Indy500 Kibeszélő

Fernando Alonso második Indy500-as futamán május 26-án fog részt venni. A felkészülés már megkezdődött a teljes mezőny számára, ezért ebben a Topicban lehetőséget teremtünk az események követésére és kibeszélésére.

Élő adás és Live Timing:  IndyCar oldalán

Menetrend: 
Május 18. szombat   17:00 Időmérő
Május 19. vasárnap   18:15 Időmérő
Május 26. vasárnap  18:30  Futam

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. Az újra rajt szép volt, vagy pontosabban érdekes.

  De nem értem ezeket az autókat, zöld zászló után Sato előzött 2, jött fel mint a veszett, utolérté Rossit is, majd megtorpant.
  Első két helyezett elkezdte oda vissza előzni egymást, aztán valamiért Rossi beragadt 2. nak 3 körre, aztán megint tudták oda vissza előzni egymást.
  Ez mitől függ, itt nincs fékezés nem? Max gázról elemelik a lábukat.

 2. Te jó ég, belenéztem a futamba, pont egy visszatekintés ment, ezek ennyire szerencsétlenek? Ketten is elkaszálták a boxban a szerelőjüket, a másik ugyanitt nekimegy az előtte haladónak. Kik ezek? Most ülnek először autóban? 🙁

  Kár hogy nincs ott Alo egy profi csapattal, félkegyelműeknek nem tudok szurkolni. Főleg hogy 5 percenként dobálják a reklámot :)) Ez azért nagyon kínos, vagy inkább csak simán nézhetetlen.

 3. Paberto:
  Ez az amiert mondhatjuk hogy ez izgalmasabb mint az F1. Itt sokkal tobb a hiba. MAr vagy 2 szerelot utottek el a boxban. Pilota hibazik es megpordul, majd mikor mar megfogta, padlogazt ad, elforog a kerek es a falhoz csapja…

  Sokkal kevesbe profi mint az F1. Itt olyan hibak fordulnak elo amik F1-ben talan 1szer minden 10 evben. Az F1 sokkal profibb, ezaltal kevesebb a hiba igy az “erdekesseg is”.

  azért másabb ez az ovál versenyzés. itt nagyon könnyű falnak csapni. ha hibázol akkor már nem tudsz menteni, mert nincs tér rá. így csak az a kérdés h utána milyen szögben kapod el a falat. f1-ben ha hibázol van tér a korrigálásra.

  utcai pályán persze aláírom amit mondasz h itt valóban B kategek mennek

 4. Ez az amiert mondhatjuk hogy ez izgalmasabb mint az F1. Itt sokkal tobb a hiba. MAr vagy 2 szerelot utottek el a boxban. Pilota hibazik es megpordul, majd mikor mar megfogta, padlogazt ad, elforog a kerek es a falhoz csapja…

  Sokkal kevesbe profi mint az F1. Itt olyan hibak fordulnak elo amik F1-ben talan 1szer minden 10 evben. Az F1 sokkal profibb, ezaltal kevesebb a hiba igy az “erdekesseg is”.

 5. Nando: Tehát úgy kukázták össze az autót, igazán méltó egy mclaren névhez, így beégetni magukat, ez már tényleg szánalom.

  Én komolyan Alonso-t sem értem, ő egy elég komoly tapasztalt pilóta, azért ekkora egója csak nincs már, hogy komolyan gondolta, hogy ezzel a semmilyen autóval meg tudja nyerni az indy500at, ilyen felkészültségi szint mellett. Vagy úgy volt vele, hogy ki van fizetve most már mindegy menjünk aztán lesz ami lesz? Ezt is elhiszem, de akkor meg mitől ilyen csalódott? Inkább örüljön, hogy a remek mclaren nem nyírta ki! Szerintem felejtse el ezt a komolytalan brigádot egy életre! Bruce forog a sírjában szegény!

 6. Denis Hunter:
  Alonso helyeben en lenyomnek egy egesz evadot es ugy mennek neki az 500-asnak is. Boven van meg benne annyi, hogy ez is beleferjen a teendoibe. Nem csak “na majd odamegyek es megnyerem a legnevesebb versenyuket” Mellesleg, ha jo csapathoz tudna menni, akkor akar egy Indy bajnoki cimre is ramehetne. Tobbet erne, mint az LMP1-es cime. (ha meglesz)

  Egyetértek. És én a helyében a Penske-nel probalkoznek be. Bár talán pilóta fronton ott van rá a legkevésbé szükség, de nem hiszem, hogy nemet mondanának rá. A Ganassi meg az Andretti a Honda miatt viszont necces lenne. A többi csapat viszont nem annyira kiemelkedő. Talán az ECR, de ők sem feltétlen élcsapat.

 7. Alonso helyeben en lenyomnek egy egesz evadot es ugy mennek neki az 500-asnak is. Boven van meg benne annyi, hogy ez is beleferjen a teendoibe. Nem csak “na majd odamegyek es megnyerem a legnevesebb versenyuket” Mellesleg, ha jo csapathoz tudna menni, akkor akar egy Indy bajnoki cimre is ramehetne. Tobbet erne, mint az LMP1-es cime. (ha meglesz)

 8. Szánalmas. A McLaren-nek sikerült az F1 után az IndyCar-ban is legégetnie magát. Komolyan meg is érdemlik.
  Egyébként én Alonso-ra leszek kíváncsi, hogy mit akar. Részt akar-e úgy venni, hogy benyomják vhova, vagy hagyja a francba. Mondjuk őt ismerve én inkább az előbbire tennék, lévén hogy mindenképpen meg akarja nyerni, az idő meg csak megy. Plusz 1 év hosszú idő. Persze menyerni idén valszeg sehogyse fogja, de még mindig jobb adott esetben utolsónak lenni, mint ez. Kivéve persze ha felbaszta az agyát és tényleg hazamegy.

