Leclerc: Jó voltam a futam egy részén, de sz**, amikor számított!

Dühös magára Charles Leclerc az utolsó körben elpuskázott dobogós helyezése miatt, de gratulált a helyette pezsgőző Sebastian Vettelnek.

Teljes cikk

Vélemény, hozzászólás?

25 thoughts on “Leclerc: Jó voltam a futam egy részén, de sz**, amikor számított!

 1. Vettel the best: Sajnos az életben vannak ilyen konteók amik valósak,csak soha nem fog kiderülni.

  Legyünk őszinték,mert félreértik.Időnként megjelenik egy különleges pilóta a mezőnyben,aki a többiek fölé emelkedik.Senna,Prost,Schumi,Hakkinen,Kimi,Alonso,Hamilton,Vettel.A fiatalok között ilyen Verstappen és Leclerc.Már abból látszik,hogy nem “hétköznapi”,bár egyik pilóta sem az,ahogy hozzááll az eredményekhez.Megszállottan győzni akar és ez a legnagyobbak ismertetője.Engem Alonsora emlékeztet egy nagyon fontos eltéréssel.Alo önmagán kívül kereste a hibát,ha valami nem jött össze,Leclerc viszont magát ostorozza.

 2. Sidious: Már megint túlkomplikálod a dolgokat ezekkel a konteókkal. Leclercnek sz*r volt a rajtja, egyrészt, mert valószínűleg elkúrta, másrészt, mert a poros ívről rajtolt, ahol amúgy is nehezebb dolga volt mindenkinek. Utána kerülgetnie kellett az összeütköző autókat az 1. kanyarban majd Bottas és Ocon még a hátsó egyenes előtt is összeértek az is pont Leclerc előtt történt és amiatt is neki kellett lemennie a pályáról. Ezek miatt beszorult jóval lassabb autók mögé és a futam azon részén szinte senki nem tudott előzni, szóval sose láttuk Leclerc valós tempóját az extrém esős gumikkal. Interen meg gyorsabb volt, mint Vettel egészen az utolsó 5-6 körig, gondolom ott már elkezdtek elfogyni a gumijai vagy akkor éppen ő futott bele a szemcsésedésbe, amivel mindenki küzdött valamikor az etapjaiban.

  Sajnos az életben vannak ilyen konteók amik valósak,csak soha nem fog kiderülni.

 3. Sztem Lecet nem igazán érdekli az elvesztett harmadik hely, inkább az bosszantja, hogy többször is veszített több mint 1 secet az első szektorban Perezhez képest, ezek hibák nélkül már 3-4 körrel hamarabb utolérte volna. De ugyanakkor pont ilyen hibákból tanul a legtöbbet egy pilóta, összességében remek munkát végzett, a sírból hozta vissza az eredményt.

 4. guide: Ha kicserélték volna a számokat az autóikon,akkor most tele lenne a facebook azzal,hogy Vettel milyen lassú volt az időmérőn,1,5 másodperccel kikapott Leclerctől.A versenyen elszúrta a rajtot és hiába volt később gyors a végén megint hibázott.:DD

  Az tuti!

 5. Sidious: Na de várjál, én nem szoktam rendszeresen kritizálni Vettelt, hanem elfogadom, hogy ez egy nehéz szezon, ahol nem fekszik neki az autó, amúgy se versenyképes a Ferka (kb 6. erők átlagban) és az se segít, hogy sinottoval összerúgták a port, mert sinotto többször is hazudott, először a téli tesztek alatt, hogy az a prioritásuk, hogy Sebastiannal hosszabbítsanak aztán meg később, hogy azt mondta, hogy ajánlottak szerződést a Németnek, miközben kiderült, hogy nem volt ilyen, hanem mobilon simán elköszönt tőle Szóval ez nyilván nem volt ideális. De a Vettel szurkolók paranoiás marhaságai már nevetségesek. Mindenért a Ferrarit hibáztatják és a legkisebb dolgokból képesek összehozni összeesküvéses elméleteket, Leclercet meg utálják pedig csak annyi a bűne a Monacoinak, hogy tud menni ezzel a traktorral. Szóval komolyan nem értem, hogy mi a bajuk. Tehát én csak szembesítem őket a tényekkel. Idén Leclerc jobb, nem kis különbséggel, szóval elég kétségbeesett próbálkozás ezt azzal kimagyarázni, hogy ki milyen mennyiségű esőben volt gyors meg, hogy a Ferrari szabotálta Vettel versenyét azzal, hogy volt egy 5 mp-ces kiállása. Könyörgöm a Ferrari egész évben nem tudott kereket cserélni normálisan, de már tavaly is tök sz*rok voltak a boxban a másik két élcsapathoz képest. Nem tudom mi az újdonság ebbe és, hogy milyen szempontból befolyásolta ez a mai napon Leclerc és Vettel csatáját, amikor az 1. etap után 40 mp volt köztük.

