Indycar Kibeszélő

Fernando Alonso harmadik Indy500-as futamán augusztus 22-én fog részt venni. A felkészülés már megkezdődött a teljes mezőny számára, ezért ebben a Topicban lehetőséget teremtünk az események követésére és kibeszélésére.

Élő adás és Live Timing:  IndyCar oldalán

Menetrend: 
Augusztus 23 vasárnap  20:30  Futam

Szólj hozzá

Hozzászólások

 1. Nando:
  Így van Alo alázat nélkül és flegmán állt hozzá, ezért ment el a kuplungja és ragadt a boxban a 15. helyről, amit aztán már csak betolva tudtak elindítani, meg is érdemli a helyezést, mert a beutazási tilalom meg a koronavírus miatt a karantén helyzetben nem tudott már előbb elutazni Amerikába, hogy jobban felkészüljön.. 😀

  Talán pont az ilyen esetek miatt kellett volna teljes évet menjen. Az idei első F1-es futam is kicsit káosz volt, mert rengeteg tech hiba fordult elő. Na most ha neki nem ez az első versenye talán nem rohad meg alatta az autó (ahogy sajnos szokott) és elérhetett volna legalább egy említésre méltó pozíciót. Mert így kb senki nem tudja hogy váltó gondok miatt v más miatt lett szinte utolsó, úgy hogy sokáig az F1 egyik legjobbjának tartott pilótáról van szó.

  Nincs gyermeke a barátnőit is viszonylag sűrűn cserélgeti, akik meg amúgy is szupermodellek kb mind, szóval nem lett volna nagyon nehéz 1 évet amcsiban élni, a beutazást meg nehogy már ne lehessen megoldani, nem egy random Péterről van szó.
  Továbbra is azt mondom h nem vette komolyan, főleg annak tudatában hogy ő nem a szerencse gyermeke, még ha ez furán hangzik mert sikeres meg tehetséges és mellette gazdag is, de a versenyeken általában többször van gondja mint ahányszor szerencséje.

 2. Denis Hunter: Sebaj, Kimi visszavonul es a mar nem ujonc McLarennel behuzza a szezont 😀 Persze biztos nem, mert nem neznem ki belole, hogy Amerikaba koltozik, tul sok a fekete 😀

  azért indy 500 hatványozottan életveszélyes. úgy h semmi tapasztalata nincs, és van 2 gyereke így már 40+san nem vág bele az ember ebbe az életveszélyes kalandba

 3. Tapani: Kimit nem érdekli.
  De ha már szóba került, neki a rallizás sem annyi volt, na jó van gyerekek, beülők és egyből megnyerem a Monaco-rallit, amúgy le van szarva.
  Alonsonak hatalmas az arca, és persze van mire, de azért egy kis alázat nem ártana, és nem úgy van az, hogy beugrunk a versenyre, oszt egyből minden úgy megy, mint a karikacsapás. A Le Mans még oké, mert Toyota házikupává silányult, de a Dakaron meg az Indyn már nem úgy van, hogy beülhet a top autóba, és tolatva is megnyerheti. Pofára is esett.

  En nem hiszek abban, hogy nem erdekel valakit, akinek az elete a versenyzesrol szolt, foleg epp te hoztad fel, hogy ralizni is elment, meg motorozott is. Szerintem el lehetne csabitani megfelelo motivacioval.

 4. Denis Hunter: Sebaj, Kimi visszavonul es a mar nem ujonc McLarennel behuzza a szezont 😀 Persze biztos nem, mert nem neznem ki belole, hogy Amerikaba koltozik, tul sok a fekete 😀

  Kimit nem érdekli.
  De ha már szóba került, neki a rallizás sem annyi volt, na jó van gyerekek, beülők és egyből megnyerem a Monaco-rallit, amúgy le van szarva.
  Alonsonak hatalmas az arca, és persze van mire, de azért egy kis alázat nem ártana, és nem úgy van az, hogy beugrunk a versenyre, oszt egyből minden úgy megy, mint a karikacsapás. A Le Mans még oké, mert Toyota házikupává silányult, de a Dakaron meg az Indyn már nem úgy van, hogy beülhet a top autóba, és tolatva is megnyerheti. Pofára is esett.

