Spanyol Nagydíj Kibeszélő

A megszokott és jól bevált Kibeszélő Topicot ismét létrehozzuk, hogy legyen hol megbeszélni a napi eseményeket.

A hétvége menetrendje

EseményIdőpont
1. szabadedzésPéntek 11:00
2. szabadedzésPéntek 15:00
3. szabadedzésSzombat 12:00
IdőmérőSzombat 15:00
FutamVasárnap 15:10

Aki esetleg még nem tippelt, az tippeljen ITT

Az alábbi linkeken lehet élőben nézni a hétvégét: M4 Oldala , Adás1 , Adás2 , Adás3
Az alábbi linken élő szektorok, köridők láthatóak: Live Timing

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. Nando: Nem tudom mit agonizálsz egyértelműen látszik, hogy leclerc jobb tempót tud menni, lassan már 4 másodpercre lépett el tőle a monacói..

  agonizál az a jó édes …… ….. gyerek azzal beszélj így (azt se tudod mit jelent gondolom) …… nem arról beszélek ki a gyorsabb hanem a csap. utasítás

 2. Nekem szekunder szégyen érzetem van, mert szinte mindenhol abba botlok bele, hogy jaj szegény szujó hiányozni fog ő volt a best stb, rengeteg f..szságot hordott össze és mellé még szórakoztató sem volt, sőt inkább irritáló volt az erőltetett izgalom keltése és az, hogy legalább minden hétvégén volt minimum egy mérhetetlenül ostoba megszólalása!
  Az egyedüli az akit sajnálnék a mostani felhozatalból, hogy nincs ott az F1 közvetítésben az Wéber, ő az aki úgy ahogy emeli ennek az egésznek a színvonalát, mellé kellene egy olyan ember aki nem kényszeresen akar szerepelni és játszani az eszét minden percben, ha csak a közvetítés minőségét nézem, ha pedig szórakozni akarok a dögunalomba fulladt versenyek alatt, akkor számomra egy Palik, Wéber, Czollner 3-as lenne az amit hallgatnék futamok alatt, ahogy szívják egymás vérét és közben a két hülye rácsodálkozik Wéber okosságaira, és akár mennek a fogadások ahogy régen köztük, tudom hogy Palik a mai F1-hez hót hülye lenne és Czollner is max a naívságával tűnne ki, de ezerszer jobban szórakoznék rajta, mint a NULLA humorral rendelkező Zolikán akinek egy legendás megszólalása sem volt soha, és a kapcsolják be biztonsági öveiket szlogent is Amerikából szedte, legalább is onnan jött az ötlet..

 3. Lombardo: Hát ezért igénytelenek:D de a szakmai részről eltekintve, nem tudom elképzelni, hogy egy atlagos kulturaltsagu, olvasottságu, iq-ju embernek hogy nem volt kínos hallgatni a Gyulával való kommunikaciojukat.

  Az a durva, hogy Szujót is sokan siratják. Olvastam olyat is, aki csak miatta nézett eddig F1-et.

 4. Lewanda_17: A magyar F1 kedvelők 90%-a vasárnap leül a fotelbe és megnézi a versenyt, néha ha szembejön vele egy cikk elolvassa, de ennyi, nem olyanok, mint mi.. ?

  Hát ezért igénytelenek:D de a szakmai részről eltekintve, nem tudom elképzelni, hogy egy atlagos kulturaltsagu, olvasottságu, iq-ju embernek hogy nem volt kínos hallgatni a Gyulával való kommunikaciojukat.

 5. Remelem McLarennek legalabb 1 autoval sikerul pontot szerezni, hogy ne maradjanak le nagyon, ha valaki betalal veletlen 2 autoval. Erre mondjuk a Toro es a Haas eselyes csak, Hulk nagyon hatul van, Kimi megint egyedul, az RP talan verheto. Talan Grojean is sikeresen lenullazza magat szokasahoz hiven.
  Go McLaren

 6. DUdi: Elnézve a szavazást és a kommenteket (nem itt) hát eléggé úgytűnik, hogy minden szempontból a kisebbséghez tartozok. Szerintem sem Szummó, sem a Palik nem való oda. Paliknak az az érdektelensége és a technikai analfabétizmusa amit a Gyulájával levágott már akkor kicsit kínos volt még egy olyan amatőrnek is mint én.
  – Kanyarban megközelíti az előttelévőt de az elnyúlik mint a rágógumi kigyorsításon
  – Shell laboratórium minden pályán
  – Amikor fogalmuk sem volt a KERS működéséről és egy 1/2 versenyen keresztűl azon csodálkoztak, hogy a töltöttségjelző hogyan mutathat teli állapotot amikor átment a célvonalon az egyenesben és nem is fékeztek…

