Hivatalos: a Ferrari bejelentette Vettel távozását

A Ferrari megerősítette a német sajtó által megszellőztetett hírt: Sebastian Vettel a 2020-as végén távozik a csapattól, miután nem hosszabbították meg a szerződését.

Teljes cikk megtekintése

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. Tapani: A króm tényleg jól nézett ki, de egyértelműen a Mercihez köthető (nem is értem, ők miért nem azt használják, vagy épp azért mert a Mekinél vannak a jogok?), ugye akkor ők voltak az ezüst nyilak, tulképp gyári csapat volt a Meki. Most meg csak egy partnercsapat lesz, miért ne használnák a saját színük? Lehet szeretni meg nem szeretni, de ez a McLaren színe, az más kérdés, hogy hosszú éveken át mindenféle partnerség (Marlboro, West, Mercedes) okán nem használták, de jelenleg nincs főszponzoruk, és abszolút privát csapatról van szó.

  na de akkor az is megtörtént h a csapat hivatalos színe már nem a narancs volt, hanem a króm. azt be is jelentették. és ez független volt a mercitől.

 2. F1890: a krómfestést. az volt a legszebb, ami 2006-ban volt. le is volt védetve az a színtartomány h a világon csak ők alkalmazhatják 🙂

  ez a narancs meg egyenesen ocsmány szerintem. főleg a kékkel párosítva. de lehet h nem lesz ott már egy spanyol sem, eltűnik a kék. lehet h jön a merci megy a narancs is

  A króm tényleg jól nézett ki, de egyértelműen a Mercihez köthető (nem is értem, ők miért nem azt használják, vagy épp azért mert a Mekinél vannak a jogok?), ugye akkor ők voltak az ezüst nyilak, tulképp gyári csapat volt a Meki. Most meg csak egy partnercsapat lesz, miért ne használnák a saját színük? Lehet szeretni meg nem szeretni, de ez a McLaren színe, az más kérdés, hogy hosszú éveken át mindenféle partnerség (Marlboro, West, Mercedes) okán nem használták, de jelenleg nincs főszponzoruk, és abszolút privát csapatról van szó.

 3. Tapani: Hülye példa.
  Szerintem a McLaren dizájnja igen jó. Nekem még tetszik is a szín, de mindenképpen jobb, mint a 20 000. fehér-piros festés. Szerinted pl. milyen színt kéne használniuk? Az unalmas szürkét, amit Ron Dennis erőltetett?

  a krómfestést. az volt a legszebb, ami 2006-ban volt. le is volt védetve az a színtartomány h a világon csak ők alkalmazhatják 🙂

  ez a narancs meg egyenesen ocsmány szerintem. főleg a kékkel párosítva. de lehet h nem lesz ott már egy spanyol sem, eltűnik a kék. lehet h jön a merci megy a narancs is

 4. F1890: az is egyedi ha valaki picsanadrágot húz férfi létére. ettől még nem lesz vmi jó

  Hülye példa.
  Szerintem a McLaren dizájnja igen jó. Nekem még tetszik is a szín, de mindenképpen jobb, mint a 20 000. fehér-piros festés. Szerinted pl. milyen színt kéne használniuk? Az unalmas szürkét, amit Ron Dennis erőltetett?

 5. Denis Hunter: en arra szamitottam, hogy Ricsi elveszik a sullyesztoben. A ferrarihoz tovabbra is kevesebb esellyel palyazik a jelek szerint, remelem a McLaren nem akar 20-30 milliot kolteni ra abban az esetben, ha odaigazol. Akkor inkabb jojjon Vettel 15-ert 😀

  oké, de akkor ezt a fosadvány narancsot dobjátok a picsába, zak brownal egyetemben 😀

 6. Tapani: Csak azért értékeli túl Hülkenberget, mert a kedvence alig tudta elverni, holott mindenki azt várta, hogy szénné veri. Rikki renaultos produkciója hatalmas csalódás, bár az RB-ben is javarészt a mákjaiból élt.

  en arra szamitottam, hogy Ricsi elveszik a sullyesztoben. A ferrarihoz tovabbra is kevesebb esellyel palyazik a jelek szerint, remelem a McLaren nem akar 20-30 milliot kolteni ra abban az esetben, ha odaigazol. Akkor inkabb jojjon Vettel 15-ert 😀

 7. raikkomaistro: Esélytelen. Kimi 40 évesen legrosszabb esetben is max kb egyenlő lenne teljesítményben hulkenberggel csapaton belül. De inkább arra fogadnék adott esetben ha nem is sokkal de kimi bizony elverné hulkot. Hulk gyenge opció vettel helyére.

  Csak azért értékeli túl Hülkenberget, mert a kedvence alig tudta elverni, holott mindenki azt várta, hogy szénné veri. Rikki renaultos produkciója hatalmas csalódás, bár az RB-ben is javarészt a mákjaiból élt.

 8. raikkomaistro: Igen, pl a 2003, 2005-ös fájó hogy nem jött össze. Főleg balszerencse, és az autó megbízhatatlnága miatt. Szóval ja, hátha a meki feltámad, oda is mehetne felőlem, húzzon be két vb címet és nyugdíj 😀 Ja, már elmúlt április 1.. 🙂

  Kimit épp azért utálják az Alo-szurkerek, mert tudják jól, hogy 2005-öt Kimi érdemelte volna meg. Mostanság újranéztem egy-két 2005-ös futamot, és arra természetes jól emlékeztem, hogy Kimi rohadtul peches volt, de Alo nem csak az ő pecheiből élt, pl. a Spanyol Nagydíjon Fisichella is verte volna, ha nincs a defektje az olasznak, szóval hatalmasakat mákolt.

