Vettel megúszta a büntetést – az FIA indoklása

Rövidre zárta az FIA Sebastian Vettel ügyét: a második rajtkocka tulajdonosa fellélegezhet.

Teljes cikk megtekintése

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. Paberto: Elolvastam, pont ez a lényeg. 1:28as időkre képesek de az elfékezett gumival nem bírt 1:55ön belül maradni… Hányszor fordult már elő hogy valaki elfékezte a gumit futamon, mégsem lassult körönként 30 másodperccel??? Ezért mondtam hogy a magyarázat egy vicc. Nem tudom mit nem értesz ezen…

  Nem akarok neked magyarázkodni, változtak az első szárnyak tök tudja lehet, hogy ezek sokkal érzékenyebbek a rezonanciára. Vettelnek sok értelme nem volt lassan menni, ha tényleg nem volt valami baj vagy nem érezte, hogy ebből baj lehet. Nem hiszem, hogy ez csak öncélú spórolás vagy mások szívatása vagy valami ilyesmi lett volna. Azt hiszem ebben azért egyet érthetünk, hogy nem csak szórakozásból ment lassabban, hiszen a szabályt ő is gondolom ismeri, miért kockáztatna egy büntit ha nincs oka rá?

 2. sztem ez tényleg csak olyan szőrszálhasógató szabály ami miatt nem érdemes büntetni, mint pl ha fp alatt vki megszegi a boxutcai pit sebességet. nem oszt nem szoroz.

  de ha vki bizonyos helyzetekben előnyt szerez x y cselekedetével, az nálam bünti.

 3. Azért elég fura lett volna ha ezért büntetést kap.

  És bocs de én is egyetértek azzal, hogy tavaly a mercire semmilyen szabály nem tartotozz, talán 1 büntit sem kaptak, pedig Hammernek ha nem is saját hibájából, de volt legalább 1 de inkább 2 kérdéses megmozdulása.

 4. Grabowsky78: Na várjál már, ha elolvastad a cikket abból kiderül, hogy az elfékezés miatt rázott a kocsi és Vettel erre hivatkozva nem tudta megfutni a minimum időt. Igaz nem igaz tök mindegy a bírák elfogadták, viszont ezért általában nem szoktak adni büntit legalábbis tavaly ezért senki nem kapott! Azért ez nem ugyan az mint átrongyolni a füvön ahol elvileg a vonalat sem lehet érinteni és utána megnyerni a futamot, ne keverjük már a szezont a fazonnal ezért még csak Hamiltonka nem kapott büntit!

  Elolvastam, pont ez a lényeg. 1:28as időkre képesek de az elfékezett gumival nem bírt 1:55ön belül maradni… Hányszor fordult már elő hogy valaki elfékezte a gumit futamon, mégsem lassult körönként 30 másodperccel??? Ezért mondtam hogy a magyarázat egy vicc. Nem tudom mit nem értesz ezen…

 5. Paberto:
  Most kezdjek en is rinyalni hogy egyeseket nem buntetnek semmiert??? Inkabb nem sullyedek arra a szintre.

  Ugyanakkor az indoklas egy vicc. Kockasra fekezett gumival Vettel tobb mint 25 masodpercet lassult egy koron? ? ? ? Hagyjuk mar… Nem erdemel buntetest mert baromsag az egesz de ez a magyarazat vicc…

  Na várjál már, ha elolvastad a cikket abból kiderül, hogy az elfékezés miatt rázott a kocsi és Vettel erre hivatkozva nem tudta megfutni a minimum időt. Igaz nem igaz tök mindegy a bírák elfogadták, viszont ezért általában nem szoktak adni büntit legalábbis tavaly ezért senki nem kapott! Azért ez nem ugyan az mint átrongyolni a füvön ahol elvileg a vonalat sem lehet érinteni és utána megnyerni a futamot, ne keverjük már a szezont a fazonnal ezért még csak Hamiltonka nem kapott büntit!

 6. Paberto: Elmehetsz a ****ba most mar. Teljesen mindegy mi tortenik es kivel, szerinted a Mercedes szurkoloknak nincs joguk megszolalni mar… Ezt nyomod ket hete (tavalyi evrol nem is beszelve…) ahelyett hogy esszel ervelnel. Szerintem neked nem kene mar megszolalnod tobbe mert csupan ket dologhoz ertesz. Szidni a Ferrarit amikor eppen nem verik romma a mezonyt, illetve szidni a Mercedest non stop… Ez a szurkoloi let legalja… Buszke lehetsz magadra.

  Erre az evre pont ennyire is vettem tudomast rolad. Mostantol en is ignoralom a hulyesegedet, mint a forum 80%-a…

  Ennyire fájt? :/ Csak megjegyzem, h amennyit megúszott tavaly a merci, én a helyedben meg se szólalnék ezügyben, de te tudod….

  Úgy gondolod? Te mint “jól lakott” rajongó, kinek kedvence szarrá nyerte magát akarod hasonlítani azok rajongók hozzáállásához, kinek kedvence szopóágon van, játszod itt a mártírt évek óta, baromi inkorrekt vagy. Pedig te is ugyanígy bevoltál feszülve 2014 előtt, kár h elfelejtetted.

  Az meg téged mit zavar, hogy én hogy állok hozzá a ferrarihoz? Nem azért szidom a ferrarit, mert nem verik rommá a mezőnyt, hanem mert kritikus pillanatokban bénáznak és ez rohadt idegesítő. Én legalább nem elvakult módjára szurkolok és védem a csapatot mint egyesek (ugye), hanem igenis belátom ha hibáznak és ugyanúgy kezelem őket, mint más csapatot.

  Megmosolyogtató az utolsó bejegyzésed… 🙂 de érdekelne kik is azok a fórum 80%-a… 😀

 7. Zasalamel: Mercedes fanként meg se szólalnék…

  Elmehetsz a ****ba most mar. Teljesen mindegy mi tortenik es kivel, szerinted a Mercedes szurkoloknak nincs joguk megszolalni mar… Ezt nyomod ket hete (tavalyi evrol nem is beszelve…) ahelyett hogy esszel ervelnel. Szerintem neked nem kene mar megszolalnod tobbe mert csupan ket dologhoz ertesz. Szidni a Ferrarit amikor eppen nem verik romma a mezonyt, illetve szidni a Mercedest non stop… Ez a szurkoloi let legalja… Buszke lehetsz magadra.

  Erre az evre pont ennyire is vettem tudomast rolad. Mostantol en is ignoralom a hulyesegedet, mint a forum 80%-a…

 8. Paberto:
  Most kezdjek en is rinyalni hogy egyeseket nem buntetnek semmiert??? Inkabb nem sullyedek arra a szintre.

  Ugyanakkor az indoklas egy vicc. Kockasra fekezett gumival Vettel tobb mint 25 masodpercet lassult egy koron? ? ? ? Hagyjuk mar… Nem erdemel buntetest mert baromsag az egesz de ez a magyarazat vicc…

  Mercedes fanként meg se szólalnék…

 9. Most kezdjek en is rinyalni hogy egyeseket nem buntetnek semmiert??? Inkabb nem sullyedek arra a szintre.

  Ugyanakkor az indoklas egy vicc. Kockasra fekezett gumival Vettel tobb mint 25 masodpercet lassult egy koron? 😀 😀 😀 Hagyjuk mar… Nem erdemel buntetest mert baromsag az egesz de ez a magyarazat vicc…