Orosz Nagydíj Kibeszélő

A megszokott és jól bevált Kibeszélő Topicot ismét létrehozzuk, hogy legyen hol megbeszélni a napi eseményeket.

A hétvége menetrendje

EseményIdőpont
1. szabadedzésPéntek 02:00
2. szabadedzésPéntek 06:00
3. szabadedzésSzombat 04:00
IdőmérőSzombat 07:00
FutamVasárnap 06:10

Aki esetleg még nem tippelt, az tippeljen ITT

Az alábbi linkeken lehet élőben nézni a hétvégét: M4 Oldala , Adás1 , Adás2 , Adás3
Az alábbi linken élő szektorok, köridők láthatóak: Live Timing

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. Tpal: Többjelentésű. Az első lehet az, amit te írtál, én viszont arra gondolok, hogy ugyanazt csinálta, mint Spaban, hogy az első pár körben szétgyilkolja a gumit, aztán majd lesz ami lesz.

  Ezen a pályán van gumikopás, de közel sem olyan mértékű mint pl spa-ban, még ha el is kopott volna a gumi, nem történt volna drasztikus lassulás, továbbá amilyen k*rvajó pálya ez is, simán kivédte volna vettelt, vagy Hamiltont.

 2. Most olvastam át miről dumáltatok.
  Jó szar futam lett belőle, pedig érdekesen indult. A ferka patkánykodása érthetetlen számomra, nincsenek harcban senkivel semmiért, milyen marhaság volt ez a rajt utáni megállapodás? Nem nézett valaki sky-t, ott tárgyalták, kérdezték róla Binottót?

  Vettelre mikor rászóltak, a csapat nem mondta, hogy AZONNAL állítsa le az autót, persze teljesen korrekt helyen állt, meg, de biztos vagyok benne, hogy tudta: Külső íven van, minimum VSC-t okozhat vel, Ham még nem volt kint, Lec-et ez tönkre vághatja.
  Ha szándékosan csinálta zseniális 🙂 Remélem idén még lesz alkalma bebizonyítani hogy jó versenyző, és aztán elmegy, mielőtt berakják 2. számúnak.
  Alo ellen nagyon gyűlöltem hogy olyan könnyen nyert (sokszor), de amit a ferka most csinált vele az nehezen volt érthető.
  Miért nem képesek hagyni a két pilótát hogy lemeccseljék egymással? Mindkettő kapja a legjobb taktikát, kit érdekel most Ham? Nincsenek vele harcban, döntsék el MOST mi legyen jövőre a felállás, és első versenytől kezdve azt tolják, ha a NUMBER WAN ellen készülnek harcba, akinek ugye ott a Zsákos Bilbó szintű segítsége.

 3. F1890: tegyük fel így volt. szted nem szóltak volna rá h ne használja túl a technikát? nem játszották volna be a csapatrádiót?

  dehogynem

  ezen elméleteket sose értettem mikor vki azt mondja h egy technikát szét lehet hajtani. nem lehet, arra tervezték h hajtsák. főleg ekkora felügyelet mellett nem lehet széthajtani vmit

  Nem állítom, hogy biztosan ez történt, de számomra egy elég hihető teória. Főleg akkor volt ez az érzésem, mikor V-12-zött idegesen.
  Igen, az erről szóló rádiózás hiánya jó érv az elmélet ellen! (az én érveim meg mellette).

  Amúgy alapvetően ma már tényleg nem annyira igazak a “széthajtotta” elméletek, de azért váratlan meghibásodások előfordulnak, és ha engedték neki az erősebb módot, és nem is volt előjele meghibásodásnak, az pl. lehet magyarázat.

  Illetve olyan is volt, hogy például valaki keményebben ráhajtott valamelyik rázókőre, és full összezavarta az elektronikát, asszem tavaly vagy tavalyelőtt Hamiltonnak volt valamelyik időmérőn ilyen, ami miatt nem is tudott továbbmenni – ez is a “széthajtotta” kategóriába tartozik simán szerintem.

 4. Gasly is ment SC-os futamokat is, látjuk hol kötött ki.
  Emlékeim szerint talán Franciaországban volt olyan futam amin a Red Bull értékelhető pontokat szerzett csapatban, más futamokon Gasly a második vonalbeli csapatok pilótáival viaskodott és még volt hogy velük szemben is alulmaradt…

  Albon sincs Max szintjén jelenleg, de több benne a ráció az már most egyértelmű…

  Denis Hunter: Ez valami Kimis betegseg, hogy ugy latjatok (te es Andika) Albon jol ment? SC nelkul kb pontot is alig szerez 😀 Az eredmeny jol mutat, hogy a boxbol 5. lett Max mogott, de a masodik SC elott a Torokkal kuzdott a tizenakarhanyadik helyeken.

