Stewart: Hamilton jól vezet, de szerencsés is!

Lewis Hamilton elképesztő eredményei nem rettenthetik el a fiatal brit versenyzőket, akik számára ezek megismétlése egyelőre irreális cél volna, a Mercedes pilótájának ugyanis szerencsére is szüksége volt, hogy elérje őket – jelentette ki a korábbi háromszoros világbajnok, Jackie Stewart.

Sir Jackie Stewart (Fotó: FIA/DPI)Teljes cikk megtekintése

Szólj hozzá

Hozzászólások

  1. Jo pilota, ha elo kell huzni a nyulat megteszi, szamomra tavaly az a par alkalom esoben tokeletesen megmutatta ezt. Ami kicsit csal az osszkepen az az, hogy ez az idoszak sokkal inkabb a Mercedes-rol szol es nem Hamilton-rol. Nem all o ennyire a mezony felett, de biztos hogy a jelen kor egyik (talan legjobb) top pilotaja. Nem ketseges, hogy finoman szolva a szerencse sem all tul messze tole egyebkent a tavalyi egesz evet nezve de az egesz kariierjet tekintve sem persze. En azt latom, hogy jelenleg van egy nagy fegyvere, a lelektan. Szanaszet nyerte mar magat, ugyhogy ez neki mar amolyan oromzeneles feleseg amit itt nyom 0 nyomassal a vallan. E tekintetben barki mast nezek, Vettel, Verstappen, Ricciardo stb mindenki elott sokkal nagyobb a feladat, sokkal komolyabb tetekkel – a tobbi sisakrostely alol mashogy nez ki a vilag. Mas, hasonlo szituaciokban (jo reg volt mar) lathattuk, hogy azert Hamilton sem tokeletes, o is kepes kizokkenni. Illetve biztos, hogy igaz az is amit sokan elmondtak mar, hogy az o egyik gyengeje a konstanssag – csak hat nem nagyon lehet a fejere vetni ha igy is x futammal a vege elott bajnok.

  2. Hamilton nagyon jó pilóta, de örülök, hogy végre kimondta ezt valaki! Elvakult hívei úgysem látják ezt be soha, tavaly bármit csinált ő nyert, nem tudott olyan hátulról indulni, hogy ne hulljon ki előle a fél mezőny. Persze erről nem tehet, egyszerűen mázlista volt! Az is hozzátartozik, hogy szerencse nélkül senki nem nyert még semmit bármilyen ügyes is az is kell hozzá!

  3. Azért tény hogy az elmúlt 2 évben nem kellett 120% hogy meglegyen a cím, megvan a tökéletes háttér mögötte, megbízik az autóban és főleg a mérnökökben, akkor sem ***kodott mint Vettel, mikor nem sikerült csuklóból kirázni a rajt cél győzelmeket. Suta csapattársa van, nincs mitől v kitől félnie, így tehát félgőzzel is remekül vezet, említésre méltó hiba nélkül, de ha itt marad addig, amíg egy rivális csapat összekapja magát, és valóban realitás lesz hogy HARC van a bajnoki címért, még az utolsó 4-5 futamon is akkor újra meg kell villantsa a régi Hammert, mi szerintem menni fog.

    Ezeket a 8 futammal a vége előtt matematikailag is megnyert címeit én sem tartom sokra, de a jelenlegi mezőnyből (Alo ugye már nincs itt) bárkit lezúzna egy kiélezett küzdelemben, SZERINTEM. Aztán ha az idei év rám cáfol, örülni fogok neki.