2023-tól befagyaszthatják a motorfejlesztéseket

A RaceFans információi szerint a következő években folyamatosan szűkülhet a mérnökök mozgástere az erőforrások fejlesztését illetően, 2023-ban pedig teljesen be is fagyaszthatják az erőforrások fejlesztését, egészen az új motorformulát hozó 2025-ös évig.

FIA logó (Fotó: XPB)

Teljes cikk megtekintése

Szólj hozzá

Hozzászólások

  1. Grabowsky78:
    Hát ez remek ötlet 2014ben is hogy bevált a motorfejlesztések korlátozása! Annyira jó lett a f1 tőle! Azon agyalok, hogy vajon ki lesz az új liebling? Vajon Stroll bácsinak van annyi lóvéja, hogy megvegye kilóra a maFIA-t? Az ilyen fejlesztési tilalmak soha nem öncélúak és soha nem arról szólnak, mint ami jó nagy betűkkel van írva a magazinokba! Nem mellesleg ez szerintemmég 1 szeg a Renault koporsójába!

    Most mondjuk nem lenne ez akkora gáz, mert most már kiegyenlítettebb a motorok között a különbség, persze a Hondának és a Renaultnak még mindig van egy érzékelhető hátránya, de 2023-ig az is eltünhet. 2014 teljesen más volt, mert akkor az első éve volt ezeknek a motoroknak és várható is volt, hogy lesz olyan, aki mellé fog nyúlni, de helyette a legrosszabb forgatókönyvet dobta az élet és a Ferrari és a Renault erőforrás is egy híg fos volt, miközben a Mercedes nagyon betalált, aztán jött a Honda a GP2-es motorral a következő évben. Plusz most alapból eléggé ingatag lábakon áll minden és beszélnek a Mercedes gyári csapatának kiszállásáról, a Renault kiszállásáról, a Haas kiszállásáról, a Williams nem akar kiszállni, de ők meg csődbe mehetnek, szóval egyelőre az se fix, hogy milyen motorgyártók lesznek 2023-ba, lehet csak 2 marad, mint az IndyCarban.

  2. Hát ez remek ötlet 2014ben is hogy bevált a motorfejlesztések korlátozása! Annyira jó lett a f1 tőle! Azon agyalok, hogy vajon ki lesz az új liebling? Vajon Stroll bácsinak van annyi lóvéja, hogy megvegye kilóra a maFIA-t? Az ilyen fejlesztési tilalmak soha nem öncélúak és soha nem arról szólnak, mint ami jó nagy betűkkel van írva a magazinokba! Nem mellesleg ez szerintem még 1 szeg a Renault koporsójába!