Briatore: Schumacher nehézfiúk ellen küzdött, Hamilton taxizik

A Benetton és a Renault korábbi csapatfőnöke elismeri Lewis Hamilton kivételes képességeit, ám úgy véli, a britet nem izzasztották meg annyian, a hetedik cím felé vezető úton, mint Michael Schumachert.

Flavio Briatore (Fotó: XPB)

Teljes cikk megtekintése

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. Tapani: Érdekes, hogy mindig ő az első a Schumis cikkeknél.

  Amúgy szerintem Schuminak és Haminek is voltak kemény ellenfelei, de a németnek sose volt olyan mértékű folyamatos technikai fölénye, mint Lewlew-nak a hibrid érában.

  Hát igen. De Mind1 is, Sumi csaló b kategóriás csicska volt…

 2. Denis Hunter: A ki a legjobb vitaba nem szallnek bele, csak Hakkinenes nyilatkozathoz fuznek hozza valamit. Teny, hogy Sch volt a legnagyobb ellenfele/rivalisa, mert amig Senna elt, addig elegge kis szerepet kapott, fiatal volt, ujonc, elnyomott. Ertelmetlen lenne azt mondania, legnagyobb ellenfele Senna volt, mikor egyaltalan nem is volt ellenfele. Csak egy mezonyben versenyeztek.

  Olvasd el újra. “Az örök első számú… a legnagyobb ellenfelem”

 3. frequency:
  Hallgass inkább Hakkinenre: „Sok nagyon jó és elszánt, nagy áldozatvállalásra kész versenyzőt láthattunk már. Ayrton a legjobbak közé tartozott, de az örök első számúnak én a legnagyobb ellenfelemet, Michael Schumachert nevezném meg” – nyilatkozta.

  A ki a legjobb vitaba nem szallnek bele, csak Hakkinenes nyilatkozathoz fuznek hozza valamit. Teny, hogy Sch volt a legnagyobb ellenfele/rivalisa, mert amig Senna elt, addig elegge kis szerepet kapott, fiatal volt, ujonc, elnyomott. Ertelmetlen lenne azt mondania, legnagyobb ellenfele Senna volt, mikor egyaltalan nem is volt ellenfele. Csak egy mezonyben versenyeztek.

 4. frequency: Berger? Az osztrák versenyző, akit Schumacher elvert? Ne már… Félig németként pontosan tudom milyen az osztrák- német viszony .. Örökké kisebbségben élnek a németek mellett. Hisz még saját anyanyelvük sincs. 🙂 De olvass egy kis történelmet erről nyugodtan.A németek semmibe veszik az osztrákokat ,egyszerűen lenézik őket.
  Lauda is folyton szapulta Schumit , főleg mikor az RTL-nél osztotta az észt és aktív volt még MS. Tudom, mert sokat néztem egy időben az RTL-en az F1-et mikor még kint éltem.

  Hallgass inkább Hakkinenre: 😀„Sok nagyon jó és elszánt, nagy áldozatvállalásra kész versenyzőt láthattunk már. Ayrton a legjobbak közé tartozott, de az örök első számúnak én a legnagyobb ellenfelemet, Michael Schumachert nevezném meg” – nyilatkozta.

  A döntő többség(akinek van is köze az F1-hez,de a szurkolók is) az Schumachert mondja minden idők legnagyobb versenyzőjének, és pont.

  mivel az emberek döntő többsége vagy ferraris vagy schumacheres.
  egyébként meg a legtöbb ember sennat mondja, bármilyen szakértői szavazást nézünk ő kerül ki győztesen ezekből. de még ez sem jelent sokmindent.
  attól h sok ember mond valamit még nem lesz igazuk. lásd lapos a föld, chemtrail, fidesz,vallás és még lehetne sorolni

 5. mb C124: Pontosabban fogalmazva annak hiszel, aki épp Schumachert magasztalja. Bergernek nem hiszel? Érdekes, hogy Mr Crashgate egy lapon említi Alonsóval, akivel egy éretlen újonc Hamilton volt egy szinten… Na nem az időmérős sebességet tekintve, hanem pontokban.

