Brit Nagydíj Kibeszélő

A megszokott és jól bevált Kibeszélő Topicot ismét létrehozzuk, hogy legyen hol megbeszélni a napi eseményeket.

A hétvége menetrendje

EseményIdőpont
1. szabadedzésPéntek 02:00
2. szabadedzésPéntek 06:00
3. szabadedzésSzombat 04:00
IdőmérőSzombat 07:00
FutamVasárnap 06:10

Aki esetleg még nem tippelt, az tippeljen ITT

Az alábbi linkeken lehet élőben nézni a hétvégét: M4 Oldala , Adás1 , Adás2 , Adás3
Az alábbi linken élő szektorok, köridők láthatóak: Live Timing

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. mrobi:
  Az is vicces, hogy itt sokat azt mondjatok hogy vettel világbajnoki cimeket vett el alonsotol, szerintem meg egy hasonlo helyzetben alonso eletben tudta tartani az utolso futamig az eselyeit, mig vettel rendre megtorik az ilyen csatakban.

  na igen test-test elleni csatákban gyengébb a csávó, nagyobb a hibázás esélye

 2. Volt szerencsém nemrég megnézni a futamot, hát mit ne mondjak, valami halál volt az SC fázis után… Ha az a degenerált bon dzsovi nem dobja el a vasat, messze izgalmasabb futam lett volna, de ott elhalt a történet. Mellesleg nem értem, miért nem volt elég a VSC fázis, de már mindegy is. Fetül meg újra bizonyította, hogy nyugdíjba kell vonulnia.

 3. Go.Michael:
  Számomra a futam egyértelmű momentumai a Leclerc-Verstappen adok-kapok volt. Elképesztő mit művelt ez a két srác, kerék a kerék ellen, ameddig és amíg lehetett kitették keményen a vállukat, atya ég de hiányzik az ilyen ebből az unalmas maszlagból. Leclerc pedig minden dicséretet megérdemel, ausztriában is megette amit lehetett, most viszont zseni volt, némileg tanulva abból az esetből. Ennek a két srácnak van töke. Ha visszavonulnak a jelenkori nagyok, akkor ez a két pali fogja írni a történelmet, finom kis csemege lesz az számunkra. Már a gokartos időkben is egymás agyára mentek, erről láttam egy videót, ahol Max idegállapotban van tizen-egynéhány évesen ? most pedig az f1-ben mehet a játék. Pazar volt.

  Ne feledjük, a tavalyi gumikkal Hamilton gumijai 1 kör után estek volna darabjaira Bottas turbulens levegőjében, Verstappené meg mondjuk 5 kör után a Leclercében. Magyarul a gumik most tényleg lehetővé tették a csatázásokat hasonló erősségű autók esetén, enélkül nem lett volna ez a klasszis adok-kapok. Ilyet mióta az F1-ben vannak nem tettem, de most dícséret illeti a Pirellit.

 4. Nem szívem csücske vettel, sosem volt az és nem is lesz, de azért ami sok az már sok. Ilyen bal*** brigádban, mint a Ferrari ki tudja hányan esnének szét fejben, ráadásul ekkora nyomás mellett. Még az évek óta hibátlan szezont produkáló Hamilton is hányszor koccolt Massával 2011-ben, pont amikor meg vettel futott hibátlan szezont.

  Eszembe sincs védeni vettelt, mert nem bajnokhoz méltóan kezeli a nyomást, de egy ilyen bal***kodó csapat mellett nem is csoda, egyáltalán nem látszik h jó irányba tartanának, sztem még Binottonak sincs fingja h mi lesz a jövőben, ilyen kiszámíthatatlan háttérrel lehet nekem is elmenne a kedvem az egésztől.

  Sokon múlik egy pilóta milyen csapatban dolgozik, nem mindenki rendelkezik olyan idegrendszerrel, mint Raikkonen.

 5. Számomra a futam egyértelmű momentumai a Leclerc-Verstappen adok-kapok volt. Elképesztő mit művelt ez a két srác, kerék a kerék ellen, ameddig és amíg lehetett kitették keményen a vállukat, atya ég de hiányzik az ilyen ebből az unalmas maszlagból. Leclerc pedig minden dicséretet megérdemel, ausztriában is megette amit lehetett, most viszont zseni volt, némileg tanulva abból az esetből. Ennek a két srácnak van töke. Ha visszavonulnak a jelenkori nagyok, akkor ez a két pali fogja írni a történelmet, finom kis csemege lesz az számunkra. Már a gokartos időkben is egymás agyára mentek, erről láttam egy videót, ahol Max idegállapotban van tizen-egynéhány évesen 😀 most pedig az f1-ben mehet a játék. Pazar volt.

 6. guide: Na oké,ezt jó lenne,ha már befejeznétek!
  Tudom,hogy piszkosul fáj,hogy Alonso két címet is elbukott Vettel ellen,ráadásul még a Ferrarinál is ő váltotta,de ne kezdjétek már el fikázni a vb címeit bosszúból.Nem pont az a bizonyíték arra,hogy régebben mennyivel összeszedettebb volt,hogy most képtelen egy győzelmet összekaparni??Valami megváltozott nála,ennek a felismeréséhez nem is kell túl jó megfigyelőkészség.És azt se hozd már ide légy szíves,hogy az RB egy rakéta volt,mert ez csak 1,5 évig volt elmondható.Ráadásul csak Seb alatt volt domináns.Bármennyire is nehéz elhinni,azt az autót Vettel lába tette naggyá.

  Akkor a lába miért nem teszi naggyá a ferrarit? 😀
  Én elismerem vettel kepessegeit, de szamomra Ő egy jó versenyő aki egyszer beleült a tutiba, de nem egy világklasszis.

 7. Amúgy Kimi előtt le a kalappal, 25 pont eddig, ha a középmezőny csatáját nézzük akkor sajnos 13 ponttal előtte ott van Sainz, de ő a második Ricsi vagy Norris eddig mögötte. Ide azt hogy gyenge a csapattrsa vagy sem, de ja nem rossz. Szerintem nem is a pontok a lényegesebbek hanem hogy pl két futammal ezelőtt Hulk nem tudott mit kezdeni vele. Megingathatatlanul tartotta maga mögött, bevetődött mikor kellett a verseny végén a csatába,itt letudta kyvatot, azt hiszem Kínában hideg gumikon még a Haasokat is leosztotta. Élvezi ezt a középmezőnyt egyelőre, szóval jól tette h maradt. Inkább így mint Vettel mellől a Ferrari ***ságainak áldozataként.