 5. Denis Hunter: Sebaj, Kimi visszavonul es a mar nem ujonc McLarennel behuzza a szezont Persze biztos nem, mert nem neznem ki belole, hogy Amerikaba koltozik, tul sok a fekete

  Nem gondolnám rasszistának, kicsi gyerekek mellett ezt bevállalni nem lehet, de ezt már említette tavaly, hogy ezt ő már nem teheti meg. Helyesen is gondolja.

 6. Így van Alo alázat nélkül és flegmán állt hozzá, ezért ment el a kuplungja és ragadt a boxban a 15. helyről, amit aztán már csak betolva tudtak elindítani, meg is érdemli a helyezést, mert a beutazási tilalom meg a koronavírus miatt a karantén helyzetben nem tudott már előbb elutazni Amerikába, hogy jobban felkészüljön.. 😀

 7. Húú, de nagyon nem jött ez össze semmilyen szempontból 🙁
  Aki csak Alo miatt nézte a futamon, kb nem is látta a kedvenzét, egész futam alatt ha 10x említették, az első 40 körig pedig v 2x volt róla szó. Persze sehol sem volt végig, szóval miért is beszéltek volna róla.

  Végül is megérdemelte a helyezését, ennyire flegmán venni ezt az egészet. Ott volna az egész éve, sehol nem versenyzett, miért nem tolta le a szezont, legalább idáig, hogy az amúgy ugyancsak kezdő csapata is szerezzen némi tapasztalatot. A Renault jövőre már nem is engedi indulni, szóval szépen el is úszik a triple crown.

  A verseny amúgy elég fura, baleset után az újra rajtnál szinte minden alkalommal megelőzte a 2. az elsőt :)) nem túl biztonságos pozíció, az utolsó körökig.

 8. Elektronikai(váltó) hiba miatt ragadt a boxban Alo és utána már csak manuálisan tudott elindulni a kiállásnál, amivel teljesen off lett a futama, ha az nincs sztem esélyes lett volna bejönni a top 10-be látva a másik állva maradt Mclarent, de így is teljesen leuralták még a top 10-et is a Hondás autók.

  Na nem baj épségben megúszta az a lényeg és befejezte a futamot, mostantól kőkeményen lehet készülni az F1-re.

 9. DUdi:
  Az a cső ami felülről csatlakozik a sisakhoz az miért van? Szellőztetés miatt?

  Ott fújnak be levegőt a versenyzők sisakjába, hogy ne főjenek meg a kocsiba. Ugye eddig erre nem volt szükség, mert volt menetszél, de ez most kiesik az aeroscreen miatt. Zárt kasznis szériákba szinte mindenhol alkalmazzák ezt a megoldást.

 10. Sidious: Hát ez most valami Ferrari stratégia lehet, 28 kör alatt már 2x volt a boxba Alonso egy 200 körös versenyen 😀

  Elvileg tele tankolták újra, így tovább maradhat kint, de szerintem nem kellett volna jönni, mindegy érdekes taktika, mert újra jöhet simán sárga.

 11. trialboj: Ja, csoda autó mint ami Ham alatt van, meg nem is egyedül versenyzett, szóval attól én annyira nem dobtam el az agyam. + a 24 órás verseny miatt, meg hogy szinte nem is találkozott autóval amit meg kell előzni, ott elég nehéz komolyan izgulni bármiért is, azt leszámítva hogy nehogy elfüstöljön a motor.

  Elhiheted, itt is a technikan fog mulni, hogy mi lesz, nem Alonson. Nem mondom, hogy megnyerne, ha minden rendben lenne, de biztosan jo eredmenyt sajtolna ki a vasbol, ha nincs muszaki gond.

 12. vandr: Le Mans-ban megkapta a tutit.

  Ja, csoda autó mint ami Ham alatt van, meg nem is egyedül versenyzett, szóval attól én annyira nem dobtam el az agyam. + a 24 órás verseny miatt, meg hogy szinte nem is találkozott autóval amit meg kell előzni, ott elég nehéz komolyan izgulni bármiért is, azt leszámítva hogy nehogy elfüstöljön a motor.

