MotoGP – Spanyol Nagydíj: Felejthető versenyen könnyed Marquez győzelem

A világbajnoki címvédő Marc Marquez dominálta a szezon negyedik versenyét Jerezben, a Repsol Honda kiválósága könnyed rajt-cél győzelmet aratott.

Marquez a harmadik pozícióból indulva rögtön az élre ugrott, megelőzve a szombaton meglepetésre az első két helyre kvalifikáló szatelit Yamaha versenyzőket. Andrea Dovizioso hasonlóan remek rajtot vett és úgy tűnt, besorolhat masodiknak, ám az első kanyarban kénytelen volt szélesen fordulni, így többen is visszajöttek elé.

Marquez féltáv környékén aztán tempót váltott, amire a többieknek nem igazán volt válasza, főleg Morbidelli kezdett el látványosan szenvedni, akit csapattársa, Quartararo hamarosan meg is előzött. A fiatal francia – aki nem mellesleg minden idők legfiatalabb pole pozíciósává vált a hétvégén – futama azonban drámai fordulatot vett: egy technikai hiba miatt motorja lelassult és kénytelen volt kiállni a versenyből.

Mindeközben Alex Rins megkezdte a felzárkózást, sorra vadászta le ellenfeleit és végül másodikként intették le. A hispánok örömét Maverick Vinales tette teljessé, aki idei első dobogós helyezését szerezte meg, így tehát a spanyol közönség teljes spanyol dobogót ünnepelhetett.

A Ducatinak kivalóan sikerült a kármentés egyik leggyengébbnek számító pályájukon. Dovizioso az utolsó körökben Vinalest is megszorongatta, végül be kellett érnie a negyedik hellyel, mögötte nem sokkal ért célba csapattársa, Danilo Petrucci. A kilencszeres világbajnoknak, Valentino Rossinak az elrontott időmérő után a 13. pozícióból rajtolva a hatodikig sikerült előreverekednie magát, a végén megelőzve a sokáig dobogóért küzdő Morbidellit is.

Folytatás 2 hét múlva, május 19.-én Le Mansban, a Francia Nagydíjjal.

Szólj hozzá

Hozzászólások