  Lehet elbeszelunk csak egymás mellett.
  Nem értek egyet az ilyen elmeletekkel, annak ellenére, hogy régebben én is megjegyeztem, hogy furcsa dolgok vannak.
  Csak a mostani futamon szerintem Leclerc nem nyújtott jobb teljesítményt mint Vettel, ezt próbáltam kiemelni. A teljes futamot nézve, nem egy egy szakaszát. Míg tőled azt látom, hogy azt próbálod magyarázni, hogy Leclerc volt a jobb ezen a futamon is. Lehet rosszul látom

 6. Sidious: Na de várjál, én nem szoktam rendszeresen kritizálni Vettelt, hanem elfogadom, hogy ez egy nehéz szezon, ahol nem fekszik neki az autó, amúgy se versenyképes a Ferka (kb 6. erők átlagban) és az se segít, hogy sinottoval összerúgták a port, mert sinotto többször is hazudott, először a téli tesztek alatt, hogy az a prioritásuk, hogy Sebastiannal hosszabbítsanak aztán meg később, hogy azt mondta, hogy ajánlottak szerződést a Németnek, miközben kiderült, hogy nem volt ilyen, hanem mobilon simán elköszönt tőle Szóval ez nyilván nem volt ideális. De a Vettel szurkolók paranoiás marhaságai már nevetségesek. Mindenért a Ferrarit hibáztatják és a legkisebb dolgokból képesek összehozni összeesküvéses elméleteket, Leclercet meg utálják pedig csak annyi a bűne a Monacoinak, hogy tud menni ezzel a traktorral. Szóval komolyan nem értem, hogy mi a bajuk. Tehát én csak szembesítem őket a tényekkel. Idén Leclerc jobb, nem kis különbséggel, szóval elég kétségbeesett próbálkozás ezt azzal kimagyarázni, hogy ki milyen mennyiségű esőben volt gyors meg, hogy a Ferrari szabotálta Vettel versenyét azzal, hogy volt egy 5 mp-ces kiállása. Könyörgöm a Ferrari egész évben nem tudott kereket cserélni normálisan, de már tavaly is tök sz*rok voltak a boxban a másik két élcsapathoz képest. Nem tudom mi az újdonság ebbe és, hogy milyen szempontból befolyásolta ez a mai napon Leclerc és Vettel csatáját, amikor az 1. etap után 40 mp volt köztük.

  Elég megnézni Leclerc viselkedését a futam után,teljesen vége volt,mert Vettel előtte fejezte be a futamot.Ez a srác első akar lenni,egy igazi vezéralkat,nem kispályás.Emlékszem tavaly egy jelenetre,amikor Binotton lógott a menedzsere és számonkérően magyarázott,mert valami sérelem érte Leclercet.Vettel becsületből végigcsinálja az évet,de ő is meg a ferrarisok is év eleje óta vágják a centit,számolják a napokat.Csak azért nincsenek balhék nyilvánosan,mert Vettel úriember és nem akar csúnya búcsút.Ez nem azt jelenti,hogy Leclerc nem nagyszerű vagy az egész egy csalás.De hogyha Leclerc kerékcseréjét egyszer elszúrják abból balhé van,az hót ziher.Vettellel viszont rendszeresen megtörténik,mint például ma is.És nem is annyira ártatlan a dolog,mert bukott rajta vagy 3 másodpercet Leclerc-el szemben.De engem már ez nem érdekel és szerintem a többi Vettel szurkolót sem.3 futam és vége!