 8. renault4: Vettelnek a Red Bullnál nem volt potenciális ellenfele egyetlen másik csapatnál sem, mert Red Bull utcahosszal jobb volt mindig, amikor a címet nyertek Vettellel. Vettelnek nem kellett erőlködnie, össszpontosítania egy-egy előzés során. Az az autó mindig kezesbárány volt.

  Na oké,ezt jó lenne,ha már befejeznétek!
  Tudom,hogy piszkosul fáj,hogy Alonso két címet is elbukott Vettel ellen,ráadásul még a Ferrarinál is ő váltotta,de ne kezdjétek már el fikázni a vb címeit bosszúból.Nem pont az a bizonyíték arra,hogy régebben mennyivel összeszedettebb volt,hogy most képtelen egy győzelmet összekaparni??Valami megváltozott nála,ennek a felismeréséhez nem is kell túl jó megfigyelőkészség.És azt se hozd már ide légy szíves,hogy az RB egy rakéta volt,mert ez csak 1,5 évig volt elmondható.Ráadásul csak Seb alatt volt domináns.Bármennyire is nehéz elhinni,azt az autót Vettel lába tette naggyá.

 9. sztarvorsz: Pedig én emlékszem olyanra, mikor egészen magasröptű dolgokat művelt, Alonso vagy Schuacher ellen. Szerintem inkább a nyomás, feszültség az ő ellenfele, tehetség ügyileg nincs probléma. Illetve a motiváció a másik kérdőjel, bár a nyilatkozatai alapján motivált, szerintem valahol tudat alatt nincs meg az a tűz már. Ez totál àtjön a mimikájából, ahogy a rádióban beszél stb. Az megint más kérdés, hogy a Ferrari-val, vagy magával az magával az f1 féle élsport életvitellel van e problémája így 4 cím meg család stb után. Illetve lehet, hogy az van amire Marko is utalt, hogy Vettel az RB-nál tudott igazán kibontakozni, amikor ő volt a csapat csoda tehetsége, és mindenki körül ugrálta. A Ferrari keményebb terep, Alonso sem bírta mentálisan.

  Vettelnek a Red Bullnál nem volt potenciális ellenfele egyetlen másik csapatnál sem, mert Red Bull utcahosszal jobb volt mindig, amikor a címet nyertek Vettellel. Vettelnek nem kellett erőlködnie, össszpontosítania egy-egy előzés során. Az az autó mindig kezesbárány volt.

 10. renault4: Az utolsó mondatoddal teljes mértékben egyetértek. Vettel kerék-kerék elleni csatákban gyenge, a Red Bull-nál ezektől mentesen tudta megnyerni a címeit.

  Pedig én emlékszem olyanra, mikor egészen magasröptű dolgokat művelt, Alonso vagy Schuacher ellen. Szerintem inkább a nyomás, feszültség az ő ellenfele, tehetség ügyileg nincs probléma. Illetve a motiváció a másik kérdőjel, bár a nyilatkozatai alapján motivált, szerintem valahol tudat alatt nincs meg az a tűz már. Ez totál àtjön a mimikájából, ahogy a rádióban beszél stb. Az megint más kérdés, hogy a Ferrari-val, vagy magával az magával az f1 féle élsport életvitellel van e problémája így 4 cím meg család stb után. Illetve lehet, hogy az van amire Marko is utalt, hogy Vettel az RB-nál tudott igazán kibontakozni, amikor ő volt a csapat csoda tehetsége, és mindenki körül ugrálta. A Ferrari keményebb terep, Alonso sem bírta mentálisan.

 11. ann23:
  Soha nem fogom tudni elismerni Vettel tudását és a VB címeit se. Sajnos folyamatosan igazolja, h totál érdemtelenül nyert annyit. Remélem jól megbüntetik, és lassan ráeszmél a Ferrari, hogy óriási hibát vétett, amikor feltették rá a pénzüket. Teljes mellszélességgel Leclercet kell támogatniuk, nem is kérdés…

  Az utolsó mondatoddal teljes mértékben egyetértek. Vettel kerék-kerék elleni csatákban gyenge, a Red Bull-nál ezektől mentesen tudta megnyerni a címeit.

 12. Sajnos csak az első felét láthattam, de az alapján azt kell mondjam, hogy ma valami olyasminek lehettünk tanui, ami nagyon rég nem volt már, báemennyire is brutál unalmas már ez a Mercedes uralom. Leclerc ma igen nagyot nőtt a szememben, amit ma művelt, azt nem néztem ki belőle.

 13. Jó futam volt ez én azt mondom, persze én eleve nem úgy nézem egyébként sem, hogy ha az élen van csata akkor jó futam, amúgy meg szar. És a végére egész jó volt a Ricciardo-Sainz csata, és Albon is visszaesett az utolsó körben két helyet. Verstappen-Leclerc küzdelmére meg szavak nincsenek, és élen történt, a futam első köreiben meg az első helyért mentek a Mercedesek, szintén nem mindennapi történet. Szóval sztem aki ezzel sem elégedett, az vagy a kedvence miatt (szubjektív okok), vagy szimplán telhetetlen. Én nem szeretnék az f1ből motogp-t, autogp-t(?!) soha az életben, vagy ilyesmiket, h az első 4 előzgesse egymást végig a többiekről meg azt sem tudjuk, kik. Szerintem annál borzalmasabb nincs, mert csak egy szemszög. A sok előzéssel meg szintén elmegy annak is a varázsa, még akkor is ha nem DRS-el történik. Csoki-függőként egy olyan hasonlatot tudok mondani, hogy ha két napig nem eszek minden bajom van, de ha ünnepekkor ideömlesztenek 800-at akkor negyed annyira sem élvezem h állandóan tömöm magamba a bőség zavarában, kb ennyi, és ez kivetíthető számos területre. Rendkívül egyszerű.

