Vettel: Az nem normális, hogy a Q1-ben vagyok a leggyorsabb

Nincs magyarázata Sebastian Vettelnek az idei talán leghaloványabb időmérős teljesítményére. De biztosra veszi, hogy a vasárnapi Brit Nagydíjon már rendben lesz.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)Teljes cikk megtekintése

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. AMuS suspects that Ferrari’s attempts to load the front with more downforce (since France) made the rear more instable, which is something Leclerc doesnt mind, but entirely against Vettel’s need for a stable rear. It would only be a real problem over one lap. On friday it was still close, however Ferrari’s actions to fix their front tyre wear issues overnight made the rear instability issues even more prominent and thus worse for Vettel. He is 20kph slower than Leclerc throught Becketts, loses 2-3 tenths alone there. If it was up to him he would have used medium tyres in Q3, but he says that they need it in the race.

 2. Én még biztos nem írnám le Vettelt, már csak a kanadai időmérő miatt sem, ahol hatalmas kört rakott össze, Leclerc közel 7 tizedet kapott, ráadásul egy rövid pályán. Szerintem várjunk még azzal, hogy “fel van vele mosva a padló”. Vettel eddig összességében 5-3-ra veri Leclercet időmérőn (a monacoi és az osztrák nagydíjat nem számítva), meglátjuk hogy alakul majd 4-5 futam múlva.

 3. Kár érte jó ügynök volt. Lehet már egy jó ferkában sem menne olyan szinten mint fénykorában, de talán a remény hogy van esély a végső győzelemre ismét beindítaná a vadász ösztönt. Ez így kevés, ha még a csapattársával sincs harcban, nem marad nekünk sem mit nézni. Azért Gázlytól kikapni elég nagy szégyen.

 4. Az oké,hogy Sebnek ez az egyik,ha nem a leggyengébb pályája,de az a közel 7 tized ,az rengeteg!Nem tudom mennyire élvezi,hogy a csapattársa rendszeresen a pole pozícióért harcol,miközben neki csak a mezőny közepe előtt jut hely az időmérőn,de én cseppet sem.Leclerc ráérzett az autóra és gondolom neki jobban passzolnak a fejlesztések is.Ha ehhez még hozzávesszük a mentális állapotát..Valami elkezdődött és ne legyen igazam,de azt gyanítom,hogy innen már csak szenvedés jön.:((
  De talán már nem is érdekli igazán és év végén tényleg abbahagyja a versenyzést akár önszántából,akár egy kis rásegítéssel.

 5. itt vmi nagyon félrement ma, vagy a beállítás vagy ő volt gyengusz, vagy mindkettő. ennyi gyors kanyarral teletűzdelt pályán nem szabadna ennyit kapni. főleg h elvileg a lassú kanyarokban lehet sok időt nyerni a másikhoz képest, nem pedig a gyorsban 😀
  mondjuk ezen a pályán sosem volt jó, de ez a mai teljesítmény igazi gaslysra sikeredett 😀 holnap lehet majd javítani 🙂
  viszont nehéz lesz, mert a ferrari megint ostoba módon a leglágyabbakat tette fel a q2 végére, így a győzelem eléggé kizárva, verstappen futamon jobb mint kvalin, leclerc más kateg a héten, egyedül gasly fogható