 9. Nando: Most azon mehet az agyalás, hogy valahova bevásárolják magukat.. ? Amihez szerintem milliók kellenek, hogy valaki átadja a helyét és rajthoz tudjon állni jövőhéten.
  De amilyen ideg volt Alo, lehet hogy nem megy bele ilyen alamizsnába és már holnap fogja magát és hazautazik..

  Én az ideit hagynám a p*csába 😀 amúgy is Alot sztem felb*szták idegileg
  Jövőre jobban rá kell készülni egy versenyképes csapattal és odapörkölni egy poleval! 😀

 10. Zasalamel:
  Durva h Aloék sehol sincsenek ezekhez az időkhöz képest.

  Jövőre Andrettiékhez vagy vmelyik rutinos csapatba kell épülnie Alonak, biztos tárt karokkal várják, amekkora pr értéke van.

  Most azon mehet az agyalás, hogy valahova bevásárolják magukat.. 😀 Amihez szerintem milliók kellenek, hogy valaki átadja a helyét és rajthoz tudjon állni jövőhéten.
  De amilyen ideg volt Alo, lehet hogy nem megy bele ilyen alamizsnába és már holnap fogja magát és hazautazik..

 11. Nando:
  Simán benne van a pakliban, hogy Alo nem kér többet a Mclarenből és szerződést bont velük, hiába mondogattak Zakariás, hogy hosszútávú szerződésük van vele.

  Alonsot sem értem mi a francot erőlködik a mekivel, totál leégés amit művel ez a csapat évek óta. Már tavayl ott kellett volna hagyni őket miután visszavonult az F1-ből.

 12. roberto23: Az mondjuk kemény lenne. Na meg elég inkorrekt is azzal, akit kitennenek.
  Bár ez Amerikai, én simán kinezem. Rengeteg nézőt buknak ha Alo kiesik.

  ezért mondom h én nem lepődnék meg rajta ha az indycar bejuttatná alonsot. ez hatalmas üzlet nekik is, így most ezzel rohadt sok nézőt buktak. azért most megnézném zack nagyfejű brown arcát, hogy hogy lehetséges az h egy másik újonc csapat autó törés után képes volt megszerelni a gépet. vagy hinchcliff gárdája akik 1,5 óra múlva felkészítették a crash után a kocsit

 13. F1890:
  na most kiv leszek h mit tesz az indy/mclaren kettős. mert elvileg az autókat kvalifikálják a futamra, nem pedig a személyeket. szóval adott esetben könnyen előfordulhat h jövőhéten alonso mégis csak elindul vki helyett

  Az mondjuk kemény lenne. Na meg elég inkorrekt is azzal, akit kitennenek.
  Bár ez Amerikai, én simán kinezem. Rengeteg nézőt buknak ha Alo kiesik.

 14. Zasalamel: Előző körében nem váltott vissza és 1 tizeddel rosszabb lett az átlagsebessége, gondolom a fordulatot akarta fenntartani.

  hát nem egészen így volt. itt kvalin én még nem is láttam sose h visszaváltottak volna 4-esbe. pl karam is kihuzatta 223nál is 5-be.
  hát ez így nagyon necces lesz. de hátha

 15. nem akarok okoskodni de minek váltott vissza 4-esbe? utolsó körbe főleg nem volt értelme sztem. mondjuk így is elég lesz a bejutáshoz szvsz az idő, ez a lényeg.
  futamon meg bármi lehet. jövőre meg le kell szerződni andrettihez ők értik a dolgukat

 16. Zasalamel: Az a durva, h míg a többiek kormánya egyenesben egy picit jobboldal iszögben áll a kormány, addig alonál tök egyenesben áll a kormány, vagy lehet alo kérte ezt, mert zavarta még két éve ez a szög?

  Nem hiszem, hogy ő kérte direkt így, sokkal inkább hallani azt, hogy az autója vezethetetlen, volt is egy kép twitteren, hogy indys mércével mérve koppig el volt fordítva a kormány és hát láttuk tegnap, hogy nem is volt nagyon olyan köre amiben ne kellett volna bele emelni, inkább van köze szerintem az autó vezethetőségéhez, hogy nála nem áll annyira úgy a kormány mint a többieknek.

 17. Nando:
  Előbújt már a nap, lassan lehet valami, na már le is írták Alonsot és a Mclarent az Nbc-sek, mondjuk nem csodálom. ?

  Az a durva, h míg a többiek kormánya egyenesben egy picit jobboldal iszögben áll a kormány, addig alonál tök egyenesben áll a kormány, vagy lehet alo kérte ezt, mert zavarta még két éve ez a szög?

 18. Nando: Végig futott az agyamon, hogy amikor falnak verte az autót akkor is szélárnyékban ment, nem lenne egyszerű versenye az biztos, de talán ha sikerül bekerülni, lehetne egy jobb beállítást találni versenyre nagyobb leszorítóerőt használva. Na, de előbb ahhoz be kéne kerülni.. xD

  Itt nincs parc fermé az időmérő után? Még kocsikázhatnak vele egész héten, a futam előtt?

 19. Ebből max ottani idő szerint délután 4 fele lehet valami az előrejelzések alapján, de akkor se biztos, hogy felszárad a pálya, mert valószínűleg lesz utánpótlás, a legvalószínűbb szerintem, hogy holnapra átteszik, hogy normál körülmények között dőljön el.