 9. roberto23: Aha. Megkockáztatom meg Hülkenberg is elverné Kimit csapaton belül, úgyhogy ez még tőled is vicces.

  Esélytelen. Kimi 40 évesen legrosszabb esetben is max kb egyenlő lenne teljesítményben hulkenberggel csapaton belül. De inkább arra fogadnék adott esetben ha nem is sokkal de kimi bizony elverné hulkot. Hulk gyenge opció vettel helyére.

 10. Sidious: Nem, Kimi bizonyította folyamatosan 2014 óta, hogy már nem gyors. Szóval ez max arra lenne jó, hogy újabb okot adjon a hisztire a Kimi drukkereknek, amikor majd ki kell magyarázzák a 100-150 pont különbséget Leclerchez képest a szezon végén.

  Gyors azért ahhoz képest hogy 35-40 éves volt az általad említett 14-es évtől mondjuk 18-ig. Egy hamilton, vettel, alonso meg a sok fele annyi idős gyors tehetség mellett azért nem vészes maga a gyorsasága. Csak nem konstans, balszerencsés, technikai gondok, bal***kodni is hajlamos, meg amugy maga a ferrari stb ezek viszont mar más témák…

 11. Tapani: A Ferrarinak már van egy fiatalja, minek kéne kettő? Kimit ismerik, lojális és megbízható pilóta, még így 40 évesen is gyors, ráadásul így gond nélkül beültethetnék a kis Schumit Gio mellé az Alfába.
  Szóval nem akkora hülyeség ez. Legalábbis nem nagyobb mint a te zseniális ötleted, hogy Hulk-ot hozzák vissza.

  Osztom. Elméletileg lehetne benne valami, ahogy említettem is ma már, Kiminek is szebb visszavonulás lehetne belőle. Ha vb cím nem is 🙂 Ahhoz képest hogy 40 eves eleg gyors, és ha tartósan nem is, de időnként megy a fiatalokkal vagy hamiltonnal is egy szinten láthattuk az utóbbi ferraris éveiben vettel mellett.

 12. mrobi: Vagy Raikkönent a Mclarenbe még két évre, hogy nyerje meg azokat a vb címeket, amikkel Ron Dennis tartozik neki 😛

  Igen, pl a 2003, 2005-ös fájó hogy nem jött össze. Főleg balszerencse, és az autó megbízhatatlnága miatt. Szóval ja, hátha a meki feltámad, oda is mehetne felőlem, húzzon be két vb címet és nyugdíj 😀 Ja, már elmúlt április 1.. 🙂

 13. GreenHonda:
  Amúgy én nem tudom még, hogy örülök-e ennek a hírnek, vagy sem. Attól függ, milyen következményei lesznek. Az magában sajnálatos, hogy megint nem bírja ki egymás mellett, két klasszis pilóta, ezt sajnálom. Lehetne már, hogy a nézőknek kedvező párosok megmaradjanak stabilan élcsapatokban? Örülnék neki. Vettel 18-as bénázásai valóban gázak voltak, de ilyen előfordul egy pilóta életében. Azon kívül szerintem egyáltalán nem volt ő sem gyenge, sem instabil, csak hát a média jól bekajoltatja ezt az emberekkel. Érdekes Verstappen tavaly csak 1-gyel kevesebbet bénázott, de ő az Isten. Ricciardo meg végigbénázta az évet szinte. Őket nem kell meghurcolni, mi?

  Hát elgondolkodtató kérdést vetettél fel!

 14. F1890:
  egyébként objektíven nézve teljesen jogos amit a ferrari tett, h nem adtak sok lóvét és 1 évest adtak csak. gondolom beakarták csicskítani mint massát, vagy kimit . folyamatosan sakkban tartani h ha rossz döntést hozol akkor jövőre már nem lesz. az emberi méltósága meg ezt nem engedte, hogy elfogadja. valamilyen szinten örülök h nem csicskult be nekik – nem is bírtam sose a ferrarit – de azért sajnálom, hogy valszeg akkor ennek így ennyi volt. hiába van esély a mercire, rb-ra, szerintem visszafog vonulni. azért örülnék ha idén motiváltan autózgatna és csak magáért menne, és jó lenne ha megverné leclercet

  Nagyon jó lenne,de szerinted hagynák esetleg nyerni?

 15. Tapani: Tehát az austini győzelem az szerinted mák volt? Kimi már rég vezetett, mikor Fetülke ringlispílezett. A Kimi-gyűlőleted elvakít.

  A Ferrari sokat köszönhet Kiminek! Máig utolsó egyéni vb cím meg egyebek! Bőven megérdemel egy utolsó szezont a Ferrarival!
  Veled vagyunk Kimi!

 16. Nem mondanám, hogy meglepő lehetett rá számítani, viszont én azt gondoltam, hogy legalább azt megvárja, hogy az új szabályrendszerben ki mit alkot majd. Na mindegy.
  Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy ki lesz majd az utódja. Nekem van egy olyan érzésem, hogy már meg van az is. Azért toltak Vettel elé egy olyan javaslatot amit majd tuti, hogy visszautasít, így nem ők küldik el, hanem Vettel hagyja ott őket.
  Na de hogy Vettel hova megy majd? Ha bejelentik, hogy ki lesz az utód akkor lehet, hogy Vettel új csapatára is megkapjuk majd a választ. Na erre is kíváncsi vagyok.

