Bekékült az új Williams!

 

 

Új főszponzorát és autója megújult festését is bemutatta a Williams csapata, mely mostantól hivatalosan Rokit Williams Racing néven, fehér-kék-feketében folytatja!

Teljes cikk megtekintése

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. GreenHonda: Ha tisztában is lennél vele hogy mit mondtam, már rég továbbléphettünk volna a témáról, de te csak fitogtatni szeretnéd hogy h vmit jobban tudsz, épp bagoly-veréb szitut imitálva. De elárulom még mindig sikertelen a felfogás. ?

  Nekem 8, hogy mit gondolsz a továbbiakban, további szép estét. 🙂

 2. Nando: Ez már csak fölösleges erőlködés a részedről, a Nandókázást bóknak veszem. ?

  Ha tisztában lennél vele hogy mit mondtam, már rég továbbléphettünk volna a témáról, de te csak fitogtatni szeretnéd, hogy mintha vmit jobban tudnál, épp “bagoly mondja verébnek szitut” imitálva, ugyanis pont te szeretnél engem így beállítani. De elárulom, rossz lóra tettél, mert szerepet tévesztettél, s még mindig sikertelen a felfogás. Please, try again later! 🙂

 3. GreenHonda: Bocs úgy értettem, hiteltelen. ? Az egy dolog h valamit így írnak le, és mondjuk elfogadja egy korlátolt közönség, mert kitalálták h így legyen, csak nincs semmi értelme igazából, mert nem így van egész egyszerűen ?

  A narancssárga szted egységes pl? Csak mert magyarban eléggé így nevezik 80%-ban. Angolban például nincs orangeyellow, csak orange és yellow. Mit szólsz Nandókám? ?

  Ez már csak fölösleges erőlködés a részedről, a Nandókázást bóknak veszem. 🙂

 4. Nando: Háhhh most váltál komolytalanná, vagy csak trollkodsz, ezt a színtan oldalról vágtam ki nem akárhonnan, már lassan 15 éve foglalkoznak ezzel, te meg itt 1 napos guglis gyorstalpaló után okoskodsz.. ?

  Bocs úgy értettem, hiteltelen. 🙂 Az egy dolog h valamit így írnak le, és mondjuk elfogadja egy korlátolt közönség, mert kitalálták h így legyen, csak nincs semmi értelme igazából, mert nem így van egész egyszerűen 🙂

  A narancssárga szted egységes pl? Csak mert magyarban eléggé így nevezik 80%-ban. Angolban például nincs orangeyellow, csak orange és yellow. Mit szólsz Nandókám? 🙂

  Arról meg hogy én miből gondolom ezt, elég szegényes a felfogásod, többről van szó, mint holmi “guglis gyorstalpalóról”, viszont öröm nézni, ahogy ellene küzdesz egy olyan dolognak, amit már rég meg lehetett volna értened. 🙂

 5. GreenHonda: Te tényleg ennyire értetlen vagy, vagy csak játszod? Hozol itt noname linkeket, arról hogy valakik kitaláltak egy besorolást aminek semmi értelme, mikor ténybeli, egzisztenciális példákkal szemléletetek valamit? ?

  Mintha azt kéne magyarázni, hogy a Föld nem lapos. ikszdé

  Háhhh most váltál komolytalanná, vagy csak trollkodsz, ezt a színtan oldalról vágtam ki nem akárhonnan, már lassan 15 éve foglalkoznak ezzel, te meg itt 1 napos guglis gyorstalpaló után okoskodsz.. 😀

 6. Denis Hunter: Ennek semmi koze a tortenelemhez. Hiaba van turkiz tenger, vagy ko, vagy level, azzal nem tudom osszekenni az autot, itt most festesrol beszelunk, festeket pedig ugy keverik ki. Biztosan vannak termeszetes dolgok, amivel osszekenhetsz egy adott feluletet, de nem ezt fogjak hasznalni az autogyartasban. Nagyon eltertel a targytol, hogy bizonyitsd az igazad. Szamitogepes szinkeverest hasznalnak a turkiz szin kinyeresehez akkor is, ha a termeszetben letezik magaban az a szin.