 7. vinyei93:
  Leclerc gyorsabb volt, meg úgy általában gyorsabb.
  De az nekem furcsa, hogy mikor Vettel szívja ugyanígy meg a rajtot, és kerülgetni kell mindenkit, meg beragad autók mögé, akkor az sehol sincs indokként, most meg hogy Leclercrel is megtörtént ez, hirtelen azonnal nyomós indok, hogy miért maradt le ennyire az elején. Mintha azt nem lehetne elismerni, hogy Vettel első etapja piszok jó volt, hanem oda kell tenni, hogy na de Leclerc erejét nem láthattuk. De, elrontott rajt. Ettől még piszok gyors pilóta.
  A másik pedig, az utolsó fázisban Vettel azért volt ilyen lassú, mert a gumikat próbálta óvni, nyilatkozta, hogy kiderült, ennek nem volt értelme, mert nem segített semmit a gumikon. És mikor erre rájött, megindult, lazán beérte Lecet, aminek köszönhette, hogy ki is tudta használni a helyzetet.

  Na de várjál, én nem szoktam rendszeresen kritizálni Vettelt, hanem elfogadom, hogy ez egy nehéz szezon, ahol nem fekszik neki az autó, amúgy se versenyképes a Ferka (kb 6. erők átlagban) és az se segít, hogy s🅱️inottoval összerúgták a port, mert s🅱️inotto többször is hazudott, először a téli tesztek alatt, hogy az a prioritásuk, hogy Sebastiannal hosszabbítsanak aztán meg később, hogy azt mondta, hogy ajánlottak szerződést a Németnek, miközben kiderült, hogy nem volt ilyen, hanem mobilon simán elköszönt tőle Szóval ez nyilván nem volt ideális. De a Vettel szurkolók paranoiás marhaságai már nevetségesek. Mindenért a Ferrarit hibáztatják és a legkisebb dolgokból képesek összehozni összeesküvéses elméleteket, Leclercet meg utálják pedig csak annyi a bűne a Monacoinak, hogy tud menni ezzel a traktorral. Szóval komolyan nem értem, hogy mi a bajuk. Tehát én csak szembesítem őket a tényekkel. Idén Leclerc jobb, nem kis különbséggel, szóval elég kétségbeesett próbálkozás ezt azzal kimagyarázni, hogy ki milyen mennyiségű esőben volt gyors meg, hogy a Ferrari szabotálta Vettel versenyét azzal, hogy volt egy 5 mp-ces kiállása. Könyörgöm a Ferrari egész évben nem tudott kereket cserélni normálisan, de már tavaly is tök sz*rok voltak a boxban a másik két élcsapathoz képest. Nem tudom mi az újdonság ebbe és, hogy milyen szempontból befolyásolta ez a mai napon Leclerc és Vettel csatáját, amikor az 1. etap után 40 mp volt köztük.

 8. vinyei93:
  Leclerc gyorsabb volt, meg úgy általában gyorsabb.
  De az nekem furcsa, hogy mikor Vettel szívja ugyanígy meg a rajtot, és kerülgetni kell mindenkit, meg beragad autók mögé, akkor az sehol sincs indokként, most meg hogy Leclercrel is megtörtént ez, hirtelen azonnal nyomós indok, hogy miért maradt le ennyire az elején. Mintha azt nem lehetne elismerni, hogy Vettel első etapja piszok jó volt, hanem oda kell tenni, hogy na de Leclerc erejét nem láthattuk. De, elrontott rajt. Ettől még piszok gyors pilóta.
  A másik pedig, az utolsó fázisban Vettel azért volt ilyen lassú, mert a gumikat próbálta óvni, nyilatkozta, hogy kiderült, ennek nem volt értelme, mert nem segített semmit a gumikon. És mikor erre rájött, megindult, lazán beérte Lecet, aminek köszönhette, hogy ki is tudta használni a helyzetet.