 5. cnote76: Szerintem van esély rá, hogy az első etapban Vettel valami durvább motormódot használt, hogy el tudjon húzni, és végül ezért is esett ki.

  Az első etapban látványosan gyorsabb volt Leclercnél, ennek a versenytempó béli fölénynek azonban a szabadedzéseken nyoma sem volt, továbbá olyan alkatrész hibásodott meg, ami alapesetben kb. évek óta egyszer sem a Ferrariban, illetve mikor kiesett dühösen a V12-eseket kívánta vissza.

  Hülyeség. Ezt már korábban se értettem, hogy honnan jönnek ezek az elméletek, amikor Verstappennek, Hamiltonnak vagy Kiminek volt pech sorozata és őket vádolták meg, hogy “széthajtják” a kocsit. Ha agresszívebb beállításokat használna, akkor azt a csapat is látná és rászólnának. Vezetéstechnikailag utoljára ilyen szempontból a 90-es vagy a 80-as években lehetett különbséget tenni, ott se azért, mert valaki, valamit rosszul csinált, hanem, mert nem volt ennyi adata a csapatnak, így volt jelentősége, hogy egy versenyző észrevesz e egy kezdődő technikai hibát vagy, hogy hogyan tud alkalmazkodni egy meglévőhöz. Egy váltó hiba pl az esetek 99 százalékában kieséssel jár. Schumacher és Senna viszont abban az időben megtudta úgy változtatni a vezetési stílusát, hogy valahogy 1 fokozatba ragadva is viszonylag versenyképesek legyenek és befejezzék a futamot.

 6. cnote76: Szerintem van esély rá, hogy az első etapban Vettel valami durvább motormódot használt, hogy el tudjon húzni, és végül ezért is esett ki.

  Az első etapban látványosan gyorsabb volt Leclercnél, ennek a versenytempó béli fölénynek azonban a szabadedzéseken nyoma sem volt, továbbá olyan alkatrész hibásodott meg, ami alapesetben kb. évek óta egyszer sem a Ferrariban, illetve mikor kiesett dühösen a V12-eseket kívánta vissza.

  tegyük fel így volt. szted nem szóltak volna rá h ne használja túl a technikát? nem játszották volna be a csapatrádiót?

  dehogynem

  ezen elméleteket sose értettem mikor vki azt mondja h egy technikát szét lehet hajtani. nem lehet, arra tervezték h hajtsák. főleg ekkora felügyelet mellett nem lehet széthajtani vmit

 7. Denis Hunter: Ez valami Kimis betegseg, hogy ugy latjatok (te es Andika) Albon jol ment? SC nelkul kb pontot is alig szerez Az eredmeny jol mutat, hogy a boxbol 5. lett Max mogott, de a masodik SC elott a Torokkal kuzdott a tizenakarhanyadik helyeken.

  Hmmm mert összességében az első szezonja és a második csapata? fel kellett kapaszkodnia, plusz még jókat is előzött. Szerintem aki ebben nem lát pozitívumot annak nagyon magasak az elvárásai indokolatlanul és mellette nagyon nehéz szezonja van, dobálják be a nagyobb és nagyobb mélyvízbe, most olyan csapattárs mellé aki a mezőny egyik ha nem a legjobb versenyzője.

  Mondtam már, ezeket a becézgetéseket hagyjuk irányomba.

 8. Paberto: Biztos hogy gyorsabb volt? Ok, Vettel elment vagy 4 masodpercre de az meg kb a normalis ha csak tavolsagot akar tartani hogy ne fogyjon el hamar a technika (gumik). Amint szoltak neki hogy most lepjen oda, maris gyorsitott. Meg ugye meg lett mondva neki hogy ugyis vissza fogja kapni a helyet.

  A nagyobb baj az hogy ez mar a sokadik verseny iden ahol a csapat belenyul a sorrendben csapaton belul, ugy hogy igazabol okuk sincs ra.

  Szerintem van esély rá, hogy az első etapban Vettel valami durvább motormódot használt, hogy el tudjon húzni, és végül ezért is esett ki.