  Tudom hogy használják, csak úgy jött ki a szavaidból mintha szerinted nem léteznének bizonyos színek az életben természetes úton kialakulva, csak gépen, mesterségesen 😀

  szerk.: am nagyon is van köze a történelemhez!

 7. Nando: Biztosan úgy van.. De a legjobb, hogy semmit nem támasztottál alá csak azt, hogy te mindent jobban tudsz. ? A legfélelmetesebb, hogy ha meglessük a színtartományt akkor egyértelműen látni, hogy mihez áll közelebb a türkiz, hacsak nem színvak az ember..
  De itt egy kis szemléltetés:
  http://kepkezelo.com/images/fj3uh527cgioefjq68k1.jpg
  Na most innentől kezdve azt hiszem a baromi nagy oktatásod okafogyottá vált. ?

  Te tényleg ennyire értetlen vagy, vagy csak játszod? Hozol itt noname linkeket, arról hogy valakik kitaláltak egy besorolást aminek semmi értelme, mikor ténybeli, egzisztenciális példákkal szemléletetek valamit? 😀

  Mintha azt kéne magyarázni, hogy a Föld nem lapos. ikszdé

 8. GreenHonda: Minden megtalálható a természetben, nem kell kikeverni hozzá, csak az emberek bizonyos tartományokkal többet találkoztak a történelem során, mint másokkal. De mára már nem ez a helyzet.

  Ennek semmi koze a tortenelemhez. Hiaba van turkiz tenger, vagy ko, vagy level, azzal nem tudom osszekenni az autot, itt most festesrol beszelunk, festeket pedig ugy keverik ki. Biztosan vannak termeszetes dolgok, amivel osszekenhetsz egy adott feluletet, de nem ezt fogjak hasznalni az autogyartasban. Nagyon eltertel a targytol, hogy bizonyitsd az igazad. Szamitogepes szinkeverest hasznalnak a turkiz szin kinyeresehez akkor is, ha a termeszetben letezik magaban az a szin.

 9. Denis Hunter: Szoval abban egyetertek, hogy a turkizt hivjak annak, ami, de ettol meg nem lesz uj szin, mert ez a “divat” Ugyanugy a zold es a kek kevereke. Szelesebb lett a szinskala, mint 50 evvel ezelott, de az alapszinek nem valtoznak.

  De ő már elkönyvelte magának, így teljesen fölösleges győzködni. 😀

 10. GreenHonda: Az idézetet jó hogy beírtad, mivel megmutatod legalább, mit nem sikerül megértened. ? Én is ilyen logika mentén gondolkodok, csak te nem veszed észre az összefüggéseket.

  A tények magukért beszélnek, és gondolom nem vagy színvak, úgyhogy a többit rádhagyom. Mai oktatásomból egyelőre ennyit ? , köszönöm a tisztes figyelmet! ?

  Biztosan úgy van.. De a legjobb, hogy semmit nem támasztottál alá csak azt, hogy te mindent jobban tudsz. 😀 A legfélelmetesebb, hogy ha meglessük a színtartományt akkor egyértelműen látni, hogy mihez áll közelebb a türkiz, hacsak nem színvak az ember..
  De itt egy kis szemléltetés:
  http://kepkezelo.com/images/fj3uh527cgioefjq68k1.jpg
  Na most innentől kezdve azt hiszem a baromi nagy oktatásod okafogyottá vált. 🙂

 11. Denis Hunter: az alapszinek attol meg alapszinek maradnak, attol fuggetlenul a technika, vagy tudomany segitsegevel hanyfele uj szint sikerul kikeverni belole. ahogy te is irtad, a turkiz 255 kek es 255 zold, tehat a ketto kevereke, nem pedig 255 turkiz 0 kek 0 zold es 0 piros. Az egszinkek szerintem nem olyan elterjedt, legalabbis en nem hallom annyira azon kivul, hogy kek az eg, zold a fu. Mivel az eg is ezerfele kek lehet, napszaktol, evszaktol fuggoen. Mint a tengerkek, mert a tenger sem mindig kek. Csak ugye a vizben es a levegoben a legjobban reflektalodo szin a kek. Tengerre is mondjak, hogy turkiz, de lehet sarga, zold, feher, vagy akar “fekete”. Szoval abban egyetertek, hogy a turkizt hivjak annak, ami, de ettol meg nem lesz uj szin, mert ez a “divat” Ugyanugy a zold es a kek kevereke. Szelesebb lett a szinskala, mint 50 evvel ezelott, de az alapszinek nem valtoznak.

