Turbógond nélkül Verstappen első pole-ja is meglehetett volna?

Max Verstappen úgy érzi, a Honda-motor kihagyásai nélkül akár még a pole pozícióra is lett volna esélye Silverstone-ban. Pierre Gasly eközben most még az újabb veresége ellenére is tud örülni.

Max Verstappen (Fotó: XPB)Teljes cikk megtekintése

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. Na meg az is árnyalja azért a képet, hogy az RB is szereti amennyire csak lehet a határon túráztatni a rendszert. A Renaultnál is volt olyan spec zmtalán tavaly, amit a gyári csapat nem mert bevetni élesben megbízhatósági aggályok miatt, a Red Bull viszont nem gondolkodott rajta.

 2. Nando: Gaslynál is a turbó adta meg magát ? Akkor az még nagyobb gond, mert azóta ez már egy új fejlesztésű turbó aminek elvileg többet kellene bírnia. Persze mindenki belefut hibákba, de Maxinál elég sűrűn van az mostanában, hogy resetelni kell valamit futam közben, Ausztriában meg odacsavartak neki rendesen az utolsó 10-15 körre, az biztos nem tett jót a cuccnak.

  Bakuban a kardántengely hibásodott meg. Amúgy állítólag a Honda legutóbbi fejlesztése nem plusz lóerőket hozott hanem pont abban segített, hogy többet lehessen a motort nagy teljesítményen futtatni. Szóval remélhetőleg nem lesz vele gond. Egyébként Verstappen már a Renaultnál is többször panaszkodott turbo lagra meg a motorfékre. Aztán asszem Szingapúrba Cyril be is szólt neki, hogy Max túl sokat panaszkodik és Ricsi jobban tudja kezelni ezt a hibát, ami pont egy olyan kvali illetve verseny volt, ahol Verstappen rávert az ausztrálra 6 tizedet egykörön és majdnem 50 mp-t a versenyen.. 😀

 3. Sidious: Gasly autójában már meghibásodott Bakuban. Amúgy meg előbb utóbb szinte mindenki belefut egy technikai gondba egy ilyen hosszú szezonban, remélem majd valami olyan pályán jön ki, ahol nem sok esélyük van.

  Gaslynál is a turbó adta meg magát ? Akkor az még nagyobb gond, mert azóta ez már egy új fejlesztésű turbó aminek elvileg többet kellene bírnia. Persze mindenki belefut hibákba, de Maxinál elég sűrűn van az mostanában, hogy resetelni kell valamit futam közben, Ausztriában meg odacsavartak neki rendesen az utolsó 10-15 körre, az biztos nem tett jót a cuccnak.

 4. Nando:
  2-3 futam óta elkezdték kitolni a határokat és nyomást helyezni a Hondára, hogy több kell, ez benne van ilyenkor a pakliban, lehet hogy nem kell sokat várnunk arra, hogy idén először a Honda is meghibásodik futamon.

  Gasly autójában már meghibásodott Bakuban. Amúgy meg előbb utóbb szinte mindenki belefut egy technikai gondba egy ilyen hosszú szezonban, remélem majd valami olyan pályán jön ki, ahol nem sok esélyük van.

 5. Ha tényleg volt ilyen, akkor kár érte, de ha megvan a tempó a versenyen, akkor nincs nagy jelentősége. A Red Bull meg általában simán megy a győzelemért, ha csak ilyen minimális a lemaradásuk időmérőn. Ennél pl Ausztriába is többet kaptak egykörön és az ráadásul egy rövidebb pálya, aztán vasárnap meg ők voltak a leggyorsabbak.