Ferrari “a többiek érdekében” is megtartaná hírhedt vétójogát

A többi csapat számára is hasznosnak tartja, ezért ragaszkodna hírhedt vétójogához a Ferrari a 2020 utáni új korszakban is. De mit szól ehhez a többi csapat…?

Mattia Binotto és Toto Wolff (Fotó: XPB)Teljes cikk megtekintése

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. Stuttgart99: Azért elég merész az F1 kezdeti időszakából kiindulni és az alapján következtetést levonni a jelenben. Régen áram sem volt, mégis el voltak nélküle az emberek. És most? Vagy ne menjünk annyira messzire, vegyük csak a mobilokat, ma már nehéz nélküle elképzelni az életünket. Kb. hasonló lenne, ha kivonulna a Ferrari az F1-ből. Lehet, hogy menne tovább, de messze nem lenne olyan, mint most.

  forditva is lehet ezt nezni, ma meg nem tudod elkepzelni az F1-et ferrari nelkul, de 5-10 ev mulva mar termeszetes lenne.

 2. F1890: márpedig a helyzet az h ferrari nélkül is van f1. a forma 1 kezdetén az alfa rómeó volt a kedvenc csapat itáliában és világszerte is. úgyh tőlem a ferrari nyugodtan kivonulhatna h meglássák az emberek h nélkülük is menne tovább a show.

  Azért elég merész az F1 kezdeti időszakából kiindulni és az alapján következtetést levonni a jelenben. Régen áram sem volt, mégis el voltak nélküle az emberek. És most? Vagy ne menjünk annyira messzire, vegyük csak a mobilokat, ma már nehéz nélküle elképzelni az életünket. Kb. hasonló lenne, ha kivonulna a Ferrari az F1-ből. Lehet, hogy menne tovább, de messze nem lenne olyan, mint most.

 3. Grabowsky78: Ferrari nélkül nincs F1 bármennyire is fáj ezt neked kimondani. Voltál már f1es futamon, ha igen gondolatban nézz végig a lelátón és aki piros azt töröld ki, na mennyien maradtatok? Igen jól látod nem sokan! ? A Foci szerintem nem igazán jó példa, eleve mert sokkal több csapat van mint f1-es. A másik itt valóban a csapatok tartják fenn ezt az egészet, ugyanis ők tolják bele a lóvét, az FIA csak a markát tartja, a Liberty szintén! Még jó, hogy van beleszólásuk abba, hogy milyen technikát kell fejleszteniük ehhez milyen infrastruktúrát kell építeni. Ez egy picit magasabb szint mint bármelyik másik autósport. Aki itt komolyan gondolja az nem a Lidliben veszi az akciós racsnikészletet!

  Ez szerintem akkor is tulzas. Vedd azt, hogy a piros polos/sapkasok 80%-a versenyzoknek szurkol es nem a csapatnak. Bumm maris nem olyan rossz a helyzet. Amugy szerintem korantsem olyan nagy aranyu a piros lelato, mint Schumacher idejeben. Meg merem kockaztatni, hogy Hamiltonnak/Verstappennek tobb ember szurkol, mint a ferrariknak. Akkor is, ha az itteni forumozok tobbsege voros, de konkretan egyet sem tudnek mondani, aki olyan szinten csapatszurkolo, mondjuk mint en. Ok, Ferrarisok es eppen annak szoritanak, aki naluk versenyez, de a tobbseg akkor is huz a versenyzok fele.

 4. Grabowsky78: Ferrari nélkül nincs F1 bármennyire is fáj ezt neked kimondani. Voltál már f1es futamon, ha igen gondolatban nézz végig a lelátón és aki piros azt töröld ki, na mennyien maradtatok? Igen jól látod nem sokan! ? A Foci szerintem nem igazán jó példa, eleve mert sokkal több csapat van mint f1-es. A másik itt valóban a csapatok tartják fenn ezt az egészet, ugyanis ők tolják bele a lóvét, az FIA csak a markát tartja, a Liberty szintén! Még jó, hogy van beleszólásuk abba, hogy milyen technikát kell fejleszteniük ehhez milyen infrastruktúrát kell építeni. Ez egy picit magasabb szint mint bármelyik másik autósport. Aki itt komolyan gondolja az nem a Lidliben veszi az akciós racsnikészletet!

  márpedig a helyzet az h ferrari nélkül is van f1. a forma 1 kezdetén az alfa rómeó volt a kedvenc csapat itáliában és világszerte is. úgyh tőlem a ferrari nyugodtan kivonulhatna h meglássák az emberek h nélkülük is menne tovább a show.

  az f1 akkor döglene meg, ha egyszerre vonulna ki a ferrari,merci,rb és alapítanának egy ellenszériát, ahol a legjobb pilóták indulnának. de így h 1-1 csapat vonulna csak ki, a show továbbra is folytatódna