  Minden megtalálható a természetben, nem kell kikeverni hozzá, csak az emberek bizonyos tartományokkal többet találkoztak a történelem során, mint másokkal. De mára már nem ez a helyzet.

 12. GreenHonda: Utánaolvastam, és találtam is helyeket ahol tényleg rosszul írják és angol forrás volt. Ettől még az angolban, és a magyarban ugyanúgy létezik türkiz szó, és ezt is jelenti, tehát eleve nem helytelen amiről beszéltem. A köznyelvben azonban 90%-ban nem így nevezik, ami hiba, az meg szintén, hogy a csoportosítás elavult, mivel az idők során a természetben gyakrabban hozzáférhető és könnyebben megtalálható, így valamihez könnyebben köthető, tehát ember számára fontosabb dolgok alapján terjedt elv szerint történik, és nem tudományosan. Kellene egy modernizálás.

  Gyakorlati szemléltetésnek meg tényleg annyi, tegyük a szívünkre a kezünket, üssük be külön őket googlebe, és tuti hogy a Petronast mindenki zöldnek nevezte volna, a Leyton House-t meg kéknek, pedig aztán szinte egyformák és közük nincs egyik színhez sem, mert az egy harmadik szín ? Amúgy a hiba onnan is eredhet, hogy legtöbbeknek a “rendes kék” az égszínkék, pedig a királykék az. Csak hát az ég is pl elég általános látnivaló az életben, így folyton abból indultak ki az emberek.

  Tehát az ember a szemével is meggyőződhet róla színspektrumra pillantva, vagy nyit egy paintet és pl megnézi, hogy az RGB-ből is pl tökéletesen látszik, mivel kiírja a türkiznél h 0 vöröset, 255 kéket és 255 zöldet adott hozzá ? Aztán nem vagyok szakértő, de ott van a telítettség, amiből az is kirajzolódik, h a narancs és a piros között nincs akkora különbség mint a kék és a türkiz között, mivel utóbbi esetben kétszer nagyobb a differencia (20 vs 40). És mégsem lett eléggé népszerű a saját egyedi neve. Na de summa summarum, ezért bukta amit írt Nando ?

  az alapszinek attol meg alapszinek maradnak, attol fuggetlenul a technika, vagy tudomany segitsegevel hanyfele uj szint sikerul kikeverni belole. ahogy te is irtad, a turkiz 255 kek es 255 zold, tehat a ketto kevereke, nem pedig 255 turkiz 0 kek 0 zold es 0 piros. Az egszinkek szerintem nem olyan elterjedt, legalabbis en nem hallom annyira azon kivul, hogy kek az eg, zold a fu. Mivel az eg is ezerfele kek lehet, napszaktol, evszaktol fuggoen. Mint a tengerkek, mert a tenger sem mindig kek. Csak ugye a vizben es a levegoben a legjobban reflektalodo szin a kek. Tengerre is mondjak, hogy turkiz, de lehet sarga, zold, feher, vagy akar “fekete”. Szoval abban egyetertek, hogy a turkizt hivjak annak, ami, de ettol meg nem lesz uj szin, mert ez a “divat” Ugyanugy a zold es a kek kevereke. Szelesebb lett a szinskala, mint 50 evvel ezelott, de az alapszinek nem valtoznak.

 13. Nando: Nem tudom mit buktam, de vicces, hogy egy nap alatt felállítottál egy hipotézist, sőt már-már le is doktoráltál a színekből a gugli segítségével.. ?
  Csak egy idézet: “Nem egy adott színnévhez „teremtünk” alapszíntartományt, hanem az egyre inkább elkülönülő színtartománynak keresünk nevet.”
  Az, hogy te mit állítasz a türkizről a kutyát nem érdekli, alapesetben a Türkizt a kékkel azonosítják, ezért van Türkiz zöld elnevezés.
  És attól, hogy esetleg új szín kategória van kialakulóban, annak még nem lesz rögtön általánosan elfogadott neve. ?

  Az idézetet jó hogy beírtad, mivel megmutatod legalább, mit nem sikerül megértened. 🙂 Én is ilyen logika mentén gondolkodok, csak te nem veszed észre az összefüggéseket.

