi és Maverick Vinales motorját Indonéziában.

A tesztelés néhány nappal később, február 6-án veszi kezdetét Malajziában. A csapatoknak idén két háromnapos gyakorlás áll majd rendelkezésükre (valamint egy „shakedown” a hivatalos tesztet megelőzően, szintén Malajziában – itt a tervek szerint a tesztversenyzőkkel gyakorolhatnak): a második tesztnek Katar ad otthont, február 23 és 25 között.

A téli program:

Január 18: a Ducati bemutatója
Január 23: a Honda bemutatója
Február 4: a Yamaha bemutatója

Február 6-8: teszt, Malajzia
Február 23-25: teszt, Katar

Szólj hozzá

Légy az első hozzászóló