  Szerintem sem. Szörnyű hogy ilyen minőségtelen közvetítéssel egyáltalán rajongótábort tudtak szerezni… Szujó nagyon alulmúlta amit vártak tőle. Palik nem volt rossz, egy szinten szórakoztató volt, de esetében meg nem is merül fel az emberek gondolatában miért hagyta itt egyik pillanatról a másikra az országot családostul..

 7. Lombardo: A totális magyar igénytelenség jó példája, h Paliknak ‘ rajongótábora’ van.

  Elnézve a szavazást és a kommenteket (nem itt) hát eléggé úgytűnik, hogy minden szempontból a kisebbséghez tartozok. Szerintem sem Szummó, sem a Palik nem való oda. Paliknak az az érdektelensége és a technikai analfabétizmusa amit a Gyulájával levágott már akkor kicsit kínos volt még egy olyan amatőrnek is mint én.
  – Kanyarban megközelíti az előttelévőt de az elnyúlik mint a rágógumi kigyorsításon
  – Shell laboratórium minden pályán
  – Amikor fogalmuk sem volt a KERS működéséről és egy 1/2 versenyen keresztűl azon csodálkoztak, hogy a töltöttségjelző hogyan mutathat teli állapotot amikor átment a célvonalon az egyenesben és nem is fékeztek…

 8. DUdi: Egy másik oldalon (mindenki tudja melyikről van szó) is van szavazás. Ott 73-27% a “hiányozni fog” javára. Kicsit meglepődtem. Meg azon is, hogy mennyien szeretnék vissza Palikot. Hát igen. Az emberek hajlamosak megszépíteni a múltat.

  A totális magyar igénytelenség jó példája, h Paliknak ‘ rajongótábora’ van.

 9. ernike:
  https://index.hu/kultur/media/2019/05/11/szujo_zoltan_tavozasanak_oka_az_m4_sporttol_szakmai_emberi_okok/

  Ehhez csak annyi a hozzáfűznivalóm hogy Szumó pontosan beillett ebbe az amatőr csapatba és már Wébert is húzzák lefelé. A felvezetőműsorukból már 2 éve nem nézek egy percet sem Mérei Andreának már a látványa is kiveri a biztosítékot, hát még ha megszólal.

  Egyetértek, sajnos ebből is látszik h nem tudásuk alapján választják ki az embert. Követtem mindenféle magyar szimulátor versenyeket és ott sokkal színvonalasabb kommentátorok fordultak meg. Az ilyen csatornáknál sokkal inkább a háttér, protekció számít.

 10. DUdi: Egy másik oldalon (mindenki tudja melyikről van szó) is van szavazás. Ott 73-27% a “hiányozni fog” javára. Kicsit meglepődtem. Meg azon is, hogy mennyien szeretnék vissza Palikot. Hát igen. Az emberek hajlamosak megszépíteni a múltat.

  Ha mindenki véleményét számításba vennénk, akkor az eredeti hang jönne csak a tv készülékéből. Olyan sosem lesz, aki mindenkinek megfelel. Palik egy epic alak volt, akinek két tábora volt, kedvelői és utálói. Szujó nálam sosem volt ekkora jelenség, de élt halt az f1-ért, 18 éve ezt csinálta. Az arc ami nem kellett volna ehhez, a kritika pedig inkább építő mint leépítő. Ezt kellene egyszer megtanulnia. Minden esetre nem lennék meglepődve ha a tv2 vinné a jogokat és újra jönne Szuszmók… Nekem egy kérésem van, Wéber maradjon a helyén, ő magyar viszonylatban pótolhatatlan. Nekem egyébként tetszett a párosuk, Újvárit is kedvelem, de Szujó helyett nem tudtam volna jobbat mondani. Meglátjuk.

 11. F1890:
  azért megdöbbentő számomra h mennyien hiányolják,kedvelik szujót az ÁTLAGnézők közül.
  Egy fb-os felmérés alapján : 600 szavazat érkezett és kb 65 %-uknak hiányozni fog szujó.