 14. Ma végre érdemes volt leülni megnézni a futamot!

  Vettel balfékeskedéséig az elmúlt évek legjobb futama volt a silverstone-i. Mekkora egy töketlen banda ez az F1, hogy ezt a pályát akarták ejteni a futamok közül.

  Hamilton és Bottas nagyot küzdött, Hamilton nem érdemelte meg ezt a győzelmet.

  Leclerc letette az asztalra, hogy egy tökös pilóta. Innentől kiérdemelte az első számú státuszt a Ferrarinál. Vettel felett elszállt az idő. Nem ő lesz a Ferrarinál az, aki világbajnoki címet fog szerezni.
  Verstappen leckét kapott saját stílusából Leclerctől , ez nagyon jót jelent a jövőre nézve.
  A Renault nagy gondban lehet, mert a McLaren utcahosszal jobb. Riccardo sem tudja magából kihozni a legjobbat, amitől a legjobbak közé kerülhetne. Stílusára jellemző kifékezéssel egyszer sem tudott operálni akkor, amikor Sainzot üldözte.Szerintem jövőre a Ferrari leigazolja Vettel helyére.
  Norris versenye jól elszállt, nem igazán tudom miért esett vissza.

  Sajnos ilyen jó színvonalú futam után az elkövetkező futamok csak fájdalmas szenvedés lehet a képernyők előtt ülve.

 15. F1890: aztán miről írjon az ember?
  hamilton újabb unalmas futamáról?
  h bottas egy csigalassú űrhajógépes ember?
  h vettel ma ismét bal*** volt?
  h a ferrari már tegnap kreténkedett és leclerc látványos szenvedése által próbálta védeni a helyet de még boxban is bal***ok voltak a vörösök?
  amilyen jó volt a futam a feléig úgy pukkadt ki amint a gyorsabbak előre kerültek. így végére semmi izgalom, semmi kérdőjeles eset nem maradt amiről lehetne beszélni sztem

  Pl te megemlíthetnéd, hogy Lec ma nagyot ment. És betartotta amit ausztria után ígért, ha durváb kell játszani, akkor ő sem fél kitenni a “könyökét”. Profin csatázott a tapasztaltabb Maxal, nem tört senkin semmi, mindkét fél és a szurkolók is élvezték.
  Szerintem van miről beszélni. Bottasnak a címre nincs esélye, de még megráncigálhatja Ham bajszát, tény hogy nem klasszis, de ő is szépen harcolt, majd megtartotta a pozícióját, pedig egyértelműen lassabb volt, ha nincs sc, lehet végig ki tudja védekezni, és akkor azért más megvilágításba került volna ő is, így marad szopóágon.
  Két Haas pilótáról volt szó? Azonnali hatállyal kivágnám legalább Grojeant, csak bajt hoz a csapatra.
  Force india hagyatékáról elemzés? Mi a fene van a csapattal, döglődnek erősen.
  Ricsi vs Hulk csatáról, ott is az a képlet megy, hogy Ricsi jobb az időmérőn, de a csapat valahogy HULKIT előrébb juttatja a taktikával, mekinél Landot viszik hátrafelé míg Sainzot hozzák be pontszerzőbe. Azért voltak események.

 16. guide: A mai napot tekintve abszolút!:D
  Amúgy nem nyalizásból,de minden tiszteletem,hogy olyan pilótának szurkolsz,akinek alig volt esélye a dobogóra állni!Általában az emberek figyelmét,szimpátiáját csak a legsikeresebb versenyzők keltik fel.Ez nagy ritkaság és igazán becsüllek érte!:)

  Köszi! ?
  Néha szerintem amúgy még jobb is egy kevésbé sikeres pilótának drukkolni… 1-1 kiugró eredménynél volt, hogy annyira izgultam már, hogy levegőt sem kaptam! ?

 17. F1890: aztán miről írjon az ember?
  hamilton újabb unalmas futamáról?
  h bottas egy csigalassú űrhajógépes ember?
  h vettel ma ismét bal*** volt?
  h a ferrari már tegnap kreténkedett és leclerc látványos szenvedése által próbálta védeni a helyet de még boxban is bal***ok voltak a vörösök?
  amilyen jó volt a futam a feléig úgy pukkadt ki amint a gyorsabbak előre kerültek. így végére semmi izgalom, semmi kérdőjeles eset nem maradt amiről lehetne beszélni sztem

  Azért a Ferrari lágy gumis rajtja nem volt rossz döntés.Vettelnél egyértelműen,Leclerc alatt meg nem működött igazán jól a közepes sem.A boxtaktika a szokásos melléfogás,két pilótára egyidőben már képtelenek figyelni.Szerintem az RB már gyorsabb egy kicsit,mint a ferrari.Egy előnyük maradt,az időmérő.Bajban lesznek az év hátralévő részében,ha Gasly megtáltosodik és Vettelnek nem tudnak a kedvére való autót adni.A taktikázást is lesz módjuk gyakorolni bőven.

 18. S.Perez: ❤️
  Tök jó ilyet is olvasni néha! ?

  Amúgy érdekes, mert én meg Perez után pont Vettellel szimpatizálok a leginkább főleg amiatt, mert egyenes, korrekt versenyzőnek és embernek tartom. Szval ez az év eddig meglehetősen siralmas szurkolás szempontjából… ?

  A mai napot tekintve abszolút!:D
  Amúgy nem nyalizásból,de minden tiszteletem,hogy olyan pilótának szurkolsz,akinek alig volt esélye a dobogóra állni!Általában az emberek figyelmét,szimpátiáját csak a legsikeresebb versenyzők keltik fel.Ez nagy ritkaság és igazán becsüllek érte!:)

 19. guide: Én szurkolok Pereznek!A kedvenceim után valahogy az ő sorsa az egyetlen ami érdekel.Sok pilótát sztárolnak a mai mezőnyből szerintem érdemtelenül pl.Hülkenberg,miközben Perezről alig esik szó.Nagyon jó,okosan versenyző pilótának tartom.

