Jöhet a második kínai futam?

A Forma–1 vezetői a tervek szerint hat kínai város önkormányzatával is tárgyalóasztalhoz ülnek, hogy kiderüljön, megvalósítható lenne-e egy második királykategóriás futam az országban. Ennek egy újabb utcai pálya adhatna otthont…

A Kínai Nagydíj rajtja (Fotó: MTI/EPA)Teljes cikk megtekintése

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. Denis Hunter: Ertem en, hogy a kinai piac mekkora buli, de nem azert vettunk el az Europai orszagoktol a 2 nagydij rendezesi jogat, mert nem fair? Egy darabig meg “elbujtattak” Europai nagydij neven, de mar az sincs. A 2. kinai nagydijnak mi lenne a neve? Azsia futam? Kocsog penzsovar banda. Ott lesz jovore Vietnam is, legyen eleg mar. Nem tunik fel, hogy logisztikailag csodbe mennek a csapatok? Meg a szaros Libertynek sem erte meg odavinni a regi kocsikat az 1000. nagydijra. Koltsegcsokkentes, meg koltsegsapka mi? Rakjak at a csapatok a szekhelyuket mindjart Kinaba nem? F1 made in China.

  Egyik nap pont azon gondolkodtam, hogy 2010-12 fele mennyivel több távol-keleti futam volt, mint most. Volt futam Koreában, Indiában, Malajziában + a mostaniak: Kína, Szingapúr, Japán. 6-ból 3 maradt. Bár épp ezért nem értem miért próbálkoznak ezzel újra, most ugye Vietnámmal.

 2. Szerintem, ha már ilyen módon gondolkoznak, akkor lehetne mini bajnokságokat kiírni, pl Ázsia bajnokság, Amerikai, Európai amiért járhatna plusz díjazás esetleg pont és egy mini cím. Talán lehetne belevinni így is egy kis izgalmat !
  Egyébként pedig már annyira mindegy hol rendeznek eggyel több futamot, a Kínai piac kb a legnagyobb, és ha ott sikerül még egy futammal nagyobb népszerűségre szert tenni, amiből a csapatok is profitálhatnak és még egy jó pályát is összetudnak dobni, akkor én sem látom, annyira nagy bajnak ezt az egészet.

 3. Denis Hunter:
  Ertem en, hogy a kinai piac mekkora buli, de nem azert vettunk el az Europai orszagoktol a 2 nagydij rendezesi jogat, mert nem fair? Egy darabig meg “elbujtattak” Europai nagydij neven, de mar az sincs. A 2. kinai nagydijnak mi lenne a neve? Azsia futam? Kocsog penzsovar banda. Ott lesz jovore Vietnam is, legyen eleg mar. Nem tunik fel, hogy logisztikailag csodbe mennek a csapatok? Meg a szaros Libertynek sem erte meg odavinni a regi kocsikat az 1000. nagydijra. Koltsegcsokkentes, meg koltsegsapka mi? Rakjak at a csapatok a szekhelyuket mindjart Kinaba nem? F1 made in China.

  Ez a sport már csak cirkusz marad. Megérett a hanyatlásra az egész, majd új lapokkal egy új sportként feléledhetne.

 4. Ertem en, hogy a kinai piac mekkora buli, de nem azert vettunk el az Europai orszagoktol a 2 nagydij rendezesi jogat, mert nem fair? Egy darabig meg “elbujtattak” Europai nagydij neven, de mar az sincs. A 2. kinai nagydijnak mi lenne a neve? Azsia futam? Kocsog penzsovar banda. Ott lesz jovore Vietnam is, legyen eleg mar. Nem tunik fel, hogy logisztikailag csodbe mennek a csapatok? Meg a szaros Libertynek sem erte meg odavinni a regi kocsikat az 1000. nagydijra. Koltsegcsokkentes, meg koltsegsapka mi? Rakjak at a csapatok a szekhelyuket mindjart Kinaba nem? F1 made in China.