  Az első etapban látványosan gyorsabb volt Leclercnél, ennek a versenytempó béli fölénynek azonban a szabadedzéseken nyoma sem volt, továbbá olyan alkatrész hibásodott meg, ami alapesetben kb. évek óta egyszer sem a Ferrariban, illetve mikor kiesett dühösen a V12-eseket kívánta vissza.

 9. Bogyi007:
  A Red Bull Albonnal együtt így ma 22 pontot hozott a Ferrari 15 pontjával szemben.

  Na ezért cserélték le Gasly-t…

  Ez valami Kimis betegseg, hogy ugy latjatok (te es Andika) Albon jol ment? SC nelkul kb pontot is alig szerez 😀 Az eredmeny jol mutat, hogy a boxbol 5. lett Max mogott, de a masodik SC elott a Torokkal kuzdott a tizenakarhanyadik helyeken.

 10. F1890: Az mit jelent h brutal tempot ment. H gyorsabb volt 1 seccel annal aki tobb kint 20 koros lagy gumival ment?

  Többjelentésű. Az első lehet az, amit te írtál, én viszont arra gondolok, hogy ugyanazt csinálta, mint Spaban, hogy az első pár körben szétgyilkolja a gumit, aztán majd lesz ami lesz.

 11. Zasalamel:
  Felesleges ezen agyalni, mert könnyen lehet h Lec meg a második etapra tartalékolt, ugyanis eléggé brutál tempót ment közepes gumikon. De sajnos azt már sosem tudjuk vettel mit ment volna azon gumikon.

  Az mit jelent h brutal tempot ment. H gyorsabb volt 1 seccel annal aki tobb kint 20 koros lagy gumival ment?

 12. Paberto: Biztos hogy gyorsabb volt? Ok, Vettel elment vagy 4 masodpercre de az meg kb a normalis ha csak tavolsagot akar tartani hogy ne fogyjon el hamar a technika (gumik). Amint szoltak neki hogy most lepjen oda, maris gyorsitott. Meg ugye meg lett mondva neki hogy ugyis vissza fogja kapni a helyet.

  A nagyobb baj az hogy ez mar a sokadik verseny iden ahol a csapat belenyul a sorrendben csapaton belul, ugy hogy igazabol okuk sincs ra.

  Ezt kérdezem én is,hogy miért kell Bottasnak gyakran fékeznie?😀

 13. Tapani: Meg volt valami beszélve, és Lec nyilván nem szélárnyékozott volna a németnek, ha tudja, hogy ezt kihasználva őt is meg fogja előzni. Ráadásul mondjuk úgy a Ferrari tartozott egy győzelemmel Lec-nek Szingapúr után.

  Nem mondom,hogy teljesen,de némileg elégedett vagyok azzal,hogy Leclerc nem tudta tartani a lépést Vettellel.A rengeteg fika után,amit például Wébertől is kapott,ez egy kis elégtétel.Visszaadta volna a helyet,ha utoléri,de nem érte!Egyébként ő csinálta jól,mert ha az sc után rögtön helyet cserélnek,akkor a lágy gumival semmi előnyt nem tudtak volna kiautózni a közepeseken lévő Hamiltonhoz képest.Leclerc ugyanis lassú volt,mint a csiga.

 14. Paberto: Biztos hogy gyorsabb volt? Ok, Vettel elment vagy 4 masodpercre de az meg kb a normalis ha csak tavolsagot akar tartani hogy ne fogyjon el hamar a technika (gumik). Amint szoltak neki hogy most lepjen oda, maris gyorsitott. Meg ugye meg lett mondva neki hogy ugyis vissza fogja kapni a helyet.

  A nagyobb baj az hogy ez mar a sokadik verseny iden ahol a csapat belenyul a sorrendben csapaton belul, ugy hogy igazabol okuk sincs ra.

  https://i.imgur.com/FXtnw5Ph.png
  Szerinted?

 15. guide: Gyönyörűm,akkor magyarázd már meg,hogy mi oknál fogva szúrták el a gyorsabb ferraris, Vettel versenyét a késői kerékcserével??

  Meg volt valami beszélve, és Lec nyilván nem szélárnyékozott volna a németnek, ha tudja, hogy ezt kihasználva őt is meg fogja előzni. Ráadásul mondjuk úgy a Ferrari tartozott egy győzelemmel Lec-nek Szingapúr után.