  Berger? Az osztrák versenyző, akit Schumacher elvert? Ne már… Félig németként pontosan tudom milyen az osztrák- német viszony .. Örökké kisebbségben élnek a németek mellett. Hisz még saját anyanyelvük sincs. 🙂 De olvass egy kis történelmet erről nyugodtan.A németek semmibe veszik az osztrákokat ,egyszerűen lenézik őket.
  Lauda is folyton szapulta Schumit , főleg mikor az RTL-nél osztotta az észt és aktív volt még MS. Tudom, mert sokat néztem egy időben az RTL-en az F1-et mikor még kint éltem.

  Hallgass inkább Hakkinenre: 😀 „Sok nagyon jó és elszánt, nagy áldozatvállalásra kész versenyzőt láthattunk már. Ayrton a legjobbak közé tartozott, de az örök első számúnak én a legnagyobb ellenfelemet, Michael Schumachert nevezném meg” – nyilatkozta.

  A döntő többség(akinek van is köze az F1-hez,de a szurkolók is) az Schumachert mondja minden idők legnagyobb versenyzőjének, és pont.

 6. McLarenHonda: Akkor gondolom itt is jobban hiszel neki:
  https://www.google.com/amp/s/index.hu/sport/forma1/2008/12/28/briatore_alonso_jobb_mint_schumacher/amp

  Nincs problémám ezzel a nyilatkozattal , hisz azt is tudom, hogy Briatore a mai napig igen jó barátságot ápol Alonsóval. 🙂 Bár pl.2006 Imola elég erős cáfolata ennek a nyilatkozatnak..

  Ugyanakkor: Kíváncsiak, hogy ki a jobb? Schumacher, vagy Alonso? Ez olyan, mintha azt kérdeznék, hogy Messi, vagy Ronaldo a jobb? Nem tudom.” – mondta Briatore a Forma-1 hivatalos podcast-műsorában, Beyond The Grid-ben.
  „Fernando kevésbé volt érzelmes, mint Michael. Michael mindig maximálisan hajtotta és ösztönözte a csapatát. Fernando azonban olyan volt, mint egy Rottweiler, aki soha nem adja fel.” – tette hozzá az egykori F1-es csapatfőnök.
  „Ami rögtön feltűnt, hogy Michael soha nem panaszkodott. Amikor az autóval problémája akadt, akkor megpróbálta megoldani. A többi versenyző egyszerűen azt mondta ilyenkor, hogy az autó sz*r. Ezzel szemben ő a mérnökökkel beszélgetett, mindenkit biztatott. A csapatban korábban senki nem látott ilyen beállítottságú pilótát. Egy hihetetlen motivátor volt, aki soha nem adta fel.”

  Ilyeneket Alonsoról soha nem nyilatkozott.. 😀

 7. frequency:
  Én inkább Briattorénak hiszek , mint nektek, oknyomozó otthoni nézőknek. 🙂

  Pontosabban fogalmazva annak hiszel, aki épp Schumachert magasztalja. Bergernek nem hiszel? Érdekes, hogy Mr Crashgate egy lapon említi Alonsóval, akivel egy éretlen újonc Hamilton volt egy szinten… Na nem az időmérős sebességet tekintve, hanem pontokban.

 8. GreenHonda: Ezzel h más az F1 nem kéne jönni. Végezz összehasonlításokat! Alonso, de még Hamilton versenyzett a 2000-es években, és érdekes már akkor is ott voltak, ahol később. Schumacher ellenfeleit pedig ugyanúgy leverték ők is, ahogy maga a német. Akit túlértékeltnek tartok én, az Raikkonen, aki szintén gyenge csapattársak ellen küzdött, de azt hitte akkoriban róluk a világ, h egész jó pilóták, és ennélfogva nem volt megfelelő viszonyítási alap egy ideig. A McLarennél mutatott teljesítménye így igencsak torz képet fest. Nem nagy dolog megverni egy Coulthardot, akit még egy nem nagy szám Damon Hill is kb agyonvert. Montoya megverése? Ralf Schumachernél egy fokkal volt jobb, de Ralf jó pilóta lett volna? Nem hiszem.