 5. Denis Hunter: Nem ertek egyet, de ezert is van a forum. A ketteszakados botrany is kb olyan, mint a Ferrari, RB kiszall minden evben. Ha mindenki mellette allt volna, mar letezne az a masik sorozat. Kicsit olyan ez, mint a Barca majd katalan bajnoksagban indul, meg franciaban. Aztan megis maradnak a spanyolban. Nem vagyok tisztaban a statisztikakkal, de erzesem szerint az elmult 20 evben nem sok masik csapat nyert ott bajnoksagot, megis a legjobbaknak tartjak oket szamon. Ha kivonulna a Real, meg a Barca, attol meg lenne bajnoksag. Esne a nezettseg, de idovel mindenki atallna mondjuk Atletico drukkernek, es azok lennenek felpumpalva, istenitve. Ilyen szempontbol az angol bajnoksag sokkal jobb, bar ott is voltak egyeduralmi evek, mint az MU amit csinalt, de az utobbi 20 evben tuti volt legalabb 5-6 bajnokcsapat. Es nem haltak bele, hogy az MU semmit nem ert el 10 eve kb.
  Szoval en most is ugy gondolom van F1 a Ferrari utan is. Nem csak azert, mert en nem nekik szurkolok. RB kivonulna, 2 csapat minusz, de meg azt is tulelne a sorozat. A merci meg…. hagyjuk. Kb az itteni forumozok 90%-a oromtancot jarna, ha kivonulnanak ?
  Jah es a csapatok tartjak eletben az meg azert is igaz reszben, mert ott csesztek el, hogy a csapatokon mulik, merre megy a sportag, holott ennek nem igy kellene mukodni. A sportnak kellene megmondani, hogy a csapatok merre menjenek, nem pedig forditva.

  Ferrari nélkül nincs F1 bármennyire is fáj ezt neked kimondani. Voltál már f1es futamon, ha igen gondolatban nézz végig a lelátón és aki piros azt töröld ki, na mennyien maradtatok? Igen jól látod nem sokan! 😀 A Foci szerintem nem igazán jó példa, eleve mert sokkal több csapat van mint f1-es. A másik itt valóban a csapatok tartják fenn ezt az egészet, ugyanis ők tolják bele a lóvét, az FIA csak a markát tartja, a Liberty szintén! Még jó, hogy van beleszólásuk abba, hogy milyen technikát kell fejleszteniük ehhez milyen infrastruktúrát kell építeni. Ez egy picit magasabb szint mint bármelyik másik autósport. Aki itt komolyan gondolja az nem a Lidliben veszi az akciós racsnikészletet!

 6. Wolverine: Igen, csak ne feledd hogy ez nem “semmilyen másik sportág”. Itt konkrétan a csapatok tartják életben az egészet, miattuk van a nézettség. Lásd a 2009-es kettészakadós botrányt, ahol kb mindenki az új Formula mellé állt, a pályák, a TV csatornák. Az FIA és a FOM lehúzhatná a rolót ha a nagyobb csapatok kiszállnának.

  Nem ertek egyet, de ezert is van a forum. A ketteszakados botrany is kb olyan, mint a Ferrari, RB kiszall minden evben. Ha mindenki mellette allt volna, mar letezne az a masik sorozat. Kicsit olyan ez, mint a Barca majd katalan bajnoksagban indul, meg franciaban. Aztan megis maradnak a spanyolban. Nem vagyok tisztaban a statisztikakkal, de erzesem szerint az elmult 20 evben nem sok masik csapat nyert ott bajnoksagot, megis a legjobbaknak tartjak oket szamon. Ha kivonulna a Real, meg a Barca, attol meg lenne bajnoksag. Esne a nezettseg, de idovel mindenki atallna mondjuk Atletico drukkernek, es azok lennenek felpumpalva, istenitve. Ilyen szempontbol az angol bajnoksag sokkal jobb, bar ott is voltak egyeduralmi evek, mint az MU amit csinalt, de az utobbi 20 evben tuti volt legalabb 5-6 bajnokcsapat. Es nem haltak bele, hogy az MU semmit nem ert el 10 eve kb.
  Szoval en most is ugy gondolom van F1 a Ferrari utan is. Nem csak azert, mert en nem nekik szurkolok. RB kivonulna, 2 csapat minusz, de meg azt is tulelne a sorozat. A merci meg…. hagyjuk. Kb az itteni forumozok 90%-a oromtancot jarna, ha kivonulnanak 😀
  Jah es a csapatok tartjak eletben az meg azert is igaz reszben, mert ott csesztek el, hogy a csapatokon mulik, merre megy a sportag, holott ennek nem igy kellene mukodni. A sportnak kellene megmondani, hogy a csapatok merre menjenek, nem pedig forditva.

 7. Denis Hunter:
  Jo szoveg es meg azt is elhiszem, hogy nehany csapat ezt “hasznosnak” tartja, de a szabalyalkotok helyett en arra torekednek, hogy senkinek semmifele beleszolasa ne legyen a szabalyalkotasba. Javaslatokat mindenhol lehet tenni, de beleszolni/vetozni szerintem semmilyen mas sportagban nem lehetseges.

  Igen, csak ne feledd hogy ez nem “semmilyen másik sportág”. Itt konkrétan a csapatok tartják életben az egészet, miattuk van a nézettség. Lásd a 2009-es kettészakadós botrányt, ahol kb mindenki az új Formula mellé állt, a pályák, a TV csatornák. Az FIA és a FOM lehúzhatná a rolót ha a nagyobb csapatok kiszállnának.

 8. Jo szoveg es meg azt is elhiszem, hogy nehany csapat ezt “hasznosnak” tartja, de a szabalyalkotok helyett en arra torekednek, hogy senkinek semmifele beleszolasa ne legyen a szabalyalkotasba. Javaslatokat mindenhol lehet tenni, de beleszolni/vetozni szerintem semmilyen mas sportagban nem lehetseges.