 16. guide: Gyönyörűm,akkor magyarázd már meg,hogy mi oknál fogva szúrták el a gyorsabb ferraris, Vettel versenyét a késői kerékcserével?? Meg kellet a pici Leclerc lelkét nyugtatni,hogy ő a kedvezményezett? Más reális okot nem látok magyarázatként!Jaj,véletlenül elszúrtuk Szingapúrban,de ez a Vettel olyan gyors volt,de ne félj,megkapod,ami megillet,kárpótolunk.Te is így látnád,ha kinéznél a gyűlöletszemüveged mögül.Meg is érdemlik,hogy nem nyertek.

  Biztos hogy gyorsabb volt? Ok, Vettel elment vagy 4 masodpercre de az meg kb a normalis ha csak tavolsagot akar tartani hogy ne fogyjon el hamar a technika (gumik). Amint szoltak neki hogy most lepjen oda, maris gyorsitott. Meg ugye meg lett mondva neki hogy ugyis vissza fogja kapni a helyet.

  A nagyobb baj az hogy ez mar a sokadik verseny iden ahol a csapat belenyul a sorrendben csapaton belul, ugy hogy igazabol okuk sincs ra.

 17. Tapani: Amúgy te kajak jobb vagy a démonizálásban mint maga a fidesz kormány! 😀 Kábé ugyanazt tolod, csak itt magyarok=Vettel, Soros=Arrivabene/Leclrec/Todt

  Gyönyörűm,akkor magyarázd már meg,hogy mi oknál fogva szúrták el a gyorsabb ferraris, Vettel versenyét a késői kerékcserével?? Meg kellet a pici Leclerc lelkét nyugtatni,hogy ő a kedvezményezett? Más reális okot nem látok magyarázatként!Jaj,véletlenül elszúrtuk Szingapúrban,de ez a Vettel olyan gyors volt,de ne félj,megkapod,ami megillet,kárpótolunk.Te is így látnád,ha kinéznél a gyűlöletszemüveged mögül.Meg is érdemlik,hogy nem nyertek.

 18. guide:
  Úgy gondolom,hogy Vettel karrierjének mindenképpen vége van a Ferrarinál.Leclerc az ő kutyájuk kölyke,tetemes politikai befolyással.Gyors,fiatal,népszerű,ügyes és egyenlőre még olcsó is.Seb vele szemben egy sebzett “vad”,akit megviseltek az elmúlt pár évben kapott pofonok.A ferraris kapcsolat is megfáradt már,tüskék vannak mindkét oldalon.Vettelnek ráadásul elég speciális autóra van szüksége,míg Leclerc vezetési stílusa sokkal hagyományosabb.
  Irónikus,hogy mennyi közös pont van Vettel és Alonso sorsa között,valahogy mindig összetalálkoztak.Vettel is abba a helyzetbe került,mint Alo,nincs hová mennie.A legjobb felállás egy élcsapatnál,a Hamilton-Bottas páros,akárki akármit is mond!Ezért Vettel nem fog kelleni igazán a Ferrarinak sem,de a Mercedesnek és az RB-nek sem.Egy esélye van csupán,ha Max megelégeli a Hondát és esetleg lecserélik Hamiltont rá,ami nem látszik túl valószínűnek.
  Mindenesetre,amíg itt van,inkább rohadjon le alatta az autó,de ne játsszon Bottast Leclercnek!

  Amúgy te kajak jobb vagy a démonizálásban mint maga a fidesz kormány! 😀 Kábé ugyanazt tolod, csak itt magyarok=Vettel, Soros=Arrivabene/Leclrec/Todt

 19. Úgy gondolom,hogy Vettel karrierjének mindenképpen vége van a Ferrarinál.Leclerc az ő kutyájuk kölyke,tetemes politikai befolyással.Gyors,fiatal,népszerű,ügyes és egyenlőre még olcsó is.Seb vele szemben egy sebzett “vad”,akit megviseltek az elmúlt pár évben kapott pofonok.A ferraris kapcsolat is megfáradt már,tüskék vannak mindkét oldalon.Vettelnek ráadásul elég speciális autóra van szüksége,míg Leclerc vezetési stílusa sokkal hagyományosabb.
  Irónikus,hogy mennyi közös pont van Vettel és Alonso sorsa között,valahogy mindig összetalálkoztak.Vettel is abba a helyzetbe került,mint Alo,nincs hová mennie.A legjobb felállás egy élcsapatnál,a Hamilton-Bottas páros,akárki akármit is mond!Ezért Vettel nem fog kelleni igazán a Ferrarinak sem,de a Mercedesnek és az RB-nek sem.Egy esélye van csupán,ha Max megelégeli a Hondát és esetleg lecserélik Hamiltont rá,ami nem látszik túl valószínűnek.
  Mindenesetre,amíg itt van,inkább rohadjon le alatta az autó,de ne játsszon Bottast Leclercnek!