  ❤️
  Tök jó ilyet is olvasni néha! 🙂

  Amúgy érdekes, mert én meg Perez után pont Vettellel szimpatizálok a leginkább főleg amiatt, mert egyenes, korrekt versenyzőnek és embernek tartom. Szval ez az év eddig meglehetősen siralmas szurkolás szempontjából… ?

 20. S.Perez: Ennyien drukkolnának itt Pereznek? ? ?

  Én szurkolok Pereznek!A kedvenceim után valahogy az ő sorsa az egyetlen ami érdekel.Sok pilótát sztárolnak a mai mezőnyből szerintem érdemtelenül pl.Hülkenberg,miközben Perezről alig esik szó.Nagyon jó,okosan versenyző pilótának tartom.

 21. plman:

  egyébként meg a Racing point az mi a jó fenét művel? most elvileg rendeződött a csapat helyzete nem? Akkor mi ez a nulla produktum tőlük? eddig szinte minden évben anyagi gondokkal küzdöttek, de ennek ellenére építettek elég jó autót mindig (vagy legalábbis év közben szépen fejlesztgették). erre most mikor már elvileg nincs anyagi gond akkor meg semmi. valami belső probléma van esetleg?

  Az “n”-edik évben használt autó alapjait az “n-2”-ik évben rakják le, de a tervezés/mérések/szimulációk nagy része az “n-1”-edik évben zajlik. Ergo, pont a tavalyi, financiális problémákkal és eladási tortúrákkal teli herce-hurcában kellett volna az idei autót megalkotni. Sajnos látjuk mekkora sikerrel. Sztem ők 2021-ben lesznek jelentősen előrébb (Amen).

 22. trialboj:
  Mindenki nyaral v mi van itt? Ez egy remek futam volt, annyi akcióval amiről napokig lehetne beszélni, és alig 400 komment? Már csak arra emelnek “tollat” az itteniek, ha az maFIA-t vagy Libertyt kell/lehet fikázni?
  Még nem olvastam bele, az itteni hszekbe, hétfőn szoktam átfutni, de nem értem miért nem volt most élet, már mindenki nyaral, vagy tényleg elkezdték betartani a fogadalmakat, és sokat nem nézik már a futamot?

  aztán miről írjon az ember?
  hamilton újabb unalmas futamáról?
  h bottas egy csigalassú űrhajógépes ember?
  h vettel ma ismét bal*** volt?
  h a ferrari már tegnap kreténkedett és leclerc látványos szenvedése által próbálta védeni a helyet de még boxban is bal***ok voltak a vörösök?
  amilyen jó volt a futam a feléig úgy pukkadt ki amint a gyorsabbak előre kerültek. így végére semmi izgalom, semmi kérdőjeles eset nem maradt amiről lehetne beszélni sztem

 23. trialboj:
  Mindenki nyaral v mi van itt? Ez egy remek futam volt, annyi akcióval amiről napokig lehetne beszélni, és alig 400 komment? Már csak arra emelnek “tollat” az itteniek, ha az maFIA-t vagy Libertyt kell/lehet fikázni?
  Még nem olvastam bele, az itteni hszekbe, hétfőn szoktam átfutni, de nem értem miért nem volt most élet, már mindenki nyaral, vagy tényleg elkezdték betartani a fogadalmakat, és sokat nem nézik már a futamot?

  Mert a forum 80%-a egy pilotanak szurkol aki ma kritikan alulit nyujtott, igy csendben vannak.

 24. Ma nem láttam semmit csak az összefoglalót, volrka jó párharcok. Na Lec kemény volt, így kell ezt, és ha mondjuk így nem hagy helyet Maxinak két hete ahogy most akkor van egy győzelem. Vettel borzasztó szerintem Kanada óta, azért Lec kezd a fejére nőni. Borzaszto Merci fölény? Kimi szép két pontnak örülök

  Nole meg nyert ❤️.. Sose rosszabb napot. mondjuk azt se láttam, ahogy olvastam jobb volt Federer, ha nem is kedvelem az öreget, egyáltalán nem, parádé volt a héten. De Nole az Nole. Az az agy..

 25. trialboj: De azért azzal te is egyet értesz, hogy ha kizárnák Hammertimeot, a mercivel egyetemben, csak úgy elmélet szinten, Lerágnánk a körmünket olyan izgalmas lenne a vb. Így meg 5-6 futammal a vége előtt meglesz matematikailag is mindkét kupa. Persze remek csapat, csak pont senkit nem izgat már, mert megölik az izgalmakat, és ezáltal tönkre verik a sportot, ami nem az ő hibájuk, de kicsit lehetne úgy alakítani a szabályokat hogy nekik nehezebb legyen, de ilyesmiről szó nincs, sőt úgy hallottam hogy az aero csonkolásból is ők jöttek ki a legjobban.

  Nyilván izgibb lenne ha nem lenne a merci, mert nekem se tetszik az,hogy a merci ennyire tarol, viszont az még annyira sem tetszik, hogy azon a néhány fórumon ami itthon létezik, folyton előkerülnek az olyasmi tartalmú megnyilvánulások amiket említettem. Olvastam már mondjuk szó szerint is azokat amiket leírtam.
  igen megölik az izgalmakat de én nem gondolom, hogy emiatt csak a merci lenne a hibás, a merci dolgozók csak a munkájukat végzik méghozzá igen komoly szinten ahogy az ábra mutatja. ez pedig ha jól tudom, az ellenfeleknek sincs megtiltva.
  egyébként ha már itt tartunk azért az is elképesztő, hogy a red bull mit művel azzal a lesajnált honda motorral. ezt nem gondoltam volna tavaly év végén. erőből harcolnak a dobogóért és már egy győzelmük is van amit izomból hoztak össze. az is kemény azért ha belegondolunk. és ahogy látni lehet eléggé javuló tendenciát mutatnak. a jelen helyzet alapján én most azt sem merném kizárni, hogy jövőre komoly kihívói lehetnek a mercinek. minden rosszmájúság nélkül bennük inkább látom a potenciált mint a ferrariban vagy a többiekben.