  Ha kicserélték volna a számokat az autóikon,akkor most tele lenne a facebook azzal,hogy Vettel milyen lassú volt az időmérőn,1,5 másodperccel kikapott Leclerctől.A versenyen elszúrta a rajtot és hiába volt később gyors a végén megint hibázott.:DD

 9. Leclerc gyorsabb volt, meg úgy általában gyorsabb.
  De az nekem furcsa, hogy mikor Vettel szívja ugyanígy meg a rajtot, és kerülgetni kell mindenkit, meg beragad autók mögé, akkor az sehol sincs indokként, most meg hogy Leclercrel is megtörtént ez, hirtelen azonnal nyomós indok, hogy miért maradt le ennyire az elején. Mintha azt nem lehetne elismerni, hogy Vettel első etapja piszok jó volt, hanem oda kell tenni, hogy na de Leclerc erejét nem láthattuk. De, elrontott rajt. Ettől még piszok gyors pilóta.
  A másik pedig, az utolsó fázisban Vettel azért volt ilyen lassú, mert a gumikat próbálta óvni, nyilatkozta, hogy kiderült, ennek nem volt értelme, mert nem segített semmit a gumikon. És mikor erre rájött, megindult, lazán beérte Lecet, aminek köszönhette, hogy ki is tudta használni a helyzetet.

  Sidious: Már megint túlkomplikálod a dolgokat ezekkel a konteókkal. Leclercnek sz*r volt a rajtja, egyrészt, mert valószínűleg elkúrta, másrészt, mert a poros ívről rajtolt, ahol amúgy is nehezebb dolga volt mindenkinek. Utána kerülgetnie kellett az összeütköző autókat az 1. kanyarban majd Bottas és Ocon még a hátsó egyenes előtt is összeértek az is pont Leclerc előtt történt és amiatt is neki kellett lemennie a pályáról. Ezek miatt beszorult jóval lassabb autók mögé és a futam azon részén szinte senki nem tudott előzni, szóval sose láttuk Leclerc valós tempóját az extrém esős gumikkal. Interen meg gyorsabb volt, mint Vettel egészen az utolsó 5-6 körig, gondolom ott már elkezdtek elfogyni a gumijai vagy akkor éppen ő futott bele a szemcsésedésbe, amivel mindenki küzdött valamikor az etapjaiban.

 10. Szinte biztos vagyok benne, hogy Vettelnek nem fekszik ez az autó, és a vizes körülmények közt ez mérséklődött, és szimplán a tapasztalata az, ami miatt ilyen hibátlanul jó versenyt futott ma.
  DE. Ha megnézed a nyilatkozatait, az egyikben elmondja, hogy abban a fázisban, ahol Leclerc megérkezett, majd el is ment mellette, Vettel tudatosan óvta a gumiait, és utólag kiderült, hogy erre nem volt szükség, mert nem hozott előnyt. Azért volt lassabb ott, mert dierkt volt lassabb. És ha megnézed, az utolsó pár körben erősen megindult, és probléma nélkül visszahozta a lemaradását. Nem az autón múlt ez.

  Vettel the best:
  Amúgy milyen érdekes, hogy Vettel pár körrel frissebb gumival se tudta tartani Leclercet, még ott is hagytapár kör alatt. Szerintem nem igazán tud egyforma teljesítményt a két autó. Az esős pályán nem jött ki a különbség de ahogy elkezdett száradni rögtön gyorsabb volt Leclerc. Vagy az is lehet hogy Leclerc nem tud menni vizes pályán , Vettel meg száraz pályán szar!

 11. Szerintem nem verné meg azonos autóban, mert Maxi többet hibázik.

  Vettel the best: Valszeg tudja Verstappen, hogy azonos autóval tudná verni Hamiltont, csak hát ugye ilyet nem fogunk látni. Nem kicsit frusztrált emiatt!
  Hát így jön ide Lajos.

 12. Vettel the best:
  Amúgy milyen érdekes, hogy Vettel pár körrel frissebb gumival se tudta tartani Leclercet, még ott is hagytapár kör alatt. Szerintem nem igazán tud egyforma teljesítményt a két autó. Az esős pályán nem jött ki a különbség de ahogy elkezdett száradni rögtön gyorsabb volt Leclerc. Vagy az is lehet hogy Leclerc nem tud menni vizes pályán , Vettel meg száraz pályán szar!