  Egy másik oldalon (mindenki tudja melyikről van szó) is van szavazás. Ott 73-27% a “hiányozni fog” javára. Kicsit meglepődtem. Meg azon is, hogy mennyien szeretnék vissza Palikot. Hát igen. Az emberek hajlamosak megszépíteni a múltat.

 12. Nando:
  Hogy a Red Bull teljesítményét se sunnyogjuk el, megnéztem most is, hogy jobbak lettek-e, hát ahogy várni lehetett itt sem jobbak tavalyhoz képest. Tavaly 6 tizedre voltak a poletól most majd 1 másodpercre !

  Ehez azert kellett Bottas brutal kore, amit szerintem o sem tudja, hogyan sikerult 😀 Ha Hamiltonhoz mered, mindenki sokkal jobban all.

 13. Pernix: Ha Ricciardo értékelhető, Q2-es körét nézzük, akkor a Renault 0,39%-al nagyobb mértékben marad el a pole-tól, mint tavaly, a Red Bull pedig 0,42%-al. Ha ezt a megnövekedett hátrányt mind a motornak tulajdonítjuk, a 0,03% teljesítményvesztést gondolom vígan kompenzálja az ingyen motor, meg a plusz pénz, amitjapók hoznak.

  mivel penzben eddig sem volt hianyuk, nem hinnem hogy teljesitmenycsokkenes eseten tapsikolnanak, akkor sem, ha ez csak 0.03%. Pont nem az a csapat, aki erre azt mondja, sebaj, legalabb penzt kapunk erte. Az hogy a Renault meg igy is kozelebb kerult hozzajuk, hogy egyertelmuen tragya, amit iden muvelnek (nem csak a motor, hanem csapat szinten) ismet nem tul fenyes rajuk nezve. Nemhogy a VB-tol, de meg a pesszimista elvarasoktol is igen messze vannak.

 14. Pernix: Ha Ricciardo értékelhető, Q2-es körét nézzük, akkor a Renault 0,39%-al nagyobb mértékben marad el a pole-tól, mint tavaly, a Red Bull pedig 0,42%-al. Ha ezt a megnövekedett hátrányt mind a motornak tulajdonítjuk, a 0,03% teljesítményvesztést gondolom vígan kompenzálja az ingyen motor, meg a plusz pénz, amitjapók hoznak.

  Ennek így semmi értelme, tavaly 1.2 tized másodperccel volt rosszabb a Renault a Red Bullnál ugyanazzal a motorral, most ez a lemaradás kereken 1 másodperc.
  Csak a Ferrari produkált kisebb fejlődést a Red Bullnál, de ő róluk tudjuk hogy tré az autó a lassú kanyarokban.
  Másik érdekes szempont, hogy tavaly a Toro 1.7 tized másodpercre volt a Red Bulltól idén ez 1.2 így én a Hondás deficitet 2 és 5 tized közé tenném, pluszban ott van az amus által múltkor lehozott hír gps adatokra hivatkozva, hogy nagyjából 6 tizedet buktak az egyenesben Bahreinben, de mivel azóta már bevetettek egy frissített erőforrást, ezért simán beleillik a képbe ez a 2-5 tized, persze ez csak az én teóriám. 🙂
  https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190511/e6e25b142b5543b9b635c0dc185054d1.jpg

 15. Nando:
  Hogy a Red Bull teljesítményét se sunnyogjuk el, megnéztem most is, hogy jobbak lettek-e, hát ahogy várni lehetett itt sem jobbak tavalyhoz képest. Tavaly 6 tizedre voltak a poletól most majd 1 másodpercre !

  Ha Ricciardo értékelhető, Q2-es körét nézzük, akkor a Renault 0,39%-al nagyobb mértékben marad el a pole-tól, mint tavaly, a Red Bull pedig 0,42%-al. Ha ezt a megnövekedett hátrányt mind a motornak tulajdonítjuk, a 0,03% teljesítményvesztést gondolom vígan kompenzálja az ingyen motor, meg a plusz pénz, amit japók hoznak.