 20. Paberto: Es? Az egy nem tul lenyeges rekord. De megerdemelten nem lett az ha pont a csapattarsa ugyanolyan autoban gyorsabb volt nala, pont aznap.

  Sokan azt hiszik, hogy ez egy jótékonysági verseny… A kedvencük a jófiú az ellenfél meg a csúf gonosz akármi. Mondjuk Ham az “új” hajával nyomokban Predatort tartalmaz. 😀

 21. Azon a hétvégén lehetett volna utoljára minden idők legfiatalabb pole szerzője amit akkor Ricciardo elvett tőle….

  Paberto: Hogyne rinyalt volna. Iden nyilvan nem mert meg csapattarsat nem latott maga korul futamon… De ha valami nem jol jon ki, o is durcizik egybol. Tavaly volt talan Mexikoban amikor egesz hetvegen o volt a leggyorsabb, majd Ricci utolso korben a Q3-ban valahonnan elo huzott egy par ezreddel gyorsabb kort es vitte a polet. Verstappen meg kiutotte a kettes tablat es olyan fejet vagott mint aki Amerikaban iskolai lovoldozest indit mindjart…

  Most nincs miert pattognia iden.

 22. Tapani: Na most +1

  Maxika a legnagyobb rinyagép a mezőnyben.

  A legtobben azok, foleg a legjobbak. Alonso, Vettel, Hamilton, Verstappen es most mar azt hiszem ide sorolhatjuk Leclerc-et is. Egyik sem szeret vesziteni, egyik sem szereti ha valami nem mukodik. De ez teljesen rendben van, ez ezzel jar. Aki nem rinyal az vagy beletorodott hogy Bottas fele tehetseg es szerep jut neki, vagy nem erdekli az egesz. Mindket esetben ez kb 0 motivaciot eredmenyez, ugy meg megint csak nem lehet nyerni…

 23. Paberto: Hogyne rinyalt volna. Iden nyilvan nem mert meg csapattarsat nem latott maga korul futamon… De ha valami nem jol jon ki, o is durcizik egybol. Tavaly volt talan Mexikoban amikor egesz hetvegen o volt a leggyorsabb, majd Ricci utolso korben a Q3-ban valahonnan elo huzott egy par ezreddel gyorsabb kort es vitte a polet. Verstappen meg kiutotte a kettes tablat es olyan fejet vagott mint aki Amerikaban iskolai lovoldozest indit mindjart…

  Most nincs miert pattognia iden.

  Na most +1

  Maxika a legnagyobb rinyagép a mezőnyben.

 24. Tpal: 1) Nem áskálódik a csapata és a csapattársa ellen, nem rinyál, nem vár TO-t a csapattól, ez pedig akkor is igaz volt, amikor Ric volt a csapattársa.

  2) Ha ***, felvállalja, nem játssza a hülyét.

  Hogyne rinyalt volna. Iden nyilvan nem mert meg csapattarsat nem latott maga korul futamon… De ha valami nem jol jon ki, o is durcizik egybol. Tavaly volt talan Mexikoban amikor egesz hetvegen o volt a leggyorsabb, majd Ricci utolso korben a Q3-ban valahonnan elo huzott egy par ezreddel gyorsabb kort es vitte a polet. Verstappen meg kiutotte a kettes tablat es olyan fejet vagott mint aki Amerikaban iskolai lovoldozest indit mindjart…

  Most nincs miert pattognia iden.

 25. velorex:
  Ha van egy kis esze a Ferrarinak, akkor a megbízhatóbb és sikerre éhesebb pilótát támogatja 2020-ban, amit szerintem már ebben az évben eldönthetnek.
  Nem mondom szép feladat lesz Binottonak ezt a döntést meghozni.

