Egy újabb súlyos hibáért már eltiltás jár Vettelnek

Sokba kerülhet egy mostanihoz hasonló súlyosságú újabb vétség Sebastian Vettel számára: az eltiltás veszélye fenyegeti.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)Teljes cikk megtekintése

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. macska:
  Szerencsétlen hogy jutott idáig?

  Elég szépen összefoglaltad. Én is tanácstalan vagyok azzal kapcsolatban, hogy mitől siklott ez az egész ennyire félre.
  Látszólag meg volt a kémia, úgy nézett ki alakul az autó is, nem volt kérdés a csapaton belül betöltött pozíciója, ennyi címmel a háta mögött a kezdők drukkja sincs elvileg benne. Akkor mégis min ment félre? Mintha egy szemvillanásra elfelejtett volna higgadtan viselkedni.
  Nem látok bele a dolgokba, csak tippelni tudok, de szerintem közrejátszhat magánéleti probléma is, ezzel legalábbis indokolhatóak lennének a dolgok némiképp. Továbbá Marchione halála a lehető legrosszabbkor jött, nem csak neki, az egész FIAT konszernnek. De nála is pontosan utána kezdődtek a komolyabb botlások. Még egy okot tudok megnevezni, ami kicsit távolabbi, és nem friss téma, de az Schumacher hiánya. Le is nyilatkozta, azthiszem tavaly, hogy nagyon hiányzik neki, és kérné is a tanácsát, ha lehetséges lenne. Abban biztos vagyok, hogy hiányzik mellőle egy mentor, aki elég bölcs hozzá, hogy terelgesse és ad is Vettel a szavára. Red Bullnál ez végig megvolt stabilan, Ferrarinál kicsit MA lehetett ilyen szerepkörben, de már ő sincs.
  Nem tudom van-e neki visszaút abba a ligába ahova ő valójában való, viszont ezt rossz nézni jelenleg az tény. Tudom, hogy Ferrari-álom, ésatöbbi, de csak remélni tudom kinyilik a szeme és ráébred neki most nem itt van a helye. Vissza kéne menjen a korábbi csapatához, szerintem fogadnák őt. Aztán apránként újraformálni a karrierjét.

 2. Szerencsétlen hogy jutott idáig? Már sajnálom. Beszélgettem olasz ismerősökkel, néhányukat érdekli is a F1, Vettelre már csak legyintenek, nullának tartják. Leclerc a jövő.

  Most néztem meg ezt a videót: https://youtu.be/LSaUv17nxqo

  Ebben sorra veszi egy Vettel szimpatizáns youtuber, milyen hibákat követett el az elmúlt három év során. Annál, amit mostanság mutat, nyilván jobb, nem volt véletlen az, hogy négyszer nyert világbajnokságot, bár a legjobb autóban ült, azért azokat meg is kellett nyerni. Együttérzek a szurkolóival meg vele is, pokolian fájhat ez nektek most. Nem kárörvendeni jöttem. Az idei Kanadai Nagydíjon neki volt igaza és ő volt a legjobb. Ez a kép beleégett a memóriámba:

  https://pasteboard.co/IwP9I2w.png

  Ennek a sportnak még mindig nagy szüksége volna egy erős Vettelre, akire akár az ifjak is mint olyan hősre tekinthetnének, mint akár Alonso tekinthetett Schumacherre annak idején. “Az elődöm, akit le kell győznöm”

  Sajnos jelenleg Vettel nem képes betölteni ezt a szerepet. Négyszeres világbajnokként mennyire kellemetlen az, hogy egy Stroll (érted, egy Stroll? aki csak apuci pénze miatt vezethet a F1-ben) idiótának nevezi őt és még igaza is van. Nagyon nincsenek itt rendben a dolgok. Egyetértek azokkal, akik azt gondolják, csapatot kellene váltania. Lehet, hogy a győzelemre nem lenne többé esélye egy középcsapatban, de méltó módon tudna búcsúzni a cirkusztól például Kimiéhez hasonló munkás nyolcadik helyekkel, ami után mosolyogva száll ki az autóból és áll kamerék elé. Szomorú volt nézni elsötétített napszemüvegben nyilatkozni Monza után, csak túl akart lenni az egészen és láthatóan szégyellte magát, miközben a csapattársa hősies győzelmet aratott két Mercedes előtt. Megalázó és szégyen és átérzem a tehetetlen dühöt, amiért csak saját magára lehet dühös. Már az olaszok sem benne látják az új Schumachert, sokkal inkább Leclercben, ami megint csak kés a torkán. Leclerc fiatal is, olaszul is kiválóan beszél, az eredményeket is szállítja, egyre inkább elfogy Vettel körül a levegő és a korábbi fényes eredményei áttekintése után nem marad más érv mellette. És neki sem marad érve a Ferrari mellett.

  Néha egy kapcsolatnak az tesz a legjobbat, ha a résztvevő felek még békében képesek elválni és nem jutnak el addig a pontig, ahonnan már nem lesz visszatérés. Ha már lejtőn vagyunk, de még a megfelelő időben búcsúzunk el egymástól, még van esély arra, hogy évek távlatából visszatekintve ne egy keserű emléknek tűnjön az együtt töltött idő. Vettel és a Ferrari kapcsolata már túl van a zenitjén és ezt nekik is érezniük kell, mivel nem hülyék. Valamelyik félnek ki kell mondania azt, hogy ez a kapcsolat halott. Ha folytatják, ez már jobb nem lesz.