  A tények magukért beszélnek, és gondolom nem vagy színvak, úgyhogy a többit rádhagyom. Mai oktatásomból egyelőre ennyit 😛 , köszönöm a tisztes figyelmet! 😀

 14. GreenHonda: Na de summa summarum, ezért bukta amit írt Nando ?

  Nem tudom mit buktam, de vicces, hogy egy nap alatt felállítottál egy hipotézist, sőt már-már le is doktoráltál a színekből a gugli segítségével.. 🙂
  Csak egy idézet: “Nem egy adott színnévhez „teremtünk” alapszíntartományt, hanem az egyre inkább elkülönülő színtartománynak keresünk nevet.”
  Az, hogy te mit állítasz a türkizről a kutyát nem érdekli, alapesetben a Türkizt a kékkel azonosítják, ezért van Türkiz zöld elnevezés.
  És attól, hogy esetleg új szín kategória van kialakulóban, annak még nem lesz rögtön általánosan elfogadott neve. 🙂

 15. Denis Hunter: csodalkoztam is, miert van itt ennyi hozzaszolas, hisz ez “csak” a Wili kocsibemutatoja ? Amugy miert az angol nyelv hibas a turkiz rossz meghatarozasaert? Pont, hogy az angol siman turkiznek hivja, ahogy te elvarnad, nem pedig turkizkeknek. Nem igazan ertettem ezt az egesz okfejtest a reszedrol.

  Utánaolvastam, és találtam is helyeket ahol tényleg rosszul írják és angol forrás volt. Ettől még az angolban, és a magyarban ugyanúgy létezik türkiz szó, és ezt is jelenti, tehát eleve nem helytelen amiről beszéltem. A köznyelvben azonban 90%-ban nem így nevezik, ami hiba, az meg szintén, hogy a csoportosítás elavult, mivel az idők során a természetben gyakrabban hozzáférhető és könnyebben megtalálható, így valamihez könnyebben köthető, tehát ember számára fontosabb dolgok alapján terjedt elv szerint történik, és nem tudományosan. Kellene egy modernizálás.

  Gyakorlati szemléltetésnek meg tényleg annyi, tegyük a szívünkre a kezünket, üssük be külön őket googlebe, és tuti hogy a Petronast mindenki zöldnek nevezte volna, a Leyton House-t meg kéknek, pedig aztán szinte egyformák és közük nincs egyik színhez sem, mert az egy harmadik szín 😀 Amúgy a hiba onnan is eredhet, hogy legtöbbeknek a “rendes kék” az égszínkék, pedig a királykék az. Csak hát az ég is pl elég általános látnivaló az életben, így folyton abból indultak ki az emberek.

  Tehát az ember a szemével is meggyőződhet róla színspektrumra pillantva, vagy nyit egy paintet és pl megnézi, hogy az RGB-ből is pl tökéletesen látszik, mivel kiírja a türkiznél h 0 vöröset, 255 kéket és 255 zöldet adott hozzá 🙂 Aztán nem vagyok szakértő, de ott van a telítettség, amiből az is kirajzolódik, h a narancs és a piros között nincs akkora különbség mint a kék és a türkiz között, mivel utóbbi esetben kétszer nagyobb a differencia (20 vs 40). És mégsem lett eléggé népszerű a saját egyedi neve. Na de summa summarum, ezért bukta amit írt Nando 🙂

 16. trialboj:
  Az animáció jobb lett mint a festés, de szerintem ez az egész marhaság hogy melyik autó hogy néz ki, csak februárban érdekes, onnantól hogy elindul az idény, az a fontos hogy könnyen felismerhetőek legyenek a csapatok.

  Pont ezert is jo ez a kek arnyalat, mert szembol senki nem kulonboztette meg az alfatol tavaly.

 17. GreenHonda: igazából nem, ezt csak az angol nyelvből vették át sokan hibásan

  csodalkoztam is, miert van itt ennyi hozzaszolas, hisz ez “csak” a Wili kocsibemutatoja 😀 Amugy miert az angol nyelv hibas a turkiz rossz meghatarozasaert? Pont, hogy az angol siman turkiznek hivja, ahogy te elvarnad, nem pedig turkizkeknek. Nem igazan ertettem ezt az egesz okfejtest a reszedrol.