 13. Hello, több tiszteletet Alonak, ez az indi topikja, de már 4 hsz is teljesen másról szól.
  Sőt az 5. is erről szólna ha nem írom hogy mi van 😛

  “This Event is not available in your location”

  Nagy pacsi annak a zseninek aki kitalálta a régiókódot. Én nem vágom itt mi a dörgés, kegyetlenül nem izgat ez a sport, de gondoltam megnézem, hátha tudok szurkolni neki, viszont így hogy eleve alig találni működő streamet, és szerintetek a max amit elérhet a top10, nem olyan nehéz mással eltölteni az időt, aztán holnap megnézni egy összefoglalót.

 14. DUdi: Igen. Csak nem mindent közvetítenek az interneten. Az NHL-t pl. nem. És tartok tőle, hogy sem az NFL-t, sem az egyetemi focit (már ami lesz belőle) nem fogják streamelni.
  Amúgy azért sem értem az egészet, mert pl. a Telekom kínálatban már megtalálható a pl. Galaxy4 és a Story4 ami ehhez a csoporthoz tartozik. Szóval a kapcsolat megvan. Gondolom most a sugárzási díjon vitatkoznak. Ami -szerintem- senkinek sem jó. Sem a (leendő) nézőknek sem a reklámozóknak.
  Na mindegy.

  Az érdekes mondjuk, hogy akkor mi alapján döntötték el, hogy az egyiket adják a neten, a másikat meg nem. NHL mondjuk engem is érdekelne, de azt amúgy is ritkán tudnám élőben nézni az időeltolódás miatt.

 15. F1890: sztem talmácsival az égvilágon semmi gond nem volt. én is előzetesen azt hittem h gyenge lesz, de kellemesen csalódtam benne. tökre jó dolgokat mondott

  Nem is azzal volt a gond, hogy nem ért hozzá, nyilván úgy, hogy versenyzett is ebben a mezőnyben, így tud érdekes dolgokat mondani, egyszerűen én nem tettem volna be kommentátornak. Kicsit olyan érzésem volt, mint, amikor Palik eltűnt és berakták Czolner mellé Walter Csabát(?). Ő sem volt fogalmatlan, de egyszerűen fájdalmas volt hallgatni, amikor megszólalt.

  Egyébként a MotoGP-s fórum miért került le a főoldalról? 😀 Szerintem több embert érdekelne, mint mondjuk a Formula E, főleg most, hogy az F1-ben ilyen dögunalmas szezonunk van. A GP-ben közben 5 futam után az első 9 30 ponton belül van és eddig 4 különböző győztes született 4 különböző csapattal.

 16. Sidious: Addig nem gond szerintem, amíg online streamelik. Itt néztem most a MotoGP-t is. A Spíler tv-vel mondjuk sokkal több probléma volt, mert az csomó ideig nem volt elérhető, viszont a neten se közvetítették, szóval minden MotoGP-s futamnál bányászhattam elő valami külföldi streamet, ami 30 mp vagy 1 perc késésben van a valósághoz képest és ha szerencsém van még bejelez rá a vírusírtó is, amikor a pofámba akarja tolni a különböző felugró reklámokat 😀 Aztán, amikor bekerült a Spíler TV a digihez, akkor szembesülhettem vele, hogy Mezei és Talmácsi a kommentátorok, úgyhogy akkor már úgy voltam vele, hogy maradjanak inkább a streamek.

  Igen. Csak nem mindent közvetítenek az interneten. Az NHL-t pl. nem. És tartok tőle, hogy sem az NFL-t, sem az egyetemi focit (már ami lesz belőle) nem fogják streamelni.
  Amúgy azért sem értem az egészet, mert pl. a Telekom kínálatban már megtalálható a pl. Galaxy4 és a Story4 ami ehhez a csoporthoz tartozik. Szóval a kapcsolat megvan. Gondolom most a sugárzási díjon vitatkoznak. Ami -szerintem- senkinek sem jó. Sem a (leendő) nézőknek sem a reklámozóknak.
  Na mindegy.