 17. Amúgy én nem tudom még, hogy örülök-e ennek a hírnek, vagy sem. Attól függ, milyen következményei lesznek. Az magában sajnálatos, hogy megint nem bírja ki egymás mellett, két klasszis pilóta, ezt sajnálom. Lehetne már, hogy a nézőknek kedvező párosok megmaradjanak stabilan élcsapatokban? Örülnék neki. Vettel 18-as bénázásai valóban gázak voltak, de ilyen előfordul egy pilóta életében. Azon kívül szerintem egyáltalán nem volt ő sem gyenge, sem instabil, csak hát a média jól bekajoltatja ezt az emberekkel. Érdekes Verstappen tavaly csak 1-gyel kevesebbet bénázott, de ő az Isten. Ricciardo meg végigbénázta az évet szinte. Őket nem kell meghurcolni, mi?

 18. Tapani: Körrekordot ment Monacóban meg Monzában… ja, nem gyors.

  LMAO, te komolyan ebbe kapaszkodsz? Magnussen meg leggyorsabb kört ment egyik futamon tavaly. Perez meg 17 Monacoban. 😀 Raikkonen újbóli ferraris szerepeltetése egy szégyen lenne.

  Múltkor pedig már kezdtem felértékelni a finnt, mivel a McLarennél úgy tűnt, túl sok ponttal verte Coulthardot, de aztán rájöttem hogy valsz az van, amit eddig gondoltam, de újra fogom nézni a 2000-es évek versenyeit. A Coulthard-Raikkonen, Montoya-Raikkonen, Trulli-Schumacher és Webber-Coulthard párharcok lesznek kulcsfontosságúak.

  Viszont azt tényleg megállapíthatjuk, hogy Raikkonen legkésőbb 07 óta egy jobb közepes pilóta szintjén vezet, akinek van helye az F1-ben, de semmi extra. Ennyit egy Sutil is tud.

 19. Tapani: Tehát az austini győzelem az szerinted mák volt? Kimi már rég vezetett, mikor Fetülke ringlispílezett. A Kimi-gyűlőleted elvakít.

  Ha Ricsi győzelmei közül szerinted mind mák volt, akkor Kimi legutóbbi győzelme is az volt, mert Vettelnek rajtbüntetése volt, futamon megforgott, Ricciardonak bedöglött a motorja, Verstappennek meg hátulról kellett rajtolni.

 20. Sidious: Kiminek is lehetősége lett volna “bemákolni” párat, amikor Vettelnek valami baja volt vagy megforgott, de még ez is csak egyszer jött össze.

  Tehát az austini győzelem az szerinted mák volt? Kimi már rég vezetett, mikor Fetülke ringlispílezett. A Kimi-gyűlőleted elvakít.

 21. Sidious: Aha, azért nyert Ricsi jóval több futamot a turbó érában, pedig csak 2014-ben volt egyértelműen jobb autója, mint Raikkonennek, 15-ben, 17-ben,18-ban a Ferrari jobb volt, 16-ban meg kb egy szinten voltak. Ja és nem mellesleg az ausztrál eltudta verni Vettelt míg ez Kiminek 4-ből 1x se sikerült, sőt nagyon csúnyán kikapott.

  Hagyjuk már Ricsi mákgyőzelmeit…

 22. Sidious: Vettel 2015-2019: 14 győzelem, 10 pole pozíció,
  Leclerc 2019: 2 győzelem, 7 pole pozíció
  Raikkonen 2014-2018: 1 győzelem, 2 pole pozíció

  Ez sok mindent elmond. És akkor a pontokba még bele se mentem, ami jobb is mert 2014-be,15-be,17-be több mint 100 ponttal kapott ki Kimi a csapattársától és 18-ba se sokkal kevesebbel, akkor 69 pont volt a különbség úgy, hogy Vettel végig forogta a szezon második felét. Az, hogy időnként volt 1 vagy 2 érzékelhető versenye vagy időmérője az édes kevés, ha közbe a teljes szezont nézve baromi gyengén teljesített.

  De egy fontos dolgot nem szabad elfelejteni,Kimi a Ferrari utolsó vb.-i címét megszerző pilótája!🤓

 23. Tapani: kb. mindenben jobb.

  Aha, azért nyert Ricsi jóval több futamot a turbó érában, pedig csak 2014-ben volt egyértelműen jobb autója, mint Raikkonennek, 15-ben, 17-ben,18-ban a Ferrari jobb volt, 16-ban meg kb egy szinten voltak. Ja és nem mellesleg az ausztrál eltudta verni Vettelt míg ez Kiminek 4-ből 1x se sikerült, sőt nagyon csúnyán kikapott.

 24. F1890:
  egyébként én ricsit látnám leginkább a ferrariban. ő tud olaszul is, vicces jópofa, passzolna oda. meg megérdemelne egy autót ahol nem kéne a topspeed miatt aggódni már és van esélye a nagyok ellen meccselni.

  Ha Sainz lesz, meglepne, közepes kategória, Ricsi értelmesebb választás lenne.

 25. F1890:
  egyébként én ricsit látnám leginkább a ferrariban. ő tud olaszul is, vicces jópofa, passzolna oda. meg megérdemelne egy autót ahol nem kéne a topspeed miatt aggódni már és van esélye a nagyok ellen meccselni.