  A 2007-2009 időszak pedig mindent elmond Raikkonenről, meg lehet nézni, hol volt Schumacher, és hol volt Raikkonen Massahoz képest.

  Na a Schumi fóbiás után megjött a Kimi fóbiás is. 😀

 9. GreenHonda: Ezzel h más az F1 nem kéne jönni. Végezz összehasonlításokat! Alonso, de még Hamilton versenyzett a 2000-es években, és érdekes már akkor is ott voltak, ahol később. Schumacher ellenfeleit pedig ugyanúgy leverték ők is, ahogy maga a német. Akit túlértékeltnek tartok én, az Raikkonen, aki pont h gyenge csapattársak ellen küzdött, és sosem volt jó viszonyítási alap. A McLarennél mutatott teljesítménye így igencsak torz képet fest. Nem nagy dolog megverni egy Coulthardot, aki még egy nem nagy szám Damon Hill is kb agyonvert. Montoya megverése? Ralf Schumachernél egy fokkal volt jobb, de Ralf mitől is nagy szám?

  A 2007-2009 időszak pedig mindent elmond Raikkonenről, meg lehet nézni, hol volt Schumacher, és hol volt Raikkonen Massahoz képest.

  Jaj,mit fogsz kapni ezért!😀

 10. Grabowsky78: Semmi kedvem oldalakat írni arról, hogy miért gondoljuk másképpen! Te nem szereted Schumit szerinted ő egy közepes pilóta akinek mázlija volt, szerintem meg nem, szerintem ő egy korszakos zseni aki bármelyik korszakban pontosan ilyen sikeres lett volna, ha megvan a megfelelő technikája(és nem is kell olyan fölényes, mint Hamiltonnak)! Pontosan ahogyan te minden Schumis cikknél írsz valami kedveset amivel bizonygatod, hogy Schumi közel nem olyan jó, mint ahogyan az eredményei mutatják, én figyelmeztetlek, hogy nincs igazad! Egy apróságot mindig elfelejtesz az összes okfejtésednél mikor 90évek végi 2000-es évek eleji pilótákat fikázod, hogy akkoriban nem benzin spórolás verseny volt, meg gumi megóvó verseny, hanem ott a versenyen is tolták neki keményen nem úgy, mint manapság.

  Ezzel h más az F1 nem kéne jönni. Végezz összehasonlításokat! Alonso, de még Hamilton versenyzett a 2000-es években, és érdekes már akkor is ott voltak, ahol később. Schumacher ellenfeleit pedig ugyanúgy leverték ők is, ahogy maga a német. Akit túlértékeltnek tartok én, az Raikkonen, aki szintén gyenge csapattársak ellen küzdött, de azt hitte akkoriban róluk a világ, h egész jó pilóták, és ennélfogva nem volt megfelelő viszonyítási alap egy ideig. A McLarennél mutatott teljesítménye így igencsak torz képet fest. Nem nagy dolog megverni egy Coulthardot, akit még egy nem nagy szám Damon Hill is kb agyonvert. Montoya megverése? Ralf Schumachernél egy fokkal volt jobb, de Ralf jó pilóta lett volna? Nem hiszem.

  A 2007-2009 időszak pedig mindent elmond Raikkonenről, meg lehet nézni, hol volt Schumacher, és hol volt Raikkonen Massahoz képest.