 17. Sidious: Addig nem gond szerintem, amíg online streamelik. Itt néztem most a MotoGP-t is. A Spíler tv-vel mondjuk sokkal több probléma volt, mert az csomó ideig nem volt elérhető, viszont a neten se közvetítették, szóval minden MotoGP-s futamnál bányászhattam elő valami külföldi streamet, ami 30 mp vagy 1 perc késésben van a valósághoz képest és ha szerencsém van még bejelez rá a vírusírtó is, amikor a pofámba akarja tolni a különböző felugró reklámokat 😀 Aztán, amikor bekerült a Spíler TV a digihez, akkor szembesülhettem vele, hogy Mezei és Talmácsi a kommentátorok, úgyhogy akkor már úgy voltam vele, hogy maradjanak inkább a streamek.

  sztem talmácsival az égvilágon semmi gond nem volt. én is előzetesen azt hittem h gyenge lesz, de kellemesen csalódtam benne. tökre jó dolgokat mondott

 18. DUdi:
  Nem tudom volt-e már az infó, de elvileg az Arena4 internetes oldalán élőben fogja közvetíteni. https://arena4.network4.hu/nezd-online-eloben/
  Most ez a csatorna vásárolja fel a lehetséges jogokat úgy, hogy közben csak a Vodafone kínálatában elérhető. De hát ez van. Nem gond, hogy az ország nagy része nem tudja adott esetben a kedvenc sportműsorait nézni.
  Így nagy valószínűséggel lemaradok az NFL idényről is (vagy legalábbis egy jó részéről)….

  Addig nem gond szerintem, amíg online streamelik. Itt néztem most a MotoGP-t is. A Spíler tv-vel mondjuk sokkal több probléma volt, mert az csomó ideig nem volt elérhető, viszont a neten se közvetítették, szóval minden MotoGP-s futamnál bányászhattam elő valami külföldi streamet, ami 30 mp vagy 1 perc késésben van a valósághoz képest és ha szerencsém van még bejelez rá a vírusírtó is, amikor a pofámba akarja tolni a különböző felugró reklámokat 😀 Aztán, amikor bekerült a Spíler TV a digihez, akkor szembesülhettem vele, hogy Mezei és Talmácsi a kommentátorok, úgyhogy akkor már úgy voltam vele, hogy maradjanak inkább a streamek.

 19. Nem tudom volt-e már az infó, de elvileg az Arena4 internetes oldalán élőben fogja közvetíteni. https://arena4.network4.hu/nezd-online-eloben/
  Most ez a csatorna vásárolja fel a lehetséges jogokat úgy, hogy közben csak a Vodafone kínálatában elérhető. De hát ez van. Nem gond, hogy az ország nagy része nem tudja adott esetben a kedvenc sportműsorait nézni.
  Így nagy valószínűséggel lemaradok az NFL idényről is (vagy legalábbis egy jó részéről)….

 20. trialboj:
  Jaj, már megint úgy indulunk hogy esélytelen a győzelemre 😔 Nem fog sosem leszállni a szopórollerről? Persze simán eldogadnám ha tudom, hogy az F1 es visszatérése sikeres lesz, de egy olyan csapathoz szerződött, akik évek óta hullámzóan teljesítenek, és kiemelkedőt mióta visszatértek nem alkottak. Legutóbbi futamon is eltűntek. Egyszer utoljára szeretnék még neki szurkolni a győzelemért, nem tudom elhinni hogy egy ilyen tehetséges pilóta, ennyire rosszul helyeszkedjen.

  Le Mans-ban megkapta a tutit.

 21. Jaj, már megint úgy indulunk hogy esélytelen a győzelemre 😔 Nem fog sosem leszállni a szopórollerről? Persze simán eldogadnám ha tudom, hogy az F1 es visszatérése sikeres lesz, de egy olyan csapathoz szerződött, akik évek óta hullámzóan teljesítenek, és kiemelkedőt mióta visszatértek nem alkottak. Legutóbbi futamon is eltűntek. Egyszer utoljára szeretnék még neki szurkolni a győzelemért, nem tudom elhinni hogy egy ilyen tehetséges pilóta, ennyire rosszul helyeszkedjen.