 26. plman:
  Azt én se vágom, hogy miért tulajdonítják Hamilton győzelmét kizárólag a sc-nek.
  Bottas kint volt és megint közepeset kapott tehát egyértlemű volt hogy bottas még egyszer jönni fog.
  Hamiltonék meg nyilván arra játszottak, hogy tovább marad és csak egy csere lesz nála. egyébként hamilton elég sűrűn játsza ezt ha megfigyeltétek.
  ez a duma meg amit mindenfelé hajtogatnak, hogy a merci megvette a f1-t, a fia-t meg hasonlók egyszerűen csak vicc. valaki elkezdte mert nem tudja elfogadni, hogy a merci felépített egy etalon csapatot ennyi.
  Ezért nem is annyira fórumozok mostanság mert ez az össznépi “rohadjon meg a merci” “Hamilton k.rva anyját” “köcsög toto” “takarodjanak már innen” mentalitás ami a különböző fórumokat jellemzi mostanság ez engem érdekel.

  De azért azzal te is egyet értesz, hogy ha kizárnák Hammertimeot, a mercivel egyetemben, csak úgy elmélet szinten, Lerágnánk a körmünket olyan izgalmas lenne a vb. Így meg 5-6 futammal a vége előtt meglesz matematikailag is mindkét kupa. Persze remek csapat, csak pont senkit nem izgat már, mert megölik az izgalmakat, és ezáltal tönkre verik a sportot, ami nem az ő hibájuk, de kicsit lehetne úgy alakítani a szabályokat hogy nekik nehezebb legyen, de ilyesmiről szó nincs, sőt úgy hallottam hogy az aero csonkolásból is ők jöttek ki a legjobban.

 27. mb C124: Na ez még kellemes lehetett… Emiatt nem is érzi rendesen az autót:
  http://f1vilag.hu/hirek/verstappen-mozgo-ulessel-vezetett-a-baleset-utan/

  Én pl már azt ki nem állhatom, ha nincs oldaltartása egy ülésnek, főleg ha bőr vagy műbőr (tapasztalat, ilyen csereülést kaptam a kárpitostól mikor a sajátot otthagytam), de hogy még mozogjon is alattam.

  Verstappen elég jól alkalmazkodik ezekhez a messze nem ideális helyzetekhez. Tavaly Braziliában is miután Ocon nekiment kiszakadt egy elég nagy darab a padlólemezből és utána is jobb tempót ment, mint Hamilton, Barcelonában meg úgy tartotta meg a 3. helyet, hogy hiányzott egy jelentős része az első szárnynak a bal oldalon. Amúgy egy kicsit ironikus, hogy ha azt nézzük, hogy ők a vb 3. helyért meccselnek, akkor jobban járt így mintha úgy futnak be ahogy az ütközés előtt voltak, mert akkor csak 2 ponttal tudta volna növelni az előnyét Vettel előtt (vagy 4-el ha Bottas őt nem előzi vissza a végén, de Vettelt igen), így meg 10-et hozott rajta. Persze a dobogónak gondolom akkor is jobban örültek volna ők is meg a Hondások is.

 28. Na de hogy hozzászóljak a futamhoz is. elég jó volt, Sőt nagyon jó volt.
  Bottas és hamilton jót csatázott az első körökben. Mondjuk szerintem végül rájuk szóltak, hogy nyugodjanak le és inkább lépjenek le a többiektől.
  a verstappen-leclerc csata az szép vólt. Azért a red bull is kezdi megatlálni a fonalat rendesen. Vettel meg hát no comment már tényleg amit csinál.
  A két HAAS is valami borzalom.
  egyébként meg a Racing point az mi a jó fenét művel? most elvileg rendeződött a csapat helyzete nem? Akkor mi ez a nulla produktum tőlük? eddig szinte minden évben anyagi gondokkal küzdöttek, de ennek ellenére építettek elég jó autót mindig (vagy legalábbis év közben szépen fejlesztgették). erre most mikor már elvileg nincs anyagi gond akkor meg semmi. valami belső probléma van esetleg?

 29. Sidious: Valószínűleg a földet érés okozta a nagyobb károkat, miután a kerékvető megdobta, de az mindegy is, mert az is az ütközés következménye volt.

  Na ez még kellemes lehetett… Emiatt nem is érzi rendesen az autót:
  http://f1vilag.hu/hirek/verstappen-mozgo-ulessel-vezetett-a-baleset-utan/

  Én pl már azt ki nem állhatom, ha nincs oldaltartása egy ülésnek, főleg ha bőr vagy műbőr (tapasztalat, ilyen csereülést kaptam a kárpitostól mikor a sajátot otthagytam), de hogy még mozogjon is alattam.

 30. mb C124: Nem is az ütközés volt, ami betett neki szerintem, mert a hátsó energiaelnyelő nyúlványnak ment neki Vettel. Az első szárnyával pedig kicsit a diffuzor bal oldalát fésülte meg, de nem nagy mértékben. Twitteren láttam képet. Hamiltonnak 17 Mexikóban jobban megsérült, szintén Vettel miatt…

  Ami nagyobb baj szerintem, mikor földet ért az ütközés után és a kerékvető is megreptette…

  Valószínűleg a földet érés okozta a nagyobb károkat, miután a kerékvető megdobta, de az mindegy is, mert az is az ütközés következménye volt.

 31. Azt én se vágom, hogy miért tulajdonítják Hamilton győzelmét kizárólag a sc-nek.
  Bottas kint volt és megint közepeset kapott tehát egyértlemű volt hogy bottas még egyszer jönni fog.
  Hamiltonék meg nyilván arra játszottak, hogy tovább marad és csak egy csere lesz nála. egyébként hamilton elég sűrűn játsza ezt ha megfigyeltétek.
  ez a duma meg amit mindenfelé hajtogatnak, hogy a merci megvette a f1-t, a fia-t meg hasonlók egyszerűen csak vicc. valaki elkezdte mert nem tudja elfogadni, hogy a merci felépített egy etalon csapatot ennyi.
  Ezért nem is annyira fórumozok mostanság mert ez az össznépi “rohadjon meg a merci” “Hamilton k.rva anyját” “köcsög toto” “takarodjanak már innen” mentalitás ami a különböző fórumokat jellemzi mostanság ez engem érdekel.