  Hát azért ne állítsuk már be úgy Ricsit, hogy szegény úgy került a Renaulthoz, mert nem volt más lehetősége és most szenved, konkrétan ő választotta azt, hogy egy top csapatot ott hagy egy új projekt miatt ahol ráépítenek és kitömik lóvéval.
  Máskülönben én is őt gondolnám annak a figurának, aki felszabadíthatja ezt a megromlott Ferrari légkört a személyiségével és lehet, hogy pont egy ennyire pozitív figurára lenne szükségük ahhoz, hogy meginduljon a szekér.

 26. Már eléggé nyilvánvaló volt, hogy amilyen szerződést tolt Vettel elé a Ferrari ebből már sok jó nem fog kisülni, de az én véleményem is az, hogy ebben a storyban nem volt több.

  Na akkor lehet azon filózni, hogy ki hova megy, az elmúlt pár napban Sainzot látják befutónak Vettel helyére és egy olyan körkép rajzolódott ki az én fejemben is, hogy Sainz helyére pedig Ricsi menne így a Renaultba való visszatérése teljesen reális lehetőség lenne Alonak.
  Vettel a nagy kérdés, hogy neki hol lenne hely ? Kétségtelen a legjobb az ő szempontjából az lenne, ha Hamiltonnal tudna helyet cserélni, az hogy Hamilton vagy Verstappen mellé beültetnék-e abban már közel sem vagyok biztos, viszont az is lehet hogy tényleg nem akarja már folytatni is jövőre visszavonul, mert jelenleg nem sok esélye van top csapathoz kerülni, hacsak a Red Bull nem dob neki egy mentőövet a közös nagy múlt miatt.

 27. Így még lenne is racionalitás benne…

  Tapani: A Ferrarinak már van egy fiatalja, minek kéne kettő? Kimit ismerik, lojális és megbízható pilóta, még így 40 évesen is gyors, ráadásul így gond nélkül beültethetnék a kis Schumit Gio mellé az Alfába.
  Szóval nem akkora hülyeség ez. Legalábbis nem nagyobb mint a te zseniális ötleted, hogy Hulk-ot hozzák vissza.

 28. Sidious: Vettel 2015-2019: 14 győzelem, 10 pole pozíció,
  Leclerc 2019: 2 győzelem, 7 pole pozíció
  Raikkonen 2014-2018: 1 győzelem, 2 pole pozíció

  Ez sok mindent elmond. És akkor a pontokba még bele se mentem, ami jobb is mert 2014-be,15-be,17-be több mint 100 ponttal kapott ki Kimi a csapattársától és 18-ba se sokkal kevesebbel, akkor 69 pont volt a különbség úgy, hogy Vettel végig forogta a szezon második felét. Az, hogy időnként volt 1 vagy 2 érzékelhető versenye vagy időmérője az édes kevés, ha közbe a teljes szezont nézve baromi gyengén teljesített.

  Attól még mindig ő a legjobb azok közül, akik szóba jöhetnek.

 29. Tapani: Körrekordot ment Monacóban meg Monzában… ja, nem gyors.

  Vettel 2015-2019: 14 győzelem, 10 pole pozíció,
  Leclerc 2019: 2 győzelem, 7 pole pozíció
  Raikkonen 2014-2018: 1 győzelem, 2 pole pozíció

  Ez sok mindent elmond. És akkor a pontokba még bele se mentem, ami jobb is mert 2014-be,15-be,17-be több mint 100 ponttal kapott ki Kimi a csapattársától és 18-ba se sokkal kevesebbel, akkor 69 pont volt a különbség úgy, hogy Vettel végig forogta a szezon második felét. Az, hogy időnként volt 1 vagy 2 érzékelhető versenye vagy időmérője az édes kevés, ha közbe a teljes szezont nézve baromi gyengén teljesített.

 30. Sidious: Nem, Kimi bizonyította folyamatosan 2014 óta, hogy már nem gyors. Szóval ez max arra lenne jó, hogy újabb okot adjon a hisztire a Kimi drukkereknek, amikor majd ki kell magyarázzák a 100-150 pont különbséget Leclerchez képest a szezon végén.

  Körrekordot ment Monacóban meg Monzában… ja, nem gyors.

 31. Tapani: A Ferrarinak már van egy fiatalja, minek kéne kettő? Kimit ismerik, lojális és megbízható pilóta, még így 40 évesen is gyors, ráadásul így gond nélkül beültethetnék a kis Schumit Gio mellé az Alfába.
  Szóval nem akkora hülyeség ez. Legalábbis nem nagyobb mint a te zseniális ötleted, hogy Hulk-ot hozzák vissza.

  Nem, Kimi bizonyította folyamatosan 2014 óta, hogy már nem gyors. Szóval ez max arra lenne jó, hogy újabb okot adjon a hisztire a Kimi drukkereknek, amikor majd ki kell magyarázzák a 100-150 pont különbséget Leclerchez képest a szezon végén.

 32. azon viszont érdemes lenne elgondolkodnia a ferrarinak, hogy megint hamarabb kitudódott h vettel elmegy minth ők bejelentették volna 🙂 valaki ismételten kinyitotta a pofáját, úgy mitn az elmúlt években párszor 😀 aztán csodálkoznak, hogy nem mennek semmire

 33. Zasalamel: Az a baj, hogy így elég szar helyzetben van, mert kb az összes top csapat foglalt, RB-nál még jobban ellesz nyomva Max mellett, Mercinél meg ott van Hami, a többi csapattal csak leépítés lesz.