 18. Tpal:
  Ez a festés elég fapados lett, bár én már az is egyfajta részsiker, hogy azt a jellegtelen szar fehér festést végre lehúzták a WC-n.

  Nálam az igazi Williams az királykék és fehér.

  Hát igaz, ami igaz, Martini ide vagy oda, túl sok volt abban a fehér.
  http://www.prodijee.com/wp-content/uploads/2016/03/Brabham-BT45-Alfa-Romeo-1.jpg
  Egy ilyet is ki lehetett volna hozni… mondjuk átpasszolhatták volna az Alfához a Martinit.

 19. feeder_series: Mondom, ez azért van mert a férfiak 99.999999%-át ez annyira érdekli, mint a férfi szinkronúszás

  Engem sem érdekel, hogy lime, magenta meg ilyen hülyeségek. Csak a türkiz, hogy nem nevezik nevén. Sokkal egyszerűbb lenne, és logikusabb is, ha népszerűbb lenne a köznyelvben 🙂 mi több, ennek alapnak kellene lennie

 20. Nando: Ja hogy az egész világ rosszul tudja, ez kezd egyre érdekesebb lenni. ?
  A kék színtartományba sorolják, ezen belül pedig mint minden színnek ennek is vannak árnyalatai !
  Itt van a türkizzöld:
  http://www.szintan.hu/lista/t/t56.htm
  Láthatod, hogy ennek semmi köze a Williams színéhez, ami Türkizkék.

  Ilyenekre alapozni eleve badarság, amikor nincs lefektetve semmi sem egzakt módon, és a világ számos részén változó, mit hogy neveznek. Ha megnézel egy színspektrumot, akár beírod googleben akár nyitsz egy paintet, kibassza a szemed h a kék és a zöld között ott van egy tök teljesen más alapszín. Csak nézni kéne. Nem csak ezzel az eggyel vannak bajok, pl a bordót is szokták lilának nevezni 😀 Ajánlom a képet is nézd meg, amit linkeltem 🙂

 21. GreenHonda: És ez most mit bizonyít? Semmit. Mondom rosszul van átvéve, meg egyáltalán elterjedve a világban.

  Ja hogy az egész világ rosszul tudja, ez kezd egyre érdekesebb lenni. ?
  A kék színtartományba sorolják, ezen belül pedig mint minden színnek ennek is vannak árnyalatai !
  Itt van a türkizzöld:
  http://www.szintan.hu/lista/t/t56.htm
  Láthatod, hogy ennek semmi köze a Williams színéhez, ami Türkizkék.

 22. F1890:
  ez a rokit is eléggé hogy is mondjam, fapadosnak tűnik ?
  kiv vagyok mennyi lóvét fizettek a wilmosnak
  https://rokitphones.com/

  rich,rokit jól mutatna a nem létező steve gp festésén

  stefan és rich energy? Kókler Team? 😀 a logó pedig kertiszékben szürtyöljük a 30 országban kapható kamuan nagyon jó ízű energiaitalt amit csak rendelni lehet és csak angliába szállítanak lol ikszdé

 23. GreenHonda:
  Némely szögből már inkább türkizes, mint kékes, de majd kíváncsian várom a többi fotót és rendes fényviszonyok között.

  Szép lett a festés, az orr részen kíváncsian várom, hogy ott tényleg ilyen-e az átmenet, hogy a logókon keresztül szakad el egymástól a két szín, vagy csak digitálisan “csaltak”. ?

  A turkiz is kek

 24. Némely szögből már inkább türkizes, mint kékes, de majd kíváncsian várom a többi fotót és rendes fényviszonyok között.

  Szép lett a festés, az orr részen kíváncsian várom, szemből hogy fest az átmenet mert a logókon keresztül szakad el egymástól a két szín, ez érdekes megoldás. 😀

 25. Egy fogkrém szponzor ehhez a “csíkozáshoz” maga a tökély lett volna. 😀 Jól néz ki a gép, bár williams eddig sem volt csúnya, csak éppen tetü lassú. Én drukkolok elmozduljanak onnan a hátsó traktusból és drukkolok Kubicának is, jó újra itt látni.