 16. Nando: Nem tudom mire érted, hogy a szentlélek tartja össze, de én voltam pár évvel ezelőtt a közmédiában stúdiót kábelezni így elég sok rálátásom volt mi van a kulisszák mögött és egyáltalán nem volt rossz állapotban sőt, az hogy maga az m4-es csapatban kik és mit dolgoztak és milyen színvonalon azt nem tudom megítélni, lehet erre érted, hogy hulladék. ?

  Ahogy mondod. Nem feltétlen a technikával van ott baj (bár azért…), inkább a hozzá nem értő emberekkel. Nem mondom, hogy nincs kivétel, de tényleg rengeteg tejfelesszájú huszonéves van ott, akik sajnos egyszerűen nem értenek ahhoz amit csinálnak. De ezt legalább olcsón teszik.

 17. Egy igazán profi riporter, aki szeretei, amit csinál, az nem így nyilvánítja ki a nem teteszését, ha valami nem kóser, hanem kivágja magát a slamasztikából.
  Ha pedig már volt előtte is valami feka a tálban, akkor hallgatnia kellene, mint süket disznónak a búzában.

 18. Go.Michael: Nyilván van egy ilyen aspentusa, és nehéz a politikától elvonatkoztatni, de ahol nincs kellő kontroll és egy normális struktúra, az előbb utóbb bedől. Elég megnézni pl. hány foci csapatnak kell hiánypótlás mert hiányzik néhány száz miska a kasszából. Nem szeretem az ilyen, kifakadást sem, amikor kaki kerül a palacsintába és kezdődik a dobálás, nehogy átmenjünk abba hogy Szujó szrta a spanyolviaszt… tudni kell méltósággal távozni, persze manapság kinek mit jelent ez a szó. Kérdezzük meg azt a jó pár “munkatársat” aki annak idején távozott.
  Már látom a printscreen-eket amiket bannol instáról, ennek a palinak baj van a “fedélzeti computerében”. ? Kritikát sosem bírta, csak ajnározás legyen… Egyébként én sport területén dolgozok, gyakran jön m4 közvetíteni, néha ledöbbentem mennyire tejfelesszájú a banda, mármint pl. aki a technikáért felel. A munkát nem alacsonyítom le, mert kőkemény munka van egy helyíni riporter napjában is, egyfolytában utazni és a családodat sosem látod, kell egy áldozat, hiába a legvagányabb munkaterület.

  Most néztem a pali instáját. Még a holdfogyatkozós képét is képes volt oveketbekapcsolni hashteggel ellátni. 😀 Ez a pali ritka nagy kretén.

  A törölt kommenteket hol lehet megnézni? xd

 19. velorex: Akkor ezzel azt akarod mondani, hogy Hamilton és Vettel olyan autókkal nyerték a vb.-i címeiket, ami feküdt nekik és a csapattársaknak viszont nem , de ők nem nyavajogtak.

  En arra akartam ravilagitani h ha vkinek nem fekszik a kocsi akkor az utolso 1-2 tizedet nem biztos h kitudja sajtolni a kocsibol.
  Az h ebbe ki mit lat bele rosszindulbol / jo indulatbol azt mar ratok bizom 😉

 20. F1890: ezt hamilton lenyilatkozta. és vettel is elmondta h nem érzi az autót , nem tudja annyira kitolni a határokat, így nem kockáztat adott esetben.

  bocs, én inkább nekik hiszek, mint olyanoknak akik folyamatosan rossz fénybe akarnak x y pilótát beállítani.

  Akkor ezzel azt akarod mondani, hogy Hamilton és Vettel olyan autókkal nyerték a vb.-i címeiket, ami feküdt nekik és a csapattársaknak viszont nem , de ők nem nyavajogtak.

 21. lolkabolka: Bár én sem csípem/csíptem Szujót soha, de mivel van rálátásom az M4 működésére, így abban tökéletesen egyetértek vele, hogy az egész hulladék szart a szentlélek tartja egyben, semmi más. Nem bánom, hogy elment, de annak örülök, hogy kimondta amit ki kellett. Kapunk helyette egy másik bábot, kb. ennyi lesz a történet sajnos. Remélem egyszer elkerül az M4-től az egész F1 ahogy van. ?

  Talán akkor változhatott emg a helyazet mikor Héder lemondott, az is kb 2-3 éve lehetett. Valszeg onnantól már nem volt fontos a F1 az MTV-nek, Hédernek az volt.

  ui.: ez az utaztatás egy teljesen felesleges lépés volt mindig is. Nincs magyar érdekeltség és így is mekkora teher a kasszánknak a közvetítési jogok, a ring üzemeltetése. Az hogy itthon kitelepülnek oké, de utazgatások, ne.