 32. Mindenki nyaral v mi van itt? Ez egy remek futam volt, annyi akcióval amiről napokig lehetne beszélni, és alig 400 komment? Már csak arra emelnek “tollat” az itteniek, ha az maFIA-t vagy Libertyt kell/lehet fikázni?
  Még nem olvastam bele, az itteni hszekbe, hétfőn szoktam átfutni, de nem értem miért nem volt most élet, már mindenki nyaral, vagy tényleg elkezdték betartani a fogadalmakat, és sokat nem nézik már a futamot?

 33. Sidious: A facebookos kommentszekció az egy vicc. Manapság már nem lehet szinte olyan cikket találni, ahol olyan viták alakulnak ki, amiknek van is értelme. Mindenki csak agyatlanul fröcsög, szidja az ellenfelet, annak a csapatát meg összeesküvéses elméleteket gyárt. Gondolom akkor most már ott át is léptek egy bizonyos határt ha tiltották a hozzászólásokat, ami azért is vicces, mert ma Hamiltont tekintve nincs is miért rinyálni, mert akár szerencséje volt, akár nem, a hülye is láthatta, hogy Bottasnak megint nincs semmi esélye. Miután kijött a boxba a finn az első cseréjére Hamilton jobb tempót autózott a használt gumikon, pedig neki mindenképpen gyorsabbnak kellett volna lennie, mert már akkor tudta, hogy 1-el több cseréje lesz és azt valahogy ki kell autózni.

  Néztem kb 1,5 sec-et hozott összesen rajta SC-ig de akkor már eltelt vagy 5-6 kör…

 34. Sidious:
  Verstappen szerint az ütközés után eltört a diffúzor, a padlólemez és meghibásodott a szervó. Nem semmi, hogy még így is tudott olyan tempót autózni, ami jobb volt a középmezőnynél + Gaslynál.

  Nem is az ütközés volt, ami betett neki szerintem, mert a hátsó energiaelnyelő nyúlványnak ment neki Vettel. Az első szárnyával pedig kicsit a diffuzor bal oldalát fésülte meg, de nem nagy mértékben. Twitteren láttam képet. Hamiltonnak 17 Mexikóban jobban megsérült, szintén Vettel miatt…

  https://cdn-1.motorsport.com/images/amp/YWXDgox6/s6/f1-mexican-gp-2017-lewis-hamilton-mercedes-amg-f1-w08-with-damaged-floor-6195960.jpg

  Ami nagyobb baj szerintem, mikor földet ért az ütközés után és a kerékvető is megreptette…

 35. panzerfaust:
  Az NSO-n meg az agyatlan fröcsögők miatt, bezárták már a futam alatti főcikknél a kommentszekciót. Ment a fröcsögés, hogy HAM miatt volt csak SC meg így nyerették meg vele, az nem tűnt fel nekik, hogy BOT így is úgy is szopóágon volt a bokszstratégia miatt. ?

  “Futbal” szurkolók… 😀 Főleg, ha bevernek pár sört, már nem az eszükről híresek, inkább a hangjukról, bár néha az is elég ha lelszáll a gyűlölettől a vörös, bocsánat lila vagy akármilyen köd. 😀

 36. panzerfaust:
  Az NSO-n meg az agyatlan fröcsögők miatt, bezárták már a futam alatti főcikknél a kommentszekciót. Ment a fröcsögés, hogy HAM miatt volt csak SC, meg így nyerették meg vele, az nem tűnt fel nekik, hogy BOT így is úgy is szopóágon volt a bokszstratégia miatt, meg nemcsak HAM nyert az SC-vel hanem VET, SAI is pl. ?

  A facebookos kommentszekció az egy vicc. Manapság már nem lehet szinte olyan cikket találni, ahol olyan viták alakulnak ki, amiknek van is értelme. Mindenki csak agyatlanul fröcsög, szidja az ellenfelet, annak a csapatát meg összeesküvéses elméleteket gyárt. Gondolom akkor most már ott át is léptek egy bizonyos határt ha tiltották a hozzászólásokat, ami azért is vicces, mert ma Hamiltont tekintve nincs is miért rinyálni, mert akár szerencséje volt, akár nem, a hülye is láthatta, hogy Bottasnak megint nincs semmi esélye. Miután kijött a boxba a finn az első cseréjére Hamilton jobb tempót autózott a használt gumikon, pedig neki mindenképpen gyorsabbnak kellett volna lennie, mert már akkor tudta, hogy 1-el több cseréje lesz és azt valahogy ki kell autózni.

 37. panzerfaust:
  Az NSO-n meg az agyatlan fröcsögők miatt, bezárták már a futam alatti főcikknél a kommentszekciót. Ment a fröcsögés, hogy HAM miatt volt csak SC, meg így nyerették meg vele, az nem tűnt fel nekik, hogy BOT így is úgy is szopóágon volt a bokszstratégia miatt, meg nemcsak HAM nyert az SC-vel hanem VET, SAI is pl. ?

  Itt is néha fogom a fejemet néhány hozzászólás miatt, de még így is messze ez a legjobb hely szerintem a magyar F1 nézőinek. Más helyeken elég ha 2-3 kommentet elolvas az ember és már elég agysejtet kiírtott egy egész napra.

 38. Érdemes megemlíteni hogy a ferka stratégáinál, (akiket BTW fotelszakikkal is helyettesteni lehetne, már az is előrelépés lenne) csak a mekis taktikai felelősök hibáztak nagyobbat, ott ugyanis Landot sikeresen kisakkozták a pontzónából, míg a csapattárs aki eleve kívülről indult, a lehető legjobb eredményt érte el.

  De komolyan nem gondoltam, hogy a ferrari ma is meg tudja majd oldani hogy Lec Vettel mögé kerüljön, csúnyán rámcáfoltak, viszont nem számoltak a SpinNow gombbal, amit Vettel valahogy mindig akkor talál meg, mikor már éppen feledésbe merülne az utolsó bakija.

  De komolyan, van olyan pilóta aki ennyit hibázott az elmúlt 1 évben mint ő? Ok talán a suta Grozsi, aki SC alatt vagy boxból kihajtva is belefordul a falba, de komoly pilótától ennyi hibára nem emlékszem, Ham egész pályafutása alatt nem vétett ennyi hibát, mint Vettel 18-19 ben, és ez szomorú.