  Nehéz dolguk lesz. Vettel nem béna, 4x vb. Ha fekszik neki a kocsi akkor piszok gyors. Mentálisan sztem nem olyan gyenge mint ahogy a sajtó tálalja. Viszon ott vagy Lec. Egy körön piszok gyors, év elei botlások után stabilnak tűnik, piszok határozott, fiatal. Ő nyiván nem akar/lesz kettes. Vettelnek meg nagyon megalázó szerep lenne. Pláne ha hozza a szintet. Jó kis csata lesz. Potter foghatja a fejét…

 26. F1890:
  az ilyen pályákat mint ausztrál,orosz,spanyol,monaco,abudhabi helyből kikéne dobni a naptárból

  Ebből az oroszt, monacoit, abudabi-t az oligarchák tartják bent a naptárban, az ausztrálon és spanyolon csodálkozom, hogy ők hogy tudják minden évben besírni magukat a naptárba.

 27. Paberto: El volt dontve iden is. Az elso negy nagydij hetvegen folyamatosan hangoztatta a Ferrari hogy Vettel a nr1, csak Leclerc azt csinalja mint Hamilton 2007-ben. A palyan mutatja meg hogy o nem kettesnek szerzodott a csapathoz.

  Pontosan, sztem a ferka se számított arra, h Lec ilyen hamar felveszi a ritmust, ezért bízok benne, hogy a ferrari okos lesz és inkább hosszabb távon gondolkodnak.

 28. Zasalamel:
  Egyébként Ferrarinak nem ártana azon is elgondolkodnia, h biztos jó ötlet az újonccal szarakodni? Lec szinte biztos h még legalább 10 évet maradni fog az F1-ben, míg Vettelnek márcsak évei maradnak hátra. Kettejük teljesítménye kb egál, talán már picit jobb is Lec, idén lehet még szarakodni hiszen a vb már eldőlt, de jövőre jó lenne végre eldönteni ki lesz az elsőszámú mert a mercinél Bottast kb emberszámba se veszik.

  Remélem meghozzák a nem túl szimpatikus, de sokkal inkább logikus döntést jövőre, ha úgy alakul h harcban lehetnek a vb címért. Mert olyan főlényük sosem lesz, mint amit a merci élvezett 2016-ig.

  El volt dontve iden is. Az elso negy nagydij hetvegen folyamatosan hangoztatta a Ferrari hogy Vettel a nr1, csak Leclerc azt csinalja mint Hamilton 2007-ben. A palyan mutatja meg hogy o nem kettesnek szerzodott a csapathoz.

 29. Egyébként Ferrarinak nem ártana azon is elgondolkodnia, h biztos jó ötlet az újonccal szarakodni? Lec szinte biztos h még legalább 10 évet maradni fog az F1-ben, míg Vettelnek márcsak évei maradnak hátra. Kettejük teljesítménye kb egál, talán már picit jobb is Lec, idén lehet még szarakodni hiszen a vb már eldőlt, de jövőre jó lenne végre eldönteni ki lesz az elsőszámú mert a mercinél Bottast kb emberszámba se veszik.

  Remélem meghozzák a nem túl szimpatikus, de sokkal inkább logikus döntést jövőre, ha úgy alakul h harcban lehetnek a vb címért. Mert olyan főlényük sosem lesz, mint amit a merci élvezett 2016-ig.

 30. Egyébként úgy látom hiába a Honda motorcserebere (ami a futam alakulását tekintve ingyen volt pl Verstappennek) az év végére most nincs az a megszokott Red Bull erősödés, sőt gyengülnek inkább.

  Szerintem Suzukában sem lesz itt fesztivál nekik….

 31. Ez a 3. szektor k*rva jó ezen pályán kb ellehetetleníti az előzést, ha valaki nem közel 1 mp-vel gyorsabb a másiknál, sőt még akkor is nehéz, mert Verstappen még Perezzel is szenvedett pedig ott a két autó nem 1 kategória. A Ferrari amúgy meg is érdemelte ezt az eredményt azok után, ahogy megint megalázták a sportot. Ez nem versenyzés, hogy minden futamon rászólnak a versenyzőkre, akik oda vissza elengedik/nem támadják egymást. Ráadásul az a szomorú ebben, hogy mégcsak nem is a bajnoki címért mennek, Leclerc és Vettel egy vb 3. helyért csatázik Verstappennel.. Mi lenne ha most versenyben lennének Hamiltonnal? Nevetséges.