  Már megint túlkomplikálod a dolgokat ezekkel a konteókkal. Leclercnek sz*r volt a rajtja, egyrészt, mert valószínűleg elkúrta, másrészt, mert a poros ívről rajtolt, ahol amúgy is nehezebb dolga volt mindenkinek. Utána kerülgetnie kellett az összeütköző autókat az 1. kanyarban majd Bottas és Ocon még a hátsó egyenes előtt is összeértek az is pont Leclerc előtt történt és amiatt is neki kellett lemennie a pályáról. Ezek miatt beszorult jóval lassabb autók mögé és a futam azon részén szinte senki nem tudott előzni, szóval sose láttuk Leclerc valós tempóját az extrém esős gumikkal. Interen meg gyorsabb volt, mint Vettel egészen az utolsó 5-6 körig, gondolom ott már elkezdtek elfogyni a gumijai vagy akkor éppen ő futott bele a szemcsésedésbe, amivel mindenki küzdött valamikor az etapjaiban.

 13. Lewanda_17:
  Régebben neki is kellett, pont akkor amikor a Te kedvenced nyerte a VB-ket, de most h jön ide megint Lewis? Ma minden úgy állt, h Maxi nyer, jó volt a RB tempója, sorra hibáztak a többiek, Lewis is…. Maxi meg tök amatőr módon forgott egész végig, kb. mint Bottas. Most lehet itt mutogatni h bezzeg XY, de ettől még így történt.

  Valszeg tudja Verstappen, hogy azonos autóval tudná verni Hamiltont, csak hát ugye ilyet nem fogunk látni. Nem kicsit frusztrált emiatt!
  Hát így jön ide Lajos.

 14. Amúgy milyen érdekes, hogy Vettel pár körrel frissebb gumival se tudta tartani Leclercet, még ott is hagyta pár kör alatt. Szerintem nem igazán tud egyforma teljesítményt a két autó. Az esős pályán nem jött ki a különbség de ahogy elkezdett száradni rögtön gyorsabb volt Leclerc. Vagy az is lehet hogy Leclerc nem tud menni vizes pályán , Vettel meg száraz pályán szar! 🙂

 15. Régebben neki is kellett, pont akkor amikor a Te kedvenced nyerte a VB-ket, de most h jön ide megint Lewis? 😀 Ma minden úgy állt, h Maxi nyer, jó volt a RB tempója, sorra hibáztak a többiek, Lewis is…. Maxi meg tök amatőr módon forgott egész végig, kb. mint Bottas. Most lehet itt mutogatni h bezzeg XY, de ettől még így történt.

  Vettel the best: Még jó,hogy Hamiltonnak nem kell ilyen frusztrációval foglalkoznia egy gyengébb autóval! 🙂

 16. Lewanda_17:
  Oké, de Ő hibázott egyet, míg Max végig… amúgy ha Lewis nem hibázik, sokkal hamarabb átvette volna a vezetést, de még azt se tudta Maxi kihasználni, mm h Lewis hibázott. Kicsit elégtételt érzek a mai futam után, ami Maxit illeti, mert azt hozta amit gondolok róla, h gyenge fejben, idegbeteg. Persze én megértem a frusztrációt, mindig csak 2., a legtöbb emberrel ez lenne, csak annyira piedesztára van emelve a szurkolók által, amit nem értek. Nem tartom tehetségesebbnek se Lewisnál, se Lecnél. Na kicsit elkalandoztam.

  Még jó,hogy Hamiltonnak nem kell ilyen frusztrációval foglalkoznia egy gyengébb autóval! 🙂

 17. Lewanda_17:
  Oké, de Ő hibázott egyet, míg Max végig… amúgy ha Lewis nem hibázik, sokkal hamarabb átvette volna a vezetést, de még azt se tudta Maxi kihasználni, mm h Lewis hibázott. Kicsit elégtételt érzek a mai futam után, ami Maxit illeti, mert azt hozta amit gondolok róla, h gyenge fejben, idegbeteg. Persze én megértem a frusztrációt, mindig csak 2., a legtöbb emberrel ez lenne, csak annyira piedesztára van emelve a szurkolók által, amit nem értek. Nem tartom tehetségesebbnek se Lewisnál, se Lecnél. Na kicsit elkalandoztam.

  Minden Maxinak állt ma, nagyon furcsa volt hogy egyáltalán nem érezte a körülményeket. Futam előtt azt hittem, hogy kört fog adni mindenkinek.