 22. roberto23: Pláne annak fényében vicces, hogy tökömtudja hányszáz milliárdba kerül évente ez az egész közmédia nevezetű vicc. ?

  Nyilván van egy ilyen aspentusa, és nehéz a politikától elvonatkoztatni, de ahol nincs kellő kontroll és egy normális struktúra, az előbb utóbb bedől. Elég megnézni pl. hány foci csapatnak kell hiánypótlás mert hiányzik néhány száz miska a kasszából. Nem szeretem az ilyen, kifakadást sem, amikor kaki kerül a palacsintába és kezdődik a dobálás, nehogy átmenjünk abba hogy Szujó szrta a spanyolviaszt… tudni kell méltósággal távozni, persze manapság kinek mit jelent ez a szó. Kérdezzük meg azt a jó pár “munkatársat” aki annak idején távozott.
  Már látom a printscreen-eket amiket bannol instáról, ennek a palinak baj van a “fedélzeti computerében”. 😀 Kritikát sosem bírta, csak ajnározás legyen… Egyébként én sport területén dolgozok, gyakran jön m4 közvetíteni, néha ledöbbentem mennyire tejfelesszájú a banda, mármint pl. aki a technikáért felel. A munkát nem alacsonyítom le, mert kőkemény munka van egy helyíni riporter napjában is, egyfolytában utazni és a családodat sosem látod, kell egy áldozat, hiába a legvagányabb munkaterület.

 23. Go.Michael: Ez valahol teljesen oké, mer tha hajnali 2-4-kor tudnak közvetíteni… viszont ez is mekkora vicc, hogy egy tv nem tudja megoldani a helyszíni közvetítést. Ekkora viccet én nagyon rég nem hallottam. ? Nem látunk a dolgok mögé, sosem fogunk vélhetőleg, de én mind a két oldalt meg tudom érteni.

  Pláne annak fényében vicces, hogy tökömtudja hányszáz milliárdba kerül évente ez az egész közmédia nevezetű vicc. 😀

 24. lolkabolka: Bár én sem csípem/csíptem Szujót soha, de mivel van rálátásom az M4 működésére, így abban tökéletesen egyetértek vele, hogy az egész hulladék szart a szentlélek tartja egyben, semmi más. Nem bánom, hogy elment, de annak örülök, hogy kimondta amit ki kellett. Kapunk helyette egy másik bábot, kb. ennyi lesz a történet sajnos. Remélem egyszer elkerül az M4-től az egész F1 ahogy van. ?

  Hát én ezt nem tudom megítélni, menyire hulladék, de mondjuk ismerve milyen színvonalat képviselnek a kormányhoz közeli “szakemberek” el tudom hinni 😀
  De nekem ezzel a kinyílt a szája dolgokkal azért van ilyenkor bajom, hogy azért x ideig jó volt az adófizetők pénzén szart se csinálni kis túlzással, de amikor szar van a palacsintában rögtön megmondóember lesz mindenki. Nekem ez vhogy nem szimpi.
  Egyébként én is örülnék neki, ha elkerülne onnan. Amúgy se tartom normálisnak, hogy milliárdok fizetünk azért, hogy ezen a roppant színvonalas csatornán menjenek a futamok.

 25. lolkabolka: Bár én sem csípem/csíptem Szujót soha, de mivel van rálátásom az M4 működésére, így abban tökéletesen egyetértek vele, hogy az egész hulladék szart a szentlélek tartja egyben, semmi más. Nem bánom, hogy elment, de annak örülök, hogy kimondta amit ki kellett. Kapunk helyette egy másik bábot, kb. ennyi lesz a történet sajnos. Remélem egyszer elkerül az M4-től az egész F1 ahogy van. ?

  Nem tudom mire érted, hogy a szentlélek tartja össze, de én voltam pár évvel ezelőtt a közmédiában stúdiót kábelezni így elég sok rálátásom volt mi van a kulisszák mögött és egyáltalán nem volt rossz állapotban sőt, az hogy maga az m4-es csapatban kik és mit dolgoztak és milyen színvonalon azt nem tudom megítélni, lehet erre érted, hogy hulladék. 🙂