 32. Nando:
  Minden további nélkül szívesebben megnéztem volna, egy jó csatát Leclerc, Vettel és Hami között, mint azt, ahogy Bottas végre betölti a neki szánt “szerepet”.
  És valóban azt látni, hogy Vettel versenytempója ha nem is sokkal, de jobbnak tűnik a gumikezelésből adódóan Leclercnél, viszont 1 körön a srác foghatatlannak kezd tűnni.

  sztem ezzel sokan így vagyunk. engem igazán nem is az idegesített h kiesett vettel, hanem h megfosztottak egy jó végjátéktól.

 33. Minden további nélkül szívesebben megnéztem volna, egy jó csatát Leclerc, Vettel és Hami között, mint azt, ahogy Bottas végre betölti a neki szánt “szerepet”.
  És valóban azt látni, hogy Vettel versenytempója ha nem is sokkal, de jobbnak tűnik a gumikezelésből adódóan Leclercnél, viszont 1 körön a srác foghatatlannak kezd tűnni.

 34. Van még min dolgoznia/tanulnia a ferkának jövőre. Néhány emberke igen “kedves” kívánsága után már én is kezdtem érezni, h valszeg valamelyik beteljesülni fog, legyen ennyi öröme az életben. 🙂

  Merci profi munkát végzett, Ham szokásához híven mákolt de ugyanakkor hozta a maxot a merciből, megérdemelte a győzelmet. Ferrarinak meg minél hamarabb tisztázni és kezelnie kell a pilóták közti konfliktust.

 35. azért sajnálom h vettel kiesett. érdekelt volna h mit műveltek volna egmyással löklerkkel, a pályán a rádióban és hamilton mire ment volna ellenük.

  minden rosszindulat nélkül, hamilton mikor vettel bemákolta a 18-as ausztrál nagydíjat azt mondta h az ilyen mákgyőzelmeknek nem tud örülni. de most mégis ugyanúgy egy mákos vsc/sc által került az élre úgy h az egyik rivális kiesett a másikat meg vsc miatt előzte meg.

 36. Paberto:
  Michelisz mar megint mirol beszel? Milyen sima Ferrari 1-2? Hamilton lagyon biztos tamadott volna. Lehet meglett volna a Ferrarinak, de a simatol messze volt…

  Amilyen ***jó ez a pálya (is), Ham maximum vettelre lett volna veszélyes, de valszeg kivédte volna, mint ahogy Bottas is Lecet.

 37. Amúgy kiváncsi lettem volna mi történik ha Vettel nem esik ki. Addig egesz érdekesnek tűnt de sose tudjuk meg. Nem azert de miert nem volt nyitva az a kis kapu ott ahol Vettel megállt?
  Számomra ez az utóbbi 20 év egyik legunalmasabb közvetítése volt, még Dávid Sándor hiányzott volna

 38. szép volt Lujiz, higgadt versenyzés, jól jött neki az SC 😀 és Bottas.. Bottas szépen dolgozott neki. Örülök hogy a Ferrari bukta ezt ma, ilyen rádiózással ne nyerjenek, Löki nokomment. Vettelt sajnálom..Kimi azért a végén visszajött a meccsbe pedig ez a büntetés most nem hiányzott, elment a lágy gumi alatta. Jó lenne ha mostmár egy jobb periódusba kerülne.

 39. Tpal: Lehet, hogy Hamiltonhoz képest elég fogalmatlan, de eddig 4 futam kivételével mindig ott volt a dobogón. Konstruktőrit 3x-ra is simán lehozzák ezzel a párossal, és nincs meg az a feszültség ami Hamilton és Rosberg közt volt.

  Persze, nézőként szar ügy, hogy egy töltelék pilóta elfoglal egy vb autót, de racionálisan nézve ez egy jó páros a Mercinek.

  Az autosport szégyene amit Bottas művel a királykategóriában.

 40. raikkomaistro:
  Még mindig hihetetlen számomra bottas mit keres még a mercedesnél. Sajnálatos hogy lec elbukta a futamgyőzelmet egyébként.

  Lehet, hogy Hamiltonhoz képest elég fogalmatlan, de eddig 4 futam kivételével mindig ott volt a dobogón. Konstruktőrit 3x-ra is simán lehozzák ezzel a párossal, és nincs meg az a feszültség ami Hamilton és Rosberg közt volt.

  Persze, nézőként szar ügy, hogy egy töltelék pilóta elfoglal egy vb autót, de racionálisan nézve ez egy jó páros a Mercinek.