 18. F1890: Ezert mondom azt, hogy ha meg olyan autojuk is lenne mint hamiltonnak valszeg hamilton kevesebb hibat vetene eloszor

  Lehet, de akkor legalább lenne csata az 1. helyért és nem 3 futammal a vége előtt avatnánk bajnokot úgy, hogy Hamilton lekörözi a legközelebbi riválisát, mert annyira balf*sz esős körülmények között.. 😀 Mondtam már, hogy én nem sajnálom senkitől a sikereket, aki megdolgozik érte, nem vagyok ennyire irigy és kicsinyes. De ez így baromi lehangoló, hogy a többiek fegyvertelenül mennek csatába és minimális feszültség sincs az egészbe.

  Btw: Az értesítéseket se jelzi most az oldal, ha valaki válaszol 1 kommentemre és ez a box, ahova lehet írni a hozzászólást jó lenne, ha visszakerülne a kommentek fölé, mert így, ha valahol 20-30 vagy 100 hozzászólás van, akkor elég frusztráló mindig letekerni a lap aljára.

 19. Oké, de Ő hibázott egyet, míg Max végig… amúgy ha Lewis nem hibázik, sokkal hamarabb átvette volna a vezetést, de még azt se tudta Maxi kihasználni, mm h Lewis hibázott. Kicsit elégtételt érzek a mai futam után, ami Maxit illeti, mert azt hozta amit gondolok róla, h gyenge fejben, idegbeteg. Persze én megértem a frusztrációt, mindig csak 2., a legtöbb emberrel ez lenne, csak annyira piedesztára van emelve a szurkolók által, amit nem értek. Nem tartom tehetségesebbnek se Lewisnál, se Lecnél. Na kicsit elkalandoztam. 😀

  ernike:
  Csak jól emlékeztem, Hami 3.-ról visszaesett az 6.-rq a verseny elején.

 20. F1890: Ezert mondom azt, hogy ha meg olyan autojuk is lenne mint hamiltonnak valszeg hamilton kevesebb hibat vetene eloszor

  Ham is hibázott ma, nem is kicsit.

 21. Sidious:
  Nem kéne ennyire ostoroznia magát. Ahhoz képest, ahogy az 1. etap után kinézett ez a verseny, ez egy jó eredmény. Persze frusztráló az utolsó kanyarokba elveszteni a dobogót, de összességében rendben volt és sikerült átugrani Ricciardot a vb-be, mondjuk most meg Perez került a 4. helyre a vb-ben, de csak 3 pont a különbség, az még simán meglehet a hátralévő futamokon, akkor is, ha azzal számolunk, hogy a Bahreini “ovál” pályán sz*r lesz a Ferrari. Maxban ma nagyobbat csalódtam, ezaz ő hétvégéje volt és még a kvali után is úgy nézett ki, hogy könnyen meglehet az 1. hely, de ennyi hibával nem lehet futamot nyerni és főleg az 1. elég amatőr volt, most emiatt nézhettük megint a Hamilton győzelmet, amikor ezen a hétvégén végre nem is ők voltak a leggyorsabbak..

  Ezert mondom azt, hogy ha meg olyan autojuk is lenne mint hamiltonnak valszeg hamilton kevesebb hibat vetene eloszor

 22. Nem kéne ennyire ostoroznia magát. Ahhoz képest, ahogy az 1. etap után kinézett ez a verseny, ez egy jó eredmény. Persze frusztráló az utolsó kanyarokba elveszteni a dobogót, de összességében rendben volt és sikerült átugrani Ricciardot a vb-be, mondjuk most meg Perez került a 4. helyre a vb-ben, de csak 3 pont a különbség, az még simán meglehet a hátralévő futamokon, akkor is, ha azzal számolunk, hogy a Bahreini “ovál” pályán sz*r lesz a Ferrari. Maxban ma nagyobbat csalódtam, ezaz ő hétvégéje volt és még a kvali után is úgy nézett ki, hogy könnyen meglehet az 1. hely, de ennyi hibával nem lehet futamot nyerni és főleg az 1. elég amatőr volt, most emiatt nézhettük megint a Hamilton győzelmet, amikor ezen a hétvégén végre nem is ők voltak a leggyorsabbak..