Brawn: Kína is bizonyítja, működik az új szabály!

A Forma–1 sportigazgatója, Ross Brawn továbbra is úgy érzi, jó döntés volt a leggyorsabb körért járó pluszpont bevezetése, a szabály ugyanis a várakozásoknak megfelelően működik, és ezt a Kínai Nagydíj is bizonyítja.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)Teljes cikk megtekintése

Szólj hozzá

Hozzászólások

  1. kibővített pontozás, időmérős pontozás, és + 1 fordított rajtácsos futam kéne. na akkor lenne érdekes a sport. a mai világban ez hogy elautókázunk 2 órát, és sokszor pontszerzési tét nélkül mennek egy 13. helyen is, nem érdekes ez az egész. Az embereknek sokkal fordulatosabb, pörgősebb dolgokra van szükségük a mai világban.

    ezen kívül egy külön díjra a top 10ből és a top 15 ből feljöhetne a dobogóra egy-egy külön szakértők által megszavazott pilóta egy különdíjra a teljesítményéért, hogy más arcok is legyenek a rivaldafényben.

    Rég volt már, hogy egy monacoi futam 100 körös volt, mint az 50es években, és rég volt már, hogy változatos és kiszámíthatatlan volt a sport, (pl.: megbízhatóság miatt) és hogy annyit változtak évről évre az erőviszonyok, mint az első három évtizedben, de még a 80-as évek is sokkal jobbak voltak.