MotoGP: Marquez bukása után Rins megszerezte első győzelmét!

A suzuki spanyol versenyzője, Alex Rins megszerezte pályafutása első győzelmét a királykategóriában, miután a kényelmes előnnyel vezető Marc Marquez bukott és feladni kényszerült a versenyt. Az Austinban rendezett Amerikai Nagydíjak történetében először fordult elő, hogy nem a Repsol Honda kiválóságát intették le az első helyen…

Ahogy azt az elmúlt hat évben megszokhattuk, ezúttal is Marc Marquez dominálta az austini hétvégét, zsinórban hetedszer szerezte meg a pole pozíciót ezen a pályán, amely után nagyjából féltávig úgy tűnt, könnyedén bezsebeli hetedik futamgyőzelmét is. Hiába épített ki azonban gyors ütemben jelentős előnyt a mezőnyhöz képest, egy apró hiba a hátsó egyenes féktávján megpecsételte sorsát. A világbajnoki címvédő elvesztette a motor elejét, elesett és a 9. körben véget is ért számára a verseny.

Ezt követően Valentino Rossi vette át a vezetést, de szorosan mögötte követte őt a suzukis Alex Rins, aki aztán a 17. körben megelőzte a “Doktort”. Rossinak erre nem volt válasza, így a fiatal spanyol motoros megszerezte pályfutása első királykategóriás sikerét, a Suzuki pedig közel három év elteltével ünnepelhetett újra futamgyőzelmet. Mögöttük a dobogó harmadik fokára a Pramac Ducati ausztrál versenyzője, Jack Miller állhatott fel.

A gyári Ducatival Andrea Doviziosonak remekül sikerült a kármentés, a 13. helyről indulva végül negyedikként látta meg a kockás zászlót, megközelíve a végén Millert. Ennek, valamint Marquez bukásának köszönhetően szép csendben átvette a vezetést összetettben.

Maverick Vinales és Joan Mir a rajtnál való kiugrásukért boxutca áthajtásos büntetésben részesültek, előbbi ezzel együtt is a pontszerzők között ért célba, utóbbi viszont kiszorult onnan.

Folytatás május 5.-én Jerezben, a Spanyol Nagydíjjal!

Szólj hozzá

Légy az első hozzászóló