 11. F1890: azért áruld már el ebben mi volt a fika?
  pl vegyük mostani generációt. ha hamilton visszavonulásig megnyeri az összes vb címet, ugyan szép lesz ha utána verstappen sorozatban nyer majd 10 vb címet esetleg. de pályafutása szempontjából nem sok vizet zavar majd ha pályafutása elején hamiltonnal vettellel kimivel alonsoval volt együtt. mert az látszott schumachernél is és most verstappennél is h sokra fogják vinni, de sem schumacher nem csapott össze vb-t sennaval prosttal mansellel, sem verstappen nem csapott össze alonsoval hamiltonnal vettellel vb címért.
  mondjuk az igaz h sem schumacher sem verstappennek technikája nem volt meg hozzá

  de mondhatnám teniszt is, most van 3 nagy. ha ők visszavonulnak, akkor a jelenlegi mezőnynél csak kicsit jobb arc is simán lehet egyeduralkodó. akinek meg valójában esélye sem volt a mostani 3 nagy ellen.

  szóval összességében amit briatore fejtegett, az a fajta logika talán még elmegy a palik korszakban nevelkedett kocáknál, de manapság már nem.

  Semmi kedvem oldalakat írni arról, hogy miért gondoljuk másképpen! Te nem szereted Schumit szerinted ő egy közepes pilóta akinek mázlija volt, szerintem meg nem, szerintem ő egy korszakos zseni aki bármelyik korszakban pontosan ilyen sikeres lett volna, ha megvan a megfelelő technikája(és nem is kell olyan fölényes, mint Hamiltonnak)! Pontosan ahogyan te minden Schumis cikknél írsz valami kedveset amivel bizonygatod, hogy Schumi közel nem olyan jó, mint ahogyan az eredményei mutatják, én figyelmeztetlek, hogy nincs igazad! Egy apróságot mindig elfelejtesz az összes okfejtésednél mikor 90évek végi 2000-es évek eleji pilótákat fikázod, hogy akkoriban nem benzin spórolás verseny volt, meg gumi megóvó verseny, hanem ott a versenyen is tolták neki keményen nem úgy, mint manapság.

 12. Grabowsky78: Mindig első, ha Schumit kell fikázni! 😀

  azért áruld már el ebben mi volt a fika?
  pl vegyük mostani generációt. ha hamilton visszavonulásig megnyeri az összes vb címet, ugyan szép lesz ha utána verstappen sorozatban nyer majd 10 vb címet esetleg. de pályafutása szempontjából nem sok vizet zavar majd ha pályafutása elején hamiltonnal vettellel kimivel alonsoval volt együtt. mert az látszott schumachernél is és most verstappennél is h sokra fogják vinni, de sem schumacher nem csapott össze vb-t sennaval prosttal mansellel, sem verstappen nem csapott össze alonsoval hamiltonnal vettellel vb címért.
  mondjuk az igaz h sem schumacher sem verstappennek technikája nem volt meg hozzá

  de mondhatnám teniszt is, most van 3 nagy. ha ők visszavonulnak, akkor a jelenlegi mezőnynél csak kicsit jobb arc is simán lehet egyeduralkodó. akinek meg valójában esélye sem volt a mostani 3 nagy ellen.

  szóval összességében amit briatore fejtegett, az a fajta logika talán még elmegy a palik korszakban nevelkedett kocáknál, de manapság már nem.

 13. Paberto:
  Leszoljatok F1890-et hogy Schumacher fobiaja van, meg hogy mindig o az elso a Schumacheres cikkeknel ha fikazni kell. Pont ti, akiknek Hamilton fobiaja van es elsok szoktatok lenni a Hamiltonos cikkeknel ha fikazni kell 😀 😀 😀

  Igy kerek a vilag

  Keversz valakivel! Mikor láttál engem Hamiltonos cikknél fikázni? Pontos időpontot kérek!

 14. F1890:
  érdekes, mert maga schumacher taxisofőrözte le hillt 94-ben. és vele 3 éven át viaskodott. hakkinen volt közelebb schumacherhez, majd később alonso. aki el is verte.
  az meg h vb évei előtt kikkel kűzdött, majdhogynem mindegy sztem

  Lol… Sumi fóbiában szenvedést. Szar lehet így élni…