  Szerintem Vettel döntött mindenről már mert akkor ezt nem jelentették volna be és ugye ez jóval azelőtt történt hogy ő neki választ kellett volna adnia a Ferrarinak, majdnem másfél hónappal ezelőtt lezárta/ák ezt az ügyet, sokat mondó ez és nem mondta h visszavonul, sokkal több mindent átgondolt már amiről szól maga a közleménye és ezeket a háttérbe mi nem tudjuk.. nyilván papíron visszalepes de gyakorlatilag ma mi az ami visszalepes és mi az ami papíron úgy van??? ebben a válsághelyzetben nem tudható.. nincs minden leosztva hiszem hogy a f1nek meg kell változnia ahhoz hogy működjön még, szerintem a f1ben is valami változ@s kapujában állunk elsősorban azért mert megvaltozott sok minden az utóbbi hónapokban, az ahogy ez működött most nem életképes, főleg a pénz miatt, sok minden zajlik a háttérben amikről pici morzsákat kapunk szerintem ez a Toto ügy az Aston Martin esetén, egy átrendeződést is jelenthet, ekkora büdzséket mint a Merci tud e vállalni ezek ismeretlen tényezők még.
  A háttér mennyire ismeretlen nekünk mert ahogy olvasom Vettel már nem feltétlenül értett már azzal sem egyet hogyan tartja magát versenyben a Ferrari az Rbvel és a Mercivel szemben, és ez is a döntései között szerepelt hogy nem egy irányba mentek, lehet hogy papíron más visszalepes de ha ezzel mást is kap, abban hisz az már az ő döntése, el kell fogadni..

 34. Zasalamel:
  Kimi már lassan 40+ éves, mit akartok már? 😀

  Ferrarinak fiatal páros kell, remélem Lec után bátrabbak lettek fiatal versenyzőt leszerződtetni, nemcsak veterán pilótát kifogni.

  A Ferrarinak már van egy fiatalja, minek kéne kettő? Kimit ismerik, lojális és megbízható pilóta, még így 40 évesen is gyors, ráadásul így gond nélkül beültethetnék a kis Schumit Gio mellé az Alfába.
  Szóval nem akkora hülyeség ez. Legalábbis nem nagyobb mint a te zseniális ötleted, hogy Hulk-ot hozzák vissza.

 35. andrea1: Élni kell a képzelet adta lehetőségekkel, és egy új megközelítést kell alkalmaznod a megváltozott helyzetre való tekintettel, ”

  Olvasva az egészet akár benne is ba a visszavonulás lehetősége, de így ezt értelmezve, én legalábbis ezt olvasva arra gondolok hogy ez egy új lehetőség is lehet… Az új megközelítés h elengedni a Ferrarit, akár elképzelte hogy egy másik csapatba folytatja, akár egy ebben a pillanatban még építkezésről szóló csapatba, ha Seidl ezt ajánlja neki. A Mercit és az Rbt kizárol és remélem a roncit is ki lehet.

  Az a baj, hogy így elég szar helyzetben van, mert kb az összes top csapat foglalt, RB-nál még jobban ellesz nyomva Max mellett, Mercinél meg ott van Hami, a többi csapattal csak leépítés lesz.

 36. Zasalamel:
  “Ami az elmúlt hónapokban történt, nagyban arra késztetett bennünket, hogy elgondolkozzunk azon, mik az életünk valódi prioritásai. Élni kell a képzelet adta lehetőségekkel, és egy új megközelítést kell alkalmaznod a megváltozott helyzetre való tekintettel. Én magam időt szánok arra, hogy átgondoljam, mi az, ami igazán számít a jövőm szempontjából.”

  Ebből nekem az jön le, mintha a családjára akar több időt fordítani, vagyis visszavonul.

  Élni kell a képzelet adta lehetőségekkel, és egy új megközelítést kell alkalmaznod a megváltozott helyzetre való tekintettel, ”

  Olvasva az egészet akár benne is ba a visszavonulás lehetősége, de így ezt értelmezve, én legalábbis ezt olvasva arra gondolok hogy ez egy új lehetőség is lehet… Az új megközelítés h elengedni a Ferrarit,a gyermekkori álmaidat, racionalitásnak adsz helyet végre, akár elképzelte hogy egy másik csapatba folytatja, akár egy ebben a pillanatban még építkezésről szóló csapatba, ha Seidl ezt ajánlja neki amit el tudok képzelni, mert itt a sajtóban nem egyszer ezt írták. A Mercit és az Rbt kizárom és remélem a roncit is ki lehet. Amit mondott így tudom értelmezni, de ki hogyan…

 37. “Ami az elmúlt hónapokban történt, nagyban arra késztetett bennünket, hogy elgondolkozzunk azon, mik az életünk valódi prioritásai. Élni kell a képzelet adta lehetőségekkel, és egy új megközelítést kell alkalmaznod a megváltozott helyzetre való tekintettel. Én magam időt szánok arra, hogy átgondoljam, mi az, ami igazán számít a jövőm szempontjából.”

  Ebből nekem az jön le, mintha a családjára akar több időt fordítani, vagyis visszavonul.

 38. F1890:
  azon agyalok h ha vettel visszavonulna akkor már most bejelentették volna. így gondolom még próbálkozik merc-rb-nál, és ha nem jön össze lehet akkor jelenti be. de a lényeg h folytatni akarja

  Ha vissza akarna vonulni akkor nem kért volna 2-3 éves szerződést a Ferraritól. Gondolom most próbálnak Bottas vagy Albon helyére pályázni, ha azok se jönnek be, akkor még a Mclaren lehet egy utolsó opció.