 22. Denis Hunter:
  Ha mar csinaltatok egy ilyet, bemasolom, amit epp irtam az utolso Indy-s cikk alatt.
  Sokszor irtam mar, hogy Alonsonak full szezont kellene nyomnia Indy-ben, hogy konnyebb dolga legyen az 500-zal. Most megint nehez dolga lesz, 23. hely, tores a teszteken, a masik 2 Arrow, akik “gyengek” 1. es 5., vagy 3. es 5.? Most nem talalom a cikket, amit az elobb lattam. Biztosan vannak akik kepesek ra, voltak ra, Alonsot is kepesnek tartanam erre, de szerintem a mai vilagban mar nem olyan egyszeru, mint mondjuk 20-30 eve. Valamint o sem fiatal mar, bar Indy-ben sokkal idosebbek versenyeznek atlagban, mint F1-ben.
  Masik amiert nekem ez nem szimpatikus, mert ezzel a “megnyerem, ha csak beulok a versenyre” dologgal lenezik az egesz sorozatot. Most nem konkretan Alonsora gondolok, hanem ugy altalaban. Eleg ritka az a profi sport, ahol csak ugy elmesz egyik helyrol a masikra es jo leszel. Mint Jordan baseballozasa. A golf az meg mas teszta, bar az sem piskota. Vagy amikor vmi futo focista akart lenni, mar nem emlekszem ki csak azert, mert gyorsan fut, jo csatar lenne.

  sztem a legnagyobb baj az h a mclaren egy újonc csapat, és a régi csapatokkal szemben, nincsenek a helyzet magaslatán még a setupokat illetően. pl 17-ben alonso azért is volt kiemelkedően jó mert a nagykutyák setupjait használta és mindenki segítette. most már ezeket nem kapja meg, mert nem az andrettiben indul.

  meg 17 óta másabbak lettek a kocsik. kevésbé vezethetőek, így aki egyből beleül az már nem fog egyből hasítani. persze én is egyetértek azzal h több gyakorlás szükségeltetik ehhez. sztem ide 1 évet elkéne baszni hogy tényleg kimondottan esélyes legyen hozzá. azt meg gondolom nem akarja, mert az azzal járna h usaban kell élnie eu helyett

 23. roberto23: Én sem teljesen értem. idén bőven bevállalhatta volna a teljes idényt, más dolga úgyse nagyon volt. Viszont ha idén nem jön össze (ami azért valószínű a rajthelye alapján) már nem is nagyon fog. Most jön újra az F1, ha onnan meg mégegyszer visszavonul kétlem, hogy nekifutna újra.

  Alo elmondta, hogy a korona víruska áthúzta a számításokat, 2 versenyen indult volna még az Indy 500 előtt és elvileg még ezek előtt lett volna egy privát tesztje is, hogy össze szokjon az autóval legyen némi ideje visszarázódni az egy üléses autókhoz, legutóbb a Dakaron vezetett verseny autót, ami nagyon nem ugyanaz a szint és kategória, szóval vele is jól kib@szott a korona, mert nem így tervezett neki menni idén az indynek.
  Az megint egy másik dolog, hogy amúgy nem mutattak jó tempót időmérőn, a szabadedzéseken meg úgy ahogy elégedett volt a forgalomban autózással, ott jól viselkedik az autó meg van a tempó, de igazából nagyon kiszámíthatatlannak tűnnek az autók az utolsó szabadedzésen pl Andretti szenvedett, szóval érdekes lesz látni, hogy ki találta el jobban a beállításokat, a másik két csapattárs a Mclarennél elég jó tempót mutatott, szóval nem lehetetlen egy jó eredmény, de kell a jó csillag állás, mondjuk Alo hülyeséget csinált azzal, hogy rátette a belső kőre az egyik szabadedzésen és oda csapta a falnak az autót, ha az nincs talán jobb helyről indulhatna, olvastam, hogy a lehető legrosszabb ha törve van az autó, mert hiába javítják meg és cserélnek alkatrészt, ovál pályán könnyen elvész a tempó ilyen törés után.
  Nem lehetetlen egy jó top 10-es eredmény, de egy győzelemhez nagyon szerencsés csillagállás kell, egyébként azt mondta, ha nem sikerül még visszatér az Indybe, többen is 45 körül vannak a mezőnyben, szóval 3, de akár még 4 év F1 után is nekifuthat és akkor meg már kinézem belőle, hogy tol 1-2 teljes idényt, ha az F1 visszatérésből nem sül ki semmi.

