Hogy alakult a legtöbb győzelmek sorsa 1950-től kezdődően (videó)

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. Daveko:
  Prost/Senna megjelenéséig Jackie Stewart 27 győzelme megdönthetetlen rekordnak tűnt, aztán Prost 51-e is, majd jött Schumi 91-el. Nemsoká valószínű Hamilton 100 fölé ér, de ez is megdől egyszer…a statisztikákat böngészve a 80-as évek eleje körül a top versenyzők gyakran évi 6-7 alkalommal értek célba. Ha tegyük fel a RB kialakítana 1 évre egy 2014-16-os merci szintű dominanciát, a két versenyző közti különbség miatt Verstappen simán behúzhatna 20 futamot. Most hirtelen pont az ő 18 évesen futamgyőztes rekordja jut eszembe, ami belátható időn belül megdönthetetlennek tűnik, illetve MS 77 leggyorsabb köre, mert azok elég random módon oszlanak szét még a merci érában is.

  Max futamgyoztes rekordja azert sem fog megdolni, mert emeltek a minimum korhatart. Olyan meg ritkan fordulhat elo, hogy egy epp 18 eves szerzodjon egy nagy csapatba es kb az elso versenyen meg is verje az akkori elso szamut. Hamilton, meg Villeneuve pl hasonloan jo autoban mutatkozott be, de azert a gyozelem ott sem jott ossze elsore.

 2. Prost/Senna megjelenéséig Jackie Stewart 27 győzelme megdönthetetlen rekordnak tűnt, aztán Prost 51-e is, majd jött Schumi 91-el. Nemsoká valószínű Hamilton 100 fölé ér, de ez is megdől egyszer…a statisztikákat böngészve a 80-as évek eleje körül a top versenyzők gyakran évi 6-7 alkalommal értek célba. Ha tegyük fel a RB kialakítana 1 évre egy 2014-16-os merci szintű dominanciát, a két versenyző közti különbség miatt Verstappen simán behúzhatna 20 futamot. Most hirtelen pont az ő 18 évesen futamgyőztes rekordja jut eszembe, ami belátható időn belül megdönthetetlennek tűnik, illetve MS 77 leggyorsabb köre, mert azok elég random módon oszlanak szét még a merci érában is.

 3. Tapani: Hawthornnak csak 3 volt, pedig ő vb lett. Bruce meg egy személyben volt versenyző/csapatfőnök/tervező. Sokáig egyébként a legfiatalabb győztes volt, azt hiszem még a kilencvenes évek elején is övé volt a rekord.

  nagyra tartom, amit elert, mint sportember, csak azt hittem versenyzokent tobb volt benne. Valoszinuleg tobb is lett volna benne, ha nem hal meg.

 4. Tapani: Hawthornnak csak 3 volt, pedig ő vb lett. Bruce meg egy személyben volt versenyző/csapatfőnök/tervező. Sokáig egyébként a legfiatalabb győztes volt, azt hiszem még a kilencvenes évek elején is övé volt a rekord.

  igen, amit alonso döntött meg. már ha az indyt nem számoljuk.
  pl pikének is 23 van ahogy rosbergnek is, és én többre értékelem pikét.

 5. Denis Hunter:
  Mostanaban nem hiszem, hogy valaki feliratkozik erre a 15-os listara. Vettel Hamiltont/Schumachert mar nem eri utol. Kiminek es Alonsonak mar nemigen lesz gyozelme, szal csak az a kerdeses Hamiltonnak sikerul-e meg 8at szereznie. En ugy gondolom az hamarabb elerkezik, minthogy valaki mas eljusson 22-ig.
  Bruce McLarenben csalodtam kicsit. Teny, hogy nagy alakja volt a motorsportnak es tobb is benne lett volna, ha nem hal meg, valamint termeszetesen halas vagyok neki a kedvenc csapatomert 😀 Nem tudtam, hogy “csak” 4 gyozelme volt (vagyis lehet tobb, csak kozben kikerult a top15-bol es nem latszott) es a Ford vs Ferrari filmbol az is kiderult a Le Mans gyozelme is igencsak velemenyes volt.

  Hawthornnak csak 3 volt, pedig ő vb lett. Bruce meg egy személyben volt versenyző/csapatfőnök/tervező. Sokáig egyébként a legfiatalabb győztes volt, azt hiszem még a kilencvenes évek elején is övé volt a rekord.

 6. Mostanaban nem hiszem, hogy valaki feliratkozik erre a 15-os listara. Vettel Hamiltont/Schumachert mar nem eri utol. Kiminek es Alonsonak mar nemigen lesz gyozelme, szal csak az a kerdeses Hamiltonnak sikerul-e meg 8at szereznie. En ugy gondolom az hamarabb elerkezik, minthogy valaki mas eljusson 22-ig.
  Bruce McLarenben csalodtam kicsit. Teny, hogy nagy alakja volt a motorsportnak es tobb is benne lett volna, ha nem hal meg, valamint termeszetesen halas vagyok neki a kedvenc csapatomert 😀 Nem tudtam, hogy “csak” 4 gyozelme volt (vagyis lehet tobb, csak kozben kikerult a top15-bol es nem latszott) es a Ford vs Ferrari filmbol az is kiderult a Le Mans gyozelme is igencsak velemenyes volt.