 39. mrobi:
  Mekkora húzás lenne Vertappent ide hozni 😀

  Nem tartom valószínűnek hogy Maxi bevállalná. Talán ha nem lenne ott Leclerc. De egyébként az utóbbi kb 15 évben bárki ült át a ferrariba, aki előtte más csapatnál nagyon jól ment, ahogy a ferrariba ült szimplán csak jó lett és valami hiányzott. Alonso 5 tizedeit meg 120 százalékát ne vegyük ide. Az csak a saját maga világában létezett. Kimi sem volt olyan nagyon jó mint a mclarennel volt anno, hiába lett vb ferrarival. Most pedig Vettel a legújabb példa.

 40. egyébként objektíven nézve teljesen jogos amit a ferrari tett, h nem adtak sok lóvét és 1 évest adtak csak. gondolom beakarták csicskítani mint massát, vagy kimit . folyamatosan sakkban tartani h ha rossz döntést hozol akkor jövőre már nem lesz. az emberi méltósága meg ezt nem engedte, hogy elfogadja. valamilyen szinten örülök h nem csicskult be nekik – nem is bírtam sose a ferrarit – de azért sajnálom, hogy valszeg akkor ennek így ennyi volt. hiába van esély a mercire, rb-ra, szerintem visszafog vonulni. azért örülnék ha idén motiváltan autózgatna és csak magáért menne, és jó lenne ha megverné leclercet

 41. Go.Michael: Az biztos. 😀 Bár az ő döntését én abszolút megértettem, az RB egyértelműen Max mögé állt, nem érezte a bizalmat, a harmóniát, talán azt amit most Vettel hiányol. Kicsit olyan szerelem ez, ha nincs meg az oda-vissza játék akkor előbb utóbb szakítás lesz. Én Ric-et várom, Sainz egy jó pilóta de benne nem érzem az x faktort, hogy bírná a nyomást, hogy azt mondja, “b***átok meg, megmutatom a világnak”. Egy nagyon jó pilóta és ennyi, ferrariba több kell.

  Igen, egyetértek. Ott is inkább elfáradt a kapcsolat Ric és a Red Bull között. Plusz a bakui dolog is komolyan rátett, azóta Ric el is mondta többször, hogy ott valami eltört.
  Sainz-nak én sem örülnek. Kicsit Bottas 2.0 nekem. Mintha ott se lenne sokszor. Nem len e jó a top6-ban 2 ilyen semmilyen pilóta.

 42. roberto23: Hát informális találkozok már elvileg voltak is. Mondjuk én abban is biztos vagyok, hogy a pénz nem lesz akadály. Ez a renault-s kiruccanás arra biztos jó volt Ric-nek, hogy rájött a pénz se minden. 😀

  Az biztos. 😀 Bár az ő döntését én abszolút megértettem, az RB egyértelműen Max mögé állt, nem érezte a bizalmat, a harmóniát, talán azt amit most Vettel hiányol. Kicsit olyan szerelem ez, ha nincs meg az oda-vissza játék akkor előbb utóbb szakítás lesz. Én Ric-et várom, Sainz egy jó pilóta de benne nem érzem az x faktort, hogy bírná a nyomást, hogy azt mondja, “b***átok meg, megmutatom a világnak”. Egy nagyon jó pilóta és ennyi, ferrariba több kell.

 43. Go.Michael: Ric régi nagy vágya-álma a ferrari. Tudva a jelenlegi helyzetet, gondolom felveszik majd a kapcsolatot. Bár egy szurkolójának gondolom nem kell ecsetelni, de benne sokkal de sokkal több van. Legjobb korban van, mindenki tudta hogy a renault egy menekülő/átmeneti állomás. Viszont ebből a ferrari vezetésből kinézem, hogy hoznak egy balfék intézkedést.

  Hát informális találkozok már elvileg voltak is. Mondjuk én abban is biztos vagyok, hogy a pénz nem lesz akadály. Ez a renault-s kiruccanás arra biztos jó volt Ric-nek, hogy rájött a pénz se minden. 😀

 44. vandr:
  Hülkenbergre senki sem gondol? 🙂
  Még Grosjeant sem vetném el teljesen, ha már úgyis a ferrari sufnicsapatában van jelenleg 🙂

  Hülkenbergnél Sainz, Ricsi jobb opciók.

  Grosjean? Na ne röhögtess, a francia idősebb, mint Vettel, nincsenek komolyabb eredményei és állandóan hisztizik valami miatt.

 45. Hát ennek a párosításnak így egy elég kiábrándító vége lett, illetve lesz. Pedig még emlékszem rá, hogy mekkora volt az öröm a 15-ös Maláj futam után, aztán egy frusztrálóbb 16-os szezont követően úgy nézett ki, hogy Vettel és a Ferrari lehetnek majd azok akik megállítják a Mercedest. Aztán jött a 18-as bénázás, a 19-es gyenge autó, Leclerc és korona vírus, ami mind egyre rosszabb pozícióba hozta Vettelt a csapaton belül. Mert ha valakinek, akkor neki nem jött jól ez se, hogy májusba még mindig nem volt egy darab verseny se, mivel egy erősebb szezon kezdéssel jobb tárgyaló pozícióba hozhatta volna magát, de így maradt az elmúlt 1,5 év gyengébb teljesítménye, ami alapján nem várhatott túl sokat a Ferraritól, amikor Leclerc bemutatta, hogy ennél már a 2. Szezonjában tud jobbat és ő jóval kevesebb pénzért teszi ezt. Én egy Vettel-Sainz cserében reménykedek, de Ricsi is jó lenne igazából, Giovinazzival nagyon unalmas lenne a csapaton belüli párharc, más meg szerintem reálisan nézve szóba se jöhet.

 46. roberto23: Ebben is van valami. Bár én bármennyire is imádom Ric-eg kétlem, hogy egy egész szezonon keresztül fel tudna venni a versenyt Loki-vel. Inkább egy vEttel-Webber paros lennének.

  Ric régi nagy vágya-álma a ferrari. Tudva a jelenlegi helyzetet, gondolom felveszik majd a kapcsolatot. Bár egy szurkolójának gondolom nem kell ecsetelni, de benne sokkal de sokkal több van. Legjobb korban van, mindenki tudta hogy a renault egy menekülő/átmeneti állomás. Viszont ebből a ferrari vezetésből kinézem, hogy hoznak egy balfék intézkedést.

 47. andrea1: Szerintem vagyis én elolvasnám mik erről a gondolataid. Most van idő ilyenekre azért. Örülök ha egy ferraris nem csak kizárólag Vettelre szeretné ráhúzni a vizes lepedőt. Korrektnek tartom az ilyen véleményeket.
  Érdekes lesz Vettel döntése,anyilatkozatát lehet úgy is nézni ebből visszavonulás lesz vaagy amit mondott új lehetőségekkel élni, ebben a helyzetben, most van itt az ideje.

  Mióta az eszemet tudom a ferrarinak szurkolok, de mindig amondó voltam, tudni kell a dolgok mögé látni. A Vettel-ferrari történetre ez szerintem kifejezetten igaz, bár gyorsan tegyük hozzá, ki számított rá, hogy Marchionne váratlanul eltávozik, ez a történés volt az első dominó. Leülepszik a hír és össze szedem a gondolataimat. 🙂

  Vettel döntése, látva már a teljes interjút, számomra egyértelmű. Abban bízok meghúzza ezt a szezont, jó lesz a kocsi, és egy szép eredménnyel fog távozni. Ami 2020-t illeti, én meglepetés szagot érzek, csonka szezon és minden eltér a megszokottól, leállások, csőd stb.. kíváncsian várom.

 48. DUdi: Ricciardót azért nem gondolom (nem mintha nem érdemelné meg adott esetben), mert szerintem a Ferrari egy szoros második versenyzőt keres inkább. Ebből a szempotból talán jobb pl. Sainz. Szerintem amúgy Sainznak nincs aláírt szerződése 2021-re.

  Ebben is van valami. Bár én bármennyire is imádom Ric-eg kétlem, hogy egy egész szezonon keresztül fel tudna venni a versenyt Loki-vel. Inkább egy vEttel-Webber paros lennének.

 49. Hamiltonnak nagyon örülnék a Ferrariban. Van egy olyan érzésem, hogy nem fogja bevállalni sajnos. Ha ő nem, akkor Ricciardot meg kell szerezni, minden más opció egy vicc.
  Sebnek nem tudom van-e bármi reális esélye a Mercedes ülésre, titkon remenykedem egy Ham-Vet helycserében, de ez inkább csak álom. RedBullba mehetne még, nekem nagy élmény lenne ott látnom, Marco szavai ellenében ez biztosan nem a pénzen fog múlni. Szerintem ezeken kívül nincs opció Sebbek. Egy Renault helyett inkább pelenkát cserél otthon, ebben biztos vagyok.
  Egy kis ínyencség: mi lenne ha ezt a csonka szezont valami furcsa oknál fogva behúzná? 😀

 50. Go.Michael:
  Nagyon sajnálom hogy ez lett ennek a “kapcsolatnak” a vége. Ízlelgetnem kell még a hírt, én biztos voltam benne marad, de hát ilyen a sport. Pár napba biztos bele telik amíg letisztul. Magaménak éreztem ezt a “kalandot”, nagyon sok tekintetben kötődött a magánéletemhez, hát igaz a mondás itt is, egyszer minden véget ér. Schumi után talán ő került a legközelebb hozzám mint “kedvenc pilóta”, Vettel-Kimi páros is egy emblematikus duó marad a múlt számára, személyes oldalról is szimpatikus figura Vettel és sok tekintetben becsülöm ahogy a családi életét éli, a pályán pedig egy feltüzelt Sebet mindig is nagy öröm volt követni, mindig is nagy tisztelet volt neki drukkolni. Ezzel pedig a Hamilton-Vettel meccs a végéhez ért. Sokaknak az ominózus hockenheim marad majd meg, pedig ebben a történetben sokkal több volt, sokkal több maláj öröm volt, ilyenkor pedig a pilótára húzzák a lepedőt hogy “elfáradt” no de miért fáradt el? A kérdésnek ez a volumene nem kap teret, pedig lehetne ekézni a csapatot, mert ez nagy részben az ő kudarcuk.

  Én is amondó vagyok ahogy Andrea1 írja, elfáradt ez a kapcsolat, és mind a két fél hibás benne, hogy nem került egy vb cím legalább egy évad mögé lábjegyzetbe. (Én talán jobban látom hibásnak a csapatot, ferrari szurkoló révén ezer szállal kötődök a csapathoz és éveken, szezonokon keresztül vizsgáltam működésüket, talán egyszer, ha lesz rá igény, kifejtem a gondolataimat ezzel kapcsolatban.)

  Érdekes lesz a jövő, Vettel oldaláról, tudva az ő motivációját, mi volt a gyerekkori álma, mi hajtotta, űzte, mi pumpálta az adrenalint, az most semmissé vált. Renault, mclaren? Ez nem az ő vágya, álma.. ő vagy a győzelemért megy, vagy nincs értelme az f1-ben lenni. Ezer plusz egy alkalommal lenyilatkozta, mennyi mindent hiányol, nem tetszik ahová tart az f1. Talán ennek a kalandnak itt a vége.. minden esetre elég szomorú befejezés lenne.

  Ferrari oldalról? Egyértelműen Ricsi, kérdés nem férhet hozzá. Ha nem ő, akkor egy sötét korszak következik..

  Szerintem vagyis én elolvasnám mik erről a gondolataid. Most van idő ilyenekre azért. Örülök ha egy ferraris nem csak kizárólag Vettelre szeretné ráhúzni a vizes lepedőt. Korrektnek tartom az ilyen véleményeket.
  Érdekes lesz Vettel döntése,a nyilatkozatát lehet úgy is nézni ebből visszavonulás lesz vaagy amit mondott új lehetőségekkel élni, ebben a helyzetben, most van itt az ideje.

 51. roberto23:
  Hát lehetett rá számítani. Megfáradt már ez a kapcsolat sajnos.

  Viszont azt kizártnak tartom, hogy Gio-t ültetnek be. Az a srác meg az Alfa-ban is kevés. Rosszabb lenne, mint Gasly volt a Red Bull-ban. Szerintem is vagy Sainz vagy Ric lesz. Viszont Sainz-nak ha jól rémlik van már aláírt szerződése 21-re, nem? Nem.tudom megérné-e kivásárolni a ferrarinak.

  Ricciardót azért nem gondolom (nem mintha nem érdemelné meg adott esetben), mert szerintem a Ferrari egy szoros második versenyzőt keres inkább. Ebből a szempotból talán jobb pl. Sainz. Szerintem amúgy Sainznak nincs aláírt szerződése 2021-re.

 52. Nagyon sajnálom hogy ez lett ennek a “kapcsolatnak” a vége. Ízlelgetnem kell még a hírt, én biztos voltam benne marad, de hát ilyen a sport. Pár napba biztos bele telik amíg letisztul. Magaménak éreztem ezt a “kalandot”, nagyon sok tekintetben kötődött a magánéletemhez, hát igaz a mondás itt is, egyszer minden véget ér. Schumi után talán ő került a legközelebb hozzám mint “kedvenc pilóta”, Vettel-Kimi páros is egy emblematikus duó marad a múlt számára, személyes oldalról is szimpatikus figura Vettel és sok tekintetben becsülöm ahogy a családi életét éli, a pályán pedig egy feltüzelt Sebet mindig is nagy öröm volt követni, mindig is nagy tisztelet volt neki drukkolni. Ezzel pedig a Hamilton-Vettel meccs a végéhez ért. Sokaknak az ominózus hockenheim marad majd meg, pedig ebben a történetben sokkal több volt, sokkal több maláj öröm volt, ilyenkor pedig a pilótára húzzák a lepedőt hogy “elfáradt” no de miért fáradt el? A kérdésnek ez a volumene nem kap teret, pedig lehetne ekézni a csapatot, mert ez nagy részben az ő kudarcuk.

  Én is amondó vagyok ahogy Andrea1 írja, elfáradt ez a kapcsolat, és mind a két fél hibás benne, hogy nem került egy vb cím legalább egy évad mögé lábjegyzetbe. (Én talán jobban látom hibásnak a csapatot, ferrari szurkoló révén ezer szállal kötődök a csapathoz és éveken, szezonokon keresztül vizsgáltam működésüket, talán egyszer, ha lesz rá igény, kifejtem a gondolataimat ezzel kapcsolatban.)

  Érdekes lesz a jövő, Vettel oldaláról, tudva az ő motivációját, mi volt a gyerekkori álma, mi hajtotta, űzte, mi pumpálta az adrenalint, az most semmissé vált. Renault, mclaren? Ez nem az ő vágya, álma.. ő vagy a győzelemért megy, vagy nincs értelme az f1-ben lenni. Ezer plusz egy alkalommal lenyilatkozta, mennyi mindent hiányol, nem tetszik ahová tart az f1. Talán ennek a kalandnak itt a vége.. minden esetre elég szomorú befejezés lenne.

  Ferrari oldalról? Egyértelműen Ricsi, kérdés nem férhet hozzá. Ha nem ő, akkor egy sötét korszak következik..

 53. Hát lehetett rá számítani. Megfáradt már ez a kapcsolat sajnos.

  Viszont azt kizártnak tartom, hogy Gio-t ültetnek be. Az a srác meg az Alfa-ban is kevés. Rosszabb lenne, mint Gasly volt a Red Bull-ban. Szerintem is vagy Sainz vagy Ric lesz. Viszont Sainz-nak ha jól rémlik van már aláírt szerződése 21-re, nem? Nem.tudom megérné-e kivásárolni a ferrarinak.

 54. Sajnos ez már benne volt a levegőben! Lehetett sejteni a 1éves szerződésből, hogy itt nem lesz hosszabbítás! Nagyon remélem, hogy nem Gio jön helyette, hanem legalább Sainz, de inkább Ricciardo! Kíváncsi leszek meddig titkolják majd, hogy ki jön helyette!