 39. Az NSO-n meg az agyatlan fröcsögők miatt, bezárták már a futam alatti főcikknél a kommentszekciót. Ment a fröcsögés, hogy HAM miatt volt csak SC, meg így nyerették meg vele, az nem tűnt fel nekik, hogy BOT így is úgy is szopóágon volt a bokszstratégia miatt, meg nemcsak HAM nyert az SC-vel hanem VET, SAI is pl. 😀

 40. DUdi: Persze, azért is írtam, hogy kilóghat (bár inkább kilóg) a sorból. Nekem inkább az a szembetűnő, hogy Lewis és a Mercedes (és alkalmanként Bottas is) mindennel tud spórolni a versenyen amíg mögöttük egymást püfölik és körülményekhez képest végig a maximumon kell menniük. Óriási dominanciájuk van, csak játszanak a mezőnnyel. Idén 1X került porszem a gépezetbe, nem sok olyan alkalom lesz már idén szerintem.
  Jah és a félreértések elkerülése végett: ez nem a Merci ellen szól. Nekem ez a meglátásom.

  Sajnos kb megint akkora fölényben vannak, mint a hibrid éra első három évében. A mai nap mondjuk a kezükre is játszott minden, mert Leclerc és Verstappen 20-30 körig folyamatosan csatáztak egymással, aztán az SC fázisnál bekerültek a lassabb csapattársaik mögé. Hamilton meg kb kapott egy ingyen kiállást és onnantól, hogy Bottas eltünt előle senki nem zavarta, így a különbség most még nagyobbnak tűnhetett, mint amilyen valójában volt.

 41. Sidious: Verstappen autója csoda, hogy kibírta ezt, szóval ennek így sok jelentősége nincsen. Egészen addig gyorsabb volt a Ferraiknál, amíg Vettel nem öklelte fel, persze a Mercedes ellen neki se lett volna esélye.

  Persze, azért is írtam, hogy kilóghat (bár inkább kilóg) a sorból. Nekem inkább az a szembetűnő, hogy Lewis és a Mercedes (és alkalmanként Bottas is) mindennel tud spórolni a versenyen amíg mögöttük lévők egymást püfölik és körülményekhez képest végig a maximumon kell menniük. Óriási dominanciájuk van, játszanak a mezőnnyel. Idén 1X került porszem a gépezetbe, nem sok olyan alkalom lesz már idén szerintem.
  Jah és a félreértések elkerülése végett: ez nem a Merci ellen szól. Nekem ez a meglátásom.

 42. DUdi:
  Az utolsó kör idejei =nagyjából ugyanakkor voltak a boxban, ugyanolyan gumi)
  Hamilton 1:27.369
  Leclerc 1:29.449
  Gasly 1:29.975
  Verstappen 1:29.855

  Ok, Maximus kilóghat a sorból, mert nem lehet tudni, hogy mennyire sérült azautója.

  Verstappen autója csoda, hogy kibírta ezt, szóval ennek így sok jelentősége nincsen. Egészen addig gyorsabb volt a Ferraiknál, amíg Vettel nem öklelte fel, persze a Mercedes ellen neki se lett volna esélye.

 43. Paberto: Es ez mit bizonyit? Egyedul Hamilton ment ra a leggyorsabb korre, mindenki mas ugy gondolta hogy Bottas a friss lagyon megfutott ideje az ugyis verhetetlen, igy egy “normal” sporolos utolso kort teljesitettek.

  Nekem pl jó bizonyíték arra, hogy mekkora ordas nagy kamu volt a monacoi színjáték.

  Az meg már lol kategória, hogy Hamilton minden évben legalább 100 fővel többet említ a gyárban, most már 2000-nél járunk. Ilyen forrásokkal nem csoda, hogy tönkreverik a világot.

  Volt két futam, ami nem fulladt unalomba, az emberek pedig rögtön elfelejtették, hogy valójában szembe vannak pisálva…

 44. DUdi:
  Az utolsó kör idejei =nagyjából ugyanakkor voltak a boxban, ugyanolyan gumi)
  Hamilton 1:27.369
  Leclerc 1:29.449
  Gasly 1:29.975
  Verstappen 1:29.855

  Ok, Maximus kilóghat a sorból, mert nem lehet tudni, hogy mennyire sérült azautója.

  Es ez mit bizonyit? Egyedul Hamilton ment ra a leggyorsabb korre, mindenki mas ugy gondolta hogy Bottas a friss lagyon megfutott ideje az ugyis verhetetlen, igy egy “normal” sporolos utolso kort teljesitettek.

 45. Nando: Már nem azért, de én olyat nem állítottam, hogy élete legjobb formájában versenyez, más egy top autóban versenyezni és más a sűrűjében menni azonos erősségű autók ellen, nem kell nagy tudomány megállapítani, hogy Kimi elég jól érzi magát ilyen körülmények között és jól egerészi fel magát mindig, elég következetesen vezet, persze ez köszönhető a rutinnak is.

  Nem ez lentebb Bogyi volt, onnan indult az egesze hogy most Kimi mennyire is kurv@ jol vezet.

 46. DUdi:
  Az utolsó kör idejei =nagyjából ugyanakkor voltak a boxban, ugyanolyan gumi)
  Hamilton 1:27.369
  Leclerc 1:29.449
  Gasly 1:29.975
  Verstappen 1:29.855

  Ok, Maximus kilóghat a sorból, mert nem lehet tudni, hogy mennyire sérült azautója.

  Azonnali hatállyal 400 főre korlátoznám egy F1-es csapat létszámát.

 47. Paberto: Pedig egyszeru. Ha Kimi mellet egy top pilota ulne a masik autoban, es gyorsabb lenne es TR-hoz kepest erosebb autok ellen menne (az o peldajaban jelen esetben McLaren), mikozben Kimi joval hatrebb Albon ellen menne, akkor is az lenne e a velemeny hogy Kimi elete egyik legjobb formajaban van?

  A dolog egyszeru, Kimi megmerettetett Alonso es Vettel ellen is azonos autokban es mindketto bucira verte a Finnt. Ez az ami szamit, nem GIO es a mezony vegehez hasonlitott teljesitmeny.

