Bottast visszaveti, hogy a Mercedes csak egy évre mer bízni benne

Egy kicsivel több bizalom a Mercedes részéről, és Valtteri Bottas máris előrébb jutna? A finn úgy érzi, nem javít a Lewis Hamilton elleni esélyein a jövőjével kapcsolatos állandó bizonytalanság.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

Teljes cikk megtekintése

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. Denis Hunter: Azert megkerdeznem Max-ot is errol, nemcsak az itteni forum legnagyobb rajongojat, eleraknanak egy merci szerzodest, maradna az RB-ben? Vagy mondjuk 3 evvel ezelott, mikor Rosberg helyett ot valasztottak volna, nem irt volna ala? Ne rohogtess 😀 Az hogy a jovoben mi fog tortenni, nem tudhatod. Nem a statisztikajara ertettem amugy sem, hogy megirigyelendo, hanem a helyzetere. 4 ev merci szerzodes. ERTED. Lehet Max 3x VB lenne (bar en ketlem), de nem 7 gyozelme lenne az tuti.

  De te azt írtad, hogy Bottas karrierjét elfogadnák, nem azt, hogy a Mercis szerződést 😀 Úgy már nyilván más a helyzet, jelenleg persze, hogy akárki menne a Mercibe, akinek lehetősége van rá, persze csak akkor, ha nem kettesnek szerződtetik, mert abban az esetben is, ha Hamiltont kell asszisztálni, akkor Verstappen, Leclerc inkább maradna a helyén.

 2. Sidious: Leclerc meg Max minek cserélnének Bottasszal? Ők még nagyon fiatalok és előbb utóbb bajnokok lesznek. Verstappennek konkrétan ugyanannyi győzelme van, mint Bottasnak, úgy, hogy egyszer sem volt az övé a legjobb autó, Bottas meg már 3 éve abban ül. Leclerc meg a Ferrarinál versenyez, ami majdnem minden versenyzőnek az álma és ő sincs nagyon lemaradva a statisztikákban, pedig ez az első éve top csapatban. Szóval nem hiszem, hogy egyikőjük is vágyna a Finn a karrierére.

  Azert megkerdeznem Max-ot is errol, nemcsak az itteni forum legnagyobb rajongojat, eleraknanak egy merci szerzodest, maradna az RB-ben? Vagy mondjuk 3 evvel ezelott, mikor Rosberg helyett ot valasztottak volna, nem irt volna ala? Ne rohogtess 😀 Az hogy a jovoben mi fog tortenni, nem tudhatod. Nem a statisztikajara ertettem amugy sem, hogy megirigyelendo, hanem a helyzetere. 4 ev merci szerzodes. ERTED. Lehet Max 3x VB lenne (bar en ketlem), de nem 7 gyozelme lenne az tuti.

 3. Denis Hunter: Az mar mas kerdes, hogy ki mit hoz ki a karrierjebol. Szerinted Bottas felejtos ketteske szeretne lenni? Nem hiszem.

  Hát már hogyne? Aki vb akar lenni, az azt csinálja amit Max, esetleg Vettel, ha rászólnak hogy csapatutasítást kényszerítsenek rá, teszi a hülyét, húzza az időt, nem vált vissza 2 fokozatot, és padlózza a féket, ahogy Bottas tette.

  Szerintem meg egy bal***, semmi önbizalma v önbecsülése nincs, nem meri kinyitni a száját, de az autóban sem mer komoly kockázatot vállalni. Hiába közepesnél jobb versenyző, nincs személyisége és azt csinálnak vele amit akarnak, mert neki az a fontos hogy legalább ott legyen a merciben, ezért pedig hajlandó lemenni kutyába, és olyan marhaságokat csinálni mint 3-5 futammal ezelőtt mikor rászóltak hogy óvja a gumijait, ezért XY köröket menjen, amire talán még vissza is kérdezett h biztos ilyen lassú körök kellenek, közben csak az vol a cél, hogy Ham elé jöjjön vissza. 99% hogy ő is rájött egyből, hogy ez Ham miatt van, de akkor sem mert ellent mondani, vagy csak simán ignorálni az üzenetet, kvára nem számított Hamnek mert 4. helyért ment ami senki nem érdekel, nincs harcban a vb címért senki, tehát egy teljesen felesleges megalázó utasítást kapott, amit végrehajtott, mert 2021ben is merciben akar ülni, annak ellenére, hogy NAGYON jól tudja, hogy semmi esélye a futamok nagy részén, mert ha csak nem történik valami Hammerrel, őt úgy sem hagyják érvényesülni.
  És szerintem EZ AZ ami leginkább elveszi az erejét mentálisan, hogy sokszor megtörik, a csapatutasításokkal.

 4. Denis Hunter:
  Ha ilyen szinten valaki onbizalomhianyban szenved, az mar reg rossz. Az osszes versenyzonel az az alap, hogy azt gondoljak, ok a legjobbak, VB-k lehetnek, stb…
  Jelenlegi mezonybol sztem Vet-Ham-Kimi trion kivul barki elcserelne a sajat karrierjet Bottasera. Meg Leclerc es Max is.

  Leclerc meg Max minek cserélnének Bottasszal? Ők még nagyon fiatalok és előbb utóbb bajnokok lesznek. Verstappennek konkrétan ugyanannyi győzelme van, mint Bottasnak, úgy, hogy egyszer sem volt az övé a legjobb autó, Bottas meg már 3 éve abban ül. Leclerc meg a Ferrarinál versenyez, ami majdnem minden versenyzőnek az álma és ő sincs nagyon lemaradva a statisztikákban, pedig ez az első éve top csapatban. Szóval nem hiszem, hogy egyikőjük is vágyna a Finn a karrierére.

 5. Tapani: A két állításod üti egymást! Lec, Max szerintem vb akar lenni, nem ilyen felejtős ketteske, mint wingman. Nyilván a mercis szerződést elfogadnák, de te ugye karrierről írsz.

  Az mar mas kerdes, hogy ki mit hoz ki a karrierjebol. Szerinted Bottas felejtos ketteske szeretne lenni? Nem hiszem.

 6. Denis Hunter:
  Ha ilyen szinten valaki onbizalomhianyban szenved, az mar reg rossz. Az osszes versenyzonel az az alap, hogy azt gondoljak, ok a legjobbak, VB-k lehetnek, stb…
  Jelenlegi mezonybol sztem Vet-Ham-Kimi trion kivul barki elcserelne a sajat karrierjet Bottasera. Meg Leclerc es Max is.

  A két állításod üti egymást! Lec, Max szerintem vb akar lenni, nem ilyen felejtős ketteske, mint wingman. Nyilván a mercis szerződést elfogadnák, de te ugye karrierről írsz.

 7. Ha ilyen szinten valaki onbizalomhianyban szenved, az mar reg rossz. Az osszes versenyzonel az az alap, hogy azt gondoljak, ok a legjobbak, VB-k lehetnek, stb…
  Jelenlegi mezonybol sztem Vet-Ham-Kimi trion kivul barki elcserelne a sajat karrierjet Bottasera. Meg Leclerc es Max is.

 8. abból a szempontból igaza van, h azért a határozott rövidtávú szerződés mindig stresszesebb, beleférkőzik az agyadba h nem keménykedhetsz, nem csinálhatsz hülyeséget. de magunk között, nem ezen az apró félelmen múlik bottas gyengesége.

  pl elmúlt 2 évben minimum 2-szer okozott kvalin piros zászlót mert túltolta, ami ezen a szinten már sok.