  Nincsenek nagy elvárásaim, jelenlegi helyzet alapján, már azzal elégedett lennék, ha különösebb gond nélkül végig tud menni a versenyen, a többi meg nem csak rajta múlik, kell egy jó adag szerencse is.

 24. Denis Hunter:
  Ha mar csinaltatok egy ilyet, bemasolom, amit epp irtam az utolso Indy-s cikk alatt.
  Sokszor irtam mar, hogy Alonsonak full szezont kellene nyomnia Indy-ben, hogy konnyebb dolga legyen az 500-zal. Most megint nehez dolga lesz, 23. hely, tores a teszteken, a masik 2 Arrow, akik “gyengek” 1. es 5., vagy 3. es 5.? Most nem talalom a cikket, amit az elobb lattam. Biztosan vannak akik kepesek ra, voltak ra, Alonsot is kepesnek tartanam erre, de szerintem a mai vilagban mar nem olyan egyszeru, mint mondjuk 20-30 eve. Valamint o sem fiatal mar, bar Indy-ben sokkal idosebbek versenyeznek atlagban, mint F1-ben.
  Masik amiert nekem ez nem szimpatikus, mert ezzel a “megnyerem, ha csak beulok a versenyre” dologgal lenezik az egesz sorozatot. Most nem konkretan Alonsora gondolok, hanem ugy altalaban. Eleg ritka az a profi sport, ahol csak ugy elmesz egyik helyrol a masikra es jo leszel. Mint Jordan baseballozasa. A golf az meg mas teszta, bar az sem piskota. Vagy amikor vmi futo focista akart lenni, mar nem emlekszem ki csak azert, mert gyorsan fut, jo csatar lenne.

  Én sem teljesen értem. idén bőven bevállalhatta volna a teljes idényt, más dolga úgyse nagyon volt. Viszont ha idén nem jön össze (ami azért valószínű a rajthelye alapján) már nem is nagyon fog. Most jön újra az F1, ha onnan meg mégegyszer visszavonul kétlem, hogy nekifutna újra.

 25. Ha mar csinaltatok egy ilyet, bemasolom, amit epp irtam az utolso Indy-s cikk alatt.
  Sokszor irtam mar, hogy Alonsonak full szezont kellene nyomnia Indy-ben, hogy konnyebb dolga legyen az 500-zal. Most megint nehez dolga lesz, 23. hely, tores a teszteken, a masik 2 Arrow, akik “gyengek” 1. es 5., vagy 3. es 5.? Most nem talalom a cikket, amit az elobb lattam. Biztosan vannak akik kepesek ra, voltak ra, Alonsot is kepesnek tartanam erre, de szerintem a mai vilagban mar nem olyan egyszeru, mint mondjuk 20-30 eve. Valamint o sem fiatal mar, bar Indy-ben sokkal idosebbek versenyeznek atlagban, mint F1-ben.
  Masik amiert nekem ez nem szimpatikus, mert ezzel a “megnyerem, ha csak beulok a versenyre” dologgal lenezik az egesz sorozatot. Most nem konkretan Alonsora gondolok, hanem ugy altalaban. Eleg ritka az a profi sport, ahol csak ugy elmesz egyik helyrol a masikra es jo leszel. Mint Jordan baseballozasa. A golf az meg mas teszta, bar az sem piskota. Vagy amikor vmi futo focista akart lenni, mar nem emlekszem ki csak azert, mert gyorsan fut, jo csatar lenne.