  Már nem azért, de én olyat nem állítottam, hogy élete legjobb formájában versenyez, más egy top autóban versenyezni és más a sűrűjében menni azonos erősségű autók ellen, nem kell nagy tudomány megállapítani, hogy Kimi elég jól érzi magát ilyen körülmények között és jól egerészi fel magát mindig, elég következetesen vezet, persze ez köszönhető a rutinnak is.

 48. Nando: Ezt kajak nem tudom értelmezni. ?

  Pedig egyszeru. Ha Kimi mellet egy top pilota (a pelda szerint Hamilton) ulne a masik autoban, es gyorsabb lenne es TR-hoz kepest erosebb autok ellen menne (az o peldajaban jelen esetben McLaren), mikozben Kimi joval hatrebb Albon ellen menne, akkor is az lenne e a velemeny hogy Kimi elete egyik legjobb formajaban van?

  A dolog egyszeru, Kimi megmerettetett Alonso es Vettel ellen is azonos autokban es mindketto bucira verte a Finnt. Ez az ami szamit, nem GIO es a mezony vegehez hasonlitott teljesitmeny.

 49. Tavaly is végig konstans volt és úgy tűnik idén is, az életkor meg relatív.

  Snickers?! En inkább egy jobb Twixet kérek. ??

  Kár nagyon ezért a Vettel hibáért. Kíváncsi lettem volna hogy Max enélkül hol végzett volna…

  Tomika: Ha olyan autoval megy ami nekivan kitalalva megtud verni barkit. De mar oreg es nem konstans neha. De neked meg lehetne annyi eszed hogy nem irsz ilyeneket mert ez provokativ. Neha ugy viselkedsz mint 1 13eves. Egyel egy snickerset. ?

 50. Bogyi007:
  Mi ebben a provokálás? Kimi idén – attól mert nem látszódik még, élete egyik legjobb formájában vezet, mig Vettel egyértelműen mélyponton van.
  Kimi képes lenne most megverni a németet…
  Pontosabban jövőre, ha egy csapatba kerülnének. De ez nem fog megtörténni.

  Csak kivancsisagbol kerdezem, honnan tudod hogy Kimi elete egyik legjobb formajaban vezet? Nincs kihez viszonyitani a teljesitmenyet. Az hogy GIOt megveri, illetve el tud kapni egy Albont egy TR-ben nekem nem bizonyitek semmire.

 51. Bogyi007:
  Mi ebben a provokálás? Kimi idén – attól mert nem látszódik még, élete egyik legjobb formájában vezet, mig Vettel egyértelműen mélyponton van.
  Kimi képes lenne most megverni a németet…

  Ha jól emlékszem Vettelnek és Kiminek hasonló az autóigénye. Ergo annyi lenne, hogy mindketten szenvednének.

 52. F1890: azért mert megver egy giovinazzit? tény h jól megy az öreg, de én mindig is azt vallottam h más egy giovinazzi,vandoorne mellett fölényeskedni mint egy erős csapattárs mellett

  Futamon valoban meglepoen pontosan megy az oreg. Remelem ez igy is marad! Go Kimi! 🙂

 53. Bogyi007:
  Mi ebben a provokálás? Kimi idén – attól mert nem látszódik még, élete egyik legjobb formájában vezet, mig Vettel egyértelműen mélyponton van.
  Kimi képes lenne most megverni a németet…

  azért mert megver egy giovinazzit? tény h jól megy az öreg, de én mindig is azt vallottam h más egy giovinazzi,vandoorne mellett fölényeskedni mint egy erős csapattárs mellett

 54. Bogyi007:
  Mi ebben a provokálás? Kimi idén – attól mert nem látszódik még, élete egyik legjobb formájában vezet, mig Vettel egyértelműen mélyponton van.
  Kimi képes lenne most megverni a németet…

  Ha olyan autoval megy ami nekivan kitalalva megtud verni barkit. De mar oreg es nem konstans neha. De neked meg lehetne annyi eszed hogy nem irsz ilyeneket mert ez provokativ. Neha ugy viselkedsz mint 1 13eves. Egyel egy snickerset. 😀

 55. Mi ebben a provokálás? Kimi idén – attól mert nem látszódik még, élete egyik legjobb formájában vezet, mig Vettel egyértelműen mélyponton van.
  Kimi képes lenne most megverni a németet…
  Pontosabban jövőre, ha egy csapatba kerülnének. De ez nem fog megtörténni.

  Tomika: Megtenned hogy nem provokalod a forumozokat? Bolcsebb lennel ha nem hangoztatnal ilyeneket. Egyebkent Grat Kimi szep volt! ?

 56. Kimi már tavaly is majdnem megverte, igy legalább megtörténne ténylegesen is…

  Tpal: Ez a Ferrari nem tudom mikor lehet bajnoki kihívó, de sanszos, hogy nem Vettellel lesznek újra bajnokok. Szerintem vagy vissza kéne vonulnia, vagy elmehetne az Alfába Kimi mellé levezetni. Talán még a renoméját is helyre tudná állítani.

 57. Tpal: Ez a Ferrari nem tudom mikor lehet bajnoki kihívó, de sanszos, hogy nem Vettellel lesznek újra bajnokok. Szerintem vagy vissza kéne vonulnia, vagy elmehetne az Alfába Kimi mellé levezetni. Talán még a renoméját is helyre tudná állítani.

  LEc formáját látva, sztem a ferka változtathatna e téren is és ezentúl fiatalokat ültetne be, ott van Ocon, Norris, de mgé Russel is meggondolandó.. 😀 olcsók és türelmesek

 58. Zasalamel:
  Vettel helyében én lelépnék, senkinek se jó ez már, h hibákat hibára halmoz. Ferka helyében meg átgondolnám a hosszabbítást, bőven akad fiatal vettel helyére.

  Ez a Ferrari nem tudom mikor lehet bajnoki kihívó, de sanszos, hogy nem Vettellel lesznek újra bajnokok. Szerintem vagy vissza kéne vonulnia, vagy elmehetne az Alfába Kimi mellé levezetni. Talán még